Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1395 din 19 noiembrie 2007

pentru modificarea anexei nr. 6 la Hotararea Guvernului nr. 850/2003 privind interoperabilitatea sistemului feroviar conventional si a anexei nr. 6 la Hotararea Guvernului nr. 1.533/2003 privind interoperabilitatea sistemului de transport feroviar de mare viteza

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 804 din 26 noiembrie 2007



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Art. I. -Anexa nr. 6 la Hotărârea Guvernului nr. 850/2003 privind interoperabilitatea sistemului feroviar convenţional, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 529 din 23 iulie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1.

Art. II. -Anexa nr. 6 la Hotărârea Guvernului nr. 1.533/2003 privind interoperabilitatea sistemului de transport feroviar de mare viteză, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 9 ianuarie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2.

Art. III. -Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. IV. - Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 decembrie 2007.

Prezenta hotărâre transpune în totalitate prevederile Directivei Comisiei 2007/32/CE de modificare a anexei VI la Directiva Consiliului 96/48/CE privind interoperabilitatea sistemului feroviar transeuropean de mare viteză şi a anexei VI la Directiva 2001/16/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind interoperabilitatea sistemului feroviar transeuropean convenţional, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 141 din 2 iunie 2007.

PRIM-MINISTRU

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemnează:

p. Ministrul transporturilor,

Barna Tanczos,

secretar de stat

Departamentul pentru Afaceri Europene,

Adrian Ciocănea,

secretar de stat

ANEXA Nr. 1 (Anexa nr. 6 la Hotărârea Guvernului nr. 850/2003)

PROCEDURA

de verificare a subsistemelor

Sistemul feroviar convenţional

1.  Introducere

Verificarea „CE" reprezintă procedura prin care un organism notificat verifică şi certifică faptul că un subsistem:

- respectă prevederile prezentei hotărâri;

- respectă celelalte reglementări care derivă din Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană şi pot fi puse în aplicare.

2.  Etapele

Subsistemul este verificat la fiecare dintre următoarele etape:

- proiectare globală;

- producţie: construcţii de subsisteme, inclusiv, de exemplu, activităţi de construcţii civile, fabricaţie, asamblare de componente, ajustare generală;

- testarea finală a subsistemului.

Pentru faza de proiectare, inclusiv testele de tip, şi pentru faza de producţie principalul contractant sau producător ori reprezentantul autorizat al acestuia, cu sediul în Comunitate, poate solicita o evaluare ca prim pas.

In acest caz, o astfel de evaluare conduce la elaborarea unor declaraţii intermediare de verificare (DIV) eliberate de organismul notificat ales de contractantul principal sau de producător. La rândul său, acesta întocmeşte o declaraţie „CE" de conformitate intermediară a subsistemului pentru fazele respective.

3. Certificatul

Organismul notificat responsabil cu verificarea „CE" întocmeşte certificatul de verificare destinat entităţii contractante sau reprezentantului autorizat al acesteia, cu sediul în Comunitate, care la rândul său întocmeşte declaraţia „CE" de verificare destinată autorităţii de supraveghere din statul membru în care se află şi/sau funcţionează subsistemul.

Organismul notificat responsabil cu verificarea „CE" evaluează proiectarea şi producţia subsistemului.

Dacă este cazul, organismul notificat ia în considerare DIV-urile şi, pentru a elibera certificatul „CE" de verificare, acesta trebuie să verifice dacă subsistemul:

- face obiectul DIV-urilor privind proiectarea şi producţia eliberate contractantului principal sau producătorului, dacă acesta a solicitat organismului notificat aceste două etape;

- sau respectă, din punct de vedere al producţiei, toate aspectele incluse în DIV a proiectării eliberată contractantului principal sau producătorului, dacă acesta a solicitat organismului notificat doar etapa de proiectare;

- să verifice dacă acestea includ corect cerinţa STI şi să evalueze elementele de proiectare şi producţie care nu sunt incluse în DIV a proiectării şi/sau a producţiei, eliberată contractantului principal sau producătorului.

4.  Dosarul tehnic

Dosarul tehnic care însoţeşte declaraţia de verificare trebuie să conţină:

- pentru infrastructură: planuri ale lucrărilor, aprobări pentru excavări şi consolidări, rapoarte de testare şi inspecţie pentru beton etc;

-  pentru alte subsisteme: scheme generale şi detaliate conform execuţiei, scheme electrice şi hidraulice, scheme ale circuitelor de comandă, descrierea sistemelor automate şi de procesare a datelor, manuale de utilizare şi de întreţinere etc;

- lista componentelor de interoperabilitate, menţionate la art. 3 din prezenta hotărâre, incluse în subsistem;

-  copii ale declaraţiilor „CE" de conformitate sau de aptitudine pentru utilizare care trebuie să însoţească componentele de interoperabilitate incluse în sistem, în conformitate cu art. 13 din prezenta hotărâre, la care se anexează, acolo unde este cazul, note de calcul corespunzătoare şi o copie a înregistrărilor testelor şi a examinărilor efectuate de organismele notificate în baza specificaţiilor tehnice comune;

-  dacă este cazul, DIV şi, în acest caz, declaraţia/ declaraţiile „CE" de conformitate intermediară a subsistemului, care însoţesc certificatul de verificare „CE", inclusiv rezultatul verificării efectuate de organismul notificat cu privire la valabilitatea acestora;

- certificatul eliberat de organismul notificat responsabil cu verificarea „CE", însoţit de notele de calcul corespunzătoare contrasemnate de acesta, care atestă că proiectul respectă prezenta hotărâre şi care menţionează orice reţineri înregistrate în timpul executării activităţilor şi care nu au fost retrase; certificatul trebuie să fie însoţit, de asemenea, de rapoartele de inspecţie şi de audit întocmite de acelaşi organism în legătură cu obiectivul acestuia, aşa cum se specifică la pct. 5.3 şi 5.4.

5.  Monitorizarea

5.1. Obiectivul monitorizării „CE" este acela de a se asigura că obligaţiile ce derivă din dosarul tehnic au fost îndeplinite pe durata producţiei subsistemului.

5.2. Organismul notificat responsabil cu verificarea producţiei trebuie să aibă acces permanent la şantiere, la atelierele de producţie, la zonele de depozitare şi, dacă este cazul, la unităţile de prefabricare sau de testare, precum şi, în general, la toate locurile considerate necesare îndeplinirii misiunii sale. Autoritatea contractantă sau reprezentanţii autorizaţi ai acesteia din Comunitate trebuie să îi trimită sau să facă să îi parvină acestuia toate documentele necesare în acest scop şi, în special, planurile de punere în aplicare şi documentaţia tehnică referitoare la subsistem.

5.3. Organismul notificat responsabil cu verificarea punerii în aplicare trebuie să efectueze periodic audituri pentru a confirma respectarea hotărârii. Acesta trebuie să prezinte persoanelor responsabile cu punerea în aplicare un raport de audit. Organismul notificat poate solicita să fie convocat la anumite etape ale operaţiunilor de construcţie.

5.4.   In plus, organismul notificat poate efectua vizite neanunţate pe şantier sau în atelierele de producţie. In timpul acestor vizite, organismul notificat poate efectua audituri complete sau parţiale. Acesta trebuie să prezinte persoanelor responsabile cu punerea în aplicare un raport de inspecţie şi, dacă este necesar, un raport de audit.

6.  Depunerea

Dosarul complet, prevăzut la pct. 4, trebuie înaintat autorităţii contractante sau reprezentantului autorizat al acesteia, cu sediul în Comunitate, în sprijinul certificatului de verificare eliberat de organismul notificat responsabil cu verificarea subsistemului în stare de funcţionare.

Dosarul trebuie anexat unei declaraţii „CE" de verificare pe care autoritatea contractantă o trimite autorităţii de supraveghere din statul membru în cauză.

Entitatea contractantă trebuie să păstreze o copie a dosarului pe toată durata de funcţionare a subsistemului. Acesta trebuie trimis statelor membre care îl solicită.

7.  Publicarea

Fiecare organism notificat trebuie să publice periodic informaţii relevante cu privire la:

- cererile de verificare „CE" primite;

- DIV eliberate sau refuzate;

- certificatele de verificare eliberate sau refuzate.

8.  Limba

Dosarul şi corespondenţa privind procedurile „CE" de verificare trebuie întocmite într-una din limbile oficiale ale statului membru în care îşi are sediul entitatea contractantă sau reprezentantul autorizat al acesteia din Comunitate sau într-o limbă acceptată de entitatea contractantă.

ANEXA Nr. 2 (Anexa nr. 6 la Hotărârea Guvernului nr. 1.533/2003)

PROCEDURA

de verificare a subsistemelor

Sistemul feroviar de mare viteză

1. Introducere

Verificarea „CE" reprezintă procedura prin care un organism notificat verifică şi certifică faptul că un subsistem: - respectă prevederile prezentei hotărâri;

- respectă celelalte reglementări care derivă din Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană şi pot fi puse în aplicare.

2. Etapele

Subsistemul este verificat la fiecare dintre următoarele etape:

- proiectare globală;

- producţie: construcţii de subsisteme, inclusiv, de exemplu, activităţi de construcţii civile, fabricaţie, asamblare de componente, ajustare generală;

- testarea finală a subsistemului.

Pentru faza de proiectare, inclusiv testele de tip, şi pentru faza de producţie principalul contractant sau producător ori reprezentantul autorizat al acestuia, cu sediul în Comunitate, poate solicita o evaluare ca prim pas.

In acest caz, o astfel de evaluare conduce la elaborarea unor declaraţii intermediare de verificare (DIV) eliberate de organismul notificat ales de contractantul principal sau de producător. La rândul său, acesta întocmeşte o declaraţie „CE" de conformitate intermediară a subsistemului pentru fazele respective.

3. Certificatul

Organismul notificat responsabil cu verificarea „CE" întocmeşte certificatul de verificare destinat entităţii contractante sau reprezentantului autorizat al acesteia, cu sediul în Comunitate, care, la rândul său, întocmeşte declaraţia „CE" de verificare destinată autorităţii de supraveghere din statul membru în care se află şi/sau funcţionează subsistemul.

Organismul notificat responsabil cu verificarea „CE" evaluează proiectarea şi producţia subsistemului.

Dacă este cazul, organismul notificat ia în considerare DIV-urile şi, pentru a elibera certificatul „CE" de verificare, acesta trebuie să verifice dacă subsistemul:

- face obiectul DIV-urilor privind proiectarea şi producţia eliberate contractantului principal sau producătorului, dacă acesta a solicitat organismului notificat aceste două etape;

- sau respectă, din punct de vedere al producţiei, toate aspectele incluse în DIV a proiectării, eliberată contractantului principal sau producătorului, dacă acesta a solicitat organismului notificat doar etapa de proiectare;

- să verifice dacă acestea includ corect cerinţa STI şi să evalueze elementele de proiectare şi producţie care nu sunt incluse în DIV a proiectării şi/sau a producţiei, eliberată contractantului principal sau producătorului.

4.  Dosarul tehnic

Dosarul tehnic care însoţeşte declaraţia de verificare trebuie să conţină:

- pentru infrastructură: planuri ale lucrărilor, aprobări pentru excavări şi consolidări, rapoarte de testare şi inspecţie pentru beton etc;

-  pentru alte subsisteme: scheme generale şi detaliate conform execuţiei, scheme electrice şi hidraulice, scheme ale circuitelor de comandă, descrierea sistemelor automate şi de procesare a datelor, manuale de utilizare şi de întreţinere etc;

- lista componentelor de interoperabilitate, menţionate la art. 3 din prezenta hotărâre, incluse în subsistem;

-  copii ale declaraţiilor „CE" de conformitate sau de aptitudine pentru utilizare care trebuie să însoţească componentele de interoperabilitate incluse în sistem, în conformitate cu art. 13 din prezenta hotărâre, la care se anexează, acolo unde este cazul, note de calcul corespunzătoare şi o copie a înregistrărilor testelor şi a examinărilor efectuate de organismele notificate în baza specificaţiilor tehnice comune;

- dacă este cazul, DIV şi, în acest caz, declaraţia/declaraţiile „CE" de conformitate intermediară a subsistemului, care însoţesc certificatul de verificare „CE", inclusiv rezultatul verificării efectuate de organismul notificat cu privire la valabilitatea acestora;

- certificatul eliberat de organismul notificat responsabil cu verificarea „CE", însoţit de notele de calcul corespunzătoare contrasemnate de acesta, care atestă că proiectul respectă prezenta hotărâre şi care menţionează orice reţineri înregistrate în timpul executării activităţilor şi care nu au fost retrase; certificatul trebuie să fie însoţit, de asemenea, de rapoartele de inspecţie şi de audit întocmite de acelaşi organism în legătură cu obiectivul acestuia, aşa cum se specifică la pct. 5.3 şi 5.4.

5.  Monitorizarea

5.1. Obiectivul monitorizării „CE" este acela de a se asigura că obligaţiile ce derivă din dosarul tehnic au fost îndeplinite pe durata producţiei subsistemului.

5.2. Organismul notificat responsabil cu verificarea producţiei trebuie să aibă acces permanent la şantiere, la atelierele de producţie, la zonele de depozitare şi, dacă este cazul, la unităţile de prefabricare sau de testare, precum şi, în general, la toate locurile considerate necesare îndeplinirii misiunii sale. Autoritatea contractantă sau reprezentanţii autorizaţi ai acesteia din Comunitate trebuie să îi trimită sau să facă să îi parvină acestuia toate documentele necesare în acest scop şi, în special, planurile de punere în aplicare şi documentaţia tehnică referitoare la subsistem.

5.3. Organismul notificat responsabil cu verificarea punerii în aplicare trebuie să efectueze periodic audituri pentru a confirma respectarea hotărârii. Acesta trebuie să prezinte persoanelor responsabile cu punerea în aplicare un raport de audit. Organismul notificat poate solicita să fie convocat la anumite etape ale operaţiunilor de construcţie.

5.4. In plus, organismul notificat poate efectua vizite neanunţate pe şantier sau în atelierele de producţie. In timpul acestor vizite, organismul notificat poate efectua audituri complete sau parţiale. Acesta trebuie să prezinte persoanelor responsabile cu punerea în aplicare un raport de inspecţie şi, dacă este necesar, un raport de audit.

6.  Depunerea

Dosarul complet, prevăzut la pct. 4, trebuie înaintat autorităţii contractante sau reprezentantului autorizat al acesteia, cu sediul în Comunitate, în sprijinul certificatului de verificare eliberat de organismul notificat responsabil cu verificarea subsistemului în stare de funcţionare.

Dosarul trebuie anexat unei declaraţii „CE" de verificare pe care autoritatea contractantă o trimite autorităţii de supraveghere din statul membru în cauză.

Entitatea contractantă trebuie să păstreze o copie a dosarului pe toată durata de funcţionare a subsistemului. Acesta trebuie trimis statelor membre care îl solicită.

7.  Publicarea

Fiecare organism notificat trebuie să publice periodic informaţii relevante cu privire la:

- cererile de verificare „CE" primite;

- DIV eliberate sau refuzate;

- certificatele de verificare eliberate sau refuzate.

8.  Limba

Dosarul şi corespondenţa privind procedurile „CE" de verificare trebuie întocmite într-una din limbile oficiale ale statului membru în care îşi are sediul entitatea contractantă sau reprezentantul autorizat al acesteia din Comunitate sau într-o limbă acceptată de entitatea contractantă.


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1395/2007

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1395 din 2007
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1395/2007
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu