Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1117/C din 17 aprilie 2003

privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a examenului de notar public pentru notarii stagiari si a concursului pentru ocuparea locurilor vacante de notar public

ACT EMIS DE:                MINISTERUL JUSTITIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 307 din  7 mai 2003


SmartCity3


    Avand in vedere Hotararea Consiliului Uniunii Nationale a Notarilor Publici nr. 48/2003 de aprobare a Regulamentului de organizare si desfasurare a examenului de notar public pentru notarii stagiari si a concursului pentru ocuparea locurilor vacante de notar public si nota cu observatii nr. 1.217/N/2003 a Directiei de publicitate mobiliara, imobiliara si notari publici,
    in baza art. 16 lit. g) din Legea notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995, precum si a art. 4 - 6 si 14 - 17 din Regulamentul de punere in aplicare a acestei legi,
    in conformitate cu dispozitiile art. 4 alin. (1) pct. 21 si ale art. 7 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 212/2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 59 din 5 februarie 2001, cu modificarile si completarile ulterioare,

    ministrul justitiei emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    Se aproba Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de notar public pentru notarii stagiari si a concursului pentru ocuparea locurilor vacante de notar public, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 2
    Uniunea Nationala a Notarilor Publici si Directia de publicitate mobiliara, imobiliara si notari publici vor duce la indeplinire sarcinile ce le revin in conformitate cu dispozitiile regulamentului aprobat.
    Doua exemplare ale prezentului ordin se vor transmite Uniunii Nationale a Notarilor Publici, care va face comunicarile corespunzatoare camerelor notarilor publici.

                            Ministrul justitiei,
                           Rodica Mihaela Stanoiu

    ANEXA 1

                                REGULAMENTUL
de organizare si desfasurare a examenului de notar public pentru notarii stagiari si a concursului pentru ocuparea locurilor vacante de notar public

    TITLUL I
    Organizarea si desfasurarea examenului de notar public pentru notarii stagiari care au implinit perioada de stagiu

    CAP. 1
    Procedura de inscriere

    Art. 1
    (1) La examenul de notar public se pot prezenta notarii stagiari care au implinit 2 ani de stagiu efectiv. Vechimea se considera indeplinita pana la data de 31 decembrie a fiecarui an, atunci cand examenul se organizeaza in perioada prevazuta la art. 4 alin. (1).
    (2) La cerere, Colegiul director al Camerei Notarilor Publici poate aproba participarea la examenul de notar public si a notarilor stagiari care au efectuat un an de stagiu pana la data examenului, daca acestia s-au distins in profesie si anterior angajarii ca notar stagiar au exercitat si alte functii de specialitate juridica, perioade care, cumulate, sa fie de cel putin 2 ani impliniti.
    Art. 2
    (1) In vederea inscrierii, cu cel putin 30 de zile inainte de data examenului, notarul stagiar va depune la notarul indrumator urmatoarele acte:
    a) cererea de inscriere la examen;
    b) declaratie pe propria raspundere, in sensul ca are doar cetatenia romana si nu i-a fost restransa capacitatea de exercitiu, in conditiile legii;
    c) copie legalizata a diplomei de studii;
    d) extras de cazier judiciar;
    e) certificat medical care sa ateste deplina capacitate de munca;
    f) copie de pe carnetul de munca si de pe contractul de munca;
    g) dovada achitarii taxei de inscriere la examen;
    h) declaratie de luare la cunostinta a prevederilor prezentului regulament. Notarul indrumator va inainta aceste acte, insotite de un referat si de dovada promovarii examenului de admitere in profesia de notar stagiar, Colegiului director al Camerei Notarilor Publici, denumit in continuare Colegiu.
    (2) Referatul notarului public indrumator va face referire la:
    a) data angajarii notarului stagiar;
    b) conduita acestuia pe perioada stagiului;
    c) preocuparea pentru pregatirea profesionala;
    d) volumul de activitate din perioada stagiului, pe categorii de operatiuni.
    In final referatul va cuprinde propunerea motivata de aviz de admitere sau de respingere a cererii de inscriere la examen.
    Art. 3
    (1) Colegiul, primind actele stabilite la art. 2, va examina indeplinirea conditiilor prevazute de lege in termen de 5 zile si va aviza motivat cererile notarilor stagiari. Dosarele vor fi insotite de o situatie centralizata pe Camera a candidatilor, cu datele de identificare a acestora.
    (2) Avizele negative ale Colegiului vor fi comunicate in termen de 24 de ore de la emitere notarilor stagiari in cauza.
    (3) Dosarele candidatilor pentru care Camerele au emis aviz favorabil de inscriere vor fi transmise Comisiei pentru verificarea conditiilor de inscriere la examen, constituita conform art. 14 lit. a), cu cel putin 20 de zile inainte de data examenului. Comisia verifica dosarele candidatilor si hotaraste cu majoritate de voturi asupra admisibilitatii inscrierii la examenul de notar public si comunica, cu cel putin 10 zile inainte de data examenului, situatia centralizata a notarilor stagiari admisi sa se inscrie la examen, care se va afisa de indata la sediul fiecarei Camere.
    (4) Impotriva avizelor negative emise de Colegiu sau de comisia constituita la nivelul Uniunii Nationale a Notarilor Publici, denumita in continuare Uniune, candidatul poate depune contestatie in termen de 48 de ore la Camera, pe care o va inainta, impreuna cu dosarul candidatului, comisiei constituite in acest sens conform art. 14 lit. b).
    (5) Comisia prevazuta la alin. (4) se va pronunta asupra contestatiilor, in termen de 48 de ore de la primirea acestora. Hotararea comisiei este definitiva si se comunica Colegiului, care o transmite si candidatului in cauza.
    (6) In cazul in care se emite aviz negativ de inscriere la examen si Colegiul apreciaza oportunitatea prelungirii perioadei de stagiu, poate dispune motivat, la cererea notarului stagiar, prelungirea contractului de munca la notarul public indrumator.
    (7) Declararea ca respins sau, dupa caz, neprezentarea notarului stagiar la doua sesiuni de examene consecutive atrage incetarea contractului de munca.

    CAP. 2
    Organizarea examenului

    Art. 4
    (1) Examenul se organizeaza anual, la o data stabilita de presedintele Uniunii, cu acordul ministrului justitiei, de regula in perioada 1 - 31 octombrie, si se comunica cu cel putin 30 de zile Camerelor Notarilor Publici, in vederea instiintarii candidatilor.
    (2) Cu cel putin 15 zile inainte de data examenului presedintele Uniunii va stabili locul de desfasurare si ora inceperii examenului si va comunica aceste date tuturor Camerelor in vederea afisarii la sediul acestora.
    Art. 5
    (1) In vederea organizarii examenului, Consiliul Uniunii va stabili tematica cu caracter teoretic si practic cu incidenta asupra activitatii notariale.
    (2) Tematica va fi transmisa Camerelor in vederea afisarii la sediul lor, cu cel putin 30 de zile inainte de data stabilita pentru examen.
    Art. 6
    (1) Subiectele vor fi formulate conform tematicii de catre Comisia de examinare, in componenta prevazuta la art. 14 lit. d), ce se va intruni cu 24 de ore inainte de data examenului.
    (2) Subiectele vor fi formulate astfel incat sa acopere toate ramurile de drept cuprinse in tematica si sa reflecte si capacitatea de analiza si sinteza a candidatilor.
    (3) Dupa redactarea a 20 de seturi de subiecte pentru proba teoretica acestea vor fi semnate de toti membrii Comisiei de examinare si vor fi introduse in plicuri sigilate si semnate de toti membrii comisiei, care se vor depozita intr-un loc stabilit de comun acord de catre acestia, cu asigurarea masurilor de siguranta ce se impun.
    (4) Pentru proba practica subiectele se stabilesc cu 24 de ore inainte de sustinerea probei, intocmindu-se 10 seturi a cate 5 subiecte.
    Art. 7
    (1) Examenul se desfasoara pe parcursul a doua zile, prima fiind afectata probei teoretice, iar cea de-a doua probei practice.
    (2) Durata fiecarei probe este de 3 ore. Data, ora inceperii si cea a incheierii examenului se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de comisia pentru organizarea si supravegherea desfasurarii examenului, ce se comunica candidatilor.
    Art. 8
    (1) Cu cel putin 3 ore inainte de inceperea examenului, la locul desfasurarii acestuia se va afisa repartizarea pe sali a candidatilor.
    (2) Cu 30 de minute inainte de inceperea examenului se va face apelul nominal al candidatilor in vederea indeplinirii formalitatilor prealabile examenului (verificarea identitatii, impartirea colilor de examen etc.). Identitatea se stabileste numai pe baza buletinului de identitate sau a cartii de identitate.
    (3) Dupa verificarea identitatii candidatilor, iesirea din sala a acestora, sub orice motiv, atrage eliminarea din examen.
    (4) La ora stabilita pentru inceperea examenului presedintele comisiei de examinare, in prezenta membrilor Comisiei de examinare, prezinta candidatilor cele 20 sau, respectiv, 10 plicuri cu seturile de subiecte si invita un candidat sa extraga un plic cu subiectele de examen. Dupa extragere se incheie procesul-verbal cu mentionarea subiectelor, care va fi semnat de toti membrii comisiei.
    (5) Dupa inceperea comunicarii subiectelor, accesul candidatilor care intarzie sau al oricarei alte persoane, in afara membrilor Comisiei de examinare si ai celei pentru organizarea si supravegherea desfasurarii examenului, in sala de examen este interzis.
    (6) In incaperea in care are loc examenul, pe toata perioada derularii acestuia, inclusiv a formalitatilor prealabile si a celor ulterioare finalizarii examenului, candidatilor nu le este permisa detinerea sau folosirea vreunei surse de consultare sau a telefoanelor mobile ori a oricaror alte mijloace de comunicare la distanta.
    (7) Nerespectarea dispozitiilor prevazute la alin. (5) si (6) atrage eliminarea din examen. Comisia pentru organizarea si supravegherea desfasurarii examenului, constatand utilizarea unor surse de informare nepermise (inspirarea din anumite materiale, din lucrarile celorlalti candidati, prin transmiterea informatiilor de la distanta etc.), va elimina candidatul din sala, va face mentiunea "anulat" pe lucrare si va consemna cele intamplate in procesul-verbal.
    (8) Lucrarile vor fi redactate, sub sanctiunea anularii, doar pe seturile de hartie asigurate de Uniune, purtand sigiliul acesteia pe fiecare fila, in coltul din stanga sus. Prima fila, dupa inscrierea numelui si a prenumelui in coltul din dreapta, va fi lipita, astfel incat datele inscrise sa nu poata fi identificate, si se va aplica sigiliul Uniunii.
    (9) Cu 15 minute inainte de expirarea timpului de examen, supraveghetorii vor comunica candidatilor timpul efectiv ramas, iar la finalul probei vor strange lucrarile.
    (10) Candidatul are obligatia de a preda lucrarea la expirarea timpului alocat probei, Comisiei pentru organizarea si supravegherea desfasurarii examenului, semnand borderoul special intocmit in acest sens.
    (11) Dupa predarea lucrarii candidatul va parasi sala de examen. Revenirea sa este interzisa pana la incheierea tuturor formalitatilor de examen.

    CAP. 3
    Notarea lucrarilor

    Art. 9
    (1) Dupa comunicarea subiectelor comisia de examinare se intruneste in plen, in sala de sedinta, si stabileste baremul de notare, avand in vedere complexitatea si gradul de dificultate al fiecarui raspuns si aptitudinea de a reflecta capacitatea de intelegere si sinteza a candidatilor.
    (2) Baremul va fi intocmit si afisat cu 15 minute inainte de expirarea timpului de examen, pentru consultare de catre candidati.
    (3) La finalul examenului Comisia de examinare primeste lucrarile pe baza de proces-verbal de la Comisia pentru organizarea si supravegherea desfasurarii examenului si incepe notarea acestora, conform baremului intocmit de catre aceasta.
    (4) Lucrarile vor fi notate de membrii Comisiei de examinare. La notare se acorda un punct din oficiu. Pentru fiecare dintre cele 5 subiecte se va stabili punctajul maxim de notare, intre 1 si 3 puncte, in raport de complexitatea subiectului, astfel incat suma punctelor acordate prin barem celor 5 subiecte sa nu depaseasca cifra 9, la care se adauga punctul din oficiu. Punctele acordate fiecarui subiect din lucrare rezulta din suma fractiunilor de puncte, in limita baremului de notare. Suma punctelor obtinute la cele 5 subiecte adunate cu punctul din oficiu dau nota de apreciere a lucrarii. Subdiviziunile rezultate din calculul mediilor sau din oricare alte situatii se neglijeaza la nivelul sutimilor, atunci cand acestea sunt pana la 0,05 si se intregesc la nivelul zecimilor cand sunt peste 0,05.
    (5) Media generala a candidatului reprezinta media aritmetica a notelor obtinute la proba teoretica si practica.
    (6) Candidatii care efectueaza pe lucrare insemnari evidente, in scopul identificarii, vor fi sanctionati prin anularea lucrarii, care nu se mai noteaza. Mentiunea "anulat" se va face atat pe lucrare, cat si pe borderoul de notare si pe centralizator.
    (7) Lucrarile apreciate ca avand insemnari, precum cele mentionate la alin. (6), nu se vor deschide decat dupa examinarea acestei situatii cu voturile majoritatii membrilor Comisiei de examinare.
    (8) Fiecare dintre membrii Comisiei de examinare inscrie nota acordata lucrarii intr-un borderou primit in acest sens, semnand fiecare fila a acestuia (anexa nr. 1).
    (9) Notele finale ale lucrarilor, in ordinea numerotarii lor, vor fi inscrise intr-un centralizator semnat pe fiecare pagina de fiecare dintre membrii Comisiei de examinare (anexa nr. 2).
    (10) Punctajul partial si cel final la fiecare subiect si, respectiv, lucrare, care se inscriu in centralizator (anexa nr. 2), sunt reprezentate de media celor 4 punctaje partiale si finale acordate de cei 4 membri ai Comisiei de examinare.
    (11) Media minima de promovare este 7,00, dar nu mai putin de 5,00 la fiecare dintre probe.
    (12) Dupa terminarea notarii lucrarilor si a intocmirii centralizatorului presedintele Comisiei de examinare, in prezenta tuturor membrilor acesteia, desface lucrarile in ordinea numerotarii. La fiecare lucrare se citesc numarul acesteia, numele si prenumele candidatului si nota obtinuta la fiecare proba, intocmindu-se centralizatorul nominal (anexa nr. 3).
    (13) Datele din centralizatorul nominal se vor inscrie in lista cu rezultatele finale ale examenului (in forma prevazuta in anexa nr. 4) ce va fi semnata, pe fiecare fila, de fiecare dintre membrii Comisiei de examinare.
    (14) Lista finala va fi transmisa in termen de 24 de ore Camerelor, care o vor afisa in termen de 24 de ore la sediul lor, intocmind proces-verbal, cu precizarea datei la care a fost afisata.
    (15) In centralizatorul nominal se vor mentiona, pentru fiecare candidat, punctajul desfasurat obtinut la fiecare dintre subiectele celor doua probe de examen, pentru a putea, in cazul contestarii, sa faca mentiunile prevazute la art. 10 alin. (2).
    (16) Lucrarile de examen impreuna cu borderourile, centralizatorul nominal si lista finala vor fi depozitate de catre presedintele Comisiei de examinare la sediul Uniunii, in locurile de depozitare sigilate, pana la expirarea termenului de contestatie.

    CAP. 4
    Solutionarea contestatiilor

    Art. 10
    (1) Dupa afisarea rezultatelor candidatii nemultumiti pot face contestatie, in termen de 10 zile de la data afisarii rezultatelor la sediul Camerei, sub sanctiunea decaderii din acest drept.
    (2) Contestatiile, cu precizarea subiectelor la care se contesta punctajul acordat, se depun la Camera din care fac parte candidatul, mentionandu-se pe acestea numarul si data inregistrarii. Contestatiile formulate la modul general nu vor fi luate in considerare.
    (3) Camera va comunica toate contestatiile depuse, in termen de 48 de ore, Uniunii.
    Art. 11
    (1) Comisia de solutionare a contestatiilor, constituita conform art. 14 lit. e), va analiza si va solutiona toate contestatiile in termen de 10 zile de la inregistrarea lor la Uniune.
    (2) In solutionarea contestatiilor Comisia de solutionare a contestatiilor se va pronunta doar asupra subiectelor contestate, fara a putea extinde analiza si asupra celorlalte subiecte.
    (3) Comisia de solutionare a contestatiilor, reexaminand lucrarea, nu poate micsora nota initiala obtinuta de candidat. In situatia in care, in urma analizarii contestatiei, se constata ca notarea a fost acordata potrivit baremului si raspunsurilor din lucrare sau intre punctajul acordat de comisia de examinare si cel apreciat de comisia de solutionare a contestatiilor nu este o diferenta mai mare de 0,5 puncte pe subiect ori lucrarea este inferioara notei obtinute initial, contestatia va fi respinsa.
    (4) Cu prilejul renotarii lucrarii ca urmare a contestatiilor, comisia de solutionare a contestatiilor nu poate acorda mai mult de doua puncte pentru intreaga lucrare.
    (5) Solutia data de Comisia de solutionare a contestatiilor este definitiva si se comunica Camerei la care a fost depusa contestatia, aceasta din urma afisand-o la sediul sau.

    CAP. 5
    Validarea rezultatelor

    Art. 12
    (1) Candidatii care au obtinut medii de promovare vor putea opta, in ordinea mediilor, pentru locurile vacante existente la nivelul Camerelor Notarilor Publici.
    (2) La medii egale are prioritate candidatul care a obtinut media cea mai mare la proba practica, iar daca egalitatea persista, are prioritate cel care are activitate mai indelungata de la obtinerea licentei sau care a obtinut note mai mari la colocviile de stagiu ori are acordul si, respectiv, avizul in vederea asocierii cu un notar public titular de biroul notarial, fara a influenta numarul de birouri din acea localitate.
    Art. 13
    (1) In termen de cel mult 10 zile de la solutionarea contestatiilor, Consiliul Uniunii va proceda la validarea rezultatelor examenului, care se comunica in termen de 48 de ore Camerelor.
    (2) In termen de 10 zile de la comunicarea hotararii Consiliului Uniunii de validare a rezultatelor examenului, Camerele vor comunica cererile de numire ca notar public, cu mentiunea circumscriptiei si a localitatii, in raport de optiunile sau de prioritatile stabilite potrivit art. 12 alin. (2).

    CAP. 6
    Organizarea si functionarea comisiilor

    Art. 14
    In vederea bunei organizari si desfasurari a examenului de notar public, vor functiona urmatoarele comisii:
    a) Comisia pentru verificarea conditiilor de inscriere la examen, care va fi alcatuita din 3 notari publici si un reprezentant desemnat de ministrul justitiei din cadrul directiei de specialitate;
    b) Comisia pentru solutionarea contestatiilor formulate de cei respinsi la inscrierea la examen, formata din alti 3 notari in afara celor stabiliti pentru comisia prevazuta la lit. a) si un alt reprezentant al Ministerului Justitiei. Comisia va examina contestatiile formulate. Decizia acestei comisii este definitiva;
    c) Comisia pentru organizarea si supravegherea desfasurarii examenului, care va fi formata din 3 notari publici. Pentru desfasurarea activitatii acestei comisii vor putea fi cooptati pe langa membrii comisiei, dupa caz, si alti notari publici sau personal angajat al Uniunii. Aceasta comisie are urmatoarele atributii: verifica identitatea candidatilor, distribuie colile de examen, sigileaza colturile lucrarilor cuprinzand datele de identificare a candidatilor, completeaza procesul-verbal cu datele stabilite de prezentul regulament, supravegheaza candidatii in timpul examenului si asigura, in general, respectarea tuturor conditiilor de organizare si desfasurare a examenului, stabilite prin prezentul regulament. La predarea lucrarilor, comisia va verifica daca sigiliul este aplicat corect, daca datele de identificare nu sunt vizibile si daca fiecare candidat a semnat de predare a lucrarii. Lucrarile vor fi semnate, spre neschimbare, de catre toti membrii acestei comisii. Toate lucrarile vor fi numerotate, fara a fi desfacute colturile si vor fi predate Comisiei de examinare, pe baza de proces-verbal;
    d) Comisia de examinare, constituita in vederea elaborarii subiectelor si a notarii lucrarilor. Comisia de examinare va fi formata din: un membru al Consiliului Uniunii, un reprezentant al Ministerului Justitiei, desemnat prin ordin al ministrului justitiei, un membru al corpului didactic din invatamantul superior de specialitate si 2 notari publici cu cel putin 10 ani vechime, desemnati de Consiliul Uniunii dintre notarii propusi de Camere. In vederea constituirii acestei comisii fiecare Camera va desemna un notar cu cel putin 10 ani vechime. Presedintele comisiei este reprezentantul Consiliului Uniunii. Acesta nu participa la notarea lucrarilor, avand ca atributie supravegherea desfasurarii activitatii comisiei, in conformitate cu normele legale si ale prezentului regulament;
    e) Comisia de solutionare a contestatiilor impotriva notarii lucrarilor, care va fi formata din 3 notari publici, un cadru didactic universitar si un reprezentant al Ministerului Justitiei, altii decat cei care fac parte din comisia mentionata la lit. d).
    Art. 15
    Componenta comisiilor prevazute de prezentul regulament se stabileste, prin hotarare a Consiliului Uniunii, dintre notarii publici cu vechimea, experienta si autoritatea necesare, in conformitate cu dispozitiile Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995.

    TITLUL II
    Organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea locurilor vacante de notar public

    Art. 16
    (1) Prevederile prezentului titlu sunt aplicabile candidatilor care au exercitat cel putin 5 ani functii de specialitate juridica pana la data concursului si doresc ocuparea functiei de notar public.
    (2) Verificarea cunostintelor profesionale se face prin concurs organizat in conditiile prevazute de prezentul regulament.
    (3) Numarul de posturi vacante se stabileste in functie de actualizarea anuala a numarului notarilor publici si a numarului de birouri notariale, cu respectarea prioritatilor pentru notarii stagiari.

    CAP. 1
    Procedura de inscriere

    Art. 17
    (1) Locurile vacante si data concursului vor fi publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, cu cel putin 30 de zile inainte de data stabilita pentru concurs.
    (2) In vederea inscrierii, cu cel putin 20 de zile inainte de data concursului, candidatul va depune la sediul Camerei in circumscriptia careia se afla postul vacant urmatoarele acte:
    a) cererea de inscriere la concurs;
    b) declaratie pe propria raspundere, in sensul ca are doar cetatenia romana si nu i-a fost restransa capacitatea de exercitiu, in conditiile legii;
    c) copie legalizata a diplomei de studii;
    d) extras de cazier judiciar;
    e) certificat medical care sa ateste deplina capacitate de munca;
    f) copie de pe contractul de munca, certificata pentru conformitate la primirea dosarului (pentru avocati, adeverinta eliberata de baroul de avocati) sau, dupa caz, de pe carnetul de munca ori alte dovezi din care sa rezulte ca au exercitat timp de 5 ani functii de specialitate juridica;
    g) recomandare de la ultimul loc de munca;
    h) dovada achitarii taxei de inscriere la concurs;
    i) declaratie de luare la cunostinta a prevederilor prezentului regulament.
    Art. 18
    (1) Dosarele candidatilor vor fi transmise Comisiei pentru verificarea conditiilor de inscriere la examen, cu cel putin 15 zile inainte de data concursului.
    (2) Comisia va verifica dosarele candidatilor, va hotari cu majoritate de voturi asupra admisibilitatii inscrierii la concursul de notar public si va comunica, cu cel putin 10 zile inainte de data concursului, situatia centralizata a candidatilor admisi sa se inscrie la concurs, de indata, la sediul fiecarei Camere.
    (3) Impotriva hotararii comisiei, de respingere a solicitarii de inscriere la concurs, candidatul poate depune contestatie in termen de 48 de ore la Camera, pe care o va inainta Comisiei pentru solutionarea contestatiilor formulate de cei respinsi la inscrierea la examen.
    (4) Comisia pentru solutionarea contestatiilor formulate de cei respinsi la inscrierea la examen se va pronunta in termen de 48 de ore de la primirea acestora, hotararea acesteia fiind definitiva, comunicandu-se de indata candidatului si Camerei.

    CAP. 2
    Organizarea concursului, tematica si notarea lucrarii. Solutionarea contestatiilor, validarea rezultatelor. Comisii

    Art. 19
    Prevederile art. 5 - 11 se aplica in mod corespunzator.
    Art. 20
    La medii egale are prioritate candidatul care are titlul de doctor sau este doctorand in drept; daca egalitatea se mentine, are prioritate cel care are domiciliul in localitatea respectiva.
    Art. 21
    Prevederile art. 13, 14 si 15 se aplica in mod corespunzator.

    TITLUL III
    Dispozitii finale comune

    Art. 22
    In termen de 10 zile de la primirea cererilor de numire ca notari publici, atat din partea fostilor notari stagiari, cat si a candidatilor admisi la concursul de notar public, Consiliul Uniunii va inainta ministrului justitiei propunerile de numire a notarilor publici in conditiile prevazute la art. 28 lit. a) din Legea nr. 36/1995.
    Art. 23
    Membrii comisiilor prevazute de prezentul regulament vor beneficia de diurna si cazare.
    Art. 24
    Candidatii isi vor asigura si vor suporta personal contravaloarea cazarii si a transportului.
    Art. 25
    (1) Cuantumul taxei de inscriere la examen sau concurs si conditiile de plata se stabilesc de catre Consiliul Uniunii.
    (2) Taxele de inscriere la examen sau concurs se fac venit la bugetul Camerei, fara a putea fi folosite inainte de stabilirea cotei de contributie a fiecarei Camere la cheltuielile ocazionate de examen sau concurs, in raport cu numarul candidatilor din acea Camera.
    Art. 26
    Orice modificare sau completare a dispozitiilor prezentului regulament se va putea face prin hotarare a Consiliului Uniunii, cu aprobarea ministrului justitiei, si va fi adusa la cunostinta candidatilor prin intermediul Camerelor.
    Art. 27
    (1) Prezentul regulament intra in vigoare la data comunicarii catre Camere prin grija Uniunii.
    (2) La data adoptarii prezentului regulament orice dispozitie contrara se abroga.

    ANEXA 1

                              BORDEROU
                 Proba teoretica (I)/proba practica (II)

 ______________________________________________________________________________
|Nr.     | Subiectul| Subiectul| Subiectul| Subiectul| Subiectul| Din   | Total|
|lucrarii|     1    |     2    |     3    |     4    |     5    | oficiu|      |
|________|__________|__________|__________|__________|__________|_______|______|
|________|__________|__________|__________|__________|__________|_______|______|
|________|__________|__________|__________|__________|__________|_______|______|
|________|__________|__________|__________|__________|__________|_______|______|

    .....................................................       Semnatura
    (numele si prenumele membrului Comisiei de examinare)

    ANEXA 2

                               CENTRALIZATOR

 ______________________________________________________________________________
|Numarul de|                           Nota                          | Media   |
|ordine al |_________________________________________________________| generala|
|lucrarii  |     Proba teoretica I      |      Proba practica II     |         |
|          |____________________________|____________________________|         |
|          | S1| S2| S3| S4| S5| Media*)| S1| S2| S3| S4| S5| Media*)|         |
|__________|___|___|___|___|___|________|___|___|___|___|___|________|_________|
|__________|___|___|___|___|___|________|___|___|___|___|___|________|_________|
|__________|___|___|___|___|___|________|___|___|___|___|___|________|_________|
|__________|___|___|___|___|___|________|___|___|___|___|___|________|_________|
|__________|___|___|___|___|___|________|___|___|___|___|___|________|_________|
|__________|___|___|___|___|___|________|___|___|___|___|___|________|_________|

    Membrii Comisiei de examinare:         Semnaturi           Presedinte,
    ..............................                         ....................
       (numele si prenumele)

-------------
    *) Media cuprinde si punctul din oficiu.

    ANEXA 3

                            CENTRALIZATOR NOMINAL

 ___________________________________________________________________________
|Nr. | Numele si     |  Proba teoretica I  |  Proba practica II  | Media    |
|crt.| prenumele     |                     |                     | generala |
|    |               |_____________________|_____________________|          |
|    |               | Nr. lucrarii | Nota | Nr. lucrarii | Nota |          |
|____|_______________|______________|______|______________|______|__________|
|____|_______________|______________|______|______________|______|__________|
|____|_______________|______________|______|______________|______|__________|
|____|_______________|______________|______|______________|______|__________|
|____|_______________|______________|______|______________|______|__________|
|____|_______________|______________|______|______________|______|__________|

    Membrii Comisiei de examinare:        Semnaturi          Presedinte,
    ..............................                       ....................
       (numele si prenumele)

    ANEXA 4

                                    LISTA
                       rezultatelor finale ale examenului

 ______________________________________________________________________________
|Nr. | Numele si |                   Nota                  |Media   |Observatii|
|crt.| prenumele |_________________________________________|generala|          |
|    |           |         P.I        |       P.II         |        |          |
|    |           |____________________|____________________|________|__________|
|    |           |S1|S2|S3|S4|S5|Media|S1|S2|S3|S4|S5|Media|        |          |
|    |           |  |  |  |  |  | *)  |  |  |  |  |  | *)  |        |          |
|____|___________|__|__|__|__|__|_____|__|__|__|__|__|_____|________|__________|
|____|___________|__|__|__|__|__|_____|__|__|__|__|__|_____|________|__________|
|____|___________|__|__|__|__|__|_____|__|__|__|__|__|_____|________|__________|
|____|___________|__|__|__|__|__|_____|__|__|__|__|__|_____|________|__________|

    Membrii Comisiei de examinare:         Semnaturi           Presedinte,
    ..............................                         ....................
       (numele si prenumele)

             
    *) Media cuprinde si punctul din oficiu.



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1117/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1117 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1117/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu