Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

DECIZIE Nr

DECIZIE   Nr. 252*) din 17 iunie 1997

referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a Hotararii Guvernului nr. 865


SmartCity3

din 27 octombrie 1995 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la regimul comercializarii carburantilor in zona de frontiera din judetele Mehedinti, Caras-Severin si Timis
ACT EMIS DE: CURTEA CONSTITUTIONALA
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 282 din 17 octombrie 1997

    *) Definitiva prin nerecurare.

    Mihai Constantinescu - presedinte
    Costica Bulai        - judecator
    Romul Petru Vonica   - judecator
    Valer-Vasilie Bica   - magistrat-asistent

    Completul de judecata, convocat potrivit art. 24 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, avand in vedere actele dosarului, retine urmatoarele:
    Prin Incheierea din 15 mai 1997, pronuntata in Dosarul nr. 2.236/1997, Tribunalul Mehedinti a sesizat Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a Hotararii Guvernului nr. 865 din 27 octombrie 1995 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la regimul comercializarii carburantilor in zona de frontiera din judetele Mehedinti, Caras-Severin si Timis, invocata de recurenta Societatea Comerciala "Adriana Doina" - S.R.L. Orsova.
    Recurenta nu-si motiveaza exceptia de neconstitutionalitate, ci arata ca a fost gresit aplicata o dispozitie a hotararii Guvernului, atacata, privind persoana contravenientului, care poate fi amendata.
    Instanta omite sa-si exprime opinia cu privire la exceptia invocata, astfel cum prevede art. 23 alin. (5) din Legea nr. 47/1992, insa din faptul ca, prin incheierea de sesizare, respinge cererea Societatii Comerciale "Adriana Doina" - S.R.L. Orsova de suspendare a executarii sentintei recurate, se poate deduce ca nu este de acord cu exceptia ridicata de aceasta.

    CURTEA,
luand act de exceptia de neconstitutionalitate invocata, de Incheierea de sesizare din 16 mai 1997, de raportul intocmit de judecatorul desemnat in acest scop si avand in vedere dispozitiile art. 144 lit. c) si ale art. 145 alin. (2) din Constitutie, precum si prevederile Legii nr. 47/1992, retine urmatoarele:
    Potrivit art. 144 lit. c) din Constitutie, Curtea Constitutionala hotaraste asupra exceptiilor privind neconstitutionalitatea legilor si a ordonantelor, dispozitie preluata si in art. 23 alin. (1) din Legea nr. 47/1992.
    Examinand exceptia, se constata ca aceasta nu se refera la o lege sau o ordonanta, ci la o hotarare a Guvernului. Cu privire la competenta Curtii Constitutionale de a solutiona astfel de exceptii, prin Decizia nr. 37 din 6 iulie 1993, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 215 din 1 septembrie 1993, prin Decizia nr. 5 din 17 ianuarie 1994, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 63 din 10 martie 1994, prin Decizia nr. 89 din 3 octombrie 1994, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 328 din 28 noiembrie 1994, prin Decizia nr. 29 din 13 martie 1996, ramasa definitiva prin Decizia nr. 126 din 22 octombrie 1996, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 297 din 20 noiembrie 1996, prin Decizia nr. 55 din 30 mai 1995, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 211 din 15 septembrie 1995 si prin Decizia nr. 146 din 4 decembrie 1996, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 82 din 6 mai 1997, Curtea a statuat ca nu intra in competenta sa verificarea constitutionalitatii hotararilor Guvernului, asupra legalitatii acestora urmand sa se pronunte instantele judecatoresti, in esenta, pentru urmatoarele motive:
    - atributiile Curtii Constitutionale sunt expres si limitativ mentionate in art. 144 lit. c) din Constitutie, care se refera doar la exceptiile privind neconstitutionalitatea "legilor si a ordonantelor", dispozitie preluata si in art. 23 alin. (1) din Legea nr. 47/1992;
    - hotararile Guvernului pot fi atacate doar in fata instantelor judecatoresti, pe calea contenciosului administrativ.
    Aceste considerente, care fundamenteaza deciziile mentionate, subzista si in speta de fata, intrucat nu exista nici un element nou care sa le infirme si deci sa faca necesara reconsiderarea lor. De aceea exceptia urmeaza a fi respinsa ca vadit nefondata.
    Pentru motivele aratate, in temeiul art. 144 lit. c) si al art. 145 alin. (2) din Constitutie, precum si al art. 13 alin. (1) lit. A.c) si al art. 24 alin. (2) din Legea nr. 47/1992, cu unanimitate de voturi,

    CURTEA
    In numele legii
    DECIDE:

    Respinge ca vadit nefondata exceptia de neconstitutionalitate a Hotararii Guvernului nr. 865 din 27 octombrie 1995 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la regimul comercializarii carburantilor in zona de frontiera din judetele Mehedinti, Caras-Severin si Timis, invocata de Societatea Comerciala "Adriana Doina" - S.R.L. Orsova in Dosarul nr. 2.236/1997 al Tribunalului Mehedinti.
    Cu recurs in termen de 10 zile de la comunicare.
    Pronuntata in sedinta din 17 iunie 1997.

                  PRESEDINTE,
                  dr. Mihai Constantinescu

                              Magistrat asistent,
                              Valer Vasilie BicaSmartCity5

COMENTARII la Decizia 252/1997

Momentan nu exista niciun comentariu la Decizia 252 din 1997
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 362 2016
    When It Comes To Personal Loans * Business Loans etc., Contact Us Today Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) It’s Imperative To Work With The Right Company. We Help You Get The Best Rate For Your Business Loan Regardless Of Your Credit!!! If You Are Looking For A Personal Loans * Business Loans etc., You Have Come To The Right Place. Contact Us Today For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
    XMAS LOAN OFFER !!! APPLY NOW Do you need financial assistance of any kind? We give out loans at 3% A.P.I. rate! Personal Loans? Business Loans? Student loan? Mortgage loans? Agricultural and project funding? Email: libertyprivatefunding@gmail.com APPLY FOR A FAST LOAN TODAY
ANONIM a comentat Decretul 362 2016
     We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Have Loan Programs Tailored For Any Profile And You've Come To The Right Place To Satisfy Your Business Needs. If Your Company Or You Know Of Any Company With Viable Projects / Proposals That Needs Financing, Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us For More Information: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 737 2018
    Bună ziua, aveți un credit rău? Ai nevoie de bani pentru vacanta ta de Craciun? Aveți nevoie de bani pentru a plăti facturile? Este necesar să începeți o afacere nouă? Aveți un proiect neterminat din cauza finanțării insuficiente? Aveți nevoie de bani pentru a investi în orice specialitate care vă va fi de folos? Și nu știi ce să faci. Oferim următoarele împrumuturi: împrumuturi personale, credite pentru afaceri, împrumuturi combinate, împrumuturi pentru studenți, credite de consolidare și multe altele. Vă salutăm pentru o oportunitate de a obține toate tipurile de împrumuturi la o rată foarte accesibilă de 2%. Pentru informații, contactați-ne acum folosind informațiile de mai jos .. Numele companiei: UPSTOX FUNDING Companie de e-mail: upstoxfunding@yahoo.com Text / Apel: (302) 273-5794. Via / WhatsApp: +1 {785} 337-5044
ANONIM a comentat Decretul 11 2018
    Bună ziua spectatorilor Banca dvs. a refuzat împrumutul? Ești într-o mizerie financiară? Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere nouă, să plătiți o chirie, să cumpărați o mașină, să vă soluționați datoriile și să aveți mai multe probleme financiare? Vreau doar să știi că tocmai ai văzut locul potrivit pentru a obține un împrumut. Suntem o organizație creștină creată de domnul Philip Morgan pentru a ajuta pe cei care au o problemă financiară? În lista de mai sus, suntem în continuare aici pentru a proteja publicul împotriva fraudei online. Suntem autorizați și înregistrați ca instituții de credit, înregistrați integral și aprobați de către Confederație. Prin urmare, dacă sunteți interesat de un împrumut, nu vă puneți în panică, întrebați și promiteți că veți primi un împrumut atunci când ați finalizat toate procedurile și condițiile pe care le veți adopta imediat. Adresa de e-mail a companiei este gratuită și sigură, în orice moment, contactați-ne prin e-mail: (philipmorganloanservice00@gmail.com) DECLARAȚIA FORMULUI DE DECLARARE Completați și reveniți la EE. UU. Cu detalii. Nume complet: ................. Sex: ............. Țara: ............... Statut: ...................... Numărul de telefon: ............... Adresa adresei: ................... Suma împrumutului: ................... Durata: ........................ Venit lunar: ................. Ocupația: .......................... Ce credeți despre împrumutul de care aveți nevoie? .................. Ați solicitat un împrumut înainte de ....... Cum ne-ai găsit? mail sau publicitate ........ Suntem la dispoziția dumneavoastră
ANONIM a comentat Decretul 510 2017
    Aveți nevoie de împrumuturi de orice fel? Sunteți în orice situație financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Iată o oportunitate de a obține împrumuturile mici și mari pentru a îmbunătăți și a începe afacerea dvs. de orice fel. oferim împrumuturi publicului la o rată a dobânzii foarte redusă de 2%. suntem dinamici, fiabili, eficienți și avem încredere demnă de încredere. Contactați-ne acum pentru împrumuturile pe termen scurt și lung. Contactați-ne acum, pentru mai multe informații și aplicații. Oferim credite personale, credite de consolidare a datoriilor, capital de risc, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi pentru educație, împrumuturi pentru locuințe sau "împrumuturi pentru orice motiv!". Cu toate acestea, metoda noastră, vă oferă șansa de a preciza cantitatea de împrumut necesară și, de asemenea, durata pe care o puteți permite EMAIL: eaglehomemortgage001@gmail.com Whatsapp: +1 (512) 980-1469 VĂ RĂSPUNSEM ÎNAINTE DE CORESPONDENȚĂ ȘI RĂSPUNDERE ÎN CONFORMITATE. Salutari, Doamna Lola Daniel EMAIL: eaglehomemortgage001@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
     Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )
ANONIM a comentat Decretul 493 2018
     Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )
ANONIM a comentat Hotărârea 59 2018
    Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com ) We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )
Alte acte pe aceeaşi temă cu Decizia 252/1997
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu