Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 221 din 15 mai 2007

privind aprobarea Protocolului de practica pentru prescrierea, monitorizarea si decontarea medicamentelor in cazul poliartritei reumatoide pentru persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate

ACT EMIS DE: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 366 din 30 mai 2007



Având în vedere:

-  art. 243 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare;

-   Hotărârea Guvernului nr. 1.841/2006 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate;

-   Hotărârea Guvernului nr. 1.842/2006 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2007, cu modificările şi completările ulterioare;

-   Ordinul ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.781/CV 558/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2007;

-   Referatul de aprobare al Direcţiei generale evaluare nr. DGE/952 din 24 aprilie 2007;

în temeiul dispoziţiilor art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art.17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006,

preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emite următorul ordin:

Art. 1. - Se aprobă Protocolul de practică pentru prescrierea, monitorizarea şi decontarea medicamentelor în cazul poliartritei reumatoide pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Se aprobă Referatul de justificare pentru aprobarea iniţierii sau continuării prescrierii medicamentelor specifice tratamentului în cazul poliartritei reumatoide pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 3. - Respectarea schemelor terapeutice stabilite conform protocolului prevăzut la art. 1 stă la baza validării prescrierilor medicale pentru afecţiunea poliartrită reumatoidă, în vederea decontării.

Art. 4. - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, casele de asigurări de sănătate, precum şi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 5. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,

Vasile Ciurchea

ANEXA Nr. 1

PROTOCOL  DE  PRACTICĂ

pentru prescrierea, monitorizarea şi decontarea medicamentelor în cazul poliartritei reumatoide pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate

Poliartrită reumatoidă (PR) reprezintă reumatismul inflamator cel mai frecvent, ea afectând aproximativ 1% din populaţia generală. Netratată sau tratată necorespunzător are de obicei o evoluţie severă şi progresiv agravantă, generând durere şi inflamaţie articulară, distrucţii osteo-cartilaginoase şi handicap funcţional. Severitatea bolii rezultă din faptul că peste 50% din pacienţi îşi încetează activitatea profesională în primii 5 ani de boală, iar la 10% din cazuri apare o invaliditate gravă în primii 2 ani de evoluţie. Apariţia unor leziuni viscerale este responsabilă de o scurtare a duratei medii de viaţă cu 5 până la 10 ani. Rezultă astfel că poliartrită reumatoidă reprezintă nu numai o importantă problemă medicală, ci şi o problemă socială, de sănătate publică.

Obiective propuse: asigurarea tratamentului optim cu produse biologice (infliximabum, etanerceptum, adalimumabum), recomandat în formele severe de poliartrită reumatoidă, la pacienţii care nu au răspuns la terapia standard a bolii.

I. Criterii de includere a pacienţilor cu poliartrită reumatoidă în tratamentul cu blocanţi de TNF α (cumulativ):

1.  diagnostic cert de PR conform criteriilor ACR (revizia 1987);

2.  pacienţi cu artrită reumatoidă severă, activă (DAS = 5,1), în ciuda tratamentului administrat, prezentând cel puţin: 5 sau mai multe articulaţii cu sinovită activă (articulaţii dureroase şi tumefiate) + 2 din următoarele 3 criterii:

2.1.  redoare matinală peste 60 de minute;

2.2.  VSH > 28 mm la o oră;

2.3.  proteina C reactivă > 20 mg/l (determinată cantitativ, nu se admit evaluări calitative sau semicantitative).

3.   Numai la cazurile de poliartrită reumatoidă care nu au răspuns la terapia standard a bolii, corect administrată (atât ca doze, cât şi ca durată a terapiei), respectiv după utilizarea a cel puţin 2 soluţii terapeutice remisive standard, cu durata de minimum 12 săptămâni fiecare, dintre care una este obligatoriu să fie reprezentată de Methotrexatum, cu excepţia cazurilor cu contraindicatie majoră şi dovedită la acest preparat. Definirea unui caz ca fiind nonresponsiv la terapia standard se face prin persistenţa criteriilor de activitate (vezi mai sus, pct. 2), după 12 săptămâni de tratament continuu, cu doza maximă uzual recomandată din preparatul remisiv respectiv. Cea mai utilizată terapie standard a bolii este: Methotrexatum - 20 mg/săptămână; Salazopirinum - 3.000 mg/zi; Leflunomidum - 20 mg/zi; Hydroxychloroquinum - 400 mg/zi; Ciclosporinum 3 - 5 mg/kgc/zi; Azathioprinum 100 mg/zi; Săruri de aur - 50 mg/săptămână.

In cazul în care din motive de toleranţă nu sunt îndeplinite criteriile privind doza sau durata curei cu un preparat remisiv, acesta nu va fi luat în calcul pentru indicarea terapiei cu blocanţi TNF.

In absenţa contraindicaţiilor majore şi dovedite vor fi folosite cel puţin două dintre următoarele 3 preparate de primă intenţie: Methotrexatum, Salazopirinum, Leflunomidum, în dozele maxim recomandate/tolerate.

II. Recomandări privind utilizarea unor terapii remisive particulare:

1.  Leflunomidum (LEF): 20 mg/zi (posibil precedat de o doză de încărcare de 100 mg/zi, timp de 3 zile). Este o alternativă la bolnavii care nu tolerează Methotrexatum sau răspund parţial la acesta. Conform indicaţiilor FDA/EMEA, leflunomidum poate fi utilizat ca terapie de prima intenţie sau poate fi folosit în asociere cu Methotrexatum şi Sulfasalazinum în special la cazurile severe de PR.

In general se prescrie în cazul în care terapia corect administrată, în doze maxim permise (cu condiţia toleranţei bune), timp de cel puţin 3 luni cu Methotrexatum şi/sau Sulfasalazinum nu a dat rezultate. Are o latenţă foarte mare în organism. Este teratogen la ambele sexe, necesitând metode contraceptive (la femeile fertile până la 2 ani de la întreruperea tratamentului; mai devreme impunând măsuri de wash-out cu măsurarea metaboliţilor activi ai produsului). EMEA atenţionează asupra contraindicaţiei sau prudenţei la bolnavii cu afecţiuni hepatice preexistente.

2.  Ciclosporinum: utilă în cazurile refractare de PR, care nu au răspuns la terapiile convenţionale (cel puţin Methotrexatum şi/sau Sulfasalazinum şi/sau Leflunomidum). Se începe cu 2,5 mg/kg/zi divizat în două prize şi se creşte cu 0,5 mg/kg/zi la fiecare 2-4 săptămâni, până la răspunsul optim, dar nu mai mult de 5 mg/kg/zi. Este nefrotoxică, creşte tensiunea arterială.

III.  Scheme terapeutice cu blocanţi de TNF α

La bolnavii la care sunt îndeplinite criteriile privind iniţierea terapiei cu blocanţi TNF medicul curant va alege, în funcţie de particularităţile cazului şi de caracteristicile produselor disponibile, preparatul blocant TNF, pe care îl consideră adecvat, urmând apoi schema proprie de administrare pentru fiecare dintre acestea, astfel:

1.   Infliximabum: se utilizează de regulă asociat cu Methotrexatum, în doze de 3 mg/kgc, în PEV, administrat în ziua 0 şi apoi la două şi 6 săptămâni, ulterior la fiecare 8 săptămâni. In caz de răspuns incomplet se poate creşte treptat doza de infliximabum până la 10 mg/kg corp sau se poate reduce treptat intervalul dintre administrări până la 4 săptămâni.

2.  Etanerceptum: 25 mg de două ori pe săptămână sau 50 mg o dată pe săptămână, subcutanat; pentru a asigura eficacitatea maximă se recomandă utilizarea asociată cu Methotrexatum (atunci când acesta nu este contraindicat, din motive de toleranţă).

3.   Adalimumabum: 40 mg o dată la două săptămâni, subcutanat; în caz de răspuns insuficient se poate administra în doză de 40 mg o dată pe săptămână. Pentru a asigura eficacitatea maximă se recomandă utilizarea asociată cu Methotrexatum (atunci când acesta nu este contraindicat, din motive de toleranţă).

IV.   Evaluarea răspunsului la tratament cu blocanţi de TNF α

Evaluarea răspunsului la tratament se face după 12 săptămâni. Răspunsul la tratament este apreciat prin urmărirea modificărilor numărului de articulaţii tumefiate şi/sau dureroase, duratei redorii matinale, precum şi a reactanţilor de fază acută nivelul seric al PCR (cantitativ). Pacientul este considerat ameliorat şi poate continua tratamentul, cu condiţia respectării (conform protocolului terapeutic pentru poliartrită reumatoidă) criteriului de ameliorare DAS, calculat conform fişei de evaluare.

Indicele cumulativ DAS 28 cu 4 variabile:

1.  NAD: numărul articulaţiilor dureroase;

2.  NAT: numărul articulaţiilor tumefiate;

3.  VAS: scară analogă vizuală (mm) pentru evaluarea globală a activităţii bolii de către pacient;

4.  VSH (la 1 h), calculat conform fişei de evaluare, ţinându-se cont de următoarele semnificaţii:

4.1.  DAS 28 < 2,6 = remisiune;

4.2.  DAS 28 2,6-5,1 = activitate medie;

4.3.  DAS 28 > 5,1 = activitate intensă.

Se consideră cazul ca nonresponder/responder parţial dacă după 3 luni de tratament DAS 28 scade cu mai puţin de 0,6 sau DAS 28   rămâne > 5,1.

In aceste condiţii, în cazul infliximabumului se poate reduce intervalul dintre administrări la 6 săptămâni sau se creşte treptat doza cu reevaluare ulterioară. Se face menţiunea că din raţiuni medicale/ştiinţifice nu este posibilă reluarea unei terapii biologice odată întrerupte în afara schemei acceptate de administrare.

La pacienţii nonresponderi la tratametul biologic administrat sau care au dezvoltat o reacţie adversă care să impună oprirea respectivului tratament, în baza unui referat medical justificativ, motivat cu documente medicale, se poate propune iniţierea tratamentului biologic cu un alt preparat anti-TNF alfa (pe care pacientul nu l-a mai încercat).

Conform datelor existente durata minimă necesară a terapiei este de 12 luni, tratamentul biologic anti-TNF alfa este continuat atâta vreme cât pacientul răspunde la terapie (îndeplinind criteriile de ameliorare deja enunţate) şi nu dezvoltă reacţii adverse care să impună oprirea terapiei.

Complexitatea terapiei impune supravegherea pacientului în centre specializate de reumatologie.

V. Criterii de excludere din tratamentul cu blocanţi de TNF α a pacienţilor:

1.   pacienţi cu infecţii severe precum: stare septică, abcese, tuberculoză activă, infecţii oportuniste;

2.   pacienţi cu insuficientă cardiacă congestivă severă (NYHA clasa   III/IV);

3.   antecedente de hipersensibilitate la infliximabum, la etanerceptum, la adalimumabum, la proteine murine sau la oricare dintre excipienţii produsului folosit;

4.   readministrarea după un interval liber de peste 16 săptămâni (în cazul infliximabumului);

5.  administrarea concomitentă a vaccinurilor cu germeni vii;

6.  sarcina/alăptarea;

7.  copii cu vârsta între 0-17 ani (în cazul infliximabumului şi adalimumabumului);

8.  afecţiuni maligne;

9.   pacienţi cu lupus sau sindroame asemănătoare lupusului;

10.   orice contraindicaţii recunoscute ale blocantilor de TNF α.

NOTĂ:

1. Medicul specialist curant care are dreptul de a prescrie tratament specific în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr.1.841/2007 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, completează personal şi semnează fişa pacientului, care conţine date despre: diagnosticul cert de poliartrită reumatoidă după criteriile ACR; istoricul bolii (debut, evoluţie, scheme terapeutice anterioare - preparate, doze, evoluţie sub tratament, data iniţierii şi data opririi tratamentului); recomandarea tratamentului cu agenţi biologici (justificare); starea clinică (număr de articulaţii dureroase/tumefiate, redoare matinală, deficite funcţionale) şi nivelul reactanţilor de fază acută (VSH, CRP cantitativ). Scara analogă vizuală (VAS) pentru evaluarea globală a activităţii bolii de către pacient este completată direct de pacient pe fişă, acesta semnând şi datând personal.

2. Medicul curant care întocmeşte integral dosarul poartă întreaga răspundere pentru corectitudinea informaţiilor medicale furnizate, având obligaţia de a păstra copii de pe documentele-sursă ale pacientului şi de a le pune la dispoziţia Comisiei de experţi la solicitarea acesteia. Va fi asigurat permanent caracterul confidenţial al informaţiei despre pacient. Medicul curant va solicita pacientului să semneze o declaraţie de consimţământ privind tratamentul aplicat şi prelucrarea datelor sale medicale în scopuri ştiinţifice şi medicale.

ANEXA Nr. 2

REFERAT  DE  JUSTIFICARE

pentru aprobarea iniţierii sau continuării prescrierii medicamentelor specifice tratamentului în cazul poliartritei reumatoide pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate

Către Casa de Asigurări de Sănătate ..............................

In atenţia Comisiei naţionale pentru aprobarea tratamentului în poliartrită reumatoidă, artropatia psoriazică şi artrita idiopatică juvenilă.

Poliartrită reumatoidă (PR) - G 18

FO nr..........................................................                                  

Numărul dosarului.......................................

Data dosarului.............................................

Aflat în evidenţă din.....................................

Pacient

Nume .........................................................                                  

Prenume .....................................................

Data naşterii ................................................                

CNP ............................................................

Adresa..........................................................

Telefon ........................................................                                 

Casa de Asigurări de Sănătate .......................

Medic

Nume..........................................................                                  

Prenume .....................................................

Parafa..........................................................                                  

CNP............................................................

Specialitatea.................................................                                

Unitatea sanitară...........................................

I. Comorbidităţi şi altele:

A prezentat pacientul următoarele boli (Bifaţi varianta corespunzătoare la fiecare rubrică iar dacă răspunsul este DA, furnizaţi detalii.)

Da/Nu

Dată diagnostic (lună/an)

Tratament actual

Infecţii acute - descrieţi

Infecţii recidivante/persistente-descrieţi

TBC - dacă nu face tratament actual, data ultimului tratament şi a ultimei evaluări fiziologice

HTA

Boală ischemică coronariană/I.M.

I.C.C.

Tromboflebită profundă

AVC

Epilepsie

Boli demielinizante

Astm bronşic

BPOC

Ulcer gastroduodenal

Boli hepatice - descrieţi

Boli renale - descrieţi

Diabet zaharat - tratament cu:

dieta       |_|             ADO   |_|

insulina   |_|

Ulcere trofice

Afecţiuni sanguine - descrieţi

Reacţii (boli) alergice - descrieţi:

-  locale

-  generale

Reacţii postperfuzionale - descrieţi

Afecţiuni cutanate - descrieţi

Neoplasme - descrieţi localizarea

Spitalizări

Intervenţii chirurgicale

Alte boli semnificative

II. Diagnosticul + istoricul PR

Diagnostic cert de PR (anul): ......... (luna) ..........   Data debutului (anul) ......... (luna) ......

Bifaţi şi luna în cazul unui diagnostic/debut sub un an.

Bifaţi tot ce este aplicabil:

1.  redoare matinală > 1h                                 |_|

2.  artrită/deformare la > 3 articulaţii                 |_|

3.  artrită/deformare la articulaţiile mâinilor        |_|

4.  artrită/deformare simetrică                           |_|

5.  noduli reumatoizi                                         |_|

6.  FR prezent (cantitativ, precizaţi metoda)      |_|

..........................................................................

7.  eroziuni la mâini/antepicioare                       |_|

- precizaţi data ..................................................

III. Tratamente de fond urmate anterior

(în cazul modificării dozelor se trec data începerii şi data întreruperii pentru fiecare doză)

Medicament

Doza

Data începerii (ZZ/LL/AAAA)

Data

întreruperii

(ZZ/LL/AAAA)

Observaţii (motivul

întreruperii, reacţii

adverse, ineficientă   etc.)

Termenul de reacţii adverse se referă la reacţii adverse majore, de principiu manifestările digestive de tip dispeptic nu se încadrează în această categorie şi nu se justifică întreruperea/modificarea terapiei.

IV. Tratament de fond actual al PR:

Doza actuală

Din data de (ZZ/LL/AAAA)

1. Methotrexatum (MTX)

Puteţi confirma că pacientul foloseşte continuu această doză de MTX?

|_| DA - bifaţi

2. In caz de intolerantă MAJORĂ/CONFIRMATĂ (anexaţi documente medicale) la MTX, furnizaţi detalii privitoare la altă terapie de fond actuală

..............................................

..............................................

Puteţi confirma că pacientul foloseşte continuu această doză de terapie de fond?

|_| DA - bifaţi

V. Alte tratamente actuale ale PR ( AINS/CS)

Medicament

Doza

Data începerii (ZZ/LL/AAAA)

Data

întreruperii

(ZZ/LL/AAAA)

Observaţii (motivul

întreruperii, reacţii

adverse, ineficientă etc.)

VI. Evaluare clinică

Data ( ZZ/LL/AAAA ): ...........................................

A.  Redoare matinală (min) .......... (calculată ca diferenţă între răspunsul la întrebările b) şi a)

a)  la ce oră te-ai trezit astăzi .......................................................................................;

b)  la ce oră se produce ameliorarea maximă a redorii ..................................................

B.  Scara analogă vizuală .............................................................................................

C.  Numărul de articulaţii (se completează fiecare rubrică 0 sau 1, conform legendei)

0 -  lipsă durere/tumefacţie;    1   - prezenţă durere/tumefacţie (în format electronic se bifează prezenţa).

Numele persoanei care efectuează numărătoarea articulară .................................................................

DREAPTA

STÂNGA

Durere

Tumefacţie

Durere

Tumefacţie

Sternoclaviculare

Acromioclaviculare

Sternoclaviculară

Cot

RCC

MCF-1

MCF-2

MCF-3

MCF-4

MCF-5

IF deget 1

IFP-2

IFP-3

IFP-4

IFP-5

Genunchi

Tibiotarsiene

MTF-1

MTF-2

MTF-3

MTF-4

MTF-5

TOTAL GENERAL (STG+DR)

Articulaţii dureroase:

Articulaţii tumefiate:

Afectare sistemică

DA

NU

Alte date semnificative de examen clinic

Sindrom sicca

Serozită (pleurezie, pericardită)

Vasculită

Afecţiune oftalmică

Fibroză pulmonară

Greutate (kg) ...........................                 

Talie (cm) ................................

VII. EVALUARE PARACLINICĂ

Analiza

Data (ZZ/LL/AAAA)

Rezultat

Valori normale

VSH (la o oră)

CRP (cantitativ, se va preciza metoda): .................

Hb

Număr leucocite

Analiza

Data (ZZ/LL/AAAA)

Rezultat

Valori normale

Formula leucocitară

Trombocite

Creatinină serică

TGO

TGP

Examen sumar de urină

IDR la PPD (numai la iniţierea terapiei sau la nevoie)

Radiografie pulmonară (numai la iniţierea terapiei sau la nevoie)

Alte date de laborator semnificative

Tratamentul se face conform schemei clasice (0, 2, 6 şi apoi la fiecare 8 săptămâni)

DA |_|                                       NU|_|

- descrieţi: .............................................................................................

Data PEV (ZZ/LL/AAAA) ..............................          Doza (număr flacoane)  ...................................

Data PEV (ZZ/LL/AAAA) ..............................          Doza (număr flacoane)  ...................................

Data PEV (ZZ/LL/AAAA) ..............................          Doza (număr flacoane)  ...................................

Precizaţi în cazul administrării subcutanate: .................................................................................................................................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

Reacţii adverse (RA) legate de terapia PR (descrieţi toate RA apărute de la completarea ultimei fişe de evaluare; prin reacţie adversă se înţelege orice eveniment medical semnificativ, indiferent de relaţia de cauzalitate faţă de boală sau tratamentul administrat, vor fi precizate cel puţin: diagnostic, descrierea pe scurt a RA, data apariţiei/rezolvării, tratamentul aplicat):

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

........................................................................................................................................................................ .........................................................

Tratamentul propus:

(Bifaţi un singur tratament!)

1.   ETANERCEPTUM

E1  - 25 mg x 2/săptămână   |_|                    E2 - 50 mg x 1/săptămână    |_|

2.  ADALIMUMABUM

A1  - 40 mg/2 săptămâni      |_|

3.   INFLIXIMABUM

I1-1 flacon la 0, 2, 6 săptămâni              |_|

I2  - 2 flacoane la 0, 2, 6 săptămâni        |_|

I3  - 3 flacoane la 0, 2, 6 săptămâni        |_|

I4  - 4 flacoane la 0, 2, 6 săptămâni        |_|

I5  - 5 flacoane la 0, 2, 6 săptămâni        |_|

I6  - 6 flacoane la 0, 2, 6 săptămâni        |_|

I7  - 1 flacon la 8 săptămâni                   |_|

I8  - 2 flacoane la 8 săptămâni                |_|

I9  - 3 flacoane la 8 săptămâni                |_|

I10 - 4 flacoane la 8 săptămâni               |_|

I11-5 flacoane la 8 săptămâni                 |_|

I12  -  6 flacoane la 8 săptămâni             |_|

I13  -   1 flacon la 6 săptămâni                |_|

I14  -  2 flacoane la 6 săptămâni              |_|

I15  -  3 flacoane la 6 săptămâni              |_|

I16  -  4 flacoane la 6 săptămâni              |_|

I17  -  5 flacoane la 6 săptămâni              |_|

I18  -  6 flacoane la 6 săptămâni              |_|

Semnătura şi parafa medicului curant.......................................


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 221/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 221 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 221/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu