Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 87 din 23 ianuarie 2003

pentru aprobarea Acordului privind cooperarea in domeniul energetic dintre Ministerul Industriei si Resurselor din Romania si Ministerul Energiei si Resurselor Energetice din Republica Bulgaria, semnat la Sofia la 29 octombrie 2002

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 105 din 19 februarie 2003


SmartCity3


    In temeiul art. 107 din Constitutie si al art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind incheierea si ratificarea tratatelor, cu modificarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Acordul privind cooperarea in domeniul energetic dintre Ministerul Industriei si Resurselor din Romania si Ministerul Energiei si Resurselor Energetice din Republica Bulgaria, semnat la Sofia la 29 octombrie 2002.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         p. Ministrul industriei si resurselor,
                         Iulian Iancu,
                         secretar de stat

                         Ministrul afacerilor externe,
                         Mircea Geoana

                                ACORD
privind cooperarea in domeniul energetic intre Ministerul Industriei si Resurselor din Romania si Ministerul Energiei si Resurselor Energetice din Republica Bulgaria

    Ministerul Industriei si Resurselor din Romania si Ministerul Energiei si Resurselor Energetice din Republica Bulgaria, denumite in continuare parti,
    apreciind pozitiv indeplinirea angajamentelor cuprinse in acordurile guvernamentale negociate, in contractele comerciale si protocoalele pentru asigurarea operarii in conditii bune si de siguranta a liniilor de transport al electricitatii si conductelor de gaze naturale care trec pe teritoriul Romaniei si Bulgariei,
    subliniind importanta si avantajul extinderii cooperarii in domeniul energetic si al resurselor energetice, pe baza avantajului reciproc si principiilor stipulate in documentele si directivele europene,
    recunoscand necesitatea de a intensifica dialogul bilateral la toate nivelurile si importanta unui astfel de dialog pentru adoptarea unei politici comune, in domeniul energetic si resurselor energetice, in cadrul cooperarii regionale,
    in scopul extinderii cooperarii dintre sistemele energetice nationale si asigurarii unei aprovizionari sigure cu resurse energetice a celor doua tari,
    confirmand vointa lor de a realiza reforma si de a crea conditii de piata in domeniul energetic, in ambele tari,
    luand in considerare implicarea Romaniei si Republicii Bulgaria in procesul de integrare in structurile Uniunii Europene,
    au convenit urmatoarele:

    Art. 1
    1. Partile vor promova cooperarea in domeniul energiei - energie electrica, termica si nucleara, transportul si distributia energiei electrice, petrol, gaze naturale si carbune, precum si surse energetice regenerabile - in conformitate cu strategiile nationale. Termenii si conditiile de colaborare vor fi convenite intre agentii economici direct implicati, cu respectarea deplina a legislatiei din cele doua tari si a standardelor si practicilor europene.
    2. Partile vor acorda o atentie deosebita dezvoltarii politicii energetice, inclusiv eficientei energetice, cooperarii regionale, pietei energiei si instrumentelor specifice operationale, cadrului juridic si schimbului de experienta, precum si protectiei mediului. Prevederile acestui paragraf nu sunt limitative.
    3. Partile vor face schimb de informatii si vor sprijini activitatile si eforturile institutiilor si companiilor energetice pentru armonizarea legislatiei in domeniul energetic cu legislatia Uniunii Europene.
    4. Partile vor incuraja si vor sprijini stabilirea de contacte directe intre agentii economici din cele doua tari prin promovarea de activitati de afaceri, cum ar fi misiuni economice, seminarii, targuri si expozitii.
    Art. 2
    1. Partile isi exprima dorinta de a intari cooperarea dintre partenerii romani si bulgari si din domeniul energiei electrice pentru dezvoltarea sistemelor energetice, schimbului reciproc si tranzitului de electricitate, in concordanta cu cerintele definite de Uniunea de Coordonare a Transportului de Electricitate (UCTE) in cadrul procesului de interconectare la sistemul vest-european de electricitate.
    2. Partile au convenit sa aplice Memorandumul de intelegere dintre Transelectrica si NEK, semnat la 13 august 2002, si sa il considere parte integranta a prezentului acord ca anexa nr. 2.
    3. Partile sustin implementarea de proiecte comune privind dezvoltarea infrastructurii de telecomunicatii apartinand companiilor nationale de electricitate si instalarea protectiilor, pe suport PLC, pe linia dublu circuit de 400 kV.
    Art. 3
    1. Pe baza relatiilor de buna colaborare in domeniul gazelor naturale, partile solicita agentilor economici din domeniu sa incheie un nou contract pentru transportul gazelor naturale livrate din Federatia Rusa in Republica Bulgaria, tranzitand teritoriul Romaniei, si sa convina tariful de tranzit, avand in vedere ca acordul pentru tranzit de gaze naturale si acordul tarifului de tranzit existente vor expira la 31 decembrie 2003.
    1.1. Negocierile se vor realiza pe baza respectarii intereselor economice reciproce, in conformitate cu acordurile bilaterale in vigoare si cu principiile prevazute in Tratatul Cartei Energiei, precum si in Protocolul Cartei Energiei referitor la tranzitul materialelor si produselor energetice.
    1.2. Daca in momentul negocierilor Protocolul Cartei Energiei referitor la tranzitul materialelor si produselor energetice nu va fi inca in vigoare, cu privire la una sau ambele parti ale acestui acord, negocierile se vor derula luand in considerare pct. 1.1.
    2. Partile sustin necesitatea inceperii lucrarilor de reparatii la conducta de tranzit al gazelor naturale Isaccea - Negru Voda.
    3. Partile recomanda agentilor economici bulgari si romani din domeniul transportului gazelor naturale sa analizeze posibilitatile de interconectare a sistemelor nationale de transport in zona Turnu Magurele - Levski si/sau alte interconectari de-a lungul granitei lor comune.
    Art. 4
    1. Ambele parti sustin necesitatea crearii unei piete energetice regionale - ca parte a pietei energetice europene - si apreciaza ca realizarea unei piete energetice regionale va conduce la o mai mare stabilitate si securitate nu numai in domeniul energetic, dar si din punct de vedere economic si politic, precum si din punct de vedere al dezvoltarii economice a regiunii, ceea ce va crea conditiile necesare pentru cresterea investitiilor in regiune.
    2. Partile se vor sprijini reciproc pentru crearea unei piete energetice regionale prin: conceperea si adoptarea legislatiei necesare; consultari pentru elaborarea unei politici si a unei strategii de dezvoltare energetica regionala integrata; implicarea activa si cooperarea - in cadrul initiativelor regionale si programelor din cadrul Pactului de Stabilitate, procesului de cooperare in Europa de Sud-Est, cooperarii economice in zona Marii Negre, proiectelor de infiintare a pietei energetice - pentru extinderea si modernizarea sistemelor energetice ale partilor, modernizari in domeniul productiei de energie, utilizarea eficienta a surselor regenerabile locale, protectia mediului; asistenta in domeniul realizarii reformelor; constructia si modernizarea retelelor de transport al electricitatii si al gazelor naturale; infiintarea de structuri regionale; infiintarea de centre energetice regionale.
    Art. 5
    1. Partile vor organiza consultari bilaterale periodice, la nivelul conducerilor celor doua ministere, in scopul analizarii stadiului actiunilor de cooperare aflate in derulare si al identificarii de noi oportunitati de colaborare in domeniul energiei si resurselor energetice. Consultarile vor avea loc alternativ in Romania si Republica Bulgaria, pe baza unei agende stabilite in prealabil.
    2. Partile au stabilit infiintarea unei grupe de lucru la nivel de experti ai celor doua ministere, care sa monitorizeze implementarea acestui acord si realizarea proiectelor de cooperare prezentate in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentul acord.
    La intalnirile grupei de lucru pot participa si reprezentanti ai agentilor economici implicati in proiectele de cooperare.
    Art. 6
    1. Prezentul acord va intra in vigoare dupa indeplinirea procedurilor interne necesare intrarii lui in vigoare.
    2. Prezentul acord poate fi amendat si completat prin consimtamantul scris al partilor. Orice amendamente sau completari vor intra in vigoare in conformitate cu procedura si conditiile prevazute la paragraful anterior.
    3. Prezentul acord este valabil cat timp nici una dintre parti nu expediaza o notificare scrisa referitoare la denuntarea acestuia. Acest acord va fi considerat terminat incepand cu ultima zi a celei de-a sasea luni de la primirea notificarii.
    Prezentul acord a fost incheiat la data de 29 octombrie 2002 la Sofia, in doua exemplare originale, fiecare in limbile romana, bulgara si engleza, ambele texte avand aceeasi valabilitate, iar varianta in limba engleza fiind cea valabila in cazul oricaror contradictii in interpretare.

                               Pentru
                   Ministerul Industriei si Resurselor
                             din Romania,
                            Mihai Berinde

                               Pentru
              Ministerul Energiei si Resurselor Energetice
                       din Republica Bulgaria,
                            Milko Kovacev

    ANEXA 1

                                PROGRAM
privind realizarea actiunilor de cooperare din domeniul energetic

________________________________________________________________________________
Nr.                     Actiunea                    Termenul de  Responsabil
crt.                                                finalizare   roman/bulgar
                                                    a actiunii
________________________________________________________________________________
  1.  Dezvoltarea infrastructurii de                trimestrul   Transelectrica/
      telecomunicatii a companiilor nationale de    IV 2003      NEK EAD
      electricitate
________________________________________________________________________________
  2.  Instalarea protectiilor, pe suport PLC, pe    trimestrul   Transelectrica/
      linia dublu circuit de 400 kV                 I 2003       NEK EAD
________________________________________________________________________________
  3.  Incheierea unui nou acord de tranzit prin     trimestrul   SNTGN Transgaz/
      Romania pentru gazele naturale livrate        IV 2003      Bulgargaz EAD
      Bulgariei din Federatia Rusa, tinand cont ca
      acordul existent va expira la 31 decembrie
      2003
________________________________________________________________________________
  4.  Conventia tarifului de tranzit prin Romania   trimestrul   SNTGN Transgaz/
      pentru gazele naturale livrate Bulgariei din  IV 2003      Bulgargaz EAD
      Federatia Rusa, tinand cont ca acordul
      existent va expira la 31 decembrie 2003
________________________________________________________________________________
  5.  Finalizarea lucrarilor de reparatii pentru    trimestrul   SNTGN Transgaz/
      conducta de tranzit al gazelor naturale       IV 2003      Bulgargaz EAD
      Isaccea - Negru Voda
________________________________________________________________________________
  6.  Interconectarea sistemelor de transport de    trimestrul   SNTGN Transgaz/
      gaze naturale din cele doua tari in zona      IV 2003      Bulgargaz EAD
      Turnu Magurele - Levski
________________________________________________________________________________
  7.  Analizarea pietei bulgare de distributie a    trimestrul   SNP Petrom
      produselor petroliere                         I 2003
________________________________________________________________________________
  8.  Memorandum de intelegere intre                trimestrul   Termoelectrica/
      Termoelectrica si NEK                         IV 2002      NEK EAD
________________________________________________________________________________
  9.  Convenirea intrajutorarii in caz de           trimestrul   Termoelectrica/
      necesitate intre Termoelectrica si NEK        IV 2002      NEK EAD
________________________________________________________________________________
 10.  Urmarirea realizarii intelegerilor din        trimestrul   Transelectrica/
      Memorandumul de intelegere dintre             IV 2003      NEK EAD
      Transelectrica si NEK, semnat la 13 august
      2002
________________________________________________________________________________

    ANEXA 2

                          MEMORANDUM DE INTELEGERE

    Prezentul memorandum de intelegere (MOU) s-a incheiat la Sofia la 13 august 2002 intre Nationalna Elektricheska Kompania EAD, cu sediul in str. Triaditsa nr. 8, Sofia, reprezentata de domnul Vasil Petrov Anastasov, director executiv, si Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" - S.A., cu sediul in bd. Gen. Magheru nr. 33, Bucuresti, reprezentata de domnul Jean Constantinescu, director general.
    Avand in vedere ca:
    - Conventia intre guvernele Republicii Socialiste Romania si Republicii Populare Bulgaria privind construirea liniei electrice de 400 kV pe teritoriul Republicii Socialiste Romania de la frontiera de stat intre Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste si Republica Socialista Romania pana la frontiera de stat intre Republica Socialista Romania si Republica Populara Bulgaria si pentru exploatarea acestei linii in scopul transportului de energie electrica din Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste in Republica Populara Bulgaria a fost incheiata pe data de 28 martie 1970;
    - Conventia intre Guvernul Republicii Socialiste Romania si Guvernul Republicii Populare Bulgaria privind colaborarea in construirea si exploatarea instalatiilor pentru transportul de energie electrica din Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste pentru Republica Socialista Romania si Republica Populara Bulgaria a fost incheiata pe data de 23 iulie 1982;
    - acordurile mentionate mai sus au fost incheiate sub auspiciile CAER, iar desfiintarea CAER si a sistemului sau de ajutor economic reciproc pune sub semnul intrebarii principiile si obiectivele colaborarii dintre si intre tarile foste membre ale sale;
    - nu exista nevoia de a relua functionarea in paralel cu sistemele electroenergetice ale Ucrainei, Republicii Moldova si Federatiei Ruse, iar faptul ca sistemele electroenergetice interconectate ale fostelor tari socialiste s-au divizat in trei parti cu functionare nesincrona si, ca urmare, conventiile de mai sus devin in fapt inaplicabile;
    - Sistemul electroenergetic al Romaniei nu functioneaza in paralel sincron cu sistemele energetice ale republicilor fostei Uniunii Sovietice;
    - Republica Bulgaria si Romania au solicitat aderarea la Uniunea de Coordonare a Transportului de Electricitate (UCTE) si in acelasi timp sunt parte in acordurile fostului CAER, fapt care contravine obiectivului declarat de aderare la Uniunea Europeana,
    se convine prin acesta dupa cum urmeaza:

    I. Opinia comuna a partilor este aceea ca documentele mentionate mai sus trebuie sa isi inceteze valabilitatea intr-o maniera care este conforma cu legislatia in vigoare in Republica Bulgaria si Romania.
    In legatura cu aceasta, cele doua parti se angajeaza sa intreprinda actiunile necesare in vederea informarii guvernelor lor asupra prevederilor acestui memorandum de intelegere, in vederea incetarii oficiale in cel mai scurt timp posibil a valabilitatii conventiilor mentionate mai sus.
    II. Partile convin ca relatiile dintre ele sa fie reglementate printr-un contract bilateral care sa stabileasca termenii si conditiile pentru exploatarea in viitor a celor doua linii electrice: 400 kV Vulcanesti - Dobrudja si 750 kV Isaccea - Varna. Un astfel de contract bilateral trebuie semnat in termen de doua luni de la incetarea valabilitatii conventiilor mentionate mai sus.
    Ca urmare a incetarii valabilitatii acestor conventii, partile convin ca relatiile dintre ele sa se bazeze pe urmatoarele conditii:
    1. Partea romana va primi in proprietate portiunea din linia de 400 kV Vulcanesti - Dobrudja ce se afla pe teritoriul romanesc, precum si dreptul de a o folosi in concordanta cu nevoile de dezvoltare a sistemului romanesc de transport al energiei electrice, inclusiv cu posibilitatea de racordare a liniei la reteaua romaneasca de inalta tensiune.
    Prin indeplinirea acestei conditii partea bulgara va fi exonerata de obligatiile sale de plata a taxelor anuale de exploatare pentru linia de 400 kV Vulcanesti - Dobrudja.
    2. In schimbul dreptului acordat partii romane prin subclauza 1 a prezentului memorandum de intelegere, partii bulgare i se garanteaza dreptul de a tranzita energie electrica prin reteaua electrica de transport a Romaniei pana la o capacitate de 400 MW (ceea ce inseamna jumatate din capacitatea neta de tranzit a liniei), energie preluata la granita Romaniei cu Republica Moldova prin linia existenta de 400 kV Vulcanesti - Dobrudja. Partea romana se angajeaza sa mentina in bune conditii de functionare linia de 400 kV de interconexiune cu sistemul electroenergetic al Republicii Moldova.
    Dreptul de tranzit se acorda firmei NEK sau succesorilor sai legali si poate fi atribuit unor terte persoane juridice bulgare. In cazul in care se realizeaza o statie back-to-back la Isaccea, conditiile de tranzit prin sistemul romanesc de transport al energiei electrice (fara a se lua in considerare statia back-to-back in cazul in care Transelectrica nu detine majoritatea simpla a voturilor in compania proiect) vor ramane neschimbate, iar taxele de folosire a statiei back-to-back se vor plati separat.
    Acest drept se garanteaza pe o perioada de 20 de ani incepand de la data semnarii contractului dintre parti.
    Taxele de tranzit ce se vor percepe de catre partea romana pentru transportul de electricitate vor fi cele aplicate de Asociatia Europeana a Operatorilor de Transport si Sistem (ETSO) in zona lor de functionare. Pana la introducerea in zona a doua sincrona a UCTE a unei metodologii unitare de tarifare a transportului de electricitate transfrontalier, taxele de tranzit nu vor fi mai mari de 1,5 euro/MWh.
    In cazul in care partea bulgara nu isi exercita dreptul sau garantat, atunci acesta se va transfera de catre partea romana unor terte parti.
    3. Ambele parti convin ca linia de 750 kV dintre statia electrica Isaccea si statia electrica Varna va functiona la tensiunea de 400 kV ca linie de interconexiune, iar cele doua parti se angajeaza sa intreprinda toate masurile tehnice necesare in acest sens.
    Prin incetarea valabilitatii conventiei mentionate mai sus, partea bulgara va fi eliberata de obligatiile sale de a plati taxa de tranzit minima anuala asa cum a fost stabilita prin conventia mentionata.
    III. Partile convin sa propuna partenerilor din interconexiune introducerea unei metodologii simplificate care sa stabileasca conditiile de tranzit al energiei electrice in cadrul zonei a doua sincrone a UCTE, care se va folosi pana cand se va adopta o metodologie permanenta in conformitate cu principiile metodologiei aplicate de ETSO.
    IV. Partile considera ca dezvoltarea unei piete regionale a rezervelor de putere si a unei piete regionale de energie este necesara pentru siguranta functionarii in paralel si pentru utilizarea eficienta a resurselor energetice din zona.
    V. Partile convin sa infiinteze un grup comun de lucru care sa coordoneze activitatile la care se refera prevederile prezentului memorandum de intelegere.
    Nici un amendament la prezentul memorandum de intelegere nu va fi valabil daca nu este facut in scris cu acordul partilor si daca nu este semnat de reprezentantii autorizati ai partilor.
    Prezentul memorandum de intelegere a fost intocmit in limba engleza in doua exemplare originale, unul pentru fiecare parte, si va intra in vigoare la ultima data a aprobarii sale de catre consiliile autorizate ale companiilor.

                            Pentru si in numele
                                 NEK EAD,
                          Vasil Petrov Anastasov

                            Pentru si in numele
                     Companiei Nationale de Transport al
                  Energiei Electrice "Transelectrica"   S.A.,
                              Jean Constantinescu



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 87/2003

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 87 din 2003
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 87/2003
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu