Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 883 din 28 septembrie 2000

pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Cabinetul de Ministri al Ucrainei privind asistenta reciproca in domeniul vamal, semnat la Bucuresti la 19 iunie 2000

ACT EMIS DE:                GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 500 din 11 octombrie 2000


SmartCity3


    In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind incheierea si ratificarea tratatelor,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Acordul dintre Guvernul Romaniei si Cabinetul de Ministri al Ucrainei privind asistenta reciproca in domeniul vamal, semnat la Bucuresti la 19 iunie 2000.
    Art. 2
    Directia Generala a Vamilor este autorizata sa aduca la indeplinire prevederile prezentului acord.
    Cheltuielile necesare pentru realizarea actiunilor prevazute la art. 1 se suporta din bugetul aprobat anual Directiei Generale a Vamilor.

                  PRIM-MINISTRU
            MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                       p. Ministru de stat,
                       ministrul afacerilor externe,
                       Eugen Dijmarescu,
                       secretar de stat

                             ACORD
intre Guvernul Romaniei si Cabinetul de Ministri al Ucrainei privind asistenta reciproca in domeniul vamal

    Guvernul Romaniei si Cabinetul de Ministri al Ucrainei, denumite in cele ce urmeaza parti contractante,
    luand in considerare ca infractiunile la legislatia vamala prejudiciaza interesele economice, fiscale, sociale, culturale si comerciale,
    recunoscand ca este important sa se asigure stabilirea exacta a taxelor vamale si a altor drepturi incasate la import sau export, precum si aplicarea corecta a masurilor de prohibitie, restrictionare si de control,
    avand in vedere prevederile Conventiei unice asupra drogurilor din 1961, amendata de Protocolul din 1972, si ale Conventiei asupra substantelor psihotrope din 1971, elaborata sub auspiciile Organizatiei Natiunilor Unite, precum si ale Conventiei Natiunilor Unite impotriva traficului ilicit de droguri si substante psihotrope din 1988,
    tinand seama, de asemenea, de conventiile internationale in vigoare, relevante pentru partile contractante, care incurajeaza asistenta bilaterala reciproca, precum si de recomandarile Organizatiei Mondiale a Vamilor,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    Definitii
    Termenii de specialitate utilizati in prezentul acord au intelesul urmator:
    a) legislatie vamala - prevederile legale aplicabile pe teritoriile statelor fiecarei parti contractante in domeniul importului, exportului, tranzitului de marfuri si punerii lor sub orice alt regim vamal, inclusiv masurile de prohibitie, restrictie si control adoptate de partile contractante respective;
    b) taxe vamale - totalitatea taxelor, drepturilor, redeventelor sau altor impozite care sunt retinute si percepute pe teritoriile statelor partilor contractante ca urmare a aplicarii legislatiei vamale, fara a include insa taxele si impozitele a caror valoare este limitata la costurile aproximative ale serviciilor prestate;
    c) autoritate vamala - in Romania, Directia Generala a Vamilor din cadrul Ministerului Finantelor, iar in Ucraina, Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei;
    d) autoritate solicitanta - autoritatea vamala a unei parti contractante, care solicita asistenta in domeniul vamal;
    e) autoritate solicitata - autoritatea vamala a unei parti contractante, care primeste o cerere de asistenta in domeniul vamal;
    f) infractiune - orice incalcare a legilor vamale, precum si orice tentativa de incalcare a acestor legi, prevazute de legislatia interna a fiecarei parti contractante.
    Art. 2
    Domeniul de aplicare a acordului
    1. Partile contractante isi acorda reciproc asistenta in modul si in conditiile stabilite prin prezentul acord, pentru asigurarea aplicarii corecte a legislatiei vamale, in special prin prevenirea si depistarea infractiunilor vamale la aceasta legislatie si prin investigarea cazurilor relevante.
    2. Asistenta in domeniul vamal prevazuta prin prezentul acord va fi acordata intre autoritatile vamale ale partilor contractante in cadrul competentelor si resurselor de care dispun. Prezentul acord nu prejudiciaza asistenta reciproca in domeniul penal. Daca este necesar, autoritatea solicitata poate dispune ca asistenta sa fie acordata de alta autoritate competenta, in conformitate cu legislatia in vigoare pe teritoriul statului partii contractante solicitate.
    Art. 3
    Asistenta la cerere
    1. La cererea autoritatii vamale a unei parti contractante autoritatea vamala solicitata comunica acesteia orice informatie relevanta in vederea aplicarii corecte a legislatiei vamale, inclusiv informatii despre operatiunile constatate sau planificate care contravin sau ar putea contraveni acestei legislatii.
    2. La cererea autoritatii vamale a unei parti contractante autoritatea vamala solicitata o informeaza pe aceasta daca marfurile exportate de pe teritoriul statului unei parti contractante au fost in mod corect importate pe teritoriul statului celeilalte parti contractante, specificand, daca este cazul, regimul vamal aplicat marfurilor.
    3. La cerere, autoritatea vamala solicitata ia masurile necesare pentru asigurarea supravegherii:
    a) persoanelor fizice sau juridice despre care exista motive temeinice sa se creada ca savarsesc sau au savarsit infractiuni la legislatia vamala;
    b) circulatiei marfurilor, semnalata ca putand conduce la comiterea unor infractiuni la legislatia vamala;
    c) mijloacelor de transport despre care exista motive temeinice sa se creada ca au fost, sunt sau pot fi folosite pentru incalcarea legislatiei vamale.
    Art. 4
    Asistenta spontana
    Partile contractante isi acorda reciproc asistenta in domeniile ce tin de competenta lor, daca ele considera ca acest lucru este necesar in vederea aplicarii corecte a legislatiei vamale, indeosebi cand detin informatii referitoare la:
    a) operatiuni care au contravenit, contravin sau ar putea contraveni acestei legislatii si care pot interesa cealalta parte contractanta;
    b) mijloace sau metode noi folosite in realizarea acestor operatiuni;
    c) marfuri cunoscute ca facand obiectul unei infractiuni la legislatia vamala ce reglementeaza importul, exportul, tranzitul sau orice alt regim vamal.
    Art. 5
    Comunicare/Notificare
    La cerere, autoritatea vamala solicitata ia, in conformitate cu legislatia sa nationala, toate masurile necesare in scopul:
    a) comunicarii tuturor documentelor;
    b) notificarii oricarei hotarari care intra in domeniul de aplicare a prezentului acord. In acest caz sunt aplicabile prevederile art. 6 paragraful 2, privind forma cererilor de asistenta.
    Art. 6
    Forma si continutul cererilor de asistenta
    1. Cererile adresate in conformitate cu prezentul acord se formuleaza in scris. Documentele necesare raspunsului la aceste cereri insotesc cererea respectiva. In cazul unor urgente pot fi acceptate cereri verbale, dar acestea trebuie confirmate imediat in scris.
    2. Cererile prezentate in conformitate cu paragraful 1 al acestui articol vor contine urmatoarele informatii:
    a) autoritatea care formuleaza cererea;
    b) masura solicitata;
    c) obiectul si motivul cererii;
    d) legile, reglementarile si alte instrumente juridice relevante;
    e) indicatii cat mai exacte si cuprinzatoare despre persoanele fizice sau juridice care constituie obiectul cererii;
    f) un rezumat al faptelor relevante, exceptand cazurile prevazute la art. 5.
    3. Cererile se intocmesc in limba oficiala a partii contractante solicitate sau intr-o limba acceptata de aceasta.
    4. Daca o cerere nu indeplineste conditiile de forma prevazute la paragraful 2, poate fi ceruta refacerea sau completarea ei.
    Art. 7
    Rezolvarea cererilor de asistenta
    1. In scopul rezolvarii unei cereri de asistenta autoritatea vamala solicitata furnizeaza, in colaborare cu alte servicii administrative daca aceasta nu poate actiona singura, informatiile pe care le detine deja si procedeaza sau dispune efectuarea unor investigatii corespunzatoare, in limitele competentelor si ale resurselor sale.
    2. Cererile de asistenta sunt solutionate in conformitate cu legile, reglementarile si celelalte instrumente juridice ale partii contractante solicitate.
    3. Functionarii autorizati in mod corespunzator ai unei parti contractante pot, cu acordul celeilalte parti contractante, sa obtina de la oficiile autoritatii vamale solicitate sau de la alta autoritate pentru care raspunde autoritatea vamala solicitata informatii referitoare la infractiunea vamala care intereseaza autoritatea solicitanta in sensul prezentului acord.
    4. Reprezentantii unei parti contractante pot, cu acordul celeilalte parti contractante, sa fie prezenti la investigatiile efectuate pe teritoriul statului acesteia din urma.
    Art. 8
    Forma de comunicare a informatiilor
    1. Autoritatea solicitata comunica rezultatele investigatiilor autoritatii solicitante, sub forma de documente, copii certificate de pe acestea, de rapoarte si alte materiale de acest gen.
    2. Furnizarea documentelor prevazute la paragraful 1 poate fi inlocuita cu informatii transmise prin reteaua de calculatoare, sub orice forma si in acelasi scop.
    Art. 9
    Derogari de la obligatia de a acorda asistenta
    1. Partile contractante pot refuza acordarea asistentei prevazute in prezentul acord in cazul in care o astfel de asistenta:
    a) este susceptibila de a prejudicia suveranitatea, ordinea publica, securitatea ori alte interese nationale; sau
    b) ar implica o alta reglementare fiscala ori de schimb decat cea privind taxele vamale; sau
    c) ar implica incalcarea unui secret industrial, comercial ori profesional.
    2. Daca autoritatea solicitanta cere o asistenta pe care ea insasi nu ar putea sa o acorde daca i-ar fi ceruta, ea atrage atentia in cererea ei asupra acestui fapt. In acest caz autoritatea vamala solicitata decide asupra modalitatii de a raspunde unei astfel de cereri.
    3. Daca asistenta este refuzata, hotararea si motivele trebuie notificate imediat autoritatii solicitante.
    Art. 10
    Obligatia de a respecta confidentialitatea
    1. Orice informatie comunicata sub orice forma, in conformitate cu prezentul acord, are caracter confidential. Ea reprezinta un secret oficial si beneficiaza de protectia acordata prin legile relevante aplicabile in domeniul respectiv de catre partea contractanta care a primit-o.
    2. Datele personale nu sunt transmise atunci cand exista motive temeinice sa se creada ca transmiterea sau folosirea acestora ar fi contrara principiilor legale de baza ale uneia dintre partile contractante si, in special, daca persoana respectiva ar fi prejudiciata in mod nejustificat. La cerere, autoritatea vamala destinatara va informa partea contractanta furnizoare despre utilizarea informatiilor primite si despre rezultatele obtinute.
    3. Datele personale pot fi transmise numai autoritatilor vamale si, in cazul in care ele sunt necesare unei urmariri judiciare, parchetului si autoritatilor judiciare. Alte persoane sau autoritati pot obtine astfel de informatii numai in baza aprobarii prealabile a autoritatii furnizoare.
    4. Partea care furnizeaza informatia verifica exactitatea acesteia. Daca se constata ca informatia furnizata a fost inexacta sau ca trebuie distrusa, autoritatea vamala beneficiara este informata imediat. Aceasta din urma este obligata sa efectueze corectarea informatiei sau sa o distruga.
    5. Persoana implicata poate obtine, la cerere, informatii despre datele stocate care o privesc direct si despre scopul acestei stocari.
    Art. 11
    Folosirea informatiilor
    1. Informatiile obtinute pot fi folosite numai de partea contractanta, in scopurile vizate de prezentul acord. Partile contractante nu pot folosi aceste informatii in alte scopuri decat cu acordul prealabil scris al autoritatii administrative care le-a furnizat. Informatiile sunt supuse restrictiilor impuse de autoritatea respectiva. Aceste prevederi nu se aplica informatiilor referitoare la infractiunile legate de stupefiante si substante psihotrope. Aceste informatii pot fi transmise celorlalte autoritati direct implicate in combaterea traficului ilicit de stupefiante, in limitele prevazute la art. 2.
    2. Prevederile paragrafului 1 nu impiedica folosirea informatiilor in actiuni judiciare sau administrative initiate ca urmare a nerespectarii legislatiei vamale.
    3. Partile contractante pot folosi drept probe in procesele-verbale, rapoartele, marturiile, precum si in procedurile lor judiciare informatiile obtinute si documentele consultate in conformitate cu prevederile prezentului acord.
    Art. 12
    Experti si martori
    O persoana oficiala a autoritatii solicitate poate fi autorizata sa participe, in limitele stabilite de autorizatia acordata, ca expert sau martor in procese judiciare ori administrative in legatura cu domeniile la care se refera prezentul acord, aflate in curs pe teritoriul statului celeilalte parti contractante, si sa prezinte obiecte, documente sau copii certificate de pe acestea, care pot fi necesare in solutionarea cauzei. In acest caz autoritatea solicitanta va trebui sa indice in ce problema, cu ce titlu si in ce calitate va fi audiata persoana oficiala.
    Art. 13
    Cheltuieli de asistenta
    Partile contractante renunta reciproc la toate pretentiile de rambursare a cheltuielilor rezultate din aplicarea prezentului acord, cu exceptia, daca este cazul, a indemnizatiilor pentru experti si martori, precum si pentru interpreti si traducatori care nu apartin serviciilor publice.
    Art. 14
    Aplicarea
    Aplicarea prezentului acord intra in competenta autoritatilor vamale ale partilor contractante. Ele decid asupra tuturor masurilor si dispozitiilor practice necesare pentru aplicarea sa, tinand seama de reglementarile in vigoare in domeniul protejarii datelor. Ele vor sugera organismelor competente modificarile pe care le considera necesare in sensul prezentului acord.
    Art. 15
    Intelegeri aditionale
    Administratiile vamale ale celor doua parti contractante vor putea incheia intelegeri cu privire la simplificarea si accelerarea controlului vamal al marfurilor si calatorilor, precum si al mijloacelor de transport.
    Art. 16
    Intrarea in vigoare si denuntarea
    1. Prezentul acord va intra in vigoare dupa 30 de zile de la data primirii ultimei comunicari prin care partile contractante se informeaza reciproc, pe cai diplomatice, despre indeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea in vigoare a acestuia.
    2. Prezentul acord va ramane in vigoare o perioada de 5 ani si va fi prelungit automat pe perioade de cate un an, daca nici una dintre partile contractante nu il denunta.
    3. Prezentul acord isi va inceta valabilitatea dupa expirarea a 3 luni de la data primirii notificarii de denuntare de catre una dintre partile contractante.
    Intocmit la Bucuresti la 19 iunie 2000, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana, ucraineana si engleza, toate textele fiind egal autentice. In caz de divergente de interpretare intre textul in limba romana si cel in limba ucraineana va prevala textul in limba engleza.

                       Pentru Guvernul Romaniei,
                              Nini Sapunaru,
          directorul general al Directiei Generale a Vamilor

               Pentru Cabinetul de Ministri al Ucrainei,
                            Yuriy P. Solovkov,
           presedintele Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 883/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 883 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 883/2000
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu