Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 327 din 12 noiembrie 2010

privind publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Memorandumului de întelegere pentru cooperarea si schimbul de informatii în problematica reglementarilor nucleare dintre Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare din România si Comisia de Securitate Nucleara a Canadei, semnat la Viena la 22 septembrie 2010

ACT EMIS DE: COMISIA NATIONALA PENTRU CONTROLUL ACTIVITATILOR NUCLEARE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 819 din 8 decembrie 2010



In conformitate cu prevederile art. 35 din Legea nr. 111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă, reglementarea, autorizarea şi controlul activităţilor nucleare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.627/2003, cu modificările şi completările ulterioare,

preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare emite prezentul ordin.

Articol unic. - Se dispune publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Memorandumului de înţelegere pentru cooperarea şi schimbul de informaţii în problematica reglementărilor nucleare dintre Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare din România şi Comisia de Securitate Nucleară a Canadei, semnat la Viena la 22 septembrie 2010, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

p. Preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare,

Angelica Preoteasa

ANEXĂ

MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE

pentru cooperarea şi schimbul de informaţii în problematica reglementărilor nucleare între Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare din România şi Comisia de Securitate Nucleară a Canadei

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare din România şi Comisia de Securitate Nucleară a Canadei, denumite în cele ce urmează părţi,

având în vedere buna şi fructuoasa colaborare pe care părţile au avut-o de-a lungul timpului,

luând în considerare că România utilizează tehnologie CANDU la Centrala nuclearoelectrică de la Cernavodă,

conştiente de faptul că prezentul memorandum de înţelegere reprezintă un angajament politic şi că, în timp ce acesta nu stabileşte obligaţii care să dea naştere la orice compensaţie în baza dreptului internaţional, este o reflectare a intenţiei ferme a semnatarilor acestuia,

ţinând cont că România este stat membru al Uniunii Europene şi parte la Tratatul instituind Comunitatea Europeană a Energiei Atomice,

reamintind paragrafele 21(1)(a) şi (f) din Actul canadian pentru control şi securitate nucleară, care permit Comisiei de Securitate Nucleară a Canadei să încheie înţelegeri de cooperare pe domeniul de reglementare,

sunt de acord că este în interesul lor reciproc să încheie o înţelegere pentru schimbul de informaţii, intenţionând de asemenea să includă schimbul de personal al părţilor, pregătirea personalului şi asistenţa în domeniul reglementărilor nucleare, după cum urmează:

ARTICOLUL I

Informaţii ce vor fi schimbate

(1) Fiecare parte poate solicita celeilalte părţi informaţii în orice problemă legată de utilizarea paşnică a energiei nucleare, în limitele jurisdicţiei celeilalte părţi, incluzând, dar fără să se limiteze la informaţii privind:

a) amplasarea, construcţia, punerea în funcţiune, operarea, dezafectarea instalaţiilor nucleare;

b) legislaţie, reglementări, autorizări, coduri de reglementare, standarde, criterii şi ghiduri;

c) rapoarte tehnice şi evaluări de securitate nucleară, incluzând şi cele referitoare la securitatea radiologică;

d) rapoarte de incidente, reacţii de presă şi ale publicului la incidente şi, în special, informaţii privind orice eveniment care are o semnificaţie radiologică majoră şi acţiunile de remediere întreprinse ca răspuns;

e) cercetări în domeniul securităţii nucleare, care au legătură cu autorizarea şi supravegherea instalaţiilor nucleare;

f) radioprotecţie;

g) implementarea Codului de conduită privind securitatea şi siguranţa surselor radioactive şi a Ghidului privind importul şi exportul surselor radioactive ale Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică;

h) depozitarea, eliminarea şi tratarea deşeurilor radioactive;

i) reglementări în domeniul mineritului de uraniu, prelucrării minereurilor de uraniu şi al managementului deşeurilor; şi

j) proiecte şi strategii de comunicare în reglementarea domeniului nuclear.

(2) Fiecare parte va depune toate eforturile pentru a furniza informaţiile ce pot fi solicitate de către cealaltă parte în conformitate cu paragraful (1).

(3) Oricare parte poate furniza celeilalte părţi orice informaţii pe care le consideră ca putând prezenta interes pentru cealaltă parte, fără a primi o solicitare pentru acele informaţii.

ARTICOLUL II

Informaţii exceptate

Obligaţia fiecărei părţi de a furniza informaţii, în conformitate cu art. I paragraful (2) este subiectul:

a) legilor, reglementărilor sau politicilor corespunzătoare în baza cărora părţile funcţionează;

b) oricărui alt contract, acord sau angajament care obligă partea;

c) dreptului de a refuza furnizarea de informaţii care ar fi în mod nejustificat de dificil sau de costisitor de identificat ori de furnizat, în afară de cazul în care s-a convenit reciproc altfel între părţi.

ARTICOLUL III

Folosirea informaţiilor

(1) Fiecare parte poate utiliza şi difuza în mod liber orice informaţii primite de la cealaltă parte în temeiul prezentului memorandum de înţelegere, fără obţinerea oricărei alte permisiuni a celeilalte părţi, în afară de cazul în care informaţia respectivă a fost furnizată cu titlu confidenţial.

(2) Privitor la orice informaţie distribuită în temeiul prezentului memorandum de înţelegere, fiecare parte poate indica faptul că acea informaţie este confidenţială şi poate impune restricţii la utilizarea şi difuzarea ei.

(3) Fiecare parte va respecta confidenţialitatea oricărei informaţii primite de la cealaltă parte care este identificată ca fiind confidenţială, prin restrângerea utilizării şi difuzării informaţiei la funcţionarii şi consultanţii proprii, la guvernul său, şi va respecta restricţiile specificate de cealaltă parte.

(4) Fiecare parte care utilizează orice informaţie care îi este furnizată în temeiul prezentului memorandum de înţelegere îşi va asuma toate riscurile ce decurg din utilizarea acesteia şi nu va ţine cealaltă parte răspunzătoare pentru daunele astfel rezultate.

ARTICOLUL IV

Schimbul de personal

(1) Fiecare parte poate solicita celeilalte părţi să accepte vizite temporare din partea membrilor personalului părţii solicitante sau ai personalului unei alte instituţii sponsorizate de către partea solicitantă. Vizitele vor fi realizate în scopul schimbului de informaţii sau al pregătirii pe problematici tehnice în domeniul reglementărilor şi al comunicării.

(2) Fiecare parte va depune toate eforturile pentru a sprijini vizitele ce pot fi solicitate de cealaltă parte în conformitate cu paragraful (1).

(3) Părţile pot încheia o înţelegere care să guverneze condiţiile în care va avea loc o anumită vizită.

(4) Schimbul de personal şi vizitele implicând personalul unei instituţii sponsorizate de către o parte vor face obiectul unei înţelegeri separate între părţi.

ARTICOLUL V

Administrarea

(1) Fiecare parte va desemna un coordonator pentru implementarea şi administrarea prezentului memorandum de înţelegere. Fiecare parte, la semnarea prezentului memorandum de înţelegere, va notifica celeilalte părţi numele persoanei pe care a desemnat-o în calitate de coordonator.

(2) Fiecare parte va notifica numaidecât celeilalte părţi orice schimbare a coordonatorului şi va comunica, în acelaşi timp, numele noului coordonator desemnat.

(3) In cazul în care nu se solicită altfel de către cealaltă parte, toate solicitările de informaţii şi schimburile de informaţii furnizate în temeiul prezentului memorandum de înţelegere vor fi făcute sau furnizate coordonatorului celeilalte părţi. Intâlnirile dintre părţi vor fi organizate de către coordonatori.

ARTICOLUL VI

Aspecte financiare

(1) In afară de cazul în care nu s-a convenit altfel de comun acord de către părţi, fiecare parte va fi exclusiv răspunzătoare pentru suportarea propriilor cheltuieli de participare în temeiul prezentului memorandum de înţelegere, inclusiv a celor rezultate din exercitarea responsabilităţilor de către coordonatorul său.

(2) In legătură cu participarea la prezentul memorandum de înţelegere, fiecare parte:

a) nu va ţine răspunzătoare cealaltă parte pentru nicio daună sau niciun prejudiciu şi va fi responsabilă pentru orice daună ori prejudiciu care decurge din acţiunile sau din omisiunile propriului personal ori ale membrilor personalului instituţiilor sponsorizate; şi

b) va răspunde solidar, dacă astfel este stabilit în prealabil, pentru orice daună sau prejudiciu care decurge din acţiunile ori omisiunile comune ale propriului personal sau ale membrilor personalului instituţiilor sponsorizate şi acelea ale celeilalte părţi.

ARTICOLUL VII

Utilizările paşnice ale informaţiilor şi rezultatelor

Părţile se angajează să se asigure că informaţiile primite sau rezultatele activităţilor executate de ele în temeiul prezentului memorandum de înţelegere sunt utilizate exclusiv în scopuri paşnice, nonexplozive.

ARTICOLUL VIII

Rezolvarea diferendelor

Orice diferend apărut între părţi cu privire la interpretarea sau implementarea prezentului memorandum de înţelegere va fi rezolvat pe cale amiabilă prin consultări reciproce sau prin negociere între părţi.

ARTICOLUL IX

Amendamente

(1) Prezentul memorandum de înţelegere poate fi modificat printr-un amendament scris, semnat în numele părţilor, în acelaşi mod ca şi prezentul memorandum de înţelegere.

(2) Orice amendament va produce efecte la data semnării acestuia în numele ambelor părţi.

ARTICOLUL X

Importanţă

(1) Prezentul memorandum de înţelegere înlocuieşte toate comunicările, declaraţiile şi înţelegerile, fie scrise sau verbale, dintre părţi, legate de prezentul memorandum de înţelegere, anterioare semnării acestuia.

(2) Prezentul memorandum de înţelegere nu produce niciun efect juridic între părţi.

ARTICOLUL XI

Obligaţii externe

Prezentul memorandum de înţelegere nu afectează niciuna dintre obligaţiile rezultate din aderarea României la Comunitatea Europeană a Energiei Atomice (EURATOM) şi nici nu prejudiciază drepturile şi obligaţiile rezultate din instrumentele juridice în vigoare între EURATOM şi Canada.

ARTICOLUL XII

Dispoziţii finale

(1) Prezentul memorandum de înţelegere se aplică de la data semnării acestuia în numele ambelor părţi.

(2) Prezentul memorandum de înţelegere va rămâne valabil pentru o perioadă de 5 ani de la data intrării în vigoare.

(3) Prezentul memorandum de înţelegere va fi prelungit în mod automat pe perioade succesive de 5 ani, în afară de cazul în care orice parte notifică celeilalte părţi, în scris, cu 6 luni înainte de data expirării, intenţia sa de a face posibilă expirarea prezentului memorandum de înţelegere.

(4) Prezentul memorandum de înţelegere poate fi denunţat de oricare dintre părţi la orice moment, printr-o notificare scrisă transmisă celeilalte părţi cu cel puţin 3 luni în prealabil.

Semnat în două exemplare, la Viena la 22 septembrie 2010, în limbile română, engleză şi franceză, toate textele fiind egal autentice.

Pentru Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare din România,

Vajda Borbâla,

Preşedinte

Pentru Comisia de Securitate Nucleară a Canadei,

Michael Binder,

preşedinte


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 327/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 327 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 327/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu