Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 77 din  8 noiembrie 1993

pentru aderarea Romaniei la Protocolul referitor la Conferinta Europeana a Ministrilor de Transport (C.E.M.T.), semnat la Bruxelles la 17 octombrie 1953

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 263 din 11 noiembrie 1993


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Romania adera la Protocolul referitor la Conferinta Europeana a Ministrilor de Transport (C.E.M.T.), semnat la Bruxelles la 17 octombrie 1953.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 21 septembrie 1993, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                     p. PRESEDINTELE SENATUI
                          DORU IOAN TARACILA

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 26 octombrie 1993, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                 p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                             IOAN GAVRA

                              PROTOCOL
      referitor la Conferinta Europeana a Ministrilor de Transport*)

    *) Traducere.

    Guvernele reprezentate la Conferinta Europeana a Ministrilor de Transport, reunite la Bruxelles in perioada 13 - 17 octombrie 1953,
    in dorinta de a institui o procedura care sa permita luarea de masuri eficace legate de coordonarea si rationalizarea transporturilor interioare europene de importanta internationala,
    au convenit dupa cum urmeaza:

    Art. 1
    Conferinta Europeana a Ministrilor de Transport
    Prin prezenta este organizata o Conferinta Europeana a Ministrilor de Transport, denumita conferinta.
    Art. 2
    Structura conferintei
    Conferinta va cuprinde:
    a) un consiliu de ministri de transport, denumit in cele ce urmeaza consiliu;
    b) un comitet al supleantilor, denumit in cele ce urmeaza comitet.
    Aceste doua organisme vor fi asistate de un secretariat administrativ.
    Art. 3
    Conferinta are ca obiective:
    a) sa ia toate masurile destinate utilizarii maxime si dezvoltarii rationale a transporturilor interioare europene de importanta internationala, intr-un cadru general sau regional;
    b) sa coordoneze si sa promoveze lucrarile organizatiilor internationale interesate in transporturile interioare europene, tinand cont de activitatea autoritatilor supranationale din acest domeniu.
    Art. 4
    Membrii si membrii asociati ai conferintei
    1. Partile contractante la prezentul protocol sunt membri ai conferintei.
    2. Membrii asociati ai conferintei sunt Guvernul Statelor Unite ale Americii si Guvernul Canadei, daca cer aceasta, si oricare alt guvern, dupa ce cererea sa de asociere a primit aprobarea in unanimitate a consiliului.
    3. Membrii asociati pot fi reprezentati de observatori la toate intalnirile consiliului si ale comitetului. Toate documentele initiate de conferinta trebuie sa fie comunicate membrilor asociati.
    Art. 5
    Consiliul de ministri de transport
    Consiliul se compune din acei ministri care raspund de transporturile interioare in guvernele lor. In acele cazuri in care, intr-un guvern, probleme diferite ale transporturilor interioare sunt de competenta a doi sau mai multor ministri, oricare dintre acesti ministri pot participa la lucrarile consiliului, cu conditia ca guvernul membru respectiv sa aiba un singur vot in consiliu.
    Art. 6
    Comitetul supleantilor
    1. Comitetul este format din functionari desemnati pe baza principiului asigurarii unui supleant pentru fiecare ministru, intelegandu-se prin aceasta ca fiecare guvern membru nu are decat in singur vot in comitet.
    2. Rolul comitetului este:
    a) de a pregati fiecare intalnire a consiliului;
    b) de a trata problemele pe care consiliul i le incredinteaza;
    c) de a informa in legatura cu masurile luate in diferite tari pentru a implementa concluziile la care s-a ajuns in cadrul conferintei.
    Art. 7
    Dispozitii administrative
    a) Sediul administrativ al conferintei va fi la Paris.
    Consiliul se va intruni la sediul administrativ al conferintei sau in orice alt loc, dupa cum se va hotari.
    Comitetul se va intruni in mod normal la sediul administrativ al conferintei. Totusi, el se poate intruni si in alta parte, daca consiliul decide aceasta, cu acordul guvernului interesat.
    b) Secretariatul administrativ este integrat din punct de vedere administrativ Secretariatului Organizatiei Europene pentru Cooperare Economica, dar in exercitarea functiilor sale el depinde exclusiv de conferinta.
    Secretarii administrativi vor fi numiti cu acordul conferintei. Ei sunt raspunzatori de pregatirea ordinii de zi, de intocmirea proceselor-verbale ale intalnirilor consiliului sau ale comitetului. Ei consemneaza concluziile conferintei si raspund de difuzarea documentelor si de pastrarea in siguranta a arhivelor conferintei.
    Art. 8
    Grupurile restranse
    a) Grupurile restranse pot fi constituite in scopul initierii de studii si discutii, in cadrul conferintei, in legatura cu probleme de interes special pentru anumiti membri si care fac parte din obiectivele conferintei.
    b) Consiliul trebuie sa fie anuntat de formarea oricarui grup restrans si tinut la curent in legatura cu progresele inregistrate.
    c) Daca ceilalti membri considera ca interesele lor sunt implicate, ei sunt admisi sa urmareasca studiile si discutiile din cadrul grupurilor restranse, dar nu se pot opune acelora care sunt urmarite in cadrul conferintei.
    Art. 9
    Concluziile conferintei
    a) Concluziile la care s-a ajuns in cadrul conferintei sunt puse in aplicare in tarile la care se refera; in acest scop, ministrii de transport interesati iau sau propun toate masurile adecvate, fiecare individual si in limita competentei sale nationale.
    b) Daca incheierea unei acord international general sau restrans apare necesara, fiecare ministru de transport interesat cere guvernului sau depline puteri pentru el sau pentru mai multe persoane special desemnate pentru aceasta, pentru a incheia acest acord international. Orice acord international astfel incheiat intre un numar limitat de guverne membre este deschis aderarii celorlalte guverne membre.
    c) In anumite cazuri particulare, conferinta sau un grup restrans poate, printr-un vot unanim, contrar dispozitiilor alin. a) si b) de mai sus, sa transmita concluziile sale unei organizatii internationale investite cu putere de decizie, cerandu-i sa adopte aceasta concluzie cu titlu de decizie proprie.
    d) Orice guvern membru al conferintei, dar care nu este membru al unei organizatii internationale care ar fi putut lua o hotarare in conformitate cu prevederile alin. c) de mai sus, poate anunta conferinta in legatura cu intentia sa de a actiona ca si cum ar fi legat de aceasta decizie.
    Art. 10
    Responsabilitati financiare
    a) Organizatia pentru Cooperare Economica Europeana va fi invitata sa ia in sarcina sa salariile si cheltuielile Secretariatului administrativ si sa furnizeze toate facilitatile care sunt cerute pentru buna functionare a conferintei. Ori de cate ori un organism al conferintei se intalneste in alta parte decat la sediul administrativ al conferintei, tara gazda va plati toate cheltuielile ocazionate de intalnire, cu exceptia salariilor Secretariatului administrativ, care vor fi platite de Organizatia pentru Cooperare Economica Europeana.
    b) Guvernele membre ale conferintei, care nu sunt membre ale Organizatiei pentru Cooperare Economica Europeana, vor contribui la cheltuielile conferintei in baza unor intelegeri incheiate intre ele si Organizatia pentru Cooperare Economica Europeana.
    c) Conditiile de aplicare a prezentului articol si a art. 7 de mai sus fac obiectul unei intelegeri intre conferinta si Organizatia pentru Cooperare Economica Europeana.
    Art. 11
    Relatii cu organismele internationale
    a) Conferinta poate stabili relatii cu organizatiile internationale, supranationale si neguvernamentale, interesate de problema transporturilor interioare.
    b) Ori de cate ori probleme tehnice deosebite, in discutie in cadrul conferintei, necesita un studiu particular, consiliul sau comitetul invita, ori de cate ori este posibil si in maniera care i se pare cea mai potrivita, o organizatie interguvernamentala sau neguvernamentala internationala, competenta sa intocmeasca studiile necesare. Pe baza acestor studii, comitetul va supune spre aprobare consiliului concluziile sale.
    c) (i) Conferinta are un interes major in consultarea Organizatiei Europene pentru Cooperare Economica in probleme legate de transportul european interior de importanta economica generala si, de asemenea, in consultarea altor organizatii la care se face referire in alin. a) de mai sus in legatura cu probleme legate de transportul in domeniile respective. Aceasta consultare se realizeaza, pe cat posibil, pe baza de reciprocitate.
    (ii) Daca Organizatia Europeana pentru Cooperare Economica considera ca o problema studiata de catre conferinta este de interes economic general, ea poate cere in unanimitate sa fie consultata, intelegandu-se ca si conferinta poate cere, in aceleasi conditii, sa fie consultata de catre Organizatia Europeana pentru Cooperare Economica in probleme care sunt de competenta sa.
    Art. 12
    Reguli de procedura
    1. Regulile de procedura anexate la prezentul protocol vor guverna lucrarile conferintei.
    2. Prin decizie unanima consiliul poate revizui sau completa regulile de procedura.
    Art. 13
    Amendamente
    Orice amendamente aduse acestui protocol pot fi adoptate de catre consiliu, ministrii trebuind sa se pronunte in unanimitate si avand depline puteri din partea guvernelor lor.
    Orice astfel de amendamente vor intra in vigoare cand toate guvernele membre le vor aproba.
    Art. 14
    Semnarea, ratificarea si intrarea in vigoare
    1. Prezentul protocol va fi deschis spre semnare, la Bruxelles, pana la 1 mai 1954, tuturor guvernelor reprezentate la Conferinta Europeana a Ministrilor de Transport, tinuta la Bruxelles in perioada 13 - 17 octombrie 1953.
    2. Oricare dintre aceste guverne poate deveni parte contractanta a prezentului protocol:
    a) prin semnare fara rezerva de ratificare;
    b) prin semnare sub rezerva ratificarii, urmata de ratificare.
    3. In cazurile la care se refera paragraful 2 b) de mai sus, instrumentele de ratificare vor fi depozitate pe langa Guvernul belgian si vor intra in vigoare dupa depozitare. Guvernul belgian va anunta guvernele la care se face referire in paragraful 1 de mai sus in legatura cu depozitarea instrumentelor de ratificare.
    4. Prezentul protocol va intra in vigoare cand 6 (sase) guverne l-au aprobat fie prin semnare fara rezerva ratificarii, fie prin semnare urmata de ratificare, dupa caz. Pentru fiecare guvern care, dupa intrarea in vigoare a prezentului protocol, il va semna fara rezerva ratificarii sau il va ratifica, protocolul va intra in vigoare in momentul semnarii sau al ratificarii.
    5. Cu toate acestea, pana la intrarea in vigoare a acestui protocol, acele guverne care l-au semnat sub rezerva ratificarii convin, pentru a evita orice intarziere, sa il puna in aplicare de la semnarea sa, cu titlu provizoriu, in masura in care reglementarile lor constitutionale permit aceasta.
    Art. 15
    Aderare
    1. Oricare guvern european nesemnatar poate deveni parte contractanta la prezentul protocol prin aderare la acesta, dupa ce cererea sa de a deveni membru al conferintei a fost aprobata in unanimitate de catre consiliu.
    2. Instrumentele de aderare vor fi depuse pe langa Guvernul belgian si aderarea va produce efecte dupa depozitare.
    Art. 16
    Denuntare
    Oricare guvern membru poate denunta prezentul protocol prin prezentarea unui preaviz de 6 (sase) luni Guvernului belgian, care il va notifica celorlalte guverne membre.
    Fata de cele de mai sus, plenipotentiarii desemnati mai jos, pe deplin autorizati in acest scop, au semnat prezentul protocol.
    Incheiat la Bruxelles la 17 octombrie 1953, in limbile engleza si franceza, ambele texte avand aceeasi autenticitate, intr-un singur exemplar care va fi depozitat in arhivele Guvernului belgian, prin intermediul caruia copiile certificate vor fi comunicate tuturor guvernelor participante.

                        REGULI DE PROCEDURA
         ale Conferintei Europene a Ministrilor de Transport

    Art. 1
    Consiliul
    a) Consiliul va alege, cu acordul majoritatii membrilor prezenti, un birou compus dintr-un presedinte si doi vicepresedinti.
    Acest birou va fi, in principiu, reales anual si va ramane in functie pana la alegerea noului birou.
    b) In mod normal, presedintele anterior va fi inlocuit cu vicepresedintele anului precedent, iar acesta, de al doilea vicepresedinte.
    c) Daca in perioada mandatului sau, unui membru al biroului ii inceteaza calitatea de ministru al transporturilor in cadrul propriului guvern, va fi inlocuit de ministrul care il succede in functie.
    Art. 2
    In principiu, consiliul se va reuni cel putin o data pe an, la cererea presedintelui. In plus, o intrunire a consiliului va fi convocata de catre presedinte la cererea expresa a nu mai putin de o treime din membri.
    Art. 3
    Comitetul
    Biroul comitetului este compus dintr-un presedinte si doi vicepresedinti. Pentru a asigura stransa cooperare intre biroul consiliului si comitet, presedintele si vicepresedintii comitetului vor fi adjunctii presedintelui si ai vicepresedintelui consiliului.
    Art. 4
    Comitetul se va intruni cat de des desconsidera necesar si, in orice caz, la fiecare sesiune a consiliului.
    In plus, o intalnire a comitetului se va stabili de catre presedinte la cererea sau cu acordul a nu mai putin de o treime din membri.
    Art. 5
    In afara de cazul in care consiliul decide altfel, intalnirile atat ale consiliului, cat si ale comitetului nu vor fi publice.
    Art. 6
    Grupurile restranse
    Grupurile restranse formate conform art. 8 al protocolului vor determina propriile lor metode de lucru.
    Art. 7
    Ordinea de zi
    a) Inainte de orice intalnire a consiliului sau a comitetului, biroul interesat va redacta o ordine de zi provizorie.
    b) La primul punct al ordinii de zi va fi o discutie asupra masurilor luate de catre tarile membre de a implementa concluziile conferintei.
    c) Ordinea de zi provizorie va fi pusa la dispozitia tuturor membrilor cu minimum 6 saptamani inainte de data fiecarei sesiuni a consiliului si cu minimum 3 saptamani inainte de data fiecarei sesiuni a comitetului.
    d) La deschiderea fiecarei sesiuni, fiecare membru va avea dreptul sa faca o propunere pe ordinea de zi provizorie. Dupa aceasta, ordinea de zi va fi adoptata de majoritatea membrilor prezenti.
    Art. 8
    Votarea
    Rezolutiile adoptate de consiliu sau de comitet privind probleme de procedura in legatura cu progresul obtinut in munca vor fi adoptate de majoritatea membrilor prezenti, daca nu exista alte dispozitii contrare.
    Art. 9
    Cvorumul
    Pentru orice reuniune a consiliului sau a comitetului, cvorumul este indeplinit atunci cand doua treimi din membri sunt prezenti sau reprezentati.
    Art. 10
    Procese-verbale
    Vor fi intocmite procese-verbale la toate intalnirile consiliului si ale comitetului.
    Art. 11
    Audieri
    In cazul in care conferinta ia in discutie un subiect care intra in competenta unei organizatii internationale, pot fi facute aranjamente de catre comitet, cu aprobarea majoritatii acestuia, pentru a lua cunostinta de punctul de vedere al acestei organizatii.
    Art. 12
    Dispozitii diverse
    Cu exceptia cazului in care biroul consiliului sau al comitetului nu decide altfel, documentele elaborate de conferinta nu sunt comunicate decat guvernelor membre sau asociate.
    Art. 13
    Biroul consiliului poate, cu acordul consiliului, sa publice comunicate de presa privind lucrarile conferintei.



SmartCity5

COMENTARII la Legea 77/1993

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 77 din 1993
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 77/1993
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu