Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1821 din 27 octombrie 2006

privind aprobarea Instructiunilor pentru administrarea de catre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, a contributiilor pentru productiile de zahar si izoglucoza realizate in cadrul cotelor alocate Romaniei de catre Uniunea Europeana

ACT EMIS DE: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 915 din 10 noiembrie 2006



Având în vedere dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi dispoziţiile art. 2 alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 41/2005 privind reglementarea unor măsuri financiare, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 9 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 11 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,

văzând Referatul de aprobare nr. 20.493 din 6 septembrie 2006, întocmit de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură,

ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale şi ministrul finanţelor publice emit prezentul ordin.

Art. 1. - Se aprobă Instrucţiunile pentru administrarea de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a contribuţiilor pentru producţiile de zahăr şi izoglucoză realizate în cadrul cotelor alocate României de către Uniunea Europeană, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

p. Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale,

Nicolae Flaviu Lazin,

secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,

Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu

ANEXA

INSTRUCŢIUNI

pentru administrarea de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a contribuţiilor pentru producţiile de zahăr şi izoglucoză realizate în cadrul cotelor alocate României de către Uniunea Europeană

Art. 1. - (1) Incepând cu data aderării României la Uniunea Europeană, România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, este obligată să plătească contribuţiile pentru producţia de zahăr şi pentru producţia de izoglucoză, în cadrul cotelor alocate.

(2)   Contribuţiile prevăzute la alin. (1) se fac venit la bugetul de stat şi se virează apoi Sistemului de resurse proprii tradiţionale ale Uniunii Europene.

(3)   Sectorul zahărului este singurul domeniu din cadrul cap. 7 „Agricultură" care va contribui prin plata acestor taxe la bugetul Uniunii Europene.

(4)  Contribuţiile pentru producţiile de zahăr şi izoglucoză, prevăzute în contextul organizării comune a pieţei zahărului, reprezintă contribuţiile pentru producţie, cu care producătorii de zahăr contribuie la sprijinirea pieţei zahărului şi la formarea de rezerve. Aceste sume finanţează sistemul repartizării echitabile a cheltuielilor făcute cu restituţiile la export, astfel încât să se asigure o desfacere normală a zahărului.

Art. 2. - Cotele alocate României în urma negocierilor cu Uniunea Europeană pentru sectorul zahărului sunt prevăzute în Tratatul dintre Regatul Belgiei, Republica Cehă, Regatul Danemarcei, Republica Federală Germania, Republica Estonia, Republica Elenă, Regatul Spaniei, Republica Franceză, Irlanda, Republica Italiană, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat al Luxemburgului, Republica Ungară, Republica Malta, Regatul Ţărilor de Jos, Republica Austria, Republica Polonă, Republica Portugheză, Republica Slovenia, Republica Slovacă, Republica Finlanda, Regatul Suediei, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (state membre ale Uniunii Europene) şi Republica Bulgaria şi România privind aderarea Republicii Bulgaria şi a României la Uniunea Europeană, ratificat prin Legea nr. 157/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 465 din 1 iunie 2005.

Art. 3. - Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură realizează calculul, colectarea şi controlul contribuţiilor prevăzute la art. 1.

Art. 4. - In procesul de administrare a contribuţiilor prevăzute la art. 3, în caz de neplată a contribuţiilor stabilite, se va proceda la executarea creanţelor conform procedurii stabilite în anexa care face parte integrantă din prezentele instrucţiuni.

Art. 5. - Administrarea cotelor de zahăr şi izoglucoză alocate României pentru anul comercial 2007-2008 se va realiza prin directa aplicare a reglementărilor comunitare corespunzătoare.

Art.   6.   -   Colectarea,   înregistrarea,   controlul   şi recuperarea debitelor vor fi detaliate în manualele de proceduri ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, elaborate de către direcţiile de specialitate ale agenţiei şi aprobate prin decizie a directorului general al acesteia.

ANEXAla instrucţiuni

PROCEDURĂ

de executare a creanţelor reprezentând contribuţiile pentru producţia de zahăr şi pentru producţia de izoglucoză

ARTICOLUL 1

Dispoziţii generale

(1)  In cazul în care debitorul nu îşi plăteşte de bună­voie contribuţia pentru producţia de zahăr şi/sau contribuţia pentru producţia de izoglucoză datorate, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi prin structurile sale teritoriale, în vederea stingerii acestora, va proceda la acţiuni de executare silită, potrivit dispoziţiilor Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(2)  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură este abilitată să ducă la îndeplinire măsurile asigurătorii şi să efectueze procedura de executare silită, prin intermediul executorilor fiscali desemnaţi prin decizie a directorului general.

(3)  In sensul prezentelor instrucţiuni, prin contribuabili se înţelege producătorii de zahăr din sfeclă de zahăr şi producătorii de izoglucoză, operatori economici, persoane fizice sau juridice, pentru producţia realizată în cadrul cotelor repartizate acestora.

ARTICOLUL 2

Executorii fiscali

(1)  In exercitarea atribuţiilor de serviciu, executorii fiscali sunt învestiţi cu exerciţiul autorităţii publice şi beneficiază de protecţie potrivit legii.

(2)  Executorii fiscali vor fi împuterniciţi în faţa debitorului şi a terţilor prin legitimaţia de executor fiscal şi prin delegaţia emisă de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

(3)  In exercitarea atribuţiilor ce le revin, pentru aplicarea procedurilor de executare silită, executorii fiscali pot:

a)   să intre în orice incintă de afaceri a debitorului, persoană juridică, sau în alte incinte unde acesta îşi păstrează bunurile, în scopul identificării bunurilor ori valorilor care pot fi executate silit, precum şi să analizeze evidenţa contabilă a debitorului în scopul identificării terţilor care datorează sau deţin în păstrare venituri ori bunuri ale debitorului;

b)  să intre în toate încăperile în care se găsesc bunuri sau valori ale debitorului, persoană fizică, precum şi să cerceteze toate locurile în care acesta îşi păstrează bunurile;

c) să solicite şi să cerceteze orice document sau element material care poate constitui o probă în determinarea bunurilor proprietate a debitorului.

(4)   Modelul legitimaţiei de executor fiscal este prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta procedură.

(5)   Legitimaţiile de executor fiscal vor fi eliberate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin Direcţia management resurse umane şi Direcţia economică, şi vor fi semnate de către directorul general.

(6)   Evidenţa legitimaţiilor se ţine într-un registru special, care va conţine: numărul de ordine, numele, prenumele şi funcţia titularului, indicativul judeţului, seria, data eliberării şi semnătura de primire.

(7)  La încetarea calităţii de executor fiscal a persoanelor desemnate în condiţiile art. 1 alin. (2), acestea vor preda legitimaţiile în vederea anulării. Anularea va fi consemnată în registrul special prevăzut la alin. (6).

ARTICOLUL 3

Obiectul executării silite

(1)   Fac obiectul executării silite, în condiţiile prezentei proceduri:

a)   creanţele fiscale reprezentând contribuţiile pentru producţiile de zahăr şi izoglucoză în cadrul cotelor alocate, prevăzute în contextul organizării comune a pieţei zahărului;

b)   dobânzile, majorările de întârziere, penalităţile, amenzile administrative privind creanţele fiscale prevăzute la lit. a);

c)  cheltuielile de executare a creanţelor fiscale prevăzute la lit. a).

(2)  Sumele menţionate mai sus vor fi calculate de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin Direcţia economică, şi vor fi consemnate în titlul executoriu care se comunică debitorului.

ARTICOLUL 4

Titlurile executorii

(1) Executarea silită a creanţelor fiscale reprezentând contribuţiile pentru producţia de zahăr şi/sau contribuţiile pentru producţia de izoglucoză se efectuează în temeiul unui titlu executoriu emis, potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin Direcţia economică, în condiţiile art. 5 alin. (2).

(2)  Titlul executoriu se emite în formă scrisă, în temeiul titlului de creanţă, şi cuprinde următoarele elemente:

a)   denumirea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură;

b)   data la care a fost emis şi data de la care îşi produce efectele;

c)   datele de identificare a contribuabilului, codul de identificare fiscală, domiciliul fiscal ale acestuia sau datele de identificare a persoanei împuternicite de contribuabil, după caz;

d)   cuantumul şi natura sumelor datorate şi neachitate;

e)  motivele de fapt;

f)  temeiul de drept;

g)   numele şi semnătura persoanelor împuternicite ale organului fiscal, potrivit legii;

h) ştampila Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură;

i) posibilitatea de a fi contestat, termenul de depunere a contestaţiei şi organul fiscal la care se depune contestaţia;

j) menţiuni privind audierea contribuabilului.

(3)   Modelul titlului executoriu este prezentat în anexa nr. 2 la prezenta procedură.

ARTICOLUL 5

Termene

(1)   Executarea silită începe prin comunicarea somaţiei. Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită.

(2)   Notificarea privind contribuţia datorată de către operatorii economici, emisă de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în temeiul repartizării cotelor de producţie realizate de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, reprezintă titlul de creanţă care devine titlu executoriu la data la care creanţa reprezentând contribuţia pentru producţia de zahăr şi/sau contribuţia pentru producţia de izoglucoză este scadentă, prin expirarea termenului de plată prevăzut de lege.

(3)   Măsurile de executare silită se ridică prin decizie întocmită, în cel mult 5 zile de la data la care a încetat executarea silită, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

ANEXA Nr. 1 la procedură

DRAPEL

ROMÂNIA

STEMA

In temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, titularul are calitatea de executor fiscal si are dreptul:

a)  să intre în orice incintă de afaceri a debitorului, persoană juridică, sau în alte incinte unde acesta îşi păstrează bunurile, în scopul identificării bunurilor ori valorilor care pot fi executate silit, precum şi să analizeze evidenţa contabilă a debitorului în scopul identificării terţilor care datorează sau deţin în păstrare venituri ori bunuri ale debitorului;

b)  să intre în toate încăperile în care se găsesc bunuri sau valori ale debitorului, persoană fizică, precum si să cerceteze toate locurile în care acesta îşi păstrează bunurile;

c)  să solicite şi să cerceteze orice document sau element material care poate constitui o probă în determinarea bunurilor proprietate a debitorului;

d)  să ducă la îndeplinire măsurile asigurătorii şi să efectueze procedura de executare silită pentru creanţele reprezentând contribuţia pentru producţia de zahăr si/sau contribuţia pentru producţia de izoglucoză.

Pierderea legitimaţiei se face publică în presă şi se anunţă instituţia emitentă în termen de 15 zile.

VIZE

AN Semestrul I

AN Semestrul II

AN Semestrul I

AN Semestrul II

GUVERNUL ROMÂNIEI

MINISTERUL AGRICULTURII,

PĂDURILOR SI DEZVOLTĂRII RURALE

AGENŢIA DE PLĂŢI

Şl INTERVENŢIE

PENTRU AGRICULTURĂ

LEGITIMAŢIE DE EXECUTOR FISCAL

Seria ............ nr.............

Numele ...............................

Prenumele .........................

C.N.P.................................

Semnătura autorizată ..........

Loc fotografie

Data emiterii

Legitimaţia nu este transmisibilă

ANEXA Nr. 2 la procedură

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR Şl DEZVOLTĂRII RURALE AGENŢIA DE PLĂŢI Şl INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ

Sediul în str............... nr................., localitatea ............................................

Dosar de executare nr........./...........

Nr......................... din .....................

TITLUL EXECUTORIU Nr.1)..................

Numele şi prenumele/denumirea debitorului ..........................................................................

Domiciliul fiscal în localitatea   ............................, str........................... nr..........., bl........., sc.............., ap..........., sectorul/judeţul .............................

Alte date de identificare a debitorului2) .........................................................................................................................

Natura obligaţiei3)

Termenul legal de plată sau perioada pentru care au fost calculate accesoriile

Cuantumul sumelor calculate

(lei)

Intrucât a expirat scadenţa/termenul de plată a contribuţiei pentru producţia de zahăr şi/sau contribuţia pentru producţia de izoglucoză4), a fost emis prezentul înscris care constituie titlu executoriu în temeiul art. 137 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Impotriva prezentului înscris se poate introduce contestaţie la instanţa judecătorească competentă, în termen de 15 zile de la comunicare sau luare la cunoştinţă, în conformitate cu prevederile art. 169 şi 170 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit dispoziţiilor art. 9 alin. (2) lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, când urmează să se ia măsuri de executare silită, nu este obligatorie audierea contribuabilului.

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură,

.....................................................

(numele, prenumele şi semnătura)

L.S.

1) Se emite câte un titlu executoriu distinct pentru fiecare creanţă reprezentând contribuţia pentru producţia de zahăr şi/sau contribuţia pentru producţia de izoglucoză.

2) Datele de identificare a contribuabilului, codul de identificare fiscală, domiciliul fiscal ale acestuia sau datele de identificare a persoanei împuternicite de contribuabil, după caz, etc.

3)  Se va preciza denumirea creanţei principale, respectiv contribuţia pentru producţia de zahăr sau contribuţia pentru producţia de izoglucoză, şi a creanţei fiscale accesorii.

4)  Se va preciza tipul contribuţiei.


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1821/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1821 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1821/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu