Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (2) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 406 din 10 iulie 2001

privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 386 din 16 iulie 2001


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    (1) Prevederile prezentei legi se aplica persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman.
    (2) Persoana care exercita functia de sef al statului roman beneficiaza de prevederile prezentei legi de la data incetarii mandatului.
    (3) Nu beneficiaza de prevederile prezentei legi persoana careia i-a incetat calitatea de sef al statului roman ca urmare a savarsirii unei infractiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din functie prin referendum.
    Art. 2
    Persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman beneficiaza pe durata vietii de urmatoarele drepturi:
    a) folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, care cuprinde si un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru, incadrat cu un post de consilier si un post de secretar;
    b) o indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata Presedintelui Romaniei in exercitiu;
    c) paza si protectie, precum si folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza, potrivit reglementarilor in vigoare.
    Art. 3
    (1) Drepturile prevazute la art. 2 lit. b) se acorda si in cazul in care persoana indreptatita beneficiaza si de alte drepturi salariale ori venituri realizate din activitati profesionale, in conditiile legii, sau cu titlu de pensie.
    (2) Modalitatile concrete privind exercitarea drepturilor prevazute la art. 2 lit. a) si c) se stabilesc prin hotarare a Guvernului.
    Art. 4
    (1) Persoanele beneficiare de prevederile prezentei legi isi pierd drepturile acordate in cazul savarsirii unei infractiuni, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare la o pedeapsa privativa de libertate.
    (2) Locuinta de protocol acordata potrivit art. 2 lit. a) nu poate fi resedinta pe care titularul a avut-o ca Presedinte al Romaniei in functie.
    (3) Membrii de familie ai titularului beneficiaza de dreptul de folosinta gratuita, potrivit art. 2 lit. a), numai pe durata vietii titularului si vor elibera locuinta in termen de 60 de zile.
    Art. 5
    Cheltuielile necesare in vederea aplicarii prevederilor prezentei legi se suporta de ordonatorii principali de credite, dupa caz, iar sumele cu aceasta destinatie sunt alocate anual prin legea bugetului de stat, potrivit instructiunilor emise in acest scop de Ministerul Finantelor Publice.

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 21 iunie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                   PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                             VALER DORNEANU

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 25 iunie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                         PRESEDINTELE SENATUI
                             NICOLAE VACAROIUSmartCity5

COMENTARII la Legea 406/2001

 
17.10.2017 23:26:41  Anonim  a scris :
Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
   
 
05.02.2017 13:39:41  Anonim  a scris :
Aceasta Lege este depasita la ora actuala..in momentul elaborarii si legiferarii s-a avut in vedere ca in general candidatii si respectiv potentialii presedinti nu ar si avut propietati..cred ca este depasita , intrucat la ora actuala , un presedinte , cel in exercitiu (dar si fostul -Basescu ) are deja 6 case pe care le inchiriaza..e normal ca el sa isi inchirieze casele iar noi sa-i suportam o locuinta pe durata vietii ? trebuie sa se modifice legea si sa se specifice ca se aplica numai in cazul in care presedintele nu are la inceputul mandatului o locuinta...Legea a fost initial data dupa 1990 cand era normal , nu toata lumea era propietar pe o locuinta ...Iliescu Constantinescu nu au beneficiat de locuinta de la stat in temeiul prezentei legi , asa ca prezenta trebuie sa sufere imbunatatiri
   
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu