Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDONANTA URGENTA Nr

ORDONANTA URGENTA   Nr. 209 din 22 decembrie 2005

pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul proprietatii

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1194 din 30 decembrie 2005


SmartCity3

 
   
    Având în vedere faptul ca Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, prin Corpul de control, întâmpina dificultati în efectuarea controlului în teritoriu, în special la nivelul primariilor, ceea ce pericliteaza punerea în posesie a proprietarilor de drept si îndeplinirea obligatiilor ce revin statului român în angajamentele internationale asumate, în special în privinta respectarii angajamentelor ce revin Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor la pct. 1.5 din Planul de masuri prioritare pentru integrarea europeana pentru perioada noiembrie 2005 - decembrie 2006 - Criterii politice
    "Drepturile omului",
   
    tinând seama de faptul ca o serie de notificari formulate în temeiul Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, republicata, au ca obiect imobile în care îsi desfasoara activitatea unitati de jandarmi, servicii publice comunitare pentru situatii de urgenta si politie de frontiera, în care notificatorii si-au dovedit atât calitatea de persoana îndreptatita, cât si dreptul de proprietate asupra imobilelor pentru care este exclusa posibilitatea ca prin decizie motivata a ministrului administratiei si internelor de restituire în natura sa se prevada posibilitatea mentinerii afectatiunii pe o perioada de 3 ani, necesara pentru identificarea unor locatii corespunzatoare desfasurarii activitatilor specifice,
    întrucât toate aceste elemente vizeaza interesul public si constituie situatii extraordinare, a caror reglementare nu poate fi amânata,
    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia României, republicata,
    Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.
   
    TITLUL I
    Modificarea si completarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989
   
    Articol unic. - Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, republicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.798 din 2 septembrie 2005, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
   
    1. Dupa alineatul (4) al articolului 1 se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
   
    "(5) Primarii sau, dupa caz, conducatorii entitatilor învestite cu solutionarea notificarilor au obligatia sa afiseze lunar, în termen de cel mult 10 zile calendaristice calculate de la sfârsitul lunii precedente, la loc vizibil, un tabel care sa cuprinda bunurile disponibile si/sau, dupa caz, serviciile care pot fi acordate în compensare."
   
    2. La articolul 2 alineatul (1), litera c) va avea urmatorul cuprins:
   
   
    "c) imobilele donate statului sau altor persoane juridice în baza Decretului nr.410/1948 privind donatiunea unor întreprinderi de arte grafice, a Decretului nr.478/1954 privind donatiile facute statului si altele asemenea, neîncheiate în forma autentica, precum si imobilele donate statului sau altor persoane juridice, încheiate în forma autentica prevazuta de art. 813 din Codul Civil, în acest din urma caz daca s-a admis actiunea în anulare sau în constatarea nulitatii donatiei printr-o hotarâre judecatoreasca definitiva si irevocabila;".
    3. Dupa alineatul (4) al articolului 6 se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
   
    "(5) În situatia prevazuta la alin. (4), în vederea emiterii deciziei de restituire în echivalent, la solicitarea entitatii implicate în privatizare, societatile comerciale privatizate vor transmite informatiile privind existenta si valoarea utilajelor si instalatiilor, în termen de maximum 15 zile de la data primirii adresei de solicitare."
   
    4. Dupa alineatul (10) al articolului 10 se introduce un nou alineat, alineatul (11), cu urmatorul cuprins:
   
    "(11) Este interzisa înstrainarea sau schimbarea destinatiei imobilului a carui restituire în natura nu este posibila datorita afectarii acestuia unei amenajari de utilitate publica. Interdictia subzista pe o perioada de 5 ani, calculata cu începere de la data emiterii deciziei/dispozitiei de acordare de masuri reparatorii în echivalent motivata pe afectarea acestuia."
   
    5. Alineatul (2) al articolului 16 va avea urmatorul cuprins:
   
    "(2) În acest interval plata cheltuielilor de întretinere aferente imobilului respectiv revine detinatorilor. În perioada prevazuta la alin. (1) noul proprietar va fi beneficiarul unei chirii în cuantumul stabilit prin hotarâre a Guvernului."
   
    6. Articolul 30 se abroga.
   
    7. La articolul 38 alineatul (2), dupa litera e) se introduc trei noi litere, literele f), g) si h), cu urmatorul cuprins:
   
   
    "f) încalcarea obligatiei prevazute la art. 1 alin. (5);
    g) încalcarea obligatiei prevazute la art. 6 alin. (5);
    h) încalcarea interdictiei prevazute la art. 10 alin. (11)."
    8. Dupa alineatul (2) al articolului 38 se introduc doua noi alineate, alineatele (21) si (22), cu urmatorul cuprins:
   
    "(21) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON) urmatoarele fapte, daca nu au fost savârsite în astfel de conditii încât potrivit legii sa fie considerate infractiune: împiedicarea ori sustragerea de la efectuarea controlului, interzicerea accesului organelor de control abilitate sau neprezentarea documentelor solicitate de acestea. (22) În cazul în care organul de control considera necesar, organele de politie, jandarmerie sau alti agenti ai fortei publice, dupa caz, sunt obligati sa-i acorde concursul pentru obtinerea datelor si informatiilor necesare desfasurarii activitatii de control, precum si pentru îndeplinirea oricaror alte activitati necesare în acest scop."
   
    9. Alineatul (3) al articolului 38 va avea urmatorul cuprins:
   
    "(3) Faptele prevazute la alin. (2) lit. a)-d) se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei (RON) la 5.000 lei (RON). Faptele prevazute la alin. (2) lit. e) se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON). Faptele prevazute la alin. (2) lit. f) si g) se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei (RON) la 3.000 lei (RON), iar faptele prevazute la alin. (2) lit. h) se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON)."
   
    10. La articolul 38, alineatul (5) va avea urmatorul cuprins:
   
    "(5) În cazul autoritatilor administratiei publice locale situate pe raza teritoriala a judetului, respectiv a municipiului Bucuresti, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor revine organelor de control, respectiv Corpului de control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor si/sau prefectului judetului, respectiv prefectului municipiului Bucuresti, sau persoanelor desemnate de prefecti în acest sens."
   
    11. Dupa articolul 38 se introduce un nou articol, articolul 381, cu urmatorul cuprins:
   
    "Art. 381. - (1) Autoritatile administratiei publice locale si centrale, precum si celelalte entitati învestite cu solutionarea notificarilor sunt obligate sa puna la dispozitia organelor de control, respectiv a Corpului de control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor sau, dupa caz, a prefectului judetului, respectiv a prefectului municipiului Bucuresti, sau a persoanelor desemnate de prefecti în acest sens dosarele de restituire solicitate, precum si orice documente referitoare la situatia restituirilor solicitate în temeiul prezentei legi.
   
    (2) Reprezentantii legali ai entitatilor învestite cu solutionarea notificarilor sunt obligati sa desemneze pe perioada lipsei acestora din institutie sau societate, prin ordin/dispozitie sau decizie, o persoana care sa puna la dispozitia Corpului de control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor si/sau a prefectului judetului, respectiv a prefectului municipiului Bucuresti, sau a persoanelor desemnate de prefecti în acest sens documentele solicitate de acestia în vederea efectuarii controlului.
   
    (3) Autoritatile administratiei publice locale, precum si celelalte entitati implicate în solutionarea notificarilor depuse potrivit prevederilor prezentei legi sunt obligate sa comunice lunar prefecturilor situatia retrocedarilor.
   
    (4) Autoritatile administratiei publice centrale, precum si prefecturile sunt obligate sa comunice lunar Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor situatia retrocedarilor.
   
    (5) Încalcarea obligatiei prevazute la alin. (2), (3) si (4), precum si necomunicarea sau comunicarea eronata a datelor prevazute la alin. (3) si (4) constituie contraventie, atragând sanctionarea conducatorului institutiei cu amenda de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON)."
   
    12. La anexa nr. 2 litera a), punctul 3 va avea urmatorul cuprins:
   
    "3. Imobilele ocupate de institutii publice (administratii financiare, trezorerii, ministere si alte autoritati ale administratiei publice centrale, parchete, judecatorii, tribunale, curti de apel, politie, politie de frontiera, jandarmerii, servicii publice comunitare pentru situatii de urgenta, sedii vamale, arhive nationale, directii judetene, case de asigurari de sanatate, primarii, prefecturi, consilii locale si judetene, inspectorate scolare);".
   
    TITLUL II
    Modificarea titlului I din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente
   
    Articol unic. - Titlul I din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.653 din 22 iulie 2005, cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
   
    1. Articolul III va avea urmatorul cuprins:
   
    "Art. III. - Actele juridice de înstrainare având ca obiect imobile cu destinatia de locuinta, încheiate dupa data de 14 februarie 2001 cu nerespectarea interdictiei prevazute de art. 44 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.40/1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatia de locuinte, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 241/2001, cu modificarile ulterioare, si care nu au fost atacate în instanta în conditiile art. 45 alin. (1) din Legea nr. 10/2001, republicata, pot fi atacate la sectia civila a tribunalului în a carui raza teritoriala se afla imobilul notificat în termen de 12 luni de la data intrarii în vigoare a prezentului titlu sau, dupa caz, de la data luarii la cunostinta a încheierii contractului."
   
    2. Alineatul (1) al articolului V va avea urmatorul cuprins:
   
    "Art. V. - (1) Notificarile nesolutionate pâna la data intrarii în vigoare a prezentului titlu, având ca obiect constructii existente, situate în extravilanul localitatilor, apartinând exploatatiilor agricole si care au fost trecute în proprietatea statului, constructii de pe terenurile forestiere, care au facut parte din exploatatia forestiera la data trecerii în proprietatea statului, se vor înainta în vederea solutionarii, în termen de 60 de zile, comisiilor comunale, orasenesti si municipale constituite potrivit Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu modificarile si completarile ulterioare."
   
    TITLUL III
    Modificarea si completarea titlului VII "Regimul stabilirii si platii despagubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv" din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente
   
    Articol unic. - Titlul VII "Regimul stabilirii si platii despagubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv" din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.653 din 22 iulie 2005, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
   
    1. La articolul 9 alineatul (2), dupa litera d) se introduc doua noi litere, literele e) si f), cu urmatorul cuprins:
   
   
    "e) procentul de 20% din sumele provenite din privatizarea Societatii Comerciale "Romtelecom" - S.A.;
    f) procentul de 9,9% din sumele provenite din privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni C.E.C. - S.A.
    2. Dupa alineatul (6) al articolului 16, se introduc cinci noi alineate, alineatele (61), (62), (63), (64) si (65), cu urmatorul cuprins:
   
    "(61) La cererea evaluatorilor sau a reprezentantilor societatii de evaluare desemnate de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, detinatorii bunurilor imobile ce fac obiectul procedurilor administrative prevazute de prezenta lege vor permite accesul acestora la locul unde se afla bunurile respective, pe perioada si numai în masura în care acest lucru este necesar pentru efectuarea lucrarii de evaluare.
   
    (62) Detinatorii bunurilor imobile prevazute la alin. (61) vor fi înstiintati în timp util despre efectuarea lucrarii de evaluare.
   
    (63) În caz de refuz, intrarea în domiciliul sau în resedinta persoanei fizice se face cu autorizarea instantei judecatoresti competente, dispozitiile privind ordonanta presedintiala din Codul de procedura civila fiind aplicabile.
   
    (64) La cererea evaluatorilor sau a reprezentantilor societatii de evaluare, bancile, notarii publici, agentiile imobiliare, birourile de carte funciara, precum si orice alti detinatori de informatii privind tranzactiile cu proprietati imobiliare sunt obligati sa le comunice de îndata, în scris, datele si informatiile necesare efectuarii evaluarii, chiar daca prin legi speciale se dispune altfel. Evaluatorii au obligatia de a asigura secretul datelor si informatiilor astfel primite.
   
    (65) În cazul în care evaluatorul considera necesar, organele de politie, jandarmerie sau alti agenti ai fortei publice, dupa caz, sunt obligati sa-i acorde concursul pentru obtinerea datelor si informatiilor necesare întocmirii raportului de evaluare, precum si pentru îndeplinirea oricarei alte activitati în acelasi scop."
   
    3. La articolul 16, alineatul (9) va avea urmatorul cuprins:
   
    "(9) În cazul prevazut la alin. (8), titlul de despagubire se va emite de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor pâna la concurenta sumei reprezentând cuantumul despagubirilor consemnate/propuse, actualizate cu indicele de inflatie."
   
    4. Punctul 2.3 din anexa la titlul VII se abroga.
   
    5. Punctul 3.1. din anexa la titlul VII se abroga.
   
    TITLUL IV
    Modificarea art. V al titlului II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.184/2002 pentru modificarea si completarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, precum si pentru stabilirea unor masuri pentru accelerarea aplicarii acesteia si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au apartinut cultelor religioase din România, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 501/2002
   
    Articol unic. - Articolul V din titlul II al Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.184/2002 pentru modificarea si completarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 22 decembrie 1989, precum si pentru stabilirea unor masuri pentru accelerarea aplicarii acesteia si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au apartinut cultelor religioase din România, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 501/2002, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.929 din 18 decembrie 2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 48/2004, cu modificarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
   
    "Art. V. - (1) Controlul aplicarii fazei administrative a Legii nr. 10/2001, republicata, se exercita de catre autoritatea administrativa constituita în temeiul Hotarârii Guvernului nr.361/2005 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor si, dupa caz, de catre prefecti sau persoanele desemnate de prefecti în acest sens.
   
    (2) Salariatii institutiilor publice implicati în mod direct în aplicarea Legii nr. 10/2001, republicata, si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.83/1999 privind restituirea unor bunuri imobile care au apartinut comunitatilor cetatenilor apartinând minoritatilor nationale din România, republicata, beneficiaza de un spor lunar de dificultate de pâna la 50% din salariul de încadrare, pe o perioada de 2 ani calculata de la intrarea în vigoare a prezentei ordonante de urgenta. Stabilirea salariatilor care beneficiaza de acest drept si a cuantumului sporului ce se acorda se face anual de catre conducatorul institutiei implicate în aplicarea dispozitiilor legale privind restituirea, în limita fondurilor alocate pentru plata salariilor."
   
    TITLUL V
    Modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au apartinut cultelor religioase din România
   
    Articol unic. - Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au apartinut cultelor religioase din România, republicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.797 din 1 septembrie 2005, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
   
    1. Dupa alineatul (5) al articolului 9 se introduc doua noi alineate, alineatele (6) si (7), cu urmatorul cuprins:
   
    "(6) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON) urmatoarele fapte, daca nu au fost savârsite în astfel de conditii încât, potrivit legii, sa fie considerate infractiune:
   
    a) împiedicarea ori sustragerea de la efectuarea controlului;
    b) interzicerea accesului organelor de control abilitate sau neprezentarea documentelor solicitate de acestea.
    (7) În cazul în care organul de control considera necesar, organele de politie, jandarmerie sau alti agenti ai fortei publice, dupa caz, sunt obligate sa-i acorde concursul pentru obtinerea datelor si informatiilor necesare desfasurarii activitatii de control, precum si pentru îndeplinirea oricaror alte activitati necesare în acest scop."
   
    2. La articolul 10, alineatele (1) si (2) vor avea urmatorul cuprins:
   
    "Art. 10. - (1) Constatarea contraventiilor prevazute la art. 9 alin. (2) si (6), art. 101 alin. (3) si aplicarea sanctiunilor în ceea ce priveste ministerele, prefecturile, unitatile detinatoare prevazute la art. 2, precum si în cazul celorlalte entitati cu atributii în aplicarea prezentei ordonante de urgenta se fac de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, prin Corpul de control din cadrul acesteia.
   
    (2) În cazul autoritatilor administratiei publice locale situate pe raza teritoriala a judetului, respectiv a municipiului Bucuresti, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor revin Corpului de control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor sau, dupa caz, prefectului judetului, respectiv prefectului municipiului Bucuresti, sau persoanelor desemnate de prefecti în acest sens."
   
    3. Dupa articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 101, cu urmatorul cuprins:
   
    "Art. 101. - (1) Autoritatile administratiei publice locale si centrale, ministerele, unitatile detinatoare prevazute la art. 2, precum si celelalte entitati cu atributii în aplicarea prezentei ordonante de urgenta sunt obligate sa puna la dispozitie membrilor Corpului de control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor sau, dupa caz, prefectului judetului, respectiv prefectului municipiului Bucuresti, sau persoanelor desemnate de prefecti în acest sens situatiile solicitate, precum si orice documente referitoare la situatia restituirilor, potrivit dispozitiilor prezentei ordonante de urgenta.
   
    (2) În lipsa conducatorilor sau a reprezentantilor legali ai institutiei controlate acestia sunt obligati sa desemneze prin ordin/dispozitie, dupa caz, o persoana care sa puna la dispozitie organelor de control documentele solicitate.
   
    (3) Încalcarea obligatiilor prevazute la alin. (1) si (2) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON)."
   
    TITLUL VI
    Completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991
   
    Articol unic. - Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1 din 5 ianuarie 1998, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cum urmeaza:
   
    1. La articolul 12, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:
   
    "(4) Actele care au stat la baza constituirii sau reconstituirii dreptului de proprietate reprezinta informatii de interes public si sunt deschise liberului acces al cetatenilor. Asigurarea accesului la aceste informatii de interes public se face în conditiile si potrivit procedurii prevazute de Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public."
   
    2. La articolul 1101, dupa litera c) se introduc patru noi litere, literele d), e), f) si g), cu urmatorul cuprins:
   
   
    "d) fapta oricarei persoane fizice care are calitatea de membru al unei comisii de aplicare a prezentei legi de a absenta nemotivat de la oricare sedinta a acesteia;
    e) fapta presedintelui comisiei de a lipsi de la sediul acesteia, în intervalul de lucru al zilelor lucratoare, fara a desemna o persoana în masura sa ofere toate informatiile si documentele necesare controlului efectuat de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor sau prefect ori împuternicitii acestuia;
    f) fapta oricarei persoane fizice de a împiedica sau de a limita accesul cetatenilor la informatiile de interes public privind aplicarea legilor fondului funciar;
    g) fapta oricarei persoane de a împiedica, prin orice mijloace - inclusiv prin refuzul de a prezenta documentele sau informatiile solicitate - si în orice mod, efectuarea controalelor de catre împuternicitii Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, prefect sau împuternicitii acestuia;".
    3. La articolul 1102, dupa litera b) se introduc trei noi litere, literele c), d) si e), cu urmatorul cuprins:
   
   
    "c) cea de la lit. d), cu amenda de la 500 lei (RON) la 1.000 lei (RON), pentru fiecare absenta nemotivata;
    d) cele de la lit. e) si f), cu amenda de la 2.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON);
    e) cea de la lit. g), cu amenda de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON)."
    4. La articolul 1103 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:
   
    "(2) În cazul în care organul de control considera necesar, organele de politie, jandarmerie sau alti agenti ai fortei publice, dupa caz, sunt obligate sa-i acorde concursul pentru obtinerea datelor si informatiilor necesare desfasurarii activitatii de control, precum si pentru îndeplinirea oricaror alte activitati necesare în acest scop."
   
    PRIM-MINISTRU
    CALIN POPESCU-TARICEANU
   
    Contrasemneaza:
   
    p. Seful Cancelariei Primului-Ministru,
    Dan Petrescu
   
    Presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea
    Proprietatilor,
    Ingrid Zaarour
   
    p. Ministrul administratiei si internelor,
    Paul Victor Dobre,
    secretar de stat
   
    Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale,
    Gheorghe Flutur
   
    p. Presedintele interimar al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului,
    Gyerko László
   
    p. Ministrul finantelor publice,
    Catalin Doica,
    secretar de stat
   
   


SmartCity5

COMENTARII la OUG 209/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la OUG 209 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu OUG 209/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu