Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 3 din 24 septembrie 2008

pentru stabilirea Normelor privind constituirea si restituirea depozitelor pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului

ACT EMIS DE: AUTORITATEA ELECTORALA PERMANENTA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 667 din 25 septembrie 2008Având în vedere dispoziţiile art. 29 alin. (5)-(7) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 29 alin. (71) şi ale art. 65 alin. (4) din Legea nr. 35/2008, cu modificările şi completările ulterioare,

Autoritatea Electorală Permanentă adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. - Se aprobă Normele privind constituirea şi restituirea depozitelor pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. - Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente,

Octavian Opriş

Contrasemnează:

Vicepreşedinte,

Marian Muhuleţ

Vicepreşedinte,

Ana Maria Patru

ANEXĂ

NORME

privind constituirea şi restituirea depozitelor pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului

Art. 1. - (1) Pentru fiecare candidat se depun în contul Autorităţii Electorale Permanente 5 salarii minime brute pe ţară.

(2)  Pentru organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care propun un singur candidat la nivel naţional pentru Camera Deputaţilor se depun în contul Autorităţii Electorale Permanente 5 salarii minime brute pe ţară.

(3) Valoarea salariului minim brut pe ţară este cea în vigoare la data de 1 ianuarie a anului în care au loc alegeri pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Art. 2. - (1) Sumele prevăzute la art. 1 alin. (1) se pot depune în numerar sau prin virament.

(2)  Incasările prin virament se vor efectua pentru fiecare candidat în baza ordinului de plată, pe care emitentul va menţiona numărul şi denumirea contului deschis de Autoritatea Electorală Permanentă, precum si informaţiile prevăzute la art. 3 alin. (1).

(3) Autoritatea Electorală Permanentă aduce la cunoştinţă publică, în termen util, contul în care se depun sumele prevăzute la art. 1 alin. (1).

Art. 3. - (1) La fiecare depunere efectuată, plătitorii furnizează următoarele date:

a)   numele şi prenumele candidatului pentru care se constituie depozitul;

b) codul numeric personal al candidatului;

c)  partidul politic sau organizaţia cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care a propus candidatul. In cazul alianţelor politice sau electorale se indică membrul alianţei care a propus candidatul, iar în cazul candidaţilor independenţi se trece menţiunea „candidat independent";

d) circumscripţia electorală. Se trec numărul circumscripţiei şi judeţul sau menţiunea „circumscripţia externă", iar în cazul candidatului la nivel naţional pentru Camera Deputaţilor al organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, menţiunea „nivel naţional";

e)  numărul colegiului pentru Camera Deputaţilor, respectiv pentru Senat, iar în cazul candidatului la nivel naţional pentru Camera Deputaţilor al organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, menţiunea „nivel naţional";

f)   candidatul independent, în plus faţă de elementele prevăzute la lit. a)-e), va preciza şi numele, prenumele şi codul numeric personal ale persoanei împuternicite de acesta să solicite restituirea depozitului în caz de deces.

(2)  In situaţia depunerilor individuale, datele prevăzute la alin. (1) vor fi înscrise pe formularul de depunere numerar.

(3)  In situaţia depunerilor în numerar, pe bază de tabel, efectuate de către reprezentantul partidului politic, alianţei politice, alianţei electorale sau al organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, informaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a)-e) vor fi cuprinse într-un tabel nominal înregistrat la partidul politic, alianţa politică, alianţa electorală, organizaţia cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi se eliberează chitanţe individuale care vor conţine informaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a)-e).

Art. 4. - In cel mult 5 zile de la publicarea rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial al României, Partea I, Autoritatea Electorală Permanentă aduce la cunoştinţă publică lista competitorilor electorali care au îndeplinit condiţiile prevăzute de Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, pentru restituirea depozitelor.

Art. 5. - In cel mult 10 zile de la aducerea la cunoştinţă publică a listei prevăzute la art. 4, competitorii electorali care au îndeplinit condiţiile prevăzute de Legea nr. 35/2008, cu modificările şi completările ulterioare, solicită în scris Autorităţii Electorale Permanente restituirea depozitelor constituite potrivit art. 1, indicând totodată dacă aceasta se va face prin virament bancar sau în numerar.

Art. 6. - Autoritatea Electorală Permanentă restituie depozitele prin virament bancar numai competitorilor electorali care au indicat conturile în care se face restituirea. In cazul candidaţilor propuşi de alianţe politice şi alianţe electorale, depozitele pentru candidaţi se restituie membrului alianţei care i-a propus.

Art. 7. - (1) In cazul respingerii unei candidaturi, al renunţării la candidatură sau al retragerii unei candidaturi până la data imprimării buletinelor de vot, la solicitarea competitorilor electorali, însoţită de documente care atestă una dintre situaţiile sus-menţionate, Autoritatea Electorală Permanentă restituie depozitele în cel mult 14 zile de la solicitare.

(2) In cazul decesului unui candidat, inclusiv în ziua votării, la solicitarea partidului politic, a alianţei politice, alianţei electorale sau a organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care l-a propus, însoţită de o copie a certificatului de deces, Autoritatea Electorală Permanentă restituie depozitul în cel mult 14 zile de la solicitare.

(3) In cazul decesului unui candidat independent, inclusiv în ziua votării, la solicitarea persoanei nominalizate potrivit prevederilor art. 3 alin. (1) lit. f), însoţită de o copie a certificatului de deces, Autoritatea Electorală Permanentă restituie depozitul în cel mult 14 zile de la solicitare.

Art. 8. - (1) Autoritatea Electorală Permanentă virează la bugetul de stat depozitele constituite de către competitorii electorali care nu au îndeplinit condiţiile prevăzute de Legea nr. 35/2008, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea restituirii depozitelor, şi care nu se încadrează în dispoziţiile art. 7.

(2) In cazul în care persoanele care aveau dreptul la restituirea depozitelor nu solicită restituirea sumelor depuse în termen de 60 de zile de la data alegerilor, acestea sunt virate de către Autoritatea Electorală Permanentă la bugetul de stat.


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 3/2008

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 3 din 2008
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 106 2020
    Aveți nevoie de un împrumut rapid și urgent, cu o rată a dobânzii relativ mică, de până la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite pentru locuințe, credite auto, credite pentru studenți, credite de consolidare a datoriilor e.t.c. indiferent de scorul dvs. de credit. Avem garanția că oferim servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de împrumut, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail: (midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară care schimbă viața.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunt Alexander Magnus, un împrumutat privat și legitim. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut de Crăciun, împrumuturi personale, credite ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, garanție, capital de risc etc. ... Sau pur și simplu refuzați un împrumut de la o bancă sau instituție financiară pentru unul sau mai multe motive? Sunteți soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi întreprinderilor și persoanelor fizice cu o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: alexandermagnus.loan@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Trebuie să plătiți împrumuturile datoriei lor sau să vă achitați facturile sau să începeți o afacere plăcută? Aveți un scor de credit scăzut și vă va fi greu să obțineți împrumut de capital de la băncile locale / alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut sau finanțare din orice motiv, cum ar fi: a) Împrumut personal, extinderea afacerii, b) Înființarea afacerii, educație, c) Consolidarea datoriilor, d) Împrumuturi cu bani grei Oferim împrumut la o rată a dobânzii redusă de 3% și cu garanție și nu Garanție, oferim împrumuturi personale, împrumuturi de consolidare a datoriilor, risc capital Capital, împrumut de afaceri, împrumut pentru educație, ipotecă sau Împrumuturi pentru orice motiv". Cu toate acestea, metoda noastră oferă posibilitatea de a specifica valoarea împrumutului necesar și, de asemenea, durata pe care o puteți permite, vă oferă o șansă reală de a obține fondurile de care aveți nevoie! Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți care susțin această cerere. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite. Ne străduim să lăsăm o impresie pozitivă de durată prin depășirea așteptărilor clienților mei în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai înaltă calitate. E-mail: midland.credit2@gmail.com Nume companie: MIDLAND CREDIT HOME Vizitați-ne la: www.midlandcreditonline.com
ANONIM a comentat Decretul 460 2020
    Mi-am luat deja cardul ATM programat și gol pentru a retrage zilnic 5.500 USD timp de șase luni. Sunt atât de fericit de acest lucru, deoarece l-am primit pe al meu săptămâna trecută și l-am folosit pentru a obține deja 33.000 de dolari. Georg Bednorz Hackers dă cărțile pentru a ajuta pe cei săraci și nevoiași, deși este ilegal, dar este ceva drăguț și el nu este ca alte escrocherii care pretind că au cărțile ATM goale. Nimeni nu este prins când folosește cardul. primește-l pe al tău de la Georg Bednorz Hackers astăzi! Trimiteți un e-mail la georgbednorzhackers@gmail.com sau trimiteți-i un mesaj text / WhatsApp prin +1 (262) 355-8285
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 75 2005
    Oferim împrumuturi persoanelor care au nevoie de asistent financiar cu o dobândă mică de 3%. Pentru a obține un împrumut cu această companie, puteți spune suma exactă a împrumutului de care aveți nevoie și timpul în care puteți rambursa împrumutul. deci, dacă sunteți interesat, vă rugăm să ne contactați cu detaliile de mai jos. E-mail: protonloan2020@hotmail.com sau WHATSAPP +1 (204) 410-2623
ANONIM a comentat OUG 153 2002
    Ești bărbat sau femeie de afaceri? Sunteți într-o mizerie financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? . Acordăm împrumuturi legitime persoanelor serioase sau firmelor de afaceri care au nevoie de împrumuturi. Suntem o firmă de împrumut înregistrată, care este pregătită să satisfacă nevoile persoanelor care aspiră să fie mai mari în prima linie a acumulării de capital. Împrumuturile noastre sunt oferite la o rată a dobânzii subvenționată, care este favorabilă tuturor cetățenilor din întreaga lume și din diferite țări. .Suntem pregătiți să vorbim cu dvs. despre cum vă putem satisface nevoile financiare. Dacă sunteți interesați de această ofertă extraordinară, contactați-ne astăzi pentru un împrumut urgent. Aveți o idee de afaceri, dar nu aveți finanțe, aveți un istoric de credit slab, solicitați soluții pentru soluționarea problemei dvs. așteptați răspunsul dvs. urgent la acest AD sau trimiteți-ne un e-mail la: (midland.credit2@gmail.com) Imprumuturi personale Împrumuturi pe zi Finanțarea vehiculelor Imprumut pentru casa Consilierea datoriei Împrumut de afaceri Împrumut de student Împrumut de consolidare Împrumut medical De asemenea, sunt disponibile asigurări de viață / proprietate. Contactați-ne astăzi la adresa de e-mail :( midland.credit2@gmail.com) Pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Legea 198 2017
    Sunteţi în nevoie de un împrumut rapid şi urgent cu o rată a dobânzii relativ scăzută la 3%? Oferim credite de afaceri, credite personale, credite acasă, credite auto, student credite, credite de consolidare a datoriilor etc indiferent de scorul de credit. Suntem garantați că vom oferi servicii financiare numeroșilor noștri clienți din întreaga lume. Cu pachetele noastre flexibile de creditare, împrumuturile pot fi procesate și transferate împrumutatului în cel mai scurt timp posibil, contactați-ne prin e-mail:(midland.credit2@gmail.com) și asistați la o experiență financiară în schimbare.
ANONIM a comentat Ordin 400 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 535 1945
    Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, ipoteci, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, capital de risc etc. Sunteți la locul potrivit Soluțiile dvs. de împrumut! Sunt un creditor privat care împrumută persoane fizice și companii la o rată a dobânzii scăzută și la o rată a dobânzii accesibilă de 3%. Contactați-ne prin e-mail: jx.finance447@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 3/2008
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu