Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (2) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 831 din 27 mai 2004

pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 522 din 10 iunie 2004




    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, si al art. 21 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se aproba Normele privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 2
    Pentru institutiile publice, limitele maxime de perisabilitate admise se aproba de ordonatorul principal de credite. In acest scop, ministerele vor stabili limite proprii, care vor fi supuse spre avizare Ministerului Finantelor Publice.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Presedintele Agentiei Nationale
                         pentru Intreprinderi Mici si
                         Mijlocii si Cooperatie,
                         Eugen Ovidiu Chirovici

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                                  NORME
privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare

    Art. 1
    Prin perisabilitati, in sensul prezentelor norme, se intelege scazamintele care se produc in timpul transportului, manipularii, depozitarii si desfacerii marfurilor, determinate de procese naturale cum sunt: uscare, evaporare, volatilizare, pulverizare, hidroliza, racire, inghetare, topire, oxidare, aderare la peretii vagoanelor sau ai vaselor in care sunt transportate, descompunere, scurgere, imbibare, ingrosare, imprastiere, faramitare, spargere, inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, in procesul de comercializare in reteaua de distributie (depozite cu ridicata, unitati comerciale cu amanuntul si de alimentatie publica).
    Art. 2
    Nu constituie perisabilitati pierderile incluse in normele de consum tehnologic, precum si cele produse prin neglijenta, sustrageri si cele produse din alte cauze imputabile persoanelor vinovate sau cele determinate de cauze de forta majora.
    Art. 3
    Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate marfurilor potrivit prevederilor art. 1 sunt prevazute la art. 13.
    Art. 4
    Perisabilitatile produse in conditiile mentionate la art. 1 se aproba de managerul, directorul sau administratorul persoanei juridice, dupa caz, la nivelul cantitatilor efectiv constatate ca pierderi naturale cu ocazia receptionarii marfurilor transportate, a inventarierii sau a predarii gestiunii, pana la limitele prevazute la art. 13.
    Art. 5
    Limitele maxime de perisabilitate pentru marfurile ambalate in recipiente din sticla se aplica si pentru ambalajele respective.
    Art. 6
    Perisabilitatile pot fi acordate numai dupa o verificare faptica a cantitatilor de produse existente in gestiune, stabilite dupa cantarire, numarare, masurare si prin alte asemenea procedee si dupa efectuarea compensarilor conform prevederilor legale in vigoare.
    Art. 7
    Limitele maxime de perisabilitate admise la depozitare si desfacere se stabilesc la nivelul intregii activitati a persoanei juridice platitoare de impozit pe profit, prin aplicarea coeficientului stabilit pentru grupa de marfuri la pretul de inregistrare al marfurilor intrate sau la pretul de livrare pentru marfurile vandute in perioada cuprinsa intre doua inventare.
    Art. 8
    Aceleasi limite maxime de perisabilitate se acorda si pentru marfurile din stoc.
    Art. 9
    Limitele maxime de perisabilitate in timpul transportului se aplica o singura data pentru cantitatile de marfa efectiv intrate sau, dupa caz, livrate, in functie de conditia de livrare stabilita intre furnizor si beneficiar.
    Art. 10
    Comerciantii pot stabili cote de perisabilitati diferentiate sortimental pe depozite, magazine, gestiuni, pentru a fi admise la cheltuieli deductibile din profitul impozabil, cu obligativitatea incadrarii in limitele maxime de perisabilitate prevazute pentru grupa respectiva de marfuri.
    Art. 11
    Pierderile sau scaderile cantitative care depasesc normele de perisabilitate stabilite nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal.
    Art. 12
    Normele privind limitele admisibile de perisabilitate se aplica numai persoanelor juridice care sunt obligate, potrivit legii, la plata impozitului pe profit, in limita caruia cheltuielile cu perisabilitatile sunt deductibile din veniturile realizate.
    Art. 13
    Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate marfurilor in procesul de comercializare sunt cele prevazute in anexele nr. 1 - 3*) care fac parte integranta din prezentele norme, si anume:
    a) anexa nr. 1, pentru produse alimentare si nealimentare;
    b) anexa nr. 2, pentru produse medicamentoase de uz uman;
    c) anexa nr. 3, pentru produse farmaceutice si alte produse de uz veterinar.
------------
    *) Anexele nr. 1 - 3 sunt reproduse in facsimil.

    ANEXA 1
    la norme

                             LIMITELE ADMISIBILE
    de perisabilitate pentru produse alimentare si nealimentare

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |     Denumirea grupei,      |   Felul   | Limita maxima de perisabilitate|
|crt.| subgrupei sau produsului   |ambalajului|             (%)                |
|    |                            |           |________________________________|
|    |                            |           |Transport|Depozitare|Desfacere  |
|    |                            |           |         |          |cu         |
|    |                            |           |         |          |amanuntul  |
|    |                            |           |         |          |sau in     |
|    |                            |           |         |          |alimentatia|
|    |                            |           |         |          |publica    |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  0 |             1              |     2     |    3    |     4    |     5     |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  1.| Carne, slanina, organe si  |vrac, tavi,|   0,15  |   0,25   |    0,45   |
|    | subproduse comestibile (de |navete,    |         |          |           |
|    | ovine, porcine, bovine,    |saci       |         |          |           |
|    | pasari, vanat) - proaspete |           |         |          |           |
|    | si refrigerate (exclusiv   |           |         |          |           |
|    | cele preambalate in gramaj |           |         |          |           |
|    | fix si carnea de miel)     |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  2.| Carne de miel - proaspata  |vrac, tavi,|    -    |    0,25  |    0,45   |
|    | si refrigerata             |navete,    |         |          |           |
|    |                            |saci       |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  3.| Carne congelata            |vrac, tavi,|    -    |    0,25  |    1,20   |
|    |                            |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  4.| Preparate din carne (cu    |navete,    |   0,20  |    0,30  |    0,75   |
|    | exceptia celor crude,      |tavi, saci |         |          |           |
|    | uscate si a celor          |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  5.| Preparate din carne crude, |navete,    |   0,10  |   0,27   |    0,75   |
|    | uscate (cu exceptia celor  |tavi, saci |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  6.| Branzeturi si produse      |navete,    |         |          |           |
|    | lactate proaspete          |putini,    |         |          |           |
|    | a) Fermentate sau          |butoaie,   |         |          |           |
|    | framantate                 |bidoane,   |         |          |           |
|    |                            |lazi, cutii|         |          |           |
|    | - parafinate sau acoperite |lazi, cutii|   0,24  |   0,50   |    1,25   |
|    | cu folie                   |           |         |          |           |
|    | - neparafinate sau         |lazi, cutii|   0,40  |   0,50   |    1,25   |
|    | neacoperite cu folie       |           |         |          |           |
|    | b) Topite si afumate       |navete,    |   0,40  |   0,15   |    1,25   |
|    |                            |lazi, cutii|         |          |           |
|    | c) Branzeturi proaspete    |navete,    |         |          |           |
|    |                            |lazi,      |         |          |           |
|    |                            |putini,    |         |          |           |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|    | - cas de oaie proaspat;    |           |   1,00  |   1,50   |    1,25   |
|    | - unt de masa bloc;        |           |    -    |   0,05   |    0,60   |
|    | - urda;                    |           |   1,00  |   1,50   |    1,25   |
|    | - branza de vaci;          |           |   1,00  |   0,25   |    1,25   |
|    | d) Branzeturi in saramura  |butoaie,   |   1,50  |   0,35   |    1,25   |
|    | (telemea, Fetta etc.) -    |bidoane,   |         |          |           |
|    | pastrate in frigider       |putini     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  7.| Lapte de consum            |butelii din|   0,10  |   0,20   |    0,45   |
|    |                            |sticla si  |         |          |           |
|    |                            |din        |         |          |           |
|    |                            |plastic,   |         |          |           |
|    |                            |pungi din  |         |          |           |
|    |                            |plastic,   |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |bidoane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  8.| Peste:                     |cisterne,  |         |          |           |
|    |                            |lazi,      |         |          |           |
|    |                            |butoaie,   |         |          |           |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|    | - viu                      |           |   0,80  |   0,30   |    0,55   |
|    | - proaspat si refrigerat   |           |   0,80  |   0,30   |    0,55   |
|    | - congelat                 |           |   0,30  |   0,30   |    0,55   |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
|  9.| Peste afumat, sarat,       |lazi,      |   0,10  |   0,20   |    0,30   |
|    | subproduse precum si       |cutii,     |         |          |           |
|    | preparate si semipreparate |butoaie,   |         |          |           |
|    | din peste, inclusiv icre   |borcane    |         |          |           |
|    | (exclusiv portionat in     |           |         |          |           |
|    | gramaj fix)                |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 10.| Oua                        |lazi,      |   0,50  |   0,30   |    1,50   |
|    |                            |cofraje    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 11.| Ulei comestibil            |butoaie,   |   0,20  |   0,07   |    0,10   |
|    |                            |cisterne   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 12.| Faina, gris si produse     |saci,      |   0,06  |   0,025  |    0,08   |
|    | decorticate                |pachete,   |         |          |           |
|    |                            |boxpalete  |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 13.| Orez                       |saci,      |   0,06  |   0,30   |    0,07   |
|    |                            |pachete,   |         |          |           |
|    |                            |boxpalete  |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 14.| Arpacas, faina de porumb   |saci,      |   0,06  |   0,025  |    0,08   |
|    |                            |pachete    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 15.| Produse de panificatie     |lazi,      |   0,10  |   0,02   |    0,08   |
|    | (paste fainoase, biscuiti, |navete,    |         |          |           |
|    | pesmet)                    |saci,      |         |          |           |
|    |                            |pungi,     |         |          |           |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 16.| Cozonac, pateuri, placinte |lazi,      |   0,10  |   0,02   |    0,28   |
|    |                            |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 17.| Zahar                      |saci, lazi,|   0,08  |   0,08   |    0,10   |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |boxpalete  |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 18.| Dulciuri, produse de       |cutii,     |   0,10  |   0,02   |    0,10   |
|    | bombonerie (bomboane,      |lazi,      |         |          |           |
|    | jeleuri, rahat, halvita) - |boxpalete  |         |          |           |
|    | exclusiv preambalate in    |           |         |          |           |
|    | gramaj fix                 |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 19.| Halva                      |cutii,     |   0,10  |   0,50   |    0,10   |
|    |                            |lazi,      |         |          |           |
|    |                            |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 20.| Prajituri (inclusiv        |tavi,      |   0,10  |    -     |    0,25   |
|    | napolitane, fursecuri,     |cutii,     |         |          |           |
|    | turta dulce) - exclusiv    |lazi,      |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix  |navete     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 21.| Inghetata                  |bidoane,   |   0,10  |    -     |    0,55   |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 22.| Apa minerala               |boxpalete, |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   1,00  |   0,50   |    0,30   |
|    |                            |sticla,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   0,05  |   0,005  |    0,02   |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 23.| Bauturi racoritoare        |boxpalete, |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   1,00  |   0,50   |    0,30   |
|    |                            |sticla,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|   0,05  |   0,005  |    0,02   |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 24.| Vin, tuica, rachiuri si    |navete,    |    -    |    -     |    0,10*) |
|    | alte bauturi alcoolice     |cutii      |         |          |           |
|    | - imbuteliate in recipiente|           |         |          |           |
|    | din sticla                 |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 25.| Vin, tuica, rachiuri       |butoaie,   |  0,075  |   0,005  |    0,05   |
|    | - varsate                  |cisterne   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 26.| Bere                       |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|  0,25   |   0,04   |    0,50   |
|    |                            |sticla,    |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |butelii din|  0,05   |   0,005  |    0,02   |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 27.| Conserve de legume si      |navete,    |   0,10  |   0,10   |    0,10   |
|    | fructe                     |boxpalete, |         |          |           |
|    |                            |ladite,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |borcane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 28.| Marmelada, magiun          |ladite,    |   0,10  |   0,50   |    0,10   |
|    |                            |borcane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 29.| Legume - proaspete         |lazi,      |   0,50  |   0,70   |    1,3    |
|    |                            |ladite,    |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |plase,     |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 30.| Fructe - proaspete         |lazi,      |   0,50  |   0,40   |    1,3    |
|    |                            |ladite,    |         |          |           |
|    |                            |navete,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |plase,     |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 31.| Legume si fructe - uscate, |lazi,      |   0,05  |   0,10   |    0,30   |
|    | deshidratate               |navete,    |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 32.| Legume si fructe -         |butoaie    |   0,10  |   0,30   |    1,3    |
|    | semiindustrializate        |           |         |          |           |
|    | (lacto-fermentate in       |           |         |          |           |
|    | saramura, otet, pulpe,     |           |         |          |           |
|    | marcuri, sucuri            |           |         |          |           |
|    | concentrate)               |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 33.| Cafea (boabe cruda,        |saci       |   0,01  |   0,03   |    0,10   |
|    | prajita, macinata) -       |           |         |          |           |
|    | exclusiv preambalata in    |           |         |          |           |
|    | gramaj fix                 |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 34.| Ceai (exclusiv preambalat  |saci,      |   0,10  |   0,03   |    0,10   |
|    | in gramaj fix)             |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 35.| Piper                      |saci, lazi |         |          |           |
|    | - alb;                     |           |   0,10  |   0,40   |    0,10   |
|    | - negru                    |           |   0,10  |   0,03   |    0,10   |
|    | (exclusiv preambalat in    |           |         |          |           |
|    | gramaj fix)                |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 36.| Susan, ienibahar,          |saci, lazi |   0,10  |   0,03   |    0,08   |
|    | scortisoara, cuisoare,     |           |         |          |           |
|    | nucsoara, cacao, vanilie   |           |         |          |           |
|    | si alte condimente si      |           |         |          |           |
|    | mirodenii (exclusiv        |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 37.| Foi de dafin (exclusiv     |saci, lazi |   0,10  |   0,20   |    0,10   |
|    | preambalat in gramaj fix)  |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 38.| Masline (exclusiv          |butoaie,   |   0,05  |   0,20   |    0,45   |
|    | preambalate in gramaj fix) |bidoane    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 39.| Curmale, smochine, roscove,|lazi, saci |   0,10  |   0,20   |    0,08   |
|    | alune turcesti (exclusiv   |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 40.| Stafide (exclusiv          |ladite     |   0,10  |   0,10   |    0,10   |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 41.| Miez de nuca si seminte de |saci       |    -    |    -     |    1,00   |
|    | dovleac (exclusiv          |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 42.| Arahide (cu coaja si       |saci       |   0,10  |   0,45   |    0,09   |
|    | decorticate) - exclusiv    |           |         |          |           |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 43.| Naut (crud) - exclusiv     |saci       |   0,002 |   0,14   |    0,09   |
|    | preambalate in gramaj fix  |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 44.| Migdale (exclusiv          |saci       |   0,10  |   0,50   |    0,08   |
|    | preambalate in gramaj fix) |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 45.| Preparate culinare si      |tavi,      |    -    |    -     |    0,45   |
|    | semipreparate              |navete,    |         |          |           |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |casolete   |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 46.| Alte produse alimentare:   |           |         |          |           |
|    | - sare (bulgari si         |saci       |   0,20  |   0,30   |    0,05   |
|    | macinata);                 |           |         |          |           |
|    | - otet - vrac;             |butoaie    |   0,10  |   0,006  |    0,05   |
|    | - miere si produse apicole;|bidoane,   |   0,02  |   0,05   |    0,30   |
|    | (exclusiv preambalate in   |borcane,   |         |          |           |
|    | gramaj fix)                |lazi       |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 47.| Produse de uz casnic,      |           |         |          |           |
|    | menaj, decorative din      |           |         |          |           |
|    | sticla, cristal, sticla    |           |         |          |           |
|    | termorezistenta:           |           |         |          |           |
|    | - produse pentru menaj si  |cutii      |   0,15  |   0,05   |    0,10   |
|    | decorative;                |           |         |          |           |
|    | - borcane, baloane, sticle |palete,    |   1,50  |   1,00   |    1,00   |
|    | pentru uz casnic;          |vrac       |         |          |           |
|    | - geamuri;                 |vrac,      |   2,50  |   0,50   |    1,00   |
|    |                            |palete,    |         |          |           |
|    |                            |stelaje    |         |          |           |
|    | - oglinzi;                 |pachete,   |   0,80  |   0,15   |    0,50   |
|    |                            |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |stelaje    |         |          |           |
|    | - globuri si abajururi;    |cutii,     |   0,50  |   0,15   |    1,00   |
|    |                            |vrac,      |         |          |           |
|    |                            |pachete    |         |          |           |
|    | - globuri si ornamente     |cutii      |   0,50  |   0,50   |    1,80   |
|    | pentru pom;                |           |         |          |           |
|    | - becuri electrice si      |cutii      |   0,10  |   0,05   |    1,00   |
|    | tuburi fluorescente        |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 48.| Produse din portelan,      |           |         |          |           |
|    | faianta, ceramica, vitrus, |           |         |          |           |
|    | ceroterm, majolica,        |           |         |          |           |
|    | alabastru si samota:       |           |         |          |           |
|    | - produse pentru menaj si  |cutii, vrac|   0,40  |   0,10   |    0,40   |
|    | decorative;                |           |         |          |           |
|    | - produse sanitare;        |vrac, cutii|   0,15  |   0,05   |    0,10   |
|    | - placi de faianta,        |cutii      |   0,10  |   0,05   |    0,15   |
|    | gresie, ceramica           |           |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 49.| Produse de menaj si        |vrac,      |   0,55  |    -     |    0,50   |
|    | decorative din argila      |cutii,     |         |          |           |
|    | glazurata                  |pachete    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 50.| Produse decorative din     |vrac,      |   1,45  |    -     |    0,50   |
|    | argila neglazurata         |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |pachete    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 51.| Tigle, coame, olane        |vrac,      |   0,30  |   0,05   |    0,10   |
|    |                            |paleti     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 52.| Caramizi si materiale de   |vrac,      |   0,20  |    -     |    0,10   |
|    | zidarie asimilabile        |cutii,     |         |          |           |
|    |                            |paleti     |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 53.| Ciment, ipsos, var         |vrac, saci |   0,03  |   0,02   |    0,10   |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 54.| Huma                       |vrac, saci |   0,05  |   0,45   |    1,20   |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 55.| Produse chimice            |           |         |          |           |
|    | - lichide                  |flacoane   |   0,50  |   0,10   |    0,10   |
|    |                            |din sticla,|         |          |           |
|    |                            |plastic    |         |          |           |
|    | - praf, bulgari            |vrac, saci,|    -    |   0,05   |     -     |
|    |                            |cutii      |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 56.| Detergenti uz casnic       |pungi      |   0,80  |   0,10   |    0,20   |
|    |                            |plastic,   |         |          |           |
|    |                            |hartie,    |         |          |           |
|    |                            |cutii, saci|         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 57.| Produse de toaleta         |flacoane   |   0,20  |   0,10   |    0,30   |
|    | (exclusiv cele din casete  |din sticla,|         |          |           |
|    | si seturi)                 |plastic    |         |          |           |
|____|____________________________|___________|_________|__________|___________|
| 58.| Lemn de foc                |vrac       |   0,40  |depozitare si         |
|    |                            |           |         |desfacere             |
|    |                            |           |         |______________________|
|    |                            |           |         |7,0 - la o durata     |
|    |                            |           |         |medie de depozitare de|
|    |                            |           |         |90 de zile;           |
|    |                            |           |         |limita maxima de      |
|    |                            |           |         |perisabilitate de 7,0 |
|    |                            |           |         |se aplica proportional|
|    |                            |           |         |cu durata efectiva de |
|    |                            |           |         |depozitare raportata  |
|    |                            |           |         |la o perioada de 90   |
|    |                            |           |         |de zile               |
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
| 59.| Carbuni: lignit, carbune   |vrac       |   0,30  |depozitare si         |
|    | brun, huila, brichete      |           |         |desfacere             |
|    | (exclusiv subgranulat)     |           |         |______________________|
|    |                            |           |         |1,5 - la o durata     |
|    |                            |           |         |medie de depozitare de|
|    |                            |           |         |90 de zile;           |
|    |                            |           |         |limita maxima de      |
|    |                            |           |         |perisabilitate de 1,5 |
|    |                            |           |         |se aplica proportional|
|    |                            |           |         |cu durata efectiva de |
|    |                            |           |         |depozitare raportata  |
|    |                            |           |         |la o perioada de 90   |
|    |                            |           |         |de zile               |
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
| 60.| Carbune marunt             |vrac       |   0,50  |depozitare si         |
|    | (subgranulat)              |           |         |desfacere             |
|    |                            |           |         |______________________|
|    |                            |           |         |5,0 - la o durata     |
|    |                            |           |         |medie de depozitare de|
|    |                            |           |         |90 de zile;           |
|    |                            |           |         |limita maxima de      |
|    |                            |           |         |perisabilitate de 5,0 |
|    |                            |           |         |se aplica proportional|
|    |                            |           |         |cu durata efectiva de |
|    |                            |           |         |depozitare raportata  |
|    |                            |           |         |la o perioada de 90   |
|    |                            |           |         |de zile               |
|____|____________________________|___________|_________|______________________|
    *) se aplica pentru vin, tuica, rachiu, bauturi alcoolice imbuteliate si vandute la pahar

    ANEXA 2
    la norme

                              LIMITELE ADMISIBILE
    de perisabilitate pentru produse medicamentoase de uz uman

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |     Denumirea grupei,     |    Felul     |       Limita maxima de       |
|crt.| subgrupei sau produsului  | ambalajului  |       perisabilitate (%)     |
|    |                           |              |______________________________|
|    |                           |              |Transport|Depozitare|Desfacere|
|    |                           |              |         |          |in       |
|    |                           |              |         |          |farmacii |
|    |                           |              |         |          |si       |
|    |                           |              |         |          |drogherii|
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  0 |            1              |       2      |    3    |     4    |    5    |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  1.| Substante farmaceutice    |              |         |          |         |
|    | lichide:                  |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|    | a) apoase                 |flacon sticla/|   0,30  |   0,50   |   2,00  |
|    |                           |canistra PVC  |         |          |         |
|    | b) alcoolice              |flacon sticla/|   0,30  |   0,50   |   1,00  |
|    |                           |canistra PVC  |         |          |         |
|    | c) volatile               |flacon sticla/|   0,30  |   0,50   |   2,50  |
|    |                           |canistra PVC  |         |          |         |
|    | d) foarte volatile        |flacon sticla |   0,30  |   1,00   |   3,00  |
|    | e) acizi si substante     |flacon sticla |   0,30  |   1,00   |   2,00  |
|    | uleioase                  |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  2.| Substante farmaceutice de |borcan sticla/|   0,25  |   1,00   |   2,50  |
|    | consistenta moale         |cutii PVC     |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  3.| Substante farmaceutice de |pungi PVC/    |   0,20  |   0,50   |   2,00  |
|    | consistenta solida        |pungi hartie  |         |          |         |
|    | (pulberi)                 |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  4.| Produse vegetale          |punga hartie/ |   0,20  |   0,50   |   1,00  |
|    | (ceaiuri medicinale)      |carton        |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|
|  5.| Medicamente specialitati  |fiole,        |   0,40  |    -     |   0,20  |
|    | in ambalaj comercial      |flacoane,     |         |          |         |
|    | (fiole, flacoane, cutii   |cutii carton  |         |          |         |
|    | etc.)                     |              |         |          |         |
|____|___________________________|______________|_________|__________|_________|

    ANEXA 3
    la norme

                              LIMITELE ADMISIBILE
de perisabilitate pentru produse farmaceutice si alte produse de uz veterinar

 ______________________________________________________________________________
|Nr. |     Denumirea grupei,    |     Felul     |       Limita maxima de       |
|crt.| subgrupei sau produsului |  ambalajului  |       perisabilitate (%)     |
|    |                          |               |______________________________|
|    |                          |               |Transport|Depozitare|Desfacere|
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  0 |            1             |       2       |    3    |     4    |    5    |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  1.| Produse farmaceutice de uz veterinar                                    |
|____|_________________________________________________________________________|
|    | Injectabile:             |               |         |          |         |
|    | a) solutii apoase        |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|    | b) solutii uleioase      |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|    | c) suspensii apoase      |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|    | Pulberi                  |pungi, saci,   |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |cutii          |         |          |         |
|    | Bujiuri, ovule,          |cutii plastic  |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    | supozitoare              |               |         |          |         |
|    | Antiparazitare:          |               |         |          |         |
|    | a) externe sub forma     |bidoane plastic|   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    | de emulsie apoasa        |               |         |          |         |
|    | b) externe sub forma     |bidoane plastic|   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    | de emulsie uleioasa      |               |         |          |         |
|    | c) interne (per os)      |cutii plastic  |   0,3   |    0,5   |   1,0   |
|    | d) injectabile           |flacoane       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |sticla, plastic|         |          |         |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  2.| Dezinfectante            |bidoane/       |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|    |                          |butoaie plastic|         |          |         |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  3.| Antiseptice              |bidoane plastic|   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|
|  4.| Raticide                 |cutii plastic  |   0,3   |    0,5   |   2,0   |
|____|__________________________|_______________|_________|__________|_________|



COMENTARII la Hotărârea 831/2004

 
16.01.2014 09:23:11  Anonim  a scris :
Este de fapt o intrebare;cu care dintre materialele de constructie s-ar putea asimila nisipul cuartos in stare umeda si/sau uscata,depozitat in gramada(umed)in spatiu descoperit afectat inevitabil de intemperii sau in silozuri(uscat) in stare pulverulenta?
   
 
16.12.2013 15:37:52  Anonim  a scris :
eu am de curand o florarie si am vazut ca florile si plantele nu sunt in lista de perisabilitati,cum este posibil asa ceva cand eu arunc o groaza de flori si de ghivece cu flori,cum ma scad eu cu ele din stoc daca sau uscat si nu le-am vandut si nu numai atat de fiecare data cand ma aprovizionez in marfa gasesc flori la fir rupte pe care nu le pot vinde sile arunc.
   
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat OUG 32 2014
    Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria dumneavoastră? Dacă da, să ne contactați prin collinsscotthelpfunds@gmail.com
ANONIM a comentat OUG 32 2014
    Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria dumneavoastră? Dacă da, să ne contactați prin collinsscotthelpfunds@gmail.com
ANONIM a comentat Ordin 335 2014
    posed permis categoria a din 1979 conduc un moped microcar politistul spune ca permisul este necorespuzator iar legislatia spune ca este bun carei adevarul pe cine dau in judecata pe politist pe minister sau pe cei ce au scris legislatia moped greutate 349kg viteza 45 km la ora 5 cp 4kw vreti sa se vada dina afara ca respectati legile iar in realitate le incalcatii ce faceti tel 0720175140.
ANONIM a comentat Decretul 463 2014
    Bună ziua, Sunt domnul Maurice o, reputație, legitimă și un creditor certificate bani acreditat. Am împrumuta bani de la oameni care au nevoie de asistență financiară. Ai un credit rău sau vă aflați în nevoie de bani pentru a plăti facturile? Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am oferi asistență beneficiar de încredere ca vom fi bucuroși să vă ofere un împrumut. CONTACT EMAIL: mauricefinance@hotmail.com
ANONIM a comentat Ordin 825 2014
    Bună ziua, Sunt domnul Maurice o, reputație, legitimă și un creditor certificate bani acreditat. Am împrumuta bani de la oameni care au nevoie de asistență financiară. Ai un credit rău sau vă aflați în nevoie de bani pentru a plăti facturile? Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am oferi asistență beneficiar de încredere ca vom fi bucuroși să vă ofere un împrumut. CONTACT EMAIL: mauricefinance@hotmail.com
ANONIM a comentat OUG 1 2013
    Bună ziua, Sunt domnul Maurice o, reputație, legitimă și un creditor certificate bani acreditat. Am împrumuta bani de la oameni care au nevoie de asistență financiară. Ai un credit rău sau vă aflați în nevoie de bani pentru a plăti facturile? Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am oferi asistență beneficiar de încredere ca vom fi bucuroși să vă ofere un împrumut. CONTACT EMAIL: mauricefinance@hotmail.com
ANONIM a comentat Legea 50 1997
    Bună ziua, Sunt domnul Maurice o, reputație, legitimă și un creditor certificate bani acreditat. Am împrumuta bani de la oameni care au nevoie de asistență financiară. Ai un credit rău sau vă aflați în nevoie de bani pentru a plăti facturile? Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am oferi asistență beneficiar de încredere ca vom fi bucuroși să vă ofere un împrumut. CONTACT EMAIL: mauricefinance@hotmail.com
ANONIM a comentat Decretul 687 2013
    Sveiki, aš esu ponia Anita Grava, privati ​​paskola skolintojas, kuris suteikia RESURSAS galimybių paskolas. Ar jums reikia paskolos skubiai sumokėti savo skolų ar jums reikia paskolą padidinti savo verslą? Jūs buvote atmetė bankų ir kitų finansų institucijų? Ar jums reikia konsolidavimo paskolą arba hipoteką? ieško daugiau, nes mes esame čia, kad visi jūsų finansinių problemų praeityje. Mes skolinti fiziniams asmenims, kuriems reikalinga finansinė pagalba, kad yra bloga kredito ar reikia pinigų apmokėti sąskaitas, investuoti į verslą, esant 2% norma. Noriu naudoti šią laikmeną Jums pranešti, kad mes teikiame patikimas ir gavėjo pagalbą, ir bus pasirengę pasiūlyti paskolą. Taigi, susisiekite su mumis šiandien elektroniniu paštu: (anitagrava@live.co.uk)
ANONIM a comentat Ordin 2401 2013
    Sunt as. medical si as dori sa intreb cateva lucruri: -cum e posibil sa fiu incadrat cu salariu de femeie de serviciu adica salariul minim. -unde imi este sporul de vechime dupa 16 ani de munca lucrati inafara sistemului de sanatate. -de ce nu se platesc orele suplimentare dupa 1 luna in care nu ti se acorda zile libere.Am 70 de ore suplimentare de anul trecut dar nu beneficiez nici de zile libere dar nici de ore platite,dar le am pe hartie,tare...nu. -perioada de as.medical debutant aici e de cat timp vrea conducerea nu de cat specifica legea. -aici nimeni nu respecta mai nimic,daca ai curajul sa intrebi ceva despre drepturiile salariale te alegi doar cu urlete si indiferenta si daca insisti s-ar putea sa ramai si fara loc de munca. CONCLUZIE:nu puneti intrebari.
ANONIM a comentat Legea 122 1996
    Pentru Anonim - CAR urile au obligatia de a verifica corectitudinea datelor furnizate de catre membrii - imprumuturile se acorda doar membrilor CAR deci nu se poate face cerere de imprumut de catre o persoana care nu este membru CAR - exista CAR-uri care accepta si giranti pensionari cu varsta de 71 de ani Pentru mai multe informatii sunati direct la Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania la nr: 021 320 04 30
Business Directory Directories Codul fiscal actualizat 2012 Coduri postale Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu