HOTARARE Nr.
1901 din 22 decembrie 2006
pentru modificarea Hotararii
Guvernului nr. 1.268/2006 privind sprijinul financiar care se acorda
producatorilor agricoli in anul 2006 pentru anumite cantitati de legume si
fructe proaspete destinate prelucrarii industriale, cuantumul sprijinului
financiar, sumele alocate pentru fiecare produs, precum si pentru modificarea
si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.205/2004 privind modul de acordare a
sprijinului financiar producatorilor agricoli pentru unele legume si fructe
proaspete destinate prelucrarii industriale, precum si pentru completarea art.
7 din Hotararea Guvernului nr. 1.205/2004
ACT EMIS DE:
GUVERNUL ROMANIEI
ACT PUBLICAT IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 1038 din 28 decembrie 2006
In temeiul art. 108 din Constituţia României,
republicată,
Guvernul României adoptă
prezenta hotărâre.
Art. I. - Hotărârea Guvernului nr. 1.268/2006 privind sprijinul financiar
care se acordă producătorilor agricoli în anul 2006 pentru anumite cantităţi de
legume şi fructe proaspete destinate prelucrării industriale, cuantumul
sprijinului financiar, sumele alocate pentru fiecare produs, precum şi pentru
modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.205/2004 privind modul de
acordare a sprijinului financiar producătorilor agricoli pentru unele legume şi
fructe proaspete destinate prelucrării industriale, publicată în Monitorul
Oficial al României, Partea I, nr. 797 din 21 septembrie 2006, se modifică şi se completează după
cum urmează:
1. Titlul hotărârii va avea
următorul cuprins:
„HOTĂRÂRE
privind sprijinul financiar care se acordă
producătorilor agricoli pentru anul 2006 pentru anumite cantităţi de legume şi fructe proaspete
destinate prelucrării industriale, cuantumul
sprijinului financiar, sumele alocate pentru
fiecare produs, precum şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.205/2004 privind modul de acordare a sprijinului financiar producătorilor agricoli pentru unele legume şi fructe proaspete destinate
prelucrării industriale"
2. Alineatul (1) al articolului I va avea următorul cuprins:
„Art. I. - (1) Se aprobă
acordarea pentru anul 2006 a unui sprijin financiar producătorilor agricoli, în
valoare de 17.900 mii lei, pentru anumite cantităţi de legume şi fructe
proaspete destinate prelucrării industriale. Fondurile se asigură în limitele
prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi
Dezvoltării Rurale pe anii 2006 şi 2007."
3. Anexa nr. 1 se
înlocuieşte cu anexa la prezenta hotărâre.
Art. II. - Articolul 7
din Hotărârea Guvernului nr. 1.205/2004 privind modul de acordare a sprijinului
financiar producătorilor agricoli pentru unele legume şi fructe proaspete
destinate prelucrării industriale, publicată în Monitorul Oficial al României,
Partea I, nr. 742 din 14
august 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se completează cu un
nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
„(2) Direcţiile judeţene pentru agricultură şi
dezvoltare rurală predau sucursalelor judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi
Intervenţie pentru Agricultură, prin proces-verbal de predare-primire,
contractele încheiate cu solicitanţii sprijinului financiar pentru unele legume
şi fructe proaspete destinate prelucrării industriale."
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemnează:
Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării
rurale,
Dan Ştefan Motreanu
Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu
ANEXĂ*)
(Anexa Nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.268/2006)
CANTITĂŢILE DE LEGUME SI FRUCTE
si sumele alocate producătorilor agricoli ca sprijin
financiar pentru legumele si fructele proaspete destinate prelucrării
industriale in anul 2006
Specificare
|
Cantitatea sprijinită
financiar
(tone)
|
Sprijin financiar acordat
(lei/tonă)
|
Suma totală acordată
ca sprijin financiar
(mii lei)
(col. 2x3)
|
1
|
2
|
3
|
4
|
Mere pentru suc concentrat
|
70.500
|
120
|
8.430
|
Prune
|
4.300
|
200
|
860
|
Piersici
|
340
|
300
|
100
|
Struguri de masa
|
200
|
300
|
60
|
Total fructe
|
75.340
|
X
|
9.450
|
Tomate
|
13.065
|
350
|
4.570
|
Mazăre boabe verzi
|
3.710
|
250
|
910
|
Fasole păstăi
|
6.870
|
250
|
1.700
|
Ardei toate tipurile
|
4.260
|
300
|
1.270
|
Total legume
|
27.905
|
X
|
8.450
|
TOTAL GENERAL
|
103.245
|
X
|
17.900
|
*) Anexa este reprodusă în facsimil.