HOTARARE Nr. 89 din 19
ianuarie 2006
pentru aprobarea Programului
strategic privind monitorizarea, controlul si eradicarea pestei porcine clasice
in Romania
ACT EMIS DE:
GUVERNUL
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 141 din 15 februarie 2006
In temeiul art. 108 din
Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei
adopta prezenta hotarare.
Art. 1. - Prezenta
hotarare aproba Programul strategic privind monitorizarea, controlul si
eradicarea pestei porcine clasice in Romania, denumit in continuare Program,
prevazut in anexa nr. 1.
Art. 2. - Programul se
aplica pe teritoriul Romaniei, conform legislatiei nationale care transpune
legislatia comunitara, corespunzator evolutiei endemice a pestei porcine
clasice la populatia de porcine domestice si salbatice.
Art. 3. - Obiectivele
Programului sunt urmatoarele:
a) interzicerea totala
a vaccinarilor profilactice incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei
hotarari;
b) aplicarea rapida si
eficace a masurilor de combatere si eradicare;
c) inregistrarea
adecvata a datelor epidemiologice;
d) monitorizarea
corespunzatoare a porcinelor privind pesta porcina clasica.
Art. 4. - Fondurile
pentru realizarea actiunilor din cadrul Programului, aferente Autoritatii
Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, se aloca din
bugetul de stat, prin bugetul acestei autoritati.
Art. 5. - (1)
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor este
autoritatea competenta pentru implementarea Programului.
(2) Cand este cazul,
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor va
solicita sprijinul Comandamentului Antiepizootic Central si Comitetului
National pentru Situatii de Urgenta.
(3) Atributiile
autoritatilor responsabile pentru aplicarea strategiilor de combatere si
eradicare a bolilor majore ale animalelor sunt prevazute in anexa nr. 2.
Art. 6. - (1) Obligatia
asigurarii si respectarii normelor de biosecuritate prevazute in anexa nr. 3
revine tuturor detinatorilor de porcine din exploatatiile de animale
autorizate/aprobate sanitar-veterinar.
(2) Obligatia prevazuta
la alin. (1) are termen permanent si conditioneaza acordarea despagubirilor
pentru cazurile in care se inregistreaza pagube datorate pestei porcine clasice
sau altei boli aflate pe lista bolilor pentru care se acorda despagubiri, in
conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 1.415/2004 privind
acordarea despagubirilor pentru animalele taiate, ucise sau altfel afectate, in
vederea lichidarii rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor, cu
modificarile si completarile ulterioare.
Art. 7. - (1)
Vaccinarea de necesitate, denumita si vaccinare de urgenta, se aplica dupa
aprobarea de catre Comisia Europeana a solicitarilor formulate de Romania, zona
in care se aplica fiind considerata zona infectata.
(2) Vaccinarea de
necesitate prevazuta la alin. (1) se aplica:
a) mistretilor din
fondurile de vanatoare, din crescatorii si din complexurile de vanatoare in
care este diagnosticata pesta porcina clasica;
b) mistretilor din
fondurile de vanatoare limitrofe localitatilor in care este diagnosticata pesta
porcina clasica la porcii domestici;
c) porcinelor
semi-salbatice din Delta Dunarii, in cazul diagnosticarii pestei porcine
clasice la porcii mistreti sau domestici din acest areal;
d) porcinelor domestice
din exploatatiile comerciale autorizate/aprobate sanitar-veterinar.
Art. 8. - (1) Pentru
vaccinarea de necesitate pe teritoriul Romaniei se utilizeaza numai vaccinurile
antipestoase porcine recomandate de Comisia Europeana.
(2) Pentru vaccinarea
de necesitate a mistretilor si a porcinelor semi-salbatice din Delta Dunarii se
utilizeaza momeli vaccinale indigene sau din import, care detin autorizatie de
comercializare pentru produsele importate si autorizatie de comercializare si
autorizatie de fabricatie pentru produsele indigene, conditionate astfel incat
sa poata fi utilizate in mai multe campanii de vaccinare pe parcursul anului,
indiferent de conditiile de mediu.
(3) Programul national
de vaccinare a mistretilor se intocmeste pe baza programelor judetene intocmite
anual de directiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor
judetene si a municipiului Bucuresti, impreuna cu directiile generale agricole
si pentru dezvoltare rurala si gestionarii fondurilor de vanatoare, si se
aproba de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor.
(4) In baza programelor
aprobate, directiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor
judetene si a municipiului Bucuresti vor achizitiona in conditiile legii
cantitatile de momeli vaccinale necesare.
(5) Administrarea
momelilor vaccinale inclusiv mistretilor din parcurile nationale se face numai
de catre gestionarii fondurilor de vanatoare sau de catre administratiile
parcurilor nationale, dupa caz, sub controlul directiilor sanitare veterinare
si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului Bucuresti.
(6) Eliberarea
momelilor vaccinale se face numai pe baza de reteta cu timbru sec, eliberata de
directia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana si a
municipiului Bucuresti.
(7) Costurile necesare
achizitionarii momelilor vaccinale sunt suportate din bugetul directiei
sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene, respectiv a municipiului
Bucuresti, iar pentru manopera de aplicare, de catre gestionarii fondurilor de
vanatoare sau de catre administratiile parcurilor nationale, dupa caz.
Art. 9. - Directiile
sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene si a municipiului
Bucuresti monitorizeaza si controleaza circulatia vaccinurilor antipestoase
porcine pe teritoriul de competenta si asigura instruirea gestionarilor de
vanatoare privind respectarea conditiilor de transport, depozitare si aplicare
a momelilor vaccinale si a altor vaccinuri aprobate, conform recomandarilor
producatorului.
Art. 10. - Miscarea
porcinelor domestice si salbatice vii, a carnii si produselor provenite de la
acestea se efectueaza cu respectarea legislatiei sanitare veterinare.
Art. 11. - Detinatorii
de porcine domestice sau salbatice au obligatia sa comunice autoritatii
sanitare veterinare locale modificarile aparute in starea de sanatate a
porcinelor proprii sau in exploatatiile limitrofe, numarul animalelor moarte si
sa asigure prelevarea de probe pentru efectuarea examenelor de laborator.
Art. 12. - In caz de
confirmare a unui focar de pesta porcina clasica, se aplica prevederile
Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor nr. 67/2005 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare
cu privire la masurile pentru controlul pestei porcine clasice, publicat in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 707 si nr. 707 bis din 5 august
2005, ce transpune Directiva Consiliului Europei 2001/89/CE.
Art. 13. - Anexele nr.
1 - 3*) fac parte integranta din prezenta hotarare.
------------
*) Anexele nr. 1 - 3
sunt reproduse in facsimil.
Art. 14. - Pe data
intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr.
1.026/2003 privind strategia de renuntare la vaccinarea contra pestei porcine
clasice in Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.
644 din 10 septembrie 2003.
Art. 15. - Orice
incalcare a prevederilor prezentei hotarari se sanctioneaza potrivit
prevederilor legale in vigoare.
PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU
Contrasemneaza:
Ministrul agriculturii,
padurilor si
dezvoltarii rurale,
Gheorghe Flutur
p. Presedintele
Autoritatii Nationale
Sanitare Veterinare si
pentru
Siguranta Alimentelor,
Dan Marcu
Ministrul
administratiei si internelor,
Vasile Blaga
Ministrul sanatatii,
Gheorghe Eugen
Nicolaescu
Ministrul finantelor
publice,
Sebastian Teodor
Gheorghe Vladescu
ANEXA 1
PROGRAMUL STRATEGIC
privind monitorizarea,
controlul si eradicarea pestei porcine clasice in Romania
1. Identificare program
Stat
membru/Candidat: Romania
Boala: Pesta
porcina clasica
Anul
implementarii: 2006
Anul propus pentru
finalizare 2010
Numar inregistrare
document: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara
si pentru Siguranta
Alimentelor,
Nr. 34921/05.10.05
Ministerul
Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Nr. 62894/24.10.2005
2. Date istorice asupra
evolutiei epidemiologice a pestei porcine clasice in Romania:
Pesta porcina clasica
este o boala virala a porcilor, extrem de contagioasa, ce afecteaza atat porcii
domestici cat si pe cei salbatici, care cauzeaza pierderi semnificative directe
si indirecte fermelor infectate si reprezinta un mare obstacol in calea
dezvoltarii sectorului national de crestere a porcilor, implicit prin
restrictiile comerciale ce se aplica la nivel international.
Romania are aproximativ
4.9 milioane de porci si aproximativ 1,8 milioane de detinatori de porci.
Aproximativ 20% reprezentand 950000 din porci sunt crescuti in cateva ferme
comerciale mari, comparabile cu sistemele industrializate de productie a carnii
de porc in viu din Uniunea Europeana. Aceste ferme sunt inregistrate oficial si
se afla sub controlul serviciului veterinar de stat. Restul de 3.95 milioane de
porci sunt crescuti mai ales pentru consumul propriu fie in gospodariile
individuale in grajduri de mici dimensiuni, 1 - 5 porci intr-o gospodarie
individuala, fie in aer liber pe terenurile comunale ca porci semi-salbatici.
Porcii semi-salbatici se intalnesc mai ales in sudul si estul tarii, in special
in Delta Dunarii. O alta categorie de porci sunt crescuti in stabulatie libera,
adesea intalniti in zonele de munte impreuna cu turmele de oi. Nu exista o
estimare a numarului de porci semi-salbatici. Se poate concluziona ca Romania
are de facto trei sisteme diferite de crestere a porcilor:
a) porcii din fermele
comerciale circa 20% din populatia de porcine;
b) porcii din
gospodariile individuale inchise;
c) porci semi-salbatici
tinuti temporar sau permanent in stabulatie libera.
Populatia de porci
mistreti din Romania este supusa unor fluctuatii insemnate. Se estimeaza ca in
acest an, in Romania traiesc aproximativ 50.000 de porci mistreti. De aceea
efectivul care se recolteaza sau vaneaza este stabilit la 14.000 animale. Se
vaneaza exclusiv animale adulte, de peste 2 ani. Potrivit datelor disponibile,
densitatea porcilor mistreti este de sub un animal pe km-2.
In conditiile
sistemului actual de crestere a porcilor in Romania, descris mai sus, populatia
de porcine sufera de pesta porcina clasica de mai multi ani. Situatia actuala
poate fi considerata fara indoiala endemica, din datele disponibile
concluzionandu-se ca pesta porcina clasica se raspandeste continuu in toata
tara, fiind afectati mai ales porcii din gospodariile populatiei - exploatatii
individuale unde vaccinarea a fost interzisa inca din anul 2003.
Situatia pestei porcine
clasice in Romania ingrijoreaza statele membre ale Uniunii Europene, mai ales
in contextul aderarii in anul 2007 si se regaseste in scrisoarea de avertizare
a Comisiei ca posibila clauza de salvgardare. In cadrul procesului de negociere
pentru aderare, Romania s-a angajat sa interzica total vaccinarea contra pestei
porcine clasice, urmand politica comunitara de eradicare a bolii.
In acest context, in
perioada august - noiembrie 2005, in stransa cooperare cu expertii comunitari,
Romania a dezvoltat un program strategic pentru monitorizarea, controlul si
eradicarea pestei porcine clasice, asumat de Autoritatea Nationala Sanitara
Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Ministerul Agriculturii,
Padurilor si Dezvoltarii Rurale si transmis Comisiei Europene.
3. Descrierea
programului:
Programul se va aplica
pe teritoriul Romaniei tinand cont de legislatia comunitara transpusa in
legislatia nationala si va lua in considerare ca:
a) Zone ale Romaniei cu
populatie de porci salbatici infectati cu pesta porcina clasica sunt definite
ca zone infectate in conformitate cu Ordinul presedintelui Autoritatii
Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 67/2005
privind aprobarea Normei sanitare veterinare cu privire la masurile pentru
controlul pestei porcine clasice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, nr. 707 din 5 august 2005, ce transpune Directiva Consiliului
2001/89/CE.
b) Masurilor de
control, combatere si eradicare a pestei porcine clasice sunt prevazute in
Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor nr. 67/2005, ce transpune Directiva Consiliului
2001/89/CE si Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare
si pentru Siguranta Alimentelor nr. 66/2005 privind aprobarea Normei sanitare
veterinare care aproba un manual de diagnostic stabilind proceduri de
diagnostic, metode de prelevare a probelor si criterii pentru evaluarea
testelor de laborator pentru confirmarea pestei porcine clasice, publicat in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 707 din 5 august 2005, ce
transpune Decizia Comisiei 2002/106/EC.
Obiectivele programului
includ:
a) o monitorizare
cuprinzatoare a porcilor pentru pesta porcina clasica;
b) oprirea totala a
vaccinarii profilactice;
c) aplicarea rapida si
eficace a masurilor de combatere si eradicare;
d) inregistrarea
adecvata a datelor epidemiologice;
e) aspectele financiare
ale programului.
In timpul implementarii
programului, autoritatea veterinara competenta va acorda atentia cuvenita
urmatoarelor:
1. rezultatele
investigatiilor epidemiologice efectuate privitor la transmiterea pestei
porcine clasice si distributia geografica a bolii,
2. prezenta a trei
sisteme diferite de crestere a porcilor:
a) porci din fermele
comerciale
b) porci din
gospodariile populatiei inchise
c) porci tinuti
temporar sau permanent in aer liber
3. prezenta populatiei
de porci salbatici care consta din: (a) porci mistreti si (b) porci care
traiesc temporar si permanent in aer liber si care nu sunt tinuti sub control
de catre proprietar sau detinator
4. existenta unor
importante obstacole naturale sau artificiale in calea circulatiei porcilor
salbatici
5. controlul
circulatiei porcilor, controlul pietelor.
Monitorizare pentru
pesta porcina clasica
Monitorizarea pestei
porcine clasice la porci se va face incepand cu anul 2006 pe intreg teritoriul
Romaniei.
Vaccinarea de
necesitate, denumita si de urgenta
Potentiala vaccinare de
necesitate a porcilor mistreti pe cale orala este parte integranta a
programului de combatere. Zona identificata pentru vaccinarea orala de
necesitate (zona de vaccinare) este, din motive epidemiologice, de asemenea o
zona infectata. O zona de monitorizare este stabilita in jurul zonei de
vaccinare pentru identificarea timpurie a raspandirii virusului pestei porcine
clasice. Se vor colecta probe de la porcii mistreti impuscati si de la cei
gasiti morti in zona de monitorizare si se vor efectua examene serologice si
virusologice pentru pesta porcina clasica.
Programul vaccinarii de
necesitate a porcilor domestici in primul an al programului poate fi modificat
si completat prin Ordin al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare
Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor cu acordul Comisiei Europene.
Eradicarea -
stamping-out efectivelor de porci infectati
Depistarea pestei porcine
clasice la porcii domestici va duce la uciderea porcilor din exploatatia
infectata si a porcilor din exploatatiile de contact. Masurile care se vor
aplica sunt stabilite de legislatia sanitara veterinara in domeniu.
Populatia tinta
Porci crescuti in
exploatatii
Romania are aproximativ
4.9 milioane de porci domestici si aproximativ 1.8 milioane de detinatori de
porci.
Porci salbatici
1. Toata Romania
Se estimeaza ca Romania
are o populatie de porci salbatici de aproximativ 50.000 de animale si anual se
recolteaza/vaneaza un efectiv de aproximativ 14.000 de animale.
2. Delta Dunarii
Delta Dunarii este o
zona protejata vasta aflata sub administrarea Administratiei Rezervatiei
Biosferei Delta Dunarii, in care exista o populatie de porci salbatici. Este o
zona ideala pentru regionalizare deoarece este despartita prin granite naturale
de restul tarii iar granitele pot fi controlate cu usurinta. Este posibil ca
vaccinarea orala sa fie necesara in aceasta zona.
Ultimul an al aplicarii
programului de eradicare 2010
Scopul masurilor este
de a se eradica pesta porcina clasica inainte de anul 2010, in functie de
rezultatele obtinute in privinta:
a) realizarii
Programului de monitorizare a porcilor crescuti in exploatatii;
b) testarii obligatorii
a porcilor salbatici vanati sau gasiti morti.
4. Masurile programului
4.1. Sumarul masurilor
din program
Durata programului: 5
ani
Primul an: 2006
Ultimul an: 2010
4.2. Autoritatea
Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor este autoritatea
competenta pentru realizarea supravegherii si coordonarii activitatii
autoritatilor si a celorlalte institutii responsabile cu implementarea
programului.
Atunci cand considera
necesar, autoritatea veterinara centrala va solicita sprijinul Comandamentului
Antiepizootic Central si Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.
4.3. Descrierea si
delimitarea zonelor geografice si administrative in care se va implementa
programul:
Programul se va aplica
pe tot teritoriul Romaniei.
Granitele
administrative sunt granitele Romaniei si ale celor 41 de judete si
municipiului Bucuresti.
In ceea ce priveste
porcii salbatici, zonele geografice sunt considerate a fi cele aproximativ
2.100 fonduri de vanatoare.
4.4. Masuri ce trebuie
implementate pentru realizarea programului
4.4.1. Masuri si
termeni legislativi privind inregistrarea exploatatiilor
a) Ordinul
presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor pentru aprobarea Normei sanitare veterinare ce stabileste reguli
detaliate pentru inregistrarea exploatatiilor in baza de date nationala pentru
porcine dupa cum se prevede in Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei
si padurilor nr. 236/2002, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 835 din 20 noiembrie 2002, reda continutul registrului de exploatatie
pentru porcine.
b) Prevederile art. 14
din Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor nr. 236/2002, reglementeaza continutul bazei de date
pentru porcine.
c) Prevederile art. 3,
4, 5, 9, 12, 15, 20, 25 din Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale
Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 5/2005 pentru aprobarea
Regulamentului pentru identificarea si inregistrarea animalelor, publicat in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1182 din 28 decembrie 2005, cu
modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza inregistrarea
exploatatiilor de porcine, inchiderea si redeschiderea acestora, obligatiile
proprietarilor de exploatatii si de animale, ale detinatorilor de animale, ale
medicilor veterinari de libera practica imputerniciti, ale medicilor veterinari
oficiali, ale Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor
si a municipiului Bucuresti si ale Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si
pentru Siguranta Alimentelor privind exploatatiile de porcine.
Este necesar ca Ordinul
presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor nr. 5/2005, cu modificarile si completarile ulterioare pentru
aprobarea Regulamentului pentru identificarea si inregistrarea animalelor, sa
fie revizuit.
In plus, inregistrarea
tuturor exploatatiilor de porcine si identificarea porcinelor trebuie sa fie
finalizate.
4.4.2. Masuri si
reglementari legale in vigoare privind identificarea animalelor
a) Prevederile art. 2,
6, 7, 8, 10, 11, 13, 14 - 19, 21 - 24 din Ordinul presedintelui Autoritatii
Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 5/2005,
reglementeaza principii, functii si obiective generale ale Sistemului National
de Identificare si Inregistrare a Animalelor, pentru porcine obligatiile
proprietarilor de exploatatii, ale proprietarilor de animale si ale
detinatorilor de animale, ale medicilor veterinari imputerniciti, ale medicilor
veterinari oficiali, ale Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor si a municipiului Bucuresti si Autoritatii Nationale Sanitare
Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor privind identificarea si
inregistrare a suinelor.
b) Prevederile art. 1
din Ordinul ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului nr. 170/2004
privind sistemul de identificare si inregistrare a suinelor, publicat in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 227 din 16 martie 2004, prezinta
scopul sistemului, definirea unor termeni tehnici privind identificarea si
inregistrarea porcinelor.
Este necesar ca Ordinul
ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului nr. 170/2004 sa fie
revizuit. In plus, este necesar sa se gaseasca modalitati eficiente de stopare
a comertului ilegal cu porci si produse provenite de la acestia in Romania.
4.4.3. Masuri si
reglementari legale in vigoare privind notificarea bolii
a) Ordinul ministrului
agriculturii si alimentatiei nr. 156/1999, pentru aprobarea Normei sanitare
veterinare privind anuntarea, declararea si notificarea unor boli transmisibile
ale animalelor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 123
din 23 martie 2000.
b) Ordinul
presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta
Alimentelor nr. 77/2005 privind notificarea bolilor animalelor, publicat in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 788 din 30 august 2005 completeaza
prevederile Ordinului ministrului agriculturii si alimentatiei nr. 156/1999 cu
unele definiri suplimentare de termeni tehnici, forma codificata a bolilor
notificabile si lista extinsa a acestor boli, precum si informatiile ce trebuie
notificate in relatie cu focarul primar si cele corelate cu focarele secundare
si de asemenea modalitatile de trimitere a evidentei epizootiilor.
4.4.4. Masuri si
reglementari legale in vigoare in cazul unui rezultat pozitiv
Masurile, precum
uciderea, distrugerea porcilor si a produselor, dezinfectia, crearea zonei de
protectie si a zonei de supraveghere si repopularea sunt reglementate in
Romania in conformitate deplina cu Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale
Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 67/2005, ce transpune
Directiva Consiliului 2001/89/CE si Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale
Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 66/2005, ce transpune
Decizia Comisiei 2002/106/EC.
Ordinul presedintelui
Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr.
67/2005 prezinta detaliat:
a) definirea termenilor
tehnici privind prevenirea si combaterea pestei porcine clasic;
b) masurile ce se
intreprind in cazul suspectarii sau confirmarii acesteia intr-o exploatatie, in
exploatatiile ce contin diferite sectoare de productie si in exploatatiile de
contact;
c) modul de intocmire a
anchetei epidemiologice;
d) stabilirea zonelor
epizootice si masurile ce trebuie instituite in aceste zone;
e) realizarea
actiunilor de dezinfectie in vederea repopularii;
f) masurile instituite
la depistarea pestei porcine clasice sau mijloace de transport;
g) masurile instituite
la suspiciunea sau confirmarea bolii la porcii salbatici.
Abatorizarea - taierea
animalelor pozitive
Abatorizarea animalelor
infectate cu pesta porcina clasica sau suspecte de a fi infectate este
interzisa in Romania prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare
Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 67/2005.
Uciderea animalelor
pozitive
Porcii infectati cu
pesta porcina clasica trebuie sa fie ucisi si distrusi. Porcii suspecti de a fi
infectati sunt ucisi inainte de confirmarea diagnosticului conform prevederilor
Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru
Siguranta Alimentelor nr. 67/2005.
4.4.5. Masuri si
reglementari legale in vigoare privind calificarea animalelor din punctul de
vedere al statusului de sanatate
Acestea sunt aplicate
in conformitate cu prevederile din "Codul Sanitar pentru animalele
terestre" al Oficiului International de Epizootii.
4.4.6. Proceduri pentru
control si in special reguli pentru circulatia animalelor posibile de a fi
infectate sau contaminate de o anumita boala si inspectarea regulata a
exploatatiilor sau a zonelor implicate
Punerea in practica si
realizarea in mod eficient a procedurilor privind controlul circulatiei
animalelor sunt dificile de a fi efectuate de catre autoritatile sanitare
veterinare locale fara sprijinul organelor apartinand Ministerului
Administratiei si Internelor. Sunt in curs consultari intre cele doua Ministere
cu privire la acest aspect.
Circulatia animalelor
pe teritoriul Romaniei este reglementata de prevederile art. 6, 7, 11, 14, 17,
19, 26, 27, 28 din Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare
Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 5/2005, cu modificarile si
completarile ulterioare.
4.4.7. Masuri si
reglementari legale in vigoare privind controlul pestei porcine clasice
4.4.7.1. Porci
4.4.7.1.1 Testare
Testarea se efectueaza
conform Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si
pentru Siguranta Alimentelor nr. 66/2005, ce transpune Decizia Comisiei
2002/106/CE.
Sunt supuse testarii
toate exploatatiile:
a) cu constatari
clinice similare simptomelor de pesta porcina clasica:
(i) febra combinata cu
diferite simptome;
(ii) avort si cresterea
problemelor de infertilitate in ultimele trei luni;
(iii) tremur congenital
al purceilor;
(iv) animale cu boli
cronice si animale pipernicite;
(v) hemoragii, infarcte
sau hematoame;
(vi) decelarea de
butoni - ulcerati.
b) cu contacte directe
sau indirecte cu o exploatatie de porcine infectata sau cu porci salbatici, mai
ales porci mistreti dintr-un efectiv in care a aparut pesta porcina clasica,
c) in care s-au
detectat constatari serologice, mai putin dupa vaccinarea cu un vaccin
conventional,
d) unde exista o
suspiciune clinica este necesara: oficiala, care necesita:
(i) examinare clinica
cu confidenta de 95% pentru a detecta o prevalenta de 5% la scroafele de
reproductie sau 10% la alte categorii de porci.
Numarul de probe ce
trebuie prelevate pentru detectarea pestei porcine clasice sau a titrurilor
serologice cu o confidenta de 95% si o prevalenta de 5, 10 sau 20% este
prevazut in Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si
pentru Siguranta Alimentelor nr. 67/2005, ce transpune Decizia Consiliului
2001/89/CE. In articolele urmatoare se va regasi doar prevalenta care trebuie
sa fie cel putin detectata, numarul de probe ce trebuie prelevate este
nominalizat in a doua, a treia sau a patra coloana in functie de numarul de
porcine dintr-o exploatatie sau unitate de pe prima coloana conform modelului
din anexa nr. 1a.
(ii) examinare
post-mortem a cel putin 5 porci morti sau muribunzi din fermele comerciale, iar
daca este necesar, examinarea se face suplimentar pe 3 - 4 porci de contact.
(iii) teste serologice
de la probe prelevate de la porci la care se suspicioneaza boala si porci din
aceeasi subunitate.
Prevalenta: 5% la
scroafe de reproductie, 10% la alti porci.
e) dupa uciderea
porcilor in urma confirmarii pestei porcine clasice probele sunt prelevate la
intamplare pentru testare serologica in scopul de a se detecta o seroprevalenta
de 10% . In fermele in care porcii sunt vaccinati ar trebui sa se faca o
supraveghere virusologica.
f) ca masura preventiva
dupa uciderea porcilor intr-o exploatatie suspecta probele trebuie prelevate la
intamplare din fiecare exploatatie/subunitate pentru testare serologica si
virusologica in scopul de a se detecta o prevalenta de 5% la scroafele de
reproductie sau 10% si alte categorii de porci.
g) inainte de acordarea
autorizatiei de a muta porcii in conformitate cu Articolul 10(3) din se
efectueaza:
(i) examinare clinica
efectuata intr-o perioada de 24 de ore inainte de mutarea porcilor;
(ii) daca porcii sunt
mutati intr-o alta exploatatie, este necesara examinarea clinica a tuturor
porcilor din exploatatie/subunitate iar in cazul porcilor mai mari de 3 pana la
4 luni, trebuie sa se inregistreze si temperatura pentru a detecta febra la o
prevalenta de 5% la scroafele de reproductie, 10% la alti porci sau 20% la
porcii ce trebuie livrati la abator;
(iii) in cazul
vierilor, toate animalele trebuie testate in acest fel.
h) dupa repopulare:
(i) in cazul in care
sunt reintrodusi porci santinela se efectueaza testare serologica la intamplare
pentru detectarea unei seroprevalente de 10% .
(ii) in cazul
repopularii totale se efectueaza testare serologica la intamplare pentru
detectarea unei seroprevalente de 5% la scroafele de reproductie si 10% la alte
categorii de porci. Probele vor fi prelevate din toate
exploatatiile/subunitatile.
(iii) de la toti porcii
din centrele de colectare a materialului seminal.
i) in zona de protectie
inainte de ridicarea restrictiilor se efectueaza:
(i) examinari clinice
in toate exploatatiile;
(ii) probelor de sange
pentru efectuarea testarii serologice trebuie sa fie prelevate din
fermele/subunitatile comerciale pentru detectarea unei seroprevalente de 5% la
scroafele de reproductie sau 10% de la alte categorii de porci imediat ce se va
termina vaccinarea; altfel se va face supraveghere virusologica;
(iii) recoltarea de
material seminal de la toti vierii din centrele de colectare;
(iv) testarea
serologica la intamplare din incintele gospodariilor populatiei pana cand
Romania va deveni stat membru al Uniunii Europene in conditiile in care un sat
este echivalent cu o unitate epidemiologica/exploatatie.
j) in zona de supraveghere
inainte de ridicarea restrictiilor se efectueaza:
(i) examinari clinice
in toate exploatatiile;
(ii) prelevarea
probelor de sange pentru testarea serologica:
1. din toate
exploatatiile in care nu sunt tinuti porci intre doua si opt luni;
2. din exploatatiile
considerate de medicul veterinar oricand considera veterinarul oficial ca pesta
porcina clasica ar putea fi raspandita neobservat;
3. oricand considera
veterinarul oficial ca prelevarea probelor este necesara;
4. din toate centrele
de colectare a materialului seminal;
5. in alte exploatatii
respectand regulile descrise pentru zonele de protectie.
In conditiile practice
prezente, se va face in mod randomizat.
Examinare clinica
inseamna inclusiv inregistrarea temperaturii corporale in principal in cazul
urmatorilor porci sau grupe de porci:
(i) porci bolnavi sau
anorexici;
(ii) animale recent
refacute dupa boala;
(iii) animale care au
avut orice fel de contact cu o potentiala sursa de pesta porcina clasica;
(iv) animale care au
fost deja testate serologic pentru pesta porcina clasica, in cazul in care
rezultatul acestor teste nu permite excluderea pestei porcine clasice.
Scopul examinarii -
inclusiv a investigatiilor si testelor suplimentare daca sunt necesare -
excluderea oricarei suspiciuni de pesta porcina clasica!
4.4.7.1.2 Vaccinare
Vaccinarea preventiva a
porcinelor din Romania a inceput in anul 1972. In anul 2003, vaccinarea
preventiva porcilor crescuti in gospodariile populatiei a fost interzisa.
Vaccinarea porcinelor
din fermele comerciale continua cu utilizarea unui vaccin produs in Romania -
tulpina C, vaccin viu. Vaccinarea profilactica este interzisa la toate
porcinele domestice incepand cu data de 1 ianuarie 2006.
In cazul in care vor
aparea noi focare de pesta porcina clasica dupa data de 1 ianuarie 2006, se
efectueaza vaccinarea de necesitate cu un vaccin conventional daca vor fi
indeplinite criteriile precizate in Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale
Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 67/2005 ce transpune
Directiva Comisiei 2001/89/CE.
4.4.7.1.3. Eliminarea
produselor
Pentru 2006, ca prim an
al programului, sunt disponibile:
a) 5 unitati tip protan
cu o capacitate zilnica de ecarisare diferita de la 1.6 pana la 4.0 tone
zilnic.
b) eliminarea tuturor
categoriilor de carcase sau a produselor provenite de la abator in cazul
focarelor sau suspiciunilor de focar de pesta porcina clasica, este
reglementata de Ordonanta Guvernului nr. 47/2005 privind reglementari de
neutralizare a deseurilor de neutralizare, publicata in Monitorul Oficial al
Romaniei nr. 778 din 26 august 2005, metoda folosita va fi ingroparea.
4.4.7.2. Porci
salbatici
4.4.7.2.1 Testare
Structura
administrativa a zonelor de vanatoare este egala cu structura celor 42 de
judete ale Romaniei. In tara exista 2,100 fonduri de vanatoare. Media zonelor
de vanatoare ale fondurilor este de aproximativ 100 km-2. Fiecare dintre ele
are un manager oficial.
In 2005, numarul
estimat de porci salbatici din Romania este de 50,000, din care se recolteaza
(vaneaza) aproximativ 14,000. Motivul pentru aceasta rata scazuta de
reproductie a vanatului il constituie pierderile mari de purcei de-a lungul
anului.
In fiecare iarna
(februarie) in zonele cu porci salbatici se distribuie oua inoculate cu vaccin
contra pestei porcine clasice (vaccin viu, tulpina C) pentru vaccinarea orala.
Aceasta campanie va
continua cel putin si in 2006. Strategia urmatoare va depinde de rezultatele
programului obligatoriu de monitorizare a porcilor salbatici impuscati sau
gasiti morti. S-a decis sa se preleveze probe de la fiecare porc salbatic impuscat
sau gasit mort. Datorita vaccinarii mai sus mentionate, investigatia include
examinari atat serologice cat si virusologice.
Prelevarea de probe se
face in conformitate cu Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare
Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 66/2005 ce transpune Decizia
Comisiei 2002/106/CE, Capitolul V B.1.:
Vanatorii si
gestionarii fondurilor de vanatoare vor preleva urmatoarele probe pentru
efectuarea investigatiilor virusologice si serologice:
(i) in mod obligatoriu
o parte din stern;
(ii) parti din splina
si rinichi;
(iii) probe de sange
prelevate si din inima sau din interiorul pieptului.
Transportul probelor la
laborator se efectueaza astfel:
a) direct si cat mai
repede posibil in containere inchise ermetic;
b) probele trebuie sa
fie pastrate la temperaturi scazute nu inghetate;
c) probele vor fi
inregistrate;
d) Directia Sanitara
Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si a municipiului Bucuresti comunica
transportul probelor Laboratorului unde se efectueaza analizele.
In functie de
rezultatele examinarilor obligatorii din perioada sezonului de vanatoare 2005 -
2006, se va decide cum se va continua in anii urmatori, aplicandu-se
prevederile Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare
si pentru Siguranta Alimentelor nr. 66/2005 ce transpune Decizia Comisiei
2002/106/CE.
4.4.7.2.2 Vaccinare
Pentru anul 2006, ca
prim an al programului, este planificata continuarea vaccinarii de necesitate a
mistretilor pe cale orala.
Dupa evaluarea
rezultatelor testarii in primavara anului 2006, trebuie sa se ia o decizie cu
privire la viitoarea strategie de vaccinare a porcilor salbatici.
4.4.7.3. Capacitati de
diagnosticare
In 15 din cele 42 de
judete ale Romaniei exista laboratoare regionale care pot efectua testul de
Imunofluorescenta (IF) si Elisa pentru diagnosticarea pestei porcine clasice.
Toate laboratoarele regionale participa in mod regulat la teste
interlaboratoare organizate de Laboratorul National de Referinta pentru pesta
porcina clasica din Bucuresti.
Pentru clarificarea
rezultatului unor examene de laborator efectuate in unele laboratoare regionale
probele se trimit la Laboratorul National de Referinta.
4.4.8. Masuri si
termeni legislativi privind compensarea proprietarilor animalelor sacrificate
si ucise
In prezent, compensarea
se plateste integral de la bugetul de stat potrivit prevederilor Hotararii
Guvernului nr. 1415/2004 privind acordarea de despagubiri pentru animalele
taiate, ucise sau altfel afectate in vederea lichidarii rapide a focarelor de
boli transmisibile la animale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, nr. 837 din 10 septembrie 2004. Acest sistem va fi revizuit in viitor
pentru dezvoltarea unui sistem de compensare adecvata si rapida a fermierilor
dupa un focar de pesta porcina clasica.
5. Descriere generala a
costurilor si beneficiilor:
Costurile programului
Pentru ca prezentul
program sa fie functional, alaturi de masurile legislative necesare, resursele
financiare suficiente sunt indispensabile intre altele pentru:
1. a oferi sprijinul
necesar, la solicitarea serviciilor veterinare, pentru masurile de ucidere,
abatorizare, transport al animalelor din focare, din zonele de protectie si
supraveghere;
2. a oferi sprijinul
necesar, la solicitarea serviciilor veterinare, pentru inchiderea temporara sau
permanenta a exploatatiilor de animale, a unitatilor de abatorizare, a
unitatilor de procesare a produselor de origine animala, a targurilor de
animale, a pietelor de carne si a altor obiective, in conformitate cu masurile
stipulate in programele de combatere;
3. controlul
mijloacelor de transport pentru animale vii pe drumurile publice, pentru a
depista transporturile ilegale;
4. infiintarea unui
sistem eficient pentru colectarea, transportul si neutralizarea animalelor
moarte si a deseurilor animale;
5. a oferi un sistem de
compensare in conformitate cu necesitatea solicitata de a compensa animalele
moarte sau care sunt ucise din ratiuni de eradicare a bolii.
Coordonarea eforturilor
depuse de autoritati se va referi in special la sprijinul acestora pentru
infiintarea exploatatiilor comerciale de porcine, capabile sa aplice masurile
specifice de biosecuritate, precum si realizarea:
1. unui sistem
functional de inregistrare a exploatatiilor precum si de identificare si
inregistrare a porcinelor;
2. increderii
proprietarilor de porcine ca vor fi compensati in mod corect si intr-o perioada
adecvata de timp;
3. unui sistem de
ecarisare functional.
Beneficiile programului
1. Programele de
supraveghere aplicabile abatoarelor si exploatatiilor de porcine vor ajuta la
prevenirea raspandirii virusului prin circulatia porcilor vii si a produselor
provenite de la porcine.
2. Programele de
supraveghere pentru determinarea extinderii pestei porcine clasice la populatia
de porci salbatici vor ajuta la obtinerea de date epidemiologice care sa fie
utilizate in programele de posibila vaccinare orala si de aplicare a masurilor
pentru prevenirea transmiterii virusului de la porcii mistreti la porcii
crescuti in exploatatii.
3. Eradicarea pestei
porcine clasice la porcii crescuti in exploatatii si la populatia de porci
salbatici reduce costurile productiei de carne de porc si ofera oportunitati de
acces la comertul international cu porci vii si carne de porc.
6. Scopuri
Aspectele
epidemiologice ale pestei porcine clasice sunt luate in considerare pentru
definirea scopurilor pentru care se face testarea efectivelor si a animalelor.
Din punct de vedere epidemiologic, in Romania sunt doua categorii de porci:
A) Porcii domestici din
fermele comerciale si din gospodariile populatiei;
B) Porci salbatici,
porcii semi-salbatici si porcii mistreti.
6.1. Scopuri legate de
testarea porcilor
6.1.1. Testarea
porcilor din fermele comerciale
Vaccinarea contra pestei
porcine clasice s-a aplicat in cateva ferme comerciale. De aceea, examinarile
serologice pot avea o valoare limitata in primul an al programului. In fermele
in care s-a folosit vaccinarea, monitorizarea se bazeaza pe examinarile clinice
si virusologice. Animalele care prezinta semne clinice sunt preferate pentru
examinarile virusologice. Sunt respectate urmatoarele:
a) Efectuarea
examinarii clinice oficiale a tuturor fermelor inregistrate de doua ori pe an
la un interval de sase luni. Examinarea clinica include detectarea febrei.
Numarul minim de porci ce vor fi examinati permite detectarea febrei daca
aceasta are loc la o prevalenta de 10% cu o confidenta de 95%;
b) Se preleveaza sange
EDTA pentru examinarile virusologice de la cel putin 5 animale care prezinta
febra. RT-PCR si izolarea virusului vor fi folosite ca test de sustinere
(siguranta). Pentru RT-PCR se pot aduna pana la zece probe dintr-o ferma;
c) Daca sunt detectati
porci morti sau muribunzi, trebuie sa se faca examinari post-mortem combinate
cu testari virusologice, de preferinta pe cel putin trei dintre acestia si in
special pe porcii care au murit recent si care au prezentat semne de
imbolnavire inainte de deces. Testul folosit va fi testul de detectare a
antigenului in probe de stern. Izolarea virusului si RT-PCR vor fi folosite
pentru rezerva.
d) Testul de detectare
a antigenului in probe de stern se va face la nivel regional, izolarea
virusului si RT-PCR se vor face la Laboratorul National de Referinta pentru
pesta porcina clasica. Daca se va detecta virusul pesta porcina clasica,
Laboratorul National de Referinta pentru pesta porcina clasica va genotipiza
izolatul.
e) Se va face
investigarea serologica a porcilor nevaccinati mai mari de 6 luni. Daca se
considera necesar, prelevarea de probe se va face in momentul abatorizarii.
Numarul minim de porci care vor fi examinati permite detectarea a 10%
seroprevalenta cu o confidenta de 95% . Testele serologice sunt efectuate la
nivel regional cu ELISA comercial pentru detectarea anticorpilor. Testul de
neutralizare se foloseste ca test de rezerva.
6.1.2. Testarea
porcilor din gospodariile populatiei
In scopul de a testa
porcii din gospodariile populatiei, un sat va fi considerat o unitate
epidemiologica. Testele se bazeaza pe examinari serologice si virusologice la
intamplare. Totusi, animalele cu semne clinice, febrile sunt folosite
preferential pentru examinarile virusologice. Daca este nevoie, prelevarea de
probe se va face in momentul abatorizarii. Sunt respectate urmatoarele:
a) Examinarea clinica a
tuturor gospodariilor individuale de doua ori pe an la un interval de sase
luni.
b) In satele cu mai
putin de 500 de porci, se preleveaza 29 probe de sange pe an pentru examinarile
serologice.
c) In satele cu 500 sau
cu mai mult de 500 de porci, se preleveaza 59 probe de sange pe an pentru
examinarile serologice.
d) Testele serologice
se efectueaza la nivel regional cu ELISA comercial pentru detectarea
anticorpilor. Testul de neutralizare se foloseste ca test de rezerva.
e) Se preleveaza sange
EDTA de la animalele cu febra pentru examinarile virusologice. RT-PCR si
izolarea virusului vor fi folosite ca teste de sustinere.
f) Daca sunt detectati
porci morti sau muribunzi, trebuie sa se faca examinari post-mortem combinate
cu testari virusologice, de preferinta pe cel putin trei dintre acestia si in
special pe porcii care au murit recent si care au prezentat semne de
imbolnavire inainte de deces. Testul folosit va fi testul de detectare a
antigenului in probe de stern. Izolarea virusului si RT-PCR vor fi folosite
pentru rezerva.
g) Testul de detectare
a antigenului in probe de stern se va face la nivel regional, izolarea
virusului si RT-PCR se vor face la Laboratorul National de Referinta pentru
pesta porcina clasica. Daca se va detecta virusul pesta porcina clasica,
Laboratorul National de Referinta pentru pesta porcina clasica va genotipiza
izolatul.
6.2. Scopuri legate de
testarea porcilor salbatici
Intrucat nu se cunoaste
situatia epidemiologica a pestei porcine clasice la porcii salbatici in
Romania, scopul acestui prim an va fi evaluarea situatiei epidemiologice pentru
a se obtine o baza de date solida, esentiala pentru gestionarea infectiei.
Pentru atingerea acestui tel, initial in timpul sezonului de vanatoare 2005 -
2006 se vor colecta probe de la toti porcii salbatici vanati si porcii
salbatici gasiti morti; toate probele vor fi supuse examinarilor serologice si
virusologice.
Ulterior vor fi
respectate urmatoarele:
In cadrul zonei
definite de prelevare a probelor, numarul minim de porci salbatici de la care
se vor preleva probe pentru examinarile serologice si virusologice, permite
detectarea unei prevalente de 5% cu o confidenta de 95% . In acest scop se vor
preleva probe de la cel putin 59 de animale din fiecare zona identificata.
Intr-un judet sunt definite mai multe zone de prelevare de probe in functie de
suprafata judetului si de conditiile locale.
Dimensiunea probei este
stabilita in functie de numarul estimat de animale vii si nu in functie de
animalele impuscate.
Zona geografica ce face
obiectul prelevarii de probe de la porcii salbatici tine cont de prezenta
continua a porcilor salbatici si de existenta barierelor naturale sau
artificiale eficiente pentru a preveni deplasarea masiva si continua a
animalelor. Daca nu apar aceste circumstante, sau in cazul zonelor cu suprafete
mari, se identifica zone de prelevare a probelor de pana la 200 km-2, in care
de obicei poate trai o populatie de pana la 1,000 porci salbatici.
In zonele in care
presiunea de vanatoare este mai mare si este realizata cu regularitate, sau
este efectuata vanatoarea selectiva ca masura de control, aproximativ 50% din
animalele de la care se preleveaza probe apartin clasei de varsta intre 3 luni
si 1 an, 35% clasei de varsta intre 1 si 2 ani si 15% clasei de varsta de peste
2 ani.
In zonele in care presiunea
de vanatoare este foarte scazuta sau absenta, se preleveaza probe de la cel
putin 32 de animale pentru fiecare dintre cele trei clase de varsta;
Prelevarea de probe
este efectuata intr-o perioada scurta de timp, de preferat nu mai mare de 2 luni.
Varsta animalelor
utilizate pentru prelevare de probe este stabilita (identificata) in functie de
eruptia dintilor.
Testele virusologice
sunt efectuate pentru toate categoriile de varsta. Totusi cea mai mare
importanta este acordata animalelor tinere (sub 1 an), tuturor porcilor
mistreti bolnavi si animalelor gasite moarte. In cazul in care se suspicioneaza
pesta porcina clasica, toti porcii mistreti vanati pe o raza de la 3 la 5
kilometri sunt examinati virusologic timp de cel putin o luna.
Testele serologice sunt
facute la nivel regional cu ELISA comercial pentru detectarea anticorpilor.
Testul de neutralizare se foloseste ca test de sustinere.
Testul de detectare a
antigenului in probe de stern se va folosi pentru detectarea virusului.
Izolarea virusului si RT-PCR se vor folosi pentru rezerva. Testul de detectare
a antigenului se va face la nivel regional, izolarea virusului si RT-PCR se vor
efectua la Laboratorul National de Referinta pentru pesta porcina clasica. Daca
se va detecta virusul pesta porcina clasica, Laboratorul National de Referinta
pentru pesta porcina clasica va genotipiza izolatul.
Toate probele trimise
la laborator sunt insotite de un chestionar in care se indica cel putin varsta
animalului, locul in care a fost vanat si sexul animalului conform modelului
din anexa nr. 1b.
ANEXA 1a
Numar de probe pentru
diagnosticarea pestei porcine clasice
Confidenta 95%
_________________________
| Nr. | 20% | 10% |
5% |
|
|_____|_____|_____|
| |
Prevalenta |
|_______|_________________|
| 10 | 8 | 10 |
10 |
| 20 | 10 | 16 |
19 |
| 30 | 11 | 19 |
26 |
| 40 | 12 | 21 |
31 |
| 50 | 12 | 22 |
35 |
| 60 | 12 | 23 |
38 |
| 70 | 13 | 24 |
40 |
| 80 | 13 | 24 |
42 |
| 90 | 13 | 25 |
43 |
| 100 | 13 | 25 |
45 |
| 120 | 13 | 26 |
47 |
| 140 | 13 | 26 |
48 |
| 160 | 13 | 27 |
49 |
| 180 | 13 | 27 |
50 |
| 200 | 13 | 27 |
51 |
| 250 | 14 | 27 |
53 |
| 300 | 14 | 28 |
54 |
| 350 | 14 | 28 |
54 |
| 400 | 14 | 28 |
55 |
| 450 | 14 | 28 |
55 |
| 500 | 14 | 28 |
56 |
| 600 | 14 | 28 |
56 |
| 700 | 14 | 28 |
57 |
| 800 | 14 | 28 |
57 |
| 900 | 14 | 28 |
57 |
| 1000 | 14 | 29 |
57 |
| 1200 | 14 | 29 |
57 |
| 1400 | 14 | 29 |
58 |
| 1600 | 14 | 29 |
58 |
| 1800 | 14 | 29 |
58 |
| 2000 | 14 | 29 |
58 |
| 3000 | 14 | 29 |
58 |
| 4000 | 14 | 29 |
58 |
| 5000 | 14 | 29 |
59 |
| 6000 | 14 | 29 |
59 |
| 7000 | 14 | 29 |
59 |
| 8000 | 14 | 29 |
59 |
| 9000 | 14 | 29 |
59 |
| 10000 | 14 | 29 |
59 |
|_______|_____|_____|_____|
ANEXA 1b
Chestionar/Document de
inregistrare
Cu privire la mistretul
Numarul .................................
_ _
Impuscat
|_| Gasit mort |_|
Judet
...........................................................
Fond de vanatoare
....................................................
Descrierea locului in
care animalul a fost gasit mort sau a fost impuscat
..........................................................................
..........................................................................
_ _
Gasit dupa accident de
circulatie |_| da |_| nu
Numele si adresa
persoanei care a gasit sau a impuscat animalul
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
Varsta animalului
............ luni .................. ani
_ _
Sexul animalului
|_| mascul .... |_| femela
Daca animalul a fost
impuscat: Au existat simptome inainte de impuscare?
_ _
|_| nu |_| da,
care? ................................................
..........................................................................
..........................................................................
Au existat simptome
dupa deschiderea carcasei?
_ _
|_| nu |_| da,
care? ................................................
..........................................................................
..........................................................................
Daca animalul a fost
gasit mort: Care ar putea sa fie motivul mortii?
..........................................................................
..........................................................................
A se descrie starea
carcasei, ati gasit mai multi porci mistreti morti in aceeasi zona?
..........................................................................
..........................................................................
Ce probe au fost
prelevate pentru examinarea virusologica?
..........................................................................
Numar de identificare
....................................................
Testare serologica
_ _
- probe prelevate
|_| nu |_| da
- daca 'da: numar de
identificare ........................................
- daca 'da: s-a facut
vaccinare orala in aceasta zona in ultimul sezon?
_ _
|_| nu |_| da
Constatari de laborator
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
Data, semnatura
ANEXA 2
ATRIBUTIILE
AUTORITATILOR RESPONSABILE PENTRU APLICAREA STRATEGIILOR DE COMBATERE SI
ERADICARE A BOLILOR MAJORE ALE ANIMALELOR
I. Autoritatea
Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
Initiaza masurile
necesare, in vederea alocarii de fonduri pentru a acoperi costurile necesare
derularii, in cazul unei epizootii majore, a urmatoarelor activitati:
a) asigurarea
personalului necesar;
b) asigurarea
echipamentelor necesare gestionarii eficiente a unei izbucniri de boala majora;
c) asigurarea masurilor
zoosanitare si de dezinfectie;
d) asigurarea masurilor
de bunastare a animalelor;
e) asigurarea masurilor
necesare supravegherii suplimentare a starii de sanatate a animalelor;
f) asigurarea
fondurilor necesare vaccinarilor de necesitate.
II. Ministerul
Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale
1) Coordoneaza
activitatea Comandamentului Antiepizootic Central;
2) Asigura anual sumele
necesare compensarii proprietarilor de animale in conditiile legii;
3) Stabileste
criteriile in baza carora se acorda compensarile destinate sanatatii
animalelor;
4) Initiaza masurile
necesare alocarii de fonduri pentru a acoperi necesitatile create in situatii
de urgenta astfel:
a) acoperirea
cheltuielilor legate de sacrificarea sau uciderea populatiei de animale,
eliminarea cadavrelor si a carcaselor, a materialului contaminat;
b) asigurarea
compensarilor acordate proprietarilor de animale intr-un termen nu mai mare de
60 de zile dupa sacrificarea sau uciderea acestora, cu respectarea prevederilor
legislatiei europene pentru compensarile alocate de catre Comisia Europeana si
cu respectarea prevederilor legislatiei romane, pentru despagubirile acordate;
5) Asigura constituirea
si functionarea unui sistem eficient de colectare, transport si neutralizare a
cadavrelor si produselor animaliere;
6) Ia masurile cuvenite
de management al politicii sectoriale de crestere a animalelor prin care sa
limiteze riscul aparitiei si difuzarii bolilor majore ale animalelor;
7) Instruieste
detinatorii de animale cu privire la implementarea masurilor de biosecuritate
ce trebuie luate pentru limitarea riscului aparitiei si difuzarii bolilor
majore ale animalelor;
8) Asigura prin
mijloace umane si materiale suficiente supravegherea, profilaxia si combaterea
bolilor majore ale animalelor salbatice;
9) Pune la dispozitia
Comandamentului Antiepizootic Central harti, sisteme ca Sistemul Informatic Geografic
denumit GIS si Sistemul Global de Pozitionare denumit GPS si alte surse de
informare ce pot fi folosite in directionarea masurilor de control al bolii.
III. Ministerul
Finantelor Publice
Prin Autoritatea
Nationala a Vamilor, la punctele de trecere a frontierei de stat, va lua masuri
de informare a calatorilor cu privire la evolutia bolii si asupra masurilor
restrictive dispuse cu privire la acestia.
IV. Ministerul
Administratiei si Internelor
1. Creeaza cadrul legal
pentru a putea aplica masurile profilactice prevazute la punctul 4 literele a)
- d);
2. La solicitarea
Comandamentelor Antiepizootice central, judetean si local asigura sprijinul
necesar organizarii prompte a celulelor de criza, cat mai aproape de focar dar
in afara acestuia;
3. Impreuna cu
autoritatile vamale aplica masurile impuse de autoritatea veterinara centrala
sau Comandamentul Antiepizootic Central in punctele de trecere a frontierei;
4. Participa cu
personal specializat la planificarea si realizarea masurilor profilactice pe
urmatoarele directii:
a) asigurarea de echipe
fixe si mobile pentru controlul miscarilor de animale vii, produse animaliere
si alte materii si materiale ce pot fi purtatoare de contagiu, in si dinspre
focar, zona de protectie, zona de supraveghere cat si in restul teritoriului;
b) Sprijin pentru
aplicarea tuturor masurilor restrictive dispuse de autoritatea veterinara sau
Comandamentele Antiepizootice;
c) Sprijin acordat
autoritatilor sanitar-veterinare la controlul mijloacelor de transport pentru a
identifica transporturile ilegale de animale si produse de origine animala;
d) Sprijin acordat
autoritatilor sanitar-veterinare pentru a identifica si descuraja taierile
clandestine de animale si a comercializarii ilegale in locuri neautorizate a
animalelor vii si a produselor de origine animala;
Asigura legatura cu
prefecturile din subordine care coordoneaza si sustin aplicarea masurilor impuse
in teritoriu si monitorizeaza modul de respectare al acestora de catre toti
factorii implicati in eradicarea bolilor majore.
V. Ministerul Apararii
Nationale
1. La solicitarea
Comandamentelor Antiepizootice, asigura sprijinul necesar organizarii prompte a
celulelor de criza, cat mai aproape de focar dar in afara acestuia, inclusiv
prin punerea la dispozitie a facilitatilor existente in unitatile militare;
2. La solicitarea
Comandamentelor Antiepizootice, pune la dispozitia acestora harti, sisteme,
sisteme ca Sistemul Informatic Geografic denumit GIS si Sistemul Global de
Pozitionare denumit GPS si alte surse de informare ce pot fi folosite in
directionarea masurilor de control al bolii;
3. Participa la
organizarea de exercitii de alerta in timp util;
4. Organizeaza
anticipat echipe disponibile alcatuite din ofiteri si soldati care sa poata
gestiona situatiile de urgenta, in principal pe urmatoarele directii:
a) participarea in
echipele de ucidere a animalelor si ecarisarea teritoriului afectat;
b) asigurarea de
utilaje mobile si mijloace de transport necesare celulelor de criza in focar.
VI. Ministerul
Afacerilor Externe
1. Transmite, prin
canalele de comunicare proprii, situatia epidemiologica din Romania, masurile
dispuse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta
Alimentelor si de Comandamentul Antiepizootic Central;
2. Se informeaza prin
canalele de comunicare proprii cu privire la situatia epidemiologica
internationala referitoare la evolutia bolilor majore ale animalelor in special
in tarile vecine si cele cu care Romania are relatii comerciale si comunica
autoritatii sanitar-veterinare centrale si altor ministere interesate orice
evolutie ce poate influenta starea de sanatate a animalelor in Romania sau
interesele comerciale ale Romaniei.
VII. Ministerul
Justitiei
Participa prin
personalul sanitar-veterinar aflat in unitatile din subordine la efectuarea
supravegherii sanitar-veterinare pentru prevenirea si controlul bolilor majore
ale animalelor si asigurarea salubritatii produselor si subproduselor de
origine animala, destinate consumului uman, cat si scopurilor industriale.
VIII. Ministerul
Sanatatii
1. Ia masuri pentru
evitarea riscului de transmitere a zoonozelor la om, prin supravegherea
epidemiologica a persoanelor din focare si din zona de protectie si
supraveghere, precum si a personalului de interventie din focare;
2. Asigura informarea
si educarea populatiei si a personalului de interventie in focare privind
riscurile potentiale existente in cazul unor zoonoze si a masurilor de
prevenire a imbolnavirilor;
3. Elaboreaza, atunci
cand situatia o impune, strategia de profilaxie specifica si nespecifica in
unitatile, localitatile, si zonele tinta;
4. Asigura asistenta
psihologica a locuitorilor si a personalului de interventie in focare;
5. Asigura asistenta
medicala de urgenta populatiei, personalului de interventie in focare, si
atunci cand este cazul, transportul acestora la unitatile spitalicesti.
IX. Ministerul
Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei
Asigura logistica
necesara pentru preluarea si comunicarea catre populatie a tuturor
informatiilor referitoare la situatiile de criza privind pericolul aparitiei si
difuzarii bolii, prin toate mijloacele media, precum si necesitatea aplicarii
masurilor pe care le dispune autoritatea sanitar-veterinara responsabila sau
Comandamentele Antiepizootice pentru indemnizarea teritoriului si eradicarea
bolii.
X. Ministerul
Transporturilor, Constructiilor si Turismului
1. Asigura, dupa caz,
materiale de constructie, utilaje, mijloace de transport necesare celulelor de
criza;
2. Participa la
stabilirea rutelor si ofera sprijin la dirijarea si controlul circulatiei
mijloacelor de transport;
3. La solicitarea
Comandamentului Antiepizootic Central participa la instituirea punctelor de
dezinfectie si sprijina efectuarea dezinfectiei mijloacelor de transport;
4. Asigura distrugerea
deseurilor de catering provenite din transporturile internationale aeriene;
5. La solicitarea
Comandamentelor Antiepizootice, pune la dispozitia acestora harti, sisteme ca
Sistemul Informatic Geografic denumit GIS si Sistemul Global de Pozitionare
denumit GPS si alte surse de informare ce pot fi folosite in directionarea
masurilor de control al bolii;
6. Asigura informarea
si instruirea populatiei in aeroporturi, porturi, gari, autogari cu privire la
masurile restrictive impuse calatorilor in relatie cu situatia epizootologica
si cele privind micsorarea riscului de transmitere a bolii.
ANEXA 3
PROGRAM-CADRU
PRIVIND RESPECTAREA NORMELOR
DE BIOSECURITATE IN EXPLOATATIILE DE PORCINE AUTORIZATE/APROBATE
SANITAR-VETERINAR DIN ROMANIA
Aplicarea strategiei de
eradicare a pestei porcine clasice implica costuri importante dar reusita sa
conduce la beneficii pe termen lung, in principal prin asigurarea unui comert
liber pe pietele internationale.
Unul dintre criteriile
ce asigura reducerea semnificativa a costurilor este biosecuritatea
exploatatiilor.
Art. 1. - Pentru ca
oprirea vaccinarii profilactice contra pestei porcine clasice sa nu aiba efecte
negative majore asupra economiei nationale, criteriul asigurarii de catre
autoritati a despagubirii animalelor moarte, ucise, sacrificate sau altfel
afectate in scopul eradicarii bolii nu poate fi aplicat decat in corelatie cu
realizarea masurilor de biosecuritate.
Art. 2. - Normele de
biosecuritate generale sunt reprezentate de urmatoarele masuri:
a) Asigurarea
imprejmuirii exploatatiei cu gard compact care sa impiedice accesul in exploatatie
a animalelor si persoanelor straine, paza pentru verificarea zilnica a
integritatii acesteia;
b) Amenajarea,
functionarea si mentinerea in bune conditii a filtrului sanitar-veterinar si
asigurarea facilitatilor pentru imbracarea echipamentului de protectie si
dezinfectarea acestuia, asigurarea igienei corporale pentru personalul care are
acces in exploatatie;
c) Intregul personal
angajat precum si cel aflat in vizita se supune regimului de filtru
sanitar-veterinar inainte de a intra in exploatatia de porcine. Efectuarea de
vizite in exploatatia de porcine se aproba de administratorii exploatatiei dar
numai cu acordul autoritatii locale sanitare veterinare;
d) Amenajarea si
utilizarea rampei pentru incarcare/descarcare a porcinelor la nivelul
imprejmuirii se face conform unui sistem care sa asigure conditiile pentru
protectia si bunastarea animalelor;
e) Asigurarea si
separarea stricta a mijloacelor de transport necesare pentru interiorul
exploatatiei precum si a celor pentru exteriorul exploatatiei;
f) Aprovizionarea cu
furaje combinate de la fabrica proprie autorizata/aprobata sanitar-veterinar
sau cu autobuncare speciale numai din unitati autorizate/aprobate
sanitar-veterinar prin transbordare, fiind interzis accesul mijloacelor de
transport la interiorul exploatatiei;
g) Utilizarea pentru
transportul porcinelor vii a mijloacelor autorizate/aprobate sanitar-veterinar
care:
1. inainte de imbarcare
fac dovada, in urma inspectiei si a verificarii procesului-verbal ca a fost
efectuata corespunzator curatenia mecanica si dezinfectia;
2. imediat dupa
debarcarea animalelor au fost curatate si dezinfectate;
Datele inscrise in
procesul-verbal referitoare la realizarea corespunzatoare a dezinfectiei
mijloacelor de transport trebuie inregistrate intr-un registru special
intocmit.
h) Amenajarea in partea
curata a exploatatiei a facilitatilor necesare medicului veterinar care asigura
asistenta sanitara veterinara zilnica pentru:
1. efectuarea
necropsiilor;
2. intocmirea si
prezentarea documentelor oficiale;
3. prelevarea,
conditionarea si transportul probelor pentru examene de laborator;
4. depozitarea
produselor medicinale de uz veterinar si a instrumentarului necesar;
i) Asigurarea
ecarisarii exploatatiei prin:
1. pastrarea
cadavrelor, dejectiilor si gunoiului in conditii de securitate privind
sanatatea animalelor si protectia mediului si dirijarea acestora la
intreprinderi specializate autorizate/aprobate sanitar-veterinar;
2. asigurarea
ecarisarii exploatatiei in sistem contractual cu intreprinderile specializate
de ecarisare sau in alte conditii legal acceptate;
j) Interzicerea
introducerii de alimente in incinta exploatatiei, amenajarea unei cantine in
afara imprejmuirii, asigurarea controlului sanitar-veterinar permanent al
produselor de origine animala utilizate la prepararea hranei si distrugerea
deseurilor provenite de la cantine.
k) Asigurarea unei
echipe pentru executarea operatiunilor de dezinfectie, dezinsectie, deratizare
pe fluxul de productie si in incinta exploatatiei ori de cate ori este necesar.
l) Amenajarea unor
adaposturi necesare efectuarii carantinei profilactice obligatorii pentru
porcinele nou achizitionate care sa asigure separarea reala si functionala fata
de efectivele existente in exploatatie.
m) Respectarea
principiului tehnologic, "totul plin, totul gol" la nivel de
compartiment, hala (adapost).
Art. 3. - In termen de
30 zile de la publicarea prezentei hotarari, fiecare exploatatie de animale
autorizata/aprobata sanitar-veterinar va elabora un program propriu de masuri,
cu surse de finantare si termene de realizare urgente si exacte, conforme unei
analize de risc efectuate fata de situatia existenta, astfel incat sa nu
depaseasca data la care se considera ca efectivele sunt protejate imunologic ca
urmare a vaccinarilor aplicate pana la 31 decembrie 2005. Un exemplar al
programului trebuie depus la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
judeteana si/sau a municipiului Bucuresti. Eventualele compensatii sunt
conditionate de existenta programului si respectarea termenelor de realizare a
masurilor.
Art. 4. - Obligatia
asigurarii si respectarii normelor de biosecuritate revine tuturor
detinatorilor de porcine din exploatatiile de animale autorizate/aprobate
sanitar veterinar, are termen permanent si conditioneaza aprobarea
despagubirilor pentru cazurile in care se inregistreaza pagube datorate pestei
porcine clasice, sau altei boli aflate pe lista bolilor pentru care se acorda
despagubiri, conform prevederilor Hotararii Guvernului nr. 1415/2004.