Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 4648 din  9 septembrie 2004

pentru aprobarea Metodologiei privind continuarea studiilor dupa finalizarea invatamantului obligatoriu si a Calendarului admiterii in ciclul superior al liceului si in anul de completare pentru anul scolar 2005 - 2006

ACT EMIS DE: MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 121 din  8 februarie 2005


SmartCity3


    In baza prevederilor Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 410/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu modificarile ulterioare,

    ministrul educatiei si cercetarii emite prezentul ordin.

    Art. 1
    Se aproba Metodologia privind continuarea studiilor dupa finalizarea invatamantului obligatoriu, prevazuta in anexa nr. I, care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Se aproba Calendarul admiterii in ciclul superior al liceului si in anul de completare pentru anul scolar 2005 - 2006, prevazut in anexa nr. II, care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 4
    Directia generala pentru invatamant preuniversitar, Directia generala pentru invatamant in limbile minoritatilor nationale si accesul la educatie, Directia generala evaluare, prognoze, strategii si programe pentru invatamant preuniversitar, Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti, conducerile scolilor gimnaziale, liceelor, ale scolilor de arte si meserii vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

                     Ministrul educatiei si cercetarii,
                           Alexandru Athanasiu

    ANEXA 1

                              METODOLOGIE
privind continuarea studiilor dupa finalizarea invatamantului obligatoriu

    I. Dispozitii generale

    Art. 1
    (1) Prezenta metodologie reglementeaza modalitatile in care absolventii invatamantului obligatoriu si cei ai anului de completare isi pot continua studiile.
    (2) Potrivit legii, invatamantul obligatoriu se incheie dupa clasa a X-a a ciclului inferior al liceului sau al scolii de arte si meserii.
    (3) Dupa finalizarea invatamantului obligatoriu absolventii pot parasi sistemul de invatamant sau isi pot continua studiile.
    (4) Prin continuarea studiilor de catre absolventii invatamantului obligatoriu se intelege, in conditiile prezentei metodologii:
    a) inscrierea absolventilor ciclului inferior al liceului in cursul superior al acestuia;
    b) inscrierea absolventilor scolilor de arte si meserii in anul de completare;
    c) inscrierea absolventilor anului de completare in cursul superior al liceului.
    Art. 2
    (1) Admiterea absolventilor invatamantului obligatoriu pentru continuarea studiilor se face de catre o comisie de inscriere in invatamantul postobligatoriu, special constituita la nivelul unitatii scolare.
    (2) Comisia de inscriere in invatamantul postobligatoriu este alcatuita din:
    a) presedinte - directorul/directorul adjunct al unitatii de invatamant;
    b) secretar - secretarul-sef al unitatii;
    c) membri - dirigintii claselor a X-a si ai claselor din anul de completare, informaticieni, secretari ai unitatii scolare, consilieri scolari.
    (3) Atributiile comisiei de inscriere in invatamantul postobligatoriu sunt:
    a) organizeaza, in tot cursul anului scolar si mai ales in a doua jumatate a semestrului al doilea, actiuni de informare a elevilor, referitoare la:
    - modalitatea de inscriere in ciclul superior al liceului sau in anul de completare;
    - prevederile cuprinse in prezenta metodologie;
    - calendarul admiterii in ciclul superior al liceului sau in anul de completare;
    b) asigura crearea bazei de date privitoare la absolventii clasei a X-a, respectiv ai anului de completare;
    c) verifica documentele candidatilor si calculeaza, pentru absolventii inscrisi pentru continuarea studiilor, mediile de admitere in ciclul superior al liceului, respectiv in anul de completare;
    d) pana la data de 1 iunie afiseaza disciplinele si programele pentru examenele de diferente, precum si criteriile specifice de departajare a candidatilor, stabilite de unitatea de invatamant;
    e) aplica criteriile de departajare si raspunde de ierarhizarea corecta a candidatilor. Orice greseala de inscriere efectuata de membrii comisiei de inscriere in invatamantul postobligatoriu atrage sanctionarea celor vinovati, care raspund disciplinar, administrativ, civil sau penal, dupa caz;
    f) raspunde de afisarea, la termenul fixat prin calendar, a listelor cu candidatii admisi.
    (4) Comisia de inscriere in invatamantul postobligatoriu se numeste anual, prin decizie a directorului unitatii de invatamant.

    II. Continuarea studiilor de catre absolventii ciclului inferior al liceului

    Art. 3
    Conform legii, absolventii ciclului inferior al liceului dobandesc certificat de absolvire, portofoliu personal pentru educatie permanenta si, la cerere, foaia matricola.
    Art. 4
    (1) Admiterea absolventilor ciclului inferior al liceului in ciclul superior al acestuia se face fara examen, prin inscriere la unitatea scolara la care doresc sa isi continue studiile, in limita locurilor disponibile, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in ciclul superior al liceului si, dupa caz, prin aplicarea unor criterii de departajare.
    (2) Calculul mediei de admitere in ciclul superior al liceului se face astfel:

    MDS + MG
    --------,
        2

    unde:
    - MDS este media claselor a IX-a - a X-a la disciplinele din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor;
    - MG este media generala de absolvire a claselor a IX-a - a X-a.
    (3) Media disciplinelor din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor (MDS) se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din media generala a claselor a IX-a si a X-a la disciplinele respective.
    (4) Media de admitere in ciclul superior al liceului se calculeaza cu doua zecimale, fara rotunjire.
    Art. 5
    (1) In situatia in care absolventii ciclului inferior al liceului doresc continuarea studiilor liceale in aceeasi unitate de invatamant si in aceeasi specializare/calificare profesionala, ei depun o cerere in acest sens, in perioada mentionata in anexa nr. II, la unitatea de invatamant la care au absolvit clasa a X-a. Ulterior, in perioada mentionata in anexa nr. II, candidatii depun dosarele de inscriere conform prevederilor prezentei metodologii.
    (2) Daca numarul solicitantilor este mai mic sau egal cu numarul de locuri alocat la clasa a XI-a specializarii/calificarii profesionale respective, atunci toti candidatii sunt declarati admisi.
    (3) Daca numarul de inscrisi este mai mare decat numarul locurilor alocat unitatii de invatamant pentru specializarea/calificarea profesionala respectiva, atunci admiterea in ciclul superior al liceului se face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in ciclul superior al liceului, calculate conform art. 4.
    (4) Daca pe ultimul loc se afla mai multi candidati avand aceeasi medie de admitere in ciclul superior al liceului, departajarea se face folosind, in ordine, urmatoarele criterii:
    - media claselor a IX-a - a X-a la disciplinele din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor (MDS);
    - media la disciplina principala de specialitate din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor.
    (5) In situatia in care egalitatea se mentine si dupa aplicarea criteriilor de departajare mentionate la alin. (4), departajarea candidatilor se face dupa criterii stabilite de consiliul de administratie al unitatii de invatamant si facute publice o data cu afisarea programelor pentru examenele de diferente.
    (6) Comisiile de inscriere in invatamantul postobligatoriu din unitatile de invatamant centralizeaza cererile de inscriere, calculeaza mediile de admitere in ciclul superior al liceului, ordoneaza candidatii pe baza mediei de admitere in ciclul superior al liceului, efectueaza, dupa caz, departajarea candidatilor cu medii de admitere egale, in baza criteriilor mentionate in prezenta metodologie, si afiseaza rezultatele in intervalul prevazut in anexa nr. II.
    Art. 6
    (1) In situatia in care absolventii ciclului inferior al liceului doresc continuarea studiilor liceale in aceeasi specializare/calificare profesionala, dar in alta unitate de invatamant, ei vor depune o cerere in acest sens, in perioada mentionata in anexa nr. II, la unitatea de invatamant la care doresc continuarea studiilor in clasa a XI-a.
    (2) Admiterea acestor candidati se face pe locurile ramase disponibile dupa repartizarea candidatilor proprii ai respectivei unitati de invatamant, admisi conform art. 5.
    (3) Admiterea candidatilor mentionati la alin. (1) se face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in ciclul superior al liceului, folosindu-se, dupa caz, criteriile de departajare mentionate la art. 5 alin. (4).
    Art. 7
    (1) Absolventii ciclului inferior al liceului, care doresc sa isi continue studiile in clasa a XI-a de liceu schimband filiera, profilul sau specializarea/calificarea profesionala, se pot inscrie, la unitatea de invatamant si la specialitatea/calificarea profesionala solicitata, pe locurile ramase libere dupa admiterea absolventilor care isi pastreaza profilul/specializarea/calificarea profesionala.
    (2) Pentru a fi admisi la noul profil/specializare/calificare profesionala, candidatii trebuie sa sustina si sa promoveze examene de diferente la disciplinele pe care nu le-au studiat in clasele a IX-a si a X-a si la cele pe care le-au studiat, dar ale caror programe difera cu cel putin 50% de cele de la specializarea/calificarea profesionala la care se solicita inscrierea.
    (3) Admiterea se face in ordinea mediilor de admitere calculate conform art. 4 din prezenta metodologie. In situatia in care candidatul sustine diferente la unele discipline din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale, in calculul mediei claselor a IX-a - a X-a la disciplinele din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor (MDS) nota obtinuta la examenul de diferente la o disciplina inlocuieste media claselor a IX-a - a X-a la disciplina respectiva.
    (4) Organizarea si desfasurarea examenelor de diferente se fac in conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar, in perioada prevazuta in Calendarul admiterii in ciclul superior al liceului si in anul de completare, prezentat in anexa nr. II.
    (5) Disciplinele si programele pentru examenele de diferente sunt stabilite de catre catedra de specialitate a fiecarei unitati scolare, in conformitate cu planurile-cadru, programele scolare si cu standardele de pregatire profesionala, se aproba de consiliul de administratie al scolii, se afiseaza si se depun la biblioteca scolii pana la data prevazuta in calendarul prezentat in anexa nr. II.

    III. Continuarea studiilor de catre absolventii scolilor de arte si meserii

    Art. 8
    (1) Absolventii scolilor de arte si meserii dobandesc certificat de absolvire, portofoliu personal pentru educatie permanenta si, la cerere, foaia matricola.
    (2) Absolventii care sustin si promoveaza examenul de certificare a competentelor profesionale dobandesc si certificat de calificare profesionala nivel 1.
    (3) Potrivit legii, absolventii scolilor de arte si meserii cu certificat de absolvire si cu certificat de calificare profesionala nivel 1 au dreptul la continuarea studiilor in invatamantul secundar superior, cu conditia sa absolveasca anul de completare.
    Art. 9
    (1) Reteaua unitatilor de invatamant de stat care scolarizeaza elevi in anul de completare, calificarile profesionale pentru care se scolarizeaza si numarul de locuri aferent se dau publicitatii cu 6 luni inainte de inceperea anului scolar.
    (2) Stabilirea numarului de locuri pentru anul de completare, pe calificari, se face in functie de solicitarile pietei muncii, in conformitate cu Planul regional de actiune pentru dezvoltarea invatamantului profesional si tehnic.
    Art. 10
    (1) Admiterea in anul de completare a absolventilor scolii de arte si meserii cu certificat de absolvire si cu certificat de calificare profesionala nivel 1, care solicita continuarea studiilor in acelasi domeniu de pregatire, se face la unitatea scolara unde se solicita inscrierea, in limita numarului de locuri aprobat, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in anul de completare.
    (2) Calculul mediei de admitere in anul de completare se face astfel:

    MDS + MG
    --------,
        2

    unde:
    - MDS este media generala a claselor a IX-a - a X-a la disciplinele/modulele din aria curriculara tehnologii, corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor;
    - MG este media generala obtinuta in clasele a IX-a - a X-a.
    (3) Media disciplinelor din aria curriculara tehnologii, corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor (MDS), se calculeaza ca medie aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, din media generala a claselor a IX-a si a X-a la disciplinele/modulele respective.
    (4) Media de admitere in anul de completare se calculeaza cu doua zecimale, fara rotunjire.
    (5) Daca pe ultimul loc se afla mai multi candidati avand aceeasi medie de admitere in anul de completare, departajarea se face folosindu-se, in ordine, urmatoarele criterii:
    - media claselor a IX-a - a X-a la disciplinele din aria curriculara tehnologii (MDS);
    - media la disciplina principala de specialitate din aria curriculara tehnologii.
    (6) In situatia in care egalitatea se mentine si dupa aplicarea criteriilor de departajare mentionate la alin. (5), departajarea candidatilor se face dupa criteriile stabilite de consiliul de administratie al unitatii de invatamant si facute publice o data cu afisarea programelor pentru examenele de diferente.
    Art. 11
    (1) Admiterea in anul de completare a absolventilor scolii de arte si meserii cu certificat de absolvire si cu certificat de calificare profesionala nivel 1, care solicita continuarea studiilor in alt domeniu de pregatire, se face in limita numarului de locuri ramase libere dupa inscrierea absolventilor care continua studiile in acelasi domeniu.
    (2) Admiterea se face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in anul de completare, calculate in conformitate cu alin. (2) al art. 10. In situatia in care candidatul sustine diferente la unele discipline/module din aria curriculara tehnologii, in calculul mediei generale a claselor a IX-a - a X-a la disciplinele din aria curriculara tehnologii, corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor (MDS), nota obtinuta la examenul de diferente la o disciplina/modul inlocuieste media claselor a IX-a - a X-a la disciplina/modulul respectiva/respectiv.
    (3) Organizarea si desfasurarea examenelor de diferente se fac in conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar, in perioada prevazuta in Calendarul admiterii in ciclul superior al liceului si in anul de completare, prezentat in anexa nr. II.
    (4) Daca pe ultimul loc se afla mai multi candidati avand aceeasi medie de admitere in anul de completare, departajarea se face folosindu-se, in ordine, urmatoarele criterii:
    - media claselor a IX-a - a X-a la disciplinele din aria curriculara tehnologii, corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor (MDS);
    - media la disciplina principala de specialitate din aria curriculara tehnologii, corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor.
    (5) In situatia in care egalitatea se mentine si dupa aplicarea criteriilor de departajare mentionate la alin. (4), departajarea candidatilor se face dupa criterii stabilite de consiliul de administratie al unitatii de invatamant si facute publice o data cu afisarea programelor pentru examenele de diferente.

    IV. Continuarea studiilor de catre absolventii anului de completare

    Art. 12
    (1) Absolventii anului de completare dobandesc certificat de absolvire, portofoliu personal pentru educatie permanenta si, la cerere, foaia matricola.
    (2) Absolventii anului de completare care sustin si promoveaza examenul de certificare a competentelor profesionale dobandesc si certificat de calificare profesionala nivel 2.
    (3) Potrivit legii, absolventii anului de completare cu certificat de absolvire si cu certificat de calificare profesionala nivel 2 pot continua studiile in ciclul superior al liceului.
    Art. 13
    Stabilirea numarului de locuri alocat absolventilor anului de completare pentru continuarea studiilor in ciclul superior al liceului, pe domenii de pregatire/calificari profesionale, se face in functie de solicitarile pietei muncii, in conformitate cu Planul regional de actiune pentru dezvoltarea invatamantului profesional si tehnic.
    Art. 14
    (1) Admiterea in ciclul superior de liceu tehnologic (ruta de pregatire prin scoala de arte si meserii) a absolventilor anului de completare cu certificat de absolvire si cu certificat de calificare profesionala nivel 2, care solicita continuarea studiilor in acelasi domeniu de pregatire, se face, in limita numarului de locuri aprobat, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in ciclul superior al liceului.
    (2) Calculul mediei de admitere in ciclul superior al liceului se face astfel:

    MDS + MG
    --------,
        2

    unde:
    - MDS este media generala obtinuta in anul de completare la disciplinele/modulele din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor;
    - MG este media generala obtinuta in anul de completare.
    (3) Media disciplinelor/modulelor din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor (MDS) se calculeaza ca medie aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, din media obtinuta in anul de completare la disciplinele/modulele respective.
    (4) Media de admitere in ciclul superior al liceului se calculeaza cu doua zecimale, fara rotunjire.
    (5) Daca pe ultimul loc se afla mai multi candidati avand aceeasi medie de admitere in ciclul superior al liceului, departajarea se face folosindu-se, in ordine, urmatoarele criterii:
    - media anului de completare la disciplinele din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale solicitate (MDS);
    - media anului de completare la disciplina principala de specialitate din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale solicitate.
    (6) In situatia in care egalitatea se mentine si dupa aplicarea criteriilor de departajare mentionate la alin. (5), departajarea candidatilor se face dupa criteriile stabilite de consiliul de administratie al unitatii de invatamant si facute publice o data cu afisarea programelor pentru examenele de diferente.
    Art. 15
    (1) In situatia in care absolventii anului de completare cu certificat de absolvire si cu certificat de calificare profesionala nivel 2 solicita continuarea studiilor in ciclul superior de liceu pe ruta scoala de arte si meserii (2+1+2), dar in alt domeniu de pregatire decat cel din care a facut parte calificarea obtinuta in anul de completare, inscrierea in ciclul superior al liceului se face dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.
    (2) In situatia in care absolventii anului de completare cu certificat de absolvire si cu certificat de calificare profesionala nivel 2 solicita continuarea studiilor in ciclul superior de liceu filiera tehnologica (ruta 2+2) sau in ciclul superior de liceu filiera teoretica ori vocationala, inscrierea in ciclul superior al liceului se face dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.
    (3) Admiterea se face in acest caz in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in ciclul superior al liceului, calculate in conformitate cu alin. (2) al art. 14. In situatia in care candidatul sustine diferente la unele discipline/module din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care doreste continuarea studiilor, in calculul mediei anului de completare la disciplinele/modulele din aria curriculara corespunzatoare specializarii/calificarii profesionale la care doreste continuarea studiilor (MDS), nota obtinuta la examenul de diferente la o disciplina/modul inlocuieste media anului de completare la disciplina/modulul respectiva/respectiv.
    (4) Organizarea si desfasurarea examenelor de diferente se fac, in conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar, in perioada prevazuta in Calendarul admiterii in ciclul superior al liceului si in anul de completare, prezentat in anexa nr. II.
    (5) Daca pe ultimul loc se afla mai multi candidati avand aceeasi medie de admitere in ciclul superior al liceului, departajarea se face folosindu-se, in ordine, criteriile de departajare mentionate la art. 14 alin. (5) si (6).

    V. Dispozitii finale si tranzitorii

    Art. 16
    (1) Inscrierea candidatilor pentru admiterea in ciclul superior al liceului sau in anul de completare se face la secretariatul unitatii de invatamant la care se solicita inscrierea, dupa cum urmeaza:
    a) pentru candidatii care solicita continuarea studiilor in aceeasi unitate de invatamant, de catre secretarul scolii, in baza cererii depuse de candidat;
    b) pentru candidatii care solicita continuarea studiilor in alta unitate de invatamant, de catre candidat, prin depunerea dosarului de inscriere.
    Art. 17
    (1) Dosarele de inscriere ale candidatilor care solicita continuarea studiilor in ciclul superior al liceului sau in anul de completare contin:
    a) certificatul de nastere (copie);
    b) buletinul/cartea de identitate (copie);
    c) certificatul de absolvire a ciclului inferior al liceului, respectiv al scolii de arte si meserii;
    d) foaia matricola;
    e) certificatul de calificare profesionala nivel 1 (pentru absolventii scolii de arte si meserii);
    f) certificatul de calificare profesionala nivel 2 (pentru absolventii anului de completare).
    (2) Pentru candidatii din seria curenta, in locul documentelor de la alin. (1) lit. c) - f) se poate depune o adeverinta care atesta absolvirea ciclului inferior al liceului, respectiv a scolii de arte si meserii si, dupa caz, promovarea examenului de certificare a competentelor profesionale de nivel 1, pentru continuarea studiilor in anul de completare, respectiv de nivel 2, pentru continuarea studiilor in ciclul superior al liceului. Documentele mentionate la alin. (1) lit. c) - f) se depun la secretariatul unitatii de invatamant, dupa admiterea in ciclul superior al liceului, respectiv in anul de completare, in momentul inmatricularii candidatului.
    Art. 18
    Disciplinele principale de specialitate mentionate in cuprinsul prezentului ordin se stabilesc de Ministerul Educatiei si Cercetarii si se dau publicitatii pana la data de 1 februarie a anului in care se desfasoara admiterea.
    Art. 19
    (1) Elevii din anul II al scolii de ucenici, declarati repetenti la sfarsitul anului scolar 2003 - 2004, se pot inscrie la scoala de arte si meserii, in clasa a X-a, dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.
    (2) Elevii din anul III al scolii profesionale, declarati repetenti la sfarsitul anului scolar 2004 - 2005, se pot inscrie la scoala de arte si meserii, in clasa a X-a, dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.
    (3) Absolventii din anul 2004 ai scolii de ucenici, care au sustinut si au promovat examenul de absolvire, se pot inscrie in anul III, scoala profesionala, dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.
    (4) Organizarea si desfasurarea examenelor de diferente se fac in conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar.
    Art. 20
    (1) Absolventii scolilor de ucenici din seriile anterioare, care au sustinut si au promovat examenul de absolvire, se pot inscrie in anul de completare dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.
    (2) Absolventii scolilor profesionale din seriile anterioare, care au promovat examenul de absolvire, se pot inscrie in ciclul superior al liceului dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.
    (3) Organizarea si desfasurarea examenelor de diferente se fac in conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar.
    Art. 21
    (1) Elevii din anul II al scolii de ucenici sau al scolii profesionale din invatamantul special, declarati repetenti la sfarsitul anului scolar 2004 - 2005, se pot inscrie la scoala de arte si meserii - invatamant special, in clasa a X-a, dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.
    (2) Elevii din anul III al scolii de ucenici sau al scolii profesionale din invatamantul special, declarati repetenti la sfarsitul anului scolar 2005 - 2006, se pot inscrie la scoala de arte si meserii - invatamant special, in clasa a XI-a, dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.
    (3) Elevii din anul IV al scolii profesionale din invatamantul special, declarati repetenti la sfarsitul anului scolar 2006 - 2007, se pot inscrie la scoala de arte si meserii - invatamant special, in clasa a XI-a, dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.

    ANEXA 2

                             CALENDARUL ADMITERII
in ciclul superior al liceului si in anul de completare pentru anul scolar 2005 - 2006

________________________________________________________________________________
Data                                      Evenimentul
limita/perioada
________________________________________________________________________________
                   Admiterea in ciclul superior al liceului a absolventilor
                   ciclului inferior al liceului
15 aprilie 2005    Afisarea, in fiecare unitate de invatamant, a numarului de
                   locuri alocat pentru clasa a XI-a, pe filiere, profiluri,
                   specializari/calificari profesionale
2 - 7 mai 2005     Depunerea, la secretariatul fiecarei unitati de invatamant
                   liceal, a cererilor de inscriere in clasa a XI-a de liceu ale
                   elevilor de clasa a X-a care doresc continuarea studiilor
                   liceale in acea unitate de invatamant
9 mai 2005         Afisarea numarului de cereri de inscriere in clasa a XI-a,
                   separat pentru elevii proprii si pentru elevii proveniti din
                   alte unitati de invatamant
1 iunie 2005       Afisarea listei examenelor de diferente si a programelor de
                   examen de diferente pentru candidatii care solicita
                   continuarea studiilor liceale in alta specializare/calificare
                   profesionala decat cea urmata in ciclul inferior al liceului
                   Afisarea criteriilor specifice de departajare stabilite de
                   consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant
20 - 21 iunie 2005 Definitivarea bazei de date necesare pentru admiterea
                   absolventilor clasei a X-a de liceu, care doresc continuarea
                   studiilor liceale in aceeasi unitate de invatamant si in
                   aceeasi specializare/calificare profesionala
22 iunie 2004      Afisarea in fiecare liceu, pe filiere, profiluri,
                   specializari, calificari profesionale, a rezultatelor
                   admiterii propriilor absolventi de clasa a X-a, care au
                   solicitat inscrierea in clasa a XI-a la aceeasi
                   specializare/calificare profesionala
                   Afisarea, pe filiere, profiluri, specializari, calificari
                   profesionale, a locurilor ramase libere in clasa a XI-a de
                   liceu dupa admiterea absolventilor clasei a X-a din
                   respectiva unitate scolara de la aceeasi
                   specializare/calificare profesionala
23 - 24 iunie 2004 Ridicarea de la secretariatul unitatilor de invatamant a
                   dosarelor absolventilor clasei a X-a, care solicita
                   inscrierea in alta unitate de invatamant
27 - 28 iunie 2004 Depunerea la secretariatele liceelor a dosarelor pentru
                   inscrierea absolventilor clasei a X-a de liceu, care provin
                   din alta unitate de invatamant si doresc continuarea
                   studiilor liceale in aceeasi specializare/calificare
                   profesionala cu cea urmata in ciclul inferior al liceului
30 iunie 2004      Afisarea rezultatelor admiterii in clasa a XI-a de liceu a
                   absolventilor clasei a X-a care provin din alte unitati de
                   invatamant si care solicita inscrierea in aceeasi
                   specializare cu cea urmata in ciclul inferior al liceului, pe
                   locurile ramase libere
                   Afisarea, pe filiere, profiluri, specializari, calificari
                   profesionale, a locurilor ramase libere in clasa a XI-a de
                   liceu dupa admiterea absolventilor clasei a X-a, care provin
                   din alte unitati de invatamant si care solicita inscrierea in
                   aceeasi specializare cu cea urmata in ciclul inferior al
                   liceului
1 - 2 iulie 2005   Depunerea la secretariatele liceelor a dosarelor pentru
                   inscrierea absolventilor clasei a X-a de liceu, care doresc
                   continuarea studiilor liceale in alta specializare/calificare
                   profesionala decat cea urmata in ciclul inferior al liceului
6 iulie 2005       Afisarea programarii examenelor de diferente care urmeaza a
                   fi sustinute de fiecare candidat care solicita inscrierea in
                   alta specializare decat cea urmata in ciclul inferior al
                   liceului
11 - 16 iulie 2005 Sustinerea examenelor de diferente pentru candidatii care
                   solicita inscrierea in alta specializare/calificare
                   profesionala decat cea urmata in ciclul inferior al liceului
18 iulie 2005      Afisarea rezultatelor admiterii in clasa a XI-a a
                   candidatilor care solicita inscrierea in alta
                   specializare/calificare profesionala decat cea urmata in
                   ciclul inferior al liceului
Septembrie 2005    Admiterea in clasa a XI-a, pe locurile ramase libere, a
                   absolventilor clasei a X-a, care au sustinut si au promovat
                   examenele de corigente
                   Admiterea se realizeaza conform unui calendar stabilit de
                   fiecare inspectorat scolar.

                   Admiterea in anul de completare a absolventilor scolii de
                   arte si meserii
15 aprilie 2005    Afisarea in fiecare unitate de invatamant a numarului de
                   locuri alocat pentru anul de completare, pe domenii de
                   pregatire si calificari profesionale
2 - 7 mai 2005     Depunerea cererilor de inscriere in anul de completare a
                   elevilor de clasa a X-a de la scoala de arte si meserii
9 mai 2005         Afisarea numarului de cereri de inscriere in anul de
                   completare, separat pentru elevii care doresc continuarea
                   studiilor in acelasi domeniu de pregatire si pentru elevii
                   care doresc continuarea studiilor in alt domeniu de pregatire
1 iunie 2005       Afisarea listei examenelor de diferente si a programelor de
                   examen de diferente pentru candidatii care au depus cereri de
                   inscriere in anul de completare in alt domeniu decat cel
                   urmat in scoala de arte si meserii
2 iulie 2005       Afisarea rezultatelor la examenul de certificare a
                   competentelor profesionale ale absolventilor clasei a X-a de
                   la scoala de arte si meserii
4 iulie 2005       Depunerea la secretariatele unitatilor de invatamant a
                   dosarelor pentru inscrierea absolventilor scolii de arte si
                   meserii care doresc continuarea studiilor in anul de
                   completare in acelasi domeniu de pregatire
5 iulie 2005       Definitivarea bazei de date necesare pentru admiterea
                   absolventilor clasei a X-a de la scoala de arte si meserii,
                   care doresc continuarea studiilor in acelasi domeniu de
                   pregatire
6 iulie 2005       Afisarea in fiecare unitate de invatamant, pe domenii de
                   pregatire si calificari profesionale, a rezultatelor
                   admiterii absolventilor clasei a X-a de la scoala de arte si
                   meserii, care au solicitat inscrierea in anul de completare
                   in acelasi domeniu de pregatire
                   Afisarea, pe domenii de pregatire, a locurilor ramase libere
                   in anul de completare dupa admiterea absolventilor clasei
                   a X-a de la scoala de arte si meserii, care au solicitat
                   inscrierea in anul de completare in acelasi domeniu de
                   pregatire
7 - 8 iulie 2005   Depunerea la secretariatele unitatilor de invatamant a
                   dosarelor pentru inscrierea absolventilor clasei a X-a de la
                   scoala de arte si meserii, care doresc continuarea studiilor
                   in alt domeniu de pregatire decat cel urmat in scoala de arte
                   si meserii
9 iulie 2005       Afisarea programarii examenelor de diferente care urmeaza a
                   fi sustinute de fiecare candidat care solicita inscrierea in
                   alt domeniu decat cel urmat in scoala de arte si meserii
11 - 16 iulie 2005 Sustinerea examenelor de diferente pentru candidatii care
                   solicita inscrierea in alt domeniu decat cel urmat in scoala
                   de arte si meserii
18 iulie 2005      Afisarea rezultatelor admiterii in anul de completare a
                   candidatilor care solicita inscrierea in alt domeniu decat
                   cel urmat in scoala de arte si meserii
Septembrie 2005    Admiterea in anul de completare, pe locurile ramase libere, a
                   absolventilor scolii de arte si meserii care au sustinut si
                   au promovat examenele de corigente
                   Admiterea se realizeaza conform unui calendar stabilit de
                   fiecare inspector scolar.
________________________________________________________________________________



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 4648/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 4648 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 4648/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu