Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1204 din 29 iulie 2004

pentru aprobarea Memorandumului de intelegere si cooperare dintre Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie din Romania si Organizatia pentru Dezvoltarea Industriei Mici si Mijlocii din Republica Turcia, semnat la Bucuresti la 20 mai 2004

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 733 din 13 august 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, si al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    ARTICOL UNIC
    Se aproba Memorandumul de intelegere si cooperare dintre Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie din Romania si Organizatia pentru Dezvoltarea Industriei Mici si Mijlocii din Republica Turcia, semnat la Bucuresti la 20 mai 2004.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Presedintele Agentiei Nationale pentru
                         Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie,
                         Eugen Ovidiu Chirovici

                         Seful Cancelariei Primului-Ministru,
                         Alin Teodorescu

                         p. Ministrul afacerilor externe,
                         Eugen Uricaru,
                         secretar de stat

                      MEMORANDUM DE INTELEGERE SI COOPERARE
intre Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie din Romania si Organizatia pentru Dezvoltarea Industriei Mici si Mijlocii din Republica Turcia

    Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie din Romania si Organizatia pentru Dezvoltarea Industriei Mici si Mijlocii din Republica Turcia, denumite in continuare parti,
    in dorinta promovarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, in cadrul politicilor economice stabilite de catre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Turcia,
    pentru promovarea tehnologiilor moderne, a managementului si dezvoltarii resurselor umane, care sa conduca la cresterea capacitatilor de concurenta la nivel national si international,
    in vederea adaptarii societatii la profundele transformari din economia moderna,
    au convenit urmatoarele:

    1. Obiective
    Partile vor promova, in comun, urmatoarele obiective:
    1.1. Obiectivul general
    Dezvoltarea intreprinderilor economice publice si private mici si mijlocii (IMM). Formarea de expertiza tehnica si manageriala la nivel national in vederea promovarii si dezvoltarii IMM pe baza criteriilor de eficienta sociala, economica si financiara, cu respectarea protectiei mediului.
    1.2. Obiective specifice:
    a) elaborarea, realizarea si evaluarea in comun de programe de sustinere a IMM;
    b) specializarea resurselor umane din cele doua state si pregatirea organizatiilor publice si private care au legatura cu dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in scopul receptarii asistentei publice in acest domeniu;
    c) cresterea veniturilor IMM prin dezvoltarea accesului acestora la pietele regionale si internationale;
    d) promovarea integrarii IMM in mecanismul economiei de piata si extinderii intreprinderilor prin asigurarea unui sistem de consultanta;
    e) organizarea si promovarea in comun de manifestari cu caracter national si international in domeniul IMM;
    f) stimularea orientarii IMM spre dezvoltarea comertului si cooperarii internationale prin punerea la dispozitie acestora de informatii, facilitarea de contacte, participari in delegatii comerciale, la targuri internationale, seminarii, congrese si simpozioane;
    g) facilitarea legaturilor si cooperarii economice si tehnice intre IMM din cele doua state.

    2. Formele de colaborare
    In scopul atingerii obiectivelor prezentului memorandum de intelegere si cooperare, colaborarea se va realiza sub urmatoarele forme:
    a) sprijin reciproc in realizarea si implementarea programelor pentru IMM;
    b) sprijin reciproc in pregatirea resurselor umane;
    c) participarea la elaborarea si pregatirea de materiale de analiza de interes reciproc;
    d) participarea in comun la evenimente cu caracter national si international;
    e) cele doua parti vor facilita o legatura permanenta intre IMM din Romania si cele din Republica Turcia, pentru facilitarea accesului la pietele celor doua state sau din state terte si la tehnologii de varf dezvoltate in statele partenere.

    3. Procedeele de colaborare si executie
    3.1. Activitatile care se vor realiza in cadrul prezentului memorandum de intelegere si cooperare vor fi programate de comun acord. Partile vor stabili obiectivele specifice, responsabilitatile si resursele necesare.
    3.2. Pentru derularea prezentului memorandum de intelegere si cooperare partile vor desemna persoanele responsabile pentru contacte de lucru intre parti si supravegherea derularii activitatilor de implementare a acestuia.
    3.3. Partile convin sa accepte sprijin din partea tertilor, persoane fizice sau juridice din statele lor, din state terte sau organizatii internationale, daca acesta corespunde scopurilor si obiectivelor prezentului memorandum de intelegere si cooperare.
    3.4. Pentru realizarea prevederilor prezentului memorandum de intelegere si cooperare, partile stabilesc, conform procedurilor proprii, prioritatile si disponibilitatile, resursele proprii pe care le pot aloca. Resursele proprii pe care fiecare parte le aloca pentru executia prezentului memorandum de intelegere si cooperare vor fi administrate de fiecare dintre parti, conform procedurilor proprii.
    3.5. Resursele atrase pe care le vor acorda organizatiile nationale sau internationale in scopul sprijinirii executiei prezentului memorandum de intelegere si cooperare vor fi administrate conform normelor stabilite in fiecare caz pentru fiecare proiect.

    4. Recunoasterea reciproca
    Partile vor recunoaste reciproc contributiile celeilalte parti in realizarea prevederilor prezentului memorandum de intelegere si cooperare, in special cele referitoare la cursuri, elaborari de materiale si activitati in cadrul IMM, pe plan national si international.

    5. Alte actiuni
    In baza prezentului memorandum de intelegere si cooperare pot fi realizate, in domeniile mai sus enumerate, actiuni conexe, sub forma de contracte distincte sau alte forme de colaborare reciproc avantajoase.

    6. Intrarea in vigoare, valabilitatea si modificarea memorandumului de intelegere si cooperare
    6.1. Prezentul memorandum de intelegere si cooperare va intra in vigoare la data primirii ultimei notificari prin care partile se informeaza reciproc cu privire la indeplinirea procedurilor interne prevazute de normele legale ale statelor lor, pentru intrarea acestuia in vigoare.
    6.2. Prezentul memorandum de intelegere si cooperare se incheie pentru o perioada de 3 ani. Prezentul memorandum de intelegere si cooperare se va reinnoi pentru urmatorii 3 ani, daca nici una dintre parti nu notifica celeilalte parti cu cel putin 6 luni inaintea datei de expirare despre hotararea sa de a-l denunta.
    6.3. Incetarea valabilitatii prezentului memorandum de intelegere si cooperare nu va afecta proiectele incepute in baza acestuia pana cand implementarea lor nu va fi indeplinita.
    6.4. Prezentul memorandum de intelegere si cooperare poate fi modificat prin acordul partilor. Modificarile vor fi incluse intr-un addendum. Modificarile vor intra in vigoare potrivit procedurii stabilite la alin. 1 si vor face parte integranta din acesta.
    6.5. In caz de divergente in interpretarea prevederilor prezentului memorandum de intelegere si cooperare, textul in limba engleza va prevala.
    Semnat la Bucuresti la 20 mai 2004, in doua exemplare originale, in limbile romana, turca si engleza.

                 Pentru
                 Guvernul Romaniei,
                 Dan Ioan Popescu

                 Pentru
                 Guvernul Republicii Turcia,
                 Ali CoskunSmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1204/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1204 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decizia 1 2020
    Căutați un împrumut de afaceri, companie sau personal? Oferim tot felul de împrumuturi la rate de dobândă de 3% pe an, trimiteți-ne prin e-mail cu detaliile dvs. la (midland.credit2@gmail.com) pentru mai multe informații.
ANONIM a comentat Hotărârea 965 2002
    BUNA ZIUA, VA ROG SA IMI TRIMITETI SI MIE ANEXELE LA HG NR. 965/2002 LA ADRESA DE E-MAIL avocat.elenagrecu@yahoo.com Multumesc anticpat!
ANONIM a comentat Hotărârea 153 2018
    articolul 4 interzice acordarea a doua sporuri cumulate anexa 1-6 si 8 ,cum ramine cu personalul care lucreaza cu aparate de electoterapie in sectiile de recuperare,medicina fizica ?la care spor se incadreaza?
ANONIM a comentat Legea 149 2018
    Cine face propunerea conform art.10,alin 2,este ambigu
ANONIM a comentat Decretul 721 2015
    Buna ziua,acest decret prezidential nu a fost pus in aplicare niciodata,cetatenii romani care traiesc si muncesc in aceasta regiune a Germaniei sunt nevoiti sa parcurga intre 300 km si 600 km pana la München unde este Consulatul General al Romaniei si sa piarda zile intregi pentru rezolvarea unor probleme care ar fi foarte usor sa le rezolve la Stuttgart daca Ministerul Afacerilor Externe si-ar face treaba. La Munchen sediul Consulatului are un spatiu foarte mic unde isi desfasoara activitatea iar cetatenii sunt nevoiti sa stea afara in strada sa astepte formandu-se cozi de peste 100 de persoane pe zi.Ultima data cand am fost la Consulat am stat 10 ore acolo iar toaleta nu functiona,cetatenii fiind obligati sa mearga la cafenele si restaurante daca aveau nevoi fiziologice.Cel mai grav lucru este faptul ca femeili cu ,copii mici nu au un loc unde sa stea cu ei,sa-i schimbe sau sa le dea mancare.S-au adus obiceiurile din Romania si aici si acest lucru este foarte grav.Personalul in schimb este destul de amabil dar lipsa spatiului si a personalului duce la aceste situatii neplacute. De aceea este urgent neesar deschiderea Consulatului la Stuttgart !!!! Prioritatile MAE se pare ca sunt altele cum ar fi mutarea Ambasadei Romaniei in Israel. Cetatenii sunt ultima lor prioritate.Probabil pana in noiembrie 2019 se va deschide totusi consulatul pentru a crea cadru legal pentru alegerile prezidentiale.In zona Baden Württemberg traiesc peste 250.000 romani si aceste voturi vor conta pentru viitorul presedinte,asa ca poate se indura cineva si de acest cetateni uitati de autoritatile din tara !!!
ANONIM a comentat Hotărârea 757 2008
    In aceasta hotarare de guvern intra si asistentii medicali care lucreaza in sectiile de radioterapie,care fac iradierea bolnavilor oncologici???
ANONIM a comentat Legea 58 1974
    in1990 mai era in vigoare intreb
ANONIM a comentat Hotărârea 559 1990
    Din păcate această hotărâre prevede incadrarea în grupe indiferent de activitatea desfășurată a celor care lucrează în industria chimică( directori, contabili, economiști) fără deosebire adică un operator chimist este încadrat în grupă la fel ca și directorul. Ținînd cont de anul ”hotărârii” în care revoluția încă se mișca prin intreprinderi este de înțeles..oarecum.
ANONIM a comentat Decizia 589 2006
    La Pucioasa DB nu a fost nici-o revolutie,si totusi orasul este plin de revolutionari,????
ANONIM a comentat Legea 406 2001
     Aceasta lege , este depasita ...nu mai santem in anii '90 cand un candidat la presedentie nu avea unde locui..in zilele noastre , alesii au chiar cate 6 case (unele aducandu-le venituri subtantiale din chirii ) asa ca se impune ca "alesii " nostri sa revada si sa aduca ceva modificari legii , un singur articol ar fi suficient..sa se faca mentiunea ca prevederile nu se aplica celor care detin deja mai mult de 2 spatii..este imoral ca unuia care are peste 2 imobile cu destinatie de locuit sa ii mai dam o vila sau palat si pe cele personale sa le inchirieze
Alte acte pe aceeaşi temă cu Hotărârea 1204/2004
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu