Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1667 din 14 decembrie 2005

privind aprobarea Proiectului de cooperare tehnica pentru Sistemul de Gestiune a Datoriei si Analiza Financiara, incheiat intre Ministerul Finantelor Publice si Banca Nationala a Romaniei, pe de o parte, si Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare, pe de alta parte, semnat la Geneva la 12 iulie 2005 si la Bucuresti la 29 iulie 2005, respectiv la 18 august 2005

ACT EMIS DE:      GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN:  MONITORUL OFICIAL  NR. 32 din 13 ianuarie 2006



    
    
     In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art. 10 si 11 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, cu modificarile ulterioare, al art. 18 si 19 din Legea datoriei publice nr. 313/2004 si al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,
    
     Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
    
     Art. 1. - Se aproba Proiectul de cooperare tehnica pentru Sistemul de Gestiune a Datoriei si Analiza Financiara, incheiat intre Ministerul Finantelor Publice si Banca Nationala a Romaniei, pe de o parte, si Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare, pe de alta parte, semnat la Geneva la 12 iulie 2005 si la Bucuresti la 29 iulie 2005, respectiv la 18 august 2005, prevazut in anexa*) care face parte integranta din prezenta hotarare.
     ------------
     *) Continutul anexei este reprodus in facsimil si reprezinta traducerea oficiala din limba engleza.
    
     Art. 2. - Obligatiile financiare rezultate din Proiectul de cooperare tehnica pentru Sistemul de Gestiune a Datoriei si Analiza Financiara, prevazut la art. 1, reprezentand echivalentul in lei al sumei totale de 100.000 dolari S.U.A., se suporta dupa cum urmeaza:
     a) Ministerul Finantelor Publice - echivalentul in lei al sumei de 50.000 dolari S.U.A. alocati din ajutoare externe nerambursabile, administrate potrivit legii;
     b) Banca Nationala a Romaniei - echivalentul in lei al sumei de 50.000 dolari S.U.A. alocati din bugetul propriu de venituri si cheltuieli, aprobat potrivit legii.
    
     PRIM-MINISTRU
     CALIN POPESCU-TARICEANU
    
     Contrasemneaza:
     Ministrul finantelor publice,
     Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu
    
     Ministrul afacerilor externe,
     Mihai Razvan Ungureanu
    
     ANEXA 1
    
     CONFERINTA NATIUNILOR UNITE
     PENTRU COMERT SI DEZVOLTARE
    
     Implementarea versiunii 5.3 a Sistemului de Gestiune a Datoriei si de Analiza Financiara (DMFAS 5.3) al UNCTAD
    
     Proiect de cooperare tehnica
     DMFAS
    
     Numar si titlu: ROM/0T/3AV
     Implementarea versiunii DMFAS 5.3
     Durata:          24 luni
     Locatia proiectului:           Bucuresti, Romania
     Agentii romane
     de implementare:     Ministerul Finantelor Publice al Romaniei
     Banca Nationala a Romaniei
     Agentia executanta: UNCTAD
     Bugetul proiectului:           (Inclusiv costuri de sustinere): $ 80.000
     (Exclusiv costuri de sustinere): $ 70.796
     Data estimativa a
     demararii proiectului:         Trim. III 2005
     ________________________________________________________________________________
     Scurta descriere:
     Acest proiect este destinat furnizarii in continuare a asistentei tehnice pentru Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Banca Nationala a Romaniei (BNR) in domeniul gestiunii datoriei publice, cu obiectivul de a imbunatati cadrul institutional pentru eficientizarea managementului datoriei si capacitatea de analiza a finantarii externe. Proiectul va imbunatati capacitatea guvernului de a inregistra, monitoriza si analiza obligatiile curente si viitoare ale serviciului datoriei, prin intretinerea sistemului computerizat deja functional de gestiune al datoriei si analiza financiara (DMFAS) in cadrul Ministerului Finantelor Publice si Banca Nationala a Romaniei, precum si instalarea ultimei versiuni a software-ului DMFAS (DMFAS 5.3). In plus, prin instruirea functionarilor Ministerului Finantelor Publice si Bancii Nationale a Romaniei in noile caracteristici ale sistemului, se va dezvolta capacitatea acestora de a analiza instrumentele financiare pentru indatorarea viitoare. Prin proiect se va finanta si un acord de intretinere pe doi ani pentru asigurarea sustenabilitatii pe termen mediu a instalarii sistemului DMFAS.
     ________________________________________________________________________________
     In numele:      Semnatura    Nume/Titlu          Data
    
     Ministerului Finantelor                    Dragos NEACSU       29.07.2005
     Publice al Romaniei                        Secretar de Stat
    
     Bancii Nationale a Romaniei                Mugur ISARESCU      NR. 11/18.08.2005
    
     UNCTAD                                     Guvernator
     Mr. O. Oduyemi      12.07.2005
     Sef serviciu Managementul resurselor
    
     A. INTRODUCERE SI CADRU GENERAL
    
     De aproape un deceniu, Guvernul Romaniei a luat masuri importante de intarire a capacitatii de inregistrare, monitorizare si analiza a datoriei sale externe. In anii 1994 - 2001, in cadrul unor proiecte anterioare de cooperare tehnica, au fost instalate patru versiuni consecutive (4.1 Plus, 5.0, 5.1, 5.2) ale Sistemului de Gestiune a Datoriei si de Analiza Financiara (DMFAS) al UNCTAD in Ministerul Finantelor Publice (MFP) si in Banca Nationala a Romaniei (BNR). A fost implementata o procedura de replicare ORACLE a bazelor de date, care permite folosirea in comun a datelor de ambele institutii. Pe durata proiectului de cooperare anterior, special pentru Romania a fost integrat in sistemul DMFAS un modul pentru monitorizarea ajutoarelor nerambursabile.
     Guvernul are o strategie generala de realizare a sustenabilitatii functionarii sistemului DMFAS in Romania. In timpul fazei finale a proiectului anterior au avut loc pasi preliminari in asumarea unei cooperari ulterioare in domeniul gestiunii datoriei externe intre UNCTAD si institutiile implicate in Romania in procesul gestiunii datoriei externe.
     Noua versiune a sistemului DMFAS (versiunea 5.3) va fi instalata la Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Banca Nationala a Romaniei (BNR). Aceasta versiune superioara a DMFAS contine un numar de imbunatatiri ale domeniilor functionale si tehnice ale sistemului. DMFAS 5.3 permite utilizarea instrumentelor pietei de capital (obligatiuni, certificate de trezorerie si altele). A fost adaugat un nou modul de inregistrare si monitorizare a acordurilor standard pentru obligatiuni ca entitati distincte fata de contractele de imprumut standard. In noua versiune a sistemului a fost inclus si un nou modul pentru gestiune, care acopera procesul de reorganizare, de analiza initiala la nivelul inregistrarii, cu cea mai mica interventie posibila din partea utilizatorului. Acest nou modul acopera necesitatile utilizatorului din urmatoarele domenii: rapoarte pentru Clubul de la Paris, termenii imprumutului, analiza efectelor reorganizarii asupra profilului datoriei. Sistemul include facilitati imbunatatite de raportare, cum ar fi generarea de rapoarte definite de utilizator in format HTML, suport pentru urmarirea "Statisticilor Datoriei Externe: Ghid pentru Compilatori si Utilizatori" alaturi de un set de rapoarte standard care sunt solicitate de institutii internationale cum ar fi FMI, Banca Mondiala, Eurostat, Banca Reglementelor Internationale. Noua versiune a sistemului include si noi metode de calcul, facilitatea de capitalizare a dobanzii si alte functionalitati cerute de utilizatori, ca de exemplu: comasarea si copierea transelor, extinderea utilizarii campurilor definite de utilizatori, marirea dimensiunii campurilor, securitate marita etc. De asemenea are o functionalitate speciala pentru tratarea datoriei publice locale si va permite utilizarea mult mai usoara a diferitelor baze de date (replicarea). Pentru intretinerea sistemului cu cele mai noi imbunatatiri tehnice, Programul DMFAS a facut eforturi substantiale in domeniul caracteristicilor tehnice.
     Sistemul va fi utilizat pentru gestiunea datoriei interne si externe, ajutoarelor nerambursabile, imprumuturilor guvernamentale si ale sectorului privat, continuand astfel sa imbunatateasca transparenta, sa promoveze buna guvernanta, politicile economice si financiare solide si sa intareasca gestiunea macroeconomica si disciplina fiscala.
    
     B. JUSTIFICAREA PROIECTULUI
    
     Elemente de mentionat
     Baza de date privind datoria externa a Romaniei (aprox. 40.000 imprumuturi) este una dintre cele mai mari baze de date administrate de tarile care utilizeaza sistemul DMFAS. Datorita acestui fapt este necesar ca personalul IT al echipei centrale DMFAS sa intervina pentru probleme tehnice in teritoriu sau ca administratorul bazei de date (DBA) din tara sa mearga in misiune tehnica la Geneva.
     In MFP si partial in BNR fluctuatia personalului este mare; de aceea intotdeauna este necesara instruirea personalului nou angajat in elementele de baza ale sistemului. In timpul ultimului proiect, cel putin 20 de noi angajati au fost instruiti in vederea asigurarii functionarii si actualizarii normale a sistemului.
     La inceputul anului 2004 a fost lansata noua versiune (5.3) a softului DMFAS. Aceasta versiune include functionalitati noi care trebuie sa reprezinte tema unei instruiri suplimentare a utilizatorilor actuali.
     In plus, incepand din 2002 Programul DMFAS a introdus procedura co-finantarii, ceea ce implica participarea tarilor beneficiare la intretinerea si dezvoltarea sistemului.
    
     Situatia la sfarsitul implementarii proiectului
     La sfarsitul implementarii proiectului se apreciaza ca Guvernul:
     - va beneficia de instalarea in ambele institutii a software-ului pentru versiunea DMFAS 5.3 si pentru DSM+, precum si de instruirea personalului celor doua institutii pentru utilizarea noilor caracteristici ale sistemului;
     - va fi:
     - capabil sa evalueze portofoliul datoriei si sa analizeze si evalueze capacitatea de a plati serviciul aferent datoriei. Aceasta va oferi o baza valoroasa pentru negocierea noilor acorduri cu agentii bilaterale, furnizori, institutii financiare internationale si piete de capital, minimizand costurile imprumuturilor;
     - intr-o mai buna pozitie de a formula politici de indatorare realizand beneficiile finantarii externe fara a crea probleme dificile stabilitatii macroeconomice si stabilitatii balantei de plati.
    
     C. DESCRIEREA ACTIVITATILOR PROIECTULUI
    
     UNCTAD va intreprinde urmatoarele activitati in contextul acestui proiect:
    
     Activitatea 1. Instalarea DMFAS 5.3
     Aceasta componenta acopera instalarea versiunii 5.3 a sistemului DMFAS la Ministerul Finantelor Publice din Romania si la Banca Nationala a Romaniei, precum si instruirea fundamentala necesara operarii cu aceasta versiune. Sistemul DMFAS va fi instalat intr-o retea, care va fi intretinuta de personalul local din cele doua institutii. Va avea loc o analiza a necesitatilor in vederea definirii specificatiilor pentru conversia datelor ambelor institutii la formatul DMFAS 5.3. Analiza se va concentra asupra noii clasificari a datoriei. Rezultatele analizei vor fi utilizate pentru conversia bazei de date si refacerea replicarii. Aceasta activitate va fi realizata de personalul de la DMFAS Geneva sau de un consultant international/programator, (0,5 om/luna).
    
     Activitatea 2. Instruirea in DMFAS 5.3
     Pentru personalul din ambele institutii aceasta activitate va include urmatoarele:
     - instruirea privind noile functiuni ale DMFAS 5.3, prin sublinierea diferentelor fata de versiunea DMFAS anterioara;
     - instruirea avansata in generarea de rapoarte definite de utilizator.
     Toate instruirile programate pentru utilizatorii finali din cadrul acestei activitati vor fi efectuate la Bucuresti de un consultant international/economist financiar, (0,5 om/luna).
    
     Activitatea 3. Instruire avansata a personalului pentru utilizarea DMFAS 5.3
     Instruirea avansata a personalului in DMFAS 5.3 va include urmatoarele:
     - instruire pentru utilizatorii avansati in operarea sistemului, inclusiv validare date, control date, procesare si raportare. Functionarii din ambele institutii vor fi instruiti la un nivel care le va permite operarea independenta a sistemului DMFAS;
     - instruire privind functiile de generare de rapoarte ale sistemului si, in mod special, ale modulului de statistica datoriei.
     Toate programele de instruire din cadrul acestei activitati vor avea loc la Bucuresti (un consultant international/economist financiar, 1 om/luna).
    
     Activitatea 4. Instruirea echipei de intretinere tehnica a DMFAS din MFP si BNR
     Instruirea tehnica in administrarea sistemului va fi efectuata pentru utilizatori avansati si pentru administratorii desemnati ai bazelor de date si va include teme cum sunt procedurile de intretinere si de securitate. Aceasta activitate va avea loc la Bucuresti (un consultant international/programator, 0,5 om/luna).
    
     Activitatea 5. Asistenta tehnica pentru administratorii bazelor de date in activitatea lor de lucru cu bazele de date
     Aceasta activitate va consta in oferirea de asistenta in activitatea curenta a administratorilor bazelor de date, in special legate de administrarea de sistem a bazelor de date de volum mare. Aceasta activitate poate avea loc la Geneva (un consultant international/programator, 0,5 om/luna).
    
     Activitatea 6. Misiunea de control si intretinere a Echipei Centrale DMFAS
     La sfarsitul proiectului, va fi necesara o misiune de o saptamana a personalului IT (tehnologia informatiei) de la Programul DMFAS pentru a instala upgradarea softului si pentru a instrui echipa locala de intretinere tehnica a DMFAS in caracteristicile softului imbunatatit. Aceasta activitate va avea loc la Bucuresti (un consultant international/programator, 0,5 om/luna).
    
     Activitatea 7. Instruirea de baza in analiza sustenabilitatii datoriei
     Functionarii vor fi instruiti in formularea de strategii si in analiza sustenabilitatii datoriei. Acest curs introductiv va fi unul de natura practica. Participantii vor fi instruiti in utilizarea softului DSM+, elaborat in colaborare de Banca Mondiala si UNCTAD, in utilizarea legaturii intre DMFAS si DSM+ si in modalitatea de a valida si verifica consistenta datelor de datorie transferate. Atelierul de lucru va avea sesiuni de analiza si politici in domeniile datoriei, balantei de plati si macroeconomiei, conducerea operatiunilor de reducere a datoriei, simularea diferitelor scenarii pentru imprumuturi noi si acoperire a deficitului, cu aprecierea impactului acestora asupra necesarului de finantare externa, prin utilizarea unui studiu de caz. Aceasta activitate necesita prezenta la Bucuresti, timp de doua saptamani, a unui expert UNCTAD in managementul datoriei.
    
     Activitatea 8. Participarea oficialilor guvernamentali la Conferinta UNCTAD pe tema gestiunea datoriei/Grupul consultativ DMFAS
     Patru oficiali romani (doi din fiecare institutie) vor participa la Conferinta inter-regionala UNCTAD pe tema managementul datoriei si la intalnirea Grupului consultativ DMFAS, care vor avea loc in aceeasi saptamana. Conferinta dureaza o saptamana. Participarea la alte activitati de instruire pe tema managementului datoriei.
    
     D. APORTUL PARTILOR
    
     Aportul partii romane
     Ministerul Finantelor Publice si Banca Nationala a Romaniei au urmatoarele obligatii:
     - sa numeasca ca parteneri personal calificat, inclusiv un Coordonator National de Proiect si doi specialisti IT care vor forma Echipa de Intretinere Tehnica DMFAS locala, ce va asigura pentru utilizatori intretinerea primara a sistemului DMFAS;
     - sa numeasca personalul necesar pentru utilizarea si intretinerea permanenta a sistemului DMFAS;
     - sa asigure acoperirea tuturor costurilor de intretinere pentru calculatoare prin semnarea unui contract de intretinere, care este indispensabil pentru functionarea normala a echipamentelor;
     - sa asigure spatiul necesar pentru personalul local si international cat si pentru personalul secretariat/administrativ, rechizite si echipament de birou uzuale;
     - sa asigure echipament (servere si statii de lucru) si software (Windows NT si Oracle) in conformitate cu specificatiile listate in documentatia privind "DMFAS 5 Hardware, Software and Training requirements (DMFAS/HardwareSoftware/Rev1);
     - sa asigure operarea si intretinerea retelei LAN in ambele institutii precum si legatura intre MFP si BNR;
     - sa asigure finantarea activitatilor prevazute in documentatia acestui proiect.
    
     Aportul UNCTAD din resurse proprii
     UNCTAD va furniza versiunea DMFAS 5.3 pentru dezvoltarea ulterioara a bazei de date. Va aloca personalul si timpul necesar pentru a sustine si coordona executarea proiectului. Mai precis, UNCTAD va nominaliza un Director de Proiect din Echipa Centrala DMFAS - Geneva insarcinat cu proiectul si va stabili aranjamentele pentru intretinerea tehnica prompta si on-line a sistemului DMFAS.
     In contextul prezentului proiect si in cadrul conditiilor financiare descrise mai jos, UNCTAD va livra versiunea 5.3 a softului DMFAS si a documentatiei aferente in limba engleza.
    
     E. ALTE CONSIDERATII
    
     In cadrul acordurilor cu fiecare agentie de implementare, modele ale acestora fiind prezentate in anexa 2 si anexa 3, UNCTAD va solicita Ministerului Finantelor Publice din Romania si Bancii Nationale a Romaniei sa plateasca anual o taxa de intretinere stabilita pentru inceput la 5.000 USD. Acest acord va permite MFP si BNR sa beneficieze de upgradarile ulterioare ale versiunii 5.3 ale DMFAS si de tipuri privilegiate de servicii de intretinere furnizate de echipa tehnica a Programului DMFAS, inclusiv de utilizarea serviciilor "hot-line".
     Anexele fac parte din documentul prezentului proiect si vor fi semnate de ambele agentii de implementare impreuna cu documentul proiectului.
     Independent de cele de mai sus, costul viitoarelor imbunatatiri sau individualizari specifice pentru o tara, altele decat cele prevazute conform acestui proiect sau livrate prin instalarea upgradarilor normale sau a noilor versiuni finantate in cadrul acordului de intretinere, vor trebui acoperite printr-un proiect ulterior.
     Ambele parti subinteleg ca in cazul unei noi instalari a sistemului DMFAS in Romania sau al utilizarii sistemului prin Internet/Web de catre orice entitate, institutie sau organizatie altele decat cele stipulate ca beneficiare ale sistemului DMFAS in cadrul prezentei documentatii de proiect, va trebui initiat un nou proiect, cu un buget corespunzator.
    
     F. RISCURI
    
     MFP si BNR vor asigura mediul tehnic corespunzator atat in ceea ce priveste instalarea cat si intretinerea sistemului DMFAS 5.3, pentru a garanta succesul pe termen lung al instalarii DMFAS. Aceasta include necesitatea de a recruta, daca este cazul, si de a instrui personal care sa administreze baza de date Oracle. Sistemul de operare si reteaua necesita supervizare tehnica constanta si calificata din partea departamentului tehnic din ambele institutii.
     Cel mai important risc priveste transferul personalului instruit, atat de la nivelul de conducere, cat si de la nivelul operational. Este deosebit de important ca personalul instruit in utilizarea DMFAS sa nu fie mutat la alta unitate fara evaluarea consecintelor pe termen lung asupra eficientei activitatii de gestionare a datoriei externe si fara a asigura transferul adecvat al cunostintelor catre personalul inlocuitor.
     
     G. FINANTAREA SI ARANJAMENTELE CONTRACTUALE
    
     Aceste servicii vor fi furnizate in conformitate cu Regulile si procedurile UNCTAD pentru administrarea fondurilor fiduciare de cooperare tehnica stipulate in anexa 5 a acestui proiect cat si in concordanta cu Regulamentul de ordine interioara si alte reglementari ale Natiunilor Unite.
     Pentru orice disputa, controversa sau reclamatie intre parti, ce rezulta din acest Acord sau pentru incalcarea, rezilierea sau denuntarea acestui Acord, daca incercarile de reglementare prin negociere au esuat, una din parti va solicita procedura de arbitraj in conformitate cu Regulile de Arbitraj UNCITRAL. Partile se vor supune oricarei sentinte de arbitraj decurgand dintr-un astfel de arbitraj ca fiind decizia finala a oricarei astfel de dispute, controverse sau reclamatii.
     Nimic din acest acord sau in legatura cu acest acord nu va fi considerat ca o renuntare expresa sau implicita la oricare dintre privilegiile si imunitatile Natiunilor Unite, inclusiv ale organelor sale subsidiare.
    
     H. AMENDAREA PROIECTULUI
    
     Activitatile proiectului si alocarea bugetului acestuia pot fi amendate prin acordul mutual al tuturor partilor. Proiectul va intra in vigoare la data semnarii. Proiectul este scris in limba engleza in 3 exemplare originale, din care unul pentru Ministerul Finantelor Publice, unul pentru Banca Nationala a Romaniei si unul pentru UNCTAD.
    
     Buget
     Bugetul este prevazut in anexa nr. 1.
    
     Finantarea
     Dupa semnarea proiectului de ambele parti, Ministerul Finantelor Publice din Romania si Banca Nationala a Romaniei vor face aranjamentele necesare pentru a depune suma de 80.000 USD (40.000 USD per institutie) in Contul Fondului Mutual UNCTAD, ale carui detalii sunt urmatoarele:
    
     ______________________________________________________________________
     | Banca                     | UBS SA, Geneva                           |
     |___________________________|__________________________________________|
     | Nume cont                 | UNCTAD Trust Fund                        |
     |___________________________|__________________________________________|
     | Numar cont                | 240-C0590163.1                           |
     |___________________________|__________________________________________|
     | Codul SWIFT               | UBSWCHZH12A                              |
     |___________________________|__________________________________________|
     | Adresa bancii             | Rue des Noirettes 35                     |
     |                           | P.O. Box 2600                            |
     |                           | 1211 Geneva 2                            |
     |___________________________|__________________________________________|
     | Registrul general IMIS    | TXB 1110                                 |
     |___________________________|__________________________________________|
     | Referinta                 | ROM/0T/3AV                               |
     |___________________________|__________________________________________|
     | Donator/Sursa fondurilor  | Ministerul Finantelor Publice din Romania|
     |                           | Banca Nationala a Romaniei               |
     |___________________________|__________________________________________|
    
     Orice dobanda acumulata in soldul temporar creditor al fondurilor proiectului va fi folosita la suplimentarea fondurilor disponibile ale proiectului.
     In baza acordurilor cu fiecare agentie de implementare, care fac parte integranta din prezentul proiect, Ministerul Finantelor Publice si Banca Nationala a Romaniei vor plati o taxa anuala de intretinere de 5.000 USD per institutie.
    
     ANEXA 1
     la proiect
    
     Bugetul proiectului ROM/0T/3AV
     Titlu: Implementarea versiunii DMFAS 5.3
    
     ______________________________________________________________________________
     |                                    |Total proiect|     2005    |      2006   |
     |                                    |_____________|_____________|_____________|
     |                                    |om/ |   USD  |om/ |   USD  |om/ |   USD  |
     |                                    |luna|        |luna|        |luna|        |
     |____________________________________|____|________|____|________|____|________|
     | 11.01 Programator                  | 2    20,000   1    10,000   1    10,000 |
     | 11.51 Consultant DMFAS             | 1.5  15,000   1.5  15,000               |
     | 11.99 Total subcomponenta          | 3.5  35,000   2.5  25,000   1    10,000 |
     | 15.01 Chelt. deplasare             |      18,000        11,000         7,000 |
     | 15.99 Total subcomponenta          |      18,000        11,000         7,000 |
     | 16.01 Misiuni UNCTAD               |       2,800         2,800               |
     | 16.99 Total subcomponenta          |       2,800         2,800               |
     | 19.99 Total componenta             |      55,800        38,800        17,000 |
     | 33.01 Conferinta gest. datoriei    |      13,000         5,000         8,000 |
     |       si instruire in managementul |                                         |
     |       datoriei                     |                                         |
     | 53.01 Diverse                      |       1,996         1,271           725 |
     | 53.99 Total subcomponenta          |       1,996         1,271           725 |
     |                                    |                                         |
     | Total proiect                      |      70,796        45,071        25,725 |
     |                                    |                                         |
     | Cost sustinere 13%                 |       9,204         5,860         3,344 |
     |                                    |                                         |
     | Total proiect (inclusiv cost       |      80,000        50,931        29,069 |
     | sustinere)                         |                                         |
     |____________________________________|_________________________________________|
    
     Taxa de intretinere de 5.000 USD pe an si pe institutie, cumulata in perioada 2005 - 2006 va fi de 20.000 USD (4 x 5.000).
    
     ANEXA 2
     la proiect
    
     Conferinta Natiunilor Unite
     pentru Comert si Dezvoltare
    
     ACORD DE INTRETINERE INTRE MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE DIN ROMANIA SI UNCTAD PENTRU UTILIZAREA SISTEMULUI DMFAS AL UNCTAD IN CADRUL MINISTERULUI FINANTELOR PUBLICE DIN ROMANIA
    
     Dupa semnarea acestui Acord, Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD) va furniza Ministerului Finantelor Publice din Romania (MFP) serviciile de intretinere a Programului de Gestiune a Datoriei si Analiza Financiara (DMFAS) al UNCTAD, descrise in articolul 1. Pentru aceste servicii, MFP accepta sa plateasca UNCTAD suma specificata in articolul 2 in conformitate cu aranjamentele descrise in articolul 3.
     Art. 1. - Scopul acordului de intretinere DMFAS
     Clauza de intretinere a variantelor viitoare ale DMFAS
     Prezentul acord de intretinere permite MFP sa beneficieze de intretinere pentru viitoarele variante ale versiunii 5.3 a DMFAS rezultand din urmatoarele tipuri de servicii de intretinere:
     - Intretinere adaptativa
     Acest tip de intretinere implica modificarea caracteristicilor sistemului DMFAS pentru a asigura compatibilitatea sa cu schimbarile facute versiunilor sistemelor de operare, sistemului de gestiune a bazei de date si sistemelor de retele, care sunt in mod curent suportate de sistemul DMFAS.
     - Intretinere perfectiva
     Acest tip de intretinere implica adaugarea de noi functionalitati pentru satisfacerea unor cerinte urgente sau importante ale utilizatorilor DMFAS.
     - Intretinere corectiva
     Acest tip de intretinere implica corectarea erorilor de sistem.
     Toate solicitarile de servicii de intretinere vor fi confirmate si luate in considerare de catre UNCTAD, vor fi puse la dispozitia tuturor utilizatorilor DMFAS si preluate in functie de alocarea resurselor disponibile ale programului DMFAS de Gestiune a Datoriei.
     Clauza de asistenta hotline/helpdesk
     Acest acord de intretinere permite institutiei sa beneficieze de asistenta hotline/helpdesk furnizata de Programul DMFAS din Geneva. Asistenta hotline/helpdesk permite MFP sa primeasca raspunsuri prompte in domenii necesitand sprijinirea utilizatorilor privind utilizarea sistemului DMFAS, incluzand atat probleme operationale cat si tehnice.
     Pentru institutiile care solicita aceasta, asistenta helpdesk poate fi acordata si prin utilizarea accesului la distanta in cazul cand exista conditii locale, inclusiv conexiuni, autorizatie de acces, licenta pentru program de acces la distanta etc.
     Aceasta asistenta acopera numai utilizarea programului DMFAS insusi, nu si a altor programe si servere/statii de lucru folosite pentru instalarea DMFAS-ului in institutia utilizatoare, si care se presupune ca sunt prevazute in contracte separate.
     Art. 2. - Costuri
     Dupa primirea cererii anuale de plata, al carei model se gaseste in anexa 4, Ministerul Finantelor Publice din Romania va transfera taxa anuala de intretinere in Fondul Mutual UNCTAD DMFAS potrivit calendarului descris in articolul 3. Taxa este stabilita initial la 5.000 de dolari SUA.
     Fondurile astfel colectate in Fondul Mutual DMFAS vor fi folosite in cadrul Programului DMFAS pentru finantarea activitatilor de intretinere in concordanta cu Regulile si Reglementarile Natiunilor Unite.
     Art. 3. - Durata contractului si calendarul de plati
     Prima plata pentru intretinere anuala va fi facuta in primele trei luni ale perioadei anuale a contractului care se intinde de la 1 septembrie 2005 pana la 31 august 2006.
     Durata acestui acord este de doi ani si va fi reinnoit automat in fiecare an, cu exceptia cazului in care va fi anulat in scris de catre Ministerul Finantelor Publice din Romania sau de catre UNCTAD.
     Urmatoarele taxe anuale de intretinere vor fi platite in termen de treizeci de zile dupa inceperea urmatorului an al perioadei de contract.
     Platile vor fi depozitate in contul UNCTAD, dupa emiterea unei cereri de plata de catre Programul DMFAS. Detaliile platii sunt urmatoarele:
     Nr. cont:       240-C0590163.1
     Denumire cont:  UNCTAD Trust Fund
     Banca:          Union des Banques Suisses (UBS SA)
     Adresa swift:   UBSWCHZH12A
     Adresa bancii:  Rue des Noirettes 35
     P.O. Box 2600
     1211 Geneva 2 - Switzerland
     Referinta nr:   UNCTAD DMFAS Trust Fund INT/0T/2AO
     IMIS General Ledger TXB 1110
     de la Ministerul Finantelor Publice din Romania
     pentru [perioada]
    
     Confirmarea oficiala a platii va fi trimisa de UNCTAD Ministerului Finantelor Publice din Romania dupa fiecare plata anuala.
     Art. 4. - Restrictii
     Plata taxei de intretinere nu angajeaza UNCTAD sa furnizeze alte servicii decat cele descrise in articolul 1. In particular, pentru instalarea unor variante importante de intretinere a DMFAS, plata taxei de intretinere catre UNCTAD, nu indreptateste Ministerul Finantelor Publice din Romania sa beneficieze la sediul propriu de serviciile oferite de Programul DMFAS cum sunt conversiile si nici de activitati aferente de instruire, care ar trebui sa fie finantate printr-un alt document de proiect de cooperare tehnica existent sau viitor.
     Art. 5. - Reglementarea diferendelor
     Pentru orice disputa, controversa sau reclamatie intre parti ce rezulta din acest acord sau incalcare, reziliere sau denuntare a acestuia daca incercarea de reglementare prin negociere a esuat, una din parti va solicita procedura de arbitraj in conformitate cu Regulile de Arbitraj UNCITRAL. Partile se vor supune oricarei sentinte de arbitraj emisa ca rezultat al acestui arbitraj ca fiind rezolvarea finala a oricarei controverse, reclamatii sau dispute.
     Art. 6. - Privilegii si imunitati
     Nimic din acest acord sau in legatura cu acest acord nu va fi considerat ca o renuntare expresa sau implicita la oricare dintre privilegiile si imunitatile Natiunilor Unite, inclusiv ale organelor sale subsidiare.
     Art. 7. - Clauze finale
     Pentru aplicarea acestui acord, semnatarii confirma urmatoarele ca fiind adresele lor oficiale:
     Pentru Ministerul Finantelor Publice
     din Romania:            Ministerul Finantelor Publice
     str. Apolodor nr. 17, sector 5
     050741 Bucuresti, Romania
     Tel: +40.21-319.97.39
     Fax: +40.21-312.20.11
    
     Pentru UNCTAD:          Palais des Nations
     8 Avenue de la Paix
     211 Geneva 10
     Switzerland
     Tel: +41.22-907 58 14
     Fax: +41.22-907 00 45
    
     Acest acord este redactat in doua exemplare originale initializate si/sau semnate, din care unul pentru Ministerul Finantelor Publice din Romania si unul pentru UNCTAD.
    
     Bucuresti, 29.07.2005                  Geneva, 12.07.2005
     Data                                  Data
    
     Pentru Ministerul Finantelor           Pentru UNCTAD
     Publice din Romania
    
     Dl. Dragos NEACSU                      Dl. Oluseye Oduyemi
     Secretar de Stat                       Sef serviciu Managementul Resurselor
    
     ANEXA 3
     la proiect
    
     Conferinta Natiunilor Unite
     pentru Comert si Dezvoltare
    
     ACORD DE INTRETINERE INTRE BANCA NATIONALA A ROMANIEI SI UNCTAD PENTRU UTILIZAREA SISTEMULUI DMFAS AL UNCTAD IN CADRUL BANCII NATIONALE A ROMANIEI
    
     Dupa semnarea acestui Acord, Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD) va furniza Bancii Nationale a Romaniei (BNR) serviciile de intretinere a Programului de Gestiune a Datoriei si Analiza Financiara (DMFAS) al UNCTAD, descrise in articolul 1. Pentru aceste servicii, BNR accepta sa plateasca UNCTAD suma specificata in articolul 2 in conformitate cu aranjamentele descrise in articolul 3.
     Art. 1. - Scopul acordului de intretinere DMFAS
     Clauza de intretinere a variantelor viitoare ale DMFAS
     Prezentul acord de intretinere permite BNR sa beneficieze de intretinere pentru viitoarele variante ale versiunii 5.3 a DMFAS rezultand din urmatoarele tipuri de servicii de intretinere:
     - Intretinere adaptativa
     Acest tip de intretinere implica modificarea caracteristicilor sistemului DMFAS pentru a asigura compatibilitatea sa cu schimbarile facute versiunilor sistemelor de operare, sistemului de gestiune a bazei de date si sistemelor de retele, care sunt in mod curent suportate de sistemul DMFAS.
     - Intretinere perfectiva
     Acest tip de intretinere implica adaugarea de noi functionalitati pentru satisfacerea unor cerinte urgente sau importante ale utilizatorilor DMFAS.
     - Intretinere corectiva
     Acest tip de intretinere implica corectarea erorilor de sistem.
     Toate solicitarile de servicii de intretinere vor fi aduse la cunostinta si luate in considerare de catre UNCTAD, vor fi puse la dispozitia tuturor utilizatorilor DMFAS si preluate in functie de alocarea resurselor disponibile ale programului DMFAS de Gestiune a Datoriei.
    
     Clauza de asistenta hotline/helpdesk
     Acest acord de intretinere permite institutiei sa beneficieze de asistenta hotline/helpdesk furnizata de Programul DMFAS din Geneva. Asistenta hotline/helpdesk permite institutiei utilizatoare sa primeasca raspunsuri prompte in domenii necesitand sprijinirea utilizatorilor privind utilizarea sistemului DMFAS, inclusiv probleme operationale si tehnice.
     Pentru institutiile care solicita aceasta, asistenta helpdesk poate fi acordata si prin utilizarea accesului la distanta in cazul cand exista conditii locale, inclusiv conexiuni, autorizatie de acces, licenta pentru program de acces la distanta etc.
     Aceasta asistenta acopera numai utilizarea programului DMFAS insusi, nu si a altor programe si servere/statii de lucru folosite pentru instalarea DMFAS-ului in institutia utilizatoare, si care se presupune ca sunt prevazute in contracte separate.
     Art. 2. - Costuri
     Dupa primirea cererii anuale de plata, al carei model se gaseste in anexa 4, Banca Nationala a Romaniei va transfera taxa anuala de intretinere in Fondul Mutual UNCTAD DMFAS potrivit calendarului descris in articolul 3. Taxa este stabilita initial la 5.000 de dolari SUA.
     Fondurile astfel colectate in Fondul Mutual DMFAS vor fi folosite in cadrul Programului DMFAS pentru finantarea activitatilor de intretinere in concordanta cu Regulile si Reglementarile Natiunilor Unite.
     Art. 3. - Durata contractului si calendarul de plati
     Prima plata pentru intretinere anuala va fi facuta in primele trei luni ale perioadei anuale a contractului care se intinde de la 1 septembrie 2005 pana la 31 august 2006.
     Durata acestui acord este de doi ani si va fi reinnoit automat in fiecare an, cu exceptia cazului in care va fi anulat in scris de catre Banca Nationala a Romaniei sau de catre UNCTAD.
     Urmatoarele taxe anuale de intretinere vor fi platite in termen de treizeci de zile dupa inceperea anului urmator al perioadei de contract.
     Platile vor fi depozitate in contul UNCTAD, dupa emiterea unei cereri de plata de catre Programul DMFAS. Detaliile platii sunt urmatoarele:
     Nr. cont:       240-C0590163.1
     Denumire cont:  UNCTAD Trust Fund
     Banca:          Union des Banques Suisses (UBS SA)
     Adresa swift:   UBSWCHZH12A
     Adresa bancii:  Rue des Noirettes 35
     P.O. Box 2600
     1211 Geneva 2 - Switzerland
     Referinta nr:   UNCTAD DMFAS Trust Fund INT/0T/2AO
     IMIS General Ledger TXB 1110
     de la Banca Nationala a Romaniei
     pentru [perioada]
    
     Confirmarea oficiala a platii va fi trimisa de UNCTAD Bancii Nationale a Romaniei dupa fiecare plata anuala.
     Art. 4. - Restrictii
     Plata taxei de intretinere nu obliga UNCTAD sa furnizeze alte servicii decat cele descrise in articolul 1. In particular, pentru instalarea unor variante importante de intretinere a DMFAS, plata taxei de intretinere catre UNCTAD, nu indreptateste Banca Nationala a Romaniei sa beneficieze la sediul propriu de serviciile oferite de Programul DMFAS cum sunt conversiile si nici de activitati aferente de instruire, care ar trebui sa fie finantate printr-un alt document de proiect de cooperare tehnica existent sau viitor.
     Art. 5. - Reglementarea diferendelor
     Pentru orice disputa, controversa sau reclamatie intre parti ce rezulta din acest acord sau incalcarea, rezilierea sau denuntarea acestuia, daca incercarea de reglementare prin negociere a esuat, una din parti va solicita procedura de arbitraj in conformitate cu Regulile de Arbitraj UNCITRAL. Partile se vor supune oricarei sentinte de arbitraj emise ca rezultat al acestui arbitraj ca fiind rezolvarea finala a oricarei controverse, reclamatii sau dispute.
     Art. 6. - Privilegii si imunitati
     Nimic din acest acord sau in legatura cu acest acord nu va fi considerat ca o renuntare expresa sau implicita la oricare dintre privilegiile si imunitatile Natiunilor Unite, inclusiv ale organelor sale subsidiare.
     Art. 7. - Clauze finale
     Pentru aplicarea acestui acord, semnatarii confirma urmatoarele ca fiind adresele lor oficiale:
     Pentru Banca Nationala a Romaniei: Banca Nationala a Romaniei
     Str. Lipscani nr. 25, sector 3,
     030031 Bucuresti, Romania
     Tel: +40.21-312 71 89
     Fax: +4021-312 71 93
     Pentru UNCTAD:       Palais des Nations
     8 Avenue de la Paix
     1211 Geneva 10, Switzerland
     Tel: +41.22-907 58 14
     Fax: +41.22-907 00 45
    
     Acest acord este redactat in doua exemplare originale initializate si/sau semnate, din care unul pentru Banca Nationala a Romaniei si unul pentru UNCTAD.
    
     Bucuresti, NR. 11/18.08.2005          Geneva, 12.07.2005
     Data                              Data
    
     Pentru Banca Nationala a Romaniei     Pentru UNCTAD
     Dl. Mugur Isarescu                    Dl. Oluseye Oduyemi
     Guvernator                            Sef serviciu Managementul Resurselor
    
     ANEXA 4
     la proiect
    
     Conferinta Natiunilor Unite
     pentru Comert si Dezvoltare
    
     ACORD DE INTRETINERE INTRE [NUMELE INSTITUTIEI] SI UNCTAD PENTRU UTILIZAREA SISTEMULUI DMFAS AL UNCTAD IN CADRUL [NUMELE INSTITUTIEI]
    
     SOLICITARE ANUALA DE PLATA
     Geneva, [data]
    
     Stimate ........................,
    
     In concordanta cu acordul de intretinere semnat la [data semnarii] intre [numele institutiei] si UNCTAD, va rugam sa dispuneti aranjamentele necesare pentru ca plata de 5.000 USD sa fie depusa in urmatorul cont:
     Nr. cont:       240-C0-590163.1
     Denumire cont:  UNCTAD Trust Fund
     Banca:          Union des Banques Suisses (UBS SA)
     Adresa swift:   UBSWCHZH12A
     Adresa bancii:  Rue des Noirettes 35
     P.O. Box 2600
     1211 Geneva 2 - Switzerland
     Referinta nr:   UNCTAD DMFAS Trust Fund INT/0T/2AO
     IMIS General Ledger TXB 1110
     de la [numele institutiei] pentru [perioada]
    
     Aceasta plata acopera acordul de intretinere pentru perioada [perioada].
    
     Al dvs. cu sinceritate,
     Oluseye Oduyemi
     Sef serviciu Managementul Resurselor
    
     Dl. ...................
     [denumirea institutiei]
    
     ANEXA 5
     la proiect
    
     Reguli si proceduri UNCTAD pentru administrarea Fondului Mutual pentru Cooperare Tehnica
    
     1. Donatorul va plasa la dispozitia UNCTAD suma specificata in documentul de proiect si UNCTAD va utiliza aceste fonduri in concordanta cu prevederile proiectului;
     2. Donatorul va depune fondurile mentionate mai sus in valuta convertibila, cu utilizare nerestrictionata, intr-un cont desemnat de UNCTAD;
     3. UNCTAD va deschide un fond mutual potrivit Reglementarilor si Regulilor Financiare ale Natiunilor Unite pentru primirea si administrarea fondurilor mentionate mai sus;
     4. Fondul mutual si activitatile finantate din acesta vor fi administrate de UNCTAD in concordanta cu reglementarile, regulile si directivele aplicabile, stabilite de Natiunile Unite. In consecinta, va fi angajat si administrat personalul; vor fi cumparate echipamente, furnituri si servicii; si vor intra in vigoare contracte in conformitate cu prevederile acestor reglementari, reguli si directive;
     5. Toate conturile si situatiile financiare vor fi exprimate in dolari SUA.
     6. Din fondul mutual vor fi suportate cheltuielile efectuate de UNCTAD pentru indeplinirea activitatilor conform proiectului;
     7. Fondul mutual va fi taxat cu 13% din toate cheltuielile din acest fond; acest procent va fi incasat pentru serviciile de sustinere a programului, servicii furnizate de UNCTAD pentru implementarea proiectului finantat din fondul mutual;
     8. Fondul mutual va fi taxat de asemenea cu o suma echivalenta unui procent (1%) din plata sau salariul net al personalului angajat de UNCTAD al carui angajament este finantat din fondul mutual, suma care va constitui o rezerva pentru acoperirea oricarei pretentii in caz de deces, vatamare sau boala, in conformitate cu reglementarile si regulile Natiunilor Unite aplicabile sau cu alte contracte ale Natiunilor Unite, rezerva care nu poate fi returnata donatorului;
     9. UNCTAD va initia si va derula operatiuni pe masura primirii contributiilor in concordanta cu prevederile stipulate in documentul de proiect;
     10. UNCTAD nu va face nici un angajament peste sumele destinate cheltuielilor din proiect;
     11. Daca apar cheltuieli neprevazute, UNCTAD va solicita un buget suplimentar donatorului(ilor) aratand care va fi finantarea suplimentara necesara. Daca o astfel de finantare nu va fi disponibila, asistenta furnizata proiectului(elor) poate fi redusa, sau daca este necesar, incheiata. In nici un caz UNCTAD nu isi va asuma angajamente care depasesc sumele prevazute in fondul mutual.
     12. Proprietatea asupra echipamentului, furniturilor si altor proprietati finantate din acest fond mutual va reveni Natiunilor Unite. La terminarea sau expirarea proiectului, chestiunea proprietatii va fi determinata in concordanta cu prevederile documentului de proiect sau, daca documentul de proiect nu contine asemenea prevederi, atunci dispunerea asupra echipamentului va fi decisa prin consultari intre donator(i) si UNCTAD;
     13. Revizuirea activitatilor finantate din acest fond mutual, inclusiv evaluarea comuna UNCTAD, donator(i) si primitor(i) se va desfasura conform prevederilor documentului de proiect;
     14. Acest fond mutual va fi supus exclusiv procedurilor de audit intern si extern prevazute in Reglementarile, Regulile si Directivele Financiare ale Natiunilor Unite;
     15. UNCTAD va furniza donatorului urmatoarele situatii si rapoarte pregatite in concordanta cu procedurile contabile si de raportare ale Natiunilor Unite:
     (a) Situatia financiara anuala privind veniturile, cheltuielile, activele si pasivele la 31 Decembrie ale fiecarui an, cu privire la fondurile furnizate de donator(i);
     (b) Un raport final si o situatie financiara finala, in termen de sase luni de la expirarea sau terminarea proiectului;
     16. UNCTAD va notifica donatorul cand, dupa opinia sa, au fost realizate obiectivele pentru care a fost infiintat fondul mutual. Data unei astfel de notificari va fi considerata a fi data expirarii activitatilor proiectului, in conditiile respectarii paragrafului 18 care va ramane in continuare in vigoare;
     17. Proiectul poate fi terminat de oricare din parti dupa 30 de zile de la notificarea scrisa a celeilalte parti, in conditiile respectarii paragrafului 16 care va ramane in continuare in vigoare;
     18. La terminarea sau expirarea acestui proiect conform paragrafului 16 sau 17, fondurile vor continua a fi pastrate de UNCTAD pana cand toate cheltuielile, inclusiv obligatiile care decurg au fost platite din aceste fonduri. Dupa aceea, orice surplus care ramane in fondul mutual va fi returnat donatorului(ilor) cu exceptia cazului cand sunt alocate de catre acestia altor activitati urmare consultarilor dintre donator(i) si UNCTAD.


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1667/2005

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1667 din 2005
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1667/2005
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu