Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (2) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 831 din 27 mai 2004

pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 522 din 10 iunie 2004




    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, si al art. 21 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Normele privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Pentru institutiile publice, limitele maxime de perisabilitate admise se aproba de ordonatorul principal de credite. In acest scop, ministerele vor stabili limite proprii, care vor fi supuse spre avizare Ministerului Finantelor Publice.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Presedintele Agentiei Nationale
                         pentru Intreprinderi Mici si
                         Mijlocii si Cooperatie,
                         Eugen Ovidiu Chirovici

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                                  NORME
privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare

    Art. 1
    Prin perisabilitati, in sensul prezentelor norme, se intelege scazamintele care se produc in timpul transportului, manipularii, depozitarii si desfacerii marfurilor, determinate de procese naturale cum sunt: uscare, evaporare, volatilizare, pulverizare, hidroliza, racire, inghetare, topire, oxidare, aderare la peretii vagoanelor sau ai vaselor in care sunt transportate, descompunere, scurgere, imbibare, ingrosare, imprastiere, faramitare, spargere, inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, in procesul de comercializare in reteaua de distributie (depozite cu ridicata, unitati comerciale cu amanuntul si de alimentatie publica).
    Art. 2
    Nu constituie perisabilitati pierderile incluse in normele de consum tehnologic, precum si cele produse prin neglijenta, sustrageri si cele produse din alte cauze imputabile persoanelor vinovate sau cele determinate de cauze de forta majora.
    Art. 3
    Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate marfurilor potrivit prevederilor art. 1 sunt prevazute la art. 13.
    Art. 4
    Perisabilitatile produse in conditiile mentionate la art. 1 se aproba de managerul, directorul sau administratorul persoanei juridice, dupa caz, la nivelul cantitatilor efectiv constatate ca pierderi naturale cu ocazia receptionarii marfurilor transportate, a inventarierii sau a predarii gestiunii, pana la limitele prevazute la art. 13.
    Art. 5
    Limitele maxime de perisabilitate pentru marfurile ambalate in recipiente din sticla se aplica si pentru ambalajele respective.
    Art. 6
    Perisabilitatile pot fi acordate numai dupa o verificare faptica a cantitatilor de produse existente in gestiune, stabilite dupa cantarire, numarare, masurare si prin alte asemenea procedee si dupa efectuarea compensarilor conform prevederilor legale in vigoare.
    Art. 7
    Limitele maxime de perisabilitate admise la depozitare si desfacere se stabilesc la nivelul intregii activitati a persoanei juridice platitoare de impozit pe profit, prin aplicarea coeficientului stabilit pentru grupa de marfuri la pretul de inregistrare al marfurilor intrate sau la pretul de livrare pentru marfurile vandute in perioada cuprinsa intre doua inventare.
    Art. 8
    Aceleasi limite maxime de perisabilitate se acorda si pentru marfurile din stoc.
    Art. 9
    Limitele maxime de perisabilitate in timpul transportului se aplica o singura data pentru cantitatile de marfa efectiv intrate sau, dupa caz, livrate, in functie de conditia de livrare stabilita intre furnizor si beneficiar.
    Art. 10
    Comerciantii pot stabili cote de perisabilitati diferentiate sortimental pe depozite, magazine, gestiuni, pentru a fi admise la cheltuieli deductibile din profitul impozabil, cu obligativitatea incadrarii in limitele maxime de perisabilitate prevazute pentru grupa respectiva de marfuri.
    Art. 11
    Pierderile sau scaderile cantitative care depasesc normele de perisabilitate stabilite nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal.
    Art. 12
    Normele privind limitele admisibile de perisabilitate se aplica numai persoanelor juridice care sunt obligate, potrivit legii, la plata impozitului pe profit, in limita caruia cheltuielile cu perisabilitatile sunt deductibile din veniturile realizate.
    Art. 13
    Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate marfurilor in procesul de comercializare sunt cele prevazute in anexele nr. 1 - 3*) care fac parte integranta din prezentele norme, si anume:
    a) anexa nr. 1, pentru produse alimentare si nealimentare;
    b) anexa nr. 2, pentru produse medicamentoase de uz uman;
    c) anexa nr. 3, pentru produse farmaceutice si alte produse de uz veterinar.
------------
    *) Anexele nr. 1 - 3 sunt reproduse in facsimil.

    ANEXA 1
    la norme

                             LIMITELE ADMISIBILE
    de perisabilitate pentru produse alimentare si nealimentare

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |     Denumirea grupei,      |   Felul   | Limita maxima de perisabilitate|
|crt.| subgrupei sau produsului   |ambalajului|             (%)                |
|    |                            |           |________________________________|
|    |                            |           |Transport|Depozitare|Desfacere  |
|    |                            |           |         |          |cu         |
|    |                            |           |         |          |amanuntul  |
|    |                            |           |         |          |sau in     |
|    |                            |           |         |          |alimentatia|
|    |                            |           |         |          |publica    |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  0 |             1              |     2     |    3    |     4    |     5     |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  1.| Carne, slanina, organe si  |vrac, tavi,|   0,15  |   0,25   |    0,45   |
|    | subproduse comestibile (de |navete,    |         |          |           |
|    | ovine, porcine, bovine,    |saci       |         |          |           |
|    | pasari, vanat) - proaspete |           |         |          |           |
|    | si refrigerate (exclusiv   |           |         |          |           |
|    | cele preambalate in gramaj |           |         |          |           |
|    | fix si carnea de miel)     |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  2.| Carne de miel - proaspata  |vrac, tavi,|    -    |    0,25  |    0,45   |
|    | si refrigerata             |navete,    |         |          |           |
|    |                            |saci       |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  3.| Carne congelata            |vrac, tavi,|    -    |    0,25  |    1,20   |
|    |                            |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  4.| Preparate din carne (cu    |navete,    |   0,20  |    0,30  |    0,75   |
|    | exceptia celor crude,      |tavi, saci |         |          |           |
|    | uscate si a celor          |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  5.| Preparate din carne crude, |navete,    |   0,10  |   0,27   |    0,75   |
|    | uscate (cu exceptia celor  |tavi, saci |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  6.| Branzeturi si produse      |navete,    |         |          |           |
|    | lactate proaspete          |putini,    |         |          |           |
|    | a) Fermentate sau          |butoaie,   |         |          |           |
|    | framantate                 |bidoane,   |         |          |           |
|    |                            |lazi, cutii|         |          |           |
|    | - parafinate sau acoperite |lazi, cutii|   0,24  |   0,50   |    1,25   |
|    | cu folie                   |           |         |          |           |
|    | - neparafinate sau         |lazi, cutii|   0,40  |   0,50   |    1,25   |
|    | neacoperite cu folie       |           |         |          |           |
|    | b) Topite si afumate       |navete,    |   0,40  |   0,15   |    1,25   |
|    |                            |lazi, cutii|         |          |           |
|    | c) Branzeturi proaspete    |navete,    |         |          |           |
|    |                            |lazi,      |         |          |           |
|    |                            |putini,    |         |          |           |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|    | - cas de oaie proaspat;    |           |   1,00  |   1,50   |    1,25   |
|    | - unt de masa bloc;        |           |    -    |   0,05   |    0,60   |
|    | - urda;                    |           |   1,00  |   1,50   |    1,25   |
|    | - branza de vaci;          |           |   1,00  |   0,25   |    1,25   |
|    | d) Branzeturi in saramura  |butoaie,   |   1,50  |   0,35   |    1,25   |
|    | (telemea, Fetta etc.) -    |bidoane,   |         |          |           |
|    | pastrate in frigider       |putini     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  7.| Lapte de consum            |butelii din|   0,10  |   0,20   |    0,45   |
|    |                            |sticla si  |         |          |           |
|    |                            |din        |         |          |           |
|    |                            |plastic,   |         |          |           |
|    |                            |pungi din  |         |          |           |
|    |                            |plastic,   |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |bidoane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  8.| Peste:                     |cisterne,  |         |          |           |
|    |                            |lazi,      |         |          |           |
|    |                            |butoaie,   |         |          |           |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|    | - viu                      |           |   0,80  |   0,30   |    0,55   |
|    | - proaspat si refrigerat   |           |   0,80  |   0,30   |    0,55   |
|    | - congelat                 |           |   0,30  |   0,30   |    0,55   |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  9.| Peste afumat, sarat,       |lazi,      |   0,10  |   0,20   |    0,30   |
|    | subproduse precum si       |cutii,     |         |          |           |
|    | preparate si semipreparate |butoaie,   |         |          |           |
|    | din peste, inclusiv icre   |borcane    |         |          |           |
|    | (exclusiv portionat in     |           |         |          |           |
|    | gramaj fix)                |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 10.| Oua                        |lazi,      |   0,50  |   0,30   |    1,50   |
|    |                            |cofraje    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 11.| Ulei comestibil            |butoaie,   |   0,20  |   0,07   |    0,10   |
|    |                            |cisterne   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 12.| Faina, gris si produse     |saci,      |   0,06  |   0,025  |    0,08   |
|    | decorticate                |pachete,   |         |          |           |
|    |                            |boxpalete  |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 13.| Orez                       |saci,      |   0,06  |   0,30   |    0,07   |
|    |                            |pachete,   |         |          |           |
|    |                            |boxpalete  |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 14.| Arpacas, faina de porumb   |saci,      |   0,06  |   0,025  |    0,08   |
|    |                            |pachete    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 15.| Produse de panificatie     |lazi,      |   0,10  |   0,02   |    0,08   |
|    | (paste fainoase, biscuiti, |navete,    |         |          |           |
|    | pesmet)                    |saci,      |         |          |           |
|    |                            |pungi,     |         |          |           |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 16.| Cozonac, pateuri, placinte |lazi,      |   0,10  |   0,02   |    0,28   |
|    |                            |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 17.| Zahar                      |saci, lazi,|   0,08  |   0,08   |    0,10   |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |boxpalete  |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 18.| Dulciuri, produse de       |cutii,     |   0,10  |   0,02   |    0,10   |
|    | bombonerie (bomboane,      |lazi,      |         |          |           |
|    | jeleuri, rahat, halvita) - |boxpalete  |         |          |           |
|    | exclusiv preambalate in    |           |         |          |           |
|    | gramaj fix                 |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 19.| Halva                      |cutii,     |   0,10  |   0,50   |    0,10   |
|    |                            |lazi,      |         |          |           |
|    |                            |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 20.| Prajituri (inclusiv        |tavi,      |   0,10  |    -     |    0,25   |
|    | napolitane, fursecuri,     |cutii,     |         |          |           |
|    | turta dulce) - exclusiv    |lazi,      |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix  |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 21.| Inghetata                  |bidoane,   |   0,10  |    -     |    0,55   |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 22.| Apa minerala               |boxpalete, |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   1,00  |   0,50   |    0,30   |
|    |                            |sticla,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   0,05  |   0,005  |    0,02   |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 23.| Bauturi racoritoare        |boxpalete, |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   1,00  |   0,50   |    0,30   |
|    |                            |sticla,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   0,05  |   0,005  |    0,02   |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 24.| Vin, tuica, rachiuri si    |navete,    |    -    |    -     |    0,10*) |
|    | alte bauturi alcoolice     |cutii      |         |          |           |
|    | - imbuteliate in recipiente|           |         |          |           |
|    | din sticla                 |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 25.| Vin, tuica, rachiuri       |butoaie,   |  0,075  |   0,005  |    0,05   |
|    | - varsate                  |cisterne   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 26.| Bere                       |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|  0,25   |   0,04   |    0,50   |
|    |                            |sticla,    |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|  0,05   |   0,005  |    0,02   |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 27.| Conserve de legume si      |navete,    |   0,10  |   0,10   |    0,10   |
|    | fructe                     |boxpalete, |         |          |           |
|    |                            |ladite,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |borcane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 28.| Marmelada, magiun          |ladite,    |   0,10  |   0,50   |    0,10   |
|    |                            |borcane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 29.| Legume - proaspete         |lazi,      |   0,50  |   0,70   |    1,3    |
|    |                            |ladite,    |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |plase,     |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 30.| Fructe - proaspete         |lazi,      |   0,50  |   0,40   |    1,3    |
|    |                            |ladite,    |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |plase,     |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 31.| Legume si fructe - uscate, |lazi,      |   0,05  |   0,10   |    0,30   |
|    | deshidratate               |navete,    |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 32.| Legume si fructe -         |butoaie    |   0,10  |   0,30   |    1,3    |
|    | semiindustrializate        |           |         |          |           |
|    | (lacto-fermentate in       |           |         |          |           |
|    | saramura, otet, pulpe,     |           |         |          |           |
|    | marcuri, sucuri            |           |         |          |           |
|    | concentrate)               |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 33.| Cafea (boabe cruda,        |saci       |   0,01  |   0,03   |    0,10   |
|    | prajita, macinata) -       |           |         |          |           |
|    | exclusiv preambalata in    |           |         |          |           |
|    | gramaj fix                 |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 34.| Ceai (exclusiv preambalat  |saci,      |   0,10  |   0,03   |    0,10   |
|    | in gramaj fix)             |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 35.| Piper                      |saci, lazi |         |          |           |
|    | - alb;                     |           |   0,10  |   0,40   |    0,10   |
|    | - negru                    |           |   0,10  |   0,03   |    0,10   |
|    | (exclusiv preambalat in    |           |         |          |           |
|    | gramaj fix)                |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 36.| Susan, ienibahar,          |saci, lazi |   0,10  |   0,03   |    0,08   |
|    | scortisoara, cuisoare,     |           |         |          |           |
|    | nucsoara, cacao, vanilie   |           |         |          |           |
|    | si alte condimente si      |           |         |          |           |
|    | mirodenii (exclusiv        |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 37.| Foi de dafin (exclusiv     |saci, lazi |   0,10  |   0,20   |    0,10   |
|    | preambalat in gramaj fix)  |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 38.| Masline (exclusiv          |butoaie,   |   0,05  |   0,20   |    0,45   |
|    | preambalate in gramaj fix) |bidoane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 39.| Curmale, smochine, roscove,|lazi, saci |   0,10  |   0,20   |    0,08   |
|    | alune turcesti (exclusiv   |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 40.| Stafide (exclusiv          |ladite     |   0,10  |   0,10   |    0,10   |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 41.| Miez de nuca si seminte de |saci       |    -    |    -     |    1,00   |
|    | dovleac (exclusiv          |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 42.| Arahide (cu coaja si       |saci       |   0,10  |   0,45   |    0,09   |
|    | decorticate) - exclusiv    |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 43.| Naut (crud) - exclusiv     |saci       |   0,002 |   0,14   |    0,09   |
|    | preambalate in gramaj fix  |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 44.| Migdale (exclusiv          |saci       |   0,10  |   0,50   |    0,08   |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 45.| Preparate culinare si      |tavi,      |    -    |    -     |    0,45   |
|    | semipreparate              |navete,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 46.| Alte produse alimentare:   |           |         |          |           |
|    | - sare (bulgari si         |saci       |   0,20  |   0,30   |    0,05   |
|    | macinata);                 |           |         |          |           |
|    | - otet - vrac;             |butoaie    |   0,10  |   0,006  |    0,05   |
|    | - miere si produse apicole;|bidoane,   |   0,02  |   0,05   |    0,30   |
|    | (exclusiv preambalate in   |borcane,   |         |          |           |
|    | gramaj fix)                |lazi       |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 47.| Produse de uz casnic,      |           |         |          |           |
|    | menaj, decorative din      |           |         |          |           |
|    | sticla, cristal, sticla    |           |         |          |           |
|    | termorezistenta:           |           |         |          |           |
|    | - produse pentru menaj si  |cutii      |   0,15  |   0,05   |    0,10   |
|    | decorative;                |           |         |          |           |
|    | - borcane, baloane, sticle |palete,    |   1,50  |   1,00   |    1,00   |
|    | pentru uz casnic;          |vrac       |         |          |           |
|    | - geamuri;                 |vrac,      |   2,50  |   0,50   |    1,00   |
|    |                            |palete,    |         |          |           |
|    |                            |stelaje    |         |          |           |
|    | - oglinzi;                 |pachete,   |   0,80  |   0,15   |    0,50   |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |stelaje    |         |          |           |
|    | - globuri si abajururi;    |cutii,     |   0,50  |   0,15   |    1,00   |
|    |                            |vrac,      |         |          |           |
|    |                            |pachete    |         |          |           |
|    | - globuri si ornamente     |cutii      |   0,50  |   0,50   |    1,80   |
|    | pentru pom;                |           |         |          |           |
|    | - becuri electrice si      |cutii      |   0,10  |   0,05   |    1,00   |
|    | tuburi fluorescente        |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 48.| Produse din portelan,      |           |         |          |           |
|    | faianta, ceramica, vitrus, |           |         |          |           |
|    | ceroterm, majolica,        |           |         |          |           |
|    | alabastru si samota:       |           |         |          |           |
|    | - produse pentru menaj si  |cutii, vrac|   0,40  |   0,10   |    0,40   |
|    | decorative;                |           |         |          |           |
|    | - produse sanitare;        |vrac, cutii|   0,15  |   0,05   |    0,10   |
|    | - placi de faianta,        |cutii      |   0,10  |   0,05   |    0,15   |
|    | gresie, ceramica           |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 49.| Produse de menaj si        |vrac,      |   0,55  |    -     |    0,50   |
|    | decorative din argila      |cutii,     |         |          |           |
|    | glazurata                  |pachete    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 50.| Produse decorative din     |vrac,      |   1,45  |    -     |    0,50   |
|    | argila neglazurata         |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |pachete    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 51.| Tigle, coame, olane        |vrac,      |   0,30  |   0,05   |    0,10   |
|    |                            |paleti     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 52.| Caramizi si materiale de   |vrac,      |   0,20  |    -     |    0,10   |
|    | zidarie asimilabile        |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |paleti     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 53.| Ciment, ipsos, var         |vrac, saci |   0,03  |   0,02   |    0,10   |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 54.| Huma                       |vrac, saci |   0,05  |   0,45   |    1,20   |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 55.| Produse chimice            |           |         |          |           |
|    | - lichide                  |flacoane   |   0,50  |   0,10   |    0,10   |
|    |                            |din sticla,|         |          |           |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|    | - praf, bulgari            |vrac, saci,|    -    |   0,05   |     -     |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 56.| Detergenti uz casnic       |pungi      |   0,80  |   0,10   |    0,20   |
|    |                            |plastic,   |         |          |           |
|    |                            |hartie,    |         |          |           |
|    |                            |cutii, saci|         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 57.| Produse de toaleta         |flacoane   |   0,20  |   0,10   |    0,30   |
|    | (exclusiv cele din casete  |din sticla,|         |          |           |
|    | si seturi)                 |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 58.| Lemn de foc                |vrac       |   0,40  |depozitare si         |
|    |                            |           |         |desfacere             |
|    |                            |           |         |______________________|
|    |                            |           |         |7,0 - la o durata     |
|    |                            |           |         |medie de depozitare de|
|    |                            |           |         |90 de zile;           |
|    |                            |           |         |limita maxima de      |
|    |                            |           |         |perisabilitate de 7,0 |
|    |                            |           |         |se aplica proportional|
|    |                            |           |         |cu durata efectiva de |
|    |                            |           |         |depozitare raportata  |
|    |                            |           |         |la o perioada de 90   |
|    |                            |           |         |de zile               |
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
| 59.| Carbuni: lignit, carbune   |vrac       |   0,30  |depozitare si         |
|    | brun, huila, brichete      |           |         |desfacere             |
|    | (exclusiv subgranulat)     |           |         |______________________|
|    |                            |           |         |1,5 - la o durata     |
|    |                            |           |         |medie de depozitare de|
|    |                            |           |         |90 de zile;           |
|    |                            |           |         |limita maxima de      |
|    |                            |           |         |perisabilitate de 1,5 |
|    |                            |           |         |se aplica proportional|
|    |                            |           |         |cu durata efectiva de |
|    |                            |           |         |depozitare raportata  |
|    |                            |           |         |la o perioada de 90   |
|    |                            |           |         |de zile               |
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
| 60.| Carbune marunt             |vrac       |   0,50  |depozitare si         |
|    | (subgranulat)              |           |         |desfacere             |
|    |                            |           |         |______________________|
|    |                            |           |         |5,0 - la o durata     |
|    |                            |           |         |medie de depozitare de|
|    |                            |           |         |90 de zile;           |
|    |                            |           |         |limita maxima de      |
|    |                            |           |         |perisabilitate de 5,0 |
|    |                            |           |         |se aplica proportional|
|    |                            |           |         |cu durata efectiva de |
|    |                            |           |         |depozitare raportata  |
|    |                            |           |         |la o perioada de 90   |
|    |                            |           |         |de zile               |
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
    *) se aplica pentru vin, tuica, rachiu, bauturi alcoolice imbuteliate si vandute la pahar

    ANEXA 2
    la norme

                              LIMITELE ADMISIBILE
    de perisabilitate pentru produse medicamentoase de uz uman

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |     Denumirea grupei,     |    Felul     |       Limita maxima de       |
|crt.| subgrupei sau produsului  | ambalajului  |       perisabilitate (%)     |
|    |                           |              |______________________________|
|    |                           |              |Transport|Depozitare|Desfacere|
|    |                           |              |         |          |in       |
|    |                           |              |         |          |farmacii |
|    |                           |              |         |          |si       |
|    |                           |              |         |          |drogherii|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  0 |            1              |       2      |    3    |     4    |    5    |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  1.| Substante farmaceutice    |              |         |          |         |
|    | lichide:                  |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|    | a) apoase                 |flacon sticla/|   0,30  |   0,50   |   2,00  |
|    |                           |canistra PVC  |         |          |         |
|    | b) alcoolice              |flacon sticla/|   0,30  |   0,50   |   1,00  |
|    |                           |canistra PVC  |         |          |         |
|    | c) volatile               |flacon sticla/|   0,30  |   0,50   |   2,50  |
|    |                           |canistra PVC  |         |          |         |
|    | d) foarte volatile        |flacon sticla |   0,30  |   1,00   |   3,00  |
|    | e) acizi si substante     |flacon sticla |   0,30  |   1,00   |   2,00  |
|    | uleioase                  |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  2.| Substante farmaceutice de |borcan sticla/|   0,25  |   1,00   |   2,50  |
|    | consistenta moale         |cutii PVC     |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  3.| Substante farmaceutice de |pungi PVC/    |   0,20  |   0,50   |   2,00  |
|    | consistenta solida        |pungi hartie  |         |          |         |
|    | (pulberi)                 |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  4.| Produse vegetale          |punga hartie/ |   0,20  |   0,50   |   1,00  |
|    | (ceaiuri medicinale)      |carton        |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  5.| Medicamente specialitati  |fiole,        |   0,40  |    -     |   0,20  |
|    | in ambalaj comercial      |flacoane,     |         |          |         |
|    | (fiole, flacoane, cutii   |cutii carton  |         |          |         |
|    | etc.)                     |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|

    ANEXA 3
    la norme

                              LIMITELE ADMISIBILE
de perisabilitate pentru produse farmaceutice si alte produse de uz veterinar

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |     Denumirea grupei,    |     Felul     |       Limita maxima de       |
|crt.| subgrupei sau produsului |  ambalajului  |       perisabilitate (%)     |
|    |                          |               |______________________________|
|    |                          |               |Transport|Depozitare|Desfacere|
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  0 |            1             |       2       |    3    |     4    |    5    |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  1.| Produse farmaceutice de uz veterinar                                    |
|____|_________________________________________________________________________|
|    | Injectabile:             |               |         |          |         |
|    | a) solutii apoase        |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|    | b) solutii uleioase      |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|    | c) suspensii apoase      |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|    | Pulberi                  |pungi, saci,   |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |cutii          |         |          |         |
|    | Bujiuri, ovule,          |cutii plastic  |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    | supozitoare              |               |         |          |         |
|    | Antiparazitare:          |               |         |          |         |
|    | a) externe sub forma     |bidoane plastic|   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    | de emulsie apoasa        |               |         |          |         |
|    | b) externe sub forma     |bidoane plastic|   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    | de emulsie uleioasa      |               |         |          |         |
|    | c) interne (per os)      |cutii plastic  |   0,3   |    0,5   |   1,0   |
|    | d) injectabile           |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  2.| Dezinfectante            |bidoane/       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |butoaie plastic|         |          |         |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  3.| Antiseptice              |bidoane plastic|   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  4.| Raticide                 |cutii plastic  |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|



COMENTARII la Hotărârea 831/2004

 
16.01.2014 09:23:11  Anonim  a scris :
Este de fapt o intrebare;cu care dintre materialele de constructie s-ar putea asimila nisipul cuartos in stare umeda si/sau uscata,depozitat in gramada(umed)in spatiu descoperit afectat inevitabil de intemperii sau in silozuri(uscat) in stare pulverulenta?
   
 
16.12.2013 15:37:52  Anonim  a scris :
eu am de curand o florarie si am vazut ca florile si plantele nu sunt in lista de perisabilitati,cum este posibil asa ceva cand eu arunc o groaza de flori si de ghivece cu flori,cum ma scad eu cu ele din stoc daca sau uscat si nu le-am vandut si nu numai atat de fiecare data cand ma aprovizionez in marfa gasesc flori la fir rupte pe care nu le pot vinde sile arunc.
   
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 1992
    Sint Excelenta Sa Nick de Theodoreanu, arhiduce si viconte,actualmente mosier de Brustuloasa si politician.
ANONIM a comentat Ordin 70 2014
    dacă aveți nevoie de asistență financiară sau ai nevoie de un împrumut pentru a achita facturile sau rezolva orice fel de datorii, contactati-ma acum prin e-mail: johnlutherloanfirm1@outlook.com si vei primi împrumut în regulă ceea ce privește
ANONIM a comentat Legea 112 2014
    dacă aveți nevoie de asistență financiară sau ai nevoie de un împrumut pentru a achita facturile sau rezolva orice fel de datorii, contactati-ma acum prin e-mail: johnlutherloanfirm1@outlook.com si vei primi împrumut în regulă ceea ce privește
ANONIM a comentat Ordin 1073 2014
    dacă aveți nevoie de asistență financiară sau ai nevoie de un împrumut pentru a achita facturile sau rezolva orice fel de datorii, contactati-ma acum prin e-mail: johnlutherloanfirm1@outlook.com si vei primi împrumut în regulă ceea ce privește
ANONIM a comentat Decizia 296 2013
    Bine ati venit la (FRED FINANCIAL LOAN COMPANY) Un serviciu personalizat pentru toate nevoile dvs. financiare. Am Furnizor Liberal Investment Company oferă credite la rată scăzută a dobânzii de 3%, oferim împrumuturi like_ (1) Credite personale (2) Credite de consolidare a datoriei (3) Capital de Risc (4) Credite pentru afaceri (5) Învățământul de împrumut (6) Home Loan Credite pentru orice motiv și nevoile imediate !. cu o perioadă maximă de mai mulți ani ca un debitor poate plăti înapoi. Ai fost refuzat de banca dumneavoastră? Nu aveți rău de credit? Ai facturi neplătite? Ești în datorii? Ai nevoie pentru a configura o afacere? Nu vă faceți griji pentru că suntem aici pentru a oferi împrumuturi cu dobândă redusă. Împrumuturi noastre variază de la 30.000 USD 900 dolari, 000,000.00 ... De asemenea, oferim împrumuturi din Statele Unite și de lire sterline Dolari euro și alte monede !! Acest mic ... umple și trimite înapoi la e-mail meu fred.lavinton@financier.com 1 Numele Dvs. complet: _______ Adresa 2 Contact: _______ 3 Țara de reședință: ______ 4 Suma de împrumut Obligatoriu: ________ 5 Durata: _____ 6 Gen: _____ 7 Ocupatia: ________ 8 Venitul lunar: _______ 9 Data nasterii: ________ Numărul 10.Telephone: _________ In-Service, e-mail pentru a companiei noastre din nou fred.lavinton@financier.com Dl Bravo
ANONIM a comentat Ordin 2572 2014
     Obținerea unui împrumut a devenit o decizie financiară dificilă pentru a face din cauza provocărilor pe care le implică mai ales atunci când trebuie să ia în considerare garanțiile ridicat cerut de către organismele financiare care oferă pentru a ajuta sau de mare interes procent atunci când te gândești de a plăti înapoi. Ești ca atare?Vestea bună este că sunt acum, oferind toate tipurile de credite de astăzi, la dobândă de 3%, cu nici o garanție și aprobare ușor. Împrumut noastră variază de la 1000 la 1.000.000.000.000 de euro și este sigur și securizat. ne puteti contacta astăzi la collinspay@outlook.com pentru informații privind modul de aplicare și de a fi siguri, veți obține împrumutul va căuta ca satisfactia ta este prioritatea noastră cea mai mare.
ANONIM a comentat Hotărârea 470 2014
    cum pot afla cum se completeaza Anexa 1 ? un exemplu are cineva? Va multumesc anticipat.
ANONIM a comentat Decretul 463 2014
    Ai nevoie de un împrumut rapid și ușor? Eu sunt Domnul Jonna, CEO al Jonna companie de împrumut financiar, am să-ți spun că acest lucru este o firmă de creditare, care oferă împrumuturi la o rată a dobânzii de 2%, la persoanele / organizațiile de afaceri care au nevoie de bani. Vreau să știți că suma de împrumut va fi acordat la tine. Va oferim toate tipurile de împrumuturi persoanelor minte grave, care au nevoie de asistență financiară. Pentru a obține procedurile de împrumut a început, trimite-ne urmatoarele detalii: -email: jonnafinance@outlook.com
ANONIM a comentat Ordin 1142 2014
    Ești în orice fel de dificultăți financiare? Ai nevoie de un împrumut pentru de consolidare a datoriei, constructii, credit imobiliar, refinanța, personal scop de afaceri sau bani de urgență? Ești un om de afaceri sau femeile care sunt de planificare pentru a extinde afacerea lui sau a ei, noi oferim împrumut de toate tipurile. Daca sunteti interesati contactati-ne azi prin danielbryan220@gmail.com cu informațiile de mai jos. NUMELE COMPLET: ȚARA: Suma de împrumut NECESARE: Durata de împrumut: Venitul lunar: TELEFON: Multumesc, dl Daniel
ANONIM a comentat Legea 22 1969
    ESTE PERFECT VALABILA
Business Directory Directories Codul fiscal actualizat 2012 Coduri postale Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu