Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 645 din 15 iulie 2005

privind aprobarea incadrarii regiunilor viticole romanesti in zonele viticole ale Uniunii Europene si conditiile aplicarii corectiilor de tarie alcoolica si de aciditate asupra recoltelor de struguri aflate in diferite stadii de prelucrare

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 679 din 28 iulie 2005


SmartCity3


    In baza prevederilor art. 3 alin. (3) din Legea viei si vinului in sistemul organizarii comune a pietei vitivinicole nr. 244/2002 si ale art. 111 lit. k) din Hotararea Guvernului nr. 1.134/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii viei si vinului in sistemul organizarii comune a pietei vitivinicole nr. 244/2002,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    (1) Se aproba incadrarea regiunilor viticole romanesti in urmatoarele zone viticole ale Uniunii Europene:
    B - cu tarie alcoolica naturala de minimum 6,0% vol.;
    CIa) - cu tarie alcoolica naturala de minimum 7,5% vol.;
    CII - cu tarie alcoolica naturala de minimum 8,5% vol.
    (2) Incadrarea regiunilor viticole romanesti in cele trei zone viticole ale Uniunii Europene se face astfel:
    2.1. Regiunea Viticola a Podisului Transilvaniei in zona viticola B;
    2.2. Regiunea Viticola a Dealurilor Moldovei in zona viticola CIa);
    2.3. Regiunea Viticola a Dealurilor Munteniei si Olteniei, cu podgoriile: Stefanesti-Arges, Samburesti, Dragasani si Dealurile Craiovei, in zona viticola CIa);
    2.4. Regiunea Viticola a Banatului in zona viticola CIa);
    2.5. Regiunea Viticola a Crisanei si Maramuresului in zona viticola CIa);
    2.6. Regiunea Viticola a Dealurilor Munteniei si Olteniei, cu podgoriile: Dealurile Buzaului, Dealu Mare, Severinului si Plaiurile Drancei, in zona viticola CII;
    2.7. Regiunea Viticola a Colinelor Dobrogei in zona viticola CII;
    2.8. Regiunea Viticola a Teraselor Dunarii in zona viticola CII;
    2.9. Regiunea Viticola a Nisipurilor si Altor Terenuri Favorabile din Sudul Tarii in zona viticola CII.
    (3) Incadrarea regiunilor viticole romanesti in zonele viticole B, CIa) si CII ale Uniunii Europene a fost realizata pe baza "Studiului ecopedologic si ecoclimatic pentru incadrarea arealelor viticole din Romania in zonele viticole ale U.E.", elaborat de Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Valea Calugareasca.
    Art. 2
    (1) In anii nefavorabili se poate autoriza de catre Oficiul National al Viei si Vinului marirea (ridicarea) in anumite limite a tariei alcoolice totale la recoltele viticole aflate in diferite stadii de procesare, dupa cum urmeaza: struguri proaspeti, must de struguri, must de struguri partial fermentat, vin nou aflat in fermentatie si vin de masa, obtinute din soiurile nobile de vin recomandate si autorizate pentru cultura vitei-de-vie.
    (2) Marirea (ridicarea) tariei alcoolice totale se autorizeaza numai in cazul in care recolta de struguri aflata in diferite stadii de procesare prevazute la alin. (1) a dobandit cel putin urmatoarele valori ale tariei alcoolice naturale:
    a) pentru arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola B, 6% volume alcool, adica 102 g/l zaharuri tarie alcoolica potentiala;
    b) pentru arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola CIa), 7,5% volume alcool, adica 127,5 g/l zaharuri tarie alcoolica potentiala;
    c) pentru arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola CII, 8,5% volume alcool, adica 144,5 g/l zaharuri tarie alcoolica potentiala.
    (3) Marirea tariei alcoolice se poate face numai pana la anumite plafoane prevazute la art. 3 alin. (7) si (8), prin aplicarea practicilor oenologice mentionate la art. 3 alin. (1), si nu poate depasi urmatoarele limite:
    a) pentru arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola B, 2,5% volume alcool, adica 42,5 g/l zaharuri tarie alcoolica potentiala;
    b) pentru arealele viticole romanesti incadrate in zonele viticole CIa) si CII, 2,0% volume alcool, adica 34,0 g/l zaharuri tarie alcoolica potentiala.
    (4) In arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola B, in anii in care conditiile climatice au fost deosebit de nefavorabile, marirea tariei alcoolice totale se poate face in limita a 3,5% volume alcool, adica 59,5 g/l zaharuri tarie alcoolica potentiala, pana la plafonul prevazut la art. 3 alin. (5), prin aplicarea practicilor oenologice mentionate la art. 3 alin. (1).
    Art. 3
    (1) Cresterea tariei alcoolice totale exprimate in % volume alcool, mentionata la art. 2, se poate realiza numai prin:
    a) adaos de zaharoza, de must de struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat, in cazul strugurilor proaspeti, al mustului de struguri partial fermentat sau al vinului nou aflat inca in fermentatie;
    b) adaos de zaharoza, de must de struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat sau prin concentrare partiala, inclusiv osmoza inversa, in cazul mustului de struguri;
    c) concentrare partiala la rece, in cazul producerii vinului de masa.
    (2) Procedeele mentionate la alin. (1) se exclud reciproc.
    (3) Adaosul de zaharoza mentionat la alin. (1) lit. a) si b) se poate realiza numai in cazul producerii vinurilor de masa seci.
    (4) Adaosul de must de struguri concentrat sau de must de struguri concentrat rectificat nu poate mari volumul initial de struguri proaspeti presati, de must de struguri, must de struguri partial fermentat sau de vin nou aflat inca in fermentatie, cu mai mult de 8% in arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola B si 6,5% in arealele viticole romanesti incadrate in zonele viticole CIa) si CII.
    (5) In cazul aplicarii prevederilor art. 2 alin. (4), limita de marire in volume este de 11% in arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola B.
    (6) Concentrarea nu poate reduce cu mai mult de 20% volumul initial si in nici un caz nu poate sa mareasca cu mai mult de 2% volume taria alcoolica naturala a mustului de struguri, a vinului apt sa devina vin de masa sau a vinului de masa.
    (7) Procedeele mentionate anterior nu pot in nici un caz sa mareasca taria alcoolica totala in % volume a strugurilor proaspeti, a mustului de struguri, a mustului de struguri partial fermentat, a vinului nou aflat inca in fermentatie, a vinului apt sa devina vin de masa sau a vinului de masa cu mai mult de 12% volume in arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola B, 12,5% volume in arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola CIa) si 13% volume in arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola CII.
    (8) Pentru vinul rosu taria alcoolica totala in % volume a produselor mentionate la alin. (7) poate creste pana la 12,5% volume in arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola B.
    (9) Vinul din care se poate obtine vin de masa si vinul de masa nu pot fi concentrate, daca produsele din care au fost obtinute au facut obiectul procedeelor mentionate la art. 3 alin. (1) lit. a) si b).
    Art. 4
    (1) Corectiile aciditatii totale se pot aplica recoltelor viticole aflate in urmatoarele stadii de prelucrare: strugurii proaspeti, mustul de struguri, mustul de struguri partial fermentat, vinul nou aflat inca in fermentatie si vinul. Ele pot face obiectul:
    a) unei dezacidificari (micsorari a aciditatii totale) partiale in arealele viticole romanesti incadrate in zonele viticole B si CIa);
    b) unei acidificari sau unei dezacidificari (mariri sau micsorari ale aciditatii totale), fara a aduce atingere dispozitiilor alin. (3), in arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola CII.
    (2) Acidificarea produselor, cu exceptia vinului, mentionate la alin. (1) se poate face doar pana la limita maxima de 1,50 g/l, exprimata in acid tartric sau 20 miliechivalenti/l.
    (3) Acidificarea vinurilor se poate face doar pana la limita maxima de 2,50 g/l, exprimata in acid tartric sau 33,3 miliechivalenti/l.
    (4) Dezacidificarea vinurilor se poate face doar pana la limita maxima de 1,0 g/l, exprimata in acid tartric sau 13,3 miliechivalenti/l.
    (5) Mustul de struguri destinat concentrarii poate face obiectul unei dezacidificari partiale.
    (6) In anii in care conditiile climatice au fost nefavorabile se pot autoriza acidificarea si dezacidificarea produselor cuprinse la alin. (1) din arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola CII si dezacidificarea partiala in arealele viticole incadrate in zonele viticole B si CIa).
    (7) Acidificarea si imbogatirea in zaharuri, in afara situatiilor de derogare stabilite de la caz la caz, precum si acidificarea si dezacidificarea aceluiasi produs se exclud reciproc.
    Art. 5
    (1) Fiecare procedura mentionata la art. 2 alin. (2) si la art. 4 alin. (1) trebuie inscrisa atat pe un document de insotire sub care circula produsele astfel tratate, cat si in registrul practicilor si tratamentelor oenologice.
    (2) Aceste proceduri pot fi efectuate, fara derogarile motivate de conditii nefavorabile de clima, numai:
    a) inainte de 1 ianuarie, in arealele viticole romanesti incadrate in zonele viticole CIa) si CII;
    b) inainte de 16 martie, in arealele viticole romanesti incadrate in zona viticola B si numai pentru produsele provenite din recolta de struguri imediat precedenta acestor date.
    Art. 6
    Prezentul ordin creeaza cadrul necesar aplicarii directe, la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, a Regulamentului (CE) nr. 1.493/1999 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole, anexa III, anexa V, lit. C, D, E, G, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 179 din 14 iulie 1999.
    Art. 7
    Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data de 1 septembrie 2005.

          Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale,
                              Gheorghe Flutur



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 645/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 645 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 645/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu