Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 16 din  8 noiembrie 2004

privind contestarea neinregistrarii candidaturii domnului Eugeniu Dragos Petria pentru functia de Presedinte al Romaniei

ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA

ACT PUBLICAT IN:            MONITORUL OFICIAL  NR. 1051 din 12 noiembrie 2004


SmartCity3


    Ioan Vida             - presedinte
    Nicolae Cochinescu    - judecator
    Aspazia Cojocaru      - judecator
    Constantin Doldur     - judecator
    Kozsokar Gabor        - judecator
    Acsinte Gaspar        - judecator
    Petre Ninosu          - judecator
    Ion Predescu          - judecator
    Serban Viorel Stanoiu - judecator
    Antonia Constantin    - procuror
    Gabriela Dragomirescu - magistrat-asistent sef

    La data de 6 noiembrie 2004 Biroul Electoral Central a inaintat Curtii Constitutionale, in vederea solutionarii, contestatia inregistrata la nr. 60/CT din 6 noiembrie 2004, formulata de domnul Eugeniu Dragos Petria impotriva Hotararii Biroului Electoral Central nr. 20 din 25 octombrie 2004, prin care s-a respins cererea de inregistrare a candidaturii sale pentru functia de Presedinte al Romaniei la alegerile din 28 noiembrie 2004, precum si de inregistrare a semnului electoral.
    Contestatia formeaza obiectul Dosarului Curtii Constitutionale nr. 629F/2004.
    Potrivit dispozitiilor art. 52 alin. (3) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, contestatiile se solutioneaza fara citarea partilor, cu participarea numai a judecatorilor Curtii, pe baza sesizarii si a celorlalte documente aflate la dosar.
    In motivarea contestatiei, domnul Eugeniu Dragos Petria sustine ca Hotararea Biroului Electoral Central de neinregistrare a candidaturii sale la functia de Presedinte al Romaniei este netemeinica si nelegala. Contestatorul arata ca a solicitat numai inregistrarea semnului sau electoral, iar, in conditiile in care toti candidatii aveau termen la data de 29 octombrie 2004 pentru a depune liste de sustinatori semnate, Biroul Electoral Central nu putea sti ca acestea nu vor fi depuse pana in ultima zi a termenului. Considera ca rezolvarea legala era sa se accepte sau sa se respinga semnul electoral imediat, in aceeasi zi, iar abia la expirarea termenului pentru depunerea listelor de sustinatori sa se respinga si candidatura.
    Totodata, autorul contestatiei sustine ca a depus la Biroul Electoral Central declaratia de avere, precum si declaratia autentificata privind neapartenenta sa ca agent ori colaborator al organelor de securitate si ca aceasta din urma nu i-a fost primita intrucat Biroul Electoral Central se pronuntase deja asupra cererii sale.
    Reprezentantul Ministerului Public, punand concluzii, in temeiul art. 28 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei coroborat cu art. 113 din Legea nr. 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, solicita respingerea contestatiei, aratand ca petentul nu a indeplinit conditiile prevazute de lege pentru inregistrarea candidaturii sale si a semnului electoral.

    CURTEA,
examinand contestatia formulata de domnul Eugeniu Dragos Petria impotriva Hotararii Biroului Electoral Central nr. 20 din 25 octombrie 2004, in raport cu prevederile Constitutiei si ale Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, vazand concluziile reprezentantului Ministerului Public, precum si actele depuse la dosar, retine urmatoarele:
    Potrivit dispozitiilor art. 146 lit. f) din Constitutie, republicata, ale art. 37 si 38 din Legea nr. 47/1992, republicata, precum si ale art. 11 alin. (3) din Legea nr. 370/2004, Curtea Constitutionala este competenta sa solutioneze contestatia privind neinregistrarea candidaturii domnului Eugeniu Dragos Petria pentru functia de Presedinte al Romaniei.
    In conformitate cu dispozitiile art. 9 alin. (2) din Legea nr. 370/2004, propunerile de candidati pentru alegerea Presedintelui Romaniei se fac in scris si vor fi primite numai daca:
    "a) sunt semnate de conducerea partidului sau a aliantei politice ori de conducerile acestora, care au propus candidatul sau, dupa caz, de candidatul independent;
    b) cuprind prenumele si numele, locul si data nasterii, starea civila, domiciliul, studiile, ocupatia si profesia candidatului si precizarea ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a candida;
    c) sunt insotite de declaratia de acceptare a candidaturii, scrisa, semnata si datata de candidat, de declaratia de avere, de o declaratie autentica, pe propria raspundere, potrivit legii penale, privind apartenenta sau neapartenenta ca agent ori colaborator al organelor de securitate, ca politie politica, precum si de lista sau listele sustinatorilor, al caror numar nu poate fi mai mic de 200.000 de alegatori."
    Potrivit dispozitiilor art. 13 alin. (1) din aceeasi lege, "Semnele electorale se declara la Biroul Electoral Central o data cu depunerea candidaturii".
    Propunerea de candidatura formulata de domnul Eugeniu Dragos Petria nu indeplineste nici una dintre conditiile obligatorii prevazute la art. 9 alin. (2) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei.
    Astfel, cererea de depunere a candidaturii inregistrata de contestator la Biroul Electoral Central la data de 22 octombrie 2004 nu este insotita de declaratia de avere, de declaratia privind apartenenta sau neapartenenta ca agent ori colaborator al organelor de securitate, ca politie politica, si nici de lista cu cel putin 200.000 de sustinatori cu drept de vot.
    Sustinerea contestatorului in sensul ca a depus la Biroul Electoral Central declaratia de avere nu poate fi primita, fiind o afirmatie nedovedita. De asemenea, nu poate fi primita nici sustinerea contestatorului in sensul ca a prezentat Biroului Electoral Central declaratia autentica privind neapartenenta sa ca agent sau colaborator al organelor de securitate, cata vreme prezentarea acestui document s-a realizat, potrivit chiar propriei afirmatii, ulterior pronuntarii Biroului Electoral Central cu privire la inregistrarea candidaturii.
    In ceea ce priveste semnul electoral depus de petent, acesta nu putea fi inregistrat decat o data cu depunerea candidaturii in conditiile prevazute de lege. Or, asa cum s-a aratat, petentul nu a indeplinit, la data la care a solicitat Biroului Electoral Central inregistrarea candidaturii sale, conditiile prevazute de art. 9 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 370/2004. In aceasta situatie, inregistrarea semnului electoral nefiind un act de sine statator, ci dependent de admiterea cererii de depunere a candidaturii, hotararea de respingere a inregistrarii este legala.
    Avand in vedere dispozitiile legale citate si situatia mai sus aratata, rezultata din actele dosarului, Curtea Constitutionala constata ca neinregistrarea de catre Biroul Electoral Central a candidaturii domnului Eugeniu Dragos Petria si a semnului electoral depus de acesta este legala, iar contestatia formulata impotriva hotararii de neinregistrare este nefondata, urmand sa fie respinsa.

    Pentru considerentele aratate, in temeiul art. 146 lit. f) din Constitutie, republicata, al art. 11 alin. (1) lit. B.a), al art. 18, 37 si 38 din Legea nr. 47/1992, republicata, precum si al art. 11 alin. (2) si (3) din Legea nr. 370/2004,

    CURTEA CONSTITUTIONALA
    In numele legii
    HOTARASTE:

    Respinge contestatia privind neinregistrarea candidaturii domnului Eugeniu Dragos Petria pentru functia de Presedinte al Romaniei.
    Hotararea este definitiva si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

          PRESEDINTELE CURTII CONSTITUTIONALE,
              prof. univ. dr. IOAN VIDA

                              Magistrat asistent sef,
                              Gabriela DragomirescuSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 16/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 16 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 2 2007
    Hi everyone i want to share my amazing testimony on how Dr Graceondu blessed my life, i used to work as a cleaner in supper market, i have been playing lottery game for long now and i don't usually win, i came across a testimony of someone testifying about how Dr Graceondu prayed for her and gave her a lottery game to play and she won big amount of money, so i also decided to try my luck, i contact him through his website and he assured me that he will help me, he told me it will take him two day to pray for me, so on the second day he gave me some lottery numbers to play and i went to play the game so on that faithful day i went to check the game to my greatest surprise i won a very big amount that changed my status, i quit as a cleaner in the supper market and i became a company owner. I want you out there to also contact him for your lucky game. You can reach him via his Email drgraceondu12@ gmail.com or WhatsApp him on +17542773146
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    Bună ziua. Caut si eu aceste anexe din 2002. Le puteti trimite pe adresa bogdan.albu@albulawyer.com vă rog?
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    URGENT EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET YOUR EX BACK FAST AND TO SAVE YOUR MARRIAGE CONTACT DR ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp +2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster Am sorry for putting this on the net but I have to. I will forever be indebted to DR,IFADE for fixing my broken marriage after my husband left me for another woman for 6 months. I never believed in spells until my friend introduced me to DR,IFADE. At first, I was skeptical about him because I heard a lot about false spell caster but I put my doubts behind me because I was desperate to get my husband back and I did according to what he instructed me to do. Now my husband is back just within 48 hours of contacting him. I'm living happily with my husband again after 6 months of broken marriage and I will not rest till he's known all over the world. He's also specialized in lottery spells, promotion spells, sickness spells E.T.C. Get connected with DR,IFADE now, his email: ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp number: + 2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    URGENT EFFECTIVE LOVE SPELL TO GET YOUR EX BACK FAST AND TO SAVE YOUR MARRIAGE CONTACT DR ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp +2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster Am sorry for putting this on the net but I have to. I will forever be indebted to DR,IFADE for fixing my broken marriage after my husband left me for another woman for 6 months. I never believed in spells until my friend introduced me to DR,IFADE. At first, I was skeptical about him because I heard a lot about false spell caster but I put my doubts behind me because I was desperate to get my husband back and I did according to what he instructed me to do. Now my husband is back just within 48 hours of contacting him. I'm living happily with my husband again after 6 months of broken marriage and I will not rest till he's known all over the world. He's also specialized in lottery spells, promotion spells, sickness spells E.T.C. Get connected with DR,IFADE now, his email: ifadesolutionspellcaster@gmail.com or WhatsApp number: + 2348151806720 / FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/Ifadesolutionspellcaster
ANONIM a comentat Ordin 82 2021
    Good day. I am a private loan lender that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com Mr. Sumiti
ANONIM a comentat Hotărârea 5 2019
    It’s a privilege to share this to the world. You deserve all the praise that comes to you. DR Amber has been a blessing to me since our encounter on the internet. He alone knows it all. I love him so much for his kindness, care, honesty and his help in the life of everyone that has come in contact with him. If not for DR Amber how would I have been able to survive this hardship. His spell made me a LOTTO MAX winner of 60 Million Dollars making my whole life beautiful and amazing. The numbers he gave me to play the lottery was a life changing number from grass to grace and I want to say I’m forever grateful to him. Thank you sir for being a blessing to the helpless. Anyone reading this that needs help can communicate with DR Amber online for indeed he has no match. Website: amberlottotemple.com OR Email: amberlottotemple@yahoo.com
ANONIM a comentat Ordin 1471 2020
    Bună, sunteți în căutarea unui împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc! Sunt creditor privat, acord împrumuturi companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi mici și rezonabile de 2%. E-mail la: christywalton355@gmail.com
ANONIM a comentat Legea 243 2021
    Hello everyone, I want to use this medium to thank a great spell caster called Dr Grceondu for transforming my life financially, i have been playing lottery game for long but have never won any reasonable amount, I contacted Dr Graceondu after i red about him on the internet on how he help a lady with a lottery winning numbers and the lady won a very big amount of money, so i contacted him and He instructed me on what to do which i did and he told me to give him some time to prayers, on the second day he sent me some numbers and he said i should go and play them, so i went to play the numbers he gave me, after two day the result came out, and i went to check and to my greatest surprise my name came out as one of the winners i won $45 million, i still cant believe what happened to me that i am now a millionaire over night, i just want to say a very big thank you to Dr Graceondu i have never seen a powerful man like him, I will advice everyone out there to contact Dr Graceondu if you want to win big in your lottery game. You can reach him via his email, drgraceondu12@gmail.com or WhatsApp him +15204677763, you can also visit his Website. https://drgraceonduadodo.com
ANONIM a comentat Decretul 1231 2021
    i will never stop until the whole World knows about the MOST powerful priest maurice whose contact details I saw in a comment section here few weeks ago, so and i decided to contact him because i was badly in need of help TO SAVE MY MARRIAGE, I explained my situation to PRIEST MURICE. that Everything was going down the drain as my husband WAS constantly cheating on me with other women and he physically abuse me. priest maurice promised to help that my husband will change and will love me unconditionally in less than a week as far that my heart still beats for him. I FOLLOWED HIS INSTRUTION and he prepared a spell for me and my husband called me exactly when priest maurice said. He pleaded and said he needs me back since then he have been the sweetest man on earth. anyone out there reading this comment that need a effect spell caster Can reach him on email:psychicspellsolution@gmail.coM whatsapp:+1(571)3573337
ANONIM a comentat Ordin 12 2006
    Mai este in vigoare acest ordin, din moment ce aven Regulamentul (CE) 396:2005, revizuit 2019, referitor la rezidurile de pesticide din alimente, inclusiv din fructe si legume?
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 16/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu