Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 187 din 9 martie 2010

privind elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 166 din 15 martie 2010



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 12 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - Se constituie Grupul de lucru coordonator pentru elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011 - 2013 (Grupul de lucru coordonator), în componenţa prevăzută în anexa nr. 1.

Art. 2. - Se aprobă Regulamentul pentru desfăşurarea activităţii Grupului de lucru coordonator pentru elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013, prevăzut în anexa nr. 2, şi Planul de acţiuni pentru elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013, prevăzut în anexa nr. 3.

Art. 3. - (1) Pentru realizarea acţiunilor de elaborare a strategiei    fiscal-bugetare    pentru    perioada    2011-2013, autorităţile şi instituţiile publice responsabile constituie, prin ordin al ministrului şi, respectiv, al conducătorului organului de specialitate al administraţiei publice centrale, în termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, grupuri de lucru sectoriale, în componenţa cărora, după caz, vor fi incluşi şi reprezentanţi ai altor autorităţi interesate, ai partenerilor sociali şi, după caz, ai mediului academic şi universitar. Componenţa grupurilor de lucru sectoriale se prezintă spre avizare Grupului de lucru coordonator.

(2) Grupurile de lucru sectoriale vor prezenta planurile strategice de cheltuieli şi politicile sectoriale Grupului de lucru coordonator până la data de 25 martie 2010.

Art. 4. - La elaborarea planurilor strategice de cheltuieli necesare elaborării strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013    ministerele    vor    conlucra    cu    autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi vor ţine cont de toate sursele de finanţare.

Art. 5. - Autorităţile şi instituţiile publice responsabile de elaborarea planurilor strategice de cheltuieli şi a politicilor sectoriale vor asigura corelarea măsurilor propuse cu prognozele macroeconomice şi cu resursele financiare disponibile prevăzute în strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2011-2013.

Art. 6. - Ministerul Finanţelor Publice acordă asistenţa tehnică necesară autorităţilor şi instituţiilor publice şi oferă informaţii cu privire la modul de abordare şi prezentare a componentelor strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013.

Art. 7. -Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:

p. Ministrul finanţelor publice,

Gheorghe Gherghina,

secretar de stat

p. Ministrul administraţiei şi internelor,

Mihai Capră,

secretar de stat

Ministrul transporturilor şi infrastructurii,

Radu Mircea Berceanu

Ministrul mediului şi pădurilor,

Laszlo Borbely

Ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului,

Daniel Petru Funeriu

Ministrul apărării naţionale,

Gabriel Oprea

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului,

Elena Gabriela Udrea

Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri,

Adriean Videanu

Ministrul sănătăţii,

Cseke Attila

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Mihai Dumitru

Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale,

Mihai Constantin Şeitan

ANEXA Nr. 1

COMPONENŢA

Grupului de lucru coordonator pentru elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013

1.   Ministrul finanţelor publice - preşedinte

2.   Ministrul administraţiei şi internelor

3.   Ministrul transporturilor şi infrastructurii

4.   Ministrul mediului şi pădurilor

5.   Ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului

6.   Ministrul apărării naţionale

7.   Ministrul dezvoltării regionale şi turismului

8.   Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri

9.   Ministrul sănătăţii

10. Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale

11. Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale

12. Ministrul justiţiei

13. Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

14. Preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale

15. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă

16. Preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză

17. Preşedintele Institutului Naţional de Statistică

18. Secretarul general al Guvernului

ANEXA Nr. 2

REGULAMENT

pentru desfăşurarea activităţii Grupului de lucru coordonator pentru elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013

CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. - (1) Grupul de lucru coordonator pentru elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013 (strategia), denumit în continuare Grupul, se înfiinţează în scopul coordonării procesului de elaborare a acesteia, precum şi pentru asigurarea monitorizării şi transparenţei obiectivelor stabilite prin strategie.

(2) Grupul prevăzut la alin. (1) este organism interinstituţional, fără personalitate juridică, în coordonarea ministrului finanţelor publice.

Art. 2. - (1) Grupul este compus din conducători şi reprezentanţi ai autorităţilor publice implicate.

(2) Preşedintele Grupului este ministrul finanţelor publice.

(3)  In situaţia în care ministrul finanţelor publice este în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Grupului, acesta poate delega responsabilităţile şi atribuţiile sale unui alt membru al Grupului sau secretarului de stat coordonator al Departamentului buget din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

(4)  Membrii Grupului coordonează activitatea grupurilor de lucru sectoriale.

Art. 3. - (1) Grupul este convocat de către ministrul finanţelor publice ori de câte ori este necesar.

(2)  Membrii Grupului sunt convocaţi cu cel puţin două zile calendaristice înainte de data şedinţei, prezenţa fiind obligatorie.

(3) In situaţia în care, din motive obiective, membrii Grupului sunt în imposibilitatea de a participa la şedinţe, aceştia vor delega responsabilităţile şi atribuţiile secretarului de stat coordonator al activităţii privind stabilirea politicilor publice sectoriale şi elaborarea proiectului de buget.

(4) Deciziile Grupului sunt consultative şi se consemnează în procese-verbale, care se remit ulterior membrilor Grupului.

(5)  Deciziile Grupului se prezintă primului-ministru pentru informare.

(6)   In situaţia în care deciziile Grupului nu întrunesc consensul, decide primul-ministru, în calitate de mediator.

Art. 4. - (1) La lucrările Grupului, în funcţie de ordinea de zi a reuniunii, pot participa, la invitaţia ministrului finanţelor publice, cu rol consultativ, reprezentanţi ai altor autorităţi sau instituţii publice, ai mediului academic şi universitar, precum şi reprezentanţi ai organismelor financiare internaţionale.

(2) La lucrările Grupului în care se supune spre dezbatere strategia pot fi invitaţi de către ministrul finanţelor publice, în calitate de observatori, reprezentanţi ai partenerilor sociali şi ai mass-mediei.

CAPITOLUL II

Responsabilităţi

Art. 5. - (1) In realizarea atribuţiilor sale, Grupul face recomandări, care au caracter consultativ.

(2) Ministrul finanţelor publice are obligaţia de a-l informa, ori de câte ori este necesar, în scris, pe primul-ministru cu privire la deciziile luate în cadrul Grupului.

Art. 6. - (1) Grupul are atât atribuţii de ordin general, cât şi atribuţii specifice.

(2) Atribuţiile de ordin general sunt:

a)  avizarea componenţei grupurilor de lucru sectoriale şi a atribuţiilor privind activitatea acestora;

b) coordonarea activităţii grupurilor de lucru sectoriale;

c)  monitorizarea activităţilor stabilite prin Planul de acţiuni pentru elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013;

d)   stabilirea termenelor de elaborare şi transmitere la Ministerul Finanţelor Publice a politicilor publice sectoriale, inclusiv a costurilor de implementare şi a modului de finanţare prin bugetele componente ale bugetului general consolidat;

e)  analizarea şi discutarea rapoartelor, informărilor şi a oricăror altor materiale prezentate de grupurile de lucru sectoriale;

f)  solicitarea informaţiilor fiecărui grup de lucru sectorial privind modul de stabilire a politicilor publice sectoriale, costurile acestora, sursele de finanţare, precum şi corelarea acestora cu prevederile din proiectul strategiei;

g) prezentarea pentru decizie primului-ministru a proiectului strategiei;

h) formularea de recomandări pentru grupul de lucru sectorial constituit pentru autorităţile administraţiei publice locale privind estimările indicatorilor bugetari specifici, ţinând seama, după caz, de regulile fiscal-bugetare luate în consideraţie la elaborarea strategiei.

(3) Atribuţiile specifice sunt:

a)  analizarea proiecţiei cadrului macroeconomic pe baza căruia se fundamentează strategia;

b)  analizarea obiectivelor politicii fiscal-bugetare pentru orizontul de timp pentru care se elaborează strategia;

c)  analizarea estimărilor privind veniturile bugetului general consolidat pentru perioada pentru care se elaborează strategia;

d) analizarea estimărilor privind cheltuielile de personal ale bugetelor componente ale bugetului general consolidat pentru orizontul de timp pentru care se elaborează strategia;

e)   analizarea politicilor publice sectoriale din domenii precum: educaţie, sănătate, protecţie socială şi ocuparea forţei de muncă, dezvoltare regională, apărare naţională, justiţie, ordine publică şi siguranţă naţională, agricultură, transporturi şi infrastructură, mediu, economie, comerţ şi mediu de afaceri, a costurilor de implementare şi a surselor de finanţare necesare;

f)   stabilirea principalelor priorităţi pe termen mediu, a măsurilor de reformă, precum şi a impactului financiar al acestora;

g) analizarea, pe baza raportărilor privind execuţia bugetară trimestrială şi a gradului de îndeplinire a ţintelor trimestriale, a propunerilor de redistribuiri de credite bugetare şi de angajament între programe şi între ordonatorii principali de credite.

ANEXA Nr. 3

PLANUL   DE  ACŢIUNI

pentru elaborarea strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2011-2013

Nr. crt.

Denumirea acţiunii

Autoritatea responsabilă

Termenul-limită de realizare

Autoritatea beneficiară

1

2

3

4

5

1. Cadrul macroeconomic şi politica fiscal-bugetară

1.

Prezentarea obiectivelor de ansamblu şi a constrângerilor   în   care   urmează   să   se desfăşoare    politica    macroeconomică    şi bugetară

Ministerul Finanţelor Publice

15 martie

Ministerul Finanţelor Publice

2.

Analiza aspectelor ce ţin de politica fiscală şi de politica în domeniul administrării fiscale şi stabilirea   direcţiilor   orientative   în   aceste domenii

Ministerul Finanţelor Publice

15 martie

Ministerul Finanţelor Publice

3.

Prezentarea şi analiza datelor preliminare vizând principalii indicatori macroeconomici şi sociali si prognoza acestora pentru perioada 2011-2013

Comisia Naţională de Prognoză,

Institutul Naţional de Statistică

15 martie

Ministerul Finanţelor Publice

4.

Estimarea indicelui preţului de consum şi a cursului de schimb al monedei naţionale pe termen mediu

Comisia Naţională de Prognoză

22 martie

Ministerul Finanţelor Publice

5.

Estimarea    veniturilor    bugetului    general consolidat pe bugete componente şi categorii de venituri

Ministerul Finanţelor Publice

26 martie

Ministerul      Finanţelor Publice

6.

Elaborarea şi prezentarea direcţiilor orientative ale politicii în domeniul ocupării forţei de muncă

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Comisia        Naţională       de Prognoză

26 martie

Ministerul           Muncii, Familiei    şi    Protecţiei Sociale

7.

Elaborarea şi prezentarea direcţiilor orientative ale politicilor în domeniul protecţiei sociale şi asigurărilor de sănătate

Ministerul Muncii, Familiei şi

Protecţiei Sociale,

Ministerul Sănătăţii,

Casa Naţională de Pensii şi Alte   Drepturi   de   Asigurări Sociale,

Casa Naţională de Asigurări de

Sănătate, Agenţia     Naţională     pentru Ocuparea Forţei de Muncă

26 martie

Ministerul      Finanţelor Publice

8.

Elaborarea     prognozei     datoriei     publice guvernamentale   şi   locale,   precum   şi   a necesităţilor de finanţare din surse externe şi interne

Ministerul Finanţelor Publice

26 martie

Comisia Naţională de Prognoză

9.

Elaborarea direcţiilor orientative ale politicilor în domeniul investiţiilor publice şi al dezvoltării regionale

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Administraţiei şi Internelor,

Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri

26 martie

Ministerul      Finanţelor Publice

10.

Elaborarea prognozei indicatorilor generali ai bugetului asigurărilor sociale de stat şi a transferurilor de la bugetul de stat, precum şi a evoluţiei sistemului de pensii pe termen mediu

Casa Naţională de Pensii şi Alte   Drepturi   de   Asigurări Sociale

26 martie

Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

1

2

3

4

5

11.

Elaborarea   prognozelor   privind   resursele financiare transferate către bugetele locale (sume defalcate din TVA, cote din impozitul pe venit, transferuri din bugetul de stat şi bugetul asigurărilor pentru şomaj)

Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Administraţiei şi Internelor,

Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri

26 martie

Ministerul Finanţelor Publice

12.

Elaborarea     şi     prezentarea     prognozei macroeconomice în profil teritorial

Comisia  Naţională       de Prognoză

31 martie

Ministerul Finanţelor Publice

13.

Elaborarea şi prezentarea prognozei privind bugetul general centralizat al bugetelor locale pentru  perioada Cadrului de cheltuieli  pe termen mediu

Ministerul Finanţelor Publice

5 aprilie

Ministerul Finanţelor Publice

14.

Elaborarea prognozei indicatorilor generali ai Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi a transferurilor de la bugetul de stat

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

12 aprilie

Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Sănătăţii

15.

Evaluarea nivelului veniturilor şi cheltuielilor bugetului   general        consolidat,        a deficitului/excedentului bugetar, precum şi a surselor de finanţare

Ministerul Finanţelor Publice

15 aprilie

Ministerul Finanţelor Publice

2. Analiza aspectelor intersectoriale de cheltuieli şi determinarea plafoanelor indicative

16.

Prezentarea   unui   scenariu   de   bază   al evoluţiilor bugetare prognozate pe termen mediu

Ministerul Finanţelor Publice

15 aprilie

17.

Analiza cheltuielilor pentru proiectele finanţate din surse externe şi estimarea acestora pentru perioada Cadrului de cheltuieli pe termen mediu

Ministerul Finanţelor Publice

15 aprilie

18.

Analiza cheltuielilor pentru serviciul datoriei publice şi estimarea acestora pentru perioada Cadrului de cheltuieli pe termen mediu

Ministerul Finanţelor Publice

20 aprilie

19.

Analiza cheltuielilor salariale în sectorul public şi estimarea acestora pentru perioada Cadrului de cheltuieli pe termen mediu

Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale,

20 aprilie

20.

Analiza tendinţelor în finanţarea de la buget a investiţiilor şi estimarea cheltuielilor pentru perioada Cadrului de cheltuieli pe termen mediu

Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Administraţiei şi Internelor,

Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri

20 aprilie

21.

Ajustarea plafoanelor preliminare de cheltuieli pe sectoare pentru primii doi ani cuprinşi de Cadrul  de  cheltuieli   pe  termen   mediu  şi elaborarea plafoanelor preliminare pentru al treilea an

Ministerul Finanţelor Publice

30 aprilie

1

2

3

4

5

3. Analiza sectorială şi elaborarea planurilor strategice de cheltuieli

22.

Analiza implementării planurilor strategice de cheltuieli   în   sectoarele-pilot,   identificarea problemelor şi acţiunilor de viitor

Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Administraţiei şi Internelor,

Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri

5 mai

23.

Evaluarea politicilor şi a impactului acestora asupra creşterii economice şi reducerii sărăciei şi înaintarea propunerilor de ajustare sau actualizare a acestora

Ministerul Muncii, Familiei şi

Protecţiei Sociale, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul    Administraţiei    şi

Internelor, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării

Regionale şi Turismului, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului

de Afaceri

5 mai

24.

Prezentarea politicilor sectoriale pe termen mediu  în  domeniile   pentru  care   nu  sunt elaborate strategii sectoriale de dezvoltare

Ministerul Muncii, Familiei şi

Protecţiei Sociale, Ministerul Finanţelor Publice, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional,

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Comisia Naţională de Prognoză, Institutul Naţional de Statistică

10 mai

4. Definitivarea plafoanelor de cheltuieli şi a Cadrului de cheltuieli pe termen mediu

25.

Ajustarea plafoanelor de cheltuieli pe sectoare ca rezultat al analizei strategiilor sectoriale de cheltuieli.      Identificarea      unor      măsuri suplimentare     de     politică     fiscală,     de administrare şi realocare a cheltuielilor, care să permită diminuarea diferenţei între obiectivele generale şi rezultatele preliminare

Ministerul Finanţelor Publice

14 mai

26.

Repartizarea   plafoanelor  de   cheltuieli   pe componente ale bugetului general consolidat şi pe autorităţi publice centrale finanţate de la bugetul de stat

Ministerul Finanţelor Publice

14 mai

27.

Estimarea raporturilor interbugetare pentru perioada Cadrului de cheltuieli pe termen mediu

Ministerul Finanţelor Publice

14 mai

28.

Definitivarea   strategiei   fiscal-bugetare   şi prezentarea   acesteia   spre   dezbatere   şi aprobare Guvernului

Ministerul Finanţelor Publice, în     coordonarea Grupului coordonator pentru elaborarea Cadrului    de    cheltuieli    pe termen mediu

20 mai

Guvernul


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 187/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 187 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 187/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu