Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECRET Nr

DECRET   Nr. 124 din 24 mai 1989

privind unele masuri pentru asigurarea desfasurarii in bune conditii a campaniei agricole de vara - 1989

ACT EMIS DE: CONSILIUL DE STAT AL REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA

ACT PUBLICAT IN:            BULETINUL OFICIAL  NR. 20 din 25 mai 1989


SmartCity3


    Art. 1
    Consiliul National al Agriculturii, Industriei Alimentare, Silviculturii si Gospodaririi Apelor si consiliile judetene ale agriculturii, industriei alimentare, silviculturii si gospodaririi apelor sunt obligate sa asigure pregatirea, organizarea si desfasurarea in cele mai bune conditii a campaniei agricole de vara - 1989, recoltarea la timp si fara pierderi a intregii productii de cereale paioase si a celorlalte culturi de vara, efectuarea lucrarilor necesare culturilor duble si succesive si pregatirii terenurilor pentru productia anului viitor.
    In acest scop, Ministerul Agriculturii, Ministerul Contractarii si Achizitionarii Produselor Agricole si Uniunea Nationala a Cooperativelor Agricole de Productie sunt obligate sa ia masuri ca in fiecare unitate agricola si in fiecare localitate, prin mobilizarea intregului personal muncitor, a cadrelor de conducere, a celorlalti oameni ai muncii, a tuturor locuitorilor apti de munca, sa se efectueze lucrarile de recoltare a culturilor de vara dupa cum urmeaza:
    - recoltarea griului, in 7-8 zile;
    - recoltarea orzului si orzoaicei, in 3-4 zile;
    - recoltarea inului pentru ulei, in cel mult 4 zile.
    Art. 2
    Consiliile unice agroindustriale si de stat si cooperatiste si conducerile unitatilor agricole de stat si cooperatiste raspund de respectarea tuturor prevederilor din planurile si programele operative de executare a lucrarilor din cadrul campaniei agricole de vara, de mobilizarea intregii fortei de munca, de asigurarea, in fiecare unitate, a organizarii corespunzatoare a activitatii, a ordinii si disciplinei in munca.
    Art. 3
    Inceperea recoltarii fiecarei culturi, precum si efectuarea celorlalte lucrari specifice campaniei agricole de vara, se stabilesc, in fiecare unitate agricola de stat si cooperatista, potrivit programelor operative de campanie, prin ordinul dat, conform legii, de conducerea unitatii.
    Art. 4
    Concomitent cu recoltarea cerealelor paioase, se vor efectua lucrari privind:
    - eliberarea terenurilor de paie, in 11-18 zile la grau si in cel mult 6 zile la orz;
    - recoltarea si predarea la timp si in conditii corespunzatoare a legumelor si fructelor;
    - stringerea si depozitarea furajelor;
    - intretinerea culturilor prasitoare si a legumelor;
    - irigarea culturilor;
    - administrarea ingrasamintelor organice si chimice si a amendamentelor;
    - sacrificarea si executarea araturilor adanci de vara;
    - executarea in cele mai bune conditii a tuturor lucrarilor din zootehnie.
    Art. 5
    Ministerul Agriculturii si organele agricole judetene vor asigura, in cadrul campaniei agricole de vara - 1989, insamantarea in culturi duble si succesive, a cel putin doua milioane hectare, din care 500 mii hectare porumb boabe irigat si 187 mii hectare legume, dupa orz si grau, in sistem irigat.
    In acest scop, in fiecare unitate agricola socialista recoltarea orzului si griului se face cu prioritate pe suprafetele care urmeaza sa fie insamintate in culturi duble de porumb si legume.
    Art. 6
    Lucrarile agricole din campania de vara se vor efectua in fiecare unitate de formatii complexe de lucru, care raspund de executarea lucrarilor de recoltare, de stringerea paielor si a plevei, de executarea araturilor, pregatirea terenului si insamantarea culturilor duble si succesive.
    Formatiile complexe de lucru vor asigura executarea lucrarilor de recoltare, eliberare a terenurilor si semanat in timpul zilei, iar a lucrarilor de  arat si pregatire a terenurilor, in timpul noptii.
    In vederea asigurarii functionarii in bune conditii a utilajelor si a remedierii operative a defectiunilor, in fiecare unitate agricola vor fi organizate echipe specializate de interventie pentru reparatii.
    Art. 7
    In vederea efectuarii la timp si in conditii corespunzatoare a intregului volum de lucrari din campania agricola de vara, Ministerul Agriculturii va asigura functionarea, intretinerea si repararea tuturor masinilor si utilajelor agricole necesare recoltarii, eliberarii terenurilor, araturilor, pregatirii patului germinativ si insamintarilor culturilor.
    Art. 8
    Ministerul Contractarii si Achizitionarii Produselor Agricole, prin unitatile sale preia in gestiune si raspunde de intreaga productie de orz si orzoaica, grau, secara, rapita, in pentru ulei, ovaz si mazare boabe.
    In acest scop, ministerul va stabili locurile de receptionare si depozitare, pentru asigurarea preluarii in ritm cu recoltarea  produselor si conservarea corespunzatoare a acestora.
    Unitatile agricole socialiste vor pune la dispozitia intreprinderilor de contracte, achizitionare si pastrare a produselor agricole, pe perioada recoltarii si depozitarii, spatiile de depozitare necesare.
    Cantitatile de orz destinat furajarii animalelor se iau in gestiune de Ministerul Contractarii si Achizitionarii Produselor Agricole, prin intreprinderile pentru nutreturi concentrate, si se pastreaza in spatiile stabilite de aceste unitati, in raport cu locurile de consum al furajelor.
    Art. 9
    In fiecare judet, dupa incheierea recoltarii griului si orzului, unitatile cooperatiste vor acorda 50 la suta din drepturile de retribuire in natura cuvenite, potrivit legii, la aceste produse.
    Art. 10
    In vederea preluarii si depozitarii productiei agricole, Ministerul Contractarii si Achizitionarii Produselor Agricole va asigura cate un imputernicit al statului in fiecare consiliu unic agroindustrial de stat si cooperatist, iar comitetele executive ale consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, cate un imputernicit al statului in fiecare unitate agricola.
    Art. 11
    Ministerul Agriculturii si Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor sunt obligate sa asigure, pe baza programelor si graficelor zilnice, mijloace echipate corespunzator pentru transportul operativ si fara pierderi al intregii productii recoltate, din camp direct la bazele de receptie si la alte locuri de depozitare stabilite potrivit prezentului decret. Ministerul Apararii Nationale raspunde de transportul operativ si fara pierderi al cantitatilor de cereale si alte produse agricole stabilite de comun acord cu Ministerul Agriculturii. In vederea transportarii, in aceeasi zi, a intregii productii recoltate, mijloacele de transport vor fi utilizate zilnic, in doua schimburi prelungite. Coordonarea intregii activitati de transport al produselor agricole se asigura de Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor prin unitatile sale.
    Art. 12
    Ministerul de Interne raspunde de intreaga activitate de paza a produselor agricole pe timpul transportului si depozitarii, de instruirea de specialitate si controlul personalului de paza propriu al unitatilor agricole socialiste si paznicilor obstesti.
    Art. 13
    Ministerul Comertului Interior si Unitatea Centrala a Cooperativelor de Productie, Achizitii si Desfacere a Marfurilor, impreuna cu birourile si comitetele executive ale consiliilor populare, vor asigura functionarea unitatilor comerciale, de alimentatie publica si de prestari de servicii din sate si comune, potrivit unor programe speciale, adecvate desfasurarii corespunzatoare a lucrarilor in campania agricola de vara.
    Art. 14
    In vederea coordonarii intregii activitati din cadrul campaniei agricole de vara, se constituie un comandament central, comisii judetene, comisii in consiliile unice agroindustriale de stat si cooperatiste si comisii in unitatile agricole socialiste. Comandamentul central si comisiile de coordonare prevazute la alin. 1 rezolva operativ problemele intregii activitati din cadrul campaniei agricole de vara, masurile luate de acestea fiind obligatorii pentru toate organele de stat si cooperatiste si pentru toate unitatile economice care au atributii si sarcini in acest domeniu.
    Componenta comandamentului central si a comisiilor de coordonare este prevazuta in anexele nr. 1-4, care fac parte integranta din prezentul decret.

    ANEXA 1

    Comandamentul central pentru coordonarea activitatii in campania agricola de vara - 1989

      Vasile Barbulescu      -secretar C.C. al P.C.R.
      Cornel Pacoste         -viceprim-ministru al guvernului
      Ion Catrinescu         -prim-adjunct de sef de sectie al C.C. al P.C.R.
      Gheorghe David         -ministrul agriculturii
      Gheorghe Stoica        -ministrul aprovizionarii tehnico materiale si
                              controlului gospodaririi fondurilor fixe
      Constantin Zanfir      -ministrul contractarii si achizitionarii produse-
                              lor agricole
      Aurel Dan              -adjunct de sef de sectie la C.C. al P.C.R.
      Ferdinand Nagy         -ministrul secretar de stat la Ministerul Agricul-
                              turii
      Florea Gruia           -ministru secretar de stat la Ministerul Agricul-
                              turii-seful Departamentului agriculturii de stat
      Adelin Popescu         -adjunct al ministrului agriculturii
      Ioan Oancea            -adjunct al ministrului contractarii si achizitio-
                              narii produselor agricole
      Neculai Mantz          -adjunct al ministrului agriculturii
      Costica Leu            -secretar de stat la Ministerul Agriculturii
      Traian Garba           -presedintele Uniunii Nationale a Cooperativelor
                              Agricole de Productie
      Stefan Gusa            -prim-adjunct al ministrului apararii nationale-
                              seful Marelui Stat Major
      Constantin Nuta        -general-locotenent, adjunct al ministerului de
                              interne, sef al Inspectoratului general al
                              militiei
      Ana Ferentz Mircea     -secretar al C.C. al U.T.C.
      Stelian Necula         -adjunct al ministrului industriei constructiilor
                              de masini
      Valeriu Momanu         -adjunct al ministrului industriei chimice si pe-
                              trochimice
      Aurelian Gubandru      -vicepresedinte al Bancii pentru Agricultura si
                              Industrie Alimentara
     Iulian Tudosie          -adjunct al ministrului transporturilor si teleco-
                              municatiilor
     Viorica Neculau         -adjunct al ministrului educatiei si invatamintu-
                              lui
     Alexandru Stanescu      -adjunct al ministrului industriei electrotehnice
     Mihai Ciahoreanu        -locotenent-colonel - Comandamentul pompierilor.

    ANEXA 2

                 COMPONENTA
comisiei judetene si a municipiului Bucuresti pentru coordonarea actvitatii in campania agricola  de vara -1989
      Presedinte:     - secretarul comitetului judetean al P.C.R. pentru
                      probleme de agricultura
      Vicepresedinte: - directorul general al directiei generale judetene pentru
                       agricultura
       Membri:        - presedintele uniunii judetene a cooperativelor agricole
                       de productie
                      - directorul cu productia de cereale, plante tehnice si
                       fond funciar din directia generala pentru agricultura a
                       judetului
                      - directorul trustului de intreprinderi agricole de stat
                      - directorul trustului pentru mecanizarea agriculturii
                      - directorul trustului horticulturii
                      - directorul intreprinderii judetene de contracte,
                       achizitionare si pastrare a produselor agricole
                      - adjunctul sefului inspectoratului judetean si al
                        municipiului Bucuresti al Ministerului de Interne
                      - directorul sucursalei Bancii pentru Agricultura si
                       Industrie Alimentara
                      - directorul intreprinderii judetene pentru nutreturi
                       concentrate
                      - 2-3 directori de institute sau statiuni de cercetare si
                       productie cu profil agricol vegetal.

    ANEXA 3

          COMPONENTA
comisiei pentru consiliul unic agroindustrial de stat si pentru coordonarea activitatii in campania agricola de vara -1989
      Presedinte:    - presedintele consiliului unic agroindustrial de stat si
                       cooperatist
      Vicepresedinte:- presedintele biroului executiv al consiliului popular
                       comunal de la sediul unic agroindustrial de stat si
                       cooperatist.
      Membri:        - directorii intreprinderilor agricole de stat si statiu-
                       nilor de cercetare agricola
                      - directorul statiunii pentru mecanizarea agriculturii
                      - inginerii sefi din intreprinderile agricole de stat
                      - presedintii cooperativelor agricole de productie
                      - inginerii sefi din cooperativele agricole de productie
                      - directorii asociatiilor economice intercooperatiste si
                       asociatiilor economice de stat si cooperatiste cu profil
                       agricol
                      - imputernicitul statului din partea intreprinderilor
                       judetene de contractare, achizitionare si pastrare a
                       produselor agricole.
    ANEXA 4

                   COMPONENTA
comisiei din unitatile agricole pentru coordonarea activitatii in campania agricola de vara-1989

      Presedinte:        - directorul (presedintele) unitatii agricole
      Membri: - imputernicitul statului, desemnat de comitetul
                           executiv al consiliului popular judetean sau al
                           municipiului Bucuresti
                          - inginerul sef al unitatii agricole
                            contabilul sef (economistul sef) al unitatii agricol
                            sefii de ferma in unitatea agricola.



SmartCity5

COMENTARII la Decretul 124/1989

Momentan nu exista niciun comentariu la Decretul 124 din 1989
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 770 1966
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Raport 1937 2021
    Bună ziua, Știți că există o modalitate prin care puteți câștiga bani fără contact de stres (THOMAS FREDDIE) pentru un [CARD ATM] gol astăzi și să fiți printre norocoșii care beneficiază de aceste carduri. Acest card ATM gol PROGRAMAT este capabil să pirateze orice bancomat de oriunde în lume. Mi-am luat cardul de master de la un Hacker bun de pe internet, cu acest card ATM pot colecta 50.000,00 EUR în fiecare zi prin contacte: thomasunlimitedhackers@gmail.com Am fost foarte sărac, dar acest card m-a făcut bogat și fericit. Dacă doriți să beneficiați de această oportunitate de a deveni bogat și de a vă stabili afacerea, atunci aplicați pentru acest card Master, sunt atât de fericit pentru că l-am primit săptămâna trecută și am l-au folosit pentru a obține 277.000,00 EURO de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED Hackers oferă cardul doar pentru a-i ajuta pe cei săraci și nevoiași și OFERĂ ȘI ASISTENȚĂ FINANCIARĂ. obține-l pe al tău de la THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS astăzi. Vă rugăm să-i contactați prin e-mail thomasunlimitedhackers@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 441 2020
    Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a plăti datoria sau de un împrumut pentru locuință pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ai fost refuzat de bănci și alte agenții financiare? Ai nevoie de împrumut sau consolidare ipotecară? Nu mai căuta, pentru că suntem aici pentru a pune în urmă toate problemele tale financiare. Contactați-ne prin e-mail: {novotnyradex@gmail.com Oferim împrumuturi părților interesate la o rată rezonabilă a dobânzii de 3%. Intervalul este de la 5.000,00 EUR la 100.000.000,00 EUR
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Un împrumut financiar rapid și convenabil pe care îl poți folosi pentru orice. Rata scăzută a dobânzii este stabilă pe toată perioada de rambursare a creditului. Datorită gamei largi de împrumuturi financiare oferite, oferim tuturor împrumuturi financiare favorabile de la 50.000 la 100.000.000 CZK, aproape fiecare solicitant din Republica Cehă putând obține acest împrumut. Contract clar și ușor de înțeles, termeni clari ai serviciilor. Puteți folosi banii pentru orice aveți nevoie. Această ofertă este valabilă pentru toată Republica Cehă. Nu ezitați să contactați. E-mail: novotnyradex@gmail.com
ANONIM a comentat Hotărârea 1475 2004
    Hledali jste možnosti financování nákupu nového domu, výstavby, úvěru na nemovitost, refinancování, konsolidace dluhu, osobního nebo obchodního účelu? Vítejte v budoucnosti! Financování je s námi snadné. Kontaktujte nás, protože nabízíme naši finanční službu za nízkou a dostupnou úrokovou sazbu 3% na dlouhou a krátkou dobu úvěru, se 100% zárukou úvěru, zájemce by nás měl kontaktovat ohledně dalších postupů získávání úvěru prostřednictvím: joshuabenloancompany@aol.com
ANONIM a comentat Decretul 139 2005
    Ați căutat opțiuni de finanțare pentru achiziția unei noi case, construcție, împrumut imobiliar, refinanțare, consolidare a datoriilor, scop personal sau de afaceri? Bun venit în viitor! Finanțarea este ușoară cu noi. Contactați-ne, deoarece oferim serviciile noastre financiare la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3% pentru împrumuturi pe termen lung și scurt, cu împrumut garantat 100%. Solicitantul interesat ar trebui să ne contacteze pentru proceduri suplimentare de achiziție de împrumut prin: joshuabenloancompany@aol.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decretul 124/1989
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu