Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 281 din 20 august 2007

privind publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Deciziei civile nr. 18A din 1 februarie 2007 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a IX-a civila si pentru cauze privind proprietatea intelectuala

ACT EMIS DE: OFICIUL ROMAN PENTRU DREPTURILE DE AUTOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 631 din 13 septembrie 2007



Având în vedere Referatul nr. SDG/1.685 din 20 august 2007 al Direcţiei registre, gestiune colectivă şi relaţii publice,

în temeiul art.1312 alin. (9) teza a 2-a din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare,

în baza prevederilor art. 6 alin. (1) şi ale art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 401/2006 privind organizarea, funcţionarea, structura personalului şi dotările necesare îndeplinirii atribuţiilor Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,

directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor emite următoarea decizie:

Articol unic. - Se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, Decizia civilă nr. 18Adin 1 februarie 2007 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a civilă şi pentru cauze privind proprietatea intelectuală, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta decizie, privind renunţarea apelantei Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) la judecarea apelului declarat împotriva Hotărârii arbitrale din 21 iunie 2005, având ca obiect stabilirea Metodologiei privind utilizarea prin radiodifuzare a operelor muzicale şi tabel cuprinzând remuneraţiile cuvenite titularilor de drepturi de autor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 657 din 25 iulie 2005 prin Decizia nr. 133/2005 a directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, precum şi privind constatarea nulităţii apelului declarat de Societatea Română de Televiziune (SRTV) şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA) împotriva hotărârii arbitrale menţionate mai sus.

p. Directorul general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor,

Eugen Vasiliu

ANEXĂ

ROMÂNIA

CURTEA DE APEL BUCUREŞTI

Secţia a IX-a civilă şi pentru cauze privind proprietatea intelectuală

DECIZIA  CIVILĂ   Nr. 18A

Şedinţa publică din data de 1 februarie 2007

CURTEA COMPUSĂ DIN:

Preşedinte               - Carmen Georgeta Negrilă

Judecător                - Andreia Liana Constanda

Grefier                    - Ionică Roşioru

Pe rol se află judecarea cererii de apel formulată de apelanta Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) împotriva Hotărârii arbitrale din 21 iunie 2005, în contradictoriu cu intimaţii Societatea Română de Televiziune (SRTV) şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA).

La apelul nominal făcut în şedinţă publică se prezintă apelanta Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), prin avocat Roată Palade Alexandru, cu împuternicire avocaţială nr. 280168 din 10 ianuarie 2006, intimaţii Societatea Română de Televiziune (SRTV), prin consilier juridic Remus Codreanu, cu delegaţie de reprezentare la dosar, şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), prin reprezentant Gheorghe Chiriţă, fără delegaţie la dosar.

Procedura este legal îndeplinită.

S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă, după care reprezentantul intimatei Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA) solicită amânarea cauzei pentru a se consulta cu reprezentanţii consiliului director al asociaţiei, cu privire la cererea apelantei de renunţare la apelul declarat.

Intimata Societatea Română de Televiziune (SRTV), prin consilier juridic, depune la dosar certificatul de grefă emis în Dosarul nr. 929/1/2007, de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a dovedi că a formulat în dosarul sus-menţionat o cerere de strămutare a Dosarului nr. 26.982/2/2005 de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă egală în grad, cauză ce are termenul de judecată fixat pentru data de 9 martie 2007.

Apelanta, prin avocat, se opune amânării cauzei, întrucât nu există niciun temei legal pentru care instanţa să acorde un nou termen de judecată.

Intimata Societatea Română de Televiziune (SRTV), prin consilier juridic, solicită instanţei să aibă în vedere dispoziţiile art. 40 alin. 5 din Codul de procedură civilă, întrucât, în funcţie de soluţia ce se va pronunţa în dosarul ce are ca obiect strămutarea Dosarului nr. 26.982/2/2005, urmează a-şi exprima poziţia cu privire la renunţarea apelantei la judecarea apelului.

Curtea, deliberând asupra cererii de amânare formulate de reprezentantul intimatei Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), pentru a se consulta cu reprezentanţii consiliului director al asociaţiei, cu privire la cererea apelantei de renunţare la apelul declarat, apreciază că această cerere este neîntemeiată, întrucât amânarea cauzei la termenul anterior s-a dispus tocmai pentru acest motiv. In şedinţa anterioară, intimata Societatea Română de Televiziune a fost reprezentată şi urma să consulte conducerea societăţii pentru exprimarea punctului de vedere faţă de renunţarea la apel a apelantei. In ceea ce priveşte cererea de strămutare, la care reprezentantul intimatei Societatea Română de Televiziune face referire, nu poate fi avută în vedere ca motiv pentru amânare, atâta timp cât nu s-a dispus suspendarea soluţionării prezentului apel, iar invocarea art. 40 din Codul de procedură civilă poate fi făcută după ce se va dispune asupra cererii de strămutare. Tot pentru a-şi exprima un punct de vedere a fost înştiinţată şi intimata Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), iar faţă de neîndeplinirea dispoziţiilor instanţei pune în discuţie sancţiunea suspendării pentru că această intimată nu a răspuns solicitării de a-şi exprima poziţia faţă de renunţarea apelantei la judecarea cererii de apel.

Apelanta, prin avocat, arată că nu poate fi suspendată cauza pentru că intimata Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale nu s-a conformat dispoziţiilor instanţei, pentru că ar însemna ca apelanta să fie sancţionată pentru o faptă a intimaţilor.

Reprezentantul intimatei Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale arată că nu a primit adresa instanţei, prin care i se solicita să îşi exprime poziţia faţă de renunţarea apelantei la apel.

Intimata Societatea Română de Televiziune, prin consilier juridic, arată că este de acord cu suspendarea cauzei, însă până când Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa asupra cererii de strămutare.

Curtea, având în vedere poziţia apelantei în sensul că i-ar fi vătămate interesele procesuale, acordă cuvântul părţilor pe cererea de renunţare a apelantei la judecarea apelului.

Intimata Societatea Română de Televiziune, prin consilier juridic, solicită amânarea pentru soluţionarea amiabilă a prezentului litigiu.

Apelanta, prin avocat, arată că cererea de stingere a litigiului prin învoiala părţilor a fost formulată într-o altă cauză, aflată pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar prin formularea în acest dosar a cererii de amânare pentru încheierea unei tranzacţii se încearcă doar tergiversarea cauzei, motiv pentru care se opune amânării cauzei, însă dacă intimata Societatea Română de Televiziune afirmă că urmează să depună acordul societăţii în ceea ce priveşte renunţarea la judecată, va fi de acord cu amânarea cauzei.

Faţă de dezacordul părţilor cu privire la renunţarea apelantei la judecarea apelului, Curtea pune în discuţia părţilor excepţia inadmisibilităţii invocării excepţiei nulităţii hotărârii arbitrale, întemeiată pe susţineri privind legea aplicabilă, incompatibile cu sancţiunea procedurală a nulităţii incidenţă pentru nereguli de procedură, excepţie pentru a cărei discutare s-a repus cauza pe rol la data de 2 noiembrie 2006.

Apelanta, prin avocat, solicită admiterea excepţiei inadmisibilităţii invocării excepţiei nulităţii hotărârii arbitrale şi arată că faţă de prevederile art. 358 din Codul de procedură civilă excepţia de nulitate este tardiv formulată.

Intimata Societatea Română de Televiziune, prin consilier juridic, arată că nu a invocat nicio excepţie de procedură, însă excepţia inadmisibilităţii poate fi avută în vedere de instanţa de judecată, ca apărare de fond, iar dacă instanţa s-ar pronunţa pe această excepţie s-ar antepronunţa pe fondul apelului, potrivit art. 27 din Codul de procedură civilă. Mai arată că instanţa nu s-a pronunţat asupra excepţiei de neconstituţionalitate invocată la acelaşi termen din 26 octombrie 2006.

Reprezentantul intimatei Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale solicită respingerea excepţiei inadmisibilităţii invocării excepţiei nulităţii hotărârii arbitrale pentru aceleaşi motive expuse de către reprezentantul intimatei Societatea Română de Televiziune.

Intimata Societatea Română de Televiziune, prin consilier juridic, arată că dispoziţiile legale la care apelanta face referire sunt prevăzute pentru procedura arbitrajului, sens în care solicită respingerea acestei excepţii ca neîntemeiată.

Curtea, deliberând asupra excepţiei inadmisibilităţii invocării excepţiei nulităţii hotărârii arbitrale, întemeiată pe susţineri privind legea aplicabilă, incompatibile cu sancţiunea procedurală a nulităţii, incidenţă pentru nereguli de procedură, admite această excepţie, constatând în sensul celor invocate prin încheierea anterioară că excepţia invocată în scris de Societatea Română de Televiziune vizează hotărârea arbitrala, atacată cu apel în prezenta cauză, apreciind astfel că este o excepţie de procedură şi nu o apărare de fond, cum susţine intimata Societatea Română de Televiziune; motivele arătate în susţinerea excepţiei se întemeiază pe dispoziţii de procedură, dată fiind împrejurarea că partea se prevalează de dispoziţiile dreptului comun, respectiv de cele din Codul de procedură civilă referitoare la procedura arbitrala, şi nu la dispoziţiile legii speciale (Legea nr. 8/1996) direct incidente cauzei, cu ignorarea principiului specialia generalibus derogant, legea specială cuprinzând dispoziţii pentru părţile implicate în negociere care nu ajung la o formă finală asupra metodologiei. în ceea ce priveşte excepţia de neconstituţionalitate a anumitor dispoziţii ale art. 131 din Legea nr. 8/1996, excepţie ce a fost invocată de intimata Societatea Română de Televiziune drept un mijloc procedural de natură a-i servi la soluţionarea excepţiei nulităţii hotărârii arbitrale, Curtea apreciază că, faţă de reţinerea inadmisibilităţii excepţiei principale, excepţia de neconstituţionalitate a rămas fără obiect. De asemenea, excepţia tardivităţii, invocată de apelantă în combaterea nulităţii hotărârii arbitrale, are un caracter subsidiar excepţiei reţinute de instanţă, fiind, de asemenea, întemeiată pe dispoziţii procedurale ale dreptului comun, prevăzute de Codul de procedură civilă cu referire la procedura arbitrajului, este rămasă fără obiect.

Intimata Societatea Română de Televiziune, prin consilier juridic, arată că instanţa de judecată prin soluţionarea excepţiilor s-a antepronunţat, motiv pentru care înţelege să formuleze cerere de recuzare, pe care o depune în scris, la care anexează dovada achitării taxei de timbru şi timbru judiciar pentru această cerere.

Curtea apreciază că nu s-a antepronunţat prin soluţionarea excepţiilor invocate, ca atare nu înţelege să se abţină, şi, luând act de cererea de recuzare formulată de intimata Societatea Română de Televiziune, dispune înaintarea dosarului completului de permanenţă pentru soluţionarea acestei cereri.

După soluţionarea cererii de recuzare, Curtea, având în vedere soluţia de respingere, pronunţată de completul de permanenţă, cu privire la cererea de recuzare, pune în discuţia părţilor cererea de renunţare la judecarea apelului formulată de apelantă.

Apelanta, prin avocat, solicită Curţii să ia act de renunţarea sa la judecata apelului.

Reprezentantul intimatei Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale arată că este de acord cu cererea de renunţare formulată de apelantă.

Intimata Societatea Română de Televiziune, prin consilier juridic, solicită instanţei să aprecieze asupra cererii de renunţare la judecarea apelului şi să aibă în vedere că din partea sa nu există un refuz expres în ceea ce priveşte această cerere de renunţare.

CURTEA

Asupra apelurilor civile de faţă, constată următoarele:

La 21 iunie 2005 a fost pronunţată hotărârea arbitrala de către Completul de mediere desemnat de ORDA pentru soluţionarea cererii formulate de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România-Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), mediere ce a purtat asupra formei finale a metodologiei privind radiodifuzarea operelor muzicale, precum şi asupra tabelului cuprinzând remuneraţiile cuvenite titularilor de drepturi de autor.

Impotriva acestei hotărâri arbitrale, în temeiul art. 1312 alin. 9 din Legea nr. 8/1996, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 285/2004, au promovat apel UCMR-ADA, precum şi SRTV şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale -ARCA.

UCMR-ADA a formulat apel cu respectarea prevederilor art. 288 alin. 2 din Codul de procedură civilă, procedând la depunerea acestuia la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, apel care, împreună cu dosarul ce a stat la baza pronunţării hotărârii arbitrale, a fost înaintat acestei instanţe, fiind înregistrat la nr. 1.021/2005, apelanta procedând în acelaşi timp la formularea şi depunerea apelului şi direct la Curtea de Apel Bucureşti, ocazie cu care s-a format Dosarul nr. 977 din 10 august 2005.

Societatea Română de Televiziune şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale au formulat la rândul lor apel împotriva aceleiaşi hotărâri arbitrale, aceste părţi depunând şi înregistrând calea de atac direct la instanţa în a cărei competenţă cade soluţionarea acesteia, fiind constituit Dosarul nr. 978/2005 pe rolul acestei instanţe.

Prin Incheierea de şedinţă din 12 ianuarie 2006, pronunţată în Dosarul nr. 1.021/2005, s-a dispus înaintarea dosarului aceluiaşi complet învestit cu soluţionarea apelului formulat de SRTV şi ARCA şi înregistrat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti sub nr. 978/2005.

La termenul din 12 ianuarie 2006, în temeiul art. 164 alin. 1 din Codul de procedură civilă, s-a dispus conexarea Dosarului nr. 1.021/2005 la cel înregistrat sub nr. 978/2005.

Prin Incheierea de şedinţă din 2 februarie 2006, pronunţată în Dosarul nr. 978/2005, s-a dispus înaintarea acestei cauze la completul învestit cu soluţionarea apelului formulat de UCMR- ADA împotriva aceleiaşi hotărâri arbitrale, înregistrat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a civilă sub nr. 977/2005, în aplicarea prevederilor art. 164 din Codul de procedură civilă.

Prin aceeaşi încheiere interlocutorie, Curtea s-a pronunţat asupra excepţiei de nulitate a cererii de apel formulate de Societatea Română de Televiziune şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale, în sensul admiterii acesteia pentru nerespectarea prevederilor art. 288 alin. 2 din Codul de procedură civilă, respectiv nedepunerea apelului la instanţa a cărei hotărâre se atacă, motivarea admiterii excepţiei regăsindu-se în respectiva încheiere (fila 35 din dosar).

In ceea ce priveşte apelul formulat de UCMR-ADA la termenul de judecată din 7 decembrie 2006, în şedinţă publică, s-a depus la dosar prin intermediul apărătorului apelantei cererea de renunţare la apel, întemeiată pe prevederile art. 267 din Codul de procedură civilă.

Curtea apreciază că renunţarea la judecarea apelului, dacă operează în faţa instanţei învestite cu soluţionarea căii de atac, nu este supusă reglementărilor cuprinse în art. 267 din Codul de procedură civilă, acest text vizând renunţarea ce operează în faţa instanţei ce a pronunţat hotărârea apelabilă.

Această manifestare de voinţă a apelantei reprezintă un reflex al principiului disponibilităţii părţilor în procesul civil şi în realitate are semnificaţia achiesării apelantei la hotărârea supusă apelului, Curtea făcând însă verificări şi din perspectiva art. 246 alin. 4 din Codul de procedură civilă, ce reprezintă normă de trimitere în raport de prevederile art. 298 din Codul de procedură civilă, constatând că niciuna dintre intimate nu a exteriorizat o poziţie manifestă la renunţarea UCMR-ADA la judecarea apelului.

Faţă de cele ce preced, Curtea urmează a lua act de renunţarea apelantei UCMR-ADA la judecarea apelului şi se va relua totodată dispoziţia privind constatarea nulităţii apelului promovat de Societatea Română de Televiziune şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale, potrivit celor statuate prin încheierea de şedinţă din 2 martie 2006.

PENTRU  ACESTE  MOTIVE

In numele legii

DECIDE:

Ia act de renunţarea apelantei Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România -Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), la judecarea apelului declarat împotriva hotărârii arbitrale din 21 iunie 2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 657 din 25 iulie 2005, în contradictoriu cu intimatele Societatea Română de Televiziune (SRTV) şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA).

Constată nulitatea apelului declarat de Societatea Română de Televiziune (SRTV) şi Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA).

Irevocabilă.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 1 februarie 2007.

Preşedinte,

Carmen Negrilă

Judecător,

Andreia Constanda

Grefier,

Ionică Roşioru


SmartCity5

COMENTARII la Decizia 281/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 281 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 281/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu