Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 505 din 17 noiembrie 2004

pentru modificarea si completarea Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 1133 din  1 decembrie 2004


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. 1
    Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 409 din 13 iunie 2002, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 2
    Termenii si expresiile de mai jos, folosite in prezenta lege, au urmatorul inteles:
    a) precursori - substante clasificate sunt substantele chimice folosite la fabricarea ilicita a drogurilor, clasificate potrivit anexei nr. 1, produsele naturale si amestecurile care le contin, cu exceptia medicamentelor, preparatelor farmaceutice, amestecurilor, produselor naturale si a altor preparate care contin aceste substante si care au o astfel de compozitie incat nu permit recuperarea sau utilizarea substantelor respective in acest scop, prin metode simple sau rentabile;
    b) substante neclasificate - orice substanta care, desi nu este cuprinsa in anexa nr. 1 la prezenta lege, este identificata ca fiind deja utilizata in obtinerea ilicita a drogurilor. Lista acestor substante si modul de informare a autoritatilor cu privire la circuitul lor se stabilesc prin regulamentul de aplicare a dispozitiilor prezentei legi;
    c) operator - orice persoana fizica sau juridica implicata in introducerea pe piata a precursorilor;
    d) introducere pe piata - orice punere la dispozitie, cu titlu oneros sau gratuit, a precursorilor sau stocarea, fabricarea, producerea, transformarea, comercializarea, distribuirea sau curtajul in scopul punerii la dispozitie a acestor substante;
    e) import - introducerea pe teritoriul vamal al Romaniei si/sau al Uniunii Europene a precursorilor;
    f) export - scoaterea de pe teritoriul vamal al Romaniei si/sau al Uniunii Europene a precursorilor;
    g) operatiuni cu precursori - fabricarea, producerea, tratarea, sinteza, extractia, conditionarea, distribuirea, punerea in vanzare, livrarea, procurarea, folosirea, ambalarea, transportul, stocarea, depozitarea, manipularea, recuperarea, distrugerea, curtajul sau orice alta activitate legala de import, export, tranzit ori intermediere de precursori."
    2. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    (1) Operatiunile cu precursorii din categoriile I si a II-a prevazute in anexa nr. 1 se autorizeaza de catre Ministerul Sanatatii dupa obtinerea avizului prealabil si obligatoriu al Inspectoratului General al Politiei Romane.
    (2) Pentru farmacii, inclusiv farmaciile veterinare, autorizatia pentru operatiuni cu precursori se acorda o data cu eliberarea autorizatiei de functionare.
    (3) Operatiunile cu precursorii din categoria a III-a prevazuta in anexa nr. 1 sunt permise numai pe baza autorizatiei emise de Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 5."
    3. Articolul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5
    Persoanele fizice si juridice pot procura, detine si folosi, fara a fi obligate sa obtina autorizatie eliberata conform art. 4, precursorii din categoria a III-a, iar din categoria I numai permanganat de potasiu, in conditiile si cantitatile prevazute in regulamentul de aplicare a dispozitiilor prezentei legi."
    4. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 6
    (1) Exportul si importul precursorilor se efectueaza de operatori autorizati de Ministerul Sanatatii sau de Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase, in conformitate cu dispozitiile art. 4.
    (2) Exportul precursorilor din categoriile I si a II-a in cantitati mai mari decat limitele anuale aprobate se efectueaza de operatori autorizati pe baza unei autorizatii de export, eliberata pentru fiecare operatiune de catre Ministerul Sanatatii. Limitele anuale si modelul autorizatiei sunt prevazute in regulamentul de aplicare a dispozitiilor prezentei legi.
    (3) Exportul precursorilor din categoria a III-a in cantitati mai mari decat limitele anuale aprobate se efectueaza de operatori autorizati pe baza unei autorizatii de export, eliberata pentru fiecare operatiune de catre Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase. Modelul autorizatiei si limitele anuale sunt prevazute in regulamentul de aplicare a dispozitiilor prezentei legi.
    (4) Operatiunile de comert cu precursori in si din statele membre ale Uniunii Europene sunt asimilate comertului intern si se desfasoara in aceleasi conditii.
    (5) Se excepteaza de la prevederile alin. (2) si (3) si se solicita in mod obligatoriu autorizatie de export in situatia in care precursorii, in orice cantitate, sunt destinati, direct sau indirect, unui operator stabilit in una dintre tarile care au solicitat notificarea prealabila a exportului in conformitate cu art. 12 paragraful 10 din Conventia Organizatiei Natiunilor Unite contra traficului ilicit de stupefiante si substante psihotrope, intocmita la Viena la 20 decembrie 1988, la care Romania a aderat prin Legea nr. 118/1992, si cu Rezolutia 20/4 a Sesiunii speciale a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite asupra drogurilor din 1998. Lista tarilor respective este prevazuta in regulamentul de aplicare a dispozitiilor prezentei legi si se actualizeaza permanent in baza comunicarilor organismelor internationale competente sau ca urmare a incheierii de acorduri bilaterale.
    (6) La solicitarea autorizatiei de export, operatorul prezinta declaratia de utilizare finala a partenerului extern, confirmarea notificarii exportului catre Inspectoratul General al Politiei Romane, si, dupa caz, autorizatia de import a destinatarului."
    5. Articolul 8 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 8
    (1) Operatorul persoana fizica sau juridica autorizata poate furniza una sau mai multe dintre substantele prevazute in anexa nr. 1 numai unui cumparator autorizat in conformitate cu art. 4, dupa obtinerea de la cumparator a unei declaratii in care sa se precizeze utilizarile concrete ale fiecarei substante, cu exceptia farmaciilor si a situatiilor prevazute la art. 5.
    (2) Declaratia prevazuta la alin. (1) nu este necesara pentru substantele si cantitatile care nu depasesc limitele anuale prevazute la art. 6 alin. (2) si (3).
    (3) In cazul in care furnizarea are ca obiect mai multe substante dintre cele prevazute la alin. (1), furnizorul va solicita cumparatorului cate o declaratie separata pentru fiecare dintre aceste substante.
    (4) Furnizorii precursorilor din categoriile a II-a si a III-a, prevazute in anexa nr. 1, pot accepta din partea cumparatorilor pe care ii aprovizioneaza cu regularitate, ca alternativa la declaratia pentru livrari individuale, o singura declaratie pentru livrari multiple, cuprinzand numarul de livrari pe o perioada de maximum 12 luni. Declaratia alternativa se accepta daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
    a) cumparatorul este unul dintre cei carora furnizorul le-a livrat substanta de cel putin 3 ori in ultimele 12 luni;
    b) furnizorul nu are motive sa presupuna ca substanta ar putea fi folosita in scopuri ilegale;
    c) cantitatile comandate sunt compatibile cu consumurile obisnuite pentru acel cumparator.
    (5) Declaratiile de utilizare ale cumparatorului pentru livrari individuale si livrari multiple se intocmesc potrivit modelelor prevazute in anexa nr. 2 si, respectiv, anexa nr. 3."
    6. Alineatele (1) si (2) ale articolului 9 vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 9
    (1) Operatorii sunt obligati sa asigure si sa pastreze evidenta miscarii zilnice a precursorilor in registre special destinate acestui scop.
    (2) Registrele vor fi numerotate, parafate, snuruite si sigilate de operator."
    7. Articolul 10 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 10
    (1) Operatorul este obligat sa depuna autorizatia de functionare, eliberata in conformitate cu dispozitiile art. 4, la autoritatea emitenta, in termen de 30 de zile lucratoare de la data incetarii activitatii cu precursori.
    (2) Ministerul Sanatatii si Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase au obligatia sa prezinte pe site-urile lor autorizatiile anulate, in termen de 10 zile lucratoare.
    (3) In termenul de 30 de zile prevazut la alin. (1), operatorul va preda in custodie intreaga cantitate de precursori ramasa in stoc la data incetarii activitatii unui operator autorizat, la care va fi pastrata, pe cheltuiala operatorului care si-a incetat activitatea, pana la valorificarea acesteia catre un cumparator autorizat, cumparator ce va declara in scris utilizarea pentru fiecare substanta, cu exceptiile precizate la art. 8. In cazul in care predarea in custodie a precursorilor nu este posibila sau in situatia expirarii termenului de valabilitate ori a deprecierii, operatorul ii poate distruge in conditii ecologice, printr-un operator autorizat pentru distrugere, in prezenta unei comisii din care face parte persoana responsabila de activitatea cu precursori desemnata de operator, un reprezentant al formatiunii antidrog competenta teritorial si un specialist in protectia mediului.
    (4) La incetarea activitatii operatorul este obligat sa predea toate documentele referitoare la operatiunile cu precursori directiei judetene sau a municipiului Bucuresti a Arhivelor Statului."
    8. Articolul 12 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 12
    Eliberarea precursorilor, indiferent in ce scop, din depozite, incaperi sau alte spatii in care sunt pastrati se face numai in baza autorizatiei primitorului, obtinuta in conformitate cu dispozitiile art. 4."
    9. Alineatul (2) al articolului 15 va avea urmatorul cuprins:
    "(2) Operatorii vor preda o data cu precursorii destinati transportului, suplimentar fata de documentele prevazute prin reglementarile specifice fiecarui mod de transport, si ordinul de transport, conform modelului prevazut in anexa nr. 4."
    10. Articolul 17 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 17
    Tranzactiile comerciale cu precursori, care se efectueaza fara atingerea fizica a teritoriului Romaniei, se notifica de catre operatorul roman care le realizeaza, cu cel putin 10 zile lucratoare inainte de data la care va avea loc operatiunea, Inspectoratului General al Politiei Romane, in conditiile prevazute de regulamentul de aplicare a dispozitiilor prezentei legi."
    11. Alineatul (1) al articolului 18 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 18
    (1) Conditiile si procedura pentru eliberarea autorizatiilor de functionare prevazute la art. 4 se stabilesc prin regulamentul de aplicare a dispozitiilor prezentei legi."
    12. Articolul 20 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 20
    Cererile de autorizare privind operatiunile cu precursori din categoria a III-a prevazuta in anexa nr. 1 se solutioneaza in termen de 30 de zile de la data inregistrarii la autoritatea competenta sa elibereze autorizatia respectiva."
    13. La articolul 21, partea introductiva va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 21
    Autorizatia de functionare, obtinuta in conformitate cu dispozitiile art. 4, se retrage, daca:".
    14. La articolul 21, dupa litera c) se introduce litera d) cu urmatorul cuprins:
    "d) operatorul nu a notificat Inspectoratului General al Politiei Romane, cu cel putin 20 de zile inainte, operatiunea de export sau de import ce urmeaza a fi efectuata."
    15. La articolul 22, partea introductiva si litera b) vor avea urmatorul cuprins:
    "Art. 22
    Autorizatia de export nu se acorda in urmatoarele situatii:
    ...........................................................................
    b) neprezentarea de catre solicitant a declaratiilor de utilizare a precursorilor ce urmeaza a fi exportati sau prezentarea unor declaratii de utilizare neconforme cu realitatea sau incorect intocmite;".
    16. La articolul 22 litera e) se abroga.
    17. Articolul 23 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 23
    (1) Producatorii de precursori si utilizatorii de precursori in procesul de productie raporteaza, pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an, situatia pentru anul precedent a productiei, a comercializarii si a stocului la 31 decembrie, referitoare la substantele prevazute in anexa nr. 1, precum si situatii trimestriale, in termen de 10 zile de la incheierea fiecarui trimestru.
    (2) Situatiile referitoare la precursorii din categoriile I si a II-a se depun la Ministerul Sanatatii, iar cele referitoare la precursorii din categoria a III-a, la Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase.
    (3) Operatorii prevazuti la alin. (1) depun la Ministerul Sanatatii, pana la data de 10 iunie a anului in curs, estimarea productiei si importului pentru anul urmator."
    18. Articolul 24 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 24
    (1) Operatorii care efectueaza operatiuni de export/import cu precursori sunt obligati sa comunice in scris autoritatii emitente a autorizatiei, trimestrial, in termen de 10 zile lucratoare de la incheierea fiecarui trimestru, urmatoarele date:
    a) denumirea si cantitatea substantelor prevazute in anexa nr. 1, exportate sau importate;
    b) furnizorul, destinatarul si transportatorul;
    c) copie de pe declaratia vamala de import/export.
    (2) Ministerul Sanatatii are obligatia sa raporteze catre Organul International de Control al Drogurilor de la Viena situatiile statistice trimestriale si anuale pentru substantele clasificate ca precursori. O copie a raportului se transmite Agentiei Nationale Antidrog."
    19. Articolul 25 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 25
    Inspectoratul General al Politiei Romane prenotifica operatiunile de export cu precursori, efectuate de operatori, autoritatilor nationale competente din tarile de destinatie, conform regulamentului de aplicare a dispozitiilor prezentei legi."
    20. Alineatul (1) al articolului 26 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 26
    (1) Controlul respectarii dispozitiilor prezentei legi se exercita, potrivit atributiilor ce le revin in domeniile lor de activitate, de Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Autoritatea Nationala a Vamilor si de Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase."
    21. La articolul 26, dupa alineatul (3) se introduc alineatele (4), (5) si (6) cu urmatorul cuprins:
    "(4) Ministerul Sanatatii si Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase au obligatia sa prezinte pe site-urile lor operatorii autorizati.
    (5) Autoritatile prevazute la alin. (1) comunica Agentiei Nationale Antidrog datele necesare monitorizarii operatiunilor cu precursori pentru constituirea bazei nationale centralizate de date.
    (6) Agentia Nationala Antidrog asigura, in conditiile legii, coordonarea unitara la nivel national a activitatilor in domeniul precursorilor desfasurate de institutiile abilitate si cooperarea acestora cu structurile societatii civile si operatorii cu precursori."
    22. Dupa articolul 26 se introduce articolul 26^1 cu urmatorul cuprins:
    "Art. 26^1
    In scopul prevenirii deturnarii precursorilor pentru fabricarea ilicita a drogurilor, operatorii, direct sau prin asociatiile lor profesionale, vor anunta autoritatile competente romane, cu 20 de zile inainte, despre derularea oricarei operatiuni de import, prezentand o copie de pe declaratia de utilizare finala transmisa autoritatii competente din tara de export."
    23. Alineatul (1) al articolului 28 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 28
    (1) Contraventiile prevazute la art. 27 lit. a) - f) si h) - i) se sanctioneaza cu amenda de la 10.000.000 lei la 30.000.000 lei, iar cele prevazute la lit. g) si j) - n), cu amenda de la 20.000.000 lei la 60.000.000 lei."
    24. La articolul 28, dupa alineatul (2) se introduc alineatele (3) si (4) cu urmatorul cuprins:
    "(3) Sumele provenite din amenzile contraventionale prevazute de prezenta lege se fac venit la bugetul de stat in proportie de 75%, diferenta de 25% revenind autoritatii din care face parte agentul constatator care a aplicat amenda, ca venituri proprii.
    (4) Sumele retinute ca venituri proprii se utilizeaza pentru suportarea cheltuielilor specifice de inspectie si pentru stimularea personalului, iar sumele neutilizate pana la sfarsitul anului se reporteaza in anul urmator cu aceeasi destinatie."
    25. Articolul 35 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 35
    Anexele nr. 1 - 5 fac parte integranta din prezenta lege."
    26. Anexa nr. 1 "Lista cuprinzand substantele care sunt folosite in mod frecvent la fabricarea ilicita a drogurilor (precursori)" se inlocuieste cu anexa nr. 1 la prezenta lege.
    27. Anexele nr. 2, 3 si 4 se abroga.
    28. Anexa nr. 5A se inlocuieste cu anexa nr. 2 la prezenta lege, anexa nr. 5B se inlocuieste cu anexa nr. 3 la prezenta lege, anexa nr. 7 se inlocuieste cu anexa nr. 4 la prezenta lege, iar anexa nr. 6 devine anexa nr. 5.
    Art. 2
    In cuprinsul legii, denumirile: Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul de Interne, Ministerul Industriei si Resurselor si Ministerul Finantelor Publice se inlocuiesc cu: Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase si, respectiv, Autoritatea Nationala a Vamilor.
    Art. 3
    Anexele nr. 1 - 4 fac parte integranta din prezenta lege.
    Art. 4
    Prezenta lege intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    Art. 5
    In termen de 60 de zile de la publicarea prezentei legi, Agentia Nationala Antidrog, Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor, cu avizul Ministerului Economiei si Comertului si Ministerului Finantelor Publice, supun adoptarii Guvernului proiectul hotararii pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.121/2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 772 din 23 octombrie 2002.
    Art. 6
    Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 409 din 13 iunie 2002, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta lege, se va republica, dandu-se textelor o noua numerotare.

    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.

                      PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                              VALER DORNEANU

                           PRESEDINTELE SENATUI
                              NICOLAE VACAROIU

    ANEXA 1*)

    *) Anexa nr. 1 este reprodusa in facsimil.

                                 LISTA
cuprinzand substantele care sunt folosite in mod frecvent la fabricarea ilicita a drogurilor (precursori)

    Categoria I

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |          Substanta         |   Denumire N.C.   |  Pozitia   |  Numar    |
|crt.|                            |                   |  tarifara  |  C.A.S.*1)|
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
|  1.|Efedrina                    |                   | 2939.41.00 |  299-42-3 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
|  2.|Ergometrina                 |                   | 2939.61.00 |   60-79-7 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
|  3.|Ergotamina                  |                   | 2939.62.00 |  113-15-5 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
|  4.|Acid lisergic               |                   | 2939.63.00 |   82-58-6 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
|  5.|Fenil 1 propanona 2 (BMK) - |fenilacetona       | 2914.31.00 |  103-79-7 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
|  6.|Pseudoefedrina              |                   | 2939.42.00 |   90-82-4 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
|  7.|Acid N-acetil antranilic    |Acid 2-            | 2924.22.00 |   89-52-1 |
|    |                            |acetamidobenzoic   | 2924.23.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
|  8.|3,4-Metilendioxifenil-      |1-(1,3-benzodioxol-| 2932.92.00 | 4676-39-5 |
|    |propanona-2 (PMK)           |5-y1) propan 2-one |            |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
|  9.|Isosafrol                   |                   | 2932.91.00 |  120-58-1 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 10.|Piperonal                   |                   | 2932.93.00 |  120-57-0 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 11.|Safrol                      |                   | 2932.94.00 |   94-59-7 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 12.|Clorhidrat de pseudoefedrina|                   | 2939.41.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 13.|Sulfat de pseudoefedrina    |                   | 2939.42.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 14.|Clorhidrat de efedrina      |                   | 2939.41.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 15.|Nitrat de efedrina          |                   | 2939.41.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 16.|Sulfat de efedrina          |                   | 2939.41.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 17.|Clorhidrat de ergometrina   |                   | 2939.61.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 18.|Hidrogenomaleat de          |                   |            |           |
|    |ergometrina                 |                   | 2939.61.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 19.|Oxalat de ergometrina       |                   | 2939.61.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 20.|Tartrat de ergometrina      |                   | 2939.61.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 21.|Clorhidrat de ergotamina    |                   | 2939.62.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 22.|Succinat de ergotamina      |                   | 2939.62.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 23.|Tartrat de ergotamina       |                   | 2939.62.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 24.|Norefedrina                 |                   | 2939.41.00 |14838-15-4 |
|    |                            |                   | 2939.49.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 25.|Permanganat de potasiu      |                   | 2841.61.00 | 7722-64-7 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
    *1) Numarul C.A.S. reprezinta numarul din Registrul "Chemical Abstracts Service", numar unic de identificare a fiecarei substante si a structurii sale. Numarul C.A.S. este propriu fiecarui izomer si fiecarei sari de izomer.

    Categoria a II-a

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |          Substanta         |   Denumire N.C.   |  Pozitia   |   Numar   |
|crt.|                            |                   |  tarifara  |   C.A.S.  |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 26.|Anhidrida acetica           |                   | 2915.24.00 |  108-24-7 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 27.|Acid antranilic             |                   | 2922.43.00 |  118-92-3 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 28.|Acid fenil acetic           |                   | 2916.34.00 |  103-82-2 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 29.|Piperidina                  |                   | 2933.32.00 |  110-89-4 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 30.|Auriclorura de piperidina   |                   | 2843.30.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 31.|Clorhidrat de piperidina    |                   | 2933.32.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 32.|Hidrogen tartrat de         |                   |            |           |
|    |piperidina                  |                   | 2933.32.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 33.|Nitrat de piperidina        |                   | 2933.32.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 34.|Fosfat de piperidina        |                   | 2933.32.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 35.|Picrat de piperidina        |                   | 2933.32.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 36.|Platinoclorura de piperidina|                   | 2843.90.90 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 37.|Tiocianat de piperidina     |                   | 2933.32.00 |           |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|

    Categoria a III-a

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |          Substanta         |   Denumire N.C.   |  Pozitia   |   Numar   |
|crt.|                            |                   |  tarifara  |   C.A.S.  |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 38.|Acetona                     |                   | 2914.11.00 |   67-64-1 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 39.|Eter etilic (oxid de dietil)|Eter dietilic      | 2909.11.00 |   60-29-7 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 40.|Metiletilcetona (MEK)       |Butanona           | 2914.12.00 |   78-93-3 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 41.|Toluen                      |                   | 2902.30.10 |           |
|    |                            |                   | 2902.30.90 |           |
|    |                            |                   | 2902.30.00 |  108-88-3 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 42.|Acid sulfuric               |                   | 2807.00.10 | 7664-93-9 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|
| 43.|Acid clorhidric             |Clorura de hidrogen| 2806.10.00 | 7647-01-0 |
|____|____________________________|___________________|____________|___________|

    NOTA 1:
    Pozitiile tarifare sunt conform Sistemului armonizat de denumire si codificare a marfurilor si Tarifului vamal de import al Romaniei 2001.

    NOTA 2:
    Se includ si alte saruri ale substantelor clasificate in aceste 3 categorii, cu exceptia sarurilor acidului clorhidric si ale acidului sulfuric, ori de cate ori existenta unor astfel de saruri este posibila.

    ANEXA 2

    ......................
    (antetul operatorului)

    ...........................
    (nr. si data inregistrarii)

                               DECLARATIA
cumparatorului privind utilizarea/utilizarile concreta/concrete a/ale substantelor prevazute in anexa nr. 1 (livrare individuala)

    ...........................................................................,
            (denumirea operatorului, cu datele de identificare complete)
cu sediul social in ..........................................................,
                                       (adresa completa)
valabila pana la data .........................................................
    Autorizatia pentru activitatea cu precursori nr. ................., emisa la
data de ........................ de catre .................................... .
                                            (denumirea autoritatii emitente)
    Am comandat de la ................................................, din
                      (denumirea si adresa complete ale furnizorului)
urmatoarea substanta:
.............................................................................,
(denumirea si pozitia tarifara din anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor)
cantitatea de ........................... kg/l, pe care o vom utiliza in
propriul proces de productie in scopul ....................................... .
                                        (se mentioneaza utilizarile concrete)
    Declar ca substanta mentionata va fi revanduta sau furnizata unui cumparator numai cu conditia ca acesta sa dea o declaratie similara privind utilizarea sau, pentru substantele din categoria a II-a si a III-a o declaratie privind livrarile multiple.
    Am luat cunostinta de faptul ca nerespectarea scopului declarat in prezenta declaratie constituie infractiunea de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul penal.

         .....................................           .............
         (numele si prenumele reprezentantului              (data)
             autorizat al cumparatorului)

         .....................................           .............
                      (functia)                           (semnatura)

    ANEXA 3

    ......................
    (antetul operatorului)

    ...........................
    (nr. si data inregistrarii)

                               DECLARATIA
cumparatorului privind utilizarea/utilizarile concreta/concrete a/ale substantelor din categoria a II-a sau a III-a prevazute in anexa nr. 1 (livrari multiple)

    ...........................................................................,
             (denumirea operatorului, cu datele de identificare complete)
cu sediul social in .......................................................... .
                                     (adresa completa)
    Autorizatia pentru activitatea cu precursori nr. ................., emisa la
data de ................... de catre ......................................... .
                                         (denumirea autoritatii emitente)
valabila pana la data de ............................................ .
    Intentionam sa comandam de la .............................................,
                                 (denumirea si adresa complete ale furnizorului)
din urmatoarea substanta:
...............................................................................,
(denumirea si pozitia tarifara din anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor)
cantitatea de ...................................... kg/l, pe care o vom utiliza
in propriul proces de productie in scopul .................................... .
                                          (se mentioneaza utilizarile concrete)
    Cantitatea sus-mentionata este suficienta, dupa cea mai buna apreciere, pentru desfasurarea normala a procesului de productie pentru
.................... luni.
 (maximum 12 luni)
    Declar ca substanta mentionata va fi revanduta sau furnizata unui cumparator numai cu conditia ca acesta sa dea o declaratie pentru livrari individuale sau multiple.
    Am luat cunostinta de faptul ca nerespectarea scopului declarat in prezenta declaratie constituie infractiunea de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de art. 292 din Codul penal.

         .....................................           .............
         (numele si prenumele reprezentantului              (data)
             autorizat al cumparatorului)

         .....................................           .............
                      (functia)                           (semnatura)

    ANEXA 4

                                                               Regim special

    Societatea comerciala ....................    Nr. autorizatiei speciale
    cu sediul social in ......................    pentru activitatea cu
    Str. .......................... nr. ......    precursori a transportatorului
    Judetul/sectorul .........................    ..............................

                               ORDIN DE TRANSPORT
                         Nr. ......... din ...............

    In baza autorizatiei pentru activitatea cu precursori a predatorului marfii nr. .............., se transporta cu
...............................................................................,
(datele de identificare a mijloacelor de transport: tip, marca, nr. de inregistrare sau de inmatriculare etc.)
apartinand ..........................., in perioada .................., pe ruta
............................., cantitatea de .................. kg/l de
                                                (bruta/neta)
...............................................................................
(denumirea substantei, conform anexei nr. 1 la Legea nr. 300/2002
privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor)
    Marfa se ridica de la
..............................................................................,
              (denumirea furnizorului si locul de unde se ridica marfa)
avand destinatia ..............................................................,
                   (locul de destinatie - denumirea si adresa destinatarului)
urmand a fi utilizata in scopul ....................................... si este insotita de
......................................................................... si de
 (numele, prenumele, seria si nr. actului de identitate ale delegatului)
................................................................................
(numele, prenumele, seria si nr. actului de identitate ale conducatorului auto)

          Conducatorul unitatii,              Responsabil cu precursorii,
          ......................              ...........................



SmartCity5

COMENTARII la Legea 505/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 505 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 505/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu