Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 540 din  9 iunie 2005

pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.121/2002

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 553 din 29 iunie 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. V din Legea nr. 505/2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Regulamentul de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.121/2002, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 772 din 23 octombrie 2002, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
    1. Alineatul (10) al articolului 1 va avea urmatorul cuprins:
    "(10) Operatorul caruia i-a fost retrasa/anulata autorizatia pentru operatiuni cu precursori din categoriile I si a II-a este obligat sa o depuna in original la Ministerul Sanatatii, in termen de 30 de zile de la data comunicarii dispozitiei de retragere/anulare."
    2. Dupa alineatul (2) al articolului 2 se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmatorul cuprins:
    "(2^1) Orice modificare a datelor cuprinse in documentele prevazute la alin. (2) se comunica in termen de 15 zile unitatii de politie antidrog care a eliberat avizul."
    3. Articolul 3 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 3
    (1) Operatorii, persoane juridice care efectueaza operatiuni de fabricare, producere, tratare, sinteza, extractie, conditionare, distribuire, punere in vanzare, introducere pe piata, livrare, procurare, folosire, ambalare, transport, stocare-depozitare, manipulare sau orice alta activitate legala de import, export, tranzit ori intermediere de precursori din categoria a III-a, pot efectua astfel de activitati pe baza autorizatiei emise de Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase. Modelul autorizatiei pentru operatiuni cu precursori pentru categoria a III-a este prevazut in anexa nr. 4.
    (2) Operatorii prevazuti la alin. (1) solicita Agentiei Nationale pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase eliberarea unei autorizatii pentru operatiuni cu precursori, pentru fiecare dintre activitatile desfasurate si pentru fiecare precursor din categoria a III-a.
    (3) Cererile de autorizare privind activitatile cu precursori din categoria a III-a se solutioneaza in termen de 30 de zile de la data inregistrarii acestora la Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase. Modelul cererii de autorizare este prevazut in anexa nr. 5.
    (4) Conditiile autorizarii si documentatia necesara in vederea acordarii autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a sunt prevazute in anexa nr. 6.
    (5) Orice modificare a datelor cuprinse in documentele in baza carora a fost eliberata autorizatia pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a se comunica in termen de 15 zile autoritatii emitente.
    (6) Autorizatia pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a se anuleaza in situatiile prevazute la art. 21 din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si atunci cand se constata incalcarea oricareia dintre conditiile care au stat la baza autorizarii.
    (7) Retragerea/anularea autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a se face motivat, prin dispozitie scrisa a conducatorului Agentiei Nationale pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase, si se comunica de indata operatorului prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, telegrama, telex, fax sau prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea textului actului si dovada primirii acestuia.
    (8) Operatorul poate depune contestatie la Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase impotriva refuzului autorizarii, precum si impotriva retragerii/anularii autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a, in termen de 15 zile de la data primirii comunicarii scrise a deciziei acestei autoritati.
    (9) Contestatiile formulate in conditiile alin. (8) se solutioneaza in termen de 5 zile de la data inregistrarii de catre o comisie de contestatii desemnata de Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase. Hotararea comisiei de contestatii se comunica autorului contestatiei in termen de 3 zile de la pronuntare.
    (10) Contestatia cu privire la retragerea/anularea autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a suspenda executarea.
    (11) Operatorul caruia i-a fost retrasa/anulata autorizatia pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a este obligat sa o depuna in original la Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase, in termen de 30 de zile de la data comunicarii."
    4. Dupa articolul 3 se introduc doua noi articole, articolele 3^1 si 3^2, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 3^1
    (1) Sunt exceptate, conform definitiei precursorilor de la art. 2 lit. a) din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, orice operatiune putandu-se derula fara autorizatia prevazuta la art. 4 alin. (3) din aceeasi lege, amestecurile substantelor din categoria a III-a, precum si substantele din categoria a III-a existente in diferite dispozitive astfel create de producator incat separarea, recuperarea sau utilizarea pentru productia ilicita de droguri este practic imposibila ori nerentabila.
    (2) In cazurile in care se contesta incadrarea unui amestec in exceptia prevazuta la alin. (1), autoritatile competente, precum si persoanele in cauza pot solicita formatiunii centrale de prevenire si combatere a consumului si traficului de droguri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane sa se pronunte, dupa examinarea documentatiei necesare, asupra incadrarii dispozitivelor care contin precursori din categoria a III-a in prevederile alin. (1).
    (3) Solicitarea se face in scris, cererea fiind insotita de urmatoarele documente: fisa tehnica, certificatul de calitate, certificatul de conformitate si certificatul de analiza, precum si instructiunile de utilizare a produsului.
    Art. 3^2
    (1) Datele referitoare la activitatile cu precursori si la persoanele responsabile pentru fiecare unitate de invatamant in care exista laboratoare scolare se transmit centralizat, prin inspectoratele scolare judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, formatiunii teritoriale de prevenire si combatere a traficului si consumului ilicit de droguri din cadrul inspectoratelor de politie judetene, respectiv din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.
    (2) Datele referitoare la activitatile cu precursori si la persoanele responsabile pentru fiecare laborator in care se efectueaza constatari ori expertize tehnico-stiintifice, fizico-chimice din cadrul autoritatilor judiciare, utilizand precursori pentru acestea, se transmit formatiunii centrale de prevenire si combatere a traficului si consumului ilicit de droguri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane".
    5. Articolul 4 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 4
    (1) Persoanele fizice si persoanele juridice pot detine si folosi, fara a fi obligate sa obtina autorizatie pentru operatiuni cu precursori, urmatoarele substante si cantitati:
    a) acetona - 2 litri;
    b) eter etilic - 0,5 litri;
    c) metiletilcetona - 1 litru;
    d) toluen - 2 litri;
    e) acid sulfuric - 2 litri;
    f) acid clorhidric - 2 litri;
    g) permanganat de potasiu - 0,05 kilograme.
    (2) Cantitatile de substante prevazute la alin. (1) se actualizeaza anual si/sau ori de cate ori se impune, prin ordin al ministrului economiei si comertului, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
    (3) Exceptia pentru farmacii, inclusiv farmacii veterinare, prevazuta la art. 8 alin. (1) din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se refera strict la limitele cantitative prevazute la alin. (1).
    (4) Limitele anuale prevazute la art. 6 alin. (2) din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt prevazute in anexa nr. 7."
    6. Articolul 5 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 5
    Producatorii de precursori si utilizatorii de precursori in procesul de productie raporteaza, in conditiile si la termenele stabilite la art. 23 din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, datele solicitate, prin depunerea, la institutiile prevazute de lege, a unei situatii al carei model este prevazut in anexa nr. 8."
    7. Alineatul (1) al articolului 7 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 7
    (1) In farmacii, cabinete medicale si unitati sanitare precursorii din categoriile I si a II-a se pastreaza, separat sau impreuna cu substantele si produsele stupefiante, in dulapuri inchise cu cheie."
    8. Alineatul (5) al articolului 8 se abroga.
    9. Alineatul (1) al articolului 9 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 9
    (1) In situatia in care operatorii solicita autorizarea si pentru activitatea de transport rutier al precursorilor, conform art. 4 din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, trebuie sa prezinte licenta de transport rutier in interes propriu si licenta de executie pentru vehicul pentru transporturi rutiere nationale de marfuri periculoase, emise de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului".
    10. Alineatele (2) si (3) ale articolului 9 se abroga.
    11. La articolul 9, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu urmatorul cuprins:
    "(6) Orice operator care furnizeaza precursori are obligatia de a certifica o copie a declaratiei de utilizare, prezentata de cumparator, prin aplicarea stampilei si inscrierea datei prezentarii, in scopul prevenirii modificarii ori inlocuirii sale. Aceasta copie certificata insoteste precursorii respectivi pe toata durata transportului si se prezinta, la cerere, autoritatilor competente, conform legii."
    12. Articolul 10 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 10
    (1) In scopul prevenirii deturnarii precursorilor pentru fabricarea ilicita a drogurilor, operatorii, direct sau prin asociatiile lor profesionale, au obligatia de a anunta autoritatile competente romane, cu 20 de zile inainte, despre derularea oricarei operatiuni de import, prezentand o copie de pe declaratia de utilizare transmisa autoritatii competente din tara de export.
    (2) Copia declaratiei de utilizare, prevazuta la alin. (1), va fi insotita de notificarea scrisa a fiecarei operatiuni de import, formular utilizat si pentru notificarea exportului, intocmita conform anexei nr. 9, si se va transmite autoritatii competente, dupa cum urmeaza:
    a) formatiunii centrale de prevenire si combatere a traficului si consumului ilicit de droguri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, pentru importurile de precursori din categoriile I si a II-a;
    b) formatiunii teritoriale de prevenire si combatere a traficului si consumului ilicit de droguri din cadrul inspectoratelor de politie judetene, respectiv din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, pe a carei raza isi are sediul social importatorul, pentru precursorii din categoria a III-a.
    (3) Dovada notificarii se face cu numarul de inregistrare aplicat pe o copie a acesteia de catre formatiunea competenta.
    (4) In termen de 15 zile dupa efectuarea fiecarei operatiuni de import, operatorul este obligat sa transmita formatiunii de politie competente, conform alin. (2), o copie a declaratiei vamale de import si documentele justificative ale consumului precursorilor importati."
    13. Articolul 11 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 11
    (1) Exportatorul este obligat sa prezinte autoritatii vamale competente autorizatia de export, eliberata conform art. 6 din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si declaratia de utilizare.
    (2) Limitele anuale ale precursorilor ce pot fi exportati fara autorizatie de export sunt prevazute in anexa nr. 10. In situatia in care aceste limite sunt depasite in cursul unui an calendaristic, operatorul este obligat sa solicite eliberarea unei autorizatii de export.
    (3) Lista precursorilor si tarilor, prevazuta la art. 6 alin. (5) din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, este cuprinsa in anexa nr. 11.
    (4) Limitele anuale ale precursorilor, prevazute in anexa nr. 10, si lista precursorilor si tarilor, prevazuta in anexa nr. 11, pot fi completate sau modificate prin ordin al ministrului sanatatii, la propunerea institutiilor interesate.
    (5) Nu se elibereaza autorizatie de export pentru medicamentele de uz uman sau veterinar si pentru substantele de uz casnic ori personal in cantitatile si in sortimentele care se stabilesc prin ordine ale ministrului sanatatii si ministrului economiei si comertului.
    (6) Eliberarea autorizatiei de export nu exonereaza comerciantul de indeplinirea celorlalte acte si obligatii prevazute de lege sau de prezentul regulament.
    (7) Modelul autorizatiei de export este prevazut in anexa nr. 12."
    14. Articolul 12 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 12
    Introducerea pe piata a marfurilor straine continand precursori si acordarea unuia dintre regimurile vamale suspensive, definite potrivit reglementarilor vamale in materie, marfurilor straine continand precursori sunt conditionate de prezentarea la autoritatile vamale romane a documentelor prevazute de lege, inclusiv a celor prevazute la art. 26 din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si la art. 10 din prezentul regulament."
    15. Dupa articolul 12 se introduc doua noi articole, articolele 12^1 si 12^2, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 12^1
    (1) Transporturile de precursori in tranzit pe teritoriul Romaniei se efectueaza in baza documentelor vamale de insotire a marfurilor, la care se adauga in mod obligatoriu o copie a declaratiei de utilizare, nefiind necesara solicitarea unei autorizatii de la autoritatile competente romane.
    (2) In cazul constatarii neincheierii unui tranzit cu precursori, biroul vamal emitent comunica in scris aceasta Autoritatii Nationale a Vamilor, care va informa formatiunea centrala de prevenire si combatere a traficului si consumului ilicit de droguri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
    Art. 12^2
    Notificarea pentru tranzactiile comerciale cu precursori, care se efectueaza fara atingerea fizica a teritoriului Romaniei, in conformitate cu art. 17 din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se efectueaza potrivit modului de notificare prevazut in anexa nr. 9, prin inscrierea in rubrica de identificare a mijlocului de transport a sintagmei: <<fara atingerea fizica a teritoriului Romaniei>>."
    16. Dupa articolul 14 se introduc sase noi articole, articolele 14^1 - 14^6, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 14^1
    (1) Lista substantelor neclasificate definite la art. 2 lit. b) din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, aplicabila pana la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, este prevazuta in anexa nr. 13.
    (2) Operatorii, persoane juridice care efectueaza operatiuni de fabricare, producere, tratare, sinteza, extractie, conditionare, distribuire, punere in vanzare, plasare pe piata, livrare, procurare, folosire, ambalare, transport, stocare-depozitare, manipulare sau orice alta activitate legala de import, export, tranzit ori intermediere de substante neclasificate, sunt obligati sa se inregistreze, in termen de 30 de zile de la infiintare, la formatiunea teritoriala de prevenire si combatere a traficului si consumului ilicit de droguri din cadrul inspectoratelor de politie judetene, respectiv din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, pe a carei raza teritoriala isi au sediul social.
    (3) Formatiunea competenta prevazuta la alin. (2) elibereaza o dovada de inregistrare conform anexei nr. 14, in baza unei cereri intocmite conform modelului prevazut in anexa nr. 15.
    Art. 14^2
    Exportul si importul substantelor neclasificate se efectueaza in baza dovezii de inregistrare la unitatea de politie competenta, conform art. 14^1, a notificarii fiecarei operatiuni conform procedurii stabilite la art. 10, precum si a unei declaratii de utilizare, intocmita, dupa caz, dupa modelul prevazut in anexa nr. 2 sau 3 la Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 14^3
    Incalcarea dispozitiilor art. 10 alin. (4) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000.000 lei la 60.000.000 lei.
    Art. 14^4
    Incalcarea dispozitiilor art. 14^1 alin. (2) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50.000.000 lei la 150.000.000 lei si confiscarea substantelor care fac obiectul contraventiei.
    Art. 14^5
    Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la art. 14^3 si 14^4 se efectueaza cu organele de politie.
    Art. 14^6
    Contraventiilor prevazute in art. 14^3 si 14^4 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare."
    17. Articolul 15 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 15
    Pentru prevenirea deturnarii precursorilor din circuitul legal si constituirea bancii de date, formatiunea centrala de prevenire si combatere a traficului si consumului ilicit de droguri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane are acces la baza de date statistice a Autoritatii Nationale a Vamilor privind operatiunile de import, export si tranzit, prin Inspectoratul General al Politiei Romane."
    18. Dupa articolul 15 se introduc cinci noi articole, articolele 15^1 - 15^5, cu urmatorul cuprins:
    "Art. 15^1
    (1) Precursorii ridicati in vederea confiscarii se predau in custodie la un operator autorizat pentru substanta respectiva, in conformitate cu dispozitiile art. 4 din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la clarificarea situatiei lor juridice.
    (2) Precursorii confiscati sau deveniti proprietatea statului se valorifica potrivit legii, iar sumele rezultate urmeaza regimul stabilit in Legea nr. 381/2004 privind unele masuri financiare in domeniul prevenirii si combaterii traficului si consumului ilicit de droguri.
    (3) Fac exceptie de la prevederile alin. (2) precursorii cu termen de valabilitate expirat sau depreciati calitativ, care se distrug, pe cheltuiala operatorului de la care au fost ridicati, in conditiile art. 10 din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (4) Operatorii autorizati in conformitate cu art. 4 din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pot distruge precursorii depreciati calitativ ori al caror termen de valabilitate a expirat, in conditiile si in prezenta comisiei prevazute la art. 10 din aceeasi lege.
    (5) Dispozitiile alin. (1) - (4) se aplica si in cazul valorificarii ori distrugerii substantelor neclasificate prevazute in anexa nr. 13.
    (6) Inainte de efectuarea distrugerii, comisia are obligatia de a verifica legalitatea acestei operatiuni.
    Art. 15^2
    (1) Conservarea documentatiei referitoare la operatiunile cu precursori, in conformitate cu art. 9 alin. (3) din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pe suport magnetic sau alte mijloace care pot contine date stocate nu inlocuieste documentele in forma originala, pe suport hartie, care pot fi citite si arhivate.
    (2) Informatiile si datele stocate in conditiile alin. (1) trebuie sa corespunda exact informatiilor si datelor originale consemnate pe suport hartie si sa fie disponibile pentru cei in drept in orice moment, in cursul perioadei prevazute la art. 9 alin. (3) din Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 15^3
    Dispozitiile prezentului regulament se aplica si in cazul tranzactiilor incheiate prin Internet sau prin bursa.
    Art. 15^4
    Dispozitiile art. 14^1 se aplica incepand cu data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
    Art. 15^5
    Prezentul regulament creeaza cadrul legislativ pentru aplicarea directa, la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, a Regulamentului 3677/90/CEE referitor la masurile privind impiedicarea deturnarii anumitor substante pentru fabricarea ilicita a stupefiantelor si substantelor psihotrope, publicat in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene nr. L357 din 20 decembrie 1990, cu modificarile si completarile ulterioare, si a Regulamentului 273/2004/CE privind precursorii de droguri, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L047 din 18 februarie 2004."
    19. Articolul 16 va avea urmatorul cuprins:
    "Art. 16
    Anexele nr. 1 - 15 fac parte integranta din prezentul regulament."
    20. Anexele nr. 1 - 7 la regulament se inlocuiesc cu anexele nr. 1 - 15 la prezenta hotarare.
    Art. 2
    Persoanele juridice care desfasoara activitatile prevazute la art. 14^1 alin. (2) din regulamentul aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.121/2002, infiintate pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, sunt obligate sa se inregistreze la organele competente in termen de 60 de zile de la publicarea prezentei hotarari.
    Art. 3
    In cuprinsul regulamentului aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.121/2002, denumirile: Ministerul Sanatatii si Familiei, Ministerul de Interne, Ministerul Industriei si Resurselor, Ministerul Finantelor Publice si, respectiv, Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei se inlocuiesc cu denumirile: Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Agentia Nationala pentru Substante si Preparate Chimice Periculoase, Autoritatea Nationala a Vamilor si, respectiv, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.
    Art. 4
    Hotararea Guvernului nr. 1.121/2002 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta hotarare, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul administratiei si internelor,
                       Vasile Blaga

                       Ministrul sanatatii,
                       Mircea Cinteza

                       Ministrul economiei si comertului,
                       Codrut Ioan Seres

                       Ministrul finantelor publice,
                       Ionel Popescu

    ANEXA 1

    Modelul cererii scrise pentru solicitarea autorizatiei prevazute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile ulterioare

    Operatorul ...................
    Nr. ......./..................

                                  CERERE
pentru acordarea autorizatiei pentru operatiuni cu precursori prevazute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile ulterioare

    Operatorul ........................................, avand adresa/sediul in ........................................., str. ..................... nr. ....., judetul/sectorul .........................., inregistrat la oficiul registrului comertului sub nr. ........., cod unic de inregistrare ...................., telefon/fax ..................., reprezentat prin ......................, avand functia de ...................., solicita acordarea autorizatiei pentru operatiunile ..................... cu precursorul ............................ .
    Ne asumam raspunderea, potrivit legii penale, ca documentele prezentate in copie sunt conforme cu originalul.

    Data ..................                       .......................
                                                  (semnatura si stampila)

    ANEXA 2

    Modelul autorizatiei pentru operatiunile cu precursori din categoriile I si a II-a, prevazuti in anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile ulterioare

    ROMANIA
    MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI

        AUTORIZATIE PENTRU OPERATIUNI CU PRECURSORI NR. ......./.........
pentru activitatea ................... cu precursorul .........................

    Operatorul ........................................, avand adresa/sediul in .........................................., str. .................... nr. ....., judetul/sectorul ..........................., inregistrat la oficiul registrului comertului sub nr. ........, cod unic de inregistrare ........................., poate desfasura activitati de ......................................... cu precursorul ..................................... .
    Prezenta autorizatie s-a eliberat in baza prevederilor Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

    Valabila pana la data de ...........................

                                         Presedintele Comisiei de autorizare,
                                         ....................................

    ANEXA 3

    Modelul avizului prealabil autorizarii pentru operatiuni cu precursori din categoriile I si a II-a, emis de unitatea de politie antidrog competenta teritorial

    ROMANIA
    MINISTERUL DE INTERNE
    Inspectoratul General al Politiei Romane

    AVIZ PREALABIL PENTRU OPERATIUNI CU PRECURSORI NR. ......./.........
pentru activitatea ................... cu precursori ..........................

    Operatorul ........................................, avand adresa/sediul in ......................................., str. ....................... nr. ....., judetul/sectorul ..........................., inregistrat la oficiul registrului comertului sub nr. .........., cod unic de inregistrare ......................., poate desfasura activitati de ......................................... cu precursorul ................................... .
    Prezentul aviz s-a eliberat in baza prevederilor Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

    Valabil pana la data de ................................

                                         Presedintele Comisiei de avizare,
                                         .................................

    ANEXA 4

    Modelul autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a

    ROMANIA
    AGENTIA NATIONALA PENTRU SUBSTANTE
    SI PREPARATE CHIMICE PERICULOASE

    AUTORIZATIE PENTRU OPERATIUNI CU PRECURSORI NR. ......./.........
pentru activitatea ............... cu precursorul .............................

    Operatorul ........................................, avand adresa/sediul in ....................................., str. ........................ nr. ......, judetul/sectorul .........................., inregistrat la oficiul registrului comertului sub nr. .........., cod unic de inregistrare ......................., poate desfasura activitati de ............................................... cu precursorul ............................ .
    Prezenta autorizatie s-a eliberat in baza prevederilor Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile ulterioare.

    Valabila pana la data de ..............................

                                         Presedintele Comisiei de autorizare,
                                         ....................................

    ANEXA 5

    Modelul cererii de autorizare privind activitatile cu precursori din categoria a III-a

    Operatorul ...................
    Nr. ......./..................

                                  CERERE
pentru acordarea autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a, prevazuta de Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile ulterioare

    Operatorul ........................................, avand adresa/sediul in ......................................., str. ....................... nr. ....., judetul/sectorul ..........................., inregistrat la oficiul registrului comertului sub nr. ..........., cod unic de inregistrare ......................, telefon/fax .............., reprezentat prin ............................, avand functia de ..........................., solicit acordarea autorizatiei pentru operatiunile .......................................... cu precursorul din categoria a III-a .............................................. .
    Anexam documentatia conform anexei nr. 6 la Regulamentul de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor.
    Ne asumam raspunderea, potrivit legii penale, ca documentele prezentate in copie sunt conforme cu originalul.

    Data ..................                       .......................
                                                  (semnatura si stampila)

    ANEXA 6

                                 CONDITIILE
autorizarii si documentatia necesara in vederea acordarii autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a, prevazuta de Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile ulterioare

    A. Conditiile autorizarii:
    - autorizatia isi pastreaza valabilitatea numai in conditiile respectarii destinatiei si/sau utilizarii precursorului, indicate in cerere si in declaratia pe propria raspundere;
    - autorizatia isi pastreaza valabilitatea timp de 3 ani.

    B. Documentatia necesara pentru acordarea autorizatiei pentru operatiuni cu precursori din categoria a III-a:
    1. declaratie pe propria raspundere privind destinatia si utilizarea fiecarui precursor pentru care se solicita autorizatie pentru operatiuni cu precursori;
    2. declaratie pe propria raspundere a producatorului/fabricantului privind capacitatea maxima de productie pentru fiecare precursor din categoria a III-a pentru care se solicita autorizatie pentru operatiuni cu precursori;
    3. copie de pe certificatul de abilitare pentru importul de precursori din categoria a III-a, care sunt sub incidenta Hotararii Guvernului nr. 2.009/2004 privind regimul de import al produselor periculoase pentru sanatatea populatiei si pentru mediu;
    4. copie de pe licenta prealabila de executie a vehiculului pentru transporturi de marfuri periculoase, eliberata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului;
    5. copie de pe certificatul de inregistrare la registrul comertului.

    ANEXA 7

                                LISTA
precursorilor si cantitatile anuale prevazute la art. 4 alin. (4) din regulament

_______________________________________________
           Substanta                 Cantitatea
_______________________________________________
Anhidrida acetica                      100 l
Permanganat de potasiu                 100 kg
Acid antranilic si sarurile sale       1 kg
Acid fenilacetic si sarurile sale      1 kg
Piperidina si sarurile sale            0,5 kg
_______________________________________________

    ANEXA 8

    Modelul documentului de comunicare conform art. 23 din Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile ulterioare, catre autoritatile emitente ale autorizatiilor

                              COMUNICARE
privind situatia pentru perioada ............... a productiei si comercializarii precursorilor din categoria ...............

    I. Date privind producatorul de precursori din categoria a .....-a:
    1. numele/denumirea producatorului
    - nr. de inregistrare la oficiul registrului comertului
    - cod unic de inregistrare
    2. adresa/sediul in Romania al producatorului
    - nr. de telefon/fax
    - adresa electronica
    II. Date privind precursorul din categoria a .....-a
    - denumirea
    III. Situatia productiei de precursor din categoria a .....-a in perioada .............
    - kg/an/trimestru
    IV. Situatia comercializarii precursorului din categoria a ....-a in perioada ............
    - kg/an/trimestru
    V. Situatia stocului la data ...........
    - kg/an/trimestru.

    ANEXA 9

    Modelul notificarii operatiunilor de import/export catre unitatile de politie antidrog competente

    ...........................
       (antetul operatorului)

    ...........................
    (nr. si data inregistrarii)

                               NOTIFICARE
a operatiunilor de import/export catre unitatile de politie antidrog competente

    ..........................................................................,
            (denumirea operatorului, cu datele de identificare complete)
cu sediul social in ..........................................................,
                                      (adresa completa)
detinatorul Autorizatiei nr. ......, emisa de ................................. pentru operatiuni cu precursorul ............................................., prin prezenta notificam importul/exportul cantitatii de
...............................................................................
(denumirea substantei cum este inscrisa in anexa nr. 1 la Legea nr. 300/2002, cu modificarile si completarile ulterioare)
de la/catre ..................................................................,
            (denumirea si adresa completa a exportatorului/importatorului si tara de origine)
care va fi utilizata in procesul de productie de catre ..................... in scopul ............................... .
    Importul/exportul se va realiza cu .......................................,
                                       (datele de identificare a mijlocului de transport)
prin Punctul de frontiera ........................................, operatiunea de vamuire urmand a se efectua in vama ........................... si substanta
urmand a fi depozitata in incinta ............................................ .
                                                (adresa completa)

    Anexam la prezenta copia autorizatiei mentionate si a declaratiei de utilizare finala.

           .....................                   .................
           (numele si prenumele)                         (data)

           .....................                   .................
                 (functia)                            (semnatura)

    ANEXA 10

                                LISTA
substantelor si cantitatilor anuale pentru care nu este necesara autorizatia de export
_________________________________
   Substanta           Cantitatea
_________________________________
Acetona                   50 kg
Eter etilic               20 kg
Metiletilcetona           50 kg
Toluen                    50 kg
Acid sulfuric            100 kg
Acid clorhidric          100 kg
_________________________________

    ANEXA 11*)

    *) Anexa nr. 11 este reprodusa in facsimil.

                                  LISTA
precursorilor si tarilor, prevazuta la art. 6 alin. (5) din Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, cu modificarile si completarile ulterioare

 _____________________________________________________________________________
|        Substanta       |                     Destinatia                     |
|________________________|____________________________________________________|
| Anhidrida acetica      | Toate tarile                                       |
| Permanganat de potasiu |                                                    |
|________________________|____________________________________________________|
| Acid antranilic        | Bolivia               | India                      |
|                        | Chile                 | Mexic                      |
|                        | Columbia              | Peru                       |
|                        | Emiratele Arabe Unite | Venezuela                  |
|                        | Ecuador               | Turcia                     |
|________________________|_______________________|____________________________|
| Acid fenilacetic       | Bolivia               | Statele Unite ale Americii |
| Piperidina             | Chile                 | Mexic                      |
|                        | Columbia              | Peru                       |
|                        | Emiratele Arabe Unite | Venezuela                  |
|                        | Ecuador               | Turcia                     |
|________________________|_______________________|____________________________|
| Metiletilcetona        | Argentina             | Honduras                   |
| Toluen                 | Bolivia               | Hong Kong                  |
| Acid sulfuric          | Brazilia              | Panama                     |
|                        | Chile                 | Paraguay                   |
|                        | Columbia              | Peru                       |
|                        | Costa Rica            | Syria                      |
|                        | El Salvador           | Tailanda                   |
|                        | Emiratele Arabe Unite | Uruguay                    |
|                        | Ecuador               | Venezuela                  |
|                        | Guatemala             | Turcia                     |
|________________________|_______________________|____________________________|
| Acetona                | Argentina             | Iran                       |
| Eter dietilic          | Bolivia               | Liban                      |
|                        | Brazilia              | Mexic                      |
|                        | Chile                 | Myanmar (Birmania)         |
|                        | Columbia              | Panama                     |
|                        | Costa Rica            | Paraguay                   |
|                        | El Salvador           | Peru                       |
|                        | Emiratele Arabe Unite | Singapore                  |
|                        | Ecuador               | Syria                      |
|                        | Guatemala             | Tailanda                   |
|                        | Honduras              | Turcia                     |
|                        | Hong Kong             | Uruguay                    |
|                        |                       | Venezuela                  |
|________________________|_______________________|____________________________|
| Acid Clorhidric        | Argentina             | Iran                       |
|                        | Bolivia               | Liban                      |
|                        | Brazilia              | Myanmar (Birmania)         |
|                        | Chile                 | Panama                     |
|                        | Columbia              | Paraguay                   |
|                        | Costa Rica            | Peru                       |
|                        | El Salvador           | Singapore                  |
|                        | Emiratele Arabe Unite | Syria                      |
|                        | Ecuador               | Tailanda                   |
|                        | Guatemala             | Turcia                     |
|                        | Honduras              | Uruguay                    |
|                        | Hong Kong             | Venezuela                  |
|________________________|_______________________|____________________________|

    ANEXA 12*)

    *) Anexa nr. 12 este reprodusa in facsimil.

                           MODELUL AUTORIZATIEI DE EXPORT

 ______________________________________________________________________________
|   | 1 |1. Exportator (denumirea     |2. AUTORIZATIE                          |
|   |___|si sediul social):           |Numar: ................................ |
|   |   |                             |Data: ................................. |
|   |   |                             |________________________________________|
|   |   |                             |3. Data exportului: ................... |
|   |   |_____________________________|________________________________________|
|   |   |4. Importator in tara de     |5. Autoritatea emitenta ............... |
|   |   |destinatie (denumirea si     |                                        |
|   |   |sediul social):              |                                        |
|   |   |                             |                                        |
|   |   |_____________________________|________________________________________|
|   |   |6. Alti operatori/agenti     |7. Biroul vamal unde va fi depusa       |
|   |   |(denumirea si sediul         |declaratia de export (denumirea si      |
|   |   |social):                     |sediul social):                         |
|   |   |                             |                                        |
|   |   |_____________________________|________________________________________|
|   |   |8. Destinatar final          |9. Punct de iesire    |10. Punct de     |
|   |   |(denumirea si sediul social):|din tara              |intrare in tara  |
|   |   |                             |                      |de destinatie    |
|   |   |                             |______________________|_________________|
|   |   |                             |11. Mijloc (mijloace) |12. Itinerar     |
|   |___|                             |de transport          |                 |
|   | 1 |                             |                      |                 |
|___|___|_____________________________|______________________|_________________|
        |13a. Denumirea substantei pentru care este  |14a. Codul NC            |
        |ceruta autorizatia                          |_________________________|
        |                                            |15a. Greutate neta       |
        |                                            |_________________________|
        |                                            |16a. Concentratie (%)    |
        |                                            |_________________________|
        |                                            |17a. Numarul facturii    |
        |____________________________________________|_________________________|
        |13b. Denumirea substantei pentru care este  |14b. Codul NC            |
        |ceruta autorizatia                          |_________________________|
        |                                            |15b. Greutate neta       |
        |                                            |_________________________|
        |                                            |16b. Concentratie (%)    |
        |                                            |_________________________|
        |                                            |17b. Numarul facturii    |
        |____________________________________________|_________________________|
        |18. Declaratia solicitantului|20. (Se va completa de catre biroul     |
        |(vezi nota 10)               |vamal unde este depusa declaratia de    |
        |                             |export)                                 |
        |Nume: ...................... |Numarul declaratiei vamale de export    |
        |Reprezentant ............... |                        ________________|
        |(solicitant)                 |                       | Stampila       |
        |Semnatura .....   Data ..... |                       |                |
        |_____________________________|_______________________|________________|
        |19. Se completeaza de        |21. CONFIRMAREA IESIRII DIN ROMANIA     |
        |autoritatea emitenta         |(Se va completa de catre biroul vamal   |
        |                             |de iesire)                              |
        |Da                           |                                        |
        |                             |Data de iesire: ....................... |
        |                             |                                        |
        |                             |Semnatura: ................             |
        |Nu                           |                                        |
        | ____________                |Functia: ..................             |
        ||Ramane de   |               |                                        |
        ||completat   |               |                                        |
        ||pct. 17     |               |                                        |
        ||            |               |                                        |
        ||pct. 9, 10, |               |                                        |
        ||11, 12      |               |                                        |
        ||____________|               |                                        |
        |                        Da   |                                        |
        |                             |                                        |
        |                        Nu   |                                        |
        |                             |                                        |
        |Semnatura: ........          |                                        |
        |                             |                                        |
        |Functia: ..........  ________|                                ________|
        |                    |Stampila|Data: ...........              |Stampila|
        |Data:.............. |        |                               |        |
        |                    |        |                               |        |
        |____________________|________|_______________________________|________|

    ANEXA 13 *1)

    *1) Anexa nr. 13 este reprodusa in facsimil.

                         LISTA SUBSTANTELOR NECLASIFICATE*)

 ______________________________________________________________________
|Nr. |          Denumirea substantei        |  Pozitie   | Numarul CAS |
|crt.|                                      |  tarifara  |             |
|____|______________________________________|____________|_____________|
|  1.| Alil benzen                          | 2902 90 80 | 300-57-2    |
|____|______________________________________|____________|_____________|
|  2.| Benzaldehida                         | 2912 21 00 | 100-52-7    |
|____|______________________________________|____________|_____________|
|  3.| Clorura de benzil                    | 2903 69 90 | 100-44-7    |
|____|______________________________________|____________|_____________|
|  4.| Cianura de benzil                    | 2926 90 80 | 140-29-4    |
|____|______________________________________|____________|_____________|
|  5.| Etilamina                            | 2921 19 80 | 75-04-7     |
|____|______________________________________|____________|_____________|
|  6.| Formamida                            | 2924 10 00 | 75-12-7     |
|____|______________________________________|____________|_____________|
|  7.| Tetraaluminohidrat de Litiu (LiAlH4) | 2850 00 20 | 16853-85-3  |
|____|______________________________________|____________|_____________|
|  8.| Metilamina                           | 2921 11 10 | 74-89-5     |
|____|______________________________________|____________|_____________|
|  9.| Nitroetan                            | 2904 20 90 | 79-24-3     |
|____|______________________________________|____________|_____________|
| 10.| Gamma-Butirolactona                  | 2932 29 80 | 96-48-0     |
|____|______________________________________|____________|_____________|
| 11.| 4-(Metiltio)-benzaldehida            | 2930 90 70 | 3446-89-7   |
|____|______________________________________|____________|_____________|
| 12.| Acid 4-(Metiltio)-fenilacetic        | 2930 90 70 | 16188-55-9  |
|____|______________________________________|____________|_____________|
| 13.| 1,4 Butandiol                        | 2905 39 80 | 110-63-4    |
|____|______________________________________|____________|_____________|
| 14.| Oxid de platina (toate formele)      | 2843 90 90 | 11129-89-8  |
|    |                                      |            | 1314-15-4   |
|    |                                      |            | 12035-82-4  |
|____|______________________________________|____________|_____________|
| 15.| 2,4,5-trimetoxibenzaldehida          | 2912 49 00 | 4460-86-0   |
|____|______________________________________|____________|_____________|
| 16.| 2,5-dimetoxitiofenol                 | 2930 90 70 | 1483-27-8   |
|____|______________________________________|____________|_____________|

    *) NOTA
    Lista substantelor neclasificate se revizuieste dupa un an.

    ANEXA 14

    Modelul dovezii de inregistrare pentru operatiuni cu substante neclasificate, emis de unitatea de politie antidrog competenta teritorial

    ROMANIA
    MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
    Inspectoratul General al Politiei Romane
    Inspectoratul de Politie al Judetului .................
    Nr. ..... din ..............

                                    Catre
              Societatea Comerciala ................................

    Ca urmare a solicitarii dumneavoastra, depusa sub nr. ..........., va facem cunoscut ca Societatea Comerciala .................................., cu sediul social in ....................................., str. ............... nr. ....., judetul/sectorul ....................., aflata in evidenta oficiului registrului comertului sub nr. .........., cod unic de inregistrare ......................., a fost inregistrata pentru activitatea de ................................... cu substanta ....................... .
    Prezenta inregistrare s-a efectuat in baza prevederilor Regulamentului de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.121/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

                                                 Seful unitatii de politie,
                                                 ..........................

    ANEXA 15

    Modelul cererii scrise pentru solicitarea inregistrarii operatorilor care desfasoara activitati cu substante neclasificate

    Operatorul (societatea comerciala) ................
    Nr. .......... din ................................

                                Catre
    Inspectoratul de Politie al Judetului ...................

    Operatorul ........................................, avand adresa/sediul in .........................................., str. .................... nr. ....., judetul/sectorul ................, inregistrat la oficiul registrului comertului sub nr. .........., cod unic de inregistrare ................................., telefon/fax .................., reprezentat prin ......................., avand functia de ..................., solicita inregistrarea in evidenta operatorilor care desfasoara activitati cu substante neclasificate pentru operatiunea de .............................. cu substanta .................................. .
    Anexam copii ale documentelor de infiintare mentionate mai sus, ale statutului societatii si declaratia de utilizare a substantei respective.

    Data ..................                       .......................
                                                  (semnatura si stampila)



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 540/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 540 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 540/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu