Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 263 din 31 martie 2005

pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor de serviciu din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare, si din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 303 din 12 aprilie 2005


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba normele de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor de serviciu din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare, si din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, prevazute in anexele nr. 1 si 2 care fac parte integranta din prezenta hotarare.

                  PRIM-MINISTRU
             CALIN POPESCU-TARICEANU

                       Contrasemneaza:
                       Ministrul muncii,
                       solidaritatii sociale si familiei,
                       Gheorghe Barbu

                       Ministrul justitiei,
                       Monica Luisa Macovei

    ANEXA 1

                              NORME
de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor de serviciu din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare

    Art. 1
    Pensia de serviciu se acorda, la cerere, cu respectarea prevederilor Legii nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare, denumita in continuare lege, dupa indeplinirea conditiilor de pensie pentru limita de varsta prevazute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 2
    (1) Beneficiarii pensiei de serviciu prevazute de lege sunt magistratii si personalul de specialitate juridica asimilat magistratilor.
    (2) Magistratii, potrivit art. 2 din lege si art. 73 din Legea nr. 47/1992, republicata, sunt: judecatorii, procurorii si magistratii-asistenti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sau ai Curtii Constitutionale.
    (3) Personalul de specialitate juridica asimilat magistratilor, potrivit art. 86 alin. (1) din lege si art. 73 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, republicata, este, pe durata indeplinirii functiei, personalul de specialitate juridica din Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul National de Criminologie, Institutul National al Magistraturii si din Curtea Constitutionala.
    Art. 3
    (1) Constituie vechime in magistratura perioada in care magistratul sau personalul de specialitate juridica asimilat magistratilor:
    a) a indeplinit functiile de judecator, procuror, personal de specialitate juridica din fostele arbitraje de stat, magistrat-asistent, auditor de justitie sau personal de specialitate juridica asimilat magistratilor;
    b) a fost avocat, notar, asistent judiciar, consilier juridic sau a detinut functie de specialitate juridica in aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ.
    (2) In conformitate cu dispozitiile art. 103 alin. (1) din lege, pentru magistratii si personalul de specialitate juridica asimilat magistratilor care la data intrarii in vigoare a legii erau in functie, se iau in considerare vechimea in magistratura stabilita potrivit art. 44 din Legea nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, realizata pana la data abrogarii acesteia, precum si vechimea in magistratura stabilita conform art. 85 si art. 105 alin. (2) din lege, realizata dupa intrarea in vigoare a acestei legi.
    (3) Constituie, de asemenea, vechime in magistratura, potrivit art. 105 alin. (2) si (3) din lege:
    a) perioada in care judecatorii financiari, judecatorii financiari inspectori, procurorii financiari si consilierii sectiei jurisdictionale ai Curtii de Conturi au exercitat aceste functii in cadrul Curtii de Conturi;
    b) perioada in care personalul de specialitate juridica a functionat in fostele arbitraje de stat.
    Art. 4
    Beneficiaza de pensie de serviciu urmatoarele persoane:
    a) care la data solicitarii pensiei de serviciu au calitatea de magistrat sau de personal de specialitate juridica asimilat magistratilor si o vechime de cel putin 25 de ani in magistratura, potrivit art. 81 alin. (1) din lege;
    b) care la data solicitarii pensiei de serviciu au calitatea de magistrat sau de personal de specialitate juridica asimilat magistratilor si o vechime intre 20 si 25 de ani in magistratura, potrivit art. 81 alin. (3) din lege;
    c) care la data solicitarii pensiei de serviciu nu au calitatea de magistrat sau de personal de specialitate juridica asimilat magistratilor, dar care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au o vechime de cel putin 25 de ani realizata numai in functia de judecator sau procuror; eliberarea din functia de magistrat sa fi fost din motive neimputabile acestora, potrivit art. 81 alin. (5) din lege;
    d) care la data solicitarii pensiei de serviciu nu au calitatea de magistrat sau de personal de specialitate juridica asimilat magistratilor, dar care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au o vechime intre 20 si 25 de ani realizata numai in functia de judecator sau procuror; eliberarea din functia de magistrat sa fi fost din motive neimputabile acestora, potrivit art. 81 alin. (5) din lege.
    Art. 5
    La calculul pensiei de serviciu, vechimea in magistratura mai mica de un an, realizata peste limita prevazuta de lege, nu se ia in considerare.
    Art. 6
    Cuantumul pensiei de serviciu, stabilita in conditiile art. 81 alin. (3) din lege, se diminueaza cu 1% pentru fiecare an in minus fata de vechimea in magistratura de 25 de ani.
    Art. 7
    La calculul pensiei de serviciu, acordata in baza art. 81 alin. (4) din lege, majorarea de 1% prevazuta la art. 81 alin. (2) din lege se aplica doar daca persoana in cauza a realizat din totalul vechimii in magistratura cel putin 25 de ani in functia de judecator sau procuror, potrivit exemplelor 1 si 2 din anexa nr. 6 la prezentele norme.
    Art. 8
    Pensia de urmas se calculeaza potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, din pensia de serviciu aflata in plata sau din pensia de serviciu la care ar fi avut dreptul, potrivit art. 81 din lege, sustinatorul decedat, stabilita pe baza indemnizatiei de incadrare brute lunare a unui magistrat in activitate, in conditii identice de vechime si nivel al instantei sau parchetului.
    Art. 9
    (1) Cuantumul pensiei de urmas din pensia de serviciu se stabileste prin aplicarea procentelor prevazute la art. 71 alin. (2) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, in functie de numarul urmasilor indreptatiti, asupra cuantumului pensiei de serviciu.
    (2) Partea din pensia de urmas calculata din pensia de serviciu, care depaseste nivelul pensiei de urmas calculate din pensia pentru limita de varsta cuvenita titularului din sistemul public, se suporta din bugetul de stat.
    Art. 10
    Pensiile de urmas calculate din pensia de serviciu a magistratilor definiti la art. 2 se actualizeaza in raport de indemnizatia de incadrare bruta lunara a magistratilor in activitate.
    Art. 11
    Drepturile de pensie de urmas stabilite ca urmare a optiunii de la pensia proprie din sistemul public la pensia de urmas stabilita din pensia de serviciu se cuvin si se acorda cu luna urmatoare depunerii cererii.
    Art. 12
    In baza prevederilor art. 84 din lege, magistratii pot beneficia de pensie anticipata sau anticipata partiala, cu cel mult 5 ani inainte de implinirea varstei standard de pensionare, cu respectarea conditiilor prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 13
    (1) Magistratul care indeplineste conditiile prevazute la art. 49 din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru acordarea pensiei anticipate, poate beneficia, la cerere, de pensie de serviciu. In acest caz, cuantumul pensiei de serviciu se calculeaza conform prevederilor art. 81 alin. (1) - (3) din lege si nu poate fi cumulat cu veniturile realizate in perioada de anticipare, dintr-o activitate profesionala prevazuta la art. 5 alin. (1) pct. I si II din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit exemplului 3 din anexa nr. 6 la prezentele norme.
    (2) In cazul in care beneficiarul unei pensii anticipate desfasoara o activitate potrivit art. 5 alin. (1) pct. I si II din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, plata pensiei se suspenda in conditiile art. 92 alin. (1) lit. b) din aceeasi lege.
    (3) La implinirea varstei standard de pensionare, pensia anticipata din sistemul public se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de anticipare.
    (4) La implinirea varstei standard de pensionare, pensia de serviciu poate fi recalculata doar daca in perioada de anticipare stagiile de cotizare au fost realizate in una dintre functiile prevazute la art. 85 si art. 105 alin. (2) si (3) din lege.
    (5) Venitul brut care se are in vedere la recalcularea pensiei de serviciu se stabileste din indemnizatia de incadrare bruta lunara actualizata, la care se adauga cuantumul sporurilor avute la data pensionarii anticipate, daca in perioada pensionarii anticipate nu a desfasurat activitate sau a desfasurat o activitate retribuita, alta decat cea de magistrat sau de personal de specialitate juridica asimilat magistratilor.
    (6) Daca persoana pensionata anticipat a desfasurat activitatea de magistrat sau asimilat magistratilor, pensia de serviciu poate fi recalculata din venitul brut realizat in ultima luna de activitate sau actualizata in raport de functia pe care a avut-o la data pensionarii anticipate.
    (7) Daca in perioada de anticipare beneficiarul pensiei de serviciu a exercitat una dintre functiile prevazute la art. 85 sau art. 105 alin. (2) si (3) din lege, vechimea in magistratura avuta in vedere la stabilirea cuantumului pensiei de serviciu se majoreaza corespunzator numarului de ani.
    Art. 14
    (1) Magistratului care indeplineste conditiile pentru acordarea pensiei anticipate partiale, prevazute la art. 50 din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, i se poate acorda, la cerere, pensie de serviciu. In acest caz, cuantumul pensiei de serviciu se calculeaza conform prevederilor art. 81 alin. (1) - (3) din lege si se diminueaza conform art. 50 alin. (2) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit exemplului 4 din anexa nr. 6 la prezentele norme.
    (2) Pensia de serviciu nu poate fi cumulata in perioada de anticipare cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala prevazuta la art. 5 alin. (1) pct. I si II din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (3) In cazul in care beneficiarul unei pensii anticipate partiale desfasoara o activitate retribuita, plata pensiei se suspenda in conditiile art. 92 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (4) La implinirea varstei standard de pensionare, pensia anticipata partiala din sistemul public se recalculeaza prin eliminarea diminuarii si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de anticipare.
    (5) La implinirea varstei standard de pensionare, pensia de serviciu se recalculeaza prin eliminarea diminuarii si prin valorificarea eventualelor stagii realizate, in perioada de anticipare, in una dintre functiile prevazute la art. 85 si art. 105 alin. (2) si (3) din lege.
    (6) Venitul brut care se are in vedere la recalcularea pensiei de serviciu se stabileste din indemnizatia bruta lunara actualizata, la care se adauga cuantumul sporurilor avute la data pensionarii anticipate partiale, daca in perioada pensionarii anticipate partiale nu a desfasurat activitate sau a desfasurat o activitate retribuita, alta decat cea de magistrat sau de personal de specialitate juridica asimilat magistratilor.
    (7) Daca persoana pensionata anticipat partial a desfasurat activitate de magistrat sau de personal de specialitate juridica asimilat magistratilor, pensia de serviciu poate fi recalculata din venitul brut realizat in ultima luna de activitate sau actualizata in raport de functia pe care a avut-o la data pensionarii anticipate partiale.
    (8) Daca in perioada de anticipare beneficiarul pensiei de serviciu a exercitat una dintre functiile prevazute la art. 85 sau art. 105 alin. (2) si (3) din lege, vechimea in magistratura avuta in vedere la stabilirea cuantumului pensiei se majoreaza corespunzator numarului de ani.
    Art. 15
    De prevederile art. 84 din lege pot beneficia doar persoanele care la data pensionarii au calitatea de magistrat sau indeplinesc una dintre functiile prevazute la art. 86 din lege.
    Art. 16
    (1) In vederea stabilirii pensiei de serviciu, dosarul de pensie trebuie sa cuprinda:
    a) actele necesare stabilirii pensiei conform prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, prevazute in normele de aplicare a acestei legi, aprobate prin Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 340/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;
    b) adeverinta-tip pentru pensia de serviciu, conform anexei nr. 1 la prezentele norme, intocmita de ultima unitate angajatoare, care va cuprinde vechimea in magistratura si venitul brut realizat in ultima luna de activitate anterioara datei pensionarii.
    (2) Persoanele prevazute la art. 81 alin. (4) din lege vor prezenta o adeverinta din care sa reiasa ca au fost eliberate din functia de magistrat din motive neimputabile lor, iar adeverinta-tip pentru pensia de serviciu va fi completata conform anexei nr. 2 la prezentele norme. Aceasta adeverinta va fi intocmita de unitatea de unde persoana in cauza a fost eliberata din functia de magistrat si va cuprinde vechimea in magistratura, vechimea in functia de judecator sau de procuror si indemnizatia bruta din ultima luna anterioara datei pensionarii a unui magistrat in activitate, in conditii identice de vechime si nivel al instantei sau parchetului.
    Art. 17
    Stabilirea, actualizarea si plata pensiilor de serviciu se efectueaza de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, prin casele teritoriale de pensii.
    Art. 18
    Cererea de inscriere la pensie, insotita de documentatia de pensionare si de adeverinta-tip, va fi depusa la casa teritoriala de pensii in a carei raza isi are domiciliul persoana indreptatita, care va calcula atat pensia din sistemul public stabilita conform Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, cat si pensia de serviciu stabilita potrivit prevederilor legii. Pensia care se achita titularului este pensia cea mai avantajoasa.
    Art. 19
    Drepturile de pensie de serviciu se acorda si se platesc in conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:
    a) de la data indeplinirii conditiilor de pensionare sau de la data solicitarii, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile, respectiv 90 de zile in perioada esalonarii varstelor standard de pensionare si a stagiilor de cotizare, de la aceasta data;
    b) de la data depunerii cererii, daca cererea a fost depusa cu depasirea termenului de 30 de zile, respectiv 90 de zile de la data indeplinirii conditiilor de pensionare.
    Art. 20
    Drepturile de pensie de serviciu stabilite in baza prevederilor art. 84 din lege se acorda si se platesc in conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:
    a) de la data indeplinirii conditiilor de pensionare sau de la data solicitarii, daca cererea a fost depusa in termen de 30 de zile, respectiv 90 de zile in perioada esalonarii varstelor standard de pensionare si a stagiilor de cotizare, de la aceasta data, dar nu inainte de data incetarii mandatului;
    b) de la data depunerii cererii, daca cererea a fost depusa cu depasirea termenului de 30 de zile, respectiv 90 de zile de la data indeplinirii conditiilor, dar nu inainte de data incetarii mandatului.
    Art. 21
    Casa teritoriala de pensii emite o singura decizie de pensie in care vor fi inscrise distinct cuantumurile celor doua categorii de pensii, pensia din sistemul public, respectiv pensia de serviciu, precum si diferenta dintre cele doua pensii care urmeaza a fi suportata de la bugetul de stat. Aceasta diferenta urmeaza a fi evidentiata distinct si in fisa pentru evidenta drepturilor banesti ale pensionarului.
    Art. 22
    (1) In aplicarea prevederilor art. 83 alin. (2) si (3) din lege privind actualizarea pensiei de serviciu, se stabileste urmatoarea procedura:
    a) Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul National Anticoruptie si Ministerul Justitiei vor informa in scris Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale ori de cate ori va avea loc o majorare a indemnizatiilor de incadrare brute lunare ale personalului aflat in activitate.
    b) Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale va transmite institutiilor prevazute la lit. a) listele cu titularii pensiilor de serviciu aflati in plata.
    c) Institutiile mentionate la lit. a) transmit adeverintele nominale, intocmite conform anexelor nr. 3 si 4 la prezentele norme, cu datele necesare actualizarii pensiilor de serviciu, Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, care le comunica caselor teritoriale de pensii in vederea punerii in aplicare.
    (2) Actualizarea pensiei de serviciu se face in raport cu nivelul indemnizatiei de incadrare brute lunare a magistratilor in activitate si al cuantumului sporurilor avute la stabilirea initiala a pensiei de serviciu.
    Art. 23
    La fiecare actualizare a pensiilor de serviciu casele teritoriale de pensii vor emite o noua decizie pe baza adeverintelor transmise de aceste institutii. Noua decizie, insotita de o copie a adeverintei in baza careia s-a efectuat actualizarea, va fi comunicata pensionarului.
    Art. 24
    Raspunderea cu privire la stabilirea venitului brut si a vechimii in magistratura revine institutiei care elibereaza adeverinta-tip.
    Art. 25
    (1) Prevederile art. 83 alin. (3) din lege se aplica si magistratilor ale caror pensii de serviciu s-au stabilit in baza Legii nr. 92/1992, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (2) Magistratii ale caror drepturi la pensia de serviciu s-au deschis anterior datei de 1 aprilie 2001 primesc in continuare pensia suplimentara.
    Art. 26
    Acordarea pensiei de invaliditate se face doar in conditiile Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 27
    Perioadele asimilate prevazute de art. 38 alin. (1) lit. b) si c) din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si perioadele in care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate nu constituie vechime in magistratura si nu pot fi valorificate la stabilirea pensiei de serviciu.
    Art. 28
    Pensia de serviciu se acorda, la cerere, beneficiarului unei pensii de invaliditate la implinirea varstei de acordare a pensiei pentru limita de varsta din sistemul public.
    Art. 29
    Un pensionar de invaliditate magistrat nu poate beneficia de prevederile art. 84 din lege referitoare la pensionarea anticipata.
    Art. 30
    La recalcularea pensiilor de serviciu in conditiile art. 95 din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se au in vedere urmatoarele:
    a) indemnizatia bruta lunara actualizata, la care se adauga cuantumul sporurilor avute la data pensionarii, daca beneficiarul a desfasurat dupa pensionare o activitate retribuita, alta decat cea de magistrat sau de personal de specialitate juridica asimilat magistratilor;
    b) venitul brut realizat in ultima luna de activitate sau pensia de serviciu actualizata in raport cu functia pe care a avut-o la data pensionarii, daca beneficiarul a desfasurat dupa pensionare activitate de magistrat sau de personal de specialitate juridica asimilat magistratilor, comunicat prin adeverinta-tip conform anexei nr. 5 la prezentele norme.
    Art. 31
    La recalcularea pensiilor de serviciu in conditiile art. 169 din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se are in vedere indemnizatia bruta lunara actualizata, la care se adauga cuantumul sporurilor avute la data pensionarii.
    Art. 32
    Daca vechimea in magistratura se obtine din insumarea unor perioade realizate in sisteme de asigurari sociale diferite (sistemul public, sistemul de pensii al avocatilor, sistemul militar) care, potrivit legii, constituie vechime in magistratura, pensia de serviciu se acorda persoanei indreptatite, la cererea acesteia, numai de un singur sistem. In acest caz, in vederea evitarii unor eventuale fraude, institutia care stabileste si plateste drepturile de pensie de serviciu (casa teritoriala de pensii) va instiinta despre acest fapt celelalte sisteme in care beneficiarul a realizat stagii de cotizare sau vechime in serviciu.
    Art. 33
    Anexele nr. 1 - 6*) fac parte integranta din prezentele norme.
------------
    *) Anexele nr. 1 - 6 sunt reproduse in facsimil.

    ANEXA 1
    la norme

    Denumirea unitatii
    Localitatea ...................
    Judet/Sector ..................
    Telefon .......................
    Nr. ......./...................

    Adeverinta pentru stabilirea pensiei de serviciu a magistratilor conform Legii nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare

    Se adevereste prin prezenta ca domnul(a) ................................... domiciliat(a) in ...................... str. ................................ nr. ..... bloc ...... sc. ..... ap. ... sector ....... judet ............................ act identitate .......... seria ....... nr. ..................... CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| indeplineste conditiile prevazute de art. 81 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, pentru acordarea pensiei de serviciu.
    Functia la data pensionarii _______________________________
    Varsta la data pensionarii (ani, luni) ____________________

 ______________________________________________________________________________
| Vechimea in magistratura (ani, luni):   |                                    |
|_________________________________________|____________________________________|
| Venitul brut realizat pe baza caruia se |                                    |
| stabileste pensia de serviciu (lei)     |                                    |
|_________________________________________|____________________________________|

    Certificam corectitudinea si legalitatea datelor inscrise in prezenta adeverinta.

    Conducatorul unitatii,            Directia (Serviciul)
                                      cu atributii de salarizare-personal,
                                      Director (Sef serviciu),

    Subsemnatul ________________________________ sunt de acord cu inregistrarile din prezenta adeverinta, care corespund realitatii.
    Optez pentru pensia cea mai avantajoasa.

    Semnatura,                        Data ___________________________________
                                      B.I./C.I. seria _____ nr. ______________
                                      Eliberat la data de ____________________
                                      De _____________________________________

    ANEXA 2
    la norme

    Denumirea unitatii
    Localitatea ...................
    Judet/Sector ..................
    Telefon .......................
    Nr. ......./...................

    Adeverinta pentru stabilirea pensiei de serviciu a persoanelor care la data pensionarii nu au functia de magistrat conform Legii nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare

    Se adevereste prin prezenta ca domnul(a) ................................... domiciliat(a) in ...................... str. ................................ nr. ..... bloc ...... sc. ..... ap. ... sector ....... judet ............................ act identitate .......... seria ....... nr. ..................... CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| indeplineste conditiile prevazute de art. 81 alin. (4) din Legea nr. 303/2004, pentru acordarea pensiei de serviciu.
    Functia pentru care se stabileste pensia de serviciu _______________________
    Varsta la data pensionarii (ani, luni) _____________________________________

 ______________________________________________________________________________
| Vechimea in magistratura (ani, luni):   |                                    |
|_________________________________________|____________________________________|
| Vechimea in functia de judecator sau    |                                    |
| procuror (ani, luni):                   |                                    |
|_________________________________________|____________________________________|
| Venitul brut realizat pe baza caruia se |                                    |
| stabileste pensia de serviciu (lei)     |                                    |
|_________________________________________|____________________________________|

    Certificam corectitudinea si legalitatea datelor inscrise in prezenta adeverinta.

    Conducatorul unitatii,            Directia (Serviciul)
                                      cu atributii de salarizare-personal,
                                      Director (Sef serviciu),

    Subsemnatul ________________________________ sunt de acord cu inregistrarile din prezenta adeverinta, care corespund realitatii.
    Optez pentru pensia cea mai avantajoasa.

    Semnatura,                        Data ___________________________________
                                      B.I./C.I. seria _____ nr. ______________
                                      Eliberat la data de ____________________

    ANEXA 3
    la norme

    Denumirea unitatii
    Localitatea ...................
    Judet/Sector ..................
    Telefon .......................
    Nr. ......./...................

    Adeverinta pentru actualizarea pensiei de serviciu a magistratilor conform Legii nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare

    Se adevereste prin prezenta ca domnul(a) ................................... avand decizie de pensie nr. ............... din .......... indeplineste conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004, pentru actualizarea pensiei de serviciu.
    Functia la data pensionarii ______________________

 ______________________________________________________________________________
| Venitul brut realizat pe baza caruia se |                                    |
| actualizeaza pensia de serviciu (lei)   |                                    |
|_________________________________________|____________________________________|

    Certificam corectitudinea si legalitatea datelor inscrise in prezenta adeverinta.

    Conducatorul unitatii,            Directia (Serviciul)
                                      cu atributii de salarizare-personal,
                                      Director (Sef serviciu),

    ANEXA 4
    la norme

    Denumirea unitatii
    Localitatea ...................
    Judet/Sector ..................
    Telefon .......................
    Nr. ......./...................

    Adeverinta pentru actualizarea pensiei de serviciu pentru persoanele care la data pensionarii nu au functia de magistrat conform Legii nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare

    Se adevereste prin prezenta ca domnul(a) ................................... avand decizie de pensie nr. ............... din .......... indeplineste conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004, pentru actualizarea pensiei de serviciu.
    Functia fata de care se actualizeaza pensia de serviciu ____________________

 ______________________________________________________________________________
| Vechimea in functia de judecator sau    |                                    |
| procuror (ani, luni):                   |                                    |
|_________________________________________|____________________________________|
| Venitul brut realizat pe baza caruia se |                                    |
| actualizeaza pensia de serviciu (lei)   |                                    |
|_________________________________________|____________________________________|

    Certificam corectitudinea si legalitatea datelor inscrise in prezenta adeverinta.

    Conducatorul unitatii,            Directia (Serviciul)
                                      cu atributii de salarizare-personal,
                                      Director (Sef serviciu),
    ANEXA 5
    la norme

    Denumirea unitatii
    Localitatea ...................
    Judet/Sector ..................
    Telefon .......................
    Nr. ......./...................

    Adeverinta pentru recalcularea pensiei de serviciu a magistratilor conform Legii nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare

    Se adevereste prin prezenta ca domnul(a) ................................... domiciliat(a) in ...................... str. ................................ nr. ..... bloc ...... sc. ..... ap. ... sector ....... judet ............................ act identitate .......... seria ....... nr. ..................... CNP: |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|, pensionar avand decizia de pensie nr. ....... din ........., indeplineste conditiile prevazute de Legea nr. 303/2004, privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare, pentru recalcularea pensiei de serviciu.
    Functia la data pensionarii _______________________________
    Varsta la data recalcularii (ani, luni) ___________________

 ______________________________________________________________________________
| Vechimea in magistratura (ani, luni):   |                                    |
|_________________________________________|____________________________________|
| Venitul brut realizat pe baza caruia se |                                    |
| stabileste pensia de serviciu (lei)     |                                    |
|_________________________________________|____________________________________|

    Certificam corectitudinea si legalitatea datelor inscrise in prezenta adeverinta.

    Conducatorul unitatii,            Directia (Serviciul)
                                      cu atributii de salarizare-personal,
                                      Director (Sef serviciu),

    Subsemnatul ________________________________ sunt de acord cu inregistrarile din prezenta adeverinta, care corespund realitatii.

    Semnatura,                        Data ___________________________________
                                      B.I./C.I. seria _____ nr. ______________
                                      Eliberat la data de ____________________
                                      De _____________________________________

    ANEXA 6
    la norme

                              EXEMPLE DE CALCUL

    Exemplul 1 referitor la aplicarea prevederilor art. 81 alin. (4) din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare

    O persoana indeplineste conditiile de acordare a pensiei pentru limita de varsta in data de 1.12.2004. La data pensionarii are functia de avocat si o vechime in magistratura de 40 de ani din care 29 de ani realizati in functia de judecator.
    Venitul brut realizat pe baza caruia se stabileste pensia de serviciu este 20.000.000 lei.
    Calculul pensiei de serviciu:
    40 - 25 = 15 ani
    Procentul de calcul pentru pensia de serviciu 80 + 15 = 95%
    20.000.000*95% = 19.000.000 lei

    Exemplul 2 referitor la aplicarea prevederilor art. 81 alin. (4) din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare

    O persoana indeplineste conditiile de acordare a pensiei pentru limita de varsta in data de 1.12.2004. La data pensionarii are functia de avocat si o vechime in magistratura de 40 de ani din care 24 de ani realizati in functia de judecator.
    Venitul brut pe baza caruia se stabileste pensia de serviciu este 20.000.000 lei.
    Calculul pensiei de serviciu:
    Procentul de calcul pentru pensia de serviciu 80%
    20.000.000*80% = 16.000.000 lei

    Exemplul 3 referitor la aplicarea prevederilor art. 84 din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare, coroborat cu art. 49 din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare

    O persoana indeplineste conditiile de acordare a pensiei anticipate in data de 1.12.2004. La data pensionarii are functia de judecator si o vechime in magistratura de 25 de ani.
    Venitul brut pe baza caruia se stabileste pensia de serviciu este 20.000.000 lei.
    Calculul pensiei de serviciu:
    20.000.000*80% = 16.000.000 lei

    Exemplul 4 referitor la aplicarea prevederilor art. 84 din Legea nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare, coroborat cu art. 50 din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare

    O persoana indeplineste conditiile de acordare a pensiei anticipate partiale in data de 1.12.2004. La data pensionarii are functia de judecator si o vechime in magistratura de 25 de ani.
    Venitul brut pe baza caruia se stabileste pensia de serviciu este 20.000.000 lei.
    Procentul de penalizare conform Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, este de 30% .
    Calculul pensiei de serviciu:
    20.000.000*80% = 16.000.000 lei
    Pensiei de serviciu i se aplica penalizarea de 30%
    16.000.000*30% = 4.800.000 lei
    Cuantumul pensiei de serviciu penalizate = 16.000.000 lei - 4.800.000 lei = 11.200.000 lei

    ANEXA 2

                                  NORME
de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor de serviciu din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata

    Art. 1
    Pensia de serviciu se acorda cu respectarea prevederilor Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, la cerere, dupa implinirea conditiilor de pensie pentru limita de varsta prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 2
    Singura conditie pentru a beneficia de pensie de serviciu in conditiile Legii nr. 47/1992, republicata, o reprezinta calitatea de judecator al Curtii Constitutionale la data pensionarii sau recalcularii pensiei, indiferent de vechimea in magistratura.
    Art. 3
    Cuantumul pensiei de serviciu, calculat in conditiile art. 72 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, republicata, este 80% din indemnizatia bruta lunara a judecatorului. Partea din pensia de serviciu care depaseste nivelul pensiei din sistemul public se suporta din bugetul de stat.
    Art. 4
    Cererea de inscriere la pensia de serviciu, insotita de documentatia de pensionare si de adeverinta-tip, se depune de solicitant la casa teritoriala de pensii in a carei raza isi are domiciliul persoana indreptatita, care calculeaza atat pensia din sistemul public stabilita conform Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, cat si pensia de serviciu stabilita potrivit prevederilor Legii nr. 303/2004 privind statutul magistratilor, cu modificarile ulterioare. Pensia care se achita titularului este pensia cea mai avantajoasa.
    Art. 5
    Drepturile de pensie de serviciu se acorda si se platesc in conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 6
    Casa teritoriala de pensii emite o singura decizie de pensie in care se inscriu distinct cuantumurile celor doua categorii de pensii, pensia din sistemul public, respectiv pensia de serviciu, precum si diferenta dintre cele doua pensii care urmeaza a fi suportata de la bugetul de stat. Aceasta diferenta urmeaza a fi evidentiata distinct si in fisa pentru evidenta drepturilor banesti ale pensionarului.
    Art. 7
    In vederea actualizarii pensiei de serviciu se stabileste urmatoarea procedura:
    a) Curtea Constitutionala informeaza in scris Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale ori de cate ori va avea loc o majorare a indemnizatiilor de incadrare brute lunare ale personalului aflat in activitate;
    b) Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale transmite listele cu titularii pensiilor de serviciu aflate in plata;
    c) Curtea Constitutionala transmite adeverintele nominale, intocmite conform modelului adeverintelor-tip din anexele nr. 3 si 4 la normele prevazute in anexa nr. 1 la hotarare, cu datele necesare actualizarii pensiilor de serviciu, Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, care le comunica caselor teritoriale de pensii in vederea punerii in aplicare.
    Art. 8
    La fiecare actualizare a pensiilor de serviciu, casele teritoriale de pensii emit o noua decizie de pensie pe baza adeverintelor transmise de institutiile publice prevazute la art. 7. Noua decizie de pensie, insotita de o copie a adeverintei in baza careia s-a efectuat actualizarea, se comunica pensionarului.
    Art. 9
    Raspunderea cu privire la stabilirea venitului brut si a vechimii in magistratura revine institutiei care elibereaza adeverinta-tip.
    Art. 10
    Perioadele asimilate prevazute de art. 38 din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, nu constituie vechime in magistratura si nu pot fi valorificate la stabilirea pensiei de serviciu.
    Art. 11
    Adeverintele-tip utilizate pentru aplicarea prevederilor art. 72 alin. (2) si ale art. 73 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, republicata, sunt cele prevazute pentru magistrati in anexele nr. 1 - 4 la normele prezentate in anexa nr. 1 la hotarare.
    Art. 12
    Prevederile cuprinse in art. 8   11 de mai sus si art. 17 din anexa nr. 1 la hotarare se aplica in mod corespunzator.



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 263/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 263 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 263/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu