Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 33 din  9 septembrie 1999

pentru constituirea unei comisii parlamentare de ancheta privind desfasurarea procesului de privatizare a societatilor comerciale de catre Fondul Proprietatii de Stat in anul 1997

ACT EMIS DE:                PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 450 din 16 septembrie 1999


SmartCity3


    Pentru evaluarea activitatii desfasurate de Fondul Proprietatii de Stat in anul 1997,
    in temeiul art. 61 alin. (4) din Constitutia Romaniei si al art. 86 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului,

    Parlamentul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se constituie Comisia parlamentara de ancheta privind desfasurarea procesului de privatizare a societatilor comerciale de catre Fondul Proprietatii de Stat in anul 1997, cu urmatoarele obiective:
    a) verificarea respectarii legislatiei si a procedurilor de vanzare a pachetelor de actiuni si a activelor la societati comerciale din portofoliul Fondului Proprietatii de Stat;
    b) analiza modului in care s-au luat deciziile privind lichidarea unor societati comerciale;
    c) verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale la vanzarea cu acordarea de facilitati a pachetelor de actiuni si a activelor;
    d) identificarea disfunctionalitatilor care s-au semnalat la aplicarea legislatiei actuale.
    Art. 2
    Fondul Proprietatii de Stat va pune la dispozitie comisiei parlamentare de ancheta intreaga documentatie privind derularea procesului de privatizare a societatilor comerciale.
    Impiedicarea in orice fel a comisiei parlamentare de ancheta in indeplinirea atributiilor sale se sanctioneaza potrivit legii.
    Art. 3
    Comisia parlamentara de ancheta este formata din 9 membri din comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului. Comisia va fi coordonata de un birou compus din: un presedinte, un vicepresedinte si un secretar. Biroul va fi ales de membrii desemnati pentru aceasta comisie.
    Componenta nominala a comisiei este prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 4
    Comisia parlamentara de ancheta isi va desfasura activitatea pe baza unui regulament propriu si a unei tematici, care vor fi prezentate birourilor permanente ale celor doua camere, spre aprobare, in termen de 7 zile de la constituire.
    Art. 5
    Constatarile, concluziile si propunerile comisiei parlamentare de ancheta vor face obiectul unui raport care, dupa analiza in sedinta comuna a comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului, va fi depus simultan la birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului in cel mult 90 de zile de la data constituirii comisiei.
    Raportul comisiei va fi supus dezbaterii plenului Parlamentului in prima sedinta comuna a celor doua Camere, programata sa se desfasoare dupa depunerea acestuia.
    Art. 6
    In desfasurarea activitatii sale comisia parlamentara de ancheta poate implica specialisti din ministere si din alte institutii ale administratiei publice, precum si din organele de specialitate ale Parlamentului, desemnati de conducerile acestor institutii.
    Art. 7
    In scopul realizarii obiectivelor pentru care se constituie comisia parlamentara de ancheta, Camera Deputatilor si Senatul vor asigura personalul de specialitate si logistica necesare, aprobate de birourile permanente ale acestora.
    Specialistii prevazuti la alin. 1, in calitate de colaboratori, beneficiaza de drepturile prevazute in anexa nr. 5 la Legea nr. 53/1991, republicata.

    Aceasta hotarare a fost adoptata de Camera Deputatilor si de Senat in sedinta comuna din 9 septembrie 1999, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                  p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                                VASILE LUPU

                       p. PRESEDINTELE SENATUI
                             NICOLAE VACAROIU

    ANEXA 1

                            COMPONENTA
Comisiei parlamentare de ancheta privind desfasurarea procesului de privatizare a societatilor comerciale de catre Fondul Proprietatii de Stat in anul 1997

    Biroul comisiei

    Presedinte
    1. Nicolae Ulm Spineanu    - senator, Grupul parlamentar al Partidului
                                 National Taranesc Crestin Democrat
    Vicepresedinte
    2. Dan Ioan Popescu        - deputat, Grupul parlamentar al Partidului
                                 Democratiei Sociale din Romania
    Secretar
    3. Ionel Aichimoaie        - senator, Grupul parlamentar al Partidului
                                 Democrat

    Membri:
    1. Paul Pacuraru           - senator, Grupul parlamentar al Partidului
                                 National Liberal
    2. Gheorghe Ariton         - deputat, Grupul parlamentar al Partidului
                                 Romania Mare
    3. Virgil Popescu          - senator, Grupul parlamentar al Partidului
                                 Democratiei Sociale din Romania
    4. Teodor Gheorghe Morariu - deputat, Grupul parlamentar al Partidului
                                 National Taranesc Crestin Democrat -
                                 civic-ecologist
    5. Valentin Zoltan Puskas  - senator, Grupul parlamentar al Uniunii
                                 Democrate Maghiare din Romania
    6. Dumitru Huidu             senator, Grupul parlamentar al Partidului
                                 Unitatii Nationale Romane.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 33/1999

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 33 din 1999
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu