E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 128 din 19 aprilie 2004

privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 125/2003 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe caile ferate romane si reorganizarea Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 371 din 28 aprilie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 125 din 18 decembrie 2003 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe caile ferate romane si reorganizarea Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 919 din 22 decembrie 2003, cu urmatoarele modificari si completari:
    1. Partea introductiva a articolului I va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 1
    Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe caile ferate romane si reorganizarea Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 254 din 8 iulie 1998, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 89/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:"
    2. La articolul I punctul 1, litera b) a alineatului (8) al articolului 1 va avea urmatorul cuprins:
    "b) administratorul infrastructurii - orice organism sau orice agent economic care are ca obiect principal de activitate administrarea si intretinerea infrastructurii feroviare, incluzand si gestionarea sistemelor de conducere a circulatiei, de control si de siguranta a infrastructurii; functiile administratorului de infrastructura de pe o retea sau o parte a unei retele pot fi alocate, in conformitate cu reglementarile in vigoare, mai multor organisme sau agenti economici;"
    3. La articolul I, dupa punctul 1 se introduce punctul 1^1 cu urmatorul cuprins:
    "1^1. Litera r) a alineatului (3) al articolului 7 va avea urmatorul cuprins:
    <<r) aproba norme si regulamente obligatorii pentru detinatorii de linii ferate industriale si de mijloace de transport pe calea ferata proprietate privata, indiferent de obiectul de activitate, care au acces pe infrastructura feroviara deschisa accesului public, dupa caz, precum si pentru beneficiarii de transport;>>"
    4. La articolul I punctul 2, literele a) si b) ale alineatului (3) al articolului 8 vor avea urmatorul cuprins:
    "a) infrastructura feroviara interoperabila - parte a infrastructurii feroviare publice sau private a statului, aferenta traficului national si international, administrata in concordanta cu prevederile legislatiei privind liberul acces al operatorilor de transport feroviar si care se dezvolta in conformitate cu normele tehnice de interoperabilitate adoptate pe plan european si preluate in legislatia din Romania;
    b) infrastructura feroviara neinteroperabila - parte a infrastructurii feroviare publice sau private a statului, aferenta traficului local, conectata sau nu la infrastructura feroviara interoperabila si care este administrata si se dezvolta pe baza unor reglementari specifice interne."
    5. La articolul I punctul 3, articolul 9^1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 9^1
    (1) Compania nationala care administreaza infrastructura feroviara poate sa inchirieze, cu acordul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, parti ale infrastructurii feroviare neinteroperabile publice catre alte persoane juridice, in vederea administrarii acesteia pentru organizarea transporturilor publice de marfuri si persoane.
    (2) Compania nationala care administreaza infrastructura feroviara poate sa inchirieze bunuri proprietate privata necesare organizarii si desfasurarii procesului de transport feroviar, aferente acelor parti din infrastructura feroviara neinteroperabila publica, inchiriata altor persoane juridice.
    (3) Inchirierea unor parti ale infrastructurii feroviare neinteroperabile se face prin licitatie publica cu strigare.
    (4) Veniturile obtinute din inchirierea unor parti ale infrastructurii feroviare neinteroperabile se incaseaza de catre compania nationala care administreaza infrastructura feroviara in scopul folosirii acesteia exclusiv pentru executarea de reparatii capitale pe infrastructura feroviara publica interoperabila.
    (5) Conditiile specifice de administrare a infrastructurii feroviare neinteroperabile, precum si conditiile de inchiriere a unor parti ale infrastructurii feroviare neinteroperabile se aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului."
    6. La articolul I punctul 4, articolul 10^1 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 10^1
    Administratorul infrastructurii raspunde de modul in care exercita propria conducere, gestiune si controlul intern in conformitate cu prevederile legale in vigoare."
    7. La articolul I punctul 5, alineatul (5) al articolului 15 va avea urmatorul cuprins:
    "(5) Daca in executarea transportului solicitantul sau orice alta parte interesata se considera ca a fost tratata incorect, a fost obiectul unei discriminari sau a fost prejudiciata in alt fel, poate depune o contestatie la Consiliul de supraveghere, in conditiile art. 30 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 89/2003, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 8/2004."
    8. La articolul I, dupa punctul 6 se introduc punctele 7, 8 si 9, cu urmatorul cuprins:
    "7. Alineatul (1) al articolului 18 va avea urmatorul cuprins:
    <<Art. 18
    (1) Intretinerea si asigurarea functionarii infrastructurii feroviare se asigura din veniturile proprii ale companiei nationale care administreaza infrastructura feroviara.>>
    8. Articolul 21 va avea urmatorul cuprins:
    <<Art. 21
    Cheltuielile pentru investitii, reparatii, modernizari si/sau dezvoltari ale infrastructurii feroviare publice sunt finantate de la bugetul de stat.>>
    9. Articolul 56 va avea urmatorul cuprins:
    <<Art. 56
    Investitiile, modernizarile, dezvoltarile si reparatiile la infrastructura feroviara publica, precum si investitiile pentru realizarea proiectelor de importanta nationala, care asigura integrarea Romaniei in sistemul de transport feroviar european, se finanteaza de la bugetul de stat sau din credite garantate de stat si rambursate de la bugetul de stat.>>"
    9. Dupa articolul I se introduce articolul I^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 1^1
    In cuprinsul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 12/1998, aprobata cu modificari prin Legea nr. 89/1999, cu modificarile ulterioare, termenii <<gestionar>>, <<gestioneaza>> si <<gestionare>> vor fi inlocuiti cu termenii <<administrator>>, <<administreaza>> si <<administrare>>, cu exceptia literelor l) si m) ale alineatului (2) al articolului 7 si a articolului 44, iar sintagma <<Ministerul Transporturilor>> se va inlocui cu sintagma <<Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului>>."

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 4 martie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

                          PRESEDINTELE SENATUI
                             NICOLAE VACAROIU

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 30 martie 2004, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

                     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANUSmartCity5

COMENTARII la Legea 128/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 128 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu