E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1345 din 21 decembrie 1990

privind stabilirea normelor unitare de structura pentru conducerea si aparatul propriu al prefecturilor si primariilor

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 4 din 11 ianuarie 1991


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Structurile organizatorice pentru aparatul propriu al prefecturilor si primariilor se stabilesc pe baza normelor din prezenta hotarare, cuprinse in anexele nr. 1 a) - d).
    Art. 2
    Normele de constituire a compartimentelor din aparatul propriu al prefecturilor si primariilor sunt cele prevazute in anexa nr. 2.
    Prefecturile pot comasa sau diviza compartimentele din componenta directiilor prevazute in anexa nr. 1 a), precum si compartimentelor prevazute in anexele nr. 1 b) - 1 d) la prezenta hotarare, in functie de necesitatile si conditiile concrete ale activitatii.
    Art. 3
    Numarul de posturi pentru aparatul propriu al prefecturilor si primariilor se stabileste pe baza normativului prevazut in anexa nr. 3.
    Art. 4
    Salariile tarifare pentru aparatul propriu al prefecturilor si primariilor se stabilesc la acelasi nivel cu cele ale salariatilor angajati in unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor si ale Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.
    Art. 5
    Asigurarea posturilor rezultate din aplicarea prezentei hotarari se face prin redistribuire de posturi si prin suplimentarea acestora, dupa caz.
    Art. 6
    Pe data intrarii in vigoare a actualei hotarari se abroga hotararile guvernului nr. 358/1990, 365/1990, 917/1990 si 912/1990, art. 1, 3 si 4 din Hotararea Guvernului nr. 1058/1990, precum si orice alte prevederi care contravin prezentei hotarari.

                  PRIM-MINISTRU
                   PETRE ROMAN

    Anexele nr. 1a) - 1d) se afla in Monitorul Oficial nr. 4 din 11 ianuarie 1991.

    ANEXA 2

                       NORME
de constituire a compartimentelor din structura organizatorica a aparatului propriu al prefecturilor si primariilor
    1. Structura organizatorica a aparatului propriu al prefecturilor si primariilor poate cuprinde, in functie de volumul, complexitatea, importanta si specificul activitatii, urmatoarele tipuri de compartimente avand un numar minim de persoane:
    a) birouri  - 3 persoane;
    b) servicii - 6 persoane;
    c) directii - 20 persoane.
    2. Biroul poate fi organizat fie independent, fie in cadrul unui serviciu, pentru fiecare 3 persoane existente peste numarul minim necesar constituirii serviciului, daca exista activitati care necesita o delimitare distincta.
    3. Serviciile de la prefecturi, care nu fac parte din structura directiilor, se constituie cu minimum 8 persoane.
    4. Numarul posturilor de conducere va fi de cel mult 20% din numarul total al posturilor pentru aparatul propriu al fiecarei prefecturi si primarii.

    ANEXA 3

                  NORMATIV
privind stabilirea numarului de posturi pentru organizarea aparatului propriu al prefecturilor si primariilor
                                                Nr. posturi
                                                -----------
  a) Prefecturi
     - cu peste 400 mii locuitori                112 - 130
     - cu pana la 400 mii locuitori              100 - 112
  b) Primarii municipale
     - cu peste 300 mii locuitori                 60 -  70
     - intre 200 - 300 mii locuitori              48 -  59
     - intre 100 - 200 mii locuitori              35 -  47
     - pana la 100 mii locuitori                  29 -  34
  c) Primariile oraselor
     - cu peste 20 mii locuitori                  12 -  14
     - intre 10 - 20 mii locuitori                 9 -  11
     - pana la 10 mii locuitori                    6 -   8
  d) Primarii comunale
     - cu peste 10 mii locuitori                   8 -  10
     - intre 5 - 10 mii locuitori                  6 -   7
     - pana la 5 mii locuitori                     3 -   5

    NOTA:
    1. Municipiul Petrosani se incadreaza in grupa municipiilor intre 100 - 200 mii locuitori, iar orasul Brad in grupa oraselor cu peste 20 mii locuitori. La comuna Voluntari din Sectorul agricol Ilfov numarul de posturi se stabileste la 25.
    2. Numarul de posturi al fiecarei prefecturi si primarii se stabileste proportional cu numarul locuitorilor, pe baza normativelor prevazute la pct. a) -d). Personalul de conducere numit si eliberat in conditiile art. 6 din Legea nr. 5/1990 nu se include in numarul de posturi normat.
    La prefecturile din prima grupa, limita minima de personal se majoreaza cu un post pentru fiecare 15 mii locuitori, iar pentru cele din grupa a doua, limita maxima a numarului de personal se diminueaza cu un post pentru fiecare 15 mii locuitori sub 400 mii.
    Numarul de posturi rezultat va fi suplimentat cu numarul muncitorilor de intretinere si exploatare a mijloacelor din dotare, precum si cu numarul personalului de deservire generala. Numarul acestor categorii de personal se stabileste pe baza normelor si normativelor de munca in vigoare, tinand seama si de spatiul ocupat in imobilul respectiv de alte institutii, daca sunt astfel de situatii.
    3. Numarul posturilor de inspector judetean si inspector municipal din aparatul propriu al prefecturilor, se stabileste in limita a cel mult 15% din numarul posturilor cu studii superioare.
    4. Cheltuielile privind salarizarea personalului din aparatul propriu al prefecturilor si primariilor se vor incadra in limita prevederilor din bugetele locale, cu aceasta destinatie.
    Statele de functii pentru aparatul propriu al prefecturilor si primariilor, centralizate pe judete, vor fi prezentate la avizare la Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
    Se va prezenta la aviz si statul de functii al unitatilor cu dubla subordonare ale caror cheltuieli de functionare sunt prevazute in bugetul local la capitolul "Puterea si administratia de stat" si care nu fac parte din aparatul propriu.
    5. Structura organizatorica si statul de functii ale fiecarei primarii municipale, orasenesti si comunale se aproba prin decizie a primariei, cu avizul prefecturii.
    In cadrul numarului total de posturi pe judet, rezultat din aplicarea normativului din prezenta nota, prefecturile sunt autorizate sa faca redistribuiri de posturi intre localitati in functie de conditiile concrete existente.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1345/1990

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1345 din 1990
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Stimați solicitanți de împrumut. Te afli în vreo dificultate financiară? Vrei să începi propria afacere? Această companie de împrumut a fost înființată organizații pentru drepturile omului din întreaga lume cu unicul scop de a ajuta cei săraci și oamenii cu dificultăți financiare ale vieții. Dacă doriți să aplicați pentru un împrumut, reveniți la noi cu detaliile de mai jos e-mail: elenanino0007@gmail.com Nume: Suma împrumutului necesară: Durata împrumutului: Numar de telefon mobil: Vă mulțumesc și Dumnezeu să vă binecuvânteze ÎNCREDERE Elena
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    Îmi apare că site-ul http://www.legex.ro/VizualizareLege.aspx?var=153691#comentariu, sau cum se numește, este not secure. Adică putem comenta dar ne asumăm riscul informatic. E corect?
ANONIM a comentat Legea 127 2017
    nu cumva ar trebui să fie bizară absența oricărui comentariu la această lege? Totuși este o lege adoptată conform procedurilor regulamentare în vigoare, deci este ea însăși în vigoare. Avem dreptul cel puțin legal de a o comenta.
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu