Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 549 din 28 iunie 2007

privind stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemei de plati directe pe suprafata pentru culturi energetice

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 477 din 17 iulie 2007



Având în vedere prevederile art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 139/2007,

în conformitate cu Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1.782/2003 privind stabilirea normelor comune pentru regimurile de susţinere directă în cadrul politicii agricole comune şi stabilirea altor regimuri de susţinere în favoarea agricultorilor, cu modificările şi completările ulterioare,

în baza Referatului de aprobare nr. 278.038 din 14 iunie 2007 al Direcţiei generale implementare politici agricole,

în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:

Art. 1. - Schema de plaţi directe pe suprafaţa pentru cultun energetice, sursa de finanţare, beneficiarii plăţilor şi condiţiile de eligibilitate sunt în conformitate cu prevederile art. 10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe, complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 139/2007.

Art. 2. - Suprafeţele cu culturi energetice destinate producţiei de biocarburanţi, aşa cum sunt definiţi în art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 1.844/2005 privind promovarea utilizării biocarburanţilor şi a altor carburanţi regenerabili pentru transport, cu modificările şi completările ulterioare, sunt cele cultivate cu rapiţă, floarea-soarelui, soia, porumb şi alte culturi energetice.

Art. 3. - Plăţile se acordă beneficiarilor pentru suprafeţele prevăzute la art. 2, ale căror producţii fac obiectul unor contracte de vânzare-cumpărare încheiate: între beneficiari, pe de o parte, şi producători de biocarburanţi, colectori sau prim-procesatori, pe de altă parte; între colectori, pe de o parte, şi prim-procesatori sau producători de biocarburanţi, pe de altă parte; între prim-procesatori, pe de o parte, şi producători de biocarburanţi, pe de altă parte.

Art. 4. - (1) Producătorii de biocarburanţi sunt procesatorii finali, care trebuie să deţină autorizaţie de antrepozit fiscal, conform Hotărârii Guvernului nr. 1.861/2006 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aphcare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004.

(2)   Colectorii de materii prime necesare producerii de biocarburanţi sunt persoanele juridice care deţin autorizaţii de depozit conform Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 222/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea spaţiilor de depozitare pentru produse agricole, se găsesc în evidenţa direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, achiziţionează de la beneficiari produsele agricole obţinute în urma recoltării culturilor prevăzute la art. 2 pe bază de contracte de vânzare-cumpărare şi le predau producătorilor de biocarburanţi sau prim-procesatoriior pe bază de contracte de vânzare-cumpărare.

(3)  Prim-procesatorii sunt fabricile de ulei care au depozite autorizate proprii sau închiriate şi deţin licenţe de fabricaţie conform Ordonanţei Guvernului nr. 42/1995 privind producţia de produse alimentare destinate comercializării, aprobată cu modificări prin Legea nr. 123/1995, cu modificările şi completările ulterioare, sau fabricile de alcool deţinătoare de antrepozite fiscale, care preiau de la beneficiari sau colectori produsele obţinute de pe suprafeţele cultivate cu culturile precizate la art. 2, pe bază de contracte de vânzare-cumpărare, şi predau producătorilor de biocarburanţi, pe bază de contracte de vânzare-cumpărare, cantităţile echivalente de produse procesate - ulei, alcool.

Art. 5. - (1) In contractele de vânzare-cumpărare încheiate între beneficiari, pe de o parte, şi producători de biocarburanţi, colectori sau prim-procesatori, pe de altă parte, se vor menţiona următoarele: numele şi adresele părţilor la contract; durata contractului; numărul de înregistrare al beneficiarului în Registrul fermierilor; tipurile de materii prime şi suprafeţele cultivate pe fiecare tip de cultură; condiţii privind livrarea cantităţilor prevăzute de materii prime; o clauză din partea beneficiarului de a livra cantităţi de materii prime cel puţin egale cu producţiile naţionale de referinţă; o clauză din partea colectorului, prim-procesatorului sau producătorului de biocarburanţi de a utiliza materiile prime pentru obţinerea de biocarburanţi; numărul autorizaţiei de antrepozitfiscal de producţie produse energetice, în cazul producătorilor de biocarburanţi, seria şi numărul autorizaţiei de depozit a spaţiilor de depozitare pentru produse agricole, eliberată de direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în cazul colectorilor, seria şi numărul licenţei de fabricaţie, în cazul prim-procesatorilor.

(2)  In contractele de vânzare-cumpărare încheiate între colectori, pe de o parte, şi prim-procesatori sau producători de biocarburanţi, pe de altă parte, ori între prim-procesatori, pe de o parte, şi producători de biocarburanţi, pe de altă parte, se vor stipula în mod obligatoriu clauze din care să rezulte că produsele preluate şi/sau predate sunt utilizate numai pentru obţinerea de biocarburanţi, aşa cum sunt definiţi în art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 1.844/2005, cu modificările şi completările ulterioare.

(3) Beneficiarii prezintă până la data de 31 octombrie a anului în curs acte doveditoare: proces-verbal de recepţie, factură fiscală, bon fiscal sau alte documente, din care să rezulte că au predat cantităţile contractate.

Art. 6. - (1) Colectorii ţin registre de evidenţă în care consemnează următoarele:

a) datele de identificare a beneficiarilor, prim-procesatorilor şi/sau a producătorilor de biocarburanţi;

b)  numerele de înregistrare a contractelor de vânzare-cumpărare;

c) cantităţile de produse agricole energetice, pe fiecare tip în parte, preluate de la beneficiari;

d) cantităţile de produse agricole energetice, pe fiecare tip în parte, predate prim-procesatorilor şi/sau producătorilor de biocarburanţi;

e) suprafeţele de pe care s-a recoltat materia primă aferentă culturilor energetice, pe fiecare tip de cultură, înscrisă în contracte.

(2) Prim-procesatorii ţin registre de evidenţă a produselor agricole energetice preluate de la beneficiari sau de la colectori şi a cantităţilor de produse procesate predate producătorilor de biocarburanţi, în care vor consemna următoarele:

a)   datele de identificare a beneficiarilor, colectorilor şi producătorilor de biocarburanţi;

b)  numerele de înregistrare a contractelor de vânzare-cumpărare;

c)   cantităţile de materii prime, pe fiecare tip în parte, achiziţionate pentru prelucrare şi suprafeţele de pe care s-a recoltat materia primă, pe fiecare tip de cultură energetică, înscrise în contracte;

d) cantităţile de materii prime prelucrate, precum şi cantităţile şi tipurile de produse finale, produse auxiliare şi produse intermediare obţinute din acestea;

e) pierderile de pe parcursul prelucrării;

f) cantităţile eliminate şi motivul eliminărilor respective;

g) cantităţile şi tipurile de produse vândute sau transferate şi preţurile obţinute;

h) cantităţile de produse procesate, predate producătorilor de biocarburanţi.

(3) Producătorii de biocarburanţi ţin registre de evidenţă a produselor agricole preluate sau procesate şi a cantităţilor de biocarburanţi obţinute din acestea, în care vor consemna următoarele:

a) datele de identificare a beneficiarilor, colectorilor sau prim-procesatorilor;

b)  numerele de înregistrare a contractelor de vânzare-cumpărare;

c)   cantităţile de materii prime, pe fiecare tip în parte, achiziţionate pentru prelucrare, şi suprafeţele de pe care s-a recoltat materia primă, pe fiecare tip de cultură energetică, înscrise în contracte;

d) cantităţile de materii prime prelucrate, precum şi cantităţile şi tipurile de produse finale, produse auxiliare şi produse intermediare obţinute din acestea;

e) pierderile de pe parcursul prelucrării;

f) cantităţile eliminate şi motivul eliminărilor respective;

g) cantităţile şi tipurile de produse vândute sau transferate şi preţurile obţinute;

h) cantităţile de biocarburanţi obţinute.

Art. 7. - Registrele de evidenţă vorfi actualizate decadal şi vorfi puse la dispoziţia autorităţilor de control competente.

Art. 8. - Prim-procesatorii au obligaţia de a prelucra materiile prime energetice până la data de 31 iulie a celui de-al doilea an de după anul recoltării.

Art. 9. - Pentru contractele de vânzare-cumpărare încheiate de beneficiari, colectori sau prim-procesatori din România cu colectori, prim-procesatori sau producători de biocarburanţi din Uniunea Europeană, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din România va solicita agenţiilor corespondente din ţările în care îşi au sediul colectorii, prim-procesatorii sau producătorii de biocarburanţi date privind autorizarea acestora şi detalii asupra tranzacţiilor efectuate.

Art. 10. - (1) Plăţile pentru culturile energetice se acordă beneficiarilor care fac dovada, în baza contractelor de vânzare-cumpărareîncheiate cu producătorii de biocarburanţi, colectorii sau prim-procesatorii, că producţia predată se încadrează în producţiile naţionale de referinţă, de minimum: 1.000 kg/ha pentru rapiţă; 1.000 kg/ha pentru floarea-soarelui; 1.100 kg/ha pentru soia convenţională şi 2.500 kg/ha pentru porumb.

(2) In cazul în care cantităţile de produse livrate sunt mai mici decât cele aferente producţiilor naţionale de referinţă, nivelul plăţilor va fi diminuat cu un coeficient de reducere calculat prin raportarea cantităţilor efectiv livrate la cantităţile corespunzătoare producţiei naţionale de referinţă.

Art. 11. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,

Decebal Traian Remeş


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 549/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 549 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 549/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu