E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 794 din 27 noiembrie 1991

cu privire la drepturile ce se acorda imputernicitilor statului, administratorilor si cenzorilor de la societatile comerciale cu capital integral de stat

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 254 din 18 decembrie 1991


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    (1) Pentru participarea la dezbaterea si luarea deciziilor in exercitarea atributiilor ce revin consiliului imputernicitilor statului, potrivit legii, membrii acestuia primesc o indemnizatie de 10% din salariul brut al directorului sau directorului general, dupa caz, pentru lunile in care au loc sedinte cu participarea acestora, potrivit art. 73 si 75 din Legea nr. 31/1990, care se suporta din fondul de salarii al societatii comerciale.
    (2) In raport cu profitul net realizat de societatile comerciale in care functioneaza, membrii consiliului imputernicitilor statului beneficiaza, la data cand se acorda dividende, si de o suma variabila stabilita la nivelul dividendelor cuvenite pentru un numar de actiuni cu valoare nominala totala de 50.000 lei. Aceasta suma se calculeaza proportional cu perioada in care membrii consiliului imputernicitilor statului au functionat in aceasta calitate.
    (3) Cu sumele variabile, acordate membrilor consiliului imputernicitilor statului potrivit alineatului precedent, se diminueaza volumul dividendelor, care, potrivit legii, se varsa la bugetul administratiei centrale de stat sau local, dupa caz, de catre societatile comerciale.
    Art. 2
    (1) Directorul general sau, dupa caz, directorul societatii si alti administratori din cadrul acesteia, ce coordoneaza activitati de care raspund nemijlocit, primesc un salariu fix.
    (2) Salariul pentru administratorii prevazuti la alin. (1) se stabileste de consiliul imputernicitilor statului, in conditiile prevazute de dispozitiile legale in vigoare pentru functia pe care o indeplinesc si tinand seama de complexitatea acesteia.
    (3) Administratorii din afara societatii primesc o indemnizatie lunara stabilita de consiliul imputernicitilor statului, de pana la 20% din salariul fix brut al directorului sau, dupa caz, al directorului general al societatii.
    (4) Administratorii numiti in comitetul de directie primesc o indemnizatie lunara suplimentara, stabilita de consiliul de administratie, de pana la 5% din salariul fix brut al directorului general sau, dupa caz, al directorului societatii.
    (5) Indemnizatiile prevazute la alin. (3) si (4) se acorda numai cu conditia participarii administratorilor la sedintele consiliului de administratie sau, dupa caz, ale comitetului de directie si a respectarii prevederilor art. 104 din Legea nr. 31/1990 referitoare la regularitatea sedintelor.
    Art. 3
    Cenzorii din cadrul societatilor comerciale cu capital integral de stat primesc pentru activitatea depusa o indemnizatie lunara care poate fi de cel mult 20% din salariul fix brut al directorului sau directorului general, dupa caz.
    Art. 4
    Salariile fixe si indemnizatiile prevazute la art. 2 si 3 se platesc din fondul destinat salariilor.
    Art. 5
    (1) Sumele acordate in conditiile prezentei hotarari sunt impozabile, potrivit legii.
    (2) Indemnizatiile prevazute la art. 1, art. 2 alin. (3) si (4) si art. 3 nu se iau in considerare la stabilirea drepturilor si obligatiilor ce se determina in raport cu nivelul salariilor de baza.
    Art. 6
    Administratorii cu salariul fix, prevazuti la art. 2 alin. (1) si (2), beneficiaza de drepturile stabilite in conditiile legii pentru salariati. Aceste drepturi se asigura de societate si se platesc din fondurile acesteia.
    Art. 7
    Societatile comerciale suporta cheltuielile de transport, cazare, diurna, in conditiile stabilite pentru salariatii proprii, si in cazul imputernicitilor statului, administratorilor si cenzorilor, care pentru indeplinirea atributiilor ce le revin in aceasta calitate sunt obligati sa se deplaseze in alte localitati decat cea in care isi au domiciliul.
    Art. 8
    Indeplinirea obligatiilor ce revin membrilor consiliului imputernicitilor statului, administratorilor si cenzorilor nu constituie un motiv de exonerare a raspunderii acestora pentru neexecutarea sarcinilor de serviciu la autoritatea publica unde sunt incadrati.
    Art. 9
    In termen de 15 zile de la data prezentei hotarari, Ministerul Economiei si Finantelor va emite instructiuni privind obligatiile cenzorilor din societatile comerciale cu capital de stat. Indemnizatia prevazuta la art. 3 se acorda numai cu conditia respectarii prevederilor acestor instructiuni.
    Art. 10
    (1) Prevederile prezentei hotarari se aplica incepand cu data de 1 decembrie 1991.
    (2) Orice dispozitii contrare privind remunerarea si celelalte drepturi ce se acorda persoanelor care au calitatea de imputerniciti ai statului, administratori sau cenzori in cadrul societatilor comerciale cu capital integral de stat nu se mai aplica.

                      PRIM MINISTRU
                     THEODOR STOLOJAN
                                      


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 794/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 794 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu