E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 794 din 27 noiembrie 1991

cu privire la drepturile ce se acorda imputernicitilor statului, administratorilor si cenzorilor de la societatile comerciale cu capital integral de stat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 254 din 18 decembrie 1991


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) Pentru participarea la dezbaterea si luarea deciziilor in exercitarea atributiilor ce revin consiliului imputernicitilor statului, potrivit legii, membrii acestuia primesc o indemnizatie de 10% din salariul brut al directorului sau directorului general, dupa caz, pentru lunile in care au loc sedinte cu participarea acestora, potrivit art. 73 si 75 din Legea nr. 31/1990, care se suporta din fondul de salarii al societatii comerciale.
    (2) In raport cu profitul net realizat de societatile comerciale in care functioneaza, membrii consiliului imputernicitilor statului beneficiaza, la data cand se acorda dividende, si de o suma variabila stabilita la nivelul dividendelor cuvenite pentru un numar de actiuni cu valoare nominala totala de 50.000 lei. Aceasta suma se calculeaza proportional cu perioada in care membrii consiliului imputernicitilor statului au functionat in aceasta calitate.
    (3) Cu sumele variabile, acordate membrilor consiliului imputernicitilor statului potrivit alineatului precedent, se diminueaza volumul dividendelor, care, potrivit legii, se varsa la bugetul administratiei centrale de stat sau local, dupa caz, de catre societatile comerciale.
    Art. 2
    (1) Directorul general sau, dupa caz, directorul societatii si alti administratori din cadrul acesteia, ce coordoneaza activitati de care raspund nemijlocit, primesc un salariu fix.
    (2) Salariul pentru administratorii prevazuti la alin. (1) se stabileste de consiliul imputernicitilor statului, in conditiile prevazute de dispozitiile legale in vigoare pentru functia pe care o indeplinesc si tinand seama de complexitatea acesteia.
    (3) Administratorii din afara societatii primesc o indemnizatie lunara stabilita de consiliul imputernicitilor statului, de pana la 20% din salariul fix brut al directorului sau, dupa caz, al directorului general al societatii.
    (4) Administratorii numiti in comitetul de directie primesc o indemnizatie lunara suplimentara, stabilita de consiliul de administratie, de pana la 5% din salariul fix brut al directorului general sau, dupa caz, al directorului societatii.
    (5) Indemnizatiile prevazute la alin. (3) si (4) se acorda numai cu conditia participarii administratorilor la sedintele consiliului de administratie sau, dupa caz, ale comitetului de directie si a respectarii prevederilor art. 104 din Legea nr. 31/1990 referitoare la regularitatea sedintelor.
    Art. 3
    Cenzorii din cadrul societatilor comerciale cu capital integral de stat primesc pentru activitatea depusa o indemnizatie lunara care poate fi de cel mult 20% din salariul fix brut al directorului sau directorului general, dupa caz.
    Art. 4
    Salariile fixe si indemnizatiile prevazute la art. 2 si 3 se platesc din fondul destinat salariilor.
    Art. 5
    (1) Sumele acordate in conditiile prezentei hotarari sunt impozabile, potrivit legii.
    (2) Indemnizatiile prevazute la art. 1, art. 2 alin. (3) si (4) si art. 3 nu se iau in considerare la stabilirea drepturilor si obligatiilor ce se determina in raport cu nivelul salariilor de baza.
    Art. 6
    Administratorii cu salariul fix, prevazuti la art. 2 alin. (1) si (2), beneficiaza de drepturile stabilite in conditiile legii pentru salariati. Aceste drepturi se asigura de societate si se platesc din fondurile acesteia.
    Art. 7
    Societatile comerciale suporta cheltuielile de transport, cazare, diurna, in conditiile stabilite pentru salariatii proprii, si in cazul imputernicitilor statului, administratorilor si cenzorilor, care pentru indeplinirea atributiilor ce le revin in aceasta calitate sunt obligati sa se deplaseze in alte localitati decat cea in care isi au domiciliul.
    Art. 8
    Indeplinirea obligatiilor ce revin membrilor consiliului imputernicitilor statului, administratorilor si cenzorilor nu constituie un motiv de exonerare a raspunderii acestora pentru neexecutarea sarcinilor de serviciu la autoritatea publica unde sunt incadrati.
    Art. 9
    In termen de 15 zile de la data prezentei hotarari, Ministerul Economiei si Finantelor va emite instructiuni privind obligatiile cenzorilor din societatile comerciale cu capital de stat. Indemnizatia prevazuta la art. 3 se acorda numai cu conditia respectarii prevederilor acestor instructiuni.
    Art. 10
    (1) Prevederile prezentei hotarari se aplica incepand cu data de 1 decembrie 1991.
    (2) Orice dispozitii contrare privind remunerarea si celelalte drepturi ce se acorda persoanelor care au calitatea de imputerniciti ai statului, administratori sau cenzori in cadrul societatilor comerciale cu capital integral de stat nu se mai aplica.

                      PRIM MINISTRU
                     THEODOR STOLOJAN
                                      


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 794/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 794 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 82 2020
    Credit urgent prin transfer catre angajati si osvc Împrumuturi și finanțare în 1-2 ore Vă ofer un împrumut financiar unic de la un investitor direct în valoare de 20.000-50.000.000.000 CZK. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă și pentru toți cetățenii. Durata acestui credit poate fi fixată la 240 de luni cu posibilitate de rambursare anticipată la orice preț și fără majorare. Luați întregul împrumut și primiți banii înapoi în 1-2 ore de la aplicare. Dacă doriți să împrumutați bani, vă rugăm să mă contactați prin acest e-mail de mai jos: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
     LEGÁLNÍ A SPOLEHLIVÉ PŮJČKY Dobrý den, hledáte legálního a spolehlivého věřitele? Potřebuješ půjčku? Potřebujete naléhavou finanční pomoc? Potřebujete naléhavou půjčku na splacení svých dluhů? Nebo možná potřebujete kapitálový úvěr ke zlepšení svého podnikání? Půjčku můžete získat od 20 000 Kč do 60 000 000 Kč s nízkou úrokovou sazbou 2 %. Pokud máte zájem o půjčku, kontaktujte mě prosím prostřednictvím tohoto níže uvedeného e-mailu pro více informací; novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Circulara 20 2020
    Credit personal rapid online Buna ziua, sunt o persoana fizica care ofera credite internationale. Cu un capital care va fi folosit pentru a oferi împrumuturi între persoane pe termen scurt și lung în intervalul de la 50.000 la 50.000.000 CZK tuturor solicitanților serioși care au nevoie cu adevărat de el, rata dobânzii este de 2% pe an. J oferă împrumuturi financiare, împrumuturi imobiliare, împrumuturi pentru investiții, împrumuturi auto, împrumuturi personale. Sunt gata să-mi satisfac clienții în maximum 1 zi de la primirea formularului dumneavoastră de întrebare. E-mail: novotnyradex@gmail.com.
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Are you in need of a personal/commercial loan to start your business or fix your home, refinance a business? a loan to pay your bills/debts contact us now on Loanwestlake@gmail.com telegram___https://t.me/loan59
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu