Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 991 din 29 decembrie 1998

privind declararea zonei miniere Brad, judetul Hunedoara, ca zona defavorizata

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 524 din 31 decembrie 1998


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 2, 3 si 5 alin. (2) si ale art. 13 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24/1998 privind regimul zonelor defavorizate,

    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se declara zona miniera Brad, judetul Hunedoara, ca zona defavorizata.
    Art. 2
    Aria geografica strict delimitata a zonei defavorizate insumeaza localitatile Brad, Baia de Cris, Blajeni, Buces, Bucuresci, Bulzesti, Baita, Criscior, Luncoiu de Jos, Ribita, Tomesti, Valisoara, Vata de Jos, Vorta si Certej, ca unitati administrativ-teritoriale, in suprafata totala de 131.844 ha, conform anexei nr. 1.
    Art. 3
    Perioada pentru care zona miniera prevazuta la art. 1 se declara zona defavorizata este de 10 ani.
    Art. 4
    Pe perioada existentei zonei defavorizate, declarata in conformitate cu prevederile prezentei hotarari, se acorda facilitatile prevazute in anexa nr. 2.
    Art. 5
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta hotarare.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul industriei si comertului,
                       Radu Berceanu

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       Ministrul lucrarilor publice
                       si amenajarii teritoriului,
                       Nicolae Noica

                       Presedintele Agentiei Nationale
                       pentru Dezvoltarea si
                       Implementarea Programelor
                       de Reconstructie a Zonelor Miniere,
                       Petroniu Vasii

                       Secretar de stat,
                       seful Departamentului pentru
                       Administratie Publica Locala,
                       Vlad Rosca

    ANEXA 1

    Figura 1, reprezentand harta ariei geografice strict delimitata a zonei miniere Brad, judetul Hunedoara se gaseste la pagina 9 in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 524 din 31 decembrie 1998.

    ANEXA 2

    1. Pentru societatile comerciale, persoane juridice romane, precum si pentru intreprinzatorii particulari sau asociatiile familiale autorizate conform Decretului-lege nr. 54/1990 privind organizarea si desfasurarea unor activitati economice pe baza liberei initiative, infiintate dupa data declararii zonei defavorizate, care au sediul social si isi desfasoara activitatea pe teritoriul acesteia, se acorda urmatoarele facilitati:
    a) restituirea in totalitate a taxelor vamale pentru masinile, utilajele, instalatiile, echipamentele, mijloacele de transport, know-how, alte bunuri amortizabile, care se importa in vederea efectuarii si derularii de investitii in zona, precum si pentru materiile prime, piesele de schimb si componentele importate, necesare realizarii productiei proprii in zona;
    b) scutirea de la plata impozitului pe profit pe durata existentei zonei defavorizate;
    c) acordarea, cu prioritate, din Fondul special de dezvoltare aflat la dispozitia Guvernului, constituit potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/1997, a unor sume pentru:
    - stimularea activitatii de export al produselor finite si al serviciilor industriale;
    - garantarea creditelor externe, in limita unui plafon anual stabilit de Ministerul Finantelor;
    - finantarea unor programe speciale aprobate prin hotarari ale Guvernului;
    - finantarea proiectelor de investitii ale societatilor comerciale prin coparticiparea statului la capitalul social.
    De aceleasi facilitati beneficiaza si persoanele juridice sau fizice care isi au sediul social si care isi desfasoara activitatea in aceasta zona, daca prin investitia realizata se creeaza noi locuri de munca pentru forta de munca neocupata sau pentru membrii familiei acestora, care domiciliaza in zona defavorizata.
    2. Pentru persoanele fizice care au domiciliul in zona defavorizata si care au un venit sub nivelul mediu pe economie se acorda urmatoarele facilitati:
    a) tarife reduse cu pana la 50% pentru transportul auto si pe calea ferata;
    b) reducerea impozitului pe venit cu 50%;
    c) scutirea de la plata impozitului pe venitul agricol.SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 991/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 991 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 1103 2019
    O zi buna Aveți nevoie de un împrumut pentru fiecare scop? Te afli într-o problemă financiară? Firma de împrumut Bridge Finance este garantată în furnizarea de servicii financiare clienților cu o dobândă favorabilă. Împrumuturile noastre sunt ușoare și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem asorta orice împrumut cu o rată a dobânzii de 2%. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați imediat prin (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Legea 36 1995
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Dar MIDLAND CREDIT FIRM.a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID NMLS al companiei: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Decretul 62 2019
    Sunt Marie Reilly, o împrumutată împrumutată privată și legitimă. Ești un bărbat sau o femeie de afaceri? Aveți vreo mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o scară plăcută mică și o afacere medie? Aveți un scor de credit scăzut și vă este greu să obțineți împrumuturi de capital de la băncile locale și alte institutii financiare ?. - Intermediarii / Consultanții / Brokerii sunt bineveniți să aducă clienții lor și sunt protejați 100%. Părțile interesate ar trebui să mă contacteze pentru mai multe informații via: mariereillyfinancialaid@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 118 2010
    povești de adormit copii.statul aruncă bani pe pază gratuită a suprafețelor mici de pădure decât să fie interesat să le cumpere.praf aruncat în ochii opiniei publice privind preocuparea statului pentru păstrarea acestei avuții naționale.
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 50 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Rectificare 99 2018
    Salutare tuturor, Aici vine o companie care acordă tot felul de pe termen scurt și pe termen lung. Dacă sunteți interesat să obțineți unul dintre noi, trimiteți-ne un e-mail pentru cererea dvs. prin: kenabrighten@diplomats.com sau vizitați site-ul nostru kabusinesshome.com Mulțumesc. Publicul public.
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 991/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu