Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 364 din 18 aprilie 2001

pentru modificarea si completarea prevederilor Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2007, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.842/2006

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 274 din 25 aprilie 2007



In temeiul art. 108 din Constituţia Romaniei, republicată,

Guvernul Romaniei adoptă prezenta hotărare.

Art. I. - Contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2007, aprobat prin Hotărarea Guvernului nr. 1.842/2006, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.034 din 27 decembrie 2006, se modifică şi se completează după cum urmează:

1.   La articolul 14, litera u) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,u) să raporteze serviciile care fac obiectul contractului de furnizare de servicii medicale prin utilizarea aplicaţiei «sistem informatic unic integrat», potrivit instrucţiunilor cuprinse în manualul de utilizare;".

2.   La articolul 17 alineatul (1), literele s) şi u) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

,,s) serviciile de planificare familială acordate de medicul de familie în cabinetele de planning din structura spitalului;

........................................................................................................................................................................ ........................................................

u) activităţi care prezintă un interes deosebit pentru realizarea strategiei de sănătate publică: dispensare TBC, laboratoare de sănătate  mintală,  respectiv centre de sănătate mintală şi staţionar de zi, cabinete medicale de boli infecţioase din structura spitalelor;".

3.    La articolul 17 alineatul (1), după litera u) se introduce o nouă literă, litera v), cu următorul cuprins:

,,v) cheltuieli de personal şi cheltuieli pentru medicamente şi materiale sanitare în unităţile şi compartimentele de primire a urgenţelor în cadrul spitalelor de urgenţă."

4.   După alineatul (5) al articolului 17 se introduc două noi alineatele, alineatele (6) şi (7), cu următorul cuprins:

„(6) Tratamentul în cazul stării posttransplant în cadrul Programului naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule se finanţează integral din bugetul Ministerului Sănătăţii Publice prin transfer din veniturile proprii către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

(7) In cursul trimestrului II 2007, pentru asigurarea continuităţii tratamentului în ambulatoriu al bolnavilor diabetici, cu afecţiuni oncologice şi al persoanelor care au efectuat transplant, medicamentele antidiabetice de tipul insulinelor, medicamentele specifice oncologice, precum şi cele pentru tratamentul stării posttransplant se eliberează atat prin farmaciile cu circuit deschis aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, cat şi prin farmaciile cu circuit închis aparţinand unităţilor sanitare, prin care aceste programe se derulează."

5.    Articolul 26 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 26. - Pentru asigurarea calităţii serviciilor medicale, cabinetele medicale vor funcţiona cu asistenţi medicali. Numărul optim de asiguraţi înscrişi pentru care cabinetele medicale vor angaja asistenţi medicali este de 1.000."

6.   La articolul 41, partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 41. - Asistenţa medicală ambulatorie de specialitate se asigură de medici de specialitate, medici dentişti şi dentişti, împreună cu personal mediu sanitar şi alte categorii de personal şi cu personalul sanitar din serviciile conexe actului medical şi se acordă prin:".

7.  La articolul 43, alineatul (2) se abrogă.

8.   La articolul 46 alineatul (5), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(5) Medicul de specialitate care are contract de muncă cu normă întreagă sau integrare clinică într-o secţie a unui spital aflat în relaţie contractuală cu o casă de asigurări de sănătate poate acorda servicii medicale ambulatorii de specialitate în cadrul unui program de activitate stabilit în afara celui din spital şi care, pentru specialităţile clinice, să nu depăşească maximum 17,5 ore pe săptămană, iar dacă medicul de specialitate are contract de muncă în spital cu timp parţial, acesta poate acorda servicii medicale ambulatorii de specialitate în cadrul unui program de activitate stabilit în afara celui din spital şi care, pentru specialităţile clinice, poate fi de 35 de ore pe săptămană, după cum urmează:".

9.  La articolul 47 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,a) să acorde servicii de asistenţă medicală ambulatorie de specialitate asiguraţilor numai pe baza biletului de trimitere, cu excepţia urgenţelor şi afecţiunilor confirmate care permit prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate, a serviciilor de medicină dentară, precum şi a serviciilor de acupunctura, fitoterapie, homeopatie şi planificare familială. Lista cuprinzand afecţiunile confirmate care permit prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate se stabileşte prin norme. Pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene - titulari ai cardului european de asigurări de sănătate, furnizorii de servicii medicale în asistenţa ambulatorie de specialitate nu solicită bilet de trimitere pentru acordarea de servicii medicale în ambulatoriu, cu excepţia serviciilor medicale de recuperare-reabilitare şi a investigaţiilor medicale paraclinice;".

10.   La articolul 51 alineatul (2), după litera g) se introduc două noi litere, literele h) şi i), cu următorul cuprins:

,,h) medicii dentişti şi dentiştii din cabinetele stomatologice şcolare şi studenţeşti pentru elevi, respectiv studenţi;

i) medicii care îşi desfăşoară activitatea în dispensare TBC, laboratoare de sănătate mintală, respectiv centre de sănătate mintală şi staţionar de zi, cabinete de planificare familială, cabinete medicale de boli infecţioase, care se află în structura spitalului ca unităţi fără personalitate juridică."

11.     La articolul 51 alineatul (2), teza finală se completează şi va avea următorul cuprins:

„Pentru situaţiile prevăzute la lit. b), d), e) şi f), casele de asigurări de sănătate încheie convenţii cu medicii respectivi, în vederea recunoaşterii biletelor de trimitere eliberate de către aceştia pentru serviciile medicale clinice. Pentru situaţia prevăzută la lit. h), casele de asigurări de sănătate încheie convenţii cu medicii respectivi, în vederea recunoaşterii biletelor de trimitere eliberate de către aceştia pentru investigaţii medicale paraclinice de radiologie (radiografie dentară retroalveolară şi panoramică) şi pentru specialităţile clinice, dacă este necesară rezolvarea cazului din punct de vedere orodentar. Pentru situaţia prevăzută la lit. i), casele de asigurări de sănătate încheie convenţii cu medicii respectivi, în vederea recunoaşterii biletelor de trimitere eliberate de către aceştia atat pentru serviciile medicale clinice, cat şi pentru servicii medicale paraclinice."

12.   Articolul 60 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 60. - (1) Serviciile medicale spitaliceşti se acordă asiguraţilor pe baza recomandării de internare din partea medicului de familie, a medicului de specialitate din unităţi sanitare ambulatorii aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, a medicilor din unităţile de asistenţă medico-socială, precum şi a medicilor care îşi desfăşoară activitatea în dispensare TBC, laboratoare de sănătate mintală, respectiv centre de sănătate mintală şi staţionar de zi, cabinete de planificare familială, cabinete medicale de boli infecţioase, care se află în structura spitalelor ca unităţi fără personalitate juridică. Casele de asigurări de sănătate încheie convenţii cu unităţile medico-sociale, cu spitalele pentru dispensare TBC, laboratoare de sănătate mintală, respectiv centre de sănătate mintală şi staţionar de zi, cabinete de planificare familială, cabinete medicale de boli infecţioase, care se află în structura spitalelor ca unităţi fără personalitate juridică, în vederea recunoaşterii biletelor de trimitere eliberate de către medicii care îşi desfăşoară activitatea în aceste unităţi.

(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) urgenţele medico-chirurgicale şi bolile cu potenţial endemo-epidemic, care necesită izolare şi tratament, şi internările obligatorii pentru bolnavii psihici prevăzuţi la art. 105, 113 şi 114 din Codul penal, precum şi cele dispuse prin ordonanţa procurorului pe timpul judecării sau al urmăririi penale."

13.   La articolul 71, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:

„(4) In cazul reorganizării unităţilor sanitare cu paturi prin desfiinţarea lor şi înfiinţarea concomitentă a unor noi unităţi sanitare cu paturi distincte, cu personalitate juridică, contractele de furnizare de servicii medicale încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi aflate în derulare se preiau de drept de către noile unităţi sanitare înfiinţate, corespunzător drepturilor şi obligaţiilor aferente noilor structuri."

14.   La articolul 72, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(2) Modalitatea de plată a serviciilor de hemodializă este tarif pe serviciu medical.

Tariful pe serviciu medical include toate cheltuielile aferente acestui serviciu, inclusiv cheltuielile pentru medicamente şi materiale sanitare specifice, precum şi transportul dializatilor de la centrul de dializă pană la domiciliul acestora şi retur, cu excepţia cheltuielilor aferente serviciilor de transport al copiilor cu varsta cuprinsă între 0 - 18 ani şi al persoanelor cu varsta peste 18 ani cu nanism, care nu pot fi preluate în centrele de dializă de adulţi, în vederea efectuării dializei în unităţile sanitare situate în alt judeţ decat cel de domiciliu al persoanei respective."

15.   La articolul 72, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:

„(6) Transportul nemedicalizat al asiguratului de la centrul de dializă pană la domiciliul acestuia şi retur, în vederea efectuării hemodializei în unităţi sanitare publice sau centre-pilot, poate fi efectuat de furnizorii de servicii de hemodializă autorizaţi şi evaluaţi potrivit legii sau, după caz, de unităţi specializate autorizate şi evaluate şi de unităţi autorizate în acest sens conform legii, pe baza contractului încheiat cu furnizorii de servicii medicale."

16.   La articolul 92, literele a), d), l), q) şi s) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

,,a) să se aprovizioneze continuu cu medicamentele corespunzătoare DCI-urilor prevăzute în listă, inclusiv cu medicamente la preţ de referinţă şi la preţ de decontare;

........................................................................................................................................................................ ........................................................

d) să verifice prescripţiile medicale cu privire la datele obligatorii pe care acestea trebuie să le cuprindă în vederea eliberării acestora şi decontării contravalorii medicamentelor de către casele de asigurări de sănătate;

........................................................................................................................................................................ ........................................................

l) să elibereze, în limita valorii de contract, medicamentele din prescripţiile medicale asiguraţilor, indiferent de casa de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă asiguratul, în condiţiile în care furnizorul de medicamente are contract cu casa de asigurări de sănătate cu care medicul care a eliberat prescripţia medicală a încheiat contract sau convenţie în vederea recunoaşterii prescripţiilor medicale eliberate în situaţiile prevăzute în norme; în cazul medicamentelor antidiabetice orale şi de tipul insulinelor pentru bolnavii diabetici, medicamentelor pentru tratamentul stării posttransplant, medicamentelor specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi al medicamentelor corespunzătoare DCI-urilor aferente grupelor de boli cronice, în condiţiile prevăzute în norme, valorile de contract sunt orientative;

........................................................................................................................................................................ ........................................................

q) să depună, în primele 15 zile calendaristice ale lunii următoare celei pentru care s-au eliberat medicamentele, documentele necesare în vederea decontării pentru luna respectivă, în limita valorii de contract; pentru medicamentele antidiabetice orale şi de tipul insulinelor pentru bolnavii diabetici, medicamentele pentru tratamentul stării posttransplant, medicamentele specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi pentru medicamentele corespunzătoare DCI-urilor aferente grupelor de boli cronice, în condiţiile precizate prin norme, decontarea se face la nivelul realizat cu încadrarea în fondul aprobat la nivelul casei de asigurări de sănătate;

........................................................................................................................................................................ ........................................................

s) să elibereze medicamentele la preţurile cele mai mici şi numai cu acordul asiguratului să elibereze medicamentele din cadrul aceleiaşi DCI la preţuri mai mari decat preţurile de referinţă."

17.   La articolul 92, după litera d) se introduce o nouă literă, litera d1), cu următorul cuprins:

,,d1) să verifice dacă au fost respectate condiţiile prevăzute în norme cu privire la eliberarea prescripţiilor medicale referitoare la numărul de medicamente şi durata terapiei în funcţie de tipul de afecţiune: acut, subacut, cronic;".

18.   La articolul 93, literele a) şi d) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

,,a) să primească de la casa de asigurări de sănătate, la termenele prevăzute în contract, contravaloarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală eliberate, conform facturilor emise şi documentelor însoţitoare, în limita valorii contractate, respectiv la nivelul realizat pentru medicamentele antidiabetice orale şi de tipul insulinelor pentru bolnavii diabetici, medicamentele pentru tratamentul stării posttransplant, medicamentele specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi pentru medicamentele corespunzătoare DCI-urilor aferente grupelor de boli cronice în condiţiile precizate prin norme, pentru care s-a stabilit valoare de contract orientativă în limita sumelor alocate la nivelul casei de asigurări de sănătate cu această destinaţie;

........................................................................................................................................................................ ........................................................

d) să încaseze de la asiguraţi contribuţia personală reprezentand diferenţa dintre preţul de vanzare cu amănuntul şi suma corespunzătoare aplicării procentului de compensare a medicamentelor corespunzătoare DCI-urilor prevăzute în sublistele A şi B asupra preţului de referinţă, respectiv diferenţa dintre preţul de vanzare cu amănuntul şi preţul de referinţă/preţul de decontare al medicamentelor, decontată de casele de asigurări de sănătate, cu excepţia medicamentelor acordate în cadrul programelor naţionale de sănătate;".

19.   La articolul 94, litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,d) să deconteze furnizorilor de medicamente cu care au încheiat contracte, în limita valorii contractate, contravaloarea medicamentelor eliberate cu şi fără contribuţie personală sau, după caz, la nivelul realizat pentru medicamentele antidiabetice orale şi de tipul insulinelor pentru bolnavii diabetici, medicamentele pentru tratamentul stării posttransplant, medicamentele specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi pentru medicamentele corespunzătoare DCI-urilor aferente grupelor de boli cronice, în condiţiile prevăzute în norme, pentru care s-a stabilit valoare de contract orientativă în limita sumelor alocate cu această destinaţie la nivelul casei de asigurări de sănătate, la termenele prevăzute în norme;".

20.   La articolul 96, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (41), cu următorul cuprins:

„(41) Pentru copii cu varsta cuprinsă între 0-18 ani, tineri de la 18 ani pană la varsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţi de liceu pană la începutul anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi, dacă nu realizează venituri din muncă, precum şi pentru gravide şi lăuze, care beneficiază de asigurare fără plata contribuţiei în condiţiile legii, casele de asigurări de sănătate suportă integral valoarea medicamentelor cu preţul cel mai mic corespunzător fiecărei denumiri comune internaţionale (DCI) cuprinse în sublistele A, B şi C secţiunile C1 şi C3, pentru aceeaşi concentraţie şi formă farmaceutică, potrivit autorizaţiei de punere pe piaţă, în condiţiile alin. (1) -(3), indiferent de boala pentru care se face prescrierea. Medicamentele din secţiunea C2 pot fi prescrise în regim ambulatoriu pentru afecţiunile care nu sunt cuprinse în subprogramele din programul naţional cu scop curativ, potrivit autorizaţiei de punere pe piaţă. In cadrul subprogramelor din programul naţional cu scop curativ, medicamentele din secţiunea C2, pentru care se organizează licitaţie la nivel naţional în cursul anului 2007, pot fi prescrise în regim ambulatoriu pană la definitivarea licitaţiei, dacă acestea nu pot fi eliberate prin subprogramele din programul naţional cu scop curativ pentru că nu au făcut obiectul licitaţiei precedente la nivel naţional."

21.   Alineatul (5) al articolului 96 se completează şi va avea următorul cuprins:

„(5) Pe acelaşi formular de prescripţie se pot înscrie medicamente din subliste diferite. Farmaciile întocmesc borderou centralizator cu evidenţă distinctă pentru fiecare sublistă, cu excepţia medicamentelor antidiabetice orale corespunzătoare DCI-urilor din grupa de boală cronică diabet zaharat şi boli de nutriţie - G21 şi de tipul insulinelor pentru bolnavii diabetici, medicamentelor pentru tratamentul stării posttransplant, medicamentelor specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice, precum şi a medicamentelor corespunzătoare DCI-urilor aferente grupelor de boli cronice, în condiţiile prevăzute în norme, pentru care se completează prescripţii distincte."

22.   La articolul 97 alineatul (2), literele d) şi h) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

,,d) odată cu prima constatare după aplicarea de 3 ori în cursul unui an a măsurilor prevăzute la art. 100; pentru societăţile comerciale farmaceutice în cadrul cărora funcţionează mai multe farmacii/puncte de lucru, odată cu prima constatare după aplicarea la nivelul societăţii a măsurilor prevăzute la art. 100 de cate 3 ori pe an pentru nerespectarea programului de lucru de către fiecare farmacie/punct de lucru din structura societăţii farmaceutice; dacă la nivelul societăţii comerciale se aplică de 3 ori în cursul unui an măsurile prevăzute la art. 100 pentru nerespectarea programului de lucru de către aceeaşi farmacie/acelaşi punct de lucru din structura sa, la a patra constatare rezilierea contractului operează numai pentru farmacia/punctul de lucru la care se înregistrează aceste situaţii şi se modifică corespunzător contractul.

........................................................................................................................................................................ ........................................................

h) la a patra constatare a nerespectării în cursul unui an a oricăreia dintre obligaţiile prevăzute la art. 92 lit. d1), i), j), k) şi o);".

23.   După articolul 100 se introduce un nou articol, articolul 1001, cu următorul cuprins:

„Art. 1001. - Alte situaţii ce determină rezilierea, suspendarea sau încetarea contractului numai pentru punctul,    respectiv   punctele   de   lucru    la   care   se înregistrează aceste situaţii, prin excluderea/suspendarea lor din contract şi modificarea corespunzătoare a contractului, sunt prevăzute în norme."

24.   La articolul 103, litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,d) certificatul/certificatele de înregistrare a dispozitivelor medicale, emis/emise de Ministerul Sănătăţii Publice şi/sau declaraţia de conformitate EC emisă de producător, după caz; .

25.   La articolul 104, litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,f) să transmită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în vederea calculării preţurilor de referinţă ale dispozitivelor medicale, preţurile de vanzare cu amănuntul ale dispozitivelor medicale, care trebuie să fie aceleaşi cu cele prevăzute la art. 103 lit. g), însoţite de certificatele de înregistrare a dispozitivelor medicale emise de Ministerul Sănătăţii Publice şi/sau de declaraţiile de conformitate EC emise de producători, după caz;".

26.   La articolul 104, litera h) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,h) să emită, în vederea decontării, facturile însoţite de: copia certificatului de garanţie, declaraţia de conformitate pentru dispozitivele la comandă, după caz, conform prevederilor legale în vigoare, audiogramele efectuate după protezarea auditivă de un furnizor autorizat şi evaluat aflat în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate, taloanele lunare pentru dispozitivele de protezare stomii şi incontinenţă urinară, fotoliile rulante şi aparatele pentru administrare continuă cu oxigen, după caz, dovada verificării tehnice sau a verificării după reparare, după caz, confirmarea primirii dispozitivului medical sub semnătura beneficiarului, cu specificarea domiciliului, a actului de identitate şi a codului numeric personal sau a documentelor ce confirmă expedierea prin poştă şi primirea la domiciliu; cheltuielile cu transportul dispozitivului medical la domiciliul asiguratului nu se decontează de casele de asigurări de sănătate;".

27.   La articolul 111 alineatul (2), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:

,,c) furnizarea de dispozitive medicale pentru care nu deţine certificat de înregistrare a dispozitivului medical emis de Ministerul Sănătăţii Publice şi/sau declaraţia de conformitate EC emisă de producător, după caz;".

Art. II. - Hotărarea Guvernului nr. 1.842/2006 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2007, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.034 din 27 decembrie 2006, cu modificările şi completările aduse prin prezenta hotărare, se va republica în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o nouă numerotare.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

Ministrul sănătăţii publice,

Gheorghe Eugen Nicolăescu

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,

Vasile Ciurchea

Ministrul economiei şi finanţelor,

Varujan Vosganian


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 364/2001

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 364 din 2001
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 364/2001
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu