Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 834 din 19 noiembrie 1998

privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre Ministerul Educatiei Nationale din Romania si Ministerul Educatiei si Stiintei al Republicii Moldova pentru anul de invatamant 1998/1999, semnat la Chisinau la 20 iunie 1998

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 455 din 27 noiembrie 1998


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Se aproba Protocolul de colaborare dintre Ministerul Educatiei Nationale din Romania si Ministerul Educatiei si Stiintei al Republicii Moldova pentru anul de invatamant 1998/1999, semnat la Chisinau la 20 iunie 1998.
    Art. 2
    Sumele necesare pentru aducerea la indeplinire de catre partea romana a protocolului de colaborare prevazut la art. 1 vor fi inscrise in bugetele aprobate pentru Ministerul Educatiei Nationale si pentru Ministerul Apararii Nationale pentru anul de invatamant 1998/1999, precum si in Fondul la dispozitia Guvernului pentru relatiile cu Republica Moldova.

                 PRIM-MINISTRU
                  RADU VASILE

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul educatiei nationale,
                       Andrei Marga

                       p. Ministrul afacerilor externe,
                       Mihai Ungureanu,
                       secretar de stat

                       Ministrul finantelor,
                       Decebal Traian Remes

                              PROTOCOL
de colaborare intre Ministerul Educatiei Nationale din Romania si Ministerul Educatiei si Stiintei al Republicii Moldova pentru anul de invatamant 1998/1999

    Ministerul Educatiei Nationale din Romania si Ministerul Educatiei si Stiintei al Republicii Moldova, denumite in continuare parti, in baza Acordului interguvernamental privind colaborarea in domeniul stiintei, invatamantului si culturii dintre Romania si Republica Moldova, semnat la Chisinau la 19 mai 1992, au convenit asupra celor ce urmeaza:

    Art. 1
    Cele doua parti vor acorda, pentru anul scolar 1998/1999, burse pentru studii preuniversitare, universitare (complete sau partiale), postuniversitare (masterat, doctorat si specializare):
    Romania va acorda, pentru anul de invatamant 1998/1999, urmatoarele burse:
    - 1.200 luni - bursa pentru stagii de specializare cu durata de la o luna la 9 luni, din care: 400 luni - bursa pentru invatamantul superior, 400 luni - bursa pentru invatamantul preuniversitar (specializari individuale pe perioade de la o luna la 9 luni sau/si pentru cursuri pe grupe a cate 25 de persoane/luna) si 400 luni - bursa pentru practica in productie a studentilor care invata in Republica Moldova;
    - 100 de burse pentru doctorat - forma "cu frecventa";
    - 40 de burse pentru doctorat - forma "fara frecventa";
    - 800 de burse pentru studii complete sau partiale in invatamantul superior;
    - 165 de burse pentru studii postuniversitare;
    - 600 de burse pentru studii in invatamantul preuniversitar.
    Partile vor sprijini primirea/trimiterea, la solicitare, a unui numar de bursieri din Transnistria, din bursele mentionate mai sus.
    Republica Moldova va acorda, pentru anul de invatamant 1998/1999, urmatoarele burse:
    - 25 de burse pentru doctorat - forma "cu frecventa";
    - 50 de burse pentru doctorat - forma "fara frecventa";
    - 250 de burse pentru studii complete sau partiale, cursuri de zi, in invatamantul superior;
    - 10 burse pentru studii in invatamantul preuniversitar;
    - 40 de burse pentru studii complete sau partiale, cursuri fara frecventa, in invatamantul superior;
    - pana la 30 de luni - bursa pentru practica in productie a studentilor romani care invata in Romania.
    Art. 2
    Partile pot oferi, suplimentar, burse, in masura posibilitatilor.
    Art. 3
    Conditiile de primire la studii sunt inscrise in anexa care face parte integranta din prezentul protocol.
    Art. 4
    Partile vor primi la studii, la cerere, la toate formele de invatamant, pe cont propriu nevalutar (fara plata taxelor de studii).
    Numarul persoanelor care pot fi primite pe cont propriu nevalutar va fi convenit ulterior de catre parti.
    Art. 5
    Partile pot primi la studii, la toate formele de invatamant, cu plata taxelor in moneda tarii primitoare.
    Numarul persoanelor care vor studia pe cont propriu va fi convenit ulterior de catre parti.
    Taxele pentru studii se stabilesc conform reglementarilor in vigoare din statul primitor, in cuantumul prevazut pentru cetatenii proprii.
    Art. 6
    Cele doua parti vor sprijini colaborarea directa dintre institutiile de invatamant superior si institutele de cercetare din sistemul invatamantului, precum si dintre scolile si inspectoratele scolare teritoriale. Universitatile din Romania si din Republica Moldova vor putea deschide filiale in celalalt stat, cu sprijinul ministerelor de resort.
    Art. 7
    Cele doua parti vor colabora in probleme legate de organizarea si modernizarea invatamantului de toate gradele. In anul de invatamant 1998/1999, fiecare parte va primi delegatii din cealalta tara, dupa cum urmeaza:
    - din invatamantul preuniversitar, cate 3 - 4 delegatii formate din 3 - 5 persoane, pentru cel mult 5 zile fiecare;
    - din invatamantul superior, cate 1 - 2 delegatii formate din 2 - 3 persoane, pentru cel mult 5 zile fiecare;
    - pentru probleme de conducere si organizare a cercetarii stiintifice in sistemul invatamantului, cate 2 - 3 delegatii formate din cate 2 - 3 persoane, pentru cel mult 5 zile fiecare;
    - pentru probleme legate de legislatia invatamantului, indrumare si organizare, schimb de informatii si de experienta, privind sistemele nationale de invatamant, asigurarea bazei materiale, relatiile internationale, cate 3 - 4 delegatii formate din 3 - 5 persoane, pentru cel mult 5 zile fiecare.
    Art. 8
    In cursul anului de invatamant 1998/1999 vor fi invitati:
    - in Republica Moldova:
      - 2 - 3 specialisti din Romania in diverse probleme de invatamant, pentru perioade de pana la doua luni fiecare;
      - 3 - 4 specialisti din Romania pentru schimb de experienta in domeniul perfectionarii invatatorilor si a profesorilor de limba si literatura romana, pentru perioade de 1 - 3 luni fiecare;
      - 2 - 3 profesori de limba romana care predau in scoli cu predare in limbile minoritatilor, pentru a lucra in scoli similare din Republica Moldova, pentru perioade de 1 - 3 luni fiecare;
    - in Romania:
      - 2 - 3 profesori de limba romana din Republica Moldova pentru efectuarea unui schimb de experienta in scolile din Romania cu predare in limbile minoritatilor, pentru perioade de 1 - 3 luni fiecare.
    Art. 9
    Partile vor colabora in vederea elaborarii si armonizarii programelor si manualelor scolare. In acest scop, vor fi constituite grupe de lucru, pe discipline de invatamant, formate din cate 2 specialisti din fiecare parte, care se vor intalni de 2 - 3 ori, pe perioade de pana la 5 zile, alternativ, in Romania si in Republica Moldova.
    O comisie formata din cate 2 - 3 reprezentanti ai celor doua ministere se va intruni la Bucuresti, pana la data de 15 octombrie 1998, pentru a stabili, in prealabil, disciplinele prioritare pentru realizarea prevederilor acestui articol.
    Art. 10
    Partile vor colabora pentru:
    - realizarea de donatii si schimburi de publicatii si de materiale didactice;
    - sprijinirea in continuare a relatiilor directe dintre institutiile de cercetare din domeniul invatamantului;
    - stabilirea unor relatii de colaborare intre institutii de invatamant si bibliotecile acestora din Romania si din Republica Moldova.
    Art. 11
    Ministerul Educatiei Nationale din Romania va pune la dispozitie Ministerului Educatiei si Stiintei al Republicii Moldova cursuri si carti de specialitate necesare pentru invatamantul preuniversitar si superior din Republica Moldova, in limita sumei aprobate prin hotarare a Guvernului din Fondul la dispozitia Guvernului pentru relatiile cu Republica Moldova.
    Titlurile si numarul de exemplare vor fi solicitate de Ministerul Educatiei si Stiintei al Republicii Moldova, in limita sumei mentionate si in baza listei de titluri puse la dispozitie de Ministerul Educatiei Nationale din Romania.
    Partile vor sprijini tiparirea in Republica Moldova a unor tiraje din manualele solicitate. Conditiile concrete de realizare a acestei prevederi vor fi convenite ulterior.
    Art. 12
    Partile au hotarat sa constituie o comisie mixta, condusa de ministrii invatamantului, care sa examineze, semestrial, stadiul colaborarii dintre cele doua parti, potrivit prezentului protocol. Membrii acestei comisii se vor intalni de doua ori pe an, alternativ, la Bucuresti si la Chisinau.
    Art. 13
    Partile au convenit ca, pentru selectionarea bursierilor, in ambele state (invatamant preuniversitar, invatamant superior, invatamant postuniversitar) sa se constituie o comisie mixta, formata din cate 4 persoane din fiecare parte, care sa se intalneasca, pentru fiecare nivel de invatamant, la Bucuresti si, respectiv, la Chisinau.
    Art. 14
    La solicitarea partilor, cu acordul institutiilor primitoare, se va crea posibilitatea ca invatatori si profesori din Romania sa-si poata desfasura activitatea ca detasati in Republica Moldova si invatatori si profesori din Republica Moldova sa fie incadrati ca detasati in Romania.
    Art. 15
    Partea romana va acorda 25 de burse pentru persoane din Republica Moldova, la cursurile de vara de limba si civilizatie, organizate de universitati din Romania. Cheltuielile de transport vor fi suportate de partea trimitatoare.
    Art. 16
    Partile vor primi la studii, fara plata taxelor scolare, in invatamantul preuniversitar, superior si postuniversitar, salariati ai misiunilor diplomatice, precum si persoane care lucreaza oficial in institutiile de stat din Romania si, respectiv, din Republica Moldova si pe copiii acestora, pe baza unei cereri a Ambasadei Romaniei la Chisinau si, respectiv, a Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti.
    Art. 17
    Pentru bursierii celor doua parti se acorda:
    - bursa lunara, conform reglementarilor interne din fiecare stat, dupa cum urmeaza:
    a) pentru bursierii de la forma de studiu "cu frecventa", pe baza de reciprocitate:
      - bursa lunara timp de 12 luni, pe perioada studiilor;
      - pentru absolventi - pentru inca 30 de zile dupa examenul de bacalaureat sau de licenta, sustinut in prima sesiune oficiala dupa absolvire;
    b) pentru bursierii de la forma "fara frecventa":
      - bursa cu durata de o luna, la inceputul si la sfarsitul activitatii academice;
      - bursa cu durata de o luna, pentru fiecare examen (laborator, referat etc.) fixat in planul de activitate al bursierului - pentru doctoranzi;
      - bursa pe intreaga perioada a sesiunilor oficiale de examene (la care se prezinta) - pentru studenti;
    - cazare gratuita in internate sau in camine studentesti;
    - asistenta medicala gratuita in institutiile de stat;
    - transport cu o reducere de 50%, in vacante, de la locul de studiu pana la punctul de frontiera si retur, pe ruta cea mai scurta, cu tren de clasa a II-a sau cu autobuzul;
    - reducere pe mijloacele de transport in comun, in conditiile stabilite pentru elevii si studentii proprii.
    Art. 18
    Copiii bursierilor celor doua parti pot fi primiti, gratuit, in crese, gradinite, scoli generale sau in licee.
    Art. 19
    Cele doua parti vor acorda, in anul de invatamant 1998/1999, locuri gratuite in taberele de odihna organizate de catre acestea, in timpul vacantelor sau pentru participarea in taberele de pregatire pentru olimpiade.
    Numarul locurilor va fi comunicat de fiecare parte, cu cel putin 3 luni inainte de inceperea seriilor.
    Art. 20
    Cele doua parti vor colabora pentru a invita elevi si studenti din Romania si, respectiv, din Republica Moldova, sa participe la olimpiadele si concursurile organizate pe teritoriul celuilalt stat.
    Art. 21
    Partile vor sprijini crearea Consiliului comun al rectorilor din Romania si Republica Moldova. Consiliul comun al rectorilor se va intruni de 4 ori pe an, alternativ, in Romania si, respectiv, in Republica Moldova.
    Art. 22
    Pentru actiunile realizate pe baza de reciprocitate prevazute la art. 7, 8, 9, 13, 15 si 21, partea primitoare va suporta cheltuielile de cazare, diurna (masa) si transport intern, iar partea trimitatoare, pe cele de transport international.
    In cazul actiunilor initiate de una dintre parti, partea respectiva va suporta toate cheltuielile legate de intretinere si cazare, precum si pe cele legate de transportul international.
    Art. 23
    Pentru realizarea schimburilor prevazute in prezentul protocol, Ministerul Educatiei Nationale din Romania va colabora direct cu Ministerul Educatiei si Stiintei al Republicii Moldova, inclusiv pentru problemele legate de institutiile de invatamant coordonate in Republica Moldova de alte ministere (institutii cu profil militar, artistic, agricol, de medicina etc.).
    Art. 24
    Prezentul protocol nu este limitativ si nu exclude realizarea altor actiuni de colaborare in domeniul invatamantului si cercetarii stiintifice universitare.
    Art. 25
    Prezentul protocol a fost incheiat in doua exemplare originale, ambele avand aceeasi valoare, si intra in vigoare dupa notificarea de catre fiecare parte a indeplinirii formelor interne de aprobare.
    Semnat la Chisinau la 20 iunie 1998.

                   Ministrul educatiei nationale
                   din Romania,
                   Andrei Marga

                   Ministrul educatiei si stiintei
                   al Republicii Moldova,
                   Anatol Gremalschi

    ANEXA 1

                    CONDITII DE PRIMIRE LA STUDII

    I. Invatamant preuniversitar
    Primirea elevilor la studii se face in perioada 27 - 30 august, in Republica Moldova, si in perioada 11 - 15 septembrie, in Romania; dupa aceasta data, nu vor mai fi primiti elevi pentru scolarizare in anul de invatamant respectiv.
    Elevii care nu promoveaza clasa, cu exceptia celor care repeta anul pe motive medicale, nu pot beneficia de repetarea anului ca bursieri.
    Ei pot repeta anul de studii, fara plata taxelor scolare, in baza unor documente intocmite la notariat, care sa ateste cine le asigura cheltuielile de intretinere (persoane particulare, sponsori sau parintii elevilor in cauza).
    Dupa promovarea anului de studii repetat in conditiile de mai sus, ei pot beneficia in continuare de bursa, incepand cu anul scolar imediat urmator, pana la incheierea normala a studiilor.
    Elevii absolventi ai clasei a VIII-a, scolarizati in Romania, respectiv in Republica Moldova, bursieri ai statului roman, respectiv ai Republicii Moldova, sau pe cont propriu nevalutar, pot fi inscrisi in clasa a IX-a.
    Selectia bursierilor se va face conform prevederilor art. 13 din prezentul protocol.
    Elevii care solicita sa fie scolarizati in Romania si, respectiv, in Republica Moldova vor fi admisi la studii in urma efectuarii unui examen medical riguros, pentru a se evita situatii limita (elevi cu boli cronice).
    Transferul de la o institutie de invatamant la alta se face dupa incheierea anului scolar sau in primele doua saptamani dupa inceperea anului scolar respectiv, conform reglementarilor interne din Romania si, respectiv, din Republica Moldova.
    Elevilor care urmeaza sa fie scolarizati in Romania si, respectiv, in Republica Moldova, li se vor aduce la cunostinta normele scolare pe care trebuie sa le respecte, conditiile de cazare, de masa si cuantumul bursei.
    La solicitarea unor tineri din Romania si, respectiv, din Republica Moldova, partile pot aproba studii pe cont propriu nevalutar. Familiile, alte persoane care isi ofera sprijinul pentru scolarizarea elevilor pot face acest lucru pe baza unor declaratii autentificate la notariat, prin care se angajeaza sa asigure intretinerea si sa raspunda de viata si de educatia elevului pe intreaga perioada de scolarizare, document ce va constitui conditia esentiala de primire la studii a unor elevi pe cont propriu nevalutar.

    II. Invatamant superior
    Selectia candidatilor pentru studii se face conform prevederilor art. 13 din prezentul protocol. Candidatii selectionati de catre Comisia mixta pentru studii universitare complete in Romania vor fi admisi in anul pregatitor sau intr-un an de studii corespunzator studiilor efectuate anterior.
    Absolventii liceelor din Romania, cetateni ai Republicii Moldova, vor depune cerere de optiune pentru inscriere in invatamantul superior romanesc la Ministerul Educatiei Nationale din Romania, pana la data de 5 iulie 1998. Dosarele vor fi analizate de comisia mixta prevazuta la art. 13 din prezentul protocol, in limita locurilor stabilite de comun acord de cele doua parti.
    Studentii selectionati ca bursieri, care au inceput studiile in institutiile de invatamant superior de stat in statul trimitator, sunt inscrisi in statul primitor intr-un an de studii stabilit prin compararea planurilor de invatamant si prin sustinerea examenelor de diferenta care rezulta din aceasta comparare.
    In timpul anului universitar nu se admit transferari; cererile de transfer (numai in cazuri exceptionale) vor fi analizate dupa incheierea situatiei scolare anuale. Decizia finala este luata, de comun acord, de catre institutiile de invatamant superior implicate din cele doua state, cu avizul ministerelor de resort.
    Studentii care repeta un an de studii nu pot beneficia de bursa in acel an. Ei pot repeta anul de studii respectiv pe cont propriu nevalutar, in baza unui document intocmit la notariat, care sa ateste cine le asigura cheltuielile de intretinere (persoane particulare sau sponsori).
    Dupa promovarea anului de studii repetat, acestia pot beneficia de bursa incepand cu anul universitar imediat urmator, pana la incheierea normala a studiilor.
    Prelungirea perioadei de scolaritate pe motive medicale nu este considerata repetentie si permite continuarea acordarii bursei.
    Listele nominale cuprinzand bursierii din Republica Moldova, propusi pentru anul de invatamant 1998/1999, vor fi inaintate partii primitoare pana la 1 septembrie 1998. Listele cuprinzand studentii romani selectionati pentru anul I de studii vor fi transmise Ministerului Educatiei si Stiintei al Republicii Moldova pana la 25 septembrie 1998. Candidatii admisi la studii in Republica Moldova sau in Romania vor fi inmatriculati pana la data de 30 octombrie 1998. Selectia candidatilor in Republica Moldova se va face tinandu-se seama de regulamentul de admitere al partii primitoare.
    Studentii si doctoranzii celor doua state pot urma, in paralel, cursurile unei alte facultati numai pe cont propriu nevalutar, cu conditia absolvirii ultimului an de studii cu cel putin media 8,00 - pentru studenti, iar pentru doctoranzi - cu conditia indeplinirii sarcinilor prevazute in planul de studii pana in momentul solicitarii.
    Pentru tinerii primiti la studii pe cont propriu nevalutar sau sponsorizati de diferite ministere, firme, asociatii, organizatii, persoane particulare etc., partile nu isi asuma nici un fel de obligatii privind asigurarea materiala a acestora. Primirea la studii in aceste conditii se face cu avizul celor doua ministere.
    Tinerii inmatriculati la studii ca bursieri sau pe cont propriu nevalutar vor beneficia, pe baza de reciprocitate, de scutire de taxe (de inscriere, pentru restante etc.).
    Bursele oferite de Guvernul Romaniei sunt pentru toate domeniile de activitate. Repartizarea burselor respective pe diverse ministere se face de catre Ministerul Educatiei si Stiintei al Republicii Moldova, care este semnatar al prezentului protocol, in baza ofertelor institutiilor de invatamant superior din Republica Moldova in domeniile de interes pentru partea trimitatoare.

    III. Actele necesare pentru inscrierea la studii a elevilor si studentilor
    1. Certificat medical (inclusiv testul SIDA);
    2. Copie legalizata, tradusa in limba romana, de pe certificatul de nastere;
    3. Foaie matricola (copie tradusa in limba romana si legalizata la notariat) - pentru elevi;
    4. Diploma de bacalaureat sau echivalenta, in original (pentru studenti);
    5. Situatia scolara (tradusa in limba romana si legalizata la notariat) - pentru studentii care sunt inscrisi incepand cu anul al doilea de studii;
    6. Diploma de licenta (sau echivalenta), in original si in copie, tradusa si legalizata la notariat (pentru invatamantul postuniversitar);
    7. 3 (trei) fotografii marimea 3/4.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 834/1998

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 834 din 1998
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 834/1998
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu