Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 45 din  8 noiembrie 2004

privind aplicarea unor dispozitii legale referitoare la componenta si activitatea sectiilor de votare din strainatate, precum si la consemnarea si transmiterea rezultatului votarii la si de la sectiile de votare din strainatate

ACT EMIS DE: BIROUL ELECTORAL CENTRAL

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1058 din 15 noiembrie 2004


SmartCity3


    Avand in vedere prevederile art. 22 alin. (1) si ale art. 23 alin. (1) si (2) din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 80/2004, precum si Solicitarea nr. 127/C din 29 octombrie 2004 a Biroului Electoral de Circumscriptie nr. 42 Bucuresti,
    analizand continutul intampinarii formulate de reprezentantii Aliantei D.A. P.N.L. - P.D. si ai Uniunii Nationale P.S.D. + P.U.R. in Biroul Electoral Central,
    in temeiul dispozitiilor art. 32 alin. (7) si (8) din Legea nr. 373/2004,

    Biroul Electoral Central hotaraste:

    Art. 1
    Persoanele delegate de partidele politice, aliantele politice si aliantele electorale pentru a asista ca observatori, pe durata procesului electoral, la sectiile de votare din strainatate, potrivit art. 75 alin. (3^1) din Legea nr. 373/2004, introdus prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2004, vor fi acreditate de Biroul Electoral Central, la propunerea partidelor politice, aliantelor politice si aliantelor electorale. Pot fi acreditati numai cetateni romani cu drept de vot. Acreditarile se trimit la sectiile de votare din strainatate de catre Ministerul Afacerilor Externe.
    Art. 2
    (1) La sectiile de votare din strainatate pot participa delegati acreditati din partea presei scrise si audiovizuale, precum si observatori ai organizatiilor neguvernamentale romanesti prevazute la art. 75 alin. (4) si (5) din Legea nr. 373/2004, astfel cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2004.
    (2) Persoanele prevazute la alin. (1) vor fi acreditate de Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 42 Bucuresti.
    Art. 3
    Persoanelor delegate la sectiile de votare din strainatate li se aplica in mod corespunzator dispozitiile Legii nr. 373/2004 privitoare la observatori.
    Art. 4
    La sectiile de votare din strainatate exercitarea dreptului de vot se face in ziua de duminica 28 noiembrie 2004, intre orele 7,00 - 21,00, la data si ora locala.
    Art. 5
    (1) Procesele-verbale incheiate de birourile electorale ale sectiilor de votare de pe langa misiunile diplomatice si oficiile consulare, precum si cele incheiate de birourile electorale ale sectiilor de votare de pe langa unitatile militare din strainatate si de pe navele sub pavilion romanesc aflate in navigatie sau, dupa caz, datele continute in acestea se transmit in tara, prin fax, radiograma, cablograma si alte asemenea mijloace.
    (2) Procesele-verbale sau datele continute in acestea se transmit, dupa caz, la Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apararii Nationale, respectiv la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, unde vor fi receptionate de echipe de specialisti, in prezenta unor comisii formate din cate 3 persoane, dintre care una este presedinte, stabilite prin tragere la sorti efectuata de presedintele Biroului Electoral Central dintre judecatorii in exercitiu la instantele din municipiul Bucuresti. Comisiile se completeaza cu cate un reprezentant din partea partidelor politice parlamentare.
    (3) Comisiile prevazute la alin. (2) certifica procesele-verbale primite sau intocmesc, pe baza datelor transmise potrivit alin. (1) si (2) prin radiograma ori cablograma, cate un proces-verbal pentru fiecare sectie de votare in cauza, potrivit modelului aprobat prin hotarare a Guvernului.
    (4) Procesele-verbale intocmite pe baza datelor transmise prin radiograma sau cablograma se semneaza de membrii comisiei si se transmit la Biroul electoral de circumscriptie a municipiului Bucuresti, respectiv la birourile electorale de circumscriptie unde sunt inregistrate navele, de catre unul dintre membrii comisiei, insotit de paza militara.
    Art. 6
    (1) Materialele prevazute la art. 88 alin. (1) din Legea nr. 373/2004 se transmit biroului electoral de circumscriptie dupa primirea lor in tara, de catre ministerele respective.
    (2) Materialele prevazute la art. 38 lit. f) din Legea nr. 373/2004 se predau misiunii diplomatice din tara respectiva, care va proceda potrivit dispozitiilor art. 38 lit. g) din Legea nr. 373/2004. In cazul unitatilor militare raman aplicabile dispozitiile art. 38 lit. f) teza finala.
    (3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica in mod corespunzator si materialelor utilizate pentru alegerea Presedintelui Romaniei.
    Art. 7
    Prezenta hotarare este obligatorie pentru Biroul Electoral al Circumscriptiei nr. 42 Bucuresti, birourile electorale ale circumscriptiilor in care sunt inregistrate navele, presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare din strainatate, precum si pentru conducerile si personalul ministerelor prevazute la art. 5 alin. (2) din prezenta hotarare.
    Art. 8
    Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                     Presedintele Biroului Electoral Central,
                              judecator Emil Ghergut

                              Loctiitor presedinte,
                        judecator Victor Pasca Camenita

    Membri:
    Nicoleta Florea    - judecator
    Gheorghe Cernat    - judecator
    Veronica Radulescu - judecator
    Emilia Braicau     - judecator
    Magdalena Ghermeli - judecator
    Octavian Opris     - presedintele Autoritatii Electorale Permanente
    Alexandru Radu     - vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente
    Ionel Flesariu     - vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente
    Matei-Agathon Dan  - reprezentant al P.S.D.
    Nicolae Sfacareanu - reprezentant al P.U.R.
    Ioan Onisei        - reprezentant al P.D.
    Gheorghe Radulescu - reprezentant al P.N.L.
    Dinu Marian        - reprezentant al P.R.M.
    Zsuzsanna Peter    - reprezentant al U.D.M.R.
    Tamara Baicu         reprezentant al Grupului parlamentar al minoritatilor
                         nationale din Camera DeputatilorSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 45/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 45 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 94 2014
    Aceasta este pentru a informa publicul larg că în prezent acordăm împrumut persoanelor care au nevoie de ajutor financiar la o rată a dobânzii scăzută de 3%. Dacă sunteți interesat să solicitați un împrumut, contactați-ne pentru mai multe informații prin: E-mail: protonloan2020@hotmail.com Mobil / Whatsapp: +44 (752) 064-7201
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Are 700 de modificari, chiar crezi ca le vei primi?
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Suntem garantați că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    O zi buna Ai nevoie de un împrumut în toate scopurile? Aveți o problemă financiară? Bridge Finance este garantat prin furnizarea de servicii financiare clienților la o rată a dobânzii favorabilă. Împrumuturile noastre sunt simple și rapide. Contactați-ne astăzi pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie. Putem egala orice buget cu o rată a dobânzii de 2% față de bugetul dvs. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați acum (adrianbay0008@gmail.com)
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000 EUR. dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861 ..
ANONIM a comentat Ordin 1492 2020
    Căutați o afacere, o companie sau un împrumut personal? Oferim toate tipurile de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 45/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu