Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 1103 din 14 octombrie 2005

privind constituirea celulei de criza pentru supravegherea si monitorizarea masurilor de sanatate publica ce se impun in contextul existentei focarelor de gripa aviara la pasari

ACT EMIS DE:                MINISTERUL SANATATII

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 946 din 25 octombrie 2005


SmartCity3


    In temeiul prevederilor Legii nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Hotararii Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare,
    vazand Referatul de aprobare al Directiei de sanatate publica nr. EN 2.436/2005,

    ministrul sanatatii emite prezentul ordin.

    Art. 1
    Se aproba constituirea celulei de criza pentru supravegherea si monitorizarea masurilor de sanatate publica ce se impun in contextul existentei focarelor de gripa aviara la pasari pe teritoriul Romaniei, avand urmatoarea componenta:
    - presedinte: prof. dr. Virgil Paunescu - secretar de stat, Ministerul Sanatatii;
    - membri:
    dr. Costinea Rodica, director, Directia de sanatate publica, Ministerul Sanatatii;
    prof. dr. Ceausu Emanoil - director, Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" Bucuresti;
    prof. dr. Adrian Streinu Cercel - director, Institutul de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals" Bucuresti;
    dr. Beldescu Nicolae - director, Institutul de Sanatate Publica Bucuresti;
    dr. Alexandrescu Viorel - seful Centrului National de Gripa, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" Bucuresti;
    farm. Robert Ancuceanu - director general, Directia generala farmaceutica si aparatura medicala, Ministerul Sanatatii;
    - secretar: dr. Fechete Amalia, Directia de sanatate publica, Ministerul Sanatatii.
    Art. 2
    Se aproba Planul de actiune cu privire la masurile de sanatate publica in focarul de gripa aviara la pasari - Ceamurlia de Jos, judetul Tulcea, cuprins in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 3
    Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                               Ministrul sanatatii,
                            Gheorghe Eugen Nicolaescu

    ANEXA 1

                                 PLAN DE ACTIUNE
cu privire la masurile de sanatate publica in focarul de gripa aviara la pasari - Ceamurlia de Jos, judetul Tulcea

    In temeiul Legii nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, cu modificarile si completarile ulterioare, se instituie urmatoarele masuri:
    1. Se instituie carantina umana in zona satelor comunei Ceamurlia de Jos, judetul Tulcea. Incepand cu data de 14 octombrie 2005, Directia de Sanatate Publica a Judetului Tulcea va dispune indeplinirea acestei masuri.
    Starea de carantina va fi mentinuta timp de 10 zile dupa ce autoritatea sanitar-veterinara declara focarul de gripa aviara inchis prin distrugerea in totalitate a pasarilor domestice din comuna Ceamurlia de Jos, judetul Tulcea, si dezinfectia terminala in fiecare gospodarie.
    2. Complementar masurilor de supraveghere epidemiologica a infectiilor respiratorii se organizeaza Sistemul de supraveghere activa pentru depistarea cazurilor de gripa aviara la om, astfel:
    A. Pentru toate persoanele care solicita asistenta medicala in ambulatoriu se va recolta exsudat nazofaringian in vederea identificarii virusului gripal A (H5N1 sau variante), daca indeplinesc urmatoarele conditii:
    - debut brusc;
    - febra > 38 grade C;
    - mialgii
si unul sau mai multe dintre urmatoarele semne/simptome:
    - tuse;
    - dureri in gat;
    - tulburari respiratorii;
    - tulburari de constienta
si persoana este rezidenta/a calatorit, cu 10 zile inainte de aparitia semnelor/simptomelor, in zone in care a fost confirmata gripa aviara la pasari sau la oameni si a venit in contact direct cu pasari moarte sau cu dejectiile acestora.
    Aceste persoane vor fi considerate suspecte si vor fi transportate imediat la sectia de boli infectioase din cadrul Spitalului Judetean Tulcea.
    B. Pentru toate persoanele spitalizate, indiferent de spital/sectie, se va recolta exsudat nazofaringian si ser in vederea identificarii virusului gripal A (H5N1 sau variante), daca indeplinesc urmatoarele conditii:
    - pneumonie confirmata radiologic;
    - IACRS;
    - alte semne/simptome severe de suferinta a sistemului respirator pentru care nu poate fi estimat un diagnostic clinic alternativ, altul decat gripa;
si persoana este rezidenta/a calatorit, cu 10 zile inainte de aparitia semnelor/simptomelor, in zone in care a fost confirmata gripa aviara la pasari sau la oameni si a venit in contact direct cu pasari moarte sau cu dejectiile acestora.
    Exsudatele nazofaringiene vor fi insotite de formularul de trimitere a probelor pentru diagnosticul de gripa, completat in institutia in care se face recoltarea.
    Directia de Sanatate Publica a Judetului Tulcea va tine evidenta nominala pentru toate cazurile de la care s-a prelevat exsudat nazofaringian.
    C. Managementul cazurilor suspecte
    1. Asigurarea unui mijloc de transport de tip ambulanta, special desemnat, cu aparatura de asistare in caz de insuficienta respiratorie severa
    2. Personalul de pe ambulanta va purta echipament de protectie cu masca si va fi imunizat AG.
    3. Cazurile suspecte se transporta la sectia de boli infectioase din cadrul Spitalului Judetean Tulcea, in spatiile desemnate si special amenajate. Daca simptomatologia corespunde definitiei de caz, pacientul va fi trimis imediat la Institutul de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals" Bucuresti, cu masca de protectie.
    4. Dupa fiecare transport ambulanta este supusa dezinfectiei.
    D. Masuri in cadrul Institutului de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals" Bucuresti
    Institutul rezerva pentru astfel de cazuri Pavilionul 2, unde sunt asigurate masuri P2 cu masuri de precautie P3. Personalul care lucreaza in acest pavilion va deservi numai acest spatiu si va fi instruit conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
    Personalul Institutului de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals" Bucuresti va fi imunizat AG de catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.
    Ministerul Sanatatii va asigura in rezerva pentru situatii speciale medicamente antivirale, antibiotice si antiinflamatorii: Oseltamivir, Meropenem, Vancomicin, Claritromicina, Linezelid, Dexametazon fiole, care vor fi puse la dispozitia Institutului de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals" Bucuresti pentru tratamentul cazurilor.
    Ministerul Sanatatii va dispune dirijarea, pana la ocuparea posturilor scoase la concurs, a 3 medici specialisti in anestezie si terapie intensiva din unitati spitalicesti din Bucuresti.
    E. Diagnosticul de laborator pentru confirmarea gripei aviare la om
    Probele pentru confirmarea diagnosticului de laborator se analizeaza la Laboratorul national de referinta pentru gripa din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" Bucuresti.
    Recoltarea si transportul probelor se vor face in conditii maxime de securitate, in baza recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii difuzate de Ministerul Sanatatii la directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, insotite de formularul de trimitere.
    F. Managementul contactilor cu caz suspect
    Directia de Sanatate Publica a Judetului Tulcea va recomanda izolarea la domiciliu a contactilor, iar medicul de familie va asigura monitorizarea clinica zilnica, inclusiv termometrizare, si tratamentul preventiv cu medicamente antivirale timp de 7 zile.
    G. Masuri fata de populatia comunei Ceamurlia de Jos, judetul Tulcea, altele decat vaccinarea AG
    - Avertizarea populatiei pentru a se adresa imediat medicului de familie in caz de imbolnavire
    - Catagrafierea imediata de catre medicul de familie a gravidelor si persoanelor cu afectiuni oncologice, acestea urmand a fi instruite cu privire la evitarea contactelor prin care se pot expune riscului de imbolnavire de gripa umana si/sau aviara.
    H. Masuri fata de persoanele care actioneaza in focar
    - Instruire cu privire la masuri de prevenire a imbolnavirii
    - Echipament adecvat de protectie - combinezon, ochelari, masti, manusi, sort etc.
    - Vaccinare antigripala
    - Profilaxie antivirala in perioada interventiei pentru personalul veterinar, personalul medico-sanitar si personalul de interventie din Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Administratiei si Internelor etc.
    I. Masuri fata de alte persoane care intra in zona
    - Instruire la Directia de Sanatate Publica a Judetului Tulcea
    - Asigurare de echipament de protectie prin Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
    - Imunizarea cu vaccin gripal
    J. Masuri in comuna Ceamurlia de Jos, judetul Tulcea, dupa distrugerea pasarilor
    Dezinfectie terminala in intreaga localitate dupa distrugerea tuturor pasarilor
    K. Analiza de situatie si monitorizarea riscului epidemiologic de aparitie a imbolnavirilor la om cu virusul gripei aviare
    - Managementul informatiei:
    Comitetul judetean de interventie in caz de pandemie de gripa anunta imediat Comitetului national de interventie orice caz suspect sau confirmat de gripa aviara la om.
    Medicii de familie, serviciile de ambulanta, alte unitati sanitare anunta comitetului judetean atat cazurile suspecte, cat si pe cele diagnosticate.
    - Supravegherea clinica a populatiei din zona prin medicii de familie
    - Continuarea vaccinarii antigripale
    - Extinderea zonei unde se va face vaccinarea la inca 9 localitati cuprinse in zona de supraveghere

    NOTA:
    Planul a fost intocmit de Directia de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii, cu consultarea membrilor Comisiei de epidemiologie si boli infectioase.SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 1103/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 1103 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 130 2013
    Aveți nevoie de un împrumut pentru datorii pentru a plăti facturile? Preia controlul datoriei tale astăzi Disponibil acum Oferta de împrumut pentru extinderea afacerii? Aveți nevoie de un împrumut pentru a plăti facturile? Ai nevoie de împrumut? Ai nevoie de împrumut personal? Împrumut pentru extinderea afacerii? Înființare în afaceri, Educație, Împrumut pentru consolidarea datoriilor Împrumuturi cu bani grei Împrumut pentru orice lucru? Oferim împrumut cu o dobândă scăzută de 3% Împrumut fără cec de credit, e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 6 2020
    Bună tuturor, aici vine un împrumut accesibil care îți va schimba definitiv viața și o dovadă a modului în care am primit un împrumut pentru a-mi schimba viața de familie muritoare. Ma numesc doamna Clancy Dexter. Locuiesc în Florida SUA și sunt azi o femeie fericită? M-am gândit că orice creditor poate schimba viața lui Brock și a familiei mele, voi trimite pe oricine îi caută un împrumut. Mi-au oferit fericirea mea și familiei mele. Mi-a luat un împrumut de 250.000 USD pentru a-mi începe din nou viața ca văduvă cu trei copii. Am mers la această companie, care a împrumutat un credit onest și temător de Dumnezeu, care m-a ajutat să obțin un împrumut de 250.000 USD. . Dolar, ei sunt de fapt temători de Dumnezeu care lucrează cu o companie de creditare de renume. Dacă aveți nevoie de un împrumut și sunteți sigur 100% de rambursare, contactați-le și anunțați-le că doamna Clancy vi le-a oferit. Contact pe e-mail: happyday99loanfirm@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 421 2020
    Ai mare nevoie de ajutor financiar? Căutați un împrumut care să vă ajute în aceste momente critice? Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă susține afacerea? Trimiteți acum un e-mail la Lookoutrelief@gmail.com și obțineți împrumuturi promoționale fără dobândă ..
ANONIM a comentat Decizia 45 2020
    ATENȚIE SUNTI NEVOIE DE ÎMPRUMUT PERSONAL / ÎMPRUMUT DE INVESTIȚIE / FINANȚARE PENTRU AFACERI ??? Email: goodnewsloancompany7@gmail.com Serviciile noastre includ următoarele de mai jos ______________________________________________________ * Împrumuturi personale * Împrumuturi pentru camioane și mașini * Credite pentru consolidarea datoriilor * Împrumuturi pentru studenți * Împrumuturi pentru casă și hotel * împrumuturi pentru căsătorie și sărbătoare * Împrumuturi pentru agricultură și fermă * Împrumuturi de pornire a afacerilor sau împrumuturi de extindere a afacerilor. Oferim toate tipurile de împrumuturi Suntem consultanți financiari care se ocupă de finanțele internaționale pentru orice cantitate de instrumente bancare. Avem accesul / contactele pentru a ridica de la 10 mii dolari la 700 milioane dolari. Am readus la viață industriile aflate în dificultate și ne-am întors idei de afaceri bune, oferind fonduri pentru demararea lor. Avem o rețea de investitori care sunt dispuși să ofere fonduri pentru orice persoană și organizații pentru a începe activitatea și operațiunile. Compania noastră a înregistrat o serie de progrese în furnizarea de servicii financiare de primă calitate clienților noștri, în special în domeniul sindicalizării împrumuturilor și al furnizării de capital pentru persoane fizice și companii. Oferim împrumuturi pentru sectorul public și individual care au nevoie de asistență financiară cu o dobândă scăzută de 2%. Credit acceptabil, Termenii și condițiile sunt foarte simpli și atenți, suntem un grup de profesioniști cu împrumut energetic și cu experiență, cu cunoștințe minuțioase ale piețelor financiare, ne angajăm să oferim clienților și furnizorilor noastre forme simple și competitive de soluții financiare pentru toți utilizatori de afaceri. Cred că s-ar putea să vă intereseze să inițiați o afacere nouă care are nevoie de finanțare sau să extindă sfera afacerilor dvs. deja existente, investitorii noștri sunt, de asemenea, interesați de finanțare / parteneriat și gata să investească o sumă mare în comercianții care sunt gata să dovedească expertiza lor în noua industrie, cu compania noastră de împrumuturi de încredere și alte BANE TOP PRIME AAA precum Bank of America, HSBC, Lloyds, Wells Fargo, The Best Banks for SBA Credit și multe altele. Nu veți regreta nimic în această tranzacție de împrumut, deoarece vă voi face fericit prin e-mail {goodnewsloancompany7@gmail.com} obținerea unui împrumut de la această companie este 100% contact garantat și garantat prin e-mail goodnewsloancompany7@gmail.com Salutari Goodnewsloancompany Contact telefonic: +1 (860)866-4085 E-mail: goodnewsloancompany7@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut pentru toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2% la bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 9 2002
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 428 2006
    Obținerea unui împrumut legitim au fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * Ipoteca a doua * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Legea 253 2010
    We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 4. Age: One Year, One Day 5. Leasing Price: 4+ 2% 6. Sale Price: 32+2% 7. Delivery by SWIFT . 8. Payment: MT103-23 9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument. Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service. Name : Finn Walsh E-mail : everydayfinancedesignated@gmail.com Skype id : everydayfinancedesignated@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 157 2001
    Stimate Domn / Ma, Fericirea zilei! Sunt Jeannie Tucker, creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știu că există o mulțime de familii care trăiesc cu plata pentru a verifica plata și alte care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare, care include: Planificare de afaceri, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (jeannietuckerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 4 1966
    DO YOU THINK OF GETTING A LOAN?? APPLY TODAY FOR AFFORDABLE 100% LEGITIMATE HOME/REAL ESTATE/PERSONAL/BUSINESS LOANS Email for immediate response: (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 DO YOU NEED A LOAN? Are Financially down, Cry no more, Financial problem is nothing to cry about, it something we will have to fight against in one Love, Understanding, Trust and Unity. So our faith as Legitimate Financial Consultants is putting an end to the financial hardship. We are investors providing financial services and we specialize in both start up projects,Home Finance and existing businesses needing funding or Loan for expansion. We are committed to helping businesses develop and succeed.Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes? Do you need an urgent loan to buy a house? If Yes worry no more for we are out here to help the less financial privileges get the loan they need to get back on their feet no matter your credit score, you can say goodbye to all your financial crisis and difficulties. We offer loans ranging from ($5,000.00.USD To $500,000,000.00.USD) At a low and affordable interest rate of 2%, without collateral and without credit check. Bradley Louis Loans holds all of the information about how to obtain money quickly and painlessly (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 Need emergency funds? Apply now and get your cash approval. we offer the following financial services: *Personal loans, *Debt consolidation loans, *Venture capital, *Business loans, *Education loans, *Home loans *Car Loans *Hotel Loans And many more. Are you looking for genuine loan? contacting the right company for legitimate loan lender have always been a huge problem to clients who have financial problem and in need of solution to it at an affordable interest rate? Are you in any financial mess or do you need funds to start up your own home project and real estate development? Do you need a loan to start a nice small or large scale and medium business? contact us today (dr.bradleylouisloans@gmail.com) Text/Call (917) 383-2689 Look forward to your response, Dr. Bradley Louis Text/Call (917) 383-2689
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 1103/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu