Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 738 din 26 iulie 2001

privind infiintarea Companiei Nationale "Romtehnica" - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome "Romtehnica" Bucuresti

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 455 din  9 august 2001


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei, ale art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/1997 privind reorganizarea regiilor autonome, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 207/1997, cu modificarile ulterioare, precum si ale art. 10 alin. (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Se infiinteaza Compania Nationala "Romtehnica" - S.A., denumita in continuare Compania, in coordonarea Ministerului Apararii Nationale, prin reorganizarea Regiei Autonome "Romtehnica" Bucuresti, care isi inceteaza activitatea.
    (2) Compania este persoana juridica organizata in societate pe actiuni, functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara si desfasoara activitati de interes national cu specific deosebit, in conformitate cu actul constitutiv prevazut in anexa nr. 1.
    (3) Compania are ca obiect principal de activitate importul produselor, echipamentelor, instalatiilor, pieselor de schimb si materialelor de tehnica militara, tehnologiilor, asistentei tehnice si serviciilor in domeniul tehnicii militare, precum si alte operatiuni de comert interior si exterior, de consultanta, de turism intern si international, care sa ii asigure sustinerea si dezvoltarea activitatii de baza, in conditiile obtinerii de profit, conform actului constitutiv.
    Art. 2
    Sediul social al Companiei este in Romania, municipiul Bucuresti, bd Timisoara nr. 5C, sectorul 6.
    Art. 3
    (1) Capitalul social initial al Companiei este de 98.904 milioane lei si se constituie prin preluarea integrala a capitalului propriu al Regiei Autonome "Romtehnica" Bucuresti, potrivit bilantului contabil al acesteia la data de 31 decembrie 2000, actualizat conform prevederilor legale.
    (2) Capitalul social integral subscris si varsat al Companiei este detinut in intregime de statul roman, in calitate de actionar unic, reprezentat de Ministerul Apararii Nationale.
    Art. 4
    (1) Personalul salariat al Regiei Autonome "Romtehnica" Bucuresti este preluat de Companie, fiind considerat transferat in interesul serviciului pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    (2) In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari cadrele militare in activitate din cadrul Regiei Autonome "Romtehnica" Bucuresti sunt trecute in rezerva si sunt angajate, la solicitarea acestora, ca salariati civili in cadrul Companiei ori sunt puse la dispozitia Ministerului Apararii Nationale, in conditiile legii.
    (3) Contractul colectiv de munca la nivel de unitate incheiat de Regia Autonoma "Romtehnica" Bucuresti ramane in vigoare pana la data incheierii noului contract colectiv de munca la nivel de unitate de catre Companie, potrivit prevederilor legale.
    Art. 5
    Se aproba trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat al statului a unor imobile aflate in administrarea Ministerului Apararii Nationale si identificate conform datelor prevazute in anexa nr. 2.
    Art. 6
    Se aproba trecerea din domeniul privat al statului in patrimoniul Companiei, cu titlu gratuit, a imobilelor prevazute in anexa nr. 2, la valoarea actualizata potrivit prevederilor legale, urmand sa fie cuprinse in capitalul social al Companiei.
    Art. 7
    Imobilele prevazute in anexa nr. 2 se predau pe baza de protocol de predare-preluare, incheiat intre Ministerul Apararii Nationale si Companie, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    Art. 8
    (1) Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari Compania preia toate drepturile si va fi tinuta de toate obligatiile Regiei Autonome "Romtehnica" Bucuresti, asumate atat in nume propriu, cat si in numele Ministerului Apararii Nationale sau al altor institutii guvernamentale, in masura in care, potrivit reglementarilor legale sau contractuale, nu se sting.
    (2) Compania se substituie in toate litigiile in curs ale Regiei Autonome "Romtehnica" Bucuresti, in calitatea procesuala detinuta de aceasta.
    Art. 9
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 10
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari Hotararea Guvernului nr. 236/1991 privind infiintarea Regiei Autonome "Romtehnica" Bucuresti, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 87 din 23 aprilie 1991, cu modificarile ulterioare, se abroga.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul apararii nationale,
                         Gheorghe Matache,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul muncii
                         si solidaritatii sociale,
                         Ion Giurescu,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul lucrarilor publice,
                         transporturilor si locuintei,
                         Ion Selaru,
                         secretar de stat

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                             ACTUL CONSTITUTIV
              al Companiei Nationale "Romtehnica" - S.A.

    CAP. 1
    Denumirea, forma juridica, sediul si durata

    Art. 1
    Denumirea
    (1) Denumirea companiei este Compania Nationala "Romtehnica" - S.A. (dovada de anterioritate nr. 66.033 din 25 mai 2001), denumita in continuare Compania.
    (2) In toate actele, facturile, publicatiile, alte acte emanand de la companie denumirea acesteia va fi urmata de sintagma "societate pe actiuni" sau de initialele "S.A.", de capitalul social al companiei, de numarul de inregistrare la oficiul registrului comertului si de codul fiscal.
    Art. 2
    Forma juridica
    Compania este persoana juridica cu capital integral de stat, organizata in societate pe actiuni. Aceasta isi desfasoara activitatea in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, precum si cu cele ale prezentului act constitutiv.
    Art. 3
    Sediul
    (1) Sediul social al Companiei este in Romania, Bucuresti, bd Timisoara nr. 5C, sectorul 6. Sediul social poate fi schimbat prin hotararea adoptata de adunarea generala extraordinara a actionarilor, pe baza propunerii consiliului de administratie si potrivit dispozitiilor legale.
    (2) Compania poate infiinta sucursale, filiale, reprezentante, agentii sau puncte de lucru in localitati din tara sau din strainatate.
    Art. 4
    Durata
    Durata de functionare a Companiei este nelimitata, activitatea acesteia incepand sa se desfasoare dupa inmatricularea la oficiul registrului comertului.

    CAP. 2
    Scopul si obiectul de activitate

    Art. 5
    Scopul
    (1) Compania are ca scop principal negocierea, incheierea si derularea contractelor de import ale bunurilor si serviciilor aferente destinate apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.
    (2) Pentru realizarea unor importuri Compania poate incheia contracte de credit cu entitati financiar-bancare pe baza imputernicirii Ministerului Apararii Nationale sau a altor institutii guvernamentale, in conditiile de garantare prevazute de lege sau de alte acte normative.
    Art. 6
    Obiectul de activitate
    (1) Domeniul principal de activitate este:
    511 - Activitati de intermedieri in comertul cu ridicata.
    (2) Activitatea principala este:
    5114 - Intermedieri in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane.
    (3) In subsidiar Compania poate desfasura urmatoarele activitati:
    7413 - Activitati de studiere a pietei si de sondaj;
    7414 - Activitati de consultare pentru afaceri si management;
    7415 - Activitatile companiilor de management;
    7420 - Activitati de proiectare, urbanism, inginerie si alte servicii tehnice;
    5010 - Comert cu autovehicule;
    5030 - Comert cu piese si accesorii pentru autovehicule;
    5112 - Intermedieri in comertul cu combustibil, minerale si produse chimice pentru industrie;
    5116 - Intermedieri in comertul cu textile, confectii, incaltaminte si articole din piele;
    5118 - Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu caracter specific, neclasificat in alta parte;
    5119 - Intermedieri in comertul cu produse diverse;
    5146 - Comert cu ridicata al produselor farmaceutice;
    5151 - Comert cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi si gazosi si al produselor derivate;
    5165 - Comert cu ridicata al altor masini utilizate in industrie, comert si transport;
    5170 - Comert cu ridicata al altor produse neclasificate in alta parte;
    5551 - Cantina;
    5530 - Restaurante;
    6024 - Transporturi rutiere de marfuri;
    6312 - Depozitari;
    6330 - Activitati ale agentiilor de turism si asistenta turistica;
    6423 - Activitati de transmitere de date;
    6521 - Activitati de creditare pe baza de contract;
    6522 - Alte tipuri de intermedieri financiare (cu exceptia celor bancare);
    6713 - Activitati auxiliare neclasificate in alta parte;
    7521 - Activitati de afaceri externe;
    7522 - Activitati de aparare nationala.
    (4) Pentru realizarea obiectului sau de activitate Compania poate actiona in nume si pe cont propriu, cat si in calitate de agent intermediar, distribuitor, comisionar, reprezentant, asociat, in raporturile cu alte persoane fizice sau juridice romane ori straine.

    CAP. 3
    Capitalul social, actiunile

    Art. 7
    Capitalul social
    (1) Capitalul social al Companiei este de 98.904 milioane lei, fiind constituit prin preluarea integrala a capitalului propriu al Regiei Autonome "Romtehnica" Bucuresti, potrivit bilantului contabil al acesteia la data de 31 decembrie 2000.
    (2) Capitalul social este divizat in 989.040 actiuni, in valoare de 100.000 lei fiecare.
    Art. 8
    Modificarea capitalului social
    (1) Capitalul social al Companiei poate fi majorat sau redus pe baza hotararii adunarii generale extraordinare a actionarilor, la propunerea consiliului de administratie, in conditiile si cu respectarea dispozitiilor legale.
    (2) In cazul in care administratorii constata pierderea a 50% din capitalul social, acestia vor convoca in termen de 60 de zile adunarea generala extraordinara a actionarilor care va decide fie reconstituirea capitalului social, in conditiile permise de lege, sau limitarea la valoarea ramasa, fie dizolvarea Companiei.
    Art. 9
    Actiunile
    (1) Actiunile sunt in totalitate proprietatea statului roman, drepturile actionarului unic fiind exercitate de Ministerul Apararii Nationale.
    (2) Adunarea generala a actionarilor va decide forma si data la care vor fi imprimate titlurile ce atesta calitatea de actionar.
    (3) Titlurile vor cuprinde inscrierile obligatorii prin lege si vor fi semnate de presedintele consiliului de administratie si de unul dintre membrii acestuia.
    (4) Compania va detine evidenta titlurilor care atesta calitatea de actionar in registrul numerotat, sigilat si parafat de presedintele consiliului de administratie. Registrul se pastreaza la sediul Companiei.

    CAP. 4
    Conducerea si administrarea

    Art. 10
    Adunarea generala a actionarilor
    (1) Adunarea generala a actionarilor este organul de conducere al Companiei, care decide asupra activitatii acesteia si concepe politica ei economica si comerciala.
    (2) La data infiintarii atributiile adunarii generale a actionarilor sunt exercitate in numele actionarului unic, prin ministrul desemnat sau prin imputerniciti ai acestuia. Administratorii sau alte persoane salarizate sau indemnizate de companie nu pot reprezenta actionarul unic in adunarile generale ale actionarilor.
    Art. 11
    Convocarea adunarilor generale ale actionarilor
    (1) Adunarile generale ale actionarilor sunt ordinare si extraordinare.
    (2) Adunarea generala ordinara a actionarilor se convoaca cel putin o data pe an in maximum 3 luni de la data incheierii exercitiului financiar precedent.
    (3) Adunarea generala extraordinara a actionarilor se convoaca, in afara cazurilor prevazute la art. 3 alin. (1) si la art. 8 alin. (1) si (2), la solicitarea actionarului unic sau la cererea consiliului de administratie, care poate formula astfel de cereri, si la sesizarea cenzorilor.
    (4) Adunarea generala a actionarilor, ordinara sau extraordinara, se convoaca de presedintele consiliului de administratie, in scris, cu mentionarea motivelor cererii si anexarea, daca este cazul, a propunerilor ce vor fi supuse analizei. Comunicarea privind convocarea va fi expediata pe adresa actionarului unic cu cel putin 15 zile inainte de data prevazuta pentru desfasurarea lucrarilor adunarii generale a actionarilor.
    (5) Adunarea generala a actionarilor, ordinara sau extraordinara, poate lua hotarari si fara indeplinirea formalitatilor prevazute pentru convocare, in situatii exceptionale, cu respectarea prevederilor legale si ale prezentului act constitutiv pentru validarea hotararilor adoptate.
    (6) Sedintele adunarilor generale ale actionarilor au loc la sediul Companiei sau in orice alt loc mentionat in convocare.
    Art. 12
    Atributiile adunarii generale ordinare a actionarilor
    Adunarea generala ordinara a actionarilor are, in principal, urmatoarele atributii:
    a) aproba structura organizatorica a Companiei, numarul de posturi, precum si normativele de constituire a compartimentelor functionale;
    b) aproba sau modifica bilantul contabil si contul de profit si pierderi, dupa examinarea raportului administratorilor si cenzorilor;
    c) aproba repartizarea profitului potrivit legii si intereselor Companiei;
    d) numeste si revoca membrii consiliului de administratie si cenzorii, stabileste limitele de competenta si salarizarea acestora, se pronunta asupra gestiunii lor si ii descarca de aceasta, stabileste valoarea garantiilor banesti ce vor fi depuse de acestia;
    e) il numeste si revoca pe directorul general, ii stabileste nivelul de salarizare, atributiile si il descarca de activitate;
    f) stabileste nivelul de salarizare al personalului angajat al Companiei, cu respectarea limitelor prevazute de lege;
    g) hotaraste infiintarea sau desfiintarea de filiale, sucursale, reprezentante, agentii ori puncte de lucru;
    h) aproba bugetul de venituri si cheltuieli, planul de activitate pentru anul urmator sau vanzarea unor unitati componente ale patrimoniului Companiei ce nu apartin proprietatii publice;
    i) hotaraste contractarea de imprumuturi bancare pe termen lung, inclusiv a celor externe, pentru activitatile in nume propriu, stabilind componentele si nivelul de contractare a imprumuturilor, a creditelor comerciale si a garantiilor;
    j) hotaraste asupra oricaror alte probleme care intra in competenta adunarii generale a actionarilor, potrivit legii.
    Art. 13
    Atributiile adunarii generale extraordinare a actionarilor
    (1) Adunarea generala extraordinara a actionarilor are, in principal, urmatoarele atributii:
    a) schimbarea formei juridice a Companiei;
    b) schimbarea sediului Companiei;
    c) modificarea obiectului de activitate al Companiei;
    d) prelungirea duratei Companiei;
    e) majorarea capitalului social si stabilirea conditiilor efectuarii acestei operatiuni;
    f) reducerea capitalului social sau reintregirea acestuia prin orice forma permisa de lege;
    g) fuziunea prin absorbire sau prin contopire ori divizarea Companiei;
    h) dizolvarea Companiei;
    i) emiterea de obligatiuni;
    j) reevaluarea patrimoniului, potrivit legii;
    k) vanzarea sau transferul activelor;
    l) aprobarea incheierii de acte juridice prin care Compania dobandeste, instraineaza, inchiriaza, schimba sau constituie, drept garantie, bunuri aflate in patrimoniu sau a caror valoare depaseste 1/5 din valoarea contabila a activelor Companiei la data incheierii actului juridic respectiv;
    m) aproba regulamentul de organizare si functionare a consiliului de administratie;
    n) aproba orice modificari ale actului constitutiv survenite pe parcursul activitatii Companiei.
    (2) Adunarea generala extraordinara a actionarilor va putea delega consiliului de administratie exercitiul atributiilor sale, cu exceptia celor prevazute la alin. (1) lit. a), d), g), h), l) si m).
    Art. 14
    Organizarea adunarii generale a actionarilor
    (1) In ziua, la ora si in locul precizate in convocare sedinta adunarii generale a actionarilor se deschide de presedintele consiliului de administratie sau, in lipsa acestuia, de un alt membru al consiliului de administratie, desemnat in mod expres pentru a-l inlocui.
    (2) La finalizarea lucrarilor adunarii generale a actionarilor se intocmesc procese-verbale consemnate in registrul special tinut prin grija administratorilor.
    (3) Procesul-verbal al adunarii generale a actionarilor contine mentiuni privind indeplinirea formalitatilor de convocare, numele si mandatul reprezentantului actionarului unic, rezumatul problemelor puse in discutie si deciziile luate. Documentele referitoare la acestea, precum si procura speciala constituie anexe ale procesului-verbal de sedinta.
    (4) Procesul-verbal se semneaza de participantii la sedinta si se contrasemneaza de secretarul desemnat al adunarii generale a actionarilor.

    CAP. 5
    Administrarea

    Art. 15
    Consiliul de administratie
    (1) Compania este administrata de un consiliu de administratie format din 5 membri. Membrii consiliului de administratie sunt persoane fizice care au numai cetatenie romana, domiciliul stabil in Romania, specialisti in domeniile comertului exterior si economico-financiar. Un membru al consiliului de administratie este reprezentant al Ministerului Finantelor Publice.
    (2) Membrii consiliului de administratie sunt numiti de actionarul unic al Companiei, prin Ministerul Apararii Nationale, si indeplinesc mandatul pentru o perioada de patru ani.
    (3) In cazul absentei temporare sau definitive a unui membru al consiliului de administratie adunarea generala a actionarilor va putea desemna o alta persoana care va exercita atributiile acestuia temporar ori pana la expirarea mandatului predecesorului sau, dupa caz.
    (4) Fiecare membru al consiliului de administratie este obligat ca inainte de numire sa depuna o garantie care nu va fi mai mica decat dublul remuneratiei lunare primite in aceasta calitate.
    Art. 16
    Atributiile consiliului de administratie
    (1) Consiliul de administratie are, in principal, urmatoarele atributii:
    a) propune structura organizatorica a Companiei, numarul de posturi, precum si normativele de constituire a compartimentelor functionale;
    b) pregateste documentatia necesara desfasurarii adunarii generale a actionarilor;
    c) aduce la indeplinire hotararile adunarii generale a actionarilor;
    d) asigura gestionarea si coordonarea Companiei;
    e) prezinta adunarii generale a actionarilor situatia economica si financiara a Companiei, precum si raportul de activitate anual;
    f) aproba regulamentul de organizare si functionare a Companiei;
    g) supune aprobarii adunarii generale a actionarilor bilantul contabil anual, contul de profit si pierderi si bugetul de venituri si cheltuieli necesar activitatii Companiei;
    h) aproba incheierea ori modificarea oricaror contracte pentru care nu a delegat competenta directorului general;
    i) il imputerniceste pe directorul economic pentru semnarea acordurilor de credit, efectelor de comert si a tuturor documentelor acestora;
    j) indeplineste orice alte atributii si are toate competentele conferite prin lege si prin hotararile adunarilor generale ale actionarilor.
    (2) Consiliul de administratie este obligat sa prezinte reprezentantului Ministerului Apararii Nationale bilantul contabil al Companiei, contul de profit si pierderi, raportul cenzorilor asupra activitatii administratorilor pentru anul precedent, propunerile pentru bugetul de venituri si cheltuieli si planul de activitate pentru anul urmator, cu cel putin 10 zile inainte de termenul fixat pentru adunarea generala ordinara a actionarilor.
    Art. 17
    Directorul general
    (1) Directorul general al Companiei indeplineste functia de presedinte al consiliului de administratie, in baza unui mandat primit din partea adunarii generale a actionarilor.
    (2) Atributiile directorului general sunt, in principal, urmatoarele:
    a) reprezinta Compania in raporturile cu tertii;
    b) aplica strategia si politicile de dezvoltare ale Companiei, stabilite de consiliul de administratie;
    c) negociaza si semneaza contractul colectiv de munca;
    d) negociaza si semneaza, conform legii, contractele individuale de munca;
    e) angajeaza, promoveaza si concediaza personalul Companiei, in conditiile legii;
    f) incheie acte juridice in numele si pe seama Companiei, in limitele imputernicirilor acordate de consiliul de administratie;
    g) stabileste indatoririle si responsabilitatile personalului Companiei, pe compartimente;
    h) aproba operatiunile de incasari si plati, potrivit competentelor legale;
    i) aproba operatiunile de vanzare si cumparare de bunuri, potrivit domeniilor de competenta stabilite conform legii;
    j) ii imputerniceste pe directorii executivi sa exercite orice atributii din sfera sa de competenta;
    k) rezolva orice alta problema data in competenta sa de consiliul de administratie, in conditiile legii.
    Art. 18
    Directorii executivi
    Directorii executivi se afla in subordinea directa a directorului general fata de care sunt raspunzatori pentru indeplinirea obligatiilor rezultate din contractul de performanta si din regulamentul de organizare si functionare a Companiei.

    CAP. 6
    Gestiunea

    Art. 19
    Cenzorii
    (1) Gestiunea Companiei este controlata de 3 cenzori, numiti de adunarea generala a actionarilor.
    (2) Poate fi ales cenzor o persoana fizica sau juridica din afara Companiei, autorizata, expert contabil sau contabil autorizat.
    (3) Unul dintre cenzori este recomandat de Ministerul Finantelor Publice.
    (4) Nu pot fi cenzori, iar daca au fost alesi, decad din mandatul lor urmatorii:
    a) rudele sau afinii pana la gradul al IV-lea inclusiv sau sotii administratorilor;
    b) salariatii Companiei, chiar daca sunt actionari.
    (5) Cenzorii au obligatia de a verifica si certifica bilantul contabil si contul de profit si pierderi care trebuie prezentat de Companie creditorilor sai.
    (6) In exercitarea atributiilor lor de control, astfel cum sunt prevazute de lege, cenzorii au dreptul sa solicite si sa obtina in fiecare luna de la administratori situatia privind stadiul operatiunilor.
    Art. 20
    Atributiile cenzorilor
    (1) Cenzorii au, in principal, urmatoarele atributii:
    a) sa verifice activitatea Companiei;
    b) sa verifice si sa certifice bilantul contabil si contul de profit si pierderi din punct de vedere al legalitatii si al concordantei lor cu registrele Companiei, regularitatea acestora din urma, precum si daca evaluarea patrimoniului s-a facut in conformitate cu regulile stabilite pentru intocmirea bilantului contabil;
    c) sa intocmeasca si sa prezinte anual adunarii generale a actionarilor un raport amanuntit cuprinzand rezultatele verificarilor intreprinse in exercitarea atributiilor lor, prevazute la lit. b), precum si propunerile lor referitoare la bilantul contabil si la repartizarea profitului;
    d) sa inspecteze lunar, inopinat, casa si sa verifice existenta titlurilor sau a valorilor ce sunt proprietatea Companiei sau primite in gaj, cautiune sau in depozit;
    e) sa ia parte, fara drept de vot, la adunarile generale ale actionarilor, ordinare si extraordinare, putand insera pe ordinea de zi propunerile pe care le considera necesare si sa aduca la cunostinta actionarilor neregularitatile in administrare si incalcarile prevederilor statutare sau legale constatate in urma verificarilor;
    f) sa supravegheze aducerea la indeplinire de catre administratori a dispozitiilor legii si ale prezentului act constitutiv;
    g) sa indeplineasca orice alte obligatii prevazute de lege.
    (2) Cenzorii isi vor indeplini atributiile impreuna sau separat, potrivit legii.

    CAP. 7
    Activitatea

    Art. 21
    Exercitiul financiar
    Exercitiul financiar incepe la data de 1 ianuarie si se incheie la data de 31 decembrie ale fiecarui an. Primul exercitiu financiar incepe la data constituirii Companiei.
    Art. 22
    Amortizarea activelor
    Amortizarea activelor corporale si necorporale din patrimoniul Companiei se va calcula potrivit regimului de amortizare stabilit de adunarea generala a actionarilor, in conformitate cu prevederile legale.
    Art. 23
    Evidenta contabila si bilantul contabil
    (1) Compania tine evidenta contabila in lei si intocmeste anual bilantul contabil si contul de profit si pierderi, cu respectarea Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, si a normelor metodologice elaborate de Ministerul Finantelor Publice pentru aplicarea acesteia.
    (2) In termen de 15 zile de la data aprobarii de catre adunarea generala a actionarilor, administratorii vor depune la administratia financiara o copie de pe bilantul contabil, insotita de contul de profit si pierderi, raportul lor, raportul cenzorilor si procesul-verbal al adunarii generale a actionarilor. Dupa vizarea bilantului contabil de catre administratia financiara documentele mentionate mai sus vor fi depuse la oficiul registrului comertului.
    Art. 24
    Calculul si repartizarea profitului
    (1) Profitul Companiei se stabileste pe baza bilantului contabil aprobat de adunarea generala a actionarilor. Profitul impozabil se stabileste in conditiile legii.
    (2) Dupa aprobarea bilantului contabil si a contului de profit si pierderi pentru exercitiul precedent de catre adunarea generala ordinara a actionarilor, precum si dupa plata impozitelor si prelevarea sumelor necesare constituirii si mentinerii fondurilor prevazute de lege, profitul ramas la dispozitia Companiei va fi utilizat potrivit hotararii adunarii generale ordinare a actionarilor.
    (3) In cazul inregistrarii de pierderi adunarea generala a actionarilor va analiza cauzele si va actiona in consecinta.
    (4) Suportarea pierderilor de catre actionari se face proportional cu capitalul social subscris.
    Art. 25
    Registrele
    Compania va tine, prin grija administratorilor si, respectiv, a cenzorilor, toate registrele prevazute de lege.

    CAP. 8
    Modificarea formei juridice, dizolvarea si lichidarea

    Art. 26
    Modificarea formei juridice
    Modificarea formei juridice a Companiei se va putea face numai in temeiul hotararii adunarii generale extraordinare a actionarilor, cu indeplinirea tuturor formalitatilor prevazute de lege.
    Art. 27
    Dizolvarea
    (1) Urmatoarele situatii duc la dizolvarea Companiei:
    a) imposibilitatea realizarii obiectului de activitate;
    b) hotararea adunarii generale a actionarilor;
    c) deschiderea procedurii lichidarii judiciare;
    d) reducerea capitalului social cu 50%, daca adunarea generala extraordinara a actionarilor nu hotaraste reconstituirea acestuia ori limitarea sa la valoarea ramasa;
    e) alte situatii impuse de lege.
    (2) Dizolvarea Companiei trebuie sa fie inscrisa la Oficiul registrului comertului si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.
    (3) Din momentul dizolvarii administratorii nu mai pot intreprinde noi operatiuni. In caz contrar ei sunt personal si solidar raspunzatori pentru operatiunile pe care le-au intreprins.
    Art. 28
    Lichidarea
    In caz de dizolvare adunarea generala a actionarilor ori, dupa caz, instanta de judecata va decide lichidarea Companiei. Lichidarea Companiei si repartizarea activului social se vor realiza in conformitate cu prevederile legii.

    CAP. 9

    Art. 29
    Litigii
    (1) Toate litigiile aparute in legatura cu interpretarea sau executarea prezentului act constitutiv, in masura in care nu vor fi rezolvate pe cale amiabila, se vor solutiona de instantele judecatoresti competente.
    (2) Litigiile de orice fel aparute intre Companie si persoane fizice sau juridice, precum si cele dintre actionari si Companie sau persoane fizice ori juridice sunt de competenta instantei judecatoresti de drept comun.

    CAP. 10

    Art. 30
    Dispozitii finale
    Prevederile prezentului act constitutiv se completeaza cu dispozitiile legale referitoare la societatile comerciale.

    ANEXA 2

                           DATELE DE IDENTIFICARE
a imobilelor care trec din domeniul public al statului in domeniul privat al statului si care se transmit, cu titlu gratuit, Companiei Nationale "Romtehnica" - S.A.
________________________________________________________________________________
        Locul        Persoana     Persoana
Nr.    unde este    juridica de   juridica
crt.    situat      la care se   la care se           Caracteristicile
       imobilul     transmite     transmite          tehnice ale imobilului
        care se      imobilul      imobilul
       transmite
________________________________________________________________________________
  1. Municipiul     Ministerul  Compania      - terenul aferent sediului Regiei
     Bucuresti,     Apararii    Nationala       Autonome "Romtehnica" Bucuresti,
     bd Timisoara   Nationale   "Romtehnica"    in suprafata de 7.552 mp
     nr. 5 C,                    - S.A.
     sectorul 6
  2. Municipiul     Ministerul  Compania      - terenul in suprafata de 2.280 mp
     Bucuresti,     Apararii    Nationala     - suprafata construita = 814 mp
     Calea Plevnei  Nationale   "Romtehnica"  - suprafata desfasurata = 814 mp
     nr. 141 A,                 - S.A.
     sectorul 6
________________________________________________________________________________



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 738/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 738 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 738/2001
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu