Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 509 din 26 iulie 1991

privind organizarea, finantarea si coordonarea invatamintului preuniversitar de petrol si gaze

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 172 din 21 august 1991


SmartCity3


    Guvernul Romaniei hotaraste:

    Art. 1
    Incepind cu 1 ianuarie 1991, Ministerul Industriei, prin regiile sale autonome, organizeaza si asigura finantarea unitatilor de invatamint preuniversitar de petrol si gaze din anexa la prezenta hotarire, ca institutii publice, dispunind de baza materiala proprie, corespunzatoare necesitatilor procesului de invatamint si instruirii practice.
    Coordonarea intregii activitati de invatamint revine, potrivit legii, Ministerului Invatamintului si Stiintei care, in conformitate cu Hotarirea Guvernului nr. 940/1990, conlucreaza cu Ministerul Industriei pentru pregatirea de specialitate a elevilor.
    Incadrarea, transferarea, promovarea, perfectionarea si eliberarea din functie a cadrelor didactice, cit si numirea personalului de conducere al unitatilor de invatamint din anexa se vor face potrivit Hotaririi Guvernului nr. 940/1990, la propunerea Ministerului Industriei.
    Art. 2
    Finantarea grupurilor scolare se asigura:
    - de la buget prin Ministerul Industriei;
    - din fondurile proprii ale agentilor economici la invatamintul profesional si tehnic de maistri pentru elevii cu care s-au incheiat contracte de scolarizare, luindu-se in calcul toate cheltuielile de instruire, inclusiv salariile personalului didactic si bursele elevilor;
    - din taxe de scolarizare incasate pentru elevii care doresc sa se pregateasca in meseriile specifice sectorului de petrol si gaze si care nu s-au incadrat in numarul de locuri repartizate prin planul de scolarizare al scolilor profesionale si tehnice de maistri si nu au contracte cu agentii economici. La stabilirea taxelor scolare se va lua in calcul totalitatea cheltuielilor de instruire.
    Bugetele de venituri si cheltuieli ale grupurilor scolare industriale de petrol si gaze vor fi avizate de Ministerul Industriei prin regiile autonome din sistemul acestuia si vor fi inaintate la Ministerul Economiei si Finantelor.
    La stabilirea fondurilor de la buget, necesare pentru functionarea acestor unitati de invatamint, se vor avea in vedere si veniturile proprii care se realizeaza din activitatea practica a elevilor, taxele de scolarizare care se vor incasa, precum si alte venituri.
    Fondurile de la buget, aferente anului 1991, urmeaza a fi asigurate, in conditiile mentinerii echilibrului bugetar, potrivit Legii finantelor publice nr. 10/1991, prin preluarea sumelor necesare din fondurile prevazute pe seama Ministerului Invatamintului si Stiintei, pe baza de protocol.
    Art. 3
    Se interzice schimbarea destinatiei spatiilor de invatamint existente in reteaua unitatilor scolare din anexa la prezenta hotarire fara acordul Ministerului Invatamintului si Stiintei.
    Art. 4
    Orice dispozitii contrare prezentei hotariri se abroga.

                             PRIM-MINISTRU
                              PETRE ROMAN

    ANEXA 1

                     RETEAUA UNITATILOR SCOLARE
care vor functiona in subordinea Ministerului Industriei prin Regia autonoma a petrolului "Petrom" Bucuresti si Regia autonoma a gazelor naturale "Romgaz" Medias
___________________________________________________________________
Nr.    Unitatea scolara                                Judetul
crt.
___________________________________________________________________

       I. In subordinea Regiei autonome "Petrom"

1.   Grupul scolar industrial de petrol Pitesti         Arges
2.   Grupul scolar industrial de petrol Moinesti        Bacau
3.   Grupul scolar industrial de petrol Marghita        Bihor
4.   Grupul scolar industrial de petrol Moreni          Dimbovita
5.   Grupul scolar industrial de petrol Tirgoviste      Dimbovita
6.   Grupul scolar industrial de petrol Cimpina         Prahova
7.   Grupul scolar industrial de petrol Teleajen        Prahova
8.   Grupul scolar industrial de petrol Videle          Teleorman
9.   Grupul scolar industrial de petrol Ticleni         Gorj

       II. In subordinea Regiei autonome "Romgaz"

1.   Grupul scolar industrial pentru gaz metan Medias   Sibiu
___________________________________________________________________SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 509/1991

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 509 din 1991
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Ordin 140 2016
    Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditului necorespunzător și a garanțiilor sunt ceva de care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legitim. Însă MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria creditelor. MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditat de consiliul organizației de creditare pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali cu o dobândă de 3%. Ni s-a oferit privilegiul de a răspunde nevoilor dvs. financiare. Problema creditului nu ar trebui să te împiedice să obții împrumutul de care ai nevoie. Serviciile noastre includ următoarele: - * Împrumuturi pentru investitori *Consolidarea datoriilor * A doua ipotecă * Împrumuturi de afaceri *Imprumuturi personale * Împrumuturi internaționale Fără securitate socială și fără cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne anunțați exact ce doriți și cu siguranță vom face ca visul dvs. să devină realitate. MIDLAND CREDIT FIRM spune DA atunci când băncile dvs. spun NU. În sfârșit, finanțăm firme de împrumuturi la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru detalii suplimentare despre cumpărarea unui împrumut de la noi: Răspundeți imediat la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Email companie midland.credit2@gmail.com ID companie NMLS: 315276. Site-ul companiei: midlandcreditonline.com Motto: Investiția pentru generații.
ANONIM a comentat Norma 8 2020
    Sunt atât de încântat că am primit un împrumut de la un creditor care m-a ajutat cu împrumutul meu. A fost uimitor cum am primit un împrumut ... Am încercat un serviciu diferit, dar nu am putut niciodată să obțin un împrumut de la acel serviciu. Unii dintre ei îmi vor cere să completez o mulțime de documente, iar la sfârșitul zilei nu se va termina bine. Dar sunt fericit după întâlnirea cu Elena Nino. Am reușit să obțin împrumutul meu de 22.000 € Euro acum afacerea mea merge bine și vreau să știți toate acestea astăzi, deoarece sunt rapide și 100% fiabile. Acum plătesc împrumutul pe care l-am primit de la compania Elena Nino împrumuturi din toată lumea. Luați legătura cu aceștia și nu pierdeți timp cu acești creditori contactați cu drag acest e-mail: elenanino0007@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 15 2020
    GET Rich with ATM CARD BLANC ... Whatsapp: +18033921735 Vreau să depun mărturie despre cardurile de ATM-uri Dark Web care pot retrage bani de la orice mașini de ATM din întreaga lume. Am fost foarte sărac înainte și nu am nicio treabă. Am văzut atât de multe mărturii despre modul în care hackerii Dark Web le trimit cardul gol ATM și îl folosesc pentru a colecta bani în orice mașină ATM și a deveni bogat. (darkwebblankatmcard@gmail.com) Le trimit prin e-mail și mi-au trimis cardul bancomat gol. L-am folosit pentru a obține 120.000 de euro. retrageți maxim 5.000 EUR zilnic. Dark Web dă cartea doar pentru a ajuta săracii. Păstrați și luați bani direct de pe orice seif de mașină ATM folosind cardul programat ATM care rulează în modul automat. E-mail: darkwebblankatmcard@gmail.com Text & Call sau WhatsApp: +18033921735
ANONIM a comentat Decretul 931 2017
    * Utilizați această perioadă de blocare pentru a investi și a începe să câștigați direct de acasă ..... Inbox me pentru a începe! * Investiți 300 € pentru a câștiga 3000 € Investiți 400 € pentru a câștiga 4000 € Investiți 500 € pentru a câștiga 5000 € Investiți 600 EUR pentru a câștiga 6000 € Investiți 700 € pentru a câștiga 7000 € Investiți 8000 EUR pentru a câștiga 80 000 EUR Investiți 9000 EUR pentru a câștiga 90.000 € Totul în 7 zile de profit și plata de 100% este asigurată. Dacă sunteți interesat să investiți cu noi, contactați-ne acum prin WhatsApp +15022064419 sau prin e-mail tradewithcarlos2156@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 817 2017
    Sunt Brette M. Wagner, un creditor privat care acordă împrumuturi persoanelor fizice, companiilor și instituțiilor guvernamentale cu o dobândă scăzută de 3%. Știm că există o mulțime de familii care trăiesc din salariu și altele care nu pot avea grijă de obligațiile lor financiare și din acest motiv, sunt aici pentru restaurare financiară. Ofer o gamă largă de servicii financiare care include: Planificarea afacerilor, Finanțe comerciale și de dezvoltare, Proprietăți și credite ipotecare, Împrumuturi de consolidare a creanțelor, Împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi private, Refinanțare la domiciliu, Împrumuturi hoteliere, împrumuturi pentru studenți etc. Răspundeți imediat prin e-mail de mai jos pentru mai multe informatii. E-mail: (brettewagnerfinancialservice@gmail.com)
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 509/1991
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu