Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 2306 din 7 iunie 2007

pentru modificarea si completarea Regulamentului privind concursul de selectie a proiectelor cinematografice in vederea acordarii de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, productie si distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii si cultelor nr. 2.335/2006

ACT EMIS DE:     MINISTERUL CULTURII SI CULTELOR

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 450 din 3 iulie 2007



In temeiul prevederilor art. 73 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări prin Legea nr. 328/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

având în vedere prevederile art.  11   alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 78/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Cultelor, republicată,

ministrul culturii şi cultelor emite următorul ordin:

Art. I. - Regulamentul privind concursul de selecţie a proiectelor cinematografice în vederea acordării de credite financiare directe pentru dezvoltare de proiecte, producţie şi distribuire de filme, aprobat prin Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2.335/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 742 din 31 august 2006, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1.  Articolul 9 va avea următorul cuprins:

„Art. 9. - La data anunţării publice a primei sesiuni anuale de concurs, Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica lista festivalurilor cinematografice acreditate oficial de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (F.I.A.P.F.), precizând festivalurile care sunt incluse în categoria «A», precum şi a altor festivaluri cinematografice agreate de Centru, pentru a fi luate în consideraţie în condiţiile legii şi ale prezentului regulament."

2.   După alineatul (1) al articolului 11 se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu următorul cuprins:

„(11) In situaţia în care unul sau mai multe dintre fondurile alocate pentru finanţarea filmelor de lung metraj de ficţiune de debut, a filmelor de lung metraj ficţiune, a filmelor de scurt metraj ficţiune, a dezvoltării de proiecte de film, precum şi pentru finanţarea filmelor documentare şi de animaţie nu s-au epuizat' în urma distribuirii, fondurile rămase pot fi redistribuite, prin hotărârea Consiliului, în cadrul altei categorii unde fondurile au fost insuficiente."

3.   După alineatul (1) al articolului 20 se introduc două noi alineate, alineatele (11) si (12), cu următorul cuprins:

„(11) Procedura de consultare a uniunilor şi asociaţiilor din domeniul industriei cinematografice, în vederea stabilirii componenţei comisiilor de selecţie a proiectelor cinematografice, se realizează în următoarele etape:

a)  uniunile şi asociaţiile din domeniul cinematografiei vor transmite Centrului Naţional al Cinematografiei, până la data stabilită de acesta, câte o propunere pentru fiecare comisie de selecţie, însoţită de CV-ul persoanei nominalizate în acest sens. Propunerile vor fi afişate pe site-ul www.cncinema.ro.;

b)  în termen de 10 zile de la afişare, Centrul Naţional al Cinematografiei va organiza o dezbatere consultativă cu reprezentanţii uniunilor şi asociaţiilor din domeniul cinematografiei, alţii decât cei propuşi pentru comisiile de selecţie, urmând ca pe baza votului secret al acestora să fie alese dintre persoanele propuse conform prevederilor lit. a) 5 persoane pentru alcătuirea comisiei de selecţie a proiectelor cinematografice pentru producţia şi dezvoltarea de proiecte, pentru secţiunea filmelor de ficţiune de lung şi scurt metraj, şi 3 persoane pentru alcătuirea comisiei de selecţie a proiectelor cinematografice pentru producţia şi dezvoltarea de proiecte, pentru secţiunea filmelor documentare şi de animaţie;

c)   lista cuprinzând persoanele propuse pentru comisiile de selecţie, conform prevederilor lit. b), va fi înaintată de către directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei ministrului culturii şi cultelor.

(12) Ministrul culturii şi cultelor poate utiliza, total sau parţial, propunerile înaintate de către directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei."

4.   Alineatul (2) al articolului 20 va avea următorul cuprins;

„(2) In comisii pot fi incluse şi persoane care nu fac parte din uniunile sau asociaţiile din domeniul cinematografiei, cum ar fi: exploatanţi de cinematografe, scriitori, actori, critici de film sau specialişti din domeniul audiovizualului."

5.   Partea introductivă a punctului 8 al articolului 27 va avea următorul cuprins:

„8. declaraţia producătorului, conform anexelor nr. 7a) şi 7b) la prezentul regulament, în legătură cu:"

6.   Litera b) a punctului 8 al articolului 27 va avea următorul cuprins:

,,b) recunoaşterea internaţională pentru unul dintre filmele produse începând cu anul 1997: premii şi/sau selecţii la festivalurile de filme acreditate oficial de către F.I.A.P.F., Oscar - Academia Europeană de Film (EFA), precum şi la alte festivaluri agreate de Centrul Naţional al Cinematografiei, conform listelor comunicate;".

7.   Partea introductivă a punctului 9 al articolului 27 va avea următorul cuprins:

„9. declaraţia regizorului, conform anexelor nr. 8a) şi 8b) la prezentul regulament, în legătură cu:".

8.   Litera b) a punctului 9 al articolului 27 va avea următorul cuprins:

,,b) recunoaşterea internaţională pentru unul dintre filmele realizate în întreaga carieră: premii şi/sau selecţii la festivalurile de filme acreditate oficial de F.I.A.P.F., Oscar - Academia Europeană de Film (EFA), precum şi la alte festivaluri agreate de Centrul Naţional al Cinematografiei, conform listelor comunicate;".

9.   Alineatul (1) al articolului 31 va avea următorul cuprins:

„Art. 31. - (1) La finalul procesului de evaluare a scenariilor, comisia de selecţie va stabili clasamentul scenariilor în ordinea descrescătoare a notelor obţinute. Clasamentul astfel stabilit se semnează de toţi membrii comisiei de selecţie."

10.  Alineatul (2) al articolului 31 se abrogă.

11.   Alineatul (1) al articolului 34 va avea următorul cuprins:

„Art. 34. - (1) La finalul procesului de evaluare, comisia de selecţie va stabili clasamentul scenariilor şi al descrierii de proiect, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute. Clasamentul astfel întocmit se semnează de toţi membrii comisiei de selecţie."

12.  Alineatul (2) al articolului 34 se abrogă.

13.   Literele b) şi c) ale alineatului (3) al articolului 35 vor avea următorul cuprins:

,,b) calitatea regizorului - care deţine, potrivit notelor acordate şi coeficientului de importanţă stabilit prin prezentul regulament, o pondere de maximum 25% din totalul punctajului acordat; criteriul «calitatea regizorului» va fi evaluat conform fişelor de evaluare prevăzute în anexele nr. 11a) şi 11b); la punctajul obţinut din anexa nr. 11a) (calitatea regizorului pentru cel mai bun film din carieră) se aplică o pondere de 40%, iar la punctajul obţinut din anexa nr. 11b) (calitatea regizorului pentru unul dintre ultimele două filme realizate) se aplică o pondere de 60%. Cele două punctaje astfel ponderate se însumează. In cazul filmelor realizate înainte de anul 1997 se va lua în calcul pragul de referinţă calculat de către Centrul Naţional al Cinematografiei în baza unei metodologii aprobate prin decizie de către directorul general;

c) calitatea producătorului - care deţine, potrivit notelor acordate şi coeficientului de importanţă stabilit prin prezentul regulament, o pondere de maximum 25% din totalul punctajului acordat; criteriul «calitatea producătorului» va fi evaluat conform fişelor de evaluare prevăzute în anexele nr. 12a) şi 12b); la punctajul obţinut din anexa nr 12a) (calitatea producătorului pentru unul dintre filmele realizate în carieră) se aplică o pondere de 40%, iar la punctajul obţinut din anexa nr. 12b) (calitatea producătorului pentru unul dintre ultimele două filme realizate) se aplică o pondere de 60%. Cele două punctaje astfel ponderate se însumează."

14.  Articolul 36 va avea următorul cuprins:

„Art. 36. - In cazul proiectelor de debut regizoral la categoria filmelor de ficţiune de lung metraj, proiectele vor fi evaluate fiecare în parte, iar criteriul «calitatea regizorului» va fi cuantificat conform anexei nr. 11c) la prezentul regulament."

15.   Alineatul (3) al articolului 37 va avea următorul cuprins:

„(3) Hotărârile comisiilor de selecţie se semnează de către membrii acestora."

16.  Alineatul (6) al articolului 38 se abrogă.

17.   Alineatul (1) al articolului 40 va avea următorul cuprins:

„Art. 40. - (1) La finalul procesului de evaluare, comisia de selecţie va stabili clasamentul proiectelor de dezvoltare, în ordinea descrescătoare a punctelor obţinute. Clasamentul astfel întocmit se semnează de către toţi membrii comisiei de selecţie."

18.   Alineatul (1) al articolului 43 va avea următorul cuprins:

„Art. 43. - (1) Consiliul nu poate acorda creditul direct pentru două proiecte de film de lung metraj selecţionate în cadrul unei sesiuni de concurs, care urmează să fie realizate de acelaşi regizor. Regizorul poate opta pentru proiectul pe „care doreşte să îl realizeze dintre cele selecţionate. In această situaţie, producătorul celui de-al doilea proiect selecţionat poate înlocui regizorul, cu condiţia ca noul regizor sa aibă cel puţin acelaşi punctaj sau superior la criteriul «calitatea regizorului», fără să se realizeze o nouă ierarhie."

19.   Alineatele (2), (3), (4) şi (5) ale articolului 59 vor avea următorul cuprins:

„(2) Sprijinul financiar va fi acordat producătorilor şi regizorilor pentru unul dintre filmele realizate împreună şi care a înregistrat în sălile de cinematograf sau în alte săli destinate vizionării cu public un număr de spectatori mai mare decât numărul de plătitori definit ca prag de referinţă corespunzător premierelor şi, respectiv, ca prag de referinţă corespunzător titlurilor rulate.

(3)   Pragurile de referinţă pentru filmele româneşti sau realizate în coproducţie cu participare românească se stabilesc de către Centrul Naţional al Cinematografiei la începutul fiecărui an, pe baza unei metodologii aprobate prin decizie de către directorul general.

(4)   Odată cu stabilirea pragurilor de referinţă pentru anul respectiv, Centrul Naţional al Cinematografiei va calcula tariful mediu al biletelor de intrare.

(5)   Centrul Naţional al Cinematografiei va comunica până la data de 31 martie a anului în curs pragurile de referinţă şi tariful mediu al biletelor de intrare, înregistrate în anul precedent, pentru filmele româneşti sau realizate în coproducţie cu participare românească, în conformitate cu prevederile legii şi ale prezentului regulament."

20.   Alineatul (1) al articolului 60 va avea următorul cuprins:

„Art. 60. - (1) Cuantumul sprijinului financiar automat pentru succes de public se calculează pentru fiecare film cumulativ pentru primii 2 ani calendaristici de exploatare, prin înmulţirea numărului de spectatori care a depăşit pragul de referinţă corespunzător, stabilit pentru anul respectiv, cu tariful mediu ponderat al biletelor de intrare înregistrate în aceeaşi perioadă, aşa cum apar din datele certificate de Centrul Naţional al Cinematografiei. In cazul filmelor realizate înainte de anul 1997, cuantumul sprijinului financiar automat pentru succes la public este acordat în cuantum fix pentru toate filmele care depăşesc pragul de referinţă calculat potrivit art. 35 alin. (3) lit. b) şi este egal cu sprijinul financiar automat maxim pentru succes la public ce se poate acorda în anul solicitării."

21.   Litera c) a alineatului (7) al articolului 74 va avea următorul cuprins:

,,c) capacitatea organizatorică şi funcţională a operatorului cultural (editura) de realizare a proiectelor editoriale, dovedită prin:

-  experienţa în derularea proiectelor editoriale şi/sau calitatea partenerilor şi colaboratorilor implicaţi în proiectul editorial propus      0 - 15 puncte;

-  calitatea proiectelor editoriale organizate până în prezent                                                                                                              0 - 15 puncte;

-  experienţa naţională, regională sau internaţională, colaborările şi parteneriatele cu autorităţile publice, cu organizaţii guvernamentale din ţară şi din străinătate, după caz                                                                                                                                                                                    0 - 10 puncte;

-   raportul dintre cheltuielile estimate şi necesarul pentru realizarea proiectului editorial                                                                      0 - 20 de puncte;”

22.  Anexa nr. 7 la regulament se înlocuieşte cu anexele nr. 1 şi 2 la prezentul ordin.

23.  Anexa nr. 8 la regulament se înlocuieşte cu anexele nr. 3 şi 4 la prezentul ordin.

24.   Anexa nr. 11 la regulament se înlocuieşte cu anexele nr. 5 şi 6 la prezentul ordin.

25.   Anexa nr. 11a) la regulament se înlocuieşte cu anexa nr. 7 la prezentul ordin.

26.   Anexa nr. 12 la regulament se înlocuieşte cu anexele nr. 8 şi 9 la prezentul ordin.

Art. II. - Centrul Naţional al Cinematografiei va asigura punerea în aplicare a prezentului ordin.

Art. III. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul culturii şi cultelor,

Adrian Iorgulescu

ANEXA Nr. 1 [Anexa nr. 7a) la regulament]

DECLARAŢIA   PRODUCĂTORULUI*)

în legătură cu unul dintre filmele realizate în carieră (începând cu anul 1997)

1.   Numărul de spectatori înregistrat în sălile de cinematograf din ţară pentru unul dintre filmele (la alegere) produse începând cu anul 1997

Titlul filmului.......................premiera anul................................

Nr. de spectatori........................................................................

2.   Recunoaşterea internaţională pentru unul dintre filmele cu cel mai bun palmares (la alegere) produs începând din anul 1997

Titlul filmului.............................................................................

a)  premii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei:

-  festivalul/anul

b)  selecţii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei

-  festivalul/anul

3.  Succesul comercial pentru exploatarea în sălile de cinematograf din străinătate şi difuzarea la posturile TV din ţară şi străinătate a unuia dintre filmele (la alegere) produse începând cu anul 1997

Titlul filmului...........................................................................

a)  exploatarea cinematografică în străinătate

-  ţara/anul

b)  difuzarea TV în ţară şi în străinătate

-  TV/anul, posturi TV

4.  Situaţia rambursării creditelor primite de la Consiliul Naţional al Cinematografiei, dacă este cazul începând cu anul 1997 şi până în prezent (valoarea creditelor, rambursarea creditelor)

Semnătura

.................................

ANEXA Nr. 2 [Anexa nr. 7b) la regulament]

DECLARAŢIA   PRODUCĂTORULUI*)

în legătură cu unul dintre ultimele două filme realizate

1.   Numărul de spectatori înregistrat în sălile de cinematograf din ţară pentru unul dintre ultimele două filme produse (la alegere)

Titlul filmului.................premiera anul............

Nr. de spectatori..............................................

2.   Recunoaşterea internaţională pentru unul dintre ultimele două filme produse, cu cel mai bun palmares (la alegere)

Titlul filmului....................................................

a)  premii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei:

-  festivalul/anul

b)  selecţii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei

-  festivalul/anul

3.  Succesul comercial pentru exploatarea în sălile de cinematograf din străinătate şi difuzarea la posturile TV din ţară şi străinătate a unuia dintre ultimele două filme (la alegere) produse

Titlul filmului...................................................

a)  exploatarea cinematografică în străinătate

-  ţara/anul

b)  difuzarea TV în ţară şi în străinătate

-  TV/anul, posturi TV

4.  Situaţia rambursării creditelor primite de la Consiliul Naţional al Cinematografiei, dacă este cazul începând cu anul 1997 şi până în prezent (valoarea creditelor, rambursarea creditelor)

Semnătura

.................................

*) Declaraţia se întocmeşte cu menţionarea expresă a documentelor în baza cărora a fost completată (de exemplu. Anuarul statistic al Consiliului Naţional al Cinematografiei, înscrisuri oficiale, contracte comerciale etc).

ANEXA Nr. 3 [Anexa nr. 8a) la regulament]

DECLARAŢIA   REGIZORULUI*)

în legătură cu unul dintre filmele realizate în carieră

1.   Numărul de spectatori înregistrat la sălile de cinematograf din ţară pentru unul dintre filmele (la alegere) din carieră [pentru filmele realizate înainte de 1997 se va ţine cont de pragul de referinţă**) al numărului de spectatori înregistrat în anul respectiv]

Titlul filmului.........................................................premiera/anul

Nr. de spectatori..........................................................................

2.   Recunoaşterea internaţională pentru unul dintre filmele cu cel mai bun palmares (la alegere) realizat în carieră

Titlul filmului................................................................................

a)  premii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei

-  festivalul/anul

b)  selecţii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei

-  festivalul/anul

3.   Succesul comercial pentru exploatarea în sălile de cinematograf din străinătate şi difuzarea la posturile TV din ţară şi din străinătate a unuia dintre filmele (la alegere) realizate în carieră

Titlul filmului.................................................................................

a)  exploatarea cinematografică în străinătate

-  ţara/anul

b)  difuzarea TV în ţară şi în străinătate

-  TV/anul, posturi TV

Semnătura

....................................

ANEXA Nr. 4 [Anexa nr. 8b) la regulament]

DECLARAŢIA   REGIZORULUI*)

în legătură cu unul dintre ultimele două filme realizate

1.   Numărul de spectatori înregistrat la sălile de cinematograf din ţară pentru unul dintre ultimele două filme (la alegere) [pentru filmele realizate înainte de 1997 se va ţine cont de pragul de referinţă**) al numărului de spectatori înregistrat în anul respectiv]

Titlul filmului.........................................................premiera/anul

Nr. de spectatori...........................................................................

2.   Recunoaşterea internaţională pentru unul dintre ultimele două filme realizate, cu cel mai bun palmares (la alegere)

Titlul filmului.................................................................................

a)  premii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei

-  festivalul/anul

b)  selecţii la festivaluri internaţionale acreditate oficial, conform listelor Consiliului Naţional al Cinematografiei

-  festivalul/anul

3.   Succesul comercial pentru exploatarea în sălile de cinematograf din străinătate şi difuzarea la posturile TV din ţară şi din străinătate a unuia dintre ultimele două filme realizate (la alegere)

Titlul filmului..................................................................................

a)  exploatarea cinematografică în străinătate

-  ţara/anul

b)  difuzarea TV în ţară şi în străinătate

-  TV/anul, posturi TV

Semnătura

....................................

*) Declaraţia se întocmeşte cu menţionarea expresă a documentelor în baza cărora a fost completată (de exemplu. Anuarul statistic ai Consiliului Naţional al Cinematografiei, înscrisuri oficiale, contracte comerciale etc).

**) Pragul de referinţă al numărului de spectatori se calculează printr-o metodologie aprobată prin decizie a directorului general al Consiliului Naţional al Cinematografiei, conform art. 35 alin. (3) lit. b) din regulament.

ANEXA Nr. 5 [Anexa nr. 11a) la regulament]

Calitatea regizorului

Secţiunea 1 - pentru cel mai bun film realizat in carieră

Criteriul

Nota

Coeficientul de importanţă

Total punctaj

1. Număr de spectatori

Număr de spectatori în România*) pentru unul din filmele   (la alegere) din carieră (realizat după 1997)

- 50.000 de spectatori sau mai mult

10

- 45.000-50.000 de spectatori

9

1

- 40.000-45.000 de spectatori

8

- 35.000-40.000 de spectatori

7

- 30.000-35.000 de spectatori

6

- 25.000-30.000 de spectatori

5

- 20.000-25.000 de spectatori

4

- 15.000-20.000 de spectatori

3

- 10.000-15.000 de spectatori

2

-  5.000-10.000 de spectatori

1

*) Pentru filmele realizate înainte de anul 1997, numărul de spectatori se calculează conform art. 35 alin. (3) lit. b) din regulament, după o metodologie stabilită prin decizie a directorului general al Consiliului Naţional al Cinematografiei (punctajul maxim obţinut 10 puncte)

2. Festivaluri internaţionale

Recunoaştere internaţională pentru filmul cu cel mai bun palmares (la alegere) realizat în carieră

A. Premii internaţionale

- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA

10

0,40

- la alte festivaluri F.I.A.P.F.

8

0,20

- la alte festivaluri agreate de Consiliul Naţional al Cinematografiei

7

0,20

B. Selecţii (dacă filmul a fost premiat, nu se mai punctează şi selecţia)

- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA

10

0,15

- la alte festivaluri F.I.A.P.F.

8

0,10

- la alte festivaluri agreate de Consiliul Naţional al Cinematografiei

(punctajul maxim obţinut 10 puncte)

7

0,10

3. Succes comercial

a) Numărul de ţări în care un film (la alegere) realizat în carieră s-a distribuit în săli de cinema

10 pentru

distribuţie film în cel puţin două

ţări 5 pentru

distribuţie film

într-o ţară  trăină

0,30

b) Numărul de televiziuni naţionale sau internaţionale care au achiziţionat filmul

(punctajul maxim obţinut 5 puncte)

10 pentru cel puţin

10 televiziuni

9 pentru

9 televiziuni

........................

1 pentru o televiziune

0,20

Total punctaj secţiunea 1 (maximum 25 de puncte):

La punctajul obţinut se aplică o pondere de 40%.

TOTAL PUNCTAJ PONDERAT secţiunea 1..........

Membrii comisiei de selecţie:

ANEXA Nr. 6 [anexa nr. 11b) la regulament]

CALITATEA REGIZORULUI

Secţiunea 2 - pentru unul din ultimele două filme realizate

Criteriul

Nota

Coeficientul de importanţă

Total punctaj

1. Număr de spectatori

Număr de spectatori în România*)

pentru unul dintre ultimele două filme realizate

(la alegere) după 1997

- 50.000 de spectatori sau mai mult

10

1

- 45.000-50.000 de spectatori

9

- 40.000-45.000 de spectatori

8

- 35.000-40.000 de spectatori

7

- 30.000-35.000 de spectatori

6

- 25.000-30.000 de spectatori

5

- 20.000-25.000 de spectatori

4

- 15.000-20.000 de spectatori

3

- 10.000-15.000 de spectatori

2

-  5.000-10.000 de spectatori

1

*) Pentru filmele realizate înainte de anul 1997, numărul de spectatori se calculează conform art. 35 alin. (3) lit. b) din regulament, după o metodologie stabilită prin decizie a directorului general al Consiliului Naţional al Cinematografiei (punctajul maxim obţinut 10 puncte).      

2. Festivaluri internaţionale

Recunoaştere internaţională pentru filmul cu cel mai bun palmares din ultimele două filme realizate (la alegere)

A. Premii internaţionale

- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA

10

0,40

- la alte festivaluri F.I.A.P.F.

8

0,20

- alte festivaluri agreate de Centrul

7

0,20

Naţional al Cinematografiei

B. Selecţii (dacă filmul a fost premiat, nu se mai punctează şi selecţia)

- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA

10

0,15

- la alte festivaluri F.I.A.P.F.

8

0,10

- la alte festivaluri agreate de Centrul Naţional al Cinematografiei

(punctajul maxim obţinut 10 puncte)

7

0,10

3. Succes comercial

a) Număr de ţări în care unul dintre ultimele două filme (la alegere) realizate s-a distribuit în săli de cinema

10 pentru

distribuţie film în

cel puţin două ţări

5 pentru

distribuţie film

într-o tară străină

0,30

b) Număr de televiziuni naţionale sau internaţionale care au achiziţionat filmul

(punctajul maxim obţinut 5 puncte)

10 pentru cel puţin 10 televiziuni

9 pentru

9 televiziuni

…………………..

1 pentru o televiziune

0,20

Total punctaj secţiunea 2 (maximum 25 de puncte)

La punctajul obţinut se aplică o pondere de 60%.

Total punctaj ponderat secţiunea 2...............

TOTAL PUNCTAJ „calitatea regizorului" = secţiunea 1 + secţiunea 2 =..........................

Membrii comisiei de selecţie:

ANEXA Nr. 7 [Anexa nr. 11c) la regulament]

Calitatea regizorului debutant

Criteriul

Nota

Coeficientul de importanţă

Total punctaj

1. Festivaluri internaţionale

Recunoaştere internaţională pentru un film de scurt metraj sau studenţesc (la alegere) realizat

a) Premii internaţionale

- la festivaluri de categoria A

10

1

- la alte festivaluri

0,7

- la festivaluri studenţeşti

0,6

b) Selecţii

- la festivaluri de categoria A

0,5

- la alte festivaluri

10

0,3

- la festivaluri studenţeşti (punctajul maxim este de 15 puncte)

0,2

2. Succes comercial

10 pentru cel puţin

- Număr de televiziuni naţionale sau internaţionale care au achiziţionat filmul

(Punctajul maxim este de 10 puncte)

10 televiziuni

9 pentru cel puţin

9 televiziuni

.............................

1 pentru cel puţin o televiziune

1

Total punctaj (maximum posibil 25 de puncte)

Membrii comisiei de selecţie

............................................................

............................................................

ANEXA Nr. 8 [Anexa nr. 12a) la regulament]

Calitatea producătorului

Secţiunea 1 - un film din carieră (la alegere)

1. Număr spectatori

Număr de spectatori în România pentru unul dintre filmele (la alegere) produse începând cu anul 1997

- 50.000 de spectatori sau mai mult

10

0,5

- 45.000 - 50.000 de spectatori

9

- 40.000 - 45.000 de spectatori

8

- 35.000 - 40.000 de spectatori

7

- 30.000 - 35.000 de spectatori

6

- 25.000 - 30.000 de spectatori

5

- 20.000 - 25.000 de spectatori

4

- 15.000 - 20.000 de spectatori

3

- 10.000 - 15.000 de spectatori

2

- 5.000 - 10.000 de spectatori (punctaj total obţinut 5 puncte)

1

2. Festivaluri internaţionale

Recunoaştere internaţională pentru filmul cu cel mai bun palmares (la alegere) produs în carieră

A. Premii internaţionale

- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA

10

0,30

- la alte festivaluri F.I.A.P.F.

8

0,15

- la alte festivaluri agreate de Consiliul

7

0,15

Naţional al Cinamatografiei

B. Selecţii

(dacă filmul a fost premiat, nu se mai punctează şi selecţia)

- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA

10

0,10

- la alte festivaluri F.I.A.P.F.

8

0,05

- la alte festivaluri agreate de Consiliul Naţional al Cinematografiei

(punctajul maxim acordat 7 puncte)

7

0,05

3. Succes comercial

10 pentru

0,2

- Număr de ţări în care un film din carieră (la alegere) s-a distribuit în săli de cinema

distribuţia filmului în cel puţin două ţări 5 pentru distribuţia filmului într-o ţară străină

- Număr de televiziuni naţionale sau internaţionale care au achiziţionat filmul

(punctajul total maxim 5 puncte)

10 pentru cel puţin 10 televiziuni 9 pentru

9 televiziuni

.............................

1 pentru o televiziune

0,3

4. Returnare credite contractate anterior (pentru filmele produse cu sprijin din partea CNC)

- peste 50%

10

0,1

- între 45-50%

9

- între 40-45%

8

- între 35-40%

7

- între 30-35%

6

- între 25-30%

5

- între 20-25%

4

- între 15-20%

3

- între 10-15%

2

- între 5-10%

(punctajul maxim obţinut este de 1 punct)

1

5. Contribuţia financiară în proiect confirmată în momentul depunerii proiectului

(contracte ferme de coproducţie, cofinanţare, servicii proprii, contracte de prevânzare sau scrisori ferme care să menţioneze participarea financiară a cofinanţatorilor)

- 70% din buget

10

- 65-70%

9

- 60-65%

8

- 55-60%

7

- 50-55%

6

0,7

- 45-50%

5

- 40-45%

4

- 35-40%

3

- 35%

(punctajul maxim este de 7 puncte)

2

Total punctaj secţiunea 1 (maximum 25 de puncte):

La punctajul obţinut se aplică o pondere de 40%

TOTAL PUNCTAJ PONDERAT secţiunea 1........................

Membrii comisiei:

ANEXA Nr. 9 [Anexa nr. 12b) la regulament]

Calitatea producătorului

Secţiunea 2 - un film (la alegere) din ultimele două realizate

1. Număr de spectatori

Număr de spectatori în România pentru unul dintre ultimele două filme (la alegere) produse începând cu anul 1997

- 50.000 de spectatori sau mai mult

10

- 45.000 - 50.000 de spectatori

9

0,5

- 40.000 - 45.000 de spectatori

8

- 35.000 - 40.000 de spectatori

7

- 30.000 - 35.000 de spectatori

6

- 25.000 - 30.000 de spectatori

5

- 20.000 - 25.000 de spectatori

4

- 15.000 - 20.000 de spectatori

3

- 10.000 - 15.000 de spectatori

2

- 5.000 - 10.000 de spectatori

(punctaj total obţinut 5 puncte)

1

2. Festivaluri internaţionale

Recunoaştere internaţională pentru unul dintre ultimele două filme produse (la alegere)

A. Premii internaţionale

- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA

10

0,30

- la alte festivaluri F.I.A.P.F.

8

0,15

- la alte festivaluri agreate de Consiliul Naţional al Cinematografiei

7

0,15

B. Selecţii (dacă filmul a fost premiat, nu se mai punctează şi selecţia)

- la festivaluri de categoria A, Oscar, EFA

10

0,10

- la alte festivaluri F.I.A.P.F.

8

0,05

- la alte festivaluri agreate de Consiliul

Naţional al Cinematografiei (punctajul maxim acordat 7 puncte)

7

0,05

3. Succes comercial

10 pentru

0,2

- Număr de ţări în care un film

(din ultimele două produse) s-a distribuit

în săli de cinema

distribuţia filmului în cel puţin două ţări 5 pentru distribuţia filmului într-o ţară străină

- Număr de televiziuni naţionale sau internaţionale care au achiziţionat filmul

(punctajul total maxim 5 puncte)

10 pentru cel puţin 10 televiziuni 9 pentru

9 televiziuni

...........................

1 pentru o televiziune

0,3

4. Returnare credite contractate anterior

(pentru filmele produse cu sprijin din partea Consiliului Naţional al Cinematografiei

- peste 50%

10

0,1

- între 45-50%

9

- între 40-45%

8

- între 35-40%

7

- între 30-35%

6

- între 25-30%

5

- între 20-25%

4

- între 15-20%

3

- între 10-15%

2

- între 5-10%

(punctajul maxim obţinut este de 1 punct)

1

5. Contribuţia financiară în proiect confirmată în momentul depunerii proiectului

(contracte ferme de coproducţie, cofinanţare, servicii proprii, contracte de prevânzare sau scrisori ferme care să menţioneze participarea financiară a cofinanţatorilor)

- 70% din buget

10

- 65-70%

9

- 60-65%

8

- 55-60%

7

- 50-55%

6

0,7

- 45-50%

5

- 40-45%

4

- 35-40%

3

- 35%

(punctajul maxim este de 7 puncte)

2

Total punctaj secţiunea 2 (maximum 25 de puncte):

La punctajul obţinut se aplică o pondere de 60%

Total punctaj ponderat secţiunea 2.....................................................................

Total punctaj „Calitatea producătorului" = secţiunea 1 + secţiunea 2 = .....................

Membrii comisiei:


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 2306/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 2306 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 2306/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu