Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 997 din 29 septembrie 2010

privind aprobarea închiderii definitive si monitorizarii postînchidere a starii de siguranta a obiectivului si a factorilor de mediu a unor mine si cariere, etapa a XI-a, si modificarea unor acte normative în domeniul închiderii unor mine si cariere

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 692 din 15 octombrie 2010



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 52 alin. (2) din Legea minelor nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - (1) Se aprobă închiderea definitivă, conservarea, ecologizarea şi monitorizarea postînchidere a stării de siguranţă a obiectivului şi a factorilor de mediu a minelor şi carierelor aflate în patrimoniul unor companii/societăţi naţionale sau societăţi comerciale care activează în sectorul minier, prevăzute în anexa nr. 1.1.

(2) Se aprobă valorile necesare derulării, în perioada 2010-2014, a programului unic de etapizare pentru modernizarea a 8 staţii de epurare şi tratare a apelor de mină, în 8 amplasamente diferite. In baza studiilor de soluţii se vor moderniza/optimiza procesele tehnologice pentru creşterea randamentelor specifice la fiecare staţie de epurare în parte, scopul final fiind depăşirea limitelor tehnologiilor actuale şi încadrarea în normativele în vigoare.

Art. 2. - Rezervele geologice neexploatate ale minelor şi carierelor care se închid rămân în gestionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

Art. 3. - (1) Scoaterea din funcţiune a mijloacelor fixe aferente obiectivelor miniere prevăzute a se închide potrivit anexei nr. 1.1, precum şi valorificarea acestora se fac cu respectarea prevederilor Legii nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Sumele obţinute din valorificarea mijloacelor fixe se folosesc cu respectarea prevederilor legale.

(2) Se aprobă sistarea definitivă a lucrărilor de investiţii neterminate, terminate şi nerecepţionate aferente obiectivului care se închide. Investiţiile neterminate se casează şi se valorifică conform procedurii de valorificare a mijloacelor fixe prevăzute în Legea nr. 15/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(3) Anexele tehnice şi dependinţele, de natura celor prevăzute la art. 37 alin. (2) din Legea minelor nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, care se impun a fi menţinute în funcţiune pe parcursul executării lucrărilor de închidere a obiectivului minier, se preiau de către ministerul de resort, urmând ca la finalizarea lucrărilor să fie valorificate conform prevederilor legale.

(4) Anexele tehnice şi dependinţele, altele decât cele prevăzute la art. 37 alin. (2) din Legea nr. 85/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se valorifică prin grija operatorului economic de care a aparţinut obiectivul minier, cu aprobarea prealabilă şi sub coordonarea direcţiei de specialitate din cadrul ministerului de resort sau, după caz, a altei persoane juridice legal desemnate în acest sens de ordonatorul principal de credite. Valorificarea se face prin vânzare sau acordare cu titlu gratuit, în condiţiile legii, la cererea autorităţilor publice locale sau a persoanelor interesate/afectate. Toate construcţiile civile sau miniere rămase nevalorificate se casează potrivit prevederilor Legii nr. 15/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi se vor dezafecta conform proiectului tehnic.

(5) Construcţiile care rămân nevalorificate la terminarea lucrărilor de închidere şi ecologizare, precum şi terenurile aferente perimetrului ecologizat se predau Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, în condiţiile legii.

Art. 4. - (1) Fondurile necesare pentru închiderea definitivă, conservarea şi ecologizarea obiectivelor miniere, inclusiv monitorizarea factorilor de mediu postînchidere, pentru companiile/societăţile naţionale, fundamentate în programele tehnice de dezafectare sau conservare, elaborate în acest scop şi avizate conform legii, se asigură atât din sursele proprii ale acestora, cât şi din alocaţiile bugetare aprobate cu această destinaţie. Administrarea sumelor alocate prin legea bugetului de stat se face de către ministerul de resort, direcţia de specialitate, în conformitate cu prevederile legale, prin operatorul specializat înfiinţat în acest scop prin Hotărârea Guvernului nr. 313/2002 privind înfiinţarea Societăţii Comerciale de Conservare şi Inchidere a Minelor „Conversmin" - S.A., cu modificările şi completările ulterioare, în baza listelor-anexă la Programul anual de conservare, închidere, reconstrucţie ecologică şi activităţi postînchidere.

(2) Fondurile necesare efectuării tuturor activităţilor, inclusiv cele auxiliare, necesare în procesul de închidere şi ecologizare a obiectivelor miniere, precum şi cele privind organizarea şi desfăşurarea achiziţiilor publice, efectuarea unor teste şi expertize în perioada derulării lucrărilor, organizarea şi desfăşurarea recepţiilor, precum şi altele asemenea se prevăd în devizele generale ale obiectivelor, cu încadrarea în valorile totale aprobate prin hotărâri ale Guvernului. Plata pentru asemenea activităţi la obiectivele supuse închiderii se face conform contractelor de achiziţie publică, normelor interne şi/sau tarifelor aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(3) Fondurile prevăzute la alin. (1), pentru obiectivele miniere cuprinse în anexa nr. 1.1, se solicită lunar de către ordonatorul principal de credite, pe baza cererilor de deschidere a creditelor bugetare care vor fi însoţite de centralizatorul deconturilor justificative ale operatorilor economici, în conformitate cu anexa nr. 2.

(4) Deconturile justificative, inclusiv cele care constituie, după caz, avans, se întocmesc de către operatorul economic, pe baza contractelor încheiate pentru realizarea programelor tehnice de dezafectare sau de conservare a minelor şi a cheltuielilor efectiv realizate, rezultate din situaţiile lunare de lucrări.

(5) Deconturile justificative prevăzute la alin. (4) vor fi avizate de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, după caz, unde se situează obiectivul la care s-au efectuat lucrările de închidere, indiferent de sediul social al operatorului economic care a efectuat această lucrare, în conformitate cu anexa nr. 3.

(6) La avizarea deconturilor justificative, direcţiile generale ale finanţelor publice au obligaţia de a verifica încadrarea sumelor solicitate pentru închidere în valoarea aprobată prin hotărâre a Guvernului.

(7) Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 816/1998 privind conservarea şi închiderea definitivă a unor mine şi cariere, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 443 din 20 noiembrie 1998, anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 17/1999 privind închiderea definitivă şi conservarea unor mine şi cariere, etapa a II-a, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 14 din 20 ianuarie 1999, anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 720/1999 privind aprobarea programului pentru conservarea şi închiderea definitivă a unor mine şi cariere, etapa a III-a, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 443 din 13 septembrie 1999, anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 493/2000 privind aprobarea Programului pentru conservarea şi închiderea definitivă a unor mine şi cariere, etapa a IV-a, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 284 din 22 iunie 2000, cu modificările şi completările ulterioare, anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 602/2001 privind aprobarea închiderii definitive a unor mine şi cariere, etapa a V-a, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 369 din 9 iulie 2001, cu modificările ulterioare, anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 898/2002 privind aprobarea închiderii definitive a unor mine şi cariere, etapa a VI-a, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 645 din 30 august 2002, anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 926/2003 privind aprobarea conservării, închiderii definitive şi monitorizării factorilor de mediu postînchidere a unor mine şi cariere, etapa a VII-a, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 602 din 25 august 2003, anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.846/2004 privind aprobarea conservării, închiderii definitive şi monitorizării factorilor de mediu postînchidere a unor mine şi cariere, etapa a VIII-a, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.112 din 27 noiembrie 2004, anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.008/2006 privind aprobarea închiderii definitive şi monitorizării factorilor de mediu postînchidere a unor mine şi cariere, etapa a IX-a, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 692 din 14 august 2006, cu modificările ulterioare, şi anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 644/2007 privind aprobarea închiderii definitive şi monitorizării factorilor de mediu postînchidere a unor mine şi cariere, etapa a X-a, şi modificarea unor acte normative în domeniul închiderii unor mine şi cariere, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 469 din 12 iulie 2007, se modifică şi se înlocuiesc cu anexa nr. 3.

Art. 5. - Potrivit prevederilor art. 4 alin. (1) din prezenta hotărâre şi ale art. 25 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 349/2005 privind depozitarea deşeurilor, cu completările ulterioare, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri asigură şi este responsabil de monitorizarea factorilor de mediu postînchidere, pentru o perioadă de cel puţin 50 de ani.

Art. 6. - Măsurile de natura ajutorului de stat prevăzute de prezenta hotărâre vor fi notificate şi acordate potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 117/2006 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 137/2007.

Art. 7. - (1) Pentru minele şi carierele prevăzute în anexele nr. 1.1 şi 1.2 la care lucrările nu încep în anul financiar în care au fost aprobate, cheltuielile pentru conservare anuală şi monitorizare anuală vor continua şi în perioada următoare, pe baza unor analize tehnico-economice, cu condiţia încadrării în valoarea aprobată.

(2) Pentru minele şi carierele la care lucrările nu au început în anul financiar în care s-a aprobat închiderea, lucrările vor putea începe în perioada următoare, pe baza proiectului de execuţie, cu condiţia încadrării în valoarea aprobată, pe total, prin hotărâri ale Guvernului.

Art. 8. - Se aprobă suplimentarea valorilor alocate pentru unele obiective miniere aprobate la închidere prin hotărâri ale Guvernului, potrivit anexei nr. 1.2.

Art. 9. - La anexa nr. 1 punctul XVII din Hotărârea Guvernului nr. 1.008/2006, cu modificările ulterioare, poziţia 55 va avea următorul cuprins: „Lucrări anuale de remedieri, intervenţii calamităţi, documentaţii, avize, teste, analize de laborator, studii, norme şi normative tehnice, arhivare".

Art. 10. - In cadrul obiectivelor miniere programate la închidere şi ecologizare se va acorda prioritate lucrărilor de la depozitele de steril şi iazurile de decantare aferente acestora.

Art. 11. - Ministerul de resort şi operatorii economici implicaţi vor lua măsurile necesare pentru aplicarea prevederilor prezentei hotărâri.

Art. 12. -Anexele nr. 1.1, 1.2, 2 şi 3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemnează:

Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri,

Ion Ariton

Ministrul mediului şi pădurilor,

Laszlo Borbely

Ministrul finanţelor publice,

Gheorghe Ialomiţianu

ANEXA Nr.1.1

LISTA

minelor şi carierelor care se închid în etapa a XI-a

- lei, inclusiv TVA -

Nr. crt.

Mina/

cariera/

iazul

Obiectivul

Data încetării activităţii

Codul perimetrului

Valori calculate în preţuri

Cheltuieli totale pentru închidere

din care:

Conservare (anuală)

Monitorizare

postînchidere

(anuală)

pentru elaborarea documentaţiei

pentru închidere,

inclusiv

ecologizare

0

1

2

3

4

5

6 (7 + 8)

7

8

9

10

Compania Naţională a Uraniului - S.A. Bucureşti

1.

Mina

Crucea-Botusana parţial (SV), Uzina R2, E2 - Feldioara (BV)

-

160001

octombrie 2009

24.046.339

526.747

23.519.592

0

29.593

2.

Mina

Băiţa Plai (BH)

2009

160003

iunie 2009

57.686.622

350.000

57.336.622

8.281.121

642.371

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia - S.A. Târgu Jiu

3.

Mina

Ploştina (GJ)

2008

31063

septembrie 2009

22.761.510

596.980

22.164.530

2.764.000

43.240

4.

Mina

Mina Zegujani (MH)

2009

31217

septembrie 2009

13.041.490

337.810

12.703.680

2.266.000

43.240

Societatea Naţională a Cărbunelui - S.A. Ploieşti

5.

Mina

Lupoaia-Brusturi (SJ)

1978

-

octombrie 2009

2.991.180

130.630

2.860.550

0

24.143

Staţii de epurare ape de mină

6.

-

Staţie pilot

-

-

noiembrie 2009

40.710.000

3.271.195

37.438.805

0

0

TOTAL:

6 poziţii

138.475.631

5.213.362

156.023.779

13.311.121

782.587

ANEXA Nr. 1.2

LISTA

obiectivelor miniere aprobate la închidere, conform anexei nr. 1.1 la prezenta hotărâre, la care valorile se modifică prin suplimentare

Nr. crt.

Mina/

cariera/

iazul

Obiectivul

Data încetării activităţii

Codul perimetrului

Valori calculate în preţuri

Cheltuieli totale pentru închidere

din care:

Conservare (anuală)

Monitorizare

postînchidere

(anuală)

pentru elaborarea documentaţiei

pentru închidere,

inclusiv

ecologizare

0

1

2

3

4

5

6 (7 + 8)

7

8

9

10

Compania Naţională a Uraniului - S.A. Bucureşti

1.

Mina

Avram Iancu (BH) - suplimentar

1999

6656/1313

iunie 2009

70.496.793

2.380.558

68.116.235

0

3.016.663

2.

Mina

Ciudanoviţa (CS) - suplimentar

1997

344/725

iunie 2009

44.528.448

402.776

44.125.672

0

10.042.451

3.

Mina

Lişava (CS) - suplimentar

1998

342/723

iunie 2009

118.858.241

1.449.836

117.408.405

0

4.300.898

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia - S.A. Târgu Jiu

4.

Micro-cariera

Berbeşti Est (VL) - suplimentar -

1998

31069

august 2008

8.089.602

10.623

8.078.979

0

703.442

Compania Naţională a Metalelor Preţioase REMIN - S.A. Baia Mare

5.

Mina

Baia Sprie Est (MM) - suplimentar -

2006

41089

iulie 2008

12.160.225

649.936

11.510.289

3.151.566

0

6.

Mina

Rodna Valea Vinului (BN)

- staţia de epurare -

suplimentar

-

-

aprilie 2009

363.696

130.900

232.796

0

0

7.

Mina

Socea (SM) - staţia de epurare - suplimentar

-

-

aprilie 2009

221.344

61.880

159.464

0

0

8.

Mina

Mestecăniş (SV)

- staţia de epurare -

suplimentar

-

-

aprilie 2009

251.686

25.347

226.339

0

0

9.

Mina

Alunis Fata Mare - Valea Colbului (MM) - staţia de epurare - suplimentar

-

-

aprilie 2009

6.332.903

509.550

5.823.353

0

481.715

10.

Mina

Tyuzosa (MM) - staţia de epurare - suplimentar

-

-

aprilie 2009

1.340.410

261.800

1.078.610

0

0

0

1

2

3

4

5

6(7 + 8)

7

8

9

10

11.

Mina

Toroioaga (MM) staţia de epurare - suplimentar

-

-

aprilie 2009

328.954

45.851

283.103

0

530.493

12.

Mina

Nistru 9 Mai - 11 Iunie (MM) - staţia de epurare - suplimentar

-

-

aprilie 2009

1.536.279

429.128

1.107.151

0

721.105

13.

Mina

Anton II Băiţa(MM) - postînchidere - suplimentar

1996

42010

decembrie 2008

89.449

16.342

73.107

0

0

14.

Mina

Delniţa

(SV) postînchidere -

suplimentar

1997

37057

decembrie 2008

20.148

10.754

9.394

0

0

15.

Mina

Rodna Valea Vinului (BN) postînchidere - suplimentar

1990

37038

41082

44005

decembrie 2008

240.487

28.521

211.966

0

4.328

16.

Mina

Toroioaga (MM) postînchidere - suplimentar

1997

41112

decembrie 2008

1.007.225

90.346

916.879

0

0

17.

Mina

Vişeu - Novicior (MM) postînchidere - suplimentar

-

41138

decembrie 2008

235.244

28.098

207.146

0

0

18.

Mina

Răzoare Puţ 2 (MM) postînchidere - suplimentar

1991

35008

decembrie 2008

21.532

10.865

10.667

0

2.166

19.

Mina

Rotunda Valea Sibilei (MM) postînchidere - suplimentar

1996

50008

decembrie 2008

0

0

0

0

4.377

20.

Mina

Măcârlău (MM) postînchidere - suplimentar

1997

41075

decembrie 2008

13.488

13.488

0

0

84.344

21.

Mina

Catarama Ivaşcoaia (MM) postînchidere - suplimentar

1997

41019

42033

decembrie 2008

299.771

33.301

266.470

0

27.409

22.

Mina

Valea Roşie (MM) postînchidere - suplimentar

1997

50000

decembrie 2008

53.599

3.866

49.733

0

0

23.

Mina

Aurum (MM) postînchidere - suplimentar

1997

50034

decembrie 2008

35.978

2.657

33.321

0

0

Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului MINVEST Deva

24.

Mina

Băişoara (CJ) - suplimentar

2002

37027

iulie 2008

500.550

50.000

450.550

0

0

25.

Mina

Complex Vechi Put losif (AB) - suplimentar

1999

-

iulie 2008

1.858.548

80.000

1.778.548

0

0

26.

Mina

Boita Haţeg (HD) postînchidere - suplimentar

1997

41143

decembrie 2008

234.273

12.159

222.114

0

68.496

27.

Cariera

Ohaba Ponor (HD) postînchidere - suplimentar

1986

14001

decembrie 2008

401

104

297

0

3.188

28.

Mina

Bălan Central (HG) postînchidere - suplimentar

1997

41010

decembrie 2008

2.786.836

2.691

2.784.145

0

0

29.

Mina

Ruda Brad (HD) postînchidere - suplimentar

1997

41138

decembrie 2008

3.193

445

2.748

0

0

30.

Mina

Masca Puţ 1 Iara (CJ) postînchidere - suplimentar

1998

37021

decembrie 2008

6.082

3.762

2.320

0

0

31.

Mina

Complex Vechi Put losif (AB) postînchidere - suplimentar

1999

-

decembrie 2008

534.835

11.061

523.774

0

0

32.

Mina

Muncel (HD) postînchidere - suplimentar

1999

26003

decembrie 2008

27.870

5.441

22.429

0

84.928

33.

Mina

Buturoasa (AB) postînchidere - suplimentar

2003

-

decembrie 2008

2.367

198

2.169

0

0

34.

Mina

Ghelari Est (HD) postînchidere - suplimentar

1999

37035

decembrie 2008

24.445

5.355

19.090

0

0

35.

Mina

Ruschita (Pârâul cu Raci) (CS) postînchidere - suplimentar

1990

37020

decembrie 2008

5.433

2.380

3.053

0

1.775

36.

Mina

Ocna de Fier - Docnecea (CS) postînchidere - suplimentar

1997

37013

37028

37029

41005

41006

41078

41083

decembrie 2008

296.793

6.545

290.248

0

66.446

0

1

2

3

4

5

6 (7 + 8)

7

8

9

10

37.

Mina

Ruşchiţa (complexe) (CS) postînchidere - suplimentar

1997

41085

decembrie 2008

316.475

7.273

309.202

0

93.999

38.

Mina

Ruşchiţa (vârful Boul) (CS) postînchidere - suplimentar

1.991

37026

decembrie 2008

490.249

4.284

485.965

0

0

39.

Mina

Baia de Aramă (MH) postînchidere - suplimentar

1997

42029

decembrie 2008

660.776

6.000

654.776

0

5.469

40.

Mina

Florimunda (CS) postînchidere - suplimentar

1999

41045

42013

decembrie 2008

131.094

5.474

125.620

0

0

41.

Mina

Sasca Montană (CS) postînchidere - suplimentar

1998

42042

42027

42044

decembrie 2008

410.267

6.050

404.217

0

0

42.

Mina

Altân Tepe (TL) postînchidere - suplimentar

2003

43003

decembrie 2008

430.648

10.254

420.394

0

0

43.

Mina

Boita Haţeg (HD) staţia de epurare - suplimentar

-

-

iulie 2009

1.245.237

19.653

1.225.584

0

0

44.

Mina

Ogaşul Grecilor (CS) postînchidere - suplimentar

1996

-

decembrie 2008

125.626

3.570

122.056

0

36.686

45.

Mina

Dealu Negru Inferior (SV) - suplimentar

2003

42015

iulie 2008

13.955.300

120.100

13.835.200

9.330

0

46.

Cariera

Ostra (SV) - suplimentar

2003

86001

iulie 2008

42.564.157

575.485

41.988.672

846.342

35.607

Societatea Naţională a Cărbunelui - S.A. Ploieşti

47.

Cariera

Sfântu Gheorghe (CV) - suplimentar

1996

31107

iunie 2009

79.906.467

0

79.906.467

0

0

48.

Mina

Pescăreasa (Ag) - suplimentar

1998

31037

octombrie 2009

1.218.103

55.645

1.162.468

0

34.750

TOTAL:

48 de poziţii

414.261.527

7.590.352

406.671.185

4.007.238

20.350.735

NOTE:

1. Valorile cuprinse în coloana (6), la staţiile de epurare, reprezintă valori totale pentru lucrări de remediere sau de optimizare a fluxului tehnologic, iar cele din coloana (10) reprezintă valori anuale suplimentare pentru exploatare.

2. Valorile cuprinse în coloana (6), pentru obiectivele la care este specificat „postînchidere", reprezintă lucrări de remediere, iar cele din coloana (10) reprezintă valori anuale suplimentare de monitorizare.

ANEXA Nr. 2

MINISTERUL ECONOMIEI, COMERŢULUI ŞI MEDIULUI DE AFACERI

Aprobat

Ordonator principal de credite,

.................................................

DECONT CENTRALIZATOR*)

privind cheltuielile realizate pentru închiderea minelor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr..........., pentru deschiderea finanţării pe luna........./anul....................

I. închideri

II. conservări

III. monitorizări postînchidere

lei, inclusiv TVA

Nr. crt.

Mina

Obiectivul

Cheltuieli totale aprobate pentru închidere pe anul

Cheltuieli efectuate pentru conservare, proiectare,

închidere

Cheltuieli pentru monitorizare postînchidere

Sumele alocate

Diferenţa de acordat

7 = 4-6

7 = 5-6

0

1

2

3

4

5

6

7

1.

I

X

2.

II

X

3.

III

X

4.

TOTAL

Director general,

.........................                   

Director economic,

............................

*) Se aplică pentru toate minele şi carierele a căror conservare, închidere definitivă şi monitorizare postînchidere au fost aprobate prin hotărâri ale Guvernului.

Direcţia generală planificare şi dezvoltare economică,

Director general,

................................

ANEXA Nr. 3

OPERATOR ECONOMIC

(furnizor produse/prestator servicii/executant de lucrări)

(Elemente de identificare)

DECONT JUSTIFICATIV

privind cheltuielile realizate pentru închiderea minelor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr................, pentru deschiderea finanţării pe luna............../anul.............

I. închideri

II. conservări

III. monitorizări

lei, inclusiv TVA

Nr. crt.

Mina

Obiectivul

Cheltuieli totale aprobate pentru închidere pe anul

Cheltuieli efectuate pentru

conservare, proiectare,

închidere

Cheltuieli pentru monitorizare postînchidere

Sumele alocate

Diferenţa de acordat

7 = 4-6

7 = 5-6

0

1

2

3

4

5

6

7

1.

2.

3.

4.

Director general,

.............................           

       

Director economic,

................................

Vizat

Verificat realitatea şi exactitatea datelor din decont, conform Procesului-verbal de constatare nr..............

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului....................,

Director general,

....................................


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 997/2010

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 997 din 2010
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 997/2010
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu