E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1345 din 21 decembrie 1990

privind stabilirea normelor unitare de structura pentru conducerea si aparatul propriu al prefecturilor si primariilor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 4 din 11 ianuarie 1991


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Structurile organizatorice pentru aparatul propriu al prefecturilor si primariilor se stabilesc pe baza normelor din prezenta hotarare, cuprinse in anexele nr. 1 a) - d).
    Art. 2
    Normele de constituire a compartimentelor din aparatul propriu al prefecturilor si primariilor sunt cele prevazute in anexa nr. 2.
    Prefecturile pot comasa sau diviza compartimentele din componenta directiilor prevazute in anexa nr. 1 a), precum si compartimentelor prevazute in anexele nr. 1 b) - 1 d) la prezenta hotarare, in functie de necesitatile si conditiile concrete ale activitatii.
    Art. 3
    Numarul de posturi pentru aparatul propriu al prefecturilor si primariilor se stabileste pe baza normativului prevazut in anexa nr. 3.
    Art. 4
    Salariile tarifare pentru aparatul propriu al prefecturilor si primariilor se stabilesc la acelasi nivel cu cele ale salariatilor angajati in unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor si ale Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.
    Art. 5
    Asigurarea posturilor rezultate din aplicarea prezentei hotarari se face prin redistribuire de posturi si prin suplimentarea acestora, dupa caz.
    Art. 6
    Pe data intrarii in vigoare a actualei hotarari se abroga hotararile guvernului nr. 358/1990, 365/1990, 917/1990 si 912/1990, art. 1, 3 si 4 din Hotararea Guvernului nr. 1058/1990, precum si orice alte prevederi care contravin prezentei hotarari.

                  PRIM-MINISTRU
                   PETRE ROMAN

    Anexele nr. 1a) - 1d) se afla in Monitorul Oficial nr. 4 din 11 ianuarie 1991.

    ANEXA 2

                       NORME
de constituire a compartimentelor din structura organizatorica a aparatului propriu al prefecturilor si primariilor
    1. Structura organizatorica a aparatului propriu al prefecturilor si primariilor poate cuprinde, in functie de volumul, complexitatea, importanta si specificul activitatii, urmatoarele tipuri de compartimente avand un numar minim de persoane:
    a) birouri  - 3 persoane;
    b) servicii - 6 persoane;
    c) directii - 20 persoane.
    2. Biroul poate fi organizat fie independent, fie in cadrul unui serviciu, pentru fiecare 3 persoane existente peste numarul minim necesar constituirii serviciului, daca exista activitati care necesita o delimitare distincta.
    3. Serviciile de la prefecturi, care nu fac parte din structura directiilor, se constituie cu minimum 8 persoane.
    4. Numarul posturilor de conducere va fi de cel mult 20% din numarul total al posturilor pentru aparatul propriu al fiecarei prefecturi si primarii.

    ANEXA 3

                  NORMATIV
privind stabilirea numarului de posturi pentru organizarea aparatului propriu al prefecturilor si primariilor
                                                Nr. posturi
                                                -----------
  a) Prefecturi
     - cu peste 400 mii locuitori                112 - 130
     - cu pana la 400 mii locuitori              100 - 112
  b) Primarii municipale
     - cu peste 300 mii locuitori                 60 -  70
     - intre 200 - 300 mii locuitori              48 -  59
     - intre 100 - 200 mii locuitori              35 -  47
     - pana la 100 mii locuitori                  29 -  34
  c) Primariile oraselor
     - cu peste 20 mii locuitori                  12 -  14
     - intre 10 - 20 mii locuitori                 9 -  11
     - pana la 10 mii locuitori                    6 -   8
  d) Primarii comunale
     - cu peste 10 mii locuitori                   8 -  10
     - intre 5 - 10 mii locuitori                  6 -   7
     - pana la 5 mii locuitori                     3 -   5

    NOTA:
    1. Municipiul Petrosani se incadreaza in grupa municipiilor intre 100 - 200 mii locuitori, iar orasul Brad in grupa oraselor cu peste 20 mii locuitori. La comuna Voluntari din Sectorul agricol Ilfov numarul de posturi se stabileste la 25.
    2. Numarul de posturi al fiecarei prefecturi si primarii se stabileste proportional cu numarul locuitorilor, pe baza normativelor prevazute la pct. a) -d). Personalul de conducere numit si eliberat in conditiile art. 6 din Legea nr. 5/1990 nu se include in numarul de posturi normat.
    La prefecturile din prima grupa, limita minima de personal se majoreaza cu un post pentru fiecare 15 mii locuitori, iar pentru cele din grupa a doua, limita maxima a numarului de personal se diminueaza cu un post pentru fiecare 15 mii locuitori sub 400 mii.
    Numarul de posturi rezultat va fi suplimentat cu numarul muncitorilor de intretinere si exploatare a mijloacelor din dotare, precum si cu numarul personalului de deservire generala. Numarul acestor categorii de personal se stabileste pe baza normelor si normativelor de munca in vigoare, tinand seama si de spatiul ocupat in imobilul respectiv de alte institutii, daca sunt astfel de situatii.
    3. Numarul posturilor de inspector judetean si inspector municipal din aparatul propriu al prefecturilor, se stabileste in limita a cel mult 15% din numarul posturilor cu studii superioare.
    4. Cheltuielile privind salarizarea personalului din aparatul propriu al prefecturilor si primariilor se vor incadra in limita prevederilor din bugetele locale, cu aceasta destinatie.
    Statele de functii pentru aparatul propriu al prefecturilor si primariilor, centralizate pe judete, vor fi prezentate la avizare la Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
    Se va prezenta la aviz si statul de functii al unitatilor cu dubla subordonare ale caror cheltuieli de functionare sunt prevazute in bugetul local la capitolul "Puterea si administratia de stat" si care nu fac parte din aparatul propriu.
    5. Structura organizatorica si statul de functii ale fiecarei primarii municipale, orasenesti si comunale se aproba prin decizie a primariei, cu avizul prefecturii.
    In cadrul numarului total de posturi pe judet, rezultat din aplicarea normativului din prezenta nota, prefecturile sunt autorizate sa faca redistribuiri de posturi intre localitati in functie de conditiile concrete existente.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1345/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1345 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 110 2007
    Oferta noastră propusă pentru clienți în noul an este un angajament pozitiv și total, așa că colaborarea cu noi vă oferă maximă asigurare de a obține finanțare pentru că avem un rating A+ în finanțare. Frank Loan Services (FLS) de-a lungul anilor a fost apreciat ca una dintre cele mai bune companii online cu o rată a dobânzii mai ieftină. Dacă aveți nevoie de finanțare, nu ezitați să ne contactați prin telefon (713-389-6778) sau prin e-mail: k.frankloans@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1790 2005
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Decretul 388 2019
    Salutare tuturor, Este vorba de Greg Sherman Financial Aid Company, o companie de renume cu gajul îndeplinit pentru a oferi împrumuturilor financiare o nouă definiție. Obiectivele noastre au fost întotdeauna să aducem servicii eficiente de împrumut la fiecare ușă a fiecărui solicitant autentic și eligibil, fiind o persoană fizică, companii sau organizații care colaborează din orice parte a lumii care este în căutarea unui împrumut în scop personal, start-up-uri de afaceri. , extinderea afacerii etc. Pentru mai multe întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: gregshermanfinancialaid@gmail.com Mulțumiri, Dept.
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu