Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (2) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 831 din 27 mai 2004

pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 522 din 10 iunie 2004




    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, si al art. 21 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Normele privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Pentru institutiile publice, limitele maxime de perisabilitate admise se aproba de ordonatorul principal de credite. In acest scop, ministerele vor stabili limite proprii, care vor fi supuse spre avizare Ministerului Finantelor Publice.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Presedintele Agentiei Nationale
                         pentru Intreprinderi Mici si
                         Mijlocii si Cooperatie,
                         Eugen Ovidiu Chirovici

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                                  NORME
privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare

    Art. 1
    Prin perisabilitati, in sensul prezentelor norme, se intelege scazamintele care se produc in timpul transportului, manipularii, depozitarii si desfacerii marfurilor, determinate de procese naturale cum sunt: uscare, evaporare, volatilizare, pulverizare, hidroliza, racire, inghetare, topire, oxidare, aderare la peretii vagoanelor sau ai vaselor in care sunt transportate, descompunere, scurgere, imbibare, ingrosare, imprastiere, faramitare, spargere, inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, in procesul de comercializare in reteaua de distributie (depozite cu ridicata, unitati comerciale cu amanuntul si de alimentatie publica).
    Art. 2
    Nu constituie perisabilitati pierderile incluse in normele de consum tehnologic, precum si cele produse prin neglijenta, sustrageri si cele produse din alte cauze imputabile persoanelor vinovate sau cele determinate de cauze de forta majora.
    Art. 3
    Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate marfurilor potrivit prevederilor art. 1 sunt prevazute la art. 13.
    Art. 4
    Perisabilitatile produse in conditiile mentionate la art. 1 se aproba de managerul, directorul sau administratorul persoanei juridice, dupa caz, la nivelul cantitatilor efectiv constatate ca pierderi naturale cu ocazia receptionarii marfurilor transportate, a inventarierii sau a predarii gestiunii, pana la limitele prevazute la art. 13.
    Art. 5
    Limitele maxime de perisabilitate pentru marfurile ambalate in recipiente din sticla se aplica si pentru ambalajele respective.
    Art. 6
    Perisabilitatile pot fi acordate numai dupa o verificare faptica a cantitatilor de produse existente in gestiune, stabilite dupa cantarire, numarare, masurare si prin alte asemenea procedee si dupa efectuarea compensarilor conform prevederilor legale in vigoare.
    Art. 7
    Limitele maxime de perisabilitate admise la depozitare si desfacere se stabilesc la nivelul intregii activitati a persoanei juridice platitoare de impozit pe profit, prin aplicarea coeficientului stabilit pentru grupa de marfuri la pretul de inregistrare al marfurilor intrate sau la pretul de livrare pentru marfurile vandute in perioada cuprinsa intre doua inventare.
    Art. 8
    Aceleasi limite maxime de perisabilitate se acorda si pentru marfurile din stoc.
    Art. 9
    Limitele maxime de perisabilitate in timpul transportului se aplica o singura data pentru cantitatile de marfa efectiv intrate sau, dupa caz, livrate, in functie de conditia de livrare stabilita intre furnizor si beneficiar.
    Art. 10
    Comerciantii pot stabili cote de perisabilitati diferentiate sortimental pe depozite, magazine, gestiuni, pentru a fi admise la cheltuieli deductibile din profitul impozabil, cu obligativitatea incadrarii in limitele maxime de perisabilitate prevazute pentru grupa respectiva de marfuri.
    Art. 11
    Pierderile sau scaderile cantitative care depasesc normele de perisabilitate stabilite nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal.
    Art. 12
    Normele privind limitele admisibile de perisabilitate se aplica numai persoanelor juridice care sunt obligate, potrivit legii, la plata impozitului pe profit, in limita caruia cheltuielile cu perisabilitatile sunt deductibile din veniturile realizate.
    Art. 13
    Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate marfurilor in procesul de comercializare sunt cele prevazute in anexele nr. 1 - 3*) care fac parte integranta din prezentele norme, si anume:
    a) anexa nr. 1, pentru produse alimentare si nealimentare;
    b) anexa nr. 2, pentru produse medicamentoase de uz uman;
    c) anexa nr. 3, pentru produse farmaceutice si alte produse de uz veterinar.
------------
    *) Anexele nr. 1 - 3 sunt reproduse in facsimil.

    ANEXA 1
    la norme

                             LIMITELE ADMISIBILE
    de perisabilitate pentru produse alimentare si nealimentare

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |     Denumirea grupei,      |   Felul   | Limita maxima de perisabilitate|
|crt.| subgrupei sau produsului   |ambalajului|             (%)                |
|    |                            |           |________________________________|
|    |                            |           |Transport|Depozitare|Desfacere  |
|    |                            |           |         |          |cu         |
|    |                            |           |         |          |amanuntul  |
|    |                            |           |         |          |sau in     |
|    |                            |           |         |          |alimentatia|
|    |                            |           |         |          |publica    |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  0 |             1              |     2     |    3    |     4    |     5     |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  1.| Carne, slanina, organe si  |vrac, tavi,|   0,15  |   0,25   |    0,45   |
|    | subproduse comestibile (de |navete,    |         |          |           |
|    | ovine, porcine, bovine,    |saci       |         |          |           |
|    | pasari, vanat) - proaspete |           |         |          |           |
|    | si refrigerate (exclusiv   |           |         |          |           |
|    | cele preambalate in gramaj |           |         |          |           |
|    | fix si carnea de miel)     |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  2.| Carne de miel - proaspata  |vrac, tavi,|    -    |    0,25  |    0,45   |
|    | si refrigerata             |navete,    |         |          |           |
|    |                            |saci       |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  3.| Carne congelata            |vrac, tavi,|    -    |    0,25  |    1,20   |
|    |                            |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  4.| Preparate din carne (cu    |navete,    |   0,20  |    0,30  |    0,75   |
|    | exceptia celor crude,      |tavi, saci |         |          |           |
|    | uscate si a celor          |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  5.| Preparate din carne crude, |navete,    |   0,10  |   0,27   |    0,75   |
|    | uscate (cu exceptia celor  |tavi, saci |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  6.| Branzeturi si produse      |navete,    |         |          |           |
|    | lactate proaspete          |putini,    |         |          |           |
|    | a) Fermentate sau          |butoaie,   |         |          |           |
|    | framantate                 |bidoane,   |         |          |           |
|    |                            |lazi, cutii|         |          |           |
|    | - parafinate sau acoperite |lazi, cutii|   0,24  |   0,50   |    1,25   |
|    | cu folie                   |           |         |          |           |
|    | - neparafinate sau         |lazi, cutii|   0,40  |   0,50   |    1,25   |
|    | neacoperite cu folie       |           |         |          |           |
|    | b) Topite si afumate       |navete,    |   0,40  |   0,15   |    1,25   |
|    |                            |lazi, cutii|         |          |           |
|    | c) Branzeturi proaspete    |navete,    |         |          |           |
|    |                            |lazi,      |         |          |           |
|    |                            |putini,    |         |          |           |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|    | - cas de oaie proaspat;    |           |   1,00  |   1,50   |    1,25   |
|    | - unt de masa bloc;        |           |    -    |   0,05   |    0,60   |
|    | - urda;                    |           |   1,00  |   1,50   |    1,25   |
|    | - branza de vaci;          |           |   1,00  |   0,25   |    1,25   |
|    | d) Branzeturi in saramura  |butoaie,   |   1,50  |   0,35   |    1,25   |
|    | (telemea, Fetta etc.) -    |bidoane,   |         |          |           |
|    | pastrate in frigider       |putini     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  7.| Lapte de consum            |butelii din|   0,10  |   0,20   |    0,45   |
|    |                            |sticla si  |         |          |           |
|    |                            |din        |         |          |           |
|    |                            |plastic,   |         |          |           |
|    |                            |pungi din  |         |          |           |
|    |                            |plastic,   |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |bidoane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  8.| Peste:                     |cisterne,  |         |          |           |
|    |                            |lazi,      |         |          |           |
|    |                            |butoaie,   |         |          |           |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|    | - viu                      |           |   0,80  |   0,30   |    0,55   |
|    | - proaspat si refrigerat   |           |   0,80  |   0,30   |    0,55   |
|    | - congelat                 |           |   0,30  |   0,30   |    0,55   |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  9.| Peste afumat, sarat,       |lazi,      |   0,10  |   0,20   |    0,30   |
|    | subproduse precum si       |cutii,     |         |          |           |
|    | preparate si semipreparate |butoaie,   |         |          |           |
|    | din peste, inclusiv icre   |borcane    |         |          |           |
|    | (exclusiv portionat in     |           |         |          |           |
|    | gramaj fix)                |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 10.| Oua                        |lazi,      |   0,50  |   0,30   |    1,50   |
|    |                            |cofraje    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 11.| Ulei comestibil            |butoaie,   |   0,20  |   0,07   |    0,10   |
|    |                            |cisterne   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 12.| Faina, gris si produse     |saci,      |   0,06  |   0,025  |    0,08   |
|    | decorticate                |pachete,   |         |          |           |
|    |                            |boxpalete  |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 13.| Orez                       |saci,      |   0,06  |   0,30   |    0,07   |
|    |                            |pachete,   |         |          |           |
|    |                            |boxpalete  |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 14.| Arpacas, faina de porumb   |saci,      |   0,06  |   0,025  |    0,08   |
|    |                            |pachete    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 15.| Produse de panificatie     |lazi,      |   0,10  |   0,02   |    0,08   |
|    | (paste fainoase, biscuiti, |navete,    |         |          |           |
|    | pesmet)                    |saci,      |         |          |           |
|    |                            |pungi,     |         |          |           |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 16.| Cozonac, pateuri, placinte |lazi,      |   0,10  |   0,02   |    0,28   |
|    |                            |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 17.| Zahar                      |saci, lazi,|   0,08  |   0,08   |    0,10   |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |boxpalete  |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 18.| Dulciuri, produse de       |cutii,     |   0,10  |   0,02   |    0,10   |
|    | bombonerie (bomboane,      |lazi,      |         |          |           |
|    | jeleuri, rahat, halvita) - |boxpalete  |         |          |           |
|    | exclusiv preambalate in    |           |         |          |           |
|    | gramaj fix                 |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 19.| Halva                      |cutii,     |   0,10  |   0,50   |    0,10   |
|    |                            |lazi,      |         |          |           |
|    |                            |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 20.| Prajituri (inclusiv        |tavi,      |   0,10  |    -     |    0,25   |
|    | napolitane, fursecuri,     |cutii,     |         |          |           |
|    | turta dulce) - exclusiv    |lazi,      |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix  |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 21.| Inghetata                  |bidoane,   |   0,10  |    -     |    0,55   |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 22.| Apa minerala               |boxpalete, |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   1,00  |   0,50   |    0,30   |
|    |                            |sticla,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   0,05  |   0,005  |    0,02   |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 23.| Bauturi racoritoare        |boxpalete, |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   1,00  |   0,50   |    0,30   |
|    |                            |sticla,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   0,05  |   0,005  |    0,02   |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 24.| Vin, tuica, rachiuri si    |navete,    |    -    |    -     |    0,10*) |
|    | alte bauturi alcoolice     |cutii      |         |          |           |
|    | - imbuteliate in recipiente|           |         |          |           |
|    | din sticla                 |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 25.| Vin, tuica, rachiuri       |butoaie,   |  0,075  |   0,005  |    0,05   |
|    | - varsate                  |cisterne   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 26.| Bere                       |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|  0,25   |   0,04   |    0,50   |
|    |                            |sticla,    |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|  0,05   |   0,005  |    0,02   |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 27.| Conserve de legume si      |navete,    |   0,10  |   0,10   |    0,10   |
|    | fructe                     |boxpalete, |         |          |           |
|    |                            |ladite,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |borcane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 28.| Marmelada, magiun          |ladite,    |   0,10  |   0,50   |    0,10   |
|    |                            |borcane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 29.| Legume - proaspete         |lazi,      |   0,50  |   0,70   |    1,3    |
|    |                            |ladite,    |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |plase,     |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 30.| Fructe - proaspete         |lazi,      |   0,50  |   0,40   |    1,3    |
|    |                            |ladite,    |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |plase,     |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 31.| Legume si fructe - uscate, |lazi,      |   0,05  |   0,10   |    0,30   |
|    | deshidratate               |navete,    |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 32.| Legume si fructe -         |butoaie    |   0,10  |   0,30   |    1,3    |
|    | semiindustrializate        |           |         |          |           |
|    | (lacto-fermentate in       |           |         |          |           |
|    | saramura, otet, pulpe,     |           |         |          |           |
|    | marcuri, sucuri            |           |         |          |           |
|    | concentrate)               |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 33.| Cafea (boabe cruda,        |saci       |   0,01  |   0,03   |    0,10   |
|    | prajita, macinata) -       |           |         |          |           |
|    | exclusiv preambalata in    |           |         |          |           |
|    | gramaj fix                 |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 34.| Ceai (exclusiv preambalat  |saci,      |   0,10  |   0,03   |    0,10   |
|    | in gramaj fix)             |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 35.| Piper                      |saci, lazi |         |          |           |
|    | - alb;                     |           |   0,10  |   0,40   |    0,10   |
|    | - negru                    |           |   0,10  |   0,03   |    0,10   |
|    | (exclusiv preambalat in    |           |         |          |           |
|    | gramaj fix)                |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 36.| Susan, ienibahar,          |saci, lazi |   0,10  |   0,03   |    0,08   |
|    | scortisoara, cuisoare,     |           |         |          |           |
|    | nucsoara, cacao, vanilie   |           |         |          |           |
|    | si alte condimente si      |           |         |          |           |
|    | mirodenii (exclusiv        |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 37.| Foi de dafin (exclusiv     |saci, lazi |   0,10  |   0,20   |    0,10   |
|    | preambalat in gramaj fix)  |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 38.| Masline (exclusiv          |butoaie,   |   0,05  |   0,20   |    0,45   |
|    | preambalate in gramaj fix) |bidoane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 39.| Curmale, smochine, roscove,|lazi, saci |   0,10  |   0,20   |    0,08   |
|    | alune turcesti (exclusiv   |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 40.| Stafide (exclusiv          |ladite     |   0,10  |   0,10   |    0,10   |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 41.| Miez de nuca si seminte de |saci       |    -    |    -     |    1,00   |
|    | dovleac (exclusiv          |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 42.| Arahide (cu coaja si       |saci       |   0,10  |   0,45   |    0,09   |
|    | decorticate) - exclusiv    |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 43.| Naut (crud) - exclusiv     |saci       |   0,002 |   0,14   |    0,09   |
|    | preambalate in gramaj fix  |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 44.| Migdale (exclusiv          |saci       |   0,10  |   0,50   |    0,08   |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 45.| Preparate culinare si      |tavi,      |    -    |    -     |    0,45   |
|    | semipreparate              |navete,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 46.| Alte produse alimentare:   |           |         |          |           |
|    | - sare (bulgari si         |saci       |   0,20  |   0,30   |    0,05   |
|    | macinata);                 |           |         |          |           |
|    | - otet - vrac;             |butoaie    |   0,10  |   0,006  |    0,05   |
|    | - miere si produse apicole;|bidoane,   |   0,02  |   0,05   |    0,30   |
|    | (exclusiv preambalate in   |borcane,   |         |          |           |
|    | gramaj fix)                |lazi       |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 47.| Produse de uz casnic,      |           |         |          |           |
|    | menaj, decorative din      |           |         |          |           |
|    | sticla, cristal, sticla    |           |         |          |           |
|    | termorezistenta:           |           |         |          |           |
|    | - produse pentru menaj si  |cutii      |   0,15  |   0,05   |    0,10   |
|    | decorative;                |           |         |          |           |
|    | - borcane, baloane, sticle |palete,    |   1,50  |   1,00   |    1,00   |
|    | pentru uz casnic;          |vrac       |         |          |           |
|    | - geamuri;                 |vrac,      |   2,50  |   0,50   |    1,00   |
|    |                            |palete,    |         |          |           |
|    |                            |stelaje    |         |          |           |
|    | - oglinzi;                 |pachete,   |   0,80  |   0,15   |    0,50   |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |stelaje    |         |          |           |
|    | - globuri si abajururi;    |cutii,     |   0,50  |   0,15   |    1,00   |
|    |                            |vrac,      |         |          |           |
|    |                            |pachete    |         |          |           |
|    | - globuri si ornamente     |cutii      |   0,50  |   0,50   |    1,80   |
|    | pentru pom;                |           |         |          |           |
|    | - becuri electrice si      |cutii      |   0,10  |   0,05   |    1,00   |
|    | tuburi fluorescente        |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 48.| Produse din portelan,      |           |         |          |           |
|    | faianta, ceramica, vitrus, |           |         |          |           |
|    | ceroterm, majolica,        |           |         |          |           |
|    | alabastru si samota:       |           |         |          |           |
|    | - produse pentru menaj si  |cutii, vrac|   0,40  |   0,10   |    0,40   |
|    | decorative;                |           |         |          |           |
|    | - produse sanitare;        |vrac, cutii|   0,15  |   0,05   |    0,10   |
|    | - placi de faianta,        |cutii      |   0,10  |   0,05   |    0,15   |
|    | gresie, ceramica           |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 49.| Produse de menaj si        |vrac,      |   0,55  |    -     |    0,50   |
|    | decorative din argila      |cutii,     |         |          |           |
|    | glazurata                  |pachete    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 50.| Produse decorative din     |vrac,      |   1,45  |    -     |    0,50   |
|    | argila neglazurata         |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |pachete    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 51.| Tigle, coame, olane        |vrac,      |   0,30  |   0,05   |    0,10   |
|    |                            |paleti     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 52.| Caramizi si materiale de   |vrac,      |   0,20  |    -     |    0,10   |
|    | zidarie asimilabile        |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |paleti     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 53.| Ciment, ipsos, var         |vrac, saci |   0,03  |   0,02   |    0,10   |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 54.| Huma                       |vrac, saci |   0,05  |   0,45   |    1,20   |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 55.| Produse chimice            |           |         |          |           |
|    | - lichide                  |flacoane   |   0,50  |   0,10   |    0,10   |
|    |                            |din sticla,|         |          |           |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|    | - praf, bulgari            |vrac, saci,|    -    |   0,05   |     -     |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 56.| Detergenti uz casnic       |pungi      |   0,80  |   0,10   |    0,20   |
|    |                            |plastic,   |         |          |           |
|    |                            |hartie,    |         |          |           |
|    |                            |cutii, saci|         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 57.| Produse de toaleta         |flacoane   |   0,20  |   0,10   |    0,30   |
|    | (exclusiv cele din casete  |din sticla,|         |          |           |
|    | si seturi)                 |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 58.| Lemn de foc                |vrac       |   0,40  |depozitare si         |
|    |                            |           |         |desfacere             |
|    |                            |           |         |______________________|
|    |                            |           |         |7,0 - la o durata     |
|    |                            |           |         |medie de depozitare de|
|    |                            |           |         |90 de zile;           |
|    |                            |           |         |limita maxima de      |
|    |                            |           |         |perisabilitate de 7,0 |
|    |                            |           |         |se aplica proportional|
|    |                            |           |         |cu durata efectiva de |
|    |                            |           |         |depozitare raportata  |
|    |                            |           |         |la o perioada de 90   |
|    |                            |           |         |de zile               |
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
| 59.| Carbuni: lignit, carbune   |vrac       |   0,30  |depozitare si         |
|    | brun, huila, brichete      |           |         |desfacere             |
|    | (exclusiv subgranulat)     |           |         |______________________|
|    |                            |           |         |1,5 - la o durata     |
|    |                            |           |         |medie de depozitare de|
|    |                            |           |         |90 de zile;           |
|    |                            |           |         |limita maxima de      |
|    |                            |           |         |perisabilitate de 1,5 |
|    |                            |           |         |se aplica proportional|
|    |                            |           |         |cu durata efectiva de |
|    |                            |           |         |depozitare raportata  |
|    |                            |           |         |la o perioada de 90   |
|    |                            |           |         |de zile               |
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
| 60.| Carbune marunt             |vrac       |   0,50  |depozitare si         |
|    | (subgranulat)              |           |         |desfacere             |
|    |                            |           |         |______________________|
|    |                            |           |         |5,0 - la o durata     |
|    |                            |           |         |medie de depozitare de|
|    |                            |           |         |90 de zile;           |
|    |                            |           |         |limita maxima de      |
|    |                            |           |         |perisabilitate de 5,0 |
|    |                            |           |         |se aplica proportional|
|    |                            |           |         |cu durata efectiva de |
|    |                            |           |         |depozitare raportata  |
|    |                            |           |         |la o perioada de 90   |
|    |                            |           |         |de zile               |
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
    *) se aplica pentru vin, tuica, rachiu, bauturi alcoolice imbuteliate si vandute la pahar

    ANEXA 2
    la norme

                              LIMITELE ADMISIBILE
    de perisabilitate pentru produse medicamentoase de uz uman

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |     Denumirea grupei,     |    Felul     |       Limita maxima de       |
|crt.| subgrupei sau produsului  | ambalajului  |       perisabilitate (%)     |
|    |                           |              |______________________________|
|    |                           |              |Transport|Depozitare|Desfacere|
|    |                           |              |         |          |in       |
|    |                           |              |         |          |farmacii |
|    |                           |              |         |          |si       |
|    |                           |              |         |          |drogherii|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  0 |            1              |       2      |    3    |     4    |    5    |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  1.| Substante farmaceutice    |              |         |          |         |
|    | lichide:                  |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|    | a) apoase                 |flacon sticla/|   0,30  |   0,50   |   2,00  |
|    |                           |canistra PVC  |         |          |         |
|    | b) alcoolice              |flacon sticla/|   0,30  |   0,50   |   1,00  |
|    |                           |canistra PVC  |         |          |         |
|    | c) volatile               |flacon sticla/|   0,30  |   0,50   |   2,50  |
|    |                           |canistra PVC  |         |          |         |
|    | d) foarte volatile        |flacon sticla |   0,30  |   1,00   |   3,00  |
|    | e) acizi si substante     |flacon sticla |   0,30  |   1,00   |   2,00  |
|    | uleioase                  |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  2.| Substante farmaceutice de |borcan sticla/|   0,25  |   1,00   |   2,50  |
|    | consistenta moale         |cutii PVC     |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  3.| Substante farmaceutice de |pungi PVC/    |   0,20  |   0,50   |   2,00  |
|    | consistenta solida        |pungi hartie  |         |          |         |
|    | (pulberi)                 |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  4.| Produse vegetale          |punga hartie/ |   0,20  |   0,50   |   1,00  |
|    | (ceaiuri medicinale)      |carton        |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  5.| Medicamente specialitati  |fiole,        |   0,40  |    -     |   0,20  |
|    | in ambalaj comercial      |flacoane,     |         |          |         |
|    | (fiole, flacoane, cutii   |cutii carton  |         |          |         |
|    | etc.)                     |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|

    ANEXA 3
    la norme

                              LIMITELE ADMISIBILE
de perisabilitate pentru produse farmaceutice si alte produse de uz veterinar

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |     Denumirea grupei,    |     Felul     |       Limita maxima de       |
|crt.| subgrupei sau produsului |  ambalajului  |       perisabilitate (%)     |
|    |                          |               |______________________________|
|    |                          |               |Transport|Depozitare|Desfacere|
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  0 |            1             |       2       |    3    |     4    |    5    |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  1.| Produse farmaceutice de uz veterinar                                    |
|____|_________________________________________________________________________|
|    | Injectabile:             |               |         |          |         |
|    | a) solutii apoase        |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|    | b) solutii uleioase      |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|    | c) suspensii apoase      |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|    | Pulberi                  |pungi, saci,   |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |cutii          |         |          |         |
|    | Bujiuri, ovule,          |cutii plastic  |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    | supozitoare              |               |         |          |         |
|    | Antiparazitare:          |               |         |          |         |
|    | a) externe sub forma     |bidoane plastic|   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    | de emulsie apoasa        |               |         |          |         |
|    | b) externe sub forma     |bidoane plastic|   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    | de emulsie uleioasa      |               |         |          |         |
|    | c) interne (per os)      |cutii plastic  |   0,3   |    0,5   |   1,0   |
|    | d) injectabile           |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  2.| Dezinfectante            |bidoane/       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |butoaie plastic|         |          |         |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  3.| Antiseptice              |bidoane plastic|   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  4.| Raticide                 |cutii plastic  |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|



COMENTARII la Hotărârea 831/2004

 
16.01.2014 09:23:11  Anonim  a scris :
Este de fapt o intrebare;cu care dintre materialele de constructie s-ar putea asimila nisipul cuartos in stare umeda si/sau uscata,depozitat in gramada(umed)in spatiu descoperit afectat inevitabil de intemperii sau in silozuri(uscat) in stare pulverulenta?
   
 
16.12.2013 15:37:52  Anonim  a scris :
eu am de curand o florarie si am vazut ca florile si plantele nu sunt in lista de perisabilitati,cum este posibil asa ceva cand eu arunc o groaza de flori si de ghivece cu flori,cum ma scad eu cu ele din stoc daca sau uscat si nu le-am vandut si nu numai atat de fiecare data cand ma aprovizionez in marfa gasesc flori la fir rupte pe care nu le pot vinde sile arunc.
   
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Hotărârea 341 2016
    Salutare tuturor, Sunt Miller Porter un creditor împrumut privat cu reputație bună de lucru, millerporter102@yahoo.com Aplică astăzi dacă aveți nevoie de urgență împrumut de la o companie de renume, cu condiții bune și relațiile de muncă, atunci ar trebui să ne contactați pe măsură ce oferim credite la Rata dobânzii accesibile de 3%, iar munca cu noi va fi o experiență bună. În cazul în care sunteți interesat, de contact noi prin e-mail: millerporter102@yahoo.com sau +2349057519652 millerporter102@yahoo.com http://millerporter102.wix.com/potterfirms Aștept răspunsul rapid Dl Miller Porter
ANONIM a comentat Decretul 463 2014
    Salutare tuturor, Sunt Miller Porter un creditor împrumut privat cu reputație bună de lucru, millerporter102@yahoo.com Aplică astăzi dacă aveți nevoie de urgență împrumut de la o companie de renume, cu condiții bune și relațiile de muncă, atunci ar trebui să ne contactați pe măsură ce oferim credite la Rata dobânzii accesibile de 3%, iar munca cu noi va fi o experiență bună. În cazul în care sunteți interesat, de contact noi prin e-mail: millerporter102@yahoo.com sau +2349057519652 Aștept răspunsul rapid Dl Miller Porter
ANONIM a comentat Legea 41 2016
    Salutare tuturor, Sunt Miller Porter un creditor împrumut privat cu reputație bună de lucru, millerporter102@yahoo.com Aplică astăzi dacă aveți nevoie de urgență împrumut de la o companie de renume, cu condiții bune și relațiile de muncă, atunci ar trebui să ne contactați pe măsură ce oferim credite la Rata dobânzii accesibile de 3%, iar munca cu noi va fi o experiență bună. În cazul în care sunteți interesat, de contact noi prin e-mail: millerporter102@yahoo.com sau +2349057519652 millerporter102@yahoo.com Aștept răspunsul rapid Dl Miller Porter
ANONIM a comentat Hotărârea 30 2016
    Salutare tuturor, Sunt Miller Porter un creditor împrumut privat cu reputație bună de lucru, millerporter102@yahoo.com Aplică astăzi dacă aveți nevoie de urgență împrumut de la o companie de renume, cu condiții bune și relațiile de muncă, atunci ar trebui să ne contactați pe măsură ce oferim credite la Rata dobânzii accesibile de 3%, iar munca cu noi va fi o experiență bună. În cazul în care sunteți interesat, de contact noi prin e-mail: millerporter102@yahoo.com sau +2349057519652 millerporter102@yahoo.com http://millerporter102.wix.com/potterfirms Aștept răspunsul rapid Dl Miller Porter
ANONIM a comentat Ordin 35 2016
    Bună ziua Voi toți sunt Dl. Henry clark, o reputație, legitim & o companie Creditor bani acreditat. am împrumut bani pentru persoane fizice la rata de 3%, Ai un credit rău sau ai nevoie de bani pentru a plăti facturile? Noi doresc să folosească acest mediu pentru a vă informa că am face de incredere asistență beneficiarului așa cum vom fi bucuroși să vă ofere un împrumut. Nu verificare de credit, 100% garantat. EMAIL: henryclark033@gmail.com Solicitantul va începe rambursarea creditului de 6 luni de la data împrumutului a fost transferat la el / ea. Imposibilitatea de a plăti înapoi împrumutul la această dată / perioadă de așteptat, acțiunile legale vor fi luate împotriva reclamantului de către avocatul nostru imediat. Solicitantul care nu este în măsură să se întâlnească cu rambursarea se va acorda 1 lună ca perioadă de grație înainte de a se vor lua măsuri legale. PARTICULARITĂȚI: Împrumutatul trebuie să furnizeze fie una dintre următoarele: Licența -A DriverÂ, a pașaportului internațional, sau o carte de identitate valabil, purtând numele lui / ei. Vi se cere să completați formularul de mai jos înainte de a putea continua cu împrumut Nume complet:......... SEX.......... Adresa:......... Telefon:......... Țară:......... Suma necesară ca împrumut: ......... Durata creditului: ......... Venit anual:......... Ocupaţie:......... Salutari henry clark EMAIL: henryclark033@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 463 2014
    Aplica pentru un împrumut rapid și mod convenabil de a plăti facturile și reluarea finanțării proiectului în cel mai mic rata dobânzii de 3%, pentru a ne contacta astăzi prin: trustfunds804@outlook.com. Împrumutul au nevoie de o ofertă de împrumut minim nostru este 1.000,00 alegerea de împrumut bani, eu sunt o înregistrare și creditorii certificate Legit, puteți să ne contactați astăzi dacă sunteți interesat în. Pentru a obține acest împrumut, contactați-mă pentru mai multe informații despre procesul de împrumut ca termenii și condițiile împrumuturilor și suma creditului va fi transferat la tine. Am nevoie de răspunsul dumneavoastră de urgență dacă sunteți interesat.
ANONIM a comentat Legea 115 2016
    Salutări de fiecare. Eu sunt domnul Paul Williams un creditor de împrumut privat, suntem organisme private care dau toate tipurile de împrumuturi pentru oameni care sunt punct de vedere financiar în jos și în nevoile de ajutor financiar, am da împrumuturi la o rată foarte ieftine, fără nici un stres. compania noastra este bine înregistrată și capabilă să dea împrumuturi persoanelor fizice și să coopereze organisme în condiții bune. Serviciile noastre sunt rapide și ușor. dacă sunteți interesat în obținerea de împrumut de la noi rugăm să ne contactați pe e-mail firma noastra: paulwilliamsfinance@gmail.com vizitați-ne astăzi pentru serviciile noastre de încredere Salutari Dl Paul Williams. Compania Email: paulwilliamsfinance@gmail.com Contactati-ne acum.
ANONIM a comentat Decretul 687 2013
    Ar jums reikia skubiai paskolą? Ar jums skolos? jums reikia skubiai paskolą finansuoti savo verslą ?, jums buvo atimta jūsų banke, nerimauti ne daugiau, mūsų paslaugos yra greitas, paprastas ir saugus paskolas dabar bet kokiomis aplinkybėmis. Skolintis iki 2,000 euro - 1,000.000 eurą Šiandien! Susisiekite su mumis ir paskolų informacijos šiuo adresu: noramildred.loan@hotmail.com Pastaba: Jūs tikėtis preliminarų atsakymo ir finansavimo per 24 valandas Linkėjimai. Ponia Nora
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Buna, Ai nevoie de un împrumut confortabil la satisfacția dumneavoastră? Noi oferim împrumut la prețuri accesibile la o rată a dobânzii de 3% disponibil pentru debitori locali și internaționali. Suntem certificați, de încredere, de încredere, eficient, rapid și dinamic și co - operează. vom da afară de împrumut pe termen lung, 2-50 ani maxim. Ai nevoie de un împrumut direct, ușor și la prețuri accesibile pentru a plăti datoriile, începe o afacere sau pentru alte motive? Dacă da, contactați-ne cu cererea pentru un împrumut. Această ofertă este pentru minded oameni serioase. Vă rugăm să ne întoarcem la noi, dacă este interesat, prin easyloanfirm2020@gmail.com Suntem certificați, de încredere, de încredere, eficient, rapid și dinamic. Toate cele bune, Derek Douglas easyloanfirm2020@gmail.com 3% oferta de împrumut simplă și la prețuri accesibile
ANONIM a comentat Ordin 50 1990
    AM lucrat 22 de ani in cadrul Laboratorului de Virusologie(Febra Aftoasa), Institutul National de Medecina Veterinara "Pasteur" din Bucuresti,in cadrul Sectiei Mecanizare ca si Mecanic Frigotehnist pe perioada 1979 -2001 in gr. a 2-a de munca cu regim de lucru de 7 ore, aferent gr. a 2-a.Stagiul meu complet la "Pasteur" a fost de 26 de ani pana in 2005 cand mi-am dat demisia.Ca si frigotehnist meseria reala in care am lucrat (am fost angajat pe post de Lacatus mecanic, nefiind calificat ca si frig.)practic calificandu-ma la locul de munca, am avut in permanenta contact cu conditiile cerute de gr. a 2-a de munca ,primind asigurari inca din prima zi de munca asupra acestui aspect.Cand am plecat in 2005 prin demisie am constatat stupefiat ca mi s-a taiat cu rosu in carnetul de munca aprox. 12 ani avand drept explicatie Ord.50 in 1990. Eu as fi avut dreptul sa ies la pensie in acest an fiind nascut pe 5/2/1956(60 ani)si consider ca mi s-a facut o mare nedreptate.Intrebarea mea este ce as putea face ca sa mi se recunoasca toti acei ani efectiv lucrati in gr. a 2-a de munca . Va multumesc George Judianu email 19george56giulesti@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu