Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Ordinul Nr.557 din 03.04.2018

pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante prevăzute pentru funcţii de execuţie specifice în Ministerul Afacerilor Externe
ACT EMIS DE: Ministerul Afacerilor Externe
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 303 din 04 aprilie 2018



SmartCity1

În temeiul Hotărârii Guvernului nr. 16/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificările şi completările ulterioare,în conformitate cu prevederile art. 31 alin. (2) şi ale art. 6 din secţiunea a 3-a, cap. III, din anexa nr. IV la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare,în baza Memorandumului intern nr. H5/321/2018,ministrul afacerilor externe şi ministrul delegat pentru afaceri europene emit următorul ordin: Articolul 1Se aprobă Regulamentul-cadru privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante prevăzute pentru funcţii de execuţie specifice în Ministerul Afacerilor Externe, conform anexei care face parte integrantă din prezentul ordin. Articolul 2Entităţile organizatorice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe în al căror stat de funcţii sunt prevăzute posturile vacante, în colaborare cu Departamentul resurse umane, vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin. Articolul 3Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Articolul 4 Pentru posturile prevăzute pentru funcţii de execuţie specifice în Ministerul Afacerilor Externe pentru care au fost demarate procedurile de organizare şi desfăşurare a concursurilor anterior intrării în vigoare a prezentului ordin se continuă procedurile de ocupare a acestora conform prevederilor Ordinului ministrului afacerilor externe şi al ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni nr. 1.515/2016 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante prevăzute pentru funcţii de execuţie specifice în Ministerul Afacerilor Externe. Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu ANEXĂREGULAMENT-CADRU privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante prevăzute pentru funcţii de execuţie specifice în Ministerul Afacerilor Externe Capitolul IDispoziţii generale Articolul 1Prezentul regulament stabileşte condiţiile de organizare şi desfăşurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante prevăzute pentru funcţii de execuţie specifice în Ministerul Afacerilor Externe (denumit în continuare MAE). Articolul 2
(1) Ocuparea posturilor pentru funcţii de execuţie specifice în MAE se face prin concurs, în limita posturilor vacante prevăzute în statul de funcţii, în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale actului normativ privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Personalul angajat în condiţiile alin. (1) derulează cu MAE raporturi de muncă.
Articolul 3
(1) La concursul pentru ocuparea posturilor prevăzute pentru funcţii de execuţie specifice în MAE, denumit în continuare concurs, fiecare candidat trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:a)se bucură de toate drepturile politice şi civile prevăzute în Constituţia României, republicată, şi în legile în vigoare; b)are cetăţenia română; c)cunoaşte limba română, scris şi vorbit; d)are vârsta minimă reglementată de prevederile legale; e)are capacitate deplină de exerciţiu; f)îndeplineşte condiţiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor posturilor scoase la concurs; g)cunoaşte cel puţin o limbă străină, potrivit cerinţelor posturilor scoase la concurs; h)are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate; i)nu a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.
(2) Numărul posturilor şi gradele profesionale ale funcţiilor de încadrare se aprobă de către ministrul afacerilor externe şi ministrul delegat pentru afaceri europene, după caz.
Articolul 4
(1) Concursul constă în parcurgerea următoarelor probe succesive, după cum urmează:a)proba depunerii şi selecţiei dosarelor; b)proba scrisă; c)proba interviului şi/sau proba practică; d)proba verificării dosarelor; e)proba testării medicale şi psihologice şi a obţinerii avizului Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) pentru accesul la informaţiile clasificate.
(2) După fiecare probă, fiecare candidat primeşte calificativul „admis" sau „respins". Se pot prezenta la următoarea probă a concursului numai candidaţii declaraţi admişi la proba precedentă.
Articolul 5Organizarea concursului, procedurile şi bibliografia de concurs se aprobă de către ministrul afacerilor externe şi ministrul delegat pentru afaceri europene, după caz.
Capitolul IIOrganizarea concursului Secţiunea 1Publicitatea concursului Articolul 6
(1) Anunţul/anunţurile privind posturile pentru care se organizează concurs, prezentul regulament şi bibliografia de concurs se publică pe pagina de internet www.mae.ro şi la avizierul MAE, cu cel puţin 15 zile înainte de data-limită de depunere a dosarelor de concurs. Organizarea concursului poate fi adusă la cunoştinţa celor interesaţi şi prin alte mijloace de comunicare în masă.
(2) Toate informaţiile referitoare la desfăşurarea concursului, pe tot parcursul acestuia, se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE, cu respectarea termenelor prevăzute de prezentul regulament.
Secţiunea a 2-aComisiile de concurs Articolul 7
(1) În vederea organizării şi desfăşurării concursului se constituie, prin ordin al ministrului afacerilor externe şi al ministrului delegat pentru afaceri europene, după caz, Comisia de verificare a dosarelor, Comisia de evaluare şi Comisia de soluţionare a contestaţiilor din cadrul concursului.
(2) Prin ordinul prevăzut la alin. (1) se stabilesc componenţa comisiilor, atribuţiile membrilor acestora, precum şi situaţiile de incompatibilitate şi de conflict de interese ale membrilor comisiilor.
(3) Membrii comisiilor prevăzute la alin. (1) sunt angajaţi ai MAE. O persoană poate face parte dintr-o singură comisie.
(4) Membrii comisiilor prevăzute la alin. (1), înainte de exercitarea acestei calităţi, dau o declaraţie despre luarea la cunoştinţă a situaţiilor de incompatibilitate sau de conflict de interese prevăzute de lege.
Secţiunea a 3-aÎnscrierea şi dosarul de concurs Articolul 8
(1) Candidaţii au la dispoziţie 10 zile calendaristice pentru înscriere, conform anunţului de organizare a concursului.
(2) Înscrierea la concurs se realizează prin intermediul formularului electronic disponibil pe pagina de internet a MAE.
(3) Condiţiile tehnice, precum şi instrucţiunile de înscriere prin intermediul formularului electronic prevăzut la alin. (2) se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE, cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de prima zi de înscriere.
Articolul 9
(1) Candidaţii încarcă în formularul electronic următoarele documente personale (scanate după original, în format .pdf):a)actul de identitate emis de autorităţile române; b)certificatul de căsătorie (numai în cazul în care a intervenit schimbarea numelui în urma căsătoriei); c)diploma de licenţă sau, după caz, diploma de bacalaureat sau atestatul de recunoaştere sau echivalare a acestora, emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, sau adeverinţa de absolvire (pentru absolvenţii cărora nu li s-a eliberat încă diploma de licenţă, respectiv diploma de bacalaureat), aflată în termen de valabilitate, conform prevederilor legale; d)declaraţie pe propria răspundere privind lipsa antecedentelor penale (formular pus la dispoziţie de MAE odată cu instrucţiunile de înscriere la concurs); e)cerere-tip (formular pus la dispoziţie de MAE odată cu instrucţiunile de înscriere la concurs) semnată de candidat, în care fiecare candidat va preciza şi limba străină care va fi testată în timpul concursului, precum şi profilul postului pentru care optează; f)curriculum vitae tehnoredactat, în limba română (formular pus la dispoziţie de MAE odată cu instrucţiunile de înscriere la concurs), incluzând fotografia candidatului; g)certificat/adeverinţă medicală eliberat(ă) de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate privind starea de sănătate a candidatului, emis(ă) cu maximum 60 de zile anterior înscrierii; h)alte diplome şi certificate care atestă pregătirea candidaţilor (dacă este cazul); i)documente care să ateste experienţa sau vechimea în domeniul de activitate, în cazul în care condiţiile de ocupare a postului cer acest lucru.
(2) Documentele redactate în limbi străine, cu excepţia celor de la alin. (1) lit. h), trebuie să fie însoţite de traducerea legalizată în limba română.
(3) După încărcare în sistemul electronic, dosarul de concurs nu mai poate fi completat. În cazul existenţei mai multor înregistrări electronice pentru acelaşi candidat (dovedite prin intermediul aceluiaşi cod numeric personal) este luată în considerare numai ultima înregistrare realizată în ordine cronologică.
Articolul 10
(1) Pentru a fi declaraţi admişi pentru proba scrisă, candidaţii trebuie să îndeplinească întocmai condiţiile de participare la concurs, iar forma documentelor depuse trebuie să respecte prevederile prezentului regulament, precum şi instrucţiunile de înscriere.
(2) Rezultatul probei depunerii şi selecţiei dosarelor se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la finalizarea perioadei de înscriere.
(3) Candidaţii care au depus dosare pentru concurs pot face, în termen de două zile lucrătoare de la data publicării listei candidaţilor declaraţi „admişi", respectiv „respinşi" pentru proba scrisă, obiecţii scrise cu privire la eventualele erori materiale din liste, cu privire la propria persoană.
(4) Comisia de soluţionare a contestaţiilor are la dispoziţie maximum 5 zile lucrătoare pentru verificarea şi soluţionarea obiecţiilor, iar rezultatele se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE, în termenul menţionat.
(5) Conformitatea cu originalul a documentelor încărcate în formularul electronic se verifică după obţinerea calificativului „admis" la proba interviului, în conformitate cu prevederile secţiunii a 3-a a cap. al III-lea din prezentul regulament.
Capitolul IIIDesfăşurarea concursului Secţiunea 1Proba scrisă Articolul 11
(1) Proba scrisă se desfăşoară în maximum 10 zile lucrătoare de la publicarea rezultatelor verificărilor obiecţiilor scrise transmise după verificarea dosarelor încărcate în formularul electronic. Informaţiile cu privire la programarea candidaţilor, data şi locul desfăşurării probei scrise se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE cu cel puţin 5 zile calendaristice înainte de data susţinerii acesteia. (2) Proba scrisă evaluează cunoştinţele teoretice şi abilităţile din domeniul de activitate al posturilor scoase la concurs, precum şi cultura generală.
(3) Proba scrisă se susţine în limba română. După caz, unul dintre subiecte poate fi redactat în limba străină declarată la înscriere. Limba în care trebuie tratat fiecare subiect se anunţă candidaţilor la momentul comunicării subiectelor.
(4) Subiectele probei scrise se elaborează pe baza bibliografiei de concurs şi se diferenţiază în funcţie de profilul posturilor scoase la concurs.
Articolul 12Timpul destinat pentru elaborarea lucrării scrise este de maximum 3 ore din momentul comunicării subiectelor şi va fi anunţat la începutul probei scrise. Articolul 13
(1) Repartizarea candidaţilor în sălile de concurs se face conform listelor întocmite pentru fiecare sală, în ordine alfabetică, iar accesul candidaţilor în săli se face pe baza actului de identitate. După verificarea identităţii, fiecare candidat păstrează, la vedere, actul de identitate, până la predarea lucrării scrise.
(2) Accesul candidaţilor în sălile de concurs este posibil până la ora anunţată, dar nu mai târziu de momentul deschiderii subiectelor de concurs.
(3) Candidaţii care nu se află în sală în momentul deschiderii subiectelor sunt eliminaţi din concurs.
(4) Candidaţilor le este interzis accesul în sălile de concurs cu telefoane mobile sau cu orice alte mijloace de comunicare/informare/consultare. În timpul participării la proba scrisă, sunt interzise folosirea oricăror surse de comunicare/informare/consultare care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, precum şi marcarea lucrării scrise astfel încât să fie posibilă identificarea autorului anterior stabilirii punctajului acordat pentru lucrare.
(5) Nerespectarea dispoziţiilor alin. (4) se sancţionează cu eliminarea candidatului din concurs.
(6) Din momentul deschiderii subiectelor de concurs, niciun candidat nu mai poate părăsi sala decât după predarea, sub semnătură, a lucrării scrise.
(7) Nerespectarea dispoziţiilor alin. (6) se sancţionează cu eliminarea candidatului din concurs.
(8) În fiecare sală se desemnează cel puţin un responsabil de sală, care va coordona desfăşurarea probei scrise în respectiva sală, şi mai mulţi supraveghetori, în funcţie de numărul candidaţilor din sala de concurs.
(9) În elaborarea răspunsurilor, candidaţii utilizează numai coli de hârtie ştampilate de către MAE şi pixuri puse la dispoziţie de persoanele desemnate pentru organizarea concursului. La cerere, se pot pune la dispoziţie, în mod suplimentar, coli de hârtie şi pixuri.
(10) La expirarea timpului prevăzut la art. 12, candidaţii predau lucrările de concurs şi subiectele sub semnătură, în faza de elaborare a răspunsurilor în care se află, fiind interzisă depăşirea timpului stabilit la art. 12. Ultimii 4 candidaţi din fiecare sală rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
(11) Nerespectarea timpului prevăzut la art. 12 se sancţionează cu eliminarea candidatului din concurs.
(12) La predarea lucrărilor de către candidaţi, în prezenţa acestora, persoanele delegate pentru supravegherea desfăşurării probei scrise verifică lucrările, le sigilează prin aplicarea unui autocolant pe colţul îndoit al foii unde este înscris numele şi prin aplicarea ştampilei de concurs, notează numărul de pagini scrise, iar fiecare candidat are obligaţia să semneze pentru conformitate într-un proces-verbal.
(13) Dacă examinarea se face în mai multe săli, se întocmeşte câte un proces-verbal pentru lucrările din fiecare sală.
(14) În procesul-verbal prevăzut la alin. (12) se consemnează de către responsabilul de sală şi informaţii cu privire la numărul total de candidaţi prevăzut pentru acea sală, numărul de candidaţi prezenţi, numărul şi numele candidaţilor absenţi, numărul lucrărilor, precum şi, după caz, descrierea situaţiilor prevăzute la alin. (5), (7) şi (11). Procesul-verbal se semnează de către toate persoanele care au fost desemnate pentru supraveghere în respectiva sală.
Articolul 14Punctajul fiecărui subiect din cadrul probei scrise se anunţă candidaţilor în momentul comunicării subiectelor. Articolul 15
(1) Lucrarea scrisă se notează de la 0 la 10 puncte.
(2) Pentru a fi declaraţi admişi pentru interviu, candidaţii trebuie să obţină cel puţin punctajul final egal cu 7,00 şi să obţină, la fiecare subiect, minimum jumătate din baremul aferent acestuia.
(3) Rezultatul probei scrise se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data susţinerii probei scrise.
Articolul 16
(1) Candidaţii pot depune contestaţie scrisă la MAE în termen de două zile lucrătoare de la data afişării rezultatelor la proba scrisă.
(2) Contestaţiile se soluţionează în termen de maximum 7 zile lucrătoare de la finalizarea perioadei prevăzute la alin. (1), de către Comisia de soluţionare a contestaţiilor din cadrul concursului, iar rezultatele se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE, în termenul menţionat.
Secţiunea a 2-aInterviul Articolul 17
(1) Interviul are loc în maximum 15 zile lucrătoare de la publicarea rezultatelor soluţionării contestaţiilor după proba scrisă. Informaţiile cu privire la programarea candidaţilor, data şi locul desfăşurării interviului se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE cu cel puţin 5 zile calendaristice înaintea desfăşurării lui.
(2) Programarea pentru interviu se face în ordinea alfabetică a candidaţilor pentru fiecare profil. Candidaţii care au fost declaraţi admişi ca urmare a soluţionării contestaţiilor la proba scrisă vor susţine interviul după ultimul candidat programat iniţial pentru profilul postului pentru care candidează.
(3) Interviul se realizează conform planului de interviu întocmit de Comisia de evaluare în ziua desfăşurării acestei probe, în baza criteriilor de evaluare, cu respectarea bibliografiei de concurs. Criteriile de evaluare pentru interviu sunt:a)abilităţi şi cunoştinţe impuse de post; b)capacitatea de analiză şi sinteză; c)motivaţia candidatului; d)comportamentul în situaţii de criză; e)iniţiativă şi creativitate.
(4) Interviul va fi înregistrat pe suport audio.
(5) În cadrul interviului pot fi testate abilităţile şi cunoştinţele în utilizarea limbii străine declarate la înscriere.
(6) În funcţie de profilul posturilor scoase la concurs, în cadrul interviului poate fi organizată o probă practică pentru testarea abilităţilor cerute de post.
Articolul 18
(1) Interviul se notează de la 0 la 10 puncte.
(2) Pentru a fi declarat „admis" în urma interviului, fiecare candidat trebuie să obţină cel puţin punctajul egal cu 7,00.
Articolul 19
(1) Rezultatul probei interviului se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data susţinerii interviului.
(2) Candidaţii pot depune contestaţie scrisă la MAE în termen de o zi lucrătoare de la data afişării rezultatelor la interviu.
(3) Contestaţiile se soluţionează în termen de maximum 7 zile lucrătoare de la finalizarea perioadei prevăzute la alin. (1), de către Comisia de soluţionare a contestaţiilor din cadrul concursului, iar rezultatele se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE, în termenul menţionat.
(4) Evaluarea Comisiei de soluţionare a contestaţiilor se referă la verificarea respectării, de către Comisia de evaluare, cu privire la candidaţii care au depus contestaţii, a planului de interviu, precum şi la utilizarea criteriilor de evaluare.
Articolul 20
(1) Listele finale ale candidaţilor admişi şi respinşi la proba interviului se stabilesc în urma punctajului final obţinut de candidaţi, în ordine descrescătoare, în limita posturilor scoase la concurs şi cu respectarea art. 18 alin. (2). Punctajul final se calculează ca medie aritmetică a punctajelor obţinute la proba scrisă şi la interviu.
(2) Se consideră admişi în urma interviului candidaţii care au obţinut cele mai mari punctaje dintre candidaţii care au concurat pentru acelaşi profil de posturi, în limita posturilor scoase la concurs.
Secţiunea a 3-aEtapa verificării dosarelor Articolul 21
(1) Depunerea dosarelor de concurs se face la sediul MAE, conform unui program anunţat pe pagina de internet şi la avizierul MAE.
(2) Candidaţii declaraţi admişi în urma interviului au la dispoziţie 3 zile lucrătoare pentru a depune dosarul de concurs, în format fizic, care conţine următoarele documente personale:a)copie a actului românesc de identitate; b)copie a certificatului de căsătorie (în cazul în care a intervenit schimbarea numelui în urma căsătoriei); c)copie a diplomei de licenţă (sau echivalentă) sau a diplomei de bacalaureat sau a atestatului de recunoaştere sau echivalare a acesteia, emis de Ministerul Educaţiei Naţionale, sau copie a adeverinţei de absolvire (pentru absolvenţii cărora nu li s-a eliberat încă diploma de licenţă, respectiv de bacalaureat); d)certificat de cazier judiciar valabil, în conformitate cu legislaţia în vigoare; e)cerere-tip, în original, depusă la momentul înscrierii electronice; f)curriculum vitae tehnoredactat şi semnat, în original, incluzând fotografia candidatului; g)certificat/adeverinţă medicală, în original, eliberat(ă) de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate privind starea de sănătate a candidatului, emis(ă) cu maximum 60 de zile anterior înscrierii; h)documentele care atestă experienţa sau vechimea în domeniul de activitate, în cazul în care condiţiile de ocupare a postului cer acest lucru, transmise la momentul înscrierii electronice; i)alte documente impuse de specificul postului, conform anunţului de concurs.
(3) Depunerea dosarului se face personal de către fiecare candidat, pe baza cărţii de identitate, sau de către o persoană împuternicită prin procură notarială.
(4) La momentul depunerii dosarului se prezintă, pentru certificare, şi originalele documentelor care se depun în copie.
Articolul 22
(1) După terminarea perioadei de depunere a dosarelor, Comisia de verificare a dosarelor analizează, în maximum 5 zile lucrătoare, conformitatea documentelor depuse în format fizic, de candidaţi, cu cele depuse electronic, iar listele candidaţilor admişi, respectiv respinşi se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE.
(2) În cazul în care există candidaţi declaraţi respinşi în urma etapei verificării dosarelor, Comisia de evaluare va selecta, în ordinea descrescătoare a punctajelor finale, un număr corespunzător de candidaţi din lista celor respinşi, dintre candidaţii care au concurat pentru acelaşi profil de posturi, cu condiţia ca aceştia să fi obţinut punctajul minim necesar pentru fiecare probă, în limita posturilor scoase la concurs şi cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor prezentei secţiuni.
(3) În cazul în care în lista candidaţilor declaraţi respinşi după interviu nu există candidaţi care au obţinut minimum punctajul 7,00, posturile rămase neocupate în urma neconformităţii dosarelor unor candidaţi nu vor fi ocupate.
(4) Listele finale ale candidaţilor admişi şi respinşi în cadrul concursului se aprobă de ministrul afacerilor externe şi ministrul delegat pentru afaceri europene, după caz, şi se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE.
Capitolul IVDispoziţii finale Articolul 23
(1) Candidaţii declaraţi admişi în cadrul concursului sunt supuşi unor testări medicale şi psihologice la centrul de medicină care deserveşte MAE şi completează formularele pentru solicitarea avizului ORNISS pentru accesul la informaţii clasificate. Candidaţii se prezintă în vederea efectuării testărilor medicale şi psihologice, respectiv în vederea completării formularelor pentru solicitarea avizului ORNISS, la datele anunţate de MAE cu cel puţin 5 zile calendaristice înaintea desfăşurării lor.
(2) Candidaţii declaraţi „inapţi" în urma testelor medicale şi psihologice, candidaţii care primesc avizul negativ al ORNISS pentru accesul la informaţii clasificate, precum şi cei care nu se prezintă la datele anunţate pentru depunerea dosarului de concurs în format fizic, pentru testările medicale şi psihologice şi pentru completarea formularelor necesare solicitării avizului ORNISS pentru accesul la informaţii clasificate nu pot dobândi calitatea de angajat pe posturi prevăzute cu funcţii de execuţie specifice MAE.
Articolul 24
(1) Candidaţii declaraţi „apţi" ca urmare a testărilor medicale şi psihologice care primesc avizul pozitiv al ORNISS pentru accesul la informaţiile clasificate au obligaţia de a se prezenta la MAE pentru preluarea postului pentru care au candidat.
(2) Pentru a putea fi angajaţi pe posturi prevăzute cu funcţii de execuţie specifice MAE candidaţii prevăzuţi la alin. (1) trebuie să facă dovada domiciliului lor în România.
(3) Candidaţii prevăzuţi la alin. (1) vor fi informaţi, în condiţiile legii, în vederea angajării. Cu această ocazie, candidaţilor li se pot cere documente suplimentare prevăzute de legislaţia în vigoare, necesare stabilirii condiţiilor de încadrare, inclusiv dovada domiciliului în România. De asemenea, candidaţilor li se va comunica termenul-limită de finalizare a procedurii de angajare, în funcţie de succesiunea aspectelor implicate de aceasta.
(4) Data semnării contractului individual de muncă, precum şi cea a începerii activităţii se anunţă de MAE cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte.
(5) Pot fi angajaţi pe posturi prevăzute cu funcţii de execuţie specifice MAE numai candidaţii admişi în cadrul concursului pentru ocuparea posturilor prevăzute pentru funcţii de execuţie specifice în MAE care se prezintă la MAE la data anunţată ca fiind cea de începere a activităţii, care au domiciliul în România şi care acceptă postul repartizat.
(6) Candidaţii care nu se prezintă la sediul MAE la data anunţată ca fiind cea de începere a activităţii sau care refuză semnarea contractului de muncă sau care nu respectă termenul-limită de finalizare a procedurii de angajare pierd calitatea de candidaţi admişi în cadrul concursului.
Articolul 25În cazul în care, din motive neprevăzute ce ţin de activitatea MAE, nu se pot respecta, în mod obiectiv, termenele prevăzute în prezentul regulament-cadru, concursul poate fi amânat pe o perioadă comunicată candidaţilor. În acest caz, amânarea şi condiţiile de reluare se publică pe pagina de internet şi la avizierul MAE. Articolul 26Dosarele depuse de candidaţi se arhivează de către MAE după finalizarea concursului.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 557/2018

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 557 din 2018
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 557/2018
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu