Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

Hotărârea Nr.370 din 07.05.2020

privind aprobarea Programului naţional „Şcoala de acasă" şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării
ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 377 din 11 mai 2020SmartCity1

În temeiul art. 108 alin. (2) din Constituţia României, republicată, al art. 111 alin. (1) lit. f) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 30 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. Articolul 1
(1) Se aprobă Programul naţional „Şcoala de acasă" în vederea achiziţionării de dispozitive electronice cu conexiune la internet, necesare dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat în vederea facilitării activităţilor didactice la distanţă pentru elevii din medii defavorizate, înmatriculaţi în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, care va fi derulat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării în anul 2020.
(2) Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei şi Cercetării pe anul 2020 cu suma de 150.000 mii lei, la capitolul 65.01 „Învăţământ", la titlul 20 „Bunuri şi servicii" din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.
(3) Suma prevăzută la alin. (2) va fi utilizată pentru finanţarea Programului naţional „Şcoala de acasă" prevăzut la alin. (1).
Articolul 2
(1) Achiziţia bunurilor menţionate la art. 1 se realizează de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, potrivit prevederilor art. 3 lit. k) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 46/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 119/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 46/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate şi pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 502/2018, prin încheierea de acorduri-cadru, la solicitarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în baza fundamentării necesarului de către inspectoratele şcolare judeţene/ Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
(2) Criteriile de repartizare a dispozitivelor electronice cu conexiune la internet sunt stabilite prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării, în baza propunerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, centralizate de inspectoratele şcolare.
(3) Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune la dispoziţia Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate necesităţile, valoarea estimată pentru fiecare produs în parte, caietul de sarcini şi specialiştii care vor acorda suport tehnic pe toată perioada de organizare şi derulare a procedurilor de atribuire, precum şi persoanele care vor face parte din comisiile de evaluare, în termen de maximum 3 zile de la solicitarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate.
(4) În cazul în care acordul-cadru centralizat este încheiat cu mai mulţi operatori economici, după caz, reluarea competiţiei între operatorii economici semnatari ai acordului-cadru se realizează de către Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate.
(5) Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate va pune la dispoziţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării acordurile-cadru atribuite, în termen de 2 zile lucrătoare de la semnare.
(6) Monitorizarea acordurilor-cadru şi încheierea contractelor subsecvente pentru achiziţiile prevăzute la alin. (1) se realizează de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Articolul 3
(1) Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Educaţiei şi Cercetării pe anul 2020.
(2) Ministerul Educaţiei şi Cercetării răspunde de modul de utilizare a sumelor prevăzute la art. 1 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 111 alin. (1) lit. f) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
PRIM-MINISTRU LUDOVIC ORBAN Contrasemnează: Ministrul educaţiei şi cercetării, Cristina Monica Anisie Ministrul finanţelor publice, Vasile-Florin CîţuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 370/2020

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 370 din 2020
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
ANONIM a comentat Ordin 67 2017
    Exista vreun template pentru Raport?
ANONIM a comentat Hotărârea 1202 2010
    Nu am gasit niciunde cum se calculeaza tariful pe unitatea de masura (metri cadere/luna) x ore functionare. Cum sa calculez metri cadere / luna???
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 370/2020
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu