Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 64 din 12 martie 2001

pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a unitatilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite

ACT EMIS DE:                MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 238 din 10 mai 2001


SmartCity3


    Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
    in conformitate cu prevederile art. 18 alin. 2, art. 66 alin. 2, art. 88 alin. 1, art. 110 si 117 din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic,
    in temeiul prevederilor art. 7 alin. (1) lit. B.b) si ale art. 8 alin. (10) din Hotararea Guvernului nr. 12/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor,
    emite prezentul ordin.

    Art. 1
    Se aproba Metodologia de autorizare a unitatilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    In termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin unitatile specializate, care executa lucrari de amenajare a padurilor si studii de transformare a pasunilor impadurite, sunt obligate sa solicite reautorizarea.
    Art. 3
    Directia managementul padurilor private din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor va aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
    Art. 4
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

            p. Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor,
                              Ovidiu Natea,
                            secretar de stat

    ANEXA 1

                              METODOLOGIA
de autorizare a unitatilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    Domeniul de autorizare a unitatilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite il constituie activitatea de amenajare a fondului forestier national si de transformare a pasunilor impadurite.
    Art. 2
    Scopul autorizarii unitatilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite este crearea conditiilor necesare pentru asigurarea unor solutii tehnico-economice corespunzatoare lucrarilor de amenajare a fondului forestier national si de transformare a pasunilor impadurite, prevazute in reglementarile in vigoare.
    Art. 3
    In sensul prezentei metodologii, amenajamentele silvice, studiile sumare de amenajare si studiile de transformare a pasunilor impadurite stabilesc, in raport cu obiectivele ecologice si social-economice, telurile de gospodarire si masurile necesare pentru realizarea lor.
    Art. 4
    Prin autorizare se recunoaste capacitatea tehnico-profesionala a unitatilor specializate de a realiza lucrari de amenajare a fondului forestier national si de transformare a pasunilor impadurite.
    Art. 5
    Autorizarea se realizeaza prin verificarea performantelor profesionale si a posibilitatilor tehnice de executie ale unitatilor specializate, care solicita autorizarea, in conformitate cu prevederile prezentei metodologii.

    CAP. 2
    Conditii de autorizare

    Art. 6
    Unitatile specializate, care solicita autorizarea pentru activitatea de amenajare a fondului forestier national si de transformare a pasunilor impadurite, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
    a) sa fie constituite si sa functioneze in conditiile legii;
    b) sa aiba minimum 2 angajati cu contract individual de munca pe durata nedeterminata, cu studii superioare de specialitate, dintre care un sef de proiect, cu vechime de minimum 4 ani in domeniul de activitate, si un proiectant;
    c) sa aiba un specialist care asigura controlul tehnic, cu recunoastere profesionala in domeniul de activitate, angajat pe durata nedeterminata sau determinata;
    d) sa aiba dotare tehnico-materiala corespunzatoare activitatii;
    e) sa faca dovada respectarii standardelor de calitate pentru lucrarile de specialitate elaborate, dupa caz.

    CAP. 3
    Documente, procedura de autorizare

    Art. 7
    Dovada indeplinirii conditiilor de autorizare prevazute la art. 6 se face prin depunerea la secretarul Comisiei de autorizare a urmatoarelor documente:
    1. actele de infiintare a persoanei juridice:
    a) actul constitutiv din care sa rezulte ca unitatea specializata are ca obiect de activitate amenajarea padurilor, amenajari silvice;
    b) incheierea judecatorului delegat la oficiul registrului comertului privind autorizarea constituirii societatii;
    c) certificatul de inmatriculare la registrul comertului;
    d) codul fiscal;
    2. documente din care sa rezulte pregatirea profesionala a personalului angajat:
    a) copii de pe contractele individuale de munca, pentru personalul angajat pe durata nedeterminata;
    b) copii de pe conventiile civile de prestari de servicii, pentru personalul angajat pe durata determinata, inregistrate la directia de munca si solidaritate sociala teritoriala competenta, potrivit legislatiei muncii;
    c) copii de pe diplomele de absolvire ale personalului de specialitate;
    d) curriculum vitae pentru sefii de proiect, precum si pentru specialistul care asigura controlul tehnic;
    3. facturi de achizitionare, fise de inventar, contracte - in copie -, din care sa rezulte detinerea, in functie de suprafata solicitata la autorizare, a urmatoarelor dotari specifice si obiecte de inventar:
    a) busole topografice sau alte aparate topografice echivalente, stabilindu-se o suprafata anuala, pentru efectuarea de lucrari topografice, de 12.000 ha pentru fiecare busola sau aparat topografic echivalent;
    b) dendrometre, stabilindu-se obligativitatea detinerii unui dendrometru pentru fiecare angajat cu studii medii sau superioare de specialitate;
    c) calculator PC cu imprimanta;
    d) un planimetru;
    e) o clupa;
    f) o trusa pentru analize pedologice;
    g) baza de date compatibila cu cea a Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice - AS 1.
    Art. 8
    Suprafata anuala pentru care unitatea specializata poate fi autorizata sa execute lucrari de amenajare a fondului forestier national si de transformare a pasunilor impadurite rezulta din cumularea suprafetelor maxime stabilite pentru fiecare angajat care se incadreaza in urmatoarele criterii:
    a) este angajat pe perioada nedeterminata, are studii superioare de specialitate, poate executa lucrari de amenajare a fondului forestier national sau studii de transformare a pasunilor impadurite pe o suprafata de maximum 4.500 ha/an;
    b) este pensionar, are studii superioare de specialitate si poate executa lucrari de amenajare a fondului forestier national sau studii de transformare a pasunilor impadurite pe o suprafata de maximum 2.000 ha/an.
    Art. 9
    Dosarele de autorizare cuprinzand documentatia prevazuta la art. 7, precum si cererea persoanei care solicita autorizarea se depun la secretarul Comisiei de autorizare din cadrul directiei de specialitate din Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor. Evidenta acestora se tine intr-un registru special.
    Art. 10
    Dosarele cuprinzand cererile si documentele depuse sunt verificate de secretarul Comisiei de autorizare, care intocmeste lista cuprinzand solicitarile primite. Pe baza documentelor din dosar secretarul Comisiei de autorizare propune acceptarea sau respingerea acestuia.
    Art. 11
    Dosarele depuse sunt analizate in termen de 30 de zile de catre Comisia de autorizare in sedinte de lucru programate de presedintele acesteia. Deciziile Comisiei de autorizare se consemneaza intr-un registru special.
    Art. 12
    Examinarea unitatii specializate care a solicitat autorizarea se face de catre Comisia de autorizare prin analizarea dosarului depus de aceasta, in prezenta reprezentantului legal al unitatii respective, care, la cerere, va furniza date suplimentare.
    Art. 13
    Comisia de autorizare decide admiterea sau respingerea cererii de autorizare, consemneaza decizia sa in procesul-verbal de sedinta si o comunica solicitantului.
    Art. 14
    In termen de 10 zile de la data admiterii cererii Comisia de autorizare comunica unitatii specializate autorizatia intocmita conform modelului prezentat in anexa la prezenta metodologie.

    CAP. 4
    Comisia de autorizare

    Art. 15
    Comisia de autorizare este formata din 7 membri, specialisti in domeniul de activitate prevazut la art. 1. Presedintele comisiei este directorul Directiei managementul padurilor private din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor.
    Art. 16
    Comisia de autorizare este legal constituita in prezenta a cel putin 5 membri. Deciziile se iau cu intrunirea a cel putin 4 voturi favorabile, prin vot deschis.
    Art. 17
    Secretarul Comisiei de autorizare este membru al acesteia si face parte din Directia managementul padurilor private din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor.
    Art. 18
    Atributiile Comisiei de autorizare sunt:
    a) analizeaza cererile de autorizare si decide admiterea sau respingerea lor;
    b) decide retragerea autorizatiei pentru nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 23 lit. a), c) si d).
    Art. 19
    Atributiile presedintelui Comisiei de autorizare sunt:
    a) planifica si organizeaza activitatea Comisiei de autorizare;
    b) semneaza autorizatia.
    Art. 20
    Atributiile secretarului Comisiei de autorizare sunt:
    a) planifica si organizeaza, impreuna cu presedintele, activitatea comisiei, stabilind periodic datele de intrunire a acesteia;
    b) primeste, inregistreaza, verifica cererile de autorizare si pastreaza evidenta acestora in registrul special prevazut la art. 9;
    c) pastreaza evidenta deciziilor Comisiei de autorizare in registrul special prevazut la art. 11;
    d) pastreaza si completeaza registrul cu procese-verbale ale comisiei;
    e) redacteaza documentele comisiei;
    f) urmareste si verifica realizarea obligatiilor prevazute la art. 23 lit. b), care revin unitatii specializate.
    Art. 21
    Comisia de autorizare analizeaza cererile si decide admiterea sau respingerea cererilor de autorizare a unitatilor specializate, in cazul neindeplinirii conditiilor prevazute la art. 6 si 7.
    Art. 22
    Contestatiile impotriva deciziilor Comisiei de autorizare se depun la secretarul acesteia in termen de 3 zile de la data comunicarii deciziei si se solutioneaza de secretarul de stat pentru paduri.

    CAP. 5
    Obligatiile unitatilor specializate

    Art. 23
    Unitatile specializate care au fost autorizate pentru activitatea de amenajare a fondului forestier national si de transformare a pasunilor impadurite au urmatoarele obligatii:
    a) sa desfasoare activitati din domeniul de activitate prevazut la art. 1, cu respectarea reglementarilor legale, precum si a metodologiilor, regulamentelor, instructiunilor si normelor tehnice din domeniul silviculturii;
    b) sa prezinte secretarului Comisiei de autorizare, la finalul fiecarui an calendaristic, situatia personalului angajat cu contract individual de munca si/sau cu conventie civila de prestari de servicii, actualizata, lista cuprinzand lucrarile si suprafata pe care unitatea specializata a efectuat lucrari in domeniul de activitate pentru care a fost autorizata, cu semnatura conducatorului unitatii specializate;
    c) sa respecte prevederile stabilite si consemnate in procesul-verbal al sedintei de preavizare a solutiilor tehnice - Conferinta a II-a de amenajare;
    d) sa respecte masurile stabilite in procesele-verbale sau in notele de control intocmite de inspectorii imputerniciti de autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura.

    CAP. 6
    Dispozitii finale

    Art. 24
    Autorizarea unitatilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite se face pentru o perioada de 4 ani.
    Art. 25
    La data intrarii in vigoare a prezentei metodologii orice alta dispozitie contrara acesteia, referitoare la autorizarea unitatilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite, isi inceteaza aplicabilitatea.

    ANEXA 1
    la metodologie

    MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR
    Comisia de autorizare a unitatilor specializate sa
    elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de
    amenajare si studii de transformare a pasunilor
    impadurite

                                AUTORIZATIA
                      nr. ........ din ............

    Comisia de autorizare a unitatilor specializate sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite, din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, constituita prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. ........., in conformitate cu prevederile art. 18 alin. 2, art. 66 alin. 2, art. 88 alin. 1, art. 110 si ale art. 117 din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic, analizand cererea nr. .......... din data de .................. si documentatia aferenta,
    autorizeaza ................................................................ ...............................................................................,cu sediul in .................................................................., avand certificatul de inmatriculare nr. ............ din ......................, eliberat de Oficiul Registrului Comertului ............................., sa elaboreze amenajamente silvice, studii sumare de amenajare si studii de transformare a pasunilor impadurite, cu respectarea reglementarilor in vigoare.
    Suprafata pentru care este autorizata sa execute lucrari de amenajare a fondului forestier national si de transformare a pasunilor impadurite este de .............. ha/an.
    Prezenta autorizatie este valabila 4 ani de la data emiterii si poate fi retrasa de Comisia de autorizare, in conditiile prevazute la art. 18 lit. b) din prezenta metodologie.

                     Presedintele Comisiei de autorizare,
                      .................................



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 64/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 64 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 64/2001
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu