Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 32 din 26 aprilie 1995

pentru acceptarea de catre Romania a amendamentelor la anexa nr. I a Protocolului aditional nr. I la Conventiile de la Geneva din 1949 privind protectia victimelor conflictelor armate internationale, ratificat de Romania prin Decretul nr. 224 din 11 mai 1990

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 82 din  4 mai 1995


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Romania declara ca accepta amendamentele la anexa nr. I a Protocolului aditional nr. I la Conventiile de la Geneva din 1949 privind protectia victimelor conflictelor armate internationale, ratificat de Romania prin Decretul nr. 224 din 11 mai 1990, astfel cum sunt ele prevazute in anexa la prezenta lege.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 27 februarie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                       PRESEDINTELE SENATUI
                    prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 10 aprilie 1995, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                 p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
                            RADU BERCEANU

    ANEXA 1

                            AMENDAMENTELE
la anexa nr. I a Protocolului aditional nr. I la Conventiile de la Geneva din 1949 privind protectia victimelor conflictelor armate internationale, ratificat de Romania prin Decretul nr. 224 din 11 mai 1990

    1. Articolul 4 - Utilizare - va avea urmatorul cuprins:
    "1. Semnul distinctiv va fi, in masura posibilului, aplicat pe drapele sau pe o suprafata plana, vizibil din toate directiile si de la o distanta cat mai mare.
    2. Semnul distinctiv trebuie sa fie colorat in rosu pe un fond alb, iar dimensiunile sale trebuie sa fie cat mai mari. In timpul noptii si in conditii de vizibilitate redusa, semnul distinctiv trebuie sa fie iluminat sau clar vizibil.
    3. Pentru ca diferenta inchis-deschis sa permita identificarea sa prin utilizarea unui film sau a unor instrumente cu raze infrarosii, semnul distinctiv rosu trebuie sa fie colorat pe un strat de apret de culoare neagra.
    4. Semnele distinctive vor putea fi din materiale care sa le faca usor de recunoscut prin mijloace de detectie tehnica.
    5. Sub rezerva instructiunilor autoritatilor competente, personalul sanitar si religios care se achita de sarcinile sale pe campul de lupta trebuie sa fie echipat, in masura posibilului, cu acoperamant de cap si cu imbracaminte avand semnul distinctiv."
    2. Articolul 6 - Semnal luminos - va avea urmatorul cuprins:
    "1. Semnalul luminos, constand intr-o lumina albastra, intermitenta, asa cum este definit in Manualul tehnic de navigabilitate al O.A.C.I. (Doc. 9051, a 3-a parte, sectiunea a 7-a, cap. 1 paragraful 4), este destinat utilizarii de catre aeronavele sanitare pentru a-si semnala identitatea. Nici o alta aeronava nu poate utiliza acest semnal. Culoarea albastra recomandata se obtine cu ajutorul coordonatelor tricromatice de mai jos:
    - limita verde Y = 0,065 + 0,805 x;
    - limita alb Y = 0,400 - x;
    - limita purpuriu X = 0,133 + 0,600 y.
    Frecventa recomandata a sclipirilor luminoase albastre este de 60 la 100 sclipiri pe minut.
    2. Aeronavele sanitare ar trebui sa fie echipate cu luminile necesare pentru a face vizibil semnalul luminos in toate directiile posibile.
    3. Conform dispozitiilor cap. XIV paragraful 4 al Codului international al semnalelor al O.M.I., navele-spital si vagoanele de salvare trebuie sa fie echipate cu una sau mai multe lumini albastre intermitente, vizibile din toate directiile. Culoarea albastra recomandata se obtine cu ajutorul coordonatelor tricromatice indicate la paragraful 1.
    4. In lipsa unui acord special intre partile la conflict, prin care s-ar rezerva utilizarea luminilor albastre intermitente pentru identificarea vehiculelor, navelor si ambarcatiunilor sanitare, intrebuintarea acestor semnale pentru alte vehicule sau nave nu este interzisa."
    3. Articolul 7 - Semnal radio - va avea urmatorul cuprins:
    "1. Semnalul radio consta intr-un mesaj radiotelefonic sau radiotelegrafic, in cod Morse sau inregistrare directa pe banda ingusta, precedate de o transmisie completa a semnalelor de urgenta (RR nr. 3196 si 3197), urmata de grupul izolat YYY in radiotelegrafie Morse sau de cuvantul MEDICAL in inregistrare directa pe banda ingusta si pronuntat ca in limba franceza in radiotelefonie.
    Semnalul de prioritate va urma imediat semnalul de urgenta, XXX in radiotelegrafie Morse sau PAN PAN in inregistrare directa pe banda ingusta si pronuntat ca si cuvantul francez "panne" in radiotelefonie. Semnalul de urgenta va fi repetat de trei ori. Mesajul este emis in limba engleza la intervale corespunzatoare, pe una sau mai multe frecvente prevazute in acest scop. Semnalul de prioritate este rezervat in exclusivitate unitatilor si mijloacelor de transport sanitar.
    2. Mesajul radio, precedat de semnalele distinctive de urgenta si de prioritate vizate de paragraful 1, contine urmatoarele elemente:
    a) indicativul de apel al mijlocului de transport sanitar;
    b) pozitia mijlocului de transport sanitar;
    c) numarul si tipul mijloacelor de transport sanitar;
    d) itinerarul ales;
    e) durata calatoriei si ora de plecare si de sosire prevazute, dupa caz;
    f) alte informatii, precum altitudinea de zbor, frecventele radioelectronice supravegheate, limbajele conventionale, modurile si codurile sistemelor de radiolocatie secundare de supraveghere.
    3. Pentru a facilita comunicatiile vizate la paragrafele 1 si 2, cat si comunicatiile vizate in art. 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30 si 31 ale protocolului, inaltele parti contractante, partile la conflict sau una dintre partile la un conflict, actionand de comun acord sau izolat, pot defini, in conformitate cu Tabelul de repartitie al benzilor de frecventa figurand in Regulamentul radiocomunicatiilor, anexat la Conventia internationala de telecomunicatii, si pot publica frecventele nationale pe care le aleg pentru aceste comunicatii. Aceste frecvente trebuie sa fie notificate Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, in conformitate cu procedura aprobata de catre Conferinta administrativa mondiala a radiocomunicatiilor."
    4. Articolul 8 - Identificarea prin mijloace electronice - va avea urmatorul cuprins:
    "1. Sistemul secundar de radiolocatie de supraveghere (S.S.R.), asa cum este specificat in anexa nr. 10 la Conventia de la Chicago din 7 decembrie 1944 referitoare la aviatia civila internationala, adusa la zi periodic, poate fi utilizat pentru a identifica si a urmari zborul unei aeronave sanitare. Modul si codul S.S.R. rezervat utilizarii exclusive de catre aeronavele sanitare trebuie sa fie definite de catre inaltele parti contractante, de catre partile la conflict sau de catre una dintre partile la conflict, actionand de comun acord sau izolat, in conformitate cu procedurile de recomandat de catre Organizatia Aviatiei Civile Internationale.
    2. In scopuri de identificare si localizare, mijloacele de transport sanitar protejate vor putea utiliza dispozitive de semnalizare radar normalizate (aeronautice sau maritime).
    Transporturile sanitare protejate trebuie sa poata fi identificate de catre alte nave maritime sau aeronave dotate cu radar de supraveghere (S.S.R.) datorita codului emis de catre un dispozitiv de semnalizare radar, de exemplu in modul 3/A, instalat la bordul respectivelor transporturi sanitare.
    Codul emis de catre dispozitivul de semnalizare radar al transportului sanitar trebuie sa fie atribuit de catre autoritatile competente si notificat partilor la conflict.
    3. Transporturile sanitare vor putea fi identificate de catre submarine datorita emiterii de semnale acustice submarine corespunzatoare. Semnalul acustic submarin trebuie sa fie constituit prin indicativul de apel al navei, precedat de grupul YYY emis in cod Morse pe o frecventa acustica corespunzatoare, de exemplu 5 kHz.
    Partile la conflict care vor voi sa utilizeze semnalul de identificare acustica submarin descris mai sus o vor indica cat mai rapid posibil partilor in cauza si vor confirma frecventa utilizata, notificand utilizarea navelor lor spital.
    Orice alt sistem de identificare cunoscut, la dispozitia beligerantilor si compatibil navelor militare, va putea fi folosit.
    4. Partile la conflict pot, printr-un acord special, sa adopte, pentru utilizarea intre ele, un sistem electronic analog celui pentru identificarea vehiculelor si a navelor si ambarcatiunilor sanitare."
    5. Articolul 9   Radiocomunicatii   va avea urmatorul cuprins:
    "Semnalul de prioritate, prevazut in art. 7 din prezentul regulament, YYY in radiotelegrafie Morse sau cuvantul MEDICAL in inregistrare directa pe banda ingusta si pronuntat ca in limba franceza in radiotelefonie, va putea preceda radiocomunicatiile corespunzatoare ale unitatilor sanitare pentru aplicarea procedurilor folosite in conformitate cu art. 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30 si 31 ale protocolului."



SmartCity5

COMENTARII la Legea 32/1995

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 32 din 1995
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Legea 32/1995
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu