Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 678 din 11 decembrie 2008

pentru aprobarea Normelor metodologice privind vanzarea unor locuinte de serviciu aflate in administrarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative

ACT EMIS DE: MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 856 din 19 decembrie 2008



Având în vedere prevederile art. III din Legea nr. 357/2006 pentru modificarea Legii nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare,

în temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările ulterioare,

ministrul internelor şi reformei administrative emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Normele metodologice privind vânzarea unor locuinţe de serviciu aflate în administrarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul internelor şi reformei administrative,

Cristian David

ANEXA

NORME METODOLOGICE

privind vânzarea unor locuinţe de serviciu aflate în administrarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative

Art. 1. - (1) Prezentele norme metodologice reglementează în mod unitar vânzarea unora dintre locuinţele de serviciu aflate în administrarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative titularilor contractelor de închiriere a unor astfel de locuinţe, precum şi pensionarilor sau urmaşilor titularilor contractelor de închiriere decedaţi, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare, cu modificările ulterioare, denumită în continuare Lege, şi care depun la unitatea de administrare o cerere de cumpărare a locuinţei de serviciu.

(2) Prin unitate de administrare se înţelege unitatea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative în evidenţele căreia este înregistrată locuinţa de serviciu. Sunt unităţi de administrare:

a) Direcţia generală management logistic şi administrativ;

b) inspectoratele judeţene de poliţie;

c) inspectoratele judeţene ale poliţiei de frontieră;

d) unităţile Jandarmeriei Române;

e) inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

(3) Pot fi vândute unele locuinţe de serviciu aflate în administrarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele criterii:

a) se aflau în administrarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative sau a uneia dintre unităţile nominalizate la alin. (2) la data intrării în vigoare a Legii;

b) aveau destinaţia de „locuinţă de serviciu" la data intrării în vigoare a Legii;

c) sunt în domeniul privat al statului.

Art. 2. - (1) Titularul contractului de închiriere a locuinţei de serviciu, care nu îşi exprimă opţiunea pentru cumpărarea locuinţei pe care o ocupă, va utiliza în continuare, în condiţiile legii, pe baza acestui contract, spaţiul repartizat.

(2) Persoanele prevăzute la art. 6 din Lege, au obligaţia de a solicita unităţii de administrare să le comunice preţul unei locuinţe cu aceleaşi caracteristici asemănătoare celei pe care o ocupă, respectiv rata lunară şi dobânda, calculate pentru o perioadă de 20 de ani, astfel încât să îşi poată exprima opţiunea privind cumpărarea locuinţei ocupate. Unitatea de administrare comunică datele solicitate în termen de 30 de zile de la primirea solicitării.

(3) Işi pot păstra calitatea de chiriaşi, potrivit dispoziţiilor art. 6 din Lege, şi pensionarii sau urmaşii titularilor contractelor de închiriere decedaţi, dacă îndeplinesc condiţiile Legii şi prezintă următoarele documente:

a) dovada ocupării locuinţei, eliberată de asociaţia de locatari;

b) dovada achitării chiriei la zi;

c) declaraţie notarială dată în nume propriu, din care să rezulte că rata şi dobânda care trebuie achitate în cazul cumpărării locuinţei, calculate potrivit alin. (2), depăşesc 35% din veniturile nete lunare ale solicitantului şi ale familiei acestuia, că locuinţa nu este subînchiriată şi că veniturile declarate sunt unicele venituri realizate;

d) declaraţie notarială dată în nume propriu de către soţ/soţie şi de copiii majori aflaţi în întreţinere, din care să rezulte că aceştia şi, după caz, copiii minori aflaţi în întreţinere, nu deţin locuinţă proprietate personală care să îndeplinească exigenţele minimale prevăzute de Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

e) copii ale actelor de identitate şi ale actelor de stare civilă ale tuturor membrilor familiei menţionaţi în contractul de închiriere.

Art. 3. - Pot fi transferate la autorităţile interesate, prin hotărâre a Guvernului, potrivit dispoziţiilor art. 5 din Lege, locuinţele de serviciu care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) nu sunt cumpărate de chiriaşi şi au fost eliberate de aceştia;

b) nu mai sunt necesare structurilor Ministerului Internelor şi Reformei Administrative sau personalului acestuia.

Art. 4. - Persoanele prevăzute la art. 2 alin. (1) din Lege pot solicita în scris cumpărarea locuinţelor de serviciu deţinute, printr-o cerere depusă la secretariatul unităţii de administrare, însoţită de următoarele documente:

a) copia contractului de închiriere a locuinţei ori, pentru pensionarii sau urmaşii titularilor contractelor de închiriere decedaţi, dovada ocupării locuinţei, eliberată de asociaţia de locatari;

b) dovada achitării chiriei la zi, în cazul pensionarilor sau al urmaşilor titularilor contractelor de închiriere decedaţi;

c) declaraţie notarială dată în nume propriu de către titularul contractului de închiriere, de către soţ/soţie şi de copiii majori aflaţi în întreţinere, din care să rezulte că aceştia şi, după caz, copiii minori aflaţi în întreţinere nu se află în situaţia prevăzută la art. 2 alin. (2) lit. b) din Lege;

d) copii ale actelor de identitate şi ale actelor de stare civilă ale tuturor membrilor familiei menţionaţi în contractul de închiriere;

e) copie de pe declaraţia de avere a titularului contractului de închiriere, actualizată la data depunerii cererii de cumpărare.

Art. 5. - (1) Documentele depuse potrivit art. 4 se analizează şi se verifică de către o comisie de vânzare a locuinţelor, denumită în continuare comisie, în ordinea înregistrării cererilor de cumpărare.

(2) Comisia se numeşte prin ordin de zi/dispoziţie zilnică a conducătorului unităţii de administrare, este compusă din preşedinte, care este locţiitorul responsabil pentru logistică/similar, al conducătorului unităţii de administrare, şi 4 membri specializaţi în domeniul financiar, logistic şi juridic.

(3) In termen de 30 de zile de la depunerea documentelor prevăzute la art. 4, comisia decide şi comunică în scris, motivat, conducătorului unităţii de administrare asupra soluţionării solicitării prevăzute la art. 4.

(4) Pe baza deciziei comisiei, conducătorul unităţii de administrare comunică în scris solicitantului modul de soluţionare a cererii, în termen de 7 zile de la primirea deciziei comisiei.

Art. 6. - (1) Solicitantul poate contesta modul de soluţionare a cererii, în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Sunt competente să soluţioneze plângerile prealabile formulate în condiţiile alin. (1) structurile ierarhic superioare unităţilor de administrare, după cum urmează:

a) Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru inspectoratele judeţene de poliţie;

b) Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, pentru inspectoratele judeţene de poliţie de frontieră;

c) Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, pentru unităţile din subordine;

d) Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă;

e) pentru Direcţia generală management logistic şi administrativ plângerile prealabile se soluţionează de către o comisie constituită la nivelul Direcţiei generale juridice, numită prin dispoziţie a directorului general al Direcţiei generale juridice.

Art. 7. - (1) In vederea soluţionării plângerii prealabile formulate potrivit art. 6 alin. (1), conducătorul structurii ierarhic superioare unităţii de administrare numeşte prin ordin/dispoziţie o comisie formată din 4 membri, specialişti în domeniile financiar, logistic şi juridic, un preşedinte şi un secretar.

(2) In cazul plângerilor prealabile formulate la deciziile unităţilor de administrare prevăzute la art. 6 alin. (2), preşedintele comisiei constituite conform alin. (1) este locţiitorul pe probleme de logistică/similar al conducătorului structurii ierarhic superioare.

(3) Comisia prevăzută la art. 6 alin. (2) lit. e) are următoarea componenţă:

a) preşedinte - un specialist pe domeniul juridic, numit de directorul general al Direcţiei generale juridice;

b) membri - 2 specialişti pe domeniul logistic, un specialist pe domeniul financiar şi un specialist pe domeniul juridic, nominalizaţi de către directorii generali ai direcţiilor generale de resort;

c) un secretar- numit de către directorul general al Direcţiei generale juridice.

(4) In cadrul comisiei de soluţionare a plângerilor prealabile au dreptul de vot preşedintele şi membrii acesteia.

(5) După analizarea contestaţiei şi a documentelor aferente, comisia decide asupra soluţionării plângerii prealabile şi prezintă, în scris, decizia sa conducătorului structurii care a numit-o.

(6) Pe baza deciziei comisiei, conducătorul structurii prevăzute la art. 6 alin. (2), după caz, al Direcţiei generale juridice, comunică în scris, în termen de 30 de zile de la depunerea plângerii prealabile, modul de soluţionare a acesteia, atât solicitantului, cât şi unităţii de administrare.

(7) Decizia comisiei de soluţionare a plângerilor poate fi contestată la instanţa de contencios administrativ competentă.

Art. 8. - (1) In situaţiile în care comisia prevăzută la art. 5, respectiv comisia prevăzută la art. 7 decide soluţionarea favorabilă a solicitării de cumpărare a locuinţei de serviciu, conducătorul unităţii de administrare dispune derularea procedurilor de vânzare a locuinţei, în termen de 15 zile de la primirea deciziei comisiei.

(2) Contractul de vânzare-cumpărare se semnează de către cumpărător şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, în calitate de vânzător, în termen de 90 de zile de la depunerea cererii de cumpărare, în măsura în care cumpărătorul nu îşi retrage cererea.

Art. 9. - In cadrul procedurilor de vânzare a locuinţei se realizează şi determinarea caracteristicilor tehnice şi cadastrale ale acesteia, pe baza măsurătorilor efectuate, potrivit legii, de către o persoană fizică sau juridică autorizată.

Art. 10. - Preţul de vânzare al locuinţei se stabileşte printr-un raport de evaluare întocmit în conformitate cu dispoziţiile art. 4 din Lege, de către o persoană fizică sau juridică autorizată, selecţionată de unitatea de administrare, în condiţiile legii.

Art. 11. - (1) Preţul de vânzare al locuinţei, stabilit potrivit art. 10, se comunică în scris solicitantului, de către conducătorul unităţii de administrare, în termen de 5 de zile de la primirea raportului de evaluare întocmit de evaluatorul autorizat.

(2) In cazul în care solicitantul confirmă sub semnătură că îşi menţine cererea şi acceptă preţul stabilit, precizând totodată şi modalitatea de plată a preţului, conducătorul unităţii de administrare dispune comisiei să întocmească contractul de vânzare-cumpărare a locuinţei în discuţie.

Art. 12. - (1) Vânzarea locuinţelor se face pe baza acordului dintre unitatea de administrare şi chiriaş, consemnat prin contract de vânzare-cumpărare cu plata integrală a valorii locuinţei sau prin contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate.

(2) Modelul contractului de vânzare-cumpărare cu plata integrală şi contractul-tip de vânzare-cumpărare cu plata în rate sunt prevăzute în anexa A, respectiv în anexa B la prezentele norme metodologice.

Art. 13. - (1) După semnarea contractului de vânzare-cumpărare, unităţile de administrare vor lua măsurile necesare înscrierii în cartea funciară a dreptului de ipotecă asupra locuinţelor vândute cu achitarea preţului în rate.

(2) Odată cu dreptul de proprietate asupra locuinţei se transmit cumpărătorului acesteia drepturile legale asupra cotelor indivize din suprafeţele spaţiilor auxiliare, dotările şi utilităţile comune, asupra bunurilor accesorii, care, prin natura lor, nu pot fi folosite decât în comun şi, după caz, din terenul aferent locuinţei.

(3) Un exemplar al contractului de vânzare-cumpărare se arhivează la structura logistică a unităţii de administrare, la dosarul de cadastru al imobilului, împreună cu o copie de pe încheierea de carte funciară, în cazul vânzării cu plata în rate.

(4) In baza contractului de vânzare-cumpărare însuşit de ambele părţi, unitatea de administrare întocmeşte procesul-verbal de predare-primire a locuinţei, care se încheie între unitatea de administrare şi chiriaş.

(5) Pe baza contractului de vânzare-cumpărare semnat de către vânzător şi cumpărător şi a copiei extrasului de carte funciară, unitatea de administrare ia măsurile necesare pentru scoaterea locuinţei vândute din evidenţele contabile şi diminuarea corespunzătoare a patrimoniului.

Art. 14. -In situaţia prevăzută la art. 4 alin. (3) din Lege, la sesizarea unităţii de administrare sau, după caz, a persoanelor prevăzute la art. 2 alin. (1) din Lege, preţul de vânzare al locuinţei se stabileşte prin raport de expertiză elaborat de evaluatori atestaţi, selectaţi de unitatea de administrare în condiţiile legii.

Art. 15. - (1) Preţul şi condiţiile de plată prevăzute în contractele de vânzare-cumpărare încheiate până la intrarea în vigoare a Legii nr. 357/2006 pentru modificarea Legii nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare pot fi modificate la cererea cumpărătorilor, potrivit prevederilor Legii nr. 562/2004, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 357/2006, prin acte adiţionale.

(2) Achitarea în rate a preţului de vânzare al locuinţei se face pe baza graficului de plăţi întocmit de unităţile de administrare, anexat la contractul de vânzare-cumpărare sau la actul adiţional la contract, după caz.

(3) Sumele de plată lunare cuprind rata şi dobânda calculată la sold. Rata se determină prin împărţirea preţului de vânzare stabilit în condiţiile art. 4 din Lege, la perioada de plată, în luni, stabilită prin contract, iar dobânda se calculează lunar, prin aplicarea cotei lunare de dobândă la suma rămasă de plată. Cota lunară de dobândă se determină prin împărţirea cotei anuale de 5% la 12 luni.

(4) In cazul contractelor de vânzare-cumpărare cu plata în rate, aflate în derulare, unităţile de administrare refac din oficiu graficele de plată în sensul eliminării TVAşi aplicării dobânzii de 5% pe an, începând cu data intrării în vigoare a Legii nr. 357/2006.

(5) In cazul locuinţelor de serviciu a căror vânzare se face cu plata în rate, neachitate integral la data intrării în vigoare a Legii nr. 357/2006 şi al căror preţ a fost modificat în condiţiile art. II din Legea nr. 357/2006, avansul şi ratele achitate anterior depunerii cererii de recalculare a preţului se consideră plată cu anticipaţie efectuată din noul preţ de vânzare, diferenţa de preţ putând fi achitată integral sau în rate, cu o dobândă anuală de 5%. Dobânda aferentă diferenţei de preţ, stabilită în condiţiile alin. (6), se consideră plată cu anticipaţie în contul dobânzii rămase de achitat.

(6) Dobânda aferentă diferenţei de preţ se determină prin compararea graficului de plăţi iniţial, refăcut, după caz, în condiţiile alin. (4), cu graficul de plăţi refăcut ca urmare a modificării preţului, pentru perioada ulterioară intrării în vigoare a Legii nr. 357/2006.

(7) In înţelesul alin. (5) ratele achitate anterior reprezintă cota-parte achitată lunar din preţul de vânzare al locuinţei, fără a include TVAşi dobânda.

(8) Sumele reprezentând TVA şi dobândă, plătite până la intrarea în vigoare a Legii nr. 357/2006, nu se restituie cumpărătorilor şi nu se deduc din sumele rămase de încasat.

Art. 16. - (1) Potrivit dispoziţiilor art. 8 din Lege, sumele încasate din vânzarea locuinţelor de serviciu se fac venit la bugetul de stat, după deducerea de către Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a cheltuielilor determinate de procesul de evaluare a locuinţelor.

(2) Cheltuielile cu procesul de evaluare cuprind toate cheltuielile privind organizarea şi desfăşurarea procedurilor de achiziţie a serviciilor de evaluare, precum şi valoarea contractelor încheiate cu evaluatorii autorizaţi.

(3) Cheltuielile cu procesul de evaluare se suportă din creditele bugetare deschise la titlul II „Bunuri şi servicii", urmând a fi deduse din sumele încasate din vânzarea locuinţelor, înainte de virarea acestora la bugetul de stat, conform prevederilor art. 8 alin. (2) din Lege, în regim de reconstituire de credite. Reconstituirea de credite se efectuează prin virarea în contul de finanţare a sumelor din contul de disponibil prevăzut la alin. (4).

(4) Plata integrală a preţului de vânzare al locuinţelor, precum şi avansul, în cazul cumpărării cu plata în rate, se achită la casieria unităţii de administrare sau direct în conturile de disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat, simbol 50.32 XXXXXXX, deschise de unităţile de administrare la unităţile Trezoreriei Statului.

(5) Sumele încasate prin casierie se depun în ziua lucrătoare imediat următoare în conturile menţionate la alin. (4), conturi în care se efectuează şi eventualele plăţi prin virament, precum şi virarea sumelor reţinute pe statul de plată. In vederea reţinerii pe statul de plată a ratelor lunare, unităţile de administrare vor înainta organelor financiare ce achită drepturile cumpărătorului, în copie, graficul de plăţi şi contractul de vânzare-cumpărare.

(6) După deducerea integrală a cheltuielilor cu procesul de evaluare a locuinţelor, sumele rămase disponibile în conturile prevăzute la alin. (4), precum şi încasările, reţinerile şi viramentele ulterioare reprezentând plăţi pentru achitarea valorii locuinţelor se virează de unităţile de administrare în contul de venituri ale bugetului de stat comunicat de unităţile de trezorerie, în termen de 3 zile lucrătoare de la încasare.

Art. 17. -Anual sau la solicitare, unităţile de administrare transmit la Direcţia generală management logistic şi administrativ situaţii privind solicitările de cumpărare a locuinţelor de serviciu, nivelul vânzării acestora pe opţiuni (integral sau cu plata în rate), ieşirile din patrimoniu etc.

Art. 18. - Unităţile de administrare care au înregistrat datorii faţă de cumpărătorii locuinţelor de serviciu, ca urmare a aplicării art. II din Legea nr. 357/2006, îşi vor corecta evidenţa contabilă în concordanţă cu prezentele norme metodologice.

Art. 19.-Anexele A şi B fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.

ANEXA A la normele metodologice

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE

(unitatea de administrare)...............................

Nr........din................

- model -

CONTRACT DE VÂNZARE-CUMPĂRARE CU PLATA INTEGRALĂ

nr............................

Intre subsemnaţii: Ministerul Internelor si Reformei Administrative, cu sediul ................................, prin (unitatea de administrare) ............................................................., reprezentat prin conducătorul unităţii de administrare, .........................................................., şi contabil-şef, ...................................................., în calitate de vânzător, pe de o parte, şi .........................................................., născut/născută în........................, judeţul/sectorul ................, la data de................., fiul/fiica lui.....................şi al/a............................, legitimat/legitimată cu buletinul/cartea de identitate seria........nr............., eliberat/eliberată de...................la data de..............., domiciliat/domiciliată în localitatea..........................................., str................................nr........., bl...., et....., ap......, judeţul/sectorul................, căsătorit/căsătorită cu .........................................., născut/născută în ....................................... judeţul/sectorul................................, la data de.............., fiul/fiica lui........................ şi al/a ........................., legitimat/legitimată cu buletinul/cartea de identitate seria ....... nr................, eliberat/eliberată de ................ la data de ........................, domiciliat/domiciliată în localitatea ............................, str...........................nr....., bl......, et....., ap.....Judeţul/sectorul................,în calitate de cumpărător, pe de altă parte, ca urmare a cererii nr........din............şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare, cu modificările aduse prin Legea nr. 357/2006, s-a încheiat prezentul contract de vânzare- cumpărare cu plata integrală.

Art. 1. -................................*) vinde şi...........................................**) cumpără locuinţa situată în localitatea....................................., str...........................................nr....., bl....., sc......, et......, ap......., judeţul/sectorul....................., conform schiţei şi fişei de calcul al preţului, compusă din ...... camere de locuit, cu o suprafaţă utilă de.......m2, în proprietate exclusivă, precum şi o cotă indiviză de.......% din suprafaţa părţilor comune ale imobilului.

Odată cu locuinţa se transmite cumpărătorului acesteia şi dreptul de...............asupra unei cote indivize de.......% din terenul aferent locuinţei, în suprafaţă totală de......m2.

Predarea-preluarea locuinţei se va efectua pe bază de proces-verbal încheiat între vânzător şi cumpărător.

Art. 2. - Preţul locuinţei este de..................lei.

La data prezentului contract cumpărătorul a achitat integral suma de......................lei, cu chitanţa nr..............din............./ordin de plata nr.............în contul.....................deschis la...............................

Incheiat la data de ............... în 3 exemplare, dintre care două exemplare se înmânează cumpărătorului.

Vânzător,

............................................................

(conducătorul unităţii de administrare)

Cumpărător,

............................................................

VIZAT

............................................................

Contabil-şef

VIZAT PENTRU LEGALITATE

............................................................

Consilier juridic

*) Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, cu sediul..............., prin unitatea de administrare.........................

**) Cumpărătorul.

ANEXA B la normele metodologice

MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE

(unitatea de administrare)............

Nr.........din.............

- model -

CONTRACT DE VÂNZARE-CUMPĂRARE CU PLATA ÎN RATE

nr......................

Intre subsemnaţii: Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, cu sediul ............................................................, prin (unitatea de administrare) ................................................., reprezentat prin conducătorul unităţii de administrare, ........................................., şi contabil-şef,........................, în calitate de vânzător, pe de o parte, şi................................................................., născut/născută în......................., judeţul/sectorul..................., la data de......................, fiul/fiica lui.......................şi al/a........................., legitimat/legitimată cu buletinul/cartea de identitate seria.......... nr................., eliberat/eliberată de...................la data de............., domiciliat/domiciliată în localitatea....................., str.................... nr........, bl......, et......, ap......, judeţul/sectorul................, căsătorit/căsătorită cu......................, născut/născută în.................. judeţul/sectorul............., la data de......................, fiul/fiica lui.............şi al/a................., legitimat/legitimată cu buletinul/cartea de identitate seria......., nr............, eliberat/eliberată de..............la data de..........., domiciliat/domiciliată în localitatea........................, str..............nr....., bl......, et....., ap....., judeţul/sectorul................, în calitate de cumpărător, pe de altă parte, ca urmare a cererii nr.......din............şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare, cu modificările aduse prin Legea nr. 357/2006, s-a încheiat prezentul contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate.

Art. 1. - ..............................*) vinde şi.........................**) cumpără locuinţa situată în localitatea.................., str.................................nr........, bl....., sc.......et......., ap......, judeţul/sectorul....................., conform schiţei şi fişei de calcul al preţului, compusă din......camere de locuit, cu o suprafaţă utilă de...........m2, în proprietate exclusivă, precum şi o cotă indiviză de.......% din suprafaţa părţilor comune ale imobilului.

Odată cu locuinţa se transmite cumpărătorului acesteia şi dreptul de...................asupra unei cote indivize de.......% din terenul aferent locuinţei, în suprafaţă totală de......m2.

Predarea-preluarea locuinţei se va efectua pe bază de proces-verbal încheiat între vânzător şi cumpărător.

Art. 2. - Preţul locuinţei este de..................lei.

La data prezentului contract cumpărătorul a achitat suma de.......................lei, cu chitanţa nr........din............, reprezentând un avans de......% din preţul locuinţei.

Art. 3. - Diferenţa dintre preţul locuinţei şi avansul achitat, în sumă de...................lei, precum şi dobânda totală aferentă, în sumă de........lei, calculată cu 5% pe an, vor fi achitate de cumpărător în rate lunare, pe termen de...............ani, conform graficului de plăţi anexat.

Rata şi dobânda urmează să fie reţinute pe statul de plată al unităţii la care cumpărătorul.....................are de încasat drepturi băneşti, conform Dovezii nr..............., începând cu data de............până la data de............., şi vor fi virate în contul vânzătorului nr..................., deschis la.............................

In cazul în care cumpărătorul nu are de încasat drepturi băneşti într-o perioadă sau nu este/nu mai este angajat al Ministerului

Internelor şi Reformei Administrative, acesta va achita ratele lunare în contul...................deschis la..................................sau la casieria unităţii............................până în ultima zi a lunii curente.

In cazul neachitării la termen a ratelor lunare, cumpărătorul datorează majorări de întârziere calculate pe zi, la suma scadentă, în cota prevăzută de legislaţia în vigoare pentru creanţele bugetare.

Toate cheltuielile ocazionate de urmărirea debitorului şi de executarea acestuia în caz de neplată la data scadentă a ratelor vor fi suportate de cumpărător.

Art. 4. - Până la restituirea integrală a sumelor datorate se instituie ipoteca asupra locuinţei, conform prevederilor art. 18 din Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale alin. (3) al art. 7 din Legea nr. 562/2004, cu modificările aduse prin Legea nr. 357/2006.

Neplata a 3 rate succesive va fi considerată o încălcare materială a prezentului contract, pentru care vânzătorul va rezilia de drept contractul fără alte formalităţi.

Art. 5. - Interdicţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) ale art. 7 din Legea nr. 562/2004, cu modificările aduse prin Legea nr. 357/2006, se aplică în mod corespunzător.

Incheiat la data de................în 3 exemplare, dintre care două exemplare se înmânează cumpărătorului.

Vânzător,

............................................................

(conducătorul unităţii de administrare)

VIZAT

............................................................

Contabil-şef

VIZAT PENTRU LEGALITATE

............................................................

Consilier juridic

Cumpărător,

............................................................

*) Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, cu sediul................, prin unitatea de administrare..............................

**) Cumpărătorul.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 678/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 678 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 678/2008
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu